Grafik Görünüm : cebit vdsl

amgalpi
06-10-2007, 12:18
şu an cebit eyim vdsl yi kullanıyorum hızı süper ocak ta çıkıyor .yorumlarınızı bekliyorum

miracle
06-10-2007, 13:39
parası olanlar için vdsl güzel olcak ilk başta 100 bin kullanıcıya hizmet vericekmiş

cengo25
06-10-2007, 14:00
fıyatı hakkında bı acıklama yapıldımı.. ortalama ne kdr olcakmıs

discovery
06-10-2007, 15:10
Download hızı kaç hocam?:smilies39::smashfrea

denthor
06-10-2007, 15:52
Memleketimizin Internet çıkışını 150 Gbps' a çıkaracağız (http://www.gazeteport.com.tr/NEWS1/GP_084672) 6-8 hafta içinde demiş Mr. Doany. .Insan utanır yahu bunu marifet gibi söylemeye. Rapidshare gibi bir firma nın 150Gbits (http://rapidshare.com/en/news.html) verdiği ortamda koca ülke yeni 150 oluyor ayıptır yazıktır... VDSL ev band genişliğini kaşılayacak bir Uluslar arası band genişliğimiz söz konusu değildir. Telekom her zamanki gibi teknolojik kavramlar ile şov yapıyor kimsenin anlamıyor rakipte yok nasılsa diye...Ayıplıyorum...

amgalpi
06-10-2007, 18:23
ocakta fiyatlar tk dan geçecekmiş duyduğuma göre 2 plan varmış dslamlar bizim kutularımıza konulacakmış yada 1km santralden uzak olan HAVA ALACAKMIŞ!

TEKNOKA
06-10-2007, 18:57
ocakta fiyatlar tk dan geçecekmiş duyduğuma göre 2 plan varmış dslamlar bizim kutularımıza konulacakmış yada 1km santralden uzak olan HAVA ALACAKMIŞ!
selam

santrale 3,5 km uzaktayım, desene 3,5 kez hava alıcaz :)

saygılar

ekrememre
06-10-2007, 19:09
santralden ne kadar uzak olduğumu nereden öğrenebilirim ?

aytacakoz
06-10-2007, 19:20
santralden ne kadar uzak olduğumu nereden öğrenebilirim ?

Bu soruyu sorduguna göre oldukca uzaktasın gibi geliyor 1-1,5 km civarında olsaydın en azından bir telekom binası görürdün :) yani o konu analog bir olay kafayı cevirip bakıyoruz tahmini göz kararı aha şu kadar uzagım diyoruz sevgiler

amgalpi
06-10-2007, 19:27
bana bu hava alma olayını Teknik servisçi arkadaş söyledi çünkü vdsl denilen teknoloji adsl 2 artıdan sonraki frekansları kullanıyor.malum ttnet olunca vdsl rüya gibi geliyor.vdsl yi zaman bizlere gösterecek
saygılar...

ekrememre
06-10-2007, 19:31
cevap için teşekkürler aslında yakında bir telekom binası var ama arada çok ev olduğu için göz kararı pek olmuyor :)

aytacakoz
06-10-2007, 20:58
cevap için teşekkürler aslında yakında bir telekom binası var ama arada çok ev olduğu için göz kararı pek olmuyor :)

Olmaz forum olaraktan illaki öğrenmemiz lazım kaç km olduğunu :) üzgünüm

Şimdi anıları depreştirip askerliğe uzanıyoruz, konu elle gözle mesafe tayini...

Arkadaşım şimdi sağ elini ileri doğru uzat ve baş parmağın yukarda olsun (okey işareti gibi)
Sol gözünü kapat ve baş parmagını hedefe (telekom binasını kapatacak şekilde) tut
Parmağını kıpırdatmadan sol gözünü aç sağ gözünü kapat

Gözünü yer değiştirdiğinde telekom binasıyla parmağın arasında kaç cm var? Örnek 2 cm fark var

2 yi 1000 le çarp = 2000 metre imiş yaklaşık....

2 göz arası mesafeyi kullanarak göreceli mesafe metodunu Atatürk ün keşfettiğini duymuştum ne kadar doğru bilemiyorum, ama sonuçta yaklaşık olarak işe yarıyor :)

karakartal6XX
07-10-2007, 17:18
Selamlar 20-30 megabit hıza ulaşabilen VDSL-2'nin tüketiciye ulaşacağını açıkladınız. Bunu yaymak için gerekli altyapıya siz ya da dışarıya bağlı olan hattı dikkate alındığında Türkiye sahip mi?
Uluslararası alanda yaklaşık 65 gigabitlik bir alanımız var. 6-8 hafta içinde 150 giga alanımız olacak. Müşterilerden hız konusunda çok fazla talep geliyor. Dolayısıyla bunun uluslararası boyutunu hazırladık. Terminaller konusunda ise VDSL'i herkese ulaştırabilecek bir yapı için çalışıyoruz. Bugün ADSL müşterilerimizin yüzde 65'ine yüksek hızı ulaştırabilecek durumdayız. Çok yakın zamanda, abonelerin bulundukları noktaya en fazla 500-900 metre uzaklığa yerleştirilecek ve fiber kablolara yakın çalışacak terminallerle high definition kalitesine yakın bir kalitede IP TV hizmeti verebiliyor olacağız. 20-30 megabit gibi bir boyuta büyük kurumsal kullanıcılar dışında kimsenin ihtiyacı olmayacaktır. 8 megabitlik bir internet bağlantısı tüm ihtiyaçları karşılayabilir nitelikte olacaktır. Bence iki yıl içinde evlerde her şey kablosuz hale gelecek, wi-fi alanında tüm cihazlar ile her ihtiyacınızı karşılayabileceksiniz. Evlere alınan cihazlar da buna uyum sağlayacak.
Bu açıklamadan anladığım 20-30 megabit hızındaki bağlantı türleri şirketlere hitap edecek ve fiyatlarda ona
göre yüksek olacak vdsl nin en düşük hızı olan 8 megabit bağlantı türü ise biz son kullanıcılara hitap edecek
ona göre de fiyatı sanırım düşük tutulacak yalnış hatırlamıyorsam da telekom 2 milyon port vdsl için bir firma
ile anlaşma sağlamıştı ayrıca bu teknolojiden yararlanmak için evinizin 1 1.5 km yakınında bir santaral bulunması gerekmiyor ( Çok yakın zamanda, abonelerin bulundukları noktaya en fazla 500-900 metre uzaklığa yerleştirilecek ve fiber kablolara yakın çalışacak terminallerle high definition kalitesine yakın bir kalitede IP TV hizmeti verebiliyor olacağız) saygılar

selo3000
08-10-2007, 06:20
Download hızı kaç hocam?:smilies39::smashfrea

Cumartesi test ettim. Download manager programı ile saniyede 10-11 mb indiriyor. Fakat explorer ile çok düşük (saniyede 50-60 kb) iniyor. 700 mb lık Pardusu 1 dakikada indirdi.

trust_me
08-10-2007, 14:55
bende explorerla denedim max. sabit 400 kbps gördüm.Ama bi download programı hızı bayağı artırırdı ama malesef deneyemedim.