Grafik Görünüm : modem ve ip atayamama sorunu

gulten36
08-10-2007, 09:38
slm arkadaşlar.size 2 gündür uğraşıpta içinden çıkamadığım bi durumdan bahsetmek istiyorum.İlk olarak ben modemimin şifre ve kullanıcı adını değiştirmek için modemin arka kısmında bulunan küçük bi delik olan yere iğnenin ucuyla girdirip tam 10 saniye beklettim sonrasında olanlar oldu.modemin ışıkları yanıp yanıp söndü internete giriş olmadı.internet ışığı kesinlikle hiç yanmıyor.otomatik ip adresi al diyorum ip adresi atayamıyor. elimle veriyorum ip adresini yine olmuyor.modemi cd sinden kuruyum diyorum hata mesajı veriyor.ayrıca şu sorunları veriyo
1.Ağ bilgisayara ağ adresi atayamıyor.
2.Bilgisayar cihazı belirtmiş olduğunuz network kartı üzerinden bağlanamıyor.Network kartının düzgün çalıştığını kontrol ediniz şeklinde.
Bu arada bilgisayarı yeni öğreniyorum.Anlayabiliceğim tarzda anlatılırsa çok sevinirim.Verilicek olan yanıtlar için şimdiden teşekürler.

pro_man
08-10-2007, 21:31
cunku modeminizi resetlediniz. kullanici adini ve sifrenizi girdikten sonra modeminiz baglanti saglayacak ve sonra sizden gelen komutlara cevap verecektir...

gulten36
09-10-2007, 09:15
zyxel modemi yüklerken network kartı bulunamadı hatası veriyor.ikinci olarak zoom modem yükledim.bu seferde link ışığı ve power yanıyor pc açıkken data hiç yanmıyor.Pc mi kapattığımda ise hiç bir ışık yanmıyor.İnternete giremiyorum.Sunucu bulunamıyor hatası veriyor.normalde bilgisayarım açıkken bağlantı kuruldu gösteriyo ağ bağlantılarımda.ama internete gremiyorum .bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

maxtor
09-10-2007, 09:34
Arkadaşım, modemin resetlenirken, ADSL hattına da zarar vermiş olabilir. Onun için önce telekomdan hatının bir kontrol edilmesini iste. Eğer hattında bir aksilik yoksa, modeminin web sayfasına girip, modemini yeni baştan aktive etmen gerekir. O delikten çubukla düğmeye basmakla modemini fabrika ayarlarına döndürmüş oldun. Modemin protokol ayarları (pppoa / pppoe), DNS ayarları, VPI ve VCI değerleri hepsi sıfırlandı. Bunları yenibaştan ayarlaman gerekir.
Bu resetleme düğmesi genelde modemi satarsan kullanılması gerekir. Anladığım kadarıyla modem teknolojisi hakkında da fazla bilgin yok. Modemin şifresini değiştirmek için resetlemeye hiç gerek yoktu.
Kolay gelsin.

TALİP
09-10-2007, 09:40
ARKADAŞLAR BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ VARMI. ŞÖYLE BİR HATA MESAJI ALIYORUM
Sunucunuz bağlantıyı beklenmeyen şekilde sonlandırdı. Bunun olası nedenleri sunucu sorunları, ağ sorunları veya uzun süren devre dışı kalma olabilir. Hesap: 'mail.globalkumas.com', Sunucu: 'mail.globalkumas.com', İletişim Kuralları: POP3, Bağlantı Noktası: 110, Güvenli(SSL): Hayır, Hata numarası: 0x800CCC0F

SABAHLARI İŞ YERİNE GLDİĞİMDE ALIYORUM E POSTALARI DAHA SONRA BÖYLE BİR HATA MESAJI ALIYORUM.
MODEMİ DEĞİŞTİRDİM YİNE AYNI HATA E POSTA GÖNDERE BİLİYORUM FAKAT ALAMIYORUM. OUTLOOK EXPRESS VE MS OUTLOOK TA.
LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM....

gulten36
09-10-2007, 09:54
bu resetlemeyi kullanıcı adımı ve şifremi değiştirmek amacıyla yaptım yapmaz olaydım.şimdi zoom modem yükledim yüklerken normal yüklendi ama bundada internet çekiyo gibi görünüyo ama int.giremiyorum.pc açıkken link ve power ışığı yanıyor data hiç yanmıyor.pc mi kapatınca hepside sönüyor. zyxel modemi tekrar kuruyum dedim.kuruluşta network kartı yok hatası veriyor.napıcamı şaşırdım.

gulten36
09-10-2007, 09:56
aynı zamanda zyxel modemin kullanıcı sayfasına hiç bir şekilde giriş yapamıyorum.modem yüklemede network kartı hatası veriyo

karakartal6XX
09-10-2007, 12:37
aynı zamanda zyxel modemin kullanıcı sayfasına hiç bir şekilde giriş yapamıyorum.modem yüklemede network kartı hatası veriyo

Selamlar arkadaşım zaten sende kendin hatanın nerden kaynaklandığını
belirtmişsin network kartını yeniden kur veya en azından kontorol et
tam olarak kurulumu diye saygılar

gulten36
10-10-2007, 16:19
tamam da network kartını nerden bulucam.beni doğru düzgün aydınlatan birileri yokki 2 gündür yazıyorum ama sonuca ulaşamadım.daha yeni öğreniyorum bunları sizlere sorarak.
arkadaşlar mümkünse network kartının ne işe yaradığını ve network kartını nasıl yüklüycemi yazarsanız sevinirim??şimdiden yanıtlarınıza teşekürler.

myhyundai
10-10-2007, 19:35
tamam da network kartını nerden bulucam.beni doğru düzgün aydınlatan birileri yokki 2 gündür yazıyorum ama sonuca ulaşamadım.daha yeni öğreniyorum bunları sizlere sorarak.
arkadaşlar mümkünse network kartının ne işe yaradığını ve network kartını nasıl yüklüycemi yazarsanız sevinirim??şimdiden yanıtlarınıza teşekürler.

İki tür network kartı vardır. Pcı kart şeklinde olanlar birde anakart üzerinde bütünleşik olanlar (ingilizce onboard diyorlar) . Kart şeklinde olanlar genellikle eski bilgisyarlarda bulunur. Bilgisayarıma sağ tıklayıp Özellikler -- Donanım -- Aygıt Yöneticisine gelin genellikle en üstte bulunan ağ bağdaştırıcıları kısmına bakın. Ünlem işareti varsa ya yüklü değildir veya sorunlu demektir. Anakartın cdsinden gerekli driverı bulabilirsiniz.
Cdsi yok ise bu durumda bize anakartınız hakında bilgi verin driver sorununuza yardımcı olalım.
Bilgisayar bilgisi için indirin.
http://www.lavalys.com/downloads/everestultimate400.exe

MeTePe
11-10-2007, 03:15
Değerli kardeşim..

1. Önce modeminizin marka ve modelini, USB olup olmadığını vs. doğru düzgün yazın.
2. Zyxel yükledim, Zoom yükledim diye olmaz bu işler. Modemin orijinal yazılımı neyse onu yüklemelisiniz.
3. Daha önce yüklediğiniz tüm modem yazılımlarını kendi "uninstall" seçeneğiyle veya Program Ekle-Kaldır kısmından kaldırın.
4. Modeminiz bağlı değilken sürücüleri yükleyin. Modemi bağlamanızı isterse o zaman takın. İstemezse yükleme bitince takın.

3-4. maddelerde yazdıklarım modeminizin USB modem olduğu varsayılarak yazılmıştır.

gulten36
11-10-2007, 12:24
anakartın cdsi derken modem cd simi oluyo acaba.ağ bağlantılarımda sarı ünlem yok ethernet bağdaştırıcısı yazıyo sadece.

pro_man
11-10-2007, 17:48
demekki ethernetin calisiyor. network karti arizasi almamalisin normalde..

gulten36
14-10-2007, 10:31
evet bende anlayamadım bu durumu.

Bora44
14-10-2007, 11:30
Sayın MeTePe gayet güzel izah etmiş,
Tek tek ve iyi anlayarak uyguladığınızda sorununuz çözülecektir.
Kolay gelsin.