Grafik Görünüm : ttnet'in Bana Verdiği cevap
general2010 07-10-2007, 18:31 arkadaşlar malum yaklaşık 1 aydır net çok yavaş
5-10 kbs hız ile dowload yapıyorum..net hızım 1024
bugün sabah müşteri hizmetlerini aradım ve bu sıkıntımı dile getirdim.
hatta bu konu için foruma konu bile açtım
ve bana verilen cevap çok düşündürücü
evimin (istanbulun tam merkezi) sisteme çok uzak olduğunu ve bu yüzden 1024 sistemini kaldırmadığını bu yüzden çok yavaş indirme yaptığmı söylediler ve 512'ye geçersem herşeyin düzeleceğini anlattılar..
böyle bir uyguluma dünyanın neresinde var acaba söylermisiniz ?
antencitato 07-10-2007, 21:39 enterasan 1024 hızdan 512 geçersen düzelecek ??????:confused::confused:
hakanoz2000 07-10-2007, 21:50 Demek 256'ya geçsen uçacaksın :)... Allah Allah... Bu işte bir terslik var ama...
Arkadaşım adamlar seni başından sevmış resmen, çok görmemek lazım malum ttnet.
verilen cevap kanımca baştan sağma bir şey bunların yaptığı ayıp verdiği cevap dahada ayıp
adsl hat 5 km sonra özelliğini yitiriyor bunu nette aratıpğ öğrenebilirsiniz.bu yüzden vdsl gibi türevlerini yapnmış adamalr ama her zamanki gibi en geriden gittiğimiz için normal bu tür cevaplar.adamalr kmelrce uzağa saniyede gigabytelar gödersin saniyede 2 dvd film indirsin biz 10 kb ye talim ediytoruz.evim telekomun yanında bende sinir oluyorum
ben telekom santrala 200 m mesafedeyım .durum aynı yani çok yavaş..
garry688 07-10-2007, 23:22 ben telekom santrala 200 m mesafedeyım .durum aynı yani çok yavaş..
Ben ise pencereden tükürsem (...çok özür dilerim, kullandığım terim için...) Telekom'un bahçesine gidecek !!!
Mesafe - 50m. civarı : bugün download hızı bazı IP lerde 1,2k ya düştü...Hıza bak be...Müthiş !
Aaah, birtürlü kurtulamadık şu tekelci zihniyetten...:devilprv:
ben şu anda deniyorum hız 8.5-9 kb/sn.gerçekten çok yavaş.
arkadaşlar başlattan çalıştır seçin cmd yazın enter deyin ve komut isteminden netstat yazın ve enter yapın ardından arka planda çalışan bağlantılarınıza bakabilirsiniz
şu dsl hızını artıran programalrı deneyeşlim mi :D alt yapı 7000 değilken hızımı 7000 yapmıştı :D
Bulent Tekcan 07-10-2007, 23:51 Verilen yanıt tam bir saçmalık örneği...
Hızdaki sorun baştan beri olsa OK,ancak 1 aydır zaten genel bu sorun.Her arandıklarında şikayet yok size açalım bakalım diyorlar.Yani bu teknik fiyasko o kadar.
Modeminizde diagnostic gibi bir yer varsa test yaptırın ve gürültü seviyelerine bakın.Eğer çok yüksekse (20db ve üstü) muhtelemen santral tarafında bir çalışma vs. olmuş ve bu arada şansınıza olan olmuştur.
Sonuç olarak hızın artması gürültü faktörünüde yükseltir,o nedenle saöyledikleri saçmalıktan başka bir şey değil.
Sevgiler
ahmetcosar58 07-10-2007, 23:53 arkadaşlar malum yaklaşık 1 aydır net çok yavaş
evimin (istanbulun tam merkezi) sisteme çok uzak olduğunu ve bu yüzden 1024 sistemini kaldırmadığını bu yüzden çok yavaş indirme yaptığmı söylediler ve 512'ye geçersem herşeyin düzeleceğini anlattılar..
Gülermisin aglarmısın::smiles20:
Tek kelime saçmalık:smilies39:
devildawn 08-10-2007, 00:07 256 sınırsız kullanırken kampanyadan 1 mps hıza yükseltmişlerdi. o zaman 100 kb ile download yaparken şimdi hızım 1 mps olmasına rağmen 20 kb yi geçmiyor. arasam belki bana da uzaksın diyeceklerdir. yorum sizin.
saygılar
tuncay yıldırım 08-10-2007, 00:11 saçmalık, ben santrale 500 mt uzaklık tayım, bendemi uzaktayım, daha ne yapalım santralin üst katlarından falan yermi kiralasak :)
Hocam testte çıkan sonuçlar bunlar, nedir anlamadım :)
Downstream Upstream
Line Rate 2048 Kbps 512 Kbps
Attainable Line Rate 9280 Kbps 1100 Kbps
Noise Margin 28.9 dB 22.0 dB
Line Attenuation 21.0 dB 12.0 dB
Output Power 18.1 dBm 11.9 dBm
K (number of bytes in DMT frame) 65 17
R (number of check bytes in RS code word) 0 0
S (RS code word size in DMT frame) 1 1
D (interleave depth) 1 1
Super Frames 594365 594363
ben sinopun erfelek ilçesinin köyündeyim. ilçeye 3 km. mesafedeyiz. 2seneden beri komşumuz net alamadı bu sene de ben uğraşayım dedim. Bizim köy santrali bize 3 km. ilçeye ters yönde uzaklıkta. İlçenin bize en yakın prefix hattı da 650mt. Bana 500mt. ttnet karşılıyor kablonun kalanını da siz karşılıyorsunuz alabilirsiniz dijital hatta geçip böylece nete bağlanırsınız dediler. İst.da söylemişlerdi.Gittim ilçe arızaya ve bunun olabileceğini ama fx yollamamı söylediler sinopa ve fax yolladım. Cevap olarak da ilçe hattının ve köy hattının karışacağını ve aylık uzak mesafe sabit ücreti olan 98ytl yi ödersem bağlayacaklarını söylediler. Ve kaliteden de emin değiller. Valla bu halde bile aylık sabit 150ytl yi bile birkaç ay göze aldım ama hızı yavaş olursa neyleyim dedim ki adamlar 56kbden bahsediyorlar ki zaten şuanda 56k tel ile bağlanıyorum bence böyle daha ucuz:) Neyse hayırlı haberi geçen gün aldım ve inşallah 2008 baharında en geç bütün köy santralleri dijital olacakmış. 2008 şubatta falan bağlanır bile dediler ben de şimdilik 56k tel ile bağlanıyorum. Telekomun bana verdiği cevap deyince aklıma telekomun bana aylık 98ytl deyince göççük dilim nerelere gitti hatırladım yine:) 1024-512 olayına gelince de mesela bizim santral de dijitale geçince belki 1024 kaldıramayabilir. Burada ttnet doru söylemiş:) 512ye geçin gerçekten daha fazla para vermeyin 1024 için. Çoğunu kullanamıyorsunuz zaten. Kabloları ve özellikle sanırım taktıkları dijital sayısal santral kartı etkiliyor. Ttnet evrende 1 numara:smiles34: Anttnet dye antittnet grubu kurup burada herşeyi birbir dökmeli:) Kullanıcılar bilinçlenmeli...
tuncay yıldırım 08-10-2007, 00:21 Bunlar 30mbit den bahsediyor, acaba 30 mbit için ne yapılması gerekecek? altından kablo falanmı kullanabilmemeiz için :)
mahallece toplanıp uydu internet mi almalı ne :D
dec_chaos 08-10-2007, 00:39 Bunlar 30mbit den bahsediyor, acaba 30 mbit için ne yapılması gerekecek? altından kablo falanmı kullanabilmemeiz için :)
güya Fiber kablo döşeyeceklermiş evlere kadar
Size bazı bilgiler vereyim bende;
1-örneğin D/L yaparken(veya tam tersi U/L) hızım düşük derken neye göre ve
hangi siteden bunu belirlediniz??
-Sanırım büyük çoğunluk RS.COM dan dır değilmi!!
çünkü bugün dünyada global olarak en güçlü servis bunlardadır,örneğin
2048 kullanan bir kişi buradan D/L yaparken en fazla 210/215kb alabilir ki
bu 2048 nin normal ve olması gereken D/L hızıdır!
-Ancak sizin bunu yakalamanız artık pek mümkün değildir,yada günün her saatinde bunu yakalamanız asla mümkün değildir!
2-Speedtest yaptığınızda hangi değerleri alıyorsunuz?örneğin D/L için 215 ve
U/L için 58 alıyorsanız zaten bu durumda bir problem söz konusu olamaz!
(2048kbps için bu değerlerdir ortalama)
3-Ancak bu değerleri almanız sadece bir grafiksel değerdir,oysa pratikte bunu
alamamanızın en önemli sebebi ise,aynı anda çok fazla kullanıcının aynı yerlere
girerek(özellikle RS.COM gibi) D/L(veya U/L )yapmak istemesi sebebiyle,sistem
yavaşlar,yani sizin Testte normal değerleri almanızla pekte ilişkisi olamıyor bu durumda!!
O aldığınız değerlerin,o anda sistemin normal olduğunu gösteriyor ama siz
arabanızla öyle bir trafiğe giriyorsunuzki!!bir anda 4-5 şeritten>>>1 şeride
giriyorsunuz!!daha doğrusu giremiyorsunuz ve buda size D/L yaparken çok
düşük hızla girmenize sebeb olmaktadır,yani Türkiye nin özellikle Yurtdışı
trafiği çok çok yoğun ve Türkiye nin yurtdışı çıkış kapasiteleri ise "komik
seviyededir"!!!!İsrail bile bizim 2 katımız fazlamız ile giriyor,Yunanistan bile
bize çok fena fark atıyor!!!
--Türkiyede abone sayısı her geçen artıyor ama Santral kapasiteleri "nanay"!!
Bu arada yurtdışı kapasiteside aynen "nanay" yada hikaye dir!!
--Korkarım yakında iyice şişeceğiz,çünkü her geçen gün abone sayısı artaken,
satral ve diğer gereksinimler aynı oranda artmıyor ve buda bize kısadan,"düşük
hız" olarak geri dönmektedir!!
4-Size birazda RS.Com dan bahsedeyim;biliyorsunuz bütün dünya bunu kullanıyor!
Dolayısıyla bizdede insanlar gerek Hızı baz alırken gereksede hemen her şeyi buradan D/L ettiği için,en çok konuşulan budur?
-Geçenlerde bana ve üye olduğum bir yabancı sitedeki yetkili kişilere bir msg geldi;
--Bu msg tercüme ederek bu sitede bir başka yerde vermiştim;kısaca bu arada
RS.Com dada çok ciddi bir hız problemi yaşanmaktadır,bunu kendilerine ben
Ağustos ve Eylül aylarında bazı teknik bilgilerle bu durumu bildirdim,bir kaç
gün sonra gelen cevapta RS.com dan kaynaklanan bir problem olmadığını bildirdiler!bende "inandım"!!
Ben,herhalde bizim hızlar arttı ve millet RS.com a hücum ediyor diyerek,düşen hızları kabul ettim........
-Ancak işin aslı daha sonra ortaya??ben bu arada o üye olduğum siteden ki burada
bazı kişilerin özel RS.com hesapları vardır(özellikle U/L için çünkü bunlar yoğun
olarak film U/L ederler),onlara bu durumu söyledim ve benim 2Mb kullandığımı
ama bugünlerde nerede ise asla 215/kb yı hiç göremediğimi bildirdim,sizde durumlar nedir diye sordum ki bunlar genelde 5/10Mb hatta 20Mb kullanan(hatta
Satellite Internet)kullanan kişilerdir,aynı hız durumunun yaklaşık 2 aydır onlardada
olduğunu tesbit ettim!!
Çünkü bu kişilerden ben bazen özel film isteği yapardım,adam anında U/L eder ve
banada Yahoo dan hemen cevap verirdi OK diye! yaw 1Gb filmi yarım saat bitmeden U/L ederdi RS. ye!!!(10X100Mb)!!
-------
RS.com Perşembe günü bize,özür dileyerek(yaw Alman bunlar anlayın gari!!)
......Hız problemini kabul ediyoruz,Server lar inanılmaz yüklü ve hala Fix edemedik diye!!!(ulen ben size 3 defa dedim,son 2 aydır,her seferinde suçu TT ye attınız be!!)....çalışmalar halen sürdülmektedir,çok kısa zamanda bitecektir v.s v.s....
Bu arada geçen hafta-ondan evvelki haftada bir ara zaman zaman FREE D/L
tamamen kapanmış!!!ve sadece Premium a/c si olanlar bile ancak çok düşük
hızlarda D/L yapabildiler,yani ara ara FREE de kapanmış,sonunda insanlar uyanınca vede isyan edince belirli yerlere bu msg ı gönderdiler.......
Bu arada 2 hafta içinde(süre önümüzdeki hafta sonunda bitiyor)yeni Server lara
geçiyorlarmış!!!
------
Bunu şunu için anlattım beyler,RS.com çok kullanıldığı için genelde insanlar
buradaki hızlara bakarak kendi hızlarını test ediyorlar,bu çok yanlış ve sizi
"yanıltır",ayrıca FREE D/L yapanlara hız daha düşük geliyor(bunuda kabul etmezler
ama ben böyle olduğunu biliyorum!!) bende 3 senedir Premium vardır ve hızı
artık biliyorum,ayrıca bu problem Premium da söz konusudur!
5-Bu arada Santrala olan uzaklığınız elbette size daha yavaş internet olarak dönecektir!!
-Şu andaki Bakır kablo sistemi aslında en fazla 2Mb içindir ve mesafe arttıkça
bunda bile hız düşer!
-Ama bizim uyanıklar hızı 4Mb yaptılar ama kaç kişiye gidiyor!
örneğin benim ev Santrala 3.300 metrededir(bu ölçüm TT nin eve gelen
Teknik elemanının Test cihazından alınmıştır vede doğrudur)güçte 7000 dir.
Ağustosta ben 4Mb limitsiz tarifeye geçtim bu yeni sistemde,ancak bana bunu
veremediler!!Sebeb;Mesafe uzaktır ve sistem bunu desteklemiyor ve bende
2Mb olarak alıyorum hızı!!!
--Ancak bunu bile sağlıklı alamıyorum,kimi yerlerde zaten 2Mb bile söz konusu
değildir,nerede kalmış 4mb!! ayrıca bazı yerlerde 1Mb bile çalışmıyor!
Velhasıl bu sistemde vede yapıdaki TT nin durumu budur maalesef!
--------------
Bu arada herifler(uyanıklar!!)birde bilmem ne Fuarında show yapıyorlarmış,ulen ben bunları bulsam odunla döveceğim be!!ayıptır yaw,milleti bu kadar keriz yerine koymak
--------------
Fiber-optical kablolama şarttır,ancak yüksek hızlar böyle taşınır,Bakırla anca
iyi yemek pişer!!!!!!!!!
Peki nedir Fiber-optical kablolama durumu??bilen ve gören varmıdır acep!
Kimin mahallesinde böyle çalışma başladı acep!
İyide 10/20Mb nasıl taşıyacaklardır!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VDSL+ nasıl ileteceklerdir!
Yine Ankara da Çankaya da belli bir sokağa çekip,işte 20Mb oldu diyecek adi uyanıklar!!Bakan filanda "Show" yapacak,bakın bizim dönemimizde neler neler yaptık,İnterNeti uçurduk diye o sevimsiz sesiyle hamaset yapacaktır!
----------
Valla şuanda bunlar iyi günlerimiz,yakında kışa giriyoruz,o malum İtalya üzerine giden denizaltı kablomuz yine fırtınalar v.s derken kopacaktır!!
Vede Yurtdışına çıkamayacağız!ulen bu kablo hep ne hikmetse bizim
Marmara da kopuyor(sanırım Fay hattımız bunu beceriyor her seferinde!!)
Adriatic ve Ege denizlerinde hiç kopmuyor!!
İzleyip göreceğiz bakalım neler olacak??
Ben eskiden 1Mb kullanırken ayda ortalama 50/60Gb D/L yapardım!!
Şimdi 2Mb oldum ayda 10/15Gb anca yapıyorum,bu ay ise bıraktım
gari(sinir olacağıma!!)
Sabırlar diliyorum sizlere TTNet için Beyler!
Saygılar
saçmalık, ben santrale 500 mt uzaklık tayım, bendemi uzaktayım, daha ne yapalım santralin üst katlarından falan yermi kiralasak :)
Hocam testte çıkan sonuçlar bunlar, nedir anlamadım :)
Downstream Upstream
Line Rate 2048 Kbps 512 Kbps
Attainable Line Rate 9280 Kbps 1100 Kbps
Noise Margin 28.9 dB 22.0 dB
Line Attenuation 21.0 dB 12.0 dB
Output Power 18.1 dBm 11.9 dBm
K (number of bytes in DMT frame) 65 17
R (number of check bytes in RS code word) 0 0
S (RS code word size in DMT frame) 1 1
D (interleave depth) 1 1
Super Frames 594365 594363
Senin hız bağlantın çok iyi>>Attainable değeri 9280kbps(bu bende
7000 dir>>2048 için)
Ben ise 3.300 metreden bunu aldım,senin 500 metrede olman dolayısıyla
bu değeri alman iyidir,ayrıca 4096Kbps te alabilirsin,biraz düşük olarak+
2048 te Speedtest te ne aldın peki??
(normali 1600/1770 arasıdır)
Ben 1722 ortalama alıyorum(D/L 215--U/L 58)
Selam
general2010 08-10-2007, 11:21 ya ben 50-60 arası hızada razıyım
ancak bu hızı gece ve sabahın ilk ışıklarında alabiliyorum..
verilen cevap çok saçma geldiği için burda sizlerle paylaştım..
bide dün evimi arayan operatör bayan çok açıkmış bi yandan benle konuşuyor diğer yandanda yanındaki bayan arkadaşına ben bugün çok acıktım zaman geçmiyor diye laf atıyor :puah::puah::puah:
gülermisin ağlarmısın yoksa sabahamı bırakırsın ? :crashs::crashs::crashs:
volkan3526 08-10-2007, 13:30 şu son hız arttırımı tarife değişikliklerinden sonra download ızı 20-25 i geçmez oldu...Önceden böle bi sorun yoktu...Allahtan sınırsıza geçmemişim...
yinemi aynı portları paylaştırdılar.bi aralar böyle söylentiler vardı.
Verilen yanıt tam bir saçmalık örneği...
Hızdaki sorun baştan beri olsa OK,ancak 1 aydır zaten genel bu sorun.Her arandıklarında şikayet yok size açalım bakalım diyorlar.Yani bu teknik fiyasko o kadar.
Modeminizde diagnostic gibi bir yer varsa test yaptırın ve gürültü seviyelerine bakın.Eğer çok yüksekse (20db ve üstü) muhtelemen santral tarafında bir çalışma vs. olmuş ve bu arada şansınıza olan olmuştur.
Sonuç olarak hızın artması gürültü faktörünüde yükseltir,o nedenle saöyledikleri saçmalıktan başka bir şey değil.
Sevgiler
Sayın TEKCAN,
Modemimdeki bilgiler aşağıdaki gibi ama ben birşey anlamadım.4Mb yaptım adsl yi ama 2mb bile göremiyorum.
Bebek Telekoma bağlıyım ve etiler tarafındayım acaba bu santral uzaklığı ile ilgili birşeymi.
Sevgiler
http://img518.imageshack.us/img518/9683/111111111111111sb5.jpg (http://imageshack.us)
general2010 08-10-2007, 20:41 yukardaki test'i nasıl yaptın hocam
bende denemek istiyorum
yukardaki test'i nasıl yaptın hocam
bende denemek istiyorum
Merhaba,
Modemim inca,modemime bağlandım Aygıt Yöneticisi/İstatistik/Adsl
Buralara girince resimde verdiğim bilgiler çıktı ama bişey anlamadım :(
general2010 08-10-2007, 20:49 walla bende pek bişey anlamadım bu işten
general2010 08-10-2007, 21:05 resim uçmuş edit
Yani diyecek bişey bulamıyorum.
İşte benden bi resim.
http://img504.imageshack.us/img504/7066/ffffffffffcm1.jpg (http://imageshack.us)
Beyler benim uzun yazımı sanırım iyi okumadınız!
1-örneğin sizin bu yukarıda verdiğiniz örnekler hiç bir şeyi göstermez;
-omicron ve file factory v.s v.s bunlar zaten çok yavaş indirmeli server lardır,niye
bunu baz alıyorsunuzki???
-genelde RS.com hariç hemen hepsi komik hızlardadır!
-bunlar aslında kendi D/L-U/L programlarını satmak için böyle yaparlar,hiç
içinizde bu server lara üye olanınız varmıdır??
-Ayrıca bunların bazılarında ben bir zaman üye idim ve hızları Free ye göre
hızlıdır ama örneğin bir RS.com kadar bile değildir!
2-Şuanda D/L de test edebileceğiniz en güzel yer RS.com dur ancak onlarında
epeyi bir süredir hız problemi vardır ve hala fix edilmiş değildir(yukarıdaki yazımda
bundan uzunca bahsettim,tekrar okuyunuz bir zahmet)
3-Bir arkadaş sormuş ....evim santrala uzakmı v.s diye;evet mesafe aynen hızda
etkilidir,örneğin ben 4096 alamıyorum 3.300 metreden ancak 2048 kaldırıyor!!
-Bu arada uyanık olun ve TT nin yemlemesine gelmeyin lütfen!!
--örneğin ben 1Mb Limitsiz tarifede idim,biliyorsunuz bu tarife otomatikman
4Mb Limitsiz olmuştur ve bende oldum,ancak bana bu hız verilemediği için;;;
şayet siz TT yi uyarmazsanız size aynen 4Mb tarifesi gelir ama size verilen aslında
bir 2Mb hizmetidir!!bu durumda gidin bir dilekçe verin ve Hız Değişikliği yapınız!
ben hemen uyandım ve bir hafta sonra bu dilekçeti verip şimdiki 2Mb Limitsiz
kullanıyorum!
4-Mutlaka evinizin Santrala olan uzaklığını öğrenin,hele 3000 metreyi geçiyorsa
4Mb ı unutun,hatta 2mb bile sorunlu gelir!!!
Bu mesafenizi tesbit ettikten sonra Hız durumunuzu gerekiyorsa düşürün(böylece
en azından daha az para ödersiniz!!almadığınız hizmete haybeye neden ödeme
yapacaksınız,dolayısıyla şimdilerde TT birde milleti böyle tokatlıyor ve onun ortağı
olan Devlet te buna ses çıkarmıyor....aman tarifeler yüksek olsunda..ben daha
fazla KDV+ÖTV alayım diye seviniyor,yani bizi tokatlıyan bir değil iki Kurum birden!)
5-Bu arada sık sık "speedtest.ttnet.net.tr" den Hız testi yapınız,bu yaptığınız
testler TT den görülüyor,yani tarih-saat-hız olarak sizi görebiliyorlar!
-Ama sizi uyarmazlar uyanıklar!
-Arada arayın ama,onlara farklı değerler vermeyin "yemezler" örneğin
2Mb kullanıcısı olupta bana testte 1200kbps geldi demeyin şayet 1500kbps geldiyse!! ekrandan sizin kaç aldığınızı şak diye görürler,yalan atmayın sakın!!
6-Tekrar söylüyorum her Server dan örneğin 2Mb kullanıcısı iseniz şak diye
215kb gelmez!!hatta hayatta gelmez RS.com haricinde!!!
-Bu arada dediğim gibi RS.com daki sorunlar yüzünden yine hiç gelmez yada
uygun Post bulmanız halinde(11 Server içinden) belki gece yarısından
sonra 215kb yakalayabilirsiniz!(2048 kullanıcıları için;yada 1024 ler içinde 105/107kb gibi)
Ben bazen gece yarısından sonra 210/217kb yakalıyorum!ancak bu Premium la geliyor,bunuda
bütün 11 Serveri tek tek denedikten sonra yakalıyorum!!!Free de bunu yakalamanız bugünlerde
mümkün değildir ancak şansa yakalarsınız!!
--Bu arada bir bilgi,biliyorsunuz artık RS.DE kapandı gibi;buraya U/L yapılmıyor ama oradaki bir kısım
dosyalar hala duruyor,benim .DE hesabımda vardır,215kb ile buradan indiriyorum,gündüz bile çünkü
D/L share oranları artık ortalama 1000/2000 e 10000 gibidir!!!hatta Free bile 200/215kb yakalanabiliyor!
Saygılar
umit1976 08-10-2007, 23:57 bu telekom cok komıik :D:D:D:D:D:D olaylara bak denizlidede aynı surunlar heyyy allhım bizse 30 mbiti gösterme yoksa iyi ce batarız
DJ BURAK 08-10-2007, 23:59 Yani diyecek bişey bulamıyorum.
İşte benden bi resim.
http://img504.imageshack.us/img504/7066/ffffffffffcm1.jpg (http://imageshack.us)
sizinki yine iyi. ben şu anda 10.9 ile download yapıyorum rapidden.
arkadaşlar modemlerde çıkan db değerleri 15 db üzeri olması gerekir birde pc güncellemeleri nizi tamamlayın sorun yaşamaz sınız sevgiler
06BOZKURTUM 09-10-2007, 01:12 bende Akaradayım 1024 ile bağlanıyorum ama download olayı beni deli ediyor...ne kadar yavaş yaklaşık 1 aydır böyle..:crashs::crashs::crashs:
aynı sorun bendede oluyo :S
join4freee 09-10-2007, 01:44 RapidShare "free" de hız sınırlaması yapıyor hatırlatayım...
Ama tabiki 10-15 KB/Sn le indirtecek kadar değil tabiki...
emirdagli 09-10-2007, 01:49 arkadaşlar malum yaklaşık 1 aydır net çok yavaş
evimin (istanbulun tam merkezi) sisteme çok uzak olduğunu ve bu yüzde............................................. ...
Sadece istanbulda olsa gerek
arkadaslar belki bilmiyorsunuz ama xp de maksimum baglanti sayisi default olarak 10 ile sinirlidir. maksimum baglanti sayinizi tcpip.sys dosyasi uzerinde ufak bir degisiklik yaparak arttirabilirsiniz(emule kullanicilari iyi bilirler)
keza bu baglanti sayisi arttirimi ile @albanez arkadasimin soyledigi degerler 215kb/s 2mbit baglanti ile gunumuz sartlarinda iyidir. o yuzden dert etmeyin. ufak dosyalar cekeceginiz zaman flashget ve bilimum download hizlandiricilari tercih edin. en basitinden firefox yukleyerek uzerindeki eklentiler bolumunden de cesitli download hizlandiricilari kurarak herhangi bir program yuklemeksizin daha memnun edici downloadlar yapabilirsiniz. bu arada cok stabil download yapmak istiyorum bana hiz lazim diyenlere 6mbitlik yeni kablonet tarifesini oneririm :)
leventorun01 09-10-2007, 04:25 Adsl 1mbit hattı 2 hafta önce aldım. Antalya'da oturuyorum. Nazar değmesin 110kbdan aşağısını görmüyorum. Deneyimimle sabittirki rapid.com Türkiye saati ile 14.00-24.00 arası free indirmeleri epey yavaşlatıyor. Hatta bazen akşam saatlerinde slotları tümden kapatıyor free download için. Bundan eminim çünkü garanti hızlı olduğunu bildiğim bazı forum serverlarından (isim vermiyim reklam olmasın) aynı saatlerde 110kbla indiriyorum.
Rapid'e premium üyeliğimde var. Orda bile bu dediğim saatler arasında flashgetle 10a bölerek indirirken bile yavaşlama oluyor. Hele ki cogent veya teliasonera serverındaysa dosya 50kbdan yukarı çıkmıyor.
Diğer free serverları arkadaşın dediği gibi kaale bile almaya gerek yok. (gerçi birkaç iyisi var ama. çok stabil değiller). sonuç şu: bu yeni hız arttırımı ve ücretlerden şu an için memnunum. 1 ay boyunca türksat kablo tarifesini açıklasın diye bekledim. Allahtan almışım tarife daha resmi olarak açıklanmadı bile. Resmi olmayan tarifeyle de adsl ücreti arasında 3 tl (1mbit kablo:39tl+kablotv7tl:46tl, adsl:49tl) fark var. bir de 3 ay adsl bedava olduğunu düşünürsek adsl daha ucuza geliyor. kabloda sabit ip olması da en büyük eksi.
ttnette çalışmıyorum veya bir çıkarım yok. ama özelleşme sonrası yapılan iyileştirmeler ve yapılması planlananlar ilerisi için umut verici. 512kb 89tl iken şu an 1mbit 49tl. elbette internet erişimi olarak pek çok ülkeden gerideyiz ancak senelerdir neredeyse hiçbir altyapı çalışması yapmayan Telekom'un çalışmaya başladığını görmek umut verici. Saygılar.
Müşteriye (biz kullanıcılara) yanıt verecek insanların ne kadar bilgisiz olduklarına mı yanarsın yoksa karşılığını ödediğin halde alamadığın hizmete mi?
Yazıklar olsun bu milleti sömürenlere.
Müşteriye (biz kullanıcılara) yanıt verecek insanların ne kadar bilgisiz olduklarına mı yanarsın yoksa karşılığını ödediğin halde alamadığın hizmete mi?
Yazıklar olsun bu milleti sömürenlere.
sevgili arkadasim ilk zamanlarda dedikleriniz dogruydu ama simdilerde size katilmam mumkun degil. hattimi 2mbite yuselttigimde evimde, 2 defa 1024/512 olarak baglanti hizim dustu. herseferinde arayisimdan 10 dakika sonra baglantiyi aldigim santralden arandim sorunum cozuldu ve akabinde call center arayip sorunumun cozulup cozulmedigini ve bi sikintim olup olmadigi soruldu. ve telefondaki arkadaslar cok nazik ve de bilgiliydi. bu arada telekomla hicbir baglantim yok :ok:
general2010 09-10-2007, 11:21 peki arkadaşlar bir sorum olacak
ben 1 mb kullanıcısıydım limitsiz 49 ytl ödüyordum halada ödüyorum..
pazar günü şikayetimden sonra 512'ye çektiler hızımı ve dilekçe vermemi söylediler..
şimdi ben bu dilekçeyi vermezsem ne olur telekoma
ücret aylık sabit ücretim farklımı gelir ?
leventorun01 09-10-2007, 11:31 En düşük hız 1mbit değil mi? Yanlış mı biliyorum. Olmayan bir tarifeyi nasıl ücretlendirecekler ki. Merakla bekliyorum nasıl bir işlem yapacaklarını.
Adsl 1mbit hattı 2 hafta önce aldım. Antalya'da oturuyorum. Nazar değmesin 110kbdan aşağısını görmüyorum. Deneyimimle sabittirki rapid.com Türkiye saati ile 14.00-24.00 arası free indirmeleri epey yavaşlatıyor. Hatta bazen akşam saatlerinde slotları tümden kapatıyor free download için. Bundan eminim çünkü garanti hızlı olduğunu bildiğim bazı forum serverlarından (isim vermiyim reklam olmasın) aynı saatlerde 110kbla indiriyorum.
Rapid'e premium üyeliğimde var. Orda bile bu dediğim saatler arasında flashgetle 10a bölerek indirirken bile yavaşlama oluyor. Hele ki cogent veya teliasonera serverındaysa dosya 50kbdan yukarı çıkmıyor.
Diğer free serverları arkadaşın dediği gibi kaale bile almaya gerek yok. (gerçi birkaç iyisi var ama. çok stabil değiller). sonuç şu: bu yeni hız arttırımı ve ücretlerden şu an için memnunum. 1 ay boyunca türksat kablo tarifesini açıklasın diye bekledim. Allahtan almışım tarife daha resmi olarak açıklanmadı bile. Resmi olmayan tarifeyle de adsl ücreti arasında 3 tl (1mbit kablo:39tl+kablotv7tl:46tl, adsl:49tl) fark var. bir de 3 ay adsl bedava olduğunu düşünürsek adsl daha ucuza geliyor. kabloda sabit ip olması da en büyük eksi.
ttnette çalışmıyorum veya bir çıkarım yok. ama özelleşme sonrası yapılan iyileştirmeler ve yapılması planlananlar ilerisi için umut verici. 512kb 89tl iken şu an 1mbit 49tl. elbette internet erişimi olarak pek çok ülkeden gerideyiz ancak senelerdir neredeyse hiçbir altyapı çalışması yapmayan Telekom'un çalışmaya başladığını görmek umut verici. Saygılar.
Bende Antalya da oturuyorum ve 2Mb kullanıyorum(215kb bende görmekteyim)
Bu arada sanırım sen benim ilk msg ımı okumadın,bir daha oku lütfen
RS.COM hak.!!!!
1-Free den bahsettim
2-RS nin sorunundan bahsettim
3-Aynı durumun Avrupa ve USA dada olduğunu bildirdim!
4-RS.COM daki çalışmalar onların ifadesiyle 2 hafta içinde bitecekti,ancak
bir haftası geçti,bu hafta sonu ne olacak göreceğiz!
5-Yeni Server lar devreye girecek diye bildirdiler
6-Ben RS.COM dan özel üyelik olan bir grubun üyesiyim,RS sürekli bizim
yetkili arkadaşlara bilgi aktarırlar,sadece bazen geç bilgi verirler örneğin
bu son Hız problemi durumunu!
7-FREE yi yavaşlatmaları aslında doğrudan değildir,teknik bir uygulama ile
bunu yapıyorlar,Premium a/c sahipleri mağdur olmasın diye ama bunuda
bu aralar tam yapamıyorlar,çünkü İsviçre deki merkezlerinde sıkıntı söz
konusudur(gerek Teknik gereksde bazı Hukuki sorunlar v.s)
8-Aşırı yüklenme vardır,dolayısıyla hızı yüksek olan başka yerlerden bende gün
içinde 210/215kb yakalasamda,RS.COM dan yakalıyamıyorum!
----------------
Bütün dünya neredeyse bunu kullanıyor,11 Server artık yetmiyorki:smiles10:
Hatta USA da daha ciddi hız problemi yaşanıyor RS.COM dan,örneğin bir
arkadaşımda 20Mb D/L-10Mb U/L tarifesi vardır,o bile RS.COM dan bu aralar
200kb hıza "çok çok iyi" diyebiliyor:crashs:
----------------
Bu arada bir çok yoğun U/L yapan özellikle USA çıkışlı kişi yada siteler
RS.COM dan başka Server Sitelerine lara kaçtılar:smiles10:
Ancak oradada hız problemi var!!
Kolay gelsin
Selamlar
leventorun01 09-10-2007, 15:08 Aynı şeyden bahsediyoruz Albanez. Bu postun tamamını okudum. Demek istediğim free serverlara bakar gerçek hızınızı anlayamazsınız. Rs.com'un haberler sekmesinde de yazıyor serverlarda sıkıntı olduğu.
Forumlarda Telekomla ilgili bende dahil hep kötü şeyler yazdık. Tamamı da haklıdır. Ama olumlu birşeyler olunca onu da yazmak gerekir diye düşündüm. Antalya'da tanıdığım hiçbir arkadaşın adsl'den şikayeti yok son zamanlarda. Sorunlar diğer şehirlerde olabilir elbette. Hatta 2-3 gün sonra burda da olabilir. Şu an itibarıyla hız iyi, stabilite iyi, teknik destek iyi. Başvurduğum günün akşamı hattımı açtılar. Şaşkınlık geçirdim.
Ben bir de şu uzaklık meselesini anlayamadım. Nereye uzak olunca 4mbit veremiyorlar. Telekomun ana santraline mi? Eğer öyleyse santralin epey uzağında olan pekçok yerde 4mbit alan arkadaşlar var. Sırf denemek için gittim ve 400kb ve üstünü gördük. Acaba Antalyada fiberoptik altyapı mı var?
|
|