Grafik Görünüm : Matrix Modülü Loader Kart İle Yükleme Talimatı ve Sorunları Buraya yazın!!!!

Sayfalar : [1] 2

Matrix Reloaded
23-01-2004, 15:35
MATRIX LOADER İLE MATRİXMODUL YÜKLEME KLAVUZU

1- İlk olarak Matrix Cam yükleme programını çalıştırın ve comprot ayarlarını yapın.
2- Load Cam File-Upd/Mbf File butonunu tıklayıp Mr1.55.upd dosyasını açın
3- Modülünüzü uydu alıcınızın modül girişine takınız.
4- Uydu alıcınızı açınız, ana menüden modül arabirimini seçiniz.bu menüde modül'ün eski versiyonunu göreceksiniz.
5- OK tuşuna basarak modülün menüsüne girip, SETUP satırı üzerinde tekrar OK tuşuna basınız.
6- Matrix loader'i ayın kart takarmış gibi Chip tarafı üste gelecek şekilde Matrix modüle takın.
7- 1'e 1 seri kablonuzu Matrix loader'a takın
8- Reciever'ın çıkan menüsünde UPGRADE FİRMWARE satırı üzerinde OK tuşuna basınız.
9- Bu menüde sırasıyla,"Erasing old data, please wait..." ve hemen arkasından "Performing serial download" menüsü gelecek.
10- "Performing serial download" mesajını gördüğünüz an "DOWNLOAD WITH LOADET BOARD" Butonuna basın
11- 25 sanıye sonra modülünüz yüklenmiş olacaktır.

Aynı zamanda Magic Cam'de güncellenmektedir.

MultiCam (http://www.picprogsdk.net/multicamloaderv2.zip) Loader V2

dundar19
29-01-2004, 02:07
Matrİx ModÜlÜ Loader Kart İle YÜkleme Talİmati

serhat_72
11-02-2004, 20:27
sevgili dündar19 kyotoda *** girileceği zaman üçlü pin gibi numaralar çıkıyor
hangi numaralarla nelerin değiştirilebildiğini nerden öğrenebiliriz.örneğin polsat keylerini gireyim dedim bi türlü olmuyor rastgele numara yazma ilede bu olmuyor hangi rakam ne manaya geliyor açıklayan bir site felan varmı saygılarımla.birde son kyoto 8550 dapcı settingsleri varsa lütfen yardımcı olurmusun saygılarımla

dundar19
11-02-2004, 23:55
dostum keyleri bunla 3 sayı sistamine cevir üstdeki boşluga keyi yaz yandaki yere yıkla cıkanı modüle yaz

kyoto 8550 dapcı için dosyalar settingler alibeyamca ve sancaktar hocamda var okurlarsa buraya koyarlar

serhat_72
12-02-2004, 00:04
teşekkür ederim dündar19 bey ilgin ve hızın için saygılar

Matrix Reloaded
12-02-2004, 00:10
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=355

troia
13-02-2004, 20:16
Yahu chip tarafı üste gelecek deniyor ama bir kaç sitede resmine baktığımda chip tarafı alta geliyor. acil yardım lütfen.

troia
13-02-2004, 20:31
:(

maracaibo
13-02-2004, 20:46
Hehheheee...Bu ne yaaw (:( ), Hemen ekşimişsin :D: , Chip üste gelecek...http://www.turkeyforum.com/satforum/uploaded/maracaibo/ok2.gif

Sevgiler...http://www.turkeyforum.com/satforum/uploaded/maracaibo/mara.gif

troia
13-02-2004, 21:03
Heheheh sağol üstad. Ben bu chipi yakalarsammmm :)

çırak
18-02-2004, 12:04
dediklerinizi aynen yapıyorum ama yükleme başarısız oluyor. hızıda azalttım yine olmadı.en son yazılımı yüklemek için "DOWNLOAD WITH LOADET BOARD" Butonuna basın demişsiniz ben bu seçenegi bulamadım onun yerine "DOWNLOAD WITH NORMAL LOADER" Butonu var ona basıyorum. lütfen yardım edin.
işletim sistemim win 98.

troia
18-02-2004, 12:26
En üstteki linke tıklayıp programı indirdin mi. Eğer o programı kurduysan Download With Loader Board diye buton var programda. Com girişlerini kontrol et birde. En üstteki giriş Com1. Bir de Matrix Reloaded Cam i seçmeyi unutma.

maracaibo
18-02-2004, 12:38
Selam çırak...:)

Senin dediğin "DOWNLOAD WITH NORMAL LOADER" seçeneği multicam board v3.5 beta programında var, multicam board v1 programını indir ve yüklemeyi onunla yapmayı dene, multicam board v3.5 beta programı sorun çıkarabiliyor...

misfortune
18-02-2004, 12:47
hata mesajı ne onuda yazsan bir fikir verebilirim..
hızı değiştirmene rağmen boudratee high gibi bir hata veriyorsa bence cihaz değiştir..hangi cihgazda yükleme yapıyorsun..

Matrix Reloaded
18-02-2004, 14:22
Evet doğru bazen üç tanesini arka arkaya sorunsuzca yüklüyorum sonra su koyuyor. Biraz bekledikten sonra tekrar üç veya dört tane yapıyor gene su koyuyor transfer hızı ile ilgili hata veriyor bende sattım notebook ile ondan daha hızlı update yapabiliyorum..

frencali
18-02-2004, 20:28
arkadaşlar mr Loader:
mm loader aynımı merak ettim bende mm loader var iş görütmü

frencali
18-02-2004, 20:32
yazıda hata oldu görürmü demek istedim

Bulent Tekcan
18-02-2004, 22:29
Hayır aynı değil ! Olmaz onunla.

Sevgiler

İMAGE
19-02-2004, 09:10
selam bulent hocam bir ricaam var (sakın boardı gez deme boardımızdan hic cıkmıyorum)
mr loaderimle benim cihazda (taplin7700m de)mr 1.06 yı 4.uncu denememden sonra yazdırabildim ama baska hic bir mr modulu yukleyemedim goldmaster 7400 kyoto 8550
next 8000 ve goldmaster 9500 bu cihazlarda yukleyemedim dedim ki benim cihaza modulu takayım yukleyeyim oda olmadı sonra 4 saat ten sanra benim cihazda bir modul daha yukledim:
ne oluyorda yuklemiyor dersen runtaim eror cıkıyor ?
dosya degistirdim olmadı program degistirdim olmadı sonra benim cihaza tekrar yukleyeyim dedim amac denemek degilim yine olmadı yuklemeye geciyor ama bekliyorrrrrrrrr sanra cihaz menusunde davoland yazısında baska bir yazı cıkıyor hemen arkasından runtaim 818 eror cıkıyor iyiki module bir sey yapmıyor yoksa 7 adet modul gume giderdi.
acaba bilemedigim bir yermi var ?
evet ben 1.06 yukledim ve sorunsuz bakıyorum hispaya ancak il olarak bana geliyorlar bu arkadaslara ne diyeyim neden seninki olduda bizim ki olmuyor diyarlar
bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.
saygılarımla .

NOT:kisi ismi belirtmeyin dersinir cevap gec gelir bilen mod yada baska aekadaslar yardımcı olur dersiniz ama buna ragmen sizin adınızı kullandım kusura bakmayın
hal boyle olunca diger hocalarımında yardımcı olmalarını ricaa ediyorum.

misfortune
19-02-2004, 10:13
sen hangi programla.cihazla yüklemeye çalışıyorsun?
ilk önce nasıl yaptığını kısaca yaz nerde hata yaptığını sana söyleyelim..

İMAGE
19-02-2004, 10:32
selem misfortune hocam ben clanzers multicam loader ver 1 bu orogramla yukleme yapıyorum.
loaderi acıyorum load cam file upd/mbf file den mr 1.06 upd yi alıyorum
dowonload with loader boad a basyorum karsıma okey yazısı cıkıyor bekliyorum sonra tabi bu arada loaderi cihaza kart sokar gibi sokuyorum cihazı acıyorum ortak arabirim setao ve devam ediyorum cihazda 3 asama oluyor 3 uncu asamada bekleyan loadere ok diyorum clanzers in kırmızı ısıgı sonuyor yesil
ısık yanıp sonuyor zaren clanzers ic kısmuda led ısıklaela dolmaya baslıyor sona gelince uyarı geliyor ok diyarum boyle yukledim
ama aynı islemi tekrar yapınca clanzers yesil ısıgı bir kere yanıyor ve belliyor bende 1.2 dk sonra kapatıyorum.
saygılarımla

troia
19-02-2004, 10:33
Yahu download with loader boad tuşuna en son basacaksın.

İMAGE
19-02-2004, 10:35
nasıl anlamadım yani upd dosyasını cihazı actıktan sonramı alıcam?

troia
19-02-2004, 10:38
Upd dosyasını aç diyceksin ama download tuşuna receiverin menüsündeki işlemleri bitirdikten sonra basacaksın.

Reciever'ın menüsünde UPGRADE FİRMWARE satırı üzerinde OK tuşuna basınız.
Bu menüde sırasıyla,"Erasing old data, please wait..." ve hemen arkasından "Performing serial download" menüsü gelecek.
"Performing serial download" mesajını gördüğünüz an "DOWNLOAD WITH LOADET BOARD" Butonuna basın. (Yukarıda yazıyor zaten.)

çırak
19-02-2004, 10:43
selam arkadaşlar dediginizi yaptım ve multicam board v1 programı ile yükleme yapmaya çalıştım fakat degişen bir şey olmadı sonuç yine aynı com portları degiştirdim rs kablomu kontrol ettim fakat yinede bir olumlu sonuç alamadım loader cihazındaki yeşil ışık ya hiç yanmıyor veya bir saniye gibi kısa bir ara yanıp sönüyor.verdigi hata ise : Cable removed or baudrate too high for
cihazım next 2500 dapcı plus
lütfen yardım edin

İMAGE
19-02-2004, 10:44
bende aynen oyle yapıyorum ama nedense birkac asamadan sonra bazet tutuyor modul yukleniyor bazen olmuyor.
saygılar

misfortune
19-02-2004, 10:50
show@
loaderi acıyorum load cam file upd/mbf file den mr 1.06 upd yi alıyorum
dowonload with loader boad a basyorum karsıma okey yazısı cıkıyor bekliyorum..
sonra tabi bu arada loaderi cihaza kart sokar gibi sokuyorum cihazı acıyorum ortak arabirim setao ve devam ediyorum cihazda 3 asama oluyor 3 uncu asamada
(yani Performing serial download diye yazı çıkınca) bekleyan loadere ok diyorum clanzers in kırmızı ısıgı sonuyor yesil ısık yanıp sonuyor zaren clanzers ic kısmuda led ısıklaela dolmaya baslıyor sona gelince uyarı geliyor ok diyorum boyle yukledim..

ondan sonra recevieri kapatıyorsun modulu çıkarıyorsun 30 sn bekletiyorsun..
tekrar modul yuvasına takıyorsun...recevieri açıyorsun değilmi..ve yazılımın yüklendiğini görmüş oluyorsun..

troianın söylediğide yapılabilir...ondada sorun yok..sen şimdi diğerlerini aynı şekilde yapınca yapman lazım...bunun başka yolu yok bu şekilde yaptım bende...

çırak@
2500lerde yükleme yapılmıyor..çevrenden başka bir cihaz bul onla dene...bende öyle yaptım çünkü..

İMAGE
19-02-2004, 10:51
evet hocam yalnız 30 saniye sonra baktıgımda slotda modul yerlestirildi yazısı oluyor yaklasık 25.30 dk sonra yeni seklini yazıyor ornegin 1.06 diye nerede hata yapıyorum.

misfortune
19-02-2004, 10:57
......zaren clanzers ic kısmuda led ısıklaela dolmaya baslıyor sona gelince uyarı geliyor ok diyorum boyle yukledim..bundan sonra initalizing... diye yazınca ondan sonra recevieri kapatıyorsun modulu çıkarıyorsun 30 sn bekletiyorsun..
tekrar modul yuvasına takıyorsun...recevieri açıyorsun değilmi..ve yazılımın yüklendiğini görmüş oluyorsun.. sen böyle yaparsan sorun olmaz..

İMAGE
19-02-2004, 11:00
hocam benim cihazda modul gomulu oldugu icin cihazı fisten cekiyorum ok mi

misfortune
19-02-2004, 11:07
yaw sen gömülü module mi yüklüyorsun..ben gömülü mrye hiç yüklemedim mr loaderle..ama mantık aynı olmalı diye düşünüyorum..

twisster
19-02-2004, 12:55
1,06 güvenlimi yükleyelimmi yaw_?

misfortune
19-02-2004, 15:45
evet yükleyebilirsiniz..

çırak
20-02-2004, 10:13
verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim sayın misfortune sorunun loaderden degilde cihazdan olması içimi biraz için rahatlattı başka cihaz bulmam sorun olacagı için fun 4 kartla yükleme yaptım ilginiz için sag olun......

rivery
20-02-2004, 10:46
selamlar
fun6 kartı funprogrammer cihazı ile yükleyebilir miyim
yoksa cihazı değiştirmem mi gerekiyor
yada yazılımı?

kaptan
20-02-2004, 16:39
loader'a mr1060dan hangi dosyayı atmamız gerekiyor.
teşekkürler.

troia
20-02-2004, 16:42
upd. dosyasını

mehmethan
20-02-2004, 20:03
loeder kart ile 1.60 atildığında hata veriyormu üstad

troia
20-02-2004, 20:56
Bende topfield 3000 cıpro var ve hata vermiyor. Ama bazı makinelerde yüklenmiyor. Bu linki incele. http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=1756

dundar19
20-02-2004, 20:56
hayır bende hiç sorun cıkamdı daha talimata uygun yüklerseniz sorun olmaz

mutu
23-02-2004, 17:12
run 340 hatası veriyor
altında da 2556 gibi bişey yaziyo r
hızı en düşüke getirdim yine aynısını verdi

misfortune
23-02-2004, 17:46
multicamboardv1 programıyla yüklüyorsun değilmi? multicamboardv1 i burdan indirabilirsin..

http://www.wedzboyz.com/pcbs/multicamboardv1.zip

multicam35 sorun çıkarıyor..birde o hata verdikten sonra cihaz açıkken modulu tak yerine iyi oturtduğundan emin ol tekrar yükle..

mutu
23-02-2004, 17:51
evet onunla yüklüyorum başka ne hata olabilir

misfortune
23-02-2004, 18:01
MATRİX MODÜL KARTLA NASIL GÜNCELLENİR

1-kartı modüle takın ve rs 232 kablosunu bilgisayarın com1 –com2 takın.
(cihaz kapalı olacak)
2- Loader programını çalıştırın
3- cam tipinde MATRİX İ seç
4- load cam fileUPD /MBF file tıkla mr dosyasını seç
5- altta Download with Loader Board yazan yere tıkla
ve uyarı yazısı gelir bekle
6- cihazı acın -recevierden cam menüsüne girin upgrade firmware okeyle
ve bekle 3 işlem olacak
PERFORMING SERIAL DOWNLOAD yazınca önceki uyarı yazısını okeyleyin
7- şimdi loader programında yeşil ışıklar yanarak modül programlanır
8-download bitince uyarı yazısı cıkar okeyleyin
9-cihazın elektrik baglantısını kesin modülden kartı cıkarın
10-cihazı tekrar acın ve menüden bakın modül yerleştirildi yazısı
varsa bekleyin MR1.XXX cıkmazsa modülü cıkarıp geri takın işlem tamam

ÖNEMLİ: EGER YÜKLEMEDE SORUN OLURSA YÜKLEME HIZINI AZALTIN
BAUD RATES
MATRİX LOADER SPEED:115200 OLAN YERİ

Gerekli yazılım bu adresde:
bu kart yapmamdaki amac fun5 ve fun6 kartları yüklemekte cekilen sıkıntıya son
vermektir.
Kimseye dünyada ilk ben yaptım demedim max233
le yapılan devreyi max232 ile calışacak şekilde uyarladım hepsi bu
güle güle kullanın /KENAN DÜNDAR

sen şimdi bu sıraya göre yaparken yazmaya başladığında programın içindeki ledler yeşil olmaya başladığındamı hata veriyor? nerde veriyor hatayı..

mutu
23-02-2004, 18:11
run 340 hatası veriyor
altında da 2556 gibi bişey yaziyor
hızı en düşüke getirdim yine aynısını verdi

o sırada yapıyorum aynısını yapıyorum evet

cancaner
26-02-2004, 12:29
Selam;
Maxrix modül loader programerla matrix modül programlamaya çalışıyorum Multi cam loader programı kulanıyorum. Aletim Kyoto 9900 dcı-plus. Aletin cam ayarına geliyorum ok diyorum alet yarıdan fazla yüklüyor ama sonra hata mesajı veriyor. Ya kablo çıkmış olabilir yada loader hızını düşür diye hızı düşürüyorum ama yine aynı şeyi yapıyor denen acaba?

misfortune
26-02-2004, 13:43
başka bir cihazla deneyin bence cihazdanda kaynaklanabilir...

cancaner
27-02-2004, 00:38
Arkadaşlar
Matrix modül'ü matrix cam loaderla yüklüyorum yükleme tamamlandı diyor ama hala eski versiyonunu gösteriyor 1.05 i yani. Modül güncelenemiyor neden acaba?

cancaner
27-02-2004, 10:26
Arkadaşlar
Matrix modül'ü matrix cam loaderla yüklüyorum yükleme tamamlandı diyor ama hala eski versiyonunu gösteriyor 1.05 i yani. Modül güncelenemiyor ,clanzers programında tamam yüklendi diyor Kyoto 9900 da hala Performing serial download uyarısı devam ediyor bakleyince bu sefer kabloyu veya hızı düşürün diye uyarı geliyor açıp kapıyorum yine matrix 1.05 i görüyor bu arada benim matrix cam loaderın kırmızı ışığı yanıyor yeşil ışığı yanmıyor.Yardımcı olursan sevinirim

misfortune
27-02-2004, 10:55
başka bir cihazda dene bence...yüklerkende yeşil ışık yanmıyorsa bence module yazamıyor..yazsa zaten mr1060 yüklüyorsan mr1060 olarak değişmesi gerekiyordu..

rivery
27-02-2004, 14:27
[QUOTE]selam arkadaşlar dediginizi yaptım ve multicam board v1 programı ile yükleme yapmaya çalıştım fakat degişen bir şey olmadı sonuç yine aynı com portları degiştirdim rs kablomu kontrol ettim fakat yinede bir olumlu sonuç alamadım loader cihazındaki yeşil ışık ya hiç yanmıyor veya bir saniye gibi kısa bir ara yanıp sönüyor.verdigi hata ise : Cable removed or baudrate too high for
cihazım next 2500 dapcı plus
lütfen yardım edin

yukarıdaki problemi ben de yaşıyorum. cihaz Kyoto 9600
Yardım lütfen

cancaner
27-02-2004, 19:58
--------------------------------------------------------------------------------

selam arkadaşlar dediginizi yaptım ve multicam board v1 programı ile yükleme yapmaya çalıştım fakat degişen bir şey olmadı sonuç yine aynı com portları degiştirdim rs kablomu kontrol ettim fakat yinede bir olumlu sonuç alamadım loader cihazındaki yeşil ışık hiç yanmıyor programlayıcı program tamam diyor ama cihaz Kyoto 9900 DCI-Plus verdigi hata ise : Cable removed or baudrate too high, boudrate ayarını da düşürüyorum ama yine aynı hatayı veriyor Yardım lütfen

SLY
27-02-2004, 22:28
usta misfortuna..matrix loader aldım,ve matrix cam.a yükleme yapamıyorum,diyeceksinki gereken yükleme prosedürünü uyguluyormusun? evet uyguluyorum..ama hata veriyor.hata söyle yükleme sonunda run-time error 340 / control array element 2560 dosen't exist tamam deyicede kapanıyor, acil yardımını bekliyorum.

culutas
27-02-2004, 22:45
receiverin markası ne bazı makinalarda uyumsuz şekilde çalışıyor

SLY
27-02-2004, 23:03
multicam board 3.5 la olmadı ama simdi multicam board 1v le denedim birini basardım.
cihaz next 2001 dacı ama daha önce taplinde denedim olmamıstı. elimde mr 1.040 -1.052 ile 1.070 yüklü 1.070 i 1.160 cevirdim diğerlerini yükseltemiyorum.

SLY
29-02-2004, 12:14
yaw arkadaslar cıldıracagım.....multicam loader 1 - ve multi cam lodaer 3.5 le her defasında tüm asamalı yaptıktan sonra INVALID RESPONSE FROM THE CAM,PLEASE MAKE SURE IT IS IN DOWNLOAD MODE AND TRY AGAIN. yazısı cıkıyor. baud hızlarını değiştirdiğim halde loaderi kontrol ettiğim halde,bence bir sorun olmadığı halde neden sorun yaratıp yüklemiyor.anlayanlar lütfen yardım etsin..cihaz next 2001 DACI ve 2000 CI plus ( gecen gün bu cihalardan birinde yükleme yaptım.) :crashs:

dundar19
29-02-2004, 13:44
matrix loaderle size kim multi cam lodaer 3.5 la yükleme yapı dedi nerde yazdı
bu işler öyle aklına ne eserse yapılacak işler degil modüllerdeki flashı bozarsanız 20 dolarınız gider ona göre
matrix yükleme talimatını bu tpoicin 1.sayfasında yazdım onu dikkatlice okuyun
Gerekli yazılım bu adresde:
haricinde bir programla yükleme yapmayın ömodülü bozarsınız

yüklemede hataveren modülleri cihazdan cıkarıp cihazı calıştırın kapatın takrar modülü takın cihaza tekrar yüklemeyi deneyim
en az 50 yükleme yaptım hiç birinde hata vermedi sadece 1 modül hariç oda senin gibi degişik oynamalar yapılmış modüldü onuda yükledim sonunda

DorUK
06-03-2004, 23:50
slm arkadaslar

win xp yuklu pc ile 1.60 magicden donusen matriz i 1.71 yapmak istedim
satturkeydeki konutları aynen yapıyorum ( sanıyorum) ama 0.188 k yukleniyor goruluyor ve "invalid response from the Cam please make sure it is download mode and try again" hatası cıkıyor
eminim download mode da ama sorunu cozemedim

yardım rica ediyorum

erkan46
08-03-2004, 10:56
Arkadaşlar merhaba...

Herkesin sorunu farklı gibi ama benimki daha da farklı..
Elimde hurda bir laptop var.. 486 makine ve win95 yüklü. işin güzel tarafı modülü laptopa yerleştirdiğimde modülü hemencecik görüyor ancaaaaakkk....
işletim sistemi win95 olduğu için loader ı çalıştıramıyorum. Loaderv1.3 ü install ederken win98, winXP winNT win2000 şeklinde kurmayı denedim, programı kuruyor.. sorun yok ama açarken "DLL not found" diye hata veriyor. Win95 de çalışan loader var mı veya pc yi nasıl kandırabiliriz.. Win98 i yüklemeyi teklif etmeyin, makinenin matematik işlemci desteği yok, win98 yüklenmiyo :)

şimdiden teşekkürler.

s_tem
08-03-2004, 18:19
arkadaşlar bnde mr.1.55 var bunu multiamboard loader programıyla cihaza bağlıyorum update bölümüne girip modülü takıyorum yalnız versiyonu bir türlü güncelleme yapmıyor modül hiç işlem yapmıyor ne yapabilirim acaba yardım edermisiniz.?

cancan1972
08-03-2004, 21:39
versiyon 1.0 mı 3 küsür olanda sorun var ve de 1.55 le hispasat seyretmeyi umuyorsan o iş çoktan bitti 1.71 yükle ve matrix loderın kablosunu bilgisayardaki com 1 tak ve yükleme hızınıda 1900lere düşür bir kaç kez dene olur.

s_tem
08-03-2004, 22:11
selam cancan arkadaşım olmuyor olmuyor olmuyor. kullandığım program calanzers multicam portable loader 2003 beta 3,5 ver. cihazı bu programa mr.in (upd) dosyası atılmıyormu ben bunu programa atıyorum hızını düşürüyorum rs232 bağlıyorum.
cihazı açıp downloada giriyorum. ama sonunda tam yeşil ışıklar yanıyor şu hatayı veriyor
(invalid rasponse from the cam please make sure it is in download mode and try again) diye bir hata veriyor devamlı olarak ne yapmama gerek...

Gulsen
09-03-2004, 00:01
arkadasim mr 1071 yukle sitede cartin nasil yukledg var sorununu anladim recieverin onu yazdiginda ya kartin yuklemesin de yanlislik var yada yuklemede hatayoksa tekrar recieveri kapartip tekrar 4.5 defa dene olur arkadasim anlamadigin yer varsa yardimci olurum

misfortune
09-03-2004, 12:15
selam cancan arkadaşım olmuyor olmuyor olmuyor. kullandığım program calanzers multicam portable loader 2003 beta 3,5 ver. cihazı bu programa mr.in (upd) dosyası atılmıyormu ben bunu programa atıyorum hızını düşürüyorum rs232 bağlıyorum.
cihazı açıp downloada giriyorum. ama sonunda tam yeşil ışıklar yanıyor şu hatayı veriyor
(invalid rasponse from the cam please make sure it is in download mode and try again) diye bir hata veriyor devamlı olarak ne yapmama gerek...
arkadaşlar ne kadar dikkatsizsiniz..hiç araştrımadan mesaj yazıyorsunuz http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=2465 burda bu konuyu işlemiştik..calanzers multicam portable loader 2003 beta 3,5 versiyonla yükleme yapmayın onun yerine multicam board v1 programını kullanın demiştik..

amator1
11-03-2004, 10:36
Lutfen beni de "basarısılar "kervanına dahil edin .. yukarıda verilen tum talimatlar yani
(multicam board v1 ) i kullanmam ve tum maddeleri harfiyen yapama ragmen , program
yarıya kadar geldikten sonra , kendi kendine " initializing" moduna geciyor ve receiver
modulu gormemeye baslıyor. Modulu takıp cıkartıkktan sonra ise eski versiyonunda kalıyor ..
Herhalde ya modul bu programı kabul etmiyor / bozuk?
veya Kyoto yazılımları buna uygun degil? veya
( bilemediğim hatalı bisi yapıyorum??)

saygılar,,
kyoto 9900-DCI

okyanus
13-03-2004, 16:26
arkadaşlar ben mecidiyeköyde oturuyorum. 1.55mr elimde var ama yüklemek için tesisatım yok. mecidiyeköy veya yakınında bu konuda bana yardımcı olacak biri varsa memnun olurum... ya da bu civarlarda uydu işi ile uğraşan bir yer biliyorsanız, ya buraya ya da burada yazmak yasak ise mailime yazarsanız memnun olurum.... cihanaslanx@hotmail.com

ck136
14-03-2004, 00:15
Arkadaşlar bir sorum olacak.Funcard Splitter,updated MR UPD file larını HEX file çeviriyor.Ancak Yaratılan bu HEX fileları bulamıyorum.PC min C veya D directorisinde nereye saklıyor bir türlü bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.

ulas55
14-03-2004, 00:19
fun splitter cevirdiği dosyaları kendi dosyasına atar ...aynı klasöre

eaglepaw
15-03-2004, 02:03
Arkadaşlar benim sorunum loader ile kendi modulume yüklemede bir sorun yok hatta 2 kişinin modülüne yükleme yaptım ama geçenlerde aynı loaderla başka bir matrix module yüklemeyi denedim ama yüklemeyi beceremedim ondan sonra kendi modulumu tekrar yükledim sorun yok niye acaba o modulu yükleyemedim sizlerin yardımlarınızı bekliyorum.....Sorun moduldemi yoksa başka bir şey mi var acaba

yasin78
15-03-2004, 21:44
Arkadaşlar ben matrix reloaded'a MR 1.70 ile MR 1.71 sıra ile yükledim.Fakat Kaon-Media cihazlarda HOTBİRD'teki ANİMAUX kanalına gelince Embeded veya cam modüle reset attırıyor ve hiçbir şeyi çözmüyor.
Bu konu hakkında bana yardımcı olur musunuz?
yasin78
Saygılarımla...

baykaya
16-03-2004, 17:43
slm ustalar
bende yeniyim sizlere bir sorum var matriz 1.71 modul aldım ve promim cihazla birlikte sorum şu bilgisayarım iş yerimde modulu guncellemek istediğimde ( matrix 1.80 olduğunda ) nasıl yükleyecegım fun card 2 var

agvali
16-03-2004, 17:52
baykaya arkadaşım fun2 cardla versiyon yüklemek çok zaman alır ya. fun 2 ile hiç uğraşma sana tavsiyem bir adet matrix loader al. sorunsuz yüklersin. fiyatı 15 dolar falan. illa da fun cardla yükleyeceğim diyorsan en az fun 4 card olması lazım. dosyayı fun 4 cardla 6 kez, fun 5 le 3 kez, fun 6 ile de 2 kez kartı silip card yazıcı ile yazılımı parçalar halinde yüklemen gerekiyor. bunun için de yeni yazılımı Funcard Splitter programı elindeki fun carda uygun olarak bölmen ve her parçayı fun carda ayrı ayrı yazman gerekiyor. uzun iş anlayacağın. dediğim gibi fun 2 ile hiç uğraşma.

baykaya
16-03-2004, 17:59
evat anladım matrix loader da aldım ama bılgisayar iş yerinde recevier evde sıkıntım burada

agvali
16-03-2004, 18:07
ama şu var fun6 card bile alsan yinede en az iki kez yükleme yapman gerekeceğinden yine işini yürütemezsin.

Daftpilot
18-03-2004, 01:34
mr 1.55 i matrix loaderla 1.71 yapmaya calısiyorum butun safhaları bir bir denedim olmuyor error 380 veriyor , kırmızı ısık yanıyor ama yesil yanmıyor yardım.. simdıden tesekkur

baykaya
18-03-2004, 12:39
Dafpilot arkadasım aşağıda yazıyor bir dene yada progamını tekrar indir

http://www.promim.net/matrix2.htm

MATRIX LOADER İLE MATRİXMODUL YÜKLEME KLAVUZU

1- İlk olarak Matrix Cam yükleme programını çalıştırın ve comprot ayarlarını yapın.
4- Uydu alıcınızı açınız, ana menüden modül arabirimini seçiniz.bu menüde modül'ün eski versiyonunu göreceksiniz.
5- OK tuşuna basarak modülün menüsüne girip, SETUP satırı üzerinde tekrar OK tuşuna basınız.
6- Matrix loader'i ayın kart takarmış gibi Chip tarafı üste gelecek şekilde Matrix modüle takın.
8- Reciever'ın çıkan menüsünde UPGRADE FİRMWARE satırı üzerinde OK tuşuna basınız.
9- Bu menüde sırasıyla,"Erasing old data, please wait..." ve hemen arkasından "Performing serial download" menüsü gelecek.
10- "Performing serial download" mesajını gördüğünüz an "DOWNLOAD WITH LOADET BOARD" Butonuna basın

bekoloji115
20-03-2004, 22:34
arkadaşlar ben bir ''MATRIX CAM LOADER'' aldım. yukarıda söylene herşeyi tek tek uyguladım. 1.071 i yüklüyorum . update nin bitimine tam geldiği sırada hata veriyor
ve clanzers kapanıyor. ne yapmam gerekiyor... loader daMI cam damı yoksa benim cihazdamı sorun var . cihaz topfield cippro3000 LÜTFEN YARDIM EDİN!?...

rain1316
21-03-2004, 15:24
böyle gıcık bir şey olamaz yaw.şu modül bir türlü update edilmiyor

rain1316
21-03-2004, 15:49
benim uydu alıcısı hundai.kartla yüklemeye calıştım olmadı,sonra proramer aldım onu deniyorum ,oda olmadı hep aynı hatayı weriyor.artık kafayı yemek üzereyim.ve söylenen her şeyide yaptım ama olmuyor.bir şekilde cözüme ulaşan varsa yada ankarada matrix cami upgaade edbilecek bi yer biliyorsanız bana yazarmısınız saolun

orcun.berk
23-03-2004, 22:11
slm abi bende arçelik dijital var modulümde matrix reloaded 1.55 fun4 kartım var ama *** leri elle giriyorum açmıyor neden?

misfortune
24-03-2004, 11:41
benim uydu alıcısı hundai.kartla yüklemeye calıştım olmadı,sonra proramer aldım onu deniyorum ,oda olmadı hep aynı hatayı weriyor.artık kafayı yemek üzereyim.ve söylenen her şeyide yaptım ama olmuyor.bir şekilde cözüme ulaşan varsa yada ankarada matrix cami upgaade edbilecek bi yer biliyorsanız bana yazarmısınız saolun
başka cihazda denersen mutlaka olur...senin cihazında yapılmıyordur belki..

misfortune
24-03-2004, 11:43
slm abi bende arçelik dijital var modulümde matrix reloaded 1.55 fun4 kartım var ama *** leri elle giriyorum açmıyor neden?
neyin keylerini giriyorsunda açmıyor..hangi uydu hangi kanal..

beckett
01-04-2004, 13:10
sevgılı dundar yumatu 8600 ci emulu cıhaz var elımde...mr modulu 1,3 sanıırm bunu yukseltemezmıyım sadece mr modulu?
saol sımdıden

Ugur CETIN
01-04-2004, 22:34
bende mr 1070 var topfield 3000cim,oldum olası polsatlarda au yapmıyor,elle giriyorum açmıyor ama diğer yayınlar var,emu autoupdate irdeto ve nagravision açık,neden yapmıyor olabilir?

yusuf123fr
05-04-2004, 22:07
Selam arkadaslar ben bu forumda yeniyim, masallah her konuda süper bir forum tabiki bu forumun böyle süper olmasinda büyük ustalarimizinda cok emegi var hepiniz sagolun.

Benim birtek sorum var : ben bir matrix modül aldim bu modüle neyi yüklemem gerek ve nasil yüllemem gerek biri bana yardimci olursa sevinirim, ama biraz detayli olursa daha iyi olur ilginize tesekkurler. :help1:

Eyvallah
06-04-2004, 00:09
yusuf hocam ilk once aramıza hos geldın...
eger bu baslıgın ılk sayfasından okumaya baslarsan emınım kı matrıx modul yuklemek ıle akıla takılan butun sorulara cevap bulabılacegını sanıyorum saygılarımla

mach1
06-04-2004, 00:28
Fun kartla yükleyebilirsin fun5 3 tane veya fun6 2 tane ile ..Mr loader denen parça ile olur..Twin loader denen parça ile olur..Cas interface ile olur..Laptop ile olur yöntemler çok elindekilere göre karar vereceksin açıklamalar forumda var zaten

satsat
07-04-2004, 10:56
matrix cam loader im var mr 1070 zip içinden hangisini yükleyecem

satsat
07-04-2004, 11:00
mr 1070.upd yükleniyor tam bitirecek hata veriyor ve program kapanıyor başka bir dosyamı yükleyecem nasıl olacak yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim saygılar

misfortune
08-04-2004, 18:41
başkja bir cihazda dene ve kullandığın program multicamboardv1 olsun...multicam35 i kullanma o hata veriyor..

DorUK
08-04-2004, 22:35
mr 1.80 i yuklerken " run time error340, control array element 2560 doesnt exist" hatası veriyor, 156.620 k da yuklemeyi bıtrakıyor

multicam board 1 i denedim onda da 185.608 k da kaldı

multicumboard v1 tekrar indirmek icin bir adres var mı?
cozum onerisi sayın arkadaslar.....

Bulent Tekcan
08-04-2004, 22:51
DorUK neden bu topic'in ilk sayfasına bakmayı denemiyorsun.

Saygılar

DorUK
08-04-2004, 23:18
DorUK neden bu topic'in ilk sayfasına bakmayı denemiyorsun.

Saygılar
bulent bey 1. sayfayıda okudum ama sorumunla ilgili yanıt yok yada ben goremiyorum
slmlar

arkadaslar sorunun detaylı acıklaması

:help1:
mr 1.80 1-2 saatir denemediğim yontem kalmadı yukleyemedim
hem 98 yuklu notebook hemde xp yuklu pc ile denedim

multicamboard 1.0 da 183.608 k da "runtime error "9" subscript out of range" hatası verip yuklemeyi bırakıyor.

muticamboard 3.5 de ise 156.620 k da "runtime error "340" controlarray element "2650"doesnt exist" hatası verip yuklemeyi bırakıyor

acil yardım lutfen

saygılarımla

BLaCkBiRd
09-04-2004, 00:01
Bu verdiğimle yükleyin daha kolay olmakta 1.0 da bazen bu sorun var ...

taner
09-04-2004, 01:20
evet aynı sorun bende de var dosyayı 183.608 e kadar yükleyp hata veriyor

taner
09-04-2004, 01:33
hele beeee BLaCkBiRd teşekkürler oldu en sonunda ohh bee

erkan64
09-04-2004, 02:19
arkadaşlar ben denedim olmadı nasıl yukleme yapılacağını detay lı olarak anlatırsanız sevinirim

BLaCkBiRd
09-04-2004, 02:42
Programı aç settingsten com portunu ayarla sonra file den dosyayı seç recevieri aç cı menüsüne gir sonra update de bekle seri update dediği zaman programdan download now a bas 20 sn de okey oluyor tv ekranında görürsün receiveri kapa aç intilizing yazarsa 2-3 sefer kapa aç receiver tanır modülü.
Taner olduysa ne mutlu bana kolaygelsin
Saygılar...

rudem
09-04-2004, 13:50
fun4 ile mr 1080 yüklemek için dosyaları veya adresini verirmisiniz

TA1CNG
09-04-2004, 15:23
merhaba
sayfadaki mr loader programinin linki calismiyor.programi nereden cekebilirim?

Bulent Tekcan
09-04-2004, 15:37
Hangisinin linki çalışmıyor ?

canak
09-04-2004, 16:03
Hocam Ben Sunny At-1030 Dci Sky'ye Bl 618 YÜkledİm Yalniz Kanal Aramada Sİnyal OlduĞu Halde Kanallari Bulmuyor Bana Yardimci Olurmusunuz.selamlar

uydumarket
09-04-2004, 19:41
1080 i yükleyemiyorsanız bilgisayarınızın com 1 çıkış ayarları ile oynayın ben yaptım en sonunda oldubilgisayar con1 hızını 57binlere getirdim loader ın hızını 9600 yaptım oldu

BLaCkBiRd
09-04-2004, 21:12
Link çalışıyor flashget gbi download araçlarını kapatın birde öyle deneyin

atak6898
10-04-2004, 01:36
Digix 911U (MR embedded ) MR1.080'i Loader programı ile ve Matrix Cam Loader kullanarak yükleyemiyorum. Bağlantıları yaptıktan sonra "UCAS not found on serial port" diyor ve yüklemiyor.

Nerede hata yapıyorum acaba?? Yardım ederseniz sevinirim..

Saygılar..

Digix 911U (MR1.060)

BLaCkBiRd
10-04-2004, 05:07
Port ayarları yada loader oturmamış olabilir

atak6898
10-04-2004, 11:36
Ayarları teker teker kontrol ediyorum. Daha önceki versiyonları Multicam Loader 1.0 (Clanzers) ile başarılı şekilde yüklüyor. MR1.080 içinse bir yere kadar gelip kalıyor. Loader programı ise portta UCAS bulamıyor..

misfortune
10-04-2004, 11:47
atak6898@
5. sayfada blacbird in verdiği Loader.zip i kullan arkadaşım..1.0 da yüklenmiyor bazen..1.3 te yükleyen arkadaşlar var..

atak6898
10-04-2004, 13:12
bende onu kullanmaya çalışıyorum zaten... loader 1.3'de portu tarıyor fakat UCAS'ı bulamadığı için yazamıyor.. Clanzers'ın loader ile eski versiyonları yüklüyor.. başka ne ayarları yapmak lazım acaba? birde cihaz embedded acaba bu yüzdenmi diye düşünmeye başladım..

saygılar..

misfortune
10-04-2004, 13:20
dündar19 hocam anlatmış ya ona göre yükle sorun olmaz.. http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=6705

uydumarket
10-04-2004, 14:13
atak 6898 benimkide embeded idi bilgisayarında başlat çubuğundan ayarlara oradan denatim masasına oradan sisteme oradanda aygıt ayarlarına oradan com1 seçeneğine gel gelişmiş ayarlarda 57000 hızı ayarla 8-yok-1-yok ayarları y gelişmiş tede alış veriş arabelliği iyice kıs 1.3 programdada hızı 9600 yap oluyor

ulas55
10-04-2004, 17:28
arkadaslar yeni verilen 1080 içindeki upd dosyası büyük olduğu için clanzers ile yüklenmiyor ama ucas 1,3 loaderle sorunsuz olarak yükleniyor sanırım clanzers bu hatayı yakında düzeltecektir..

ismenismen
10-04-2004, 19:03
Arkadaşlar, elimde matrix 1.53 versiyonu var. Yükeleme yaparken loader programı ile insert card1 or dummy card yazıyor ne yapmam gerekir?
Teşekkürler

BLaCkBiRd
10-04-2004, 19:45
loader ile mi yüklüyorsun yoksa fun card ile mi konunun başında bir okuyun.pls

atak6898
10-04-2004, 21:27
uydumarket kardeşim dediğin gibi yapınca oldu.. sen bu işi biliyorsun.. İŞTE BUDUR .. Yaşasın MR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

misfortune
10-04-2004, 21:32
uydumarket kardeşim dediğin gibi yapınca oldu.. sen bu işi biliyorsun.. bazı arkadaşlar anlamadılar bu konuyu.. İŞTE BUDUR .. Yaşasın MR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
herşeyi anlamak zorunda değiliz..bu bize bir hakaret gibi algılayalımmı yoksa öylesine bir yazı olarakmı algılayalım..

atak6898
10-04-2004, 21:35
yok hocam öyle demek istemedim yardımları olan herkese teşekkürler ediyorum..

misfortune
10-04-2004, 21:38
hadi neeysee sorun yok ozaman..

ismenismen
10-04-2004, 22:49
Loader kart kullanıyorum

BLaCkBiRd
10-04-2004, 23:10
Sn.ismenismen http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=6705 burdaki programı kullanın.

ismenismen
10-04-2004, 23:14
Teşekkürler

ismenismen
10-04-2004, 23:43
Sayın blackbird, ben de o linkte verdiğiniz ucas 1.3 programını kullanıyordum, başka neye dikkat etmeliyim?
Sağolun?

BLaCkBiRd
10-04-2004, 23:49
Receiver kapalı olsun fta bir kanalda olsun com port a dikkat edin dosyayı seçin receiveri açın cam update gelin ok leyin serial download yazana kadar bekleyin sonra download now a basın

ismenismen
11-04-2004, 01:17
Sayın blackbird tüm bunları yaptım fakat, yüklerken erasing old data yazıyor sonrada insert card 1 or serial dummy card diyor???

maracaibo
11-04-2004, 02:53
Selam ismenismen...

Loaderle yüklemeye çalışıpta bu mesajı aldığına göre modulle bağlantı kurulamıyor demektir...

1. Loader module tam oturmamış yada module ters takıyor olabilirsin
2. Doğru Comport'u seçmemiş olabilirsin
3. Kablo uygun değil yada arızalıdır

Ersin
11-04-2004, 05:10
Arkadaşlar
Matrix modül'ü matrix cam loaderla yüklüyorum yükleme tamamlandı diyor ama hala eski versiyonunu gösteriyor 1.05 i yani. Modül güncelenemiyor ,clanzers programında tamam yüklendi diyor Kyoto 9900 da hala Performing serial download uyarısı devam ediyor bakleyince bu sefer kabloyu veya hızı düşürün diye uyarı geliyor açıp kapıyorum yine matrix 1.05 i görüyor bu arada benim matrix cam loaderın kırmızı ışığı yanıyor yeşil ışığı yanmıyor.Yardımcı olursan sevinirim
matrix modul´ü yüksetmek istiyorsun iki tane 6 Fun ile yukleyebilirsin.

Ersin
11-04-2004, 05:22
ben matrix modul,ü yükledim 1.80 yaptim cok iyi calisiyor.cok kolay bilgi ögrenmek isdeyen varmi

bymagic
11-04-2004, 13:31
slm millet.(ersin sana zahmet bi anlatsan)
bende master usb plus ile 2 tane fun6 kartla mr 1.055 i mr 1.080 e cevirmek istiyordum.
yüklerken Insert card 1 diyor sonra ilk yükledigim fun 6 kartini sokuyorum ve invalid card diyor.anlican daha karti yüklemeyi bile beceremiyoz.acaba kullandigim master usb programindan midir?yüklerken bülent tekcan yazdigi gibi yükleme yaptim.
(Yani 1 no'ya flash (Uload_software_flash.hex)
(ExtEprom'a o karta ait hex. i yükledim.)

Hevalcano
11-04-2004, 14:00
tamam boyle arkadasım sen 1.kartile modulu aynı anda tak upgrade fırmwareye gel perwormıng smart card dowloadıng yazızı cıkınca bekle

saygılar

Ersin
11-04-2004, 18:36
selam:arkataslar martix modolune yukletim eyer bilmeyenler varsa nasil yapildini yaziyorum reserveye normal bir sifresis kanala getirin.indernetden poram intirin oma logorda indirin ikisini birlesdirin sonra iki 6 Fun kartini doldurun birinci karti önce ikinci karti sonra bittikden sonra reserve acik kalsin matrix module reservenin icini koy,reservenin icine gir yani menu gir (Common lnterface)bul icine gir matrix modulun numarasi yasacak bir kere okeye bas icinde (Setup)gir,icinde,(Upgrade Firmware)gir bir kere okeye bas,senden 6 Fun kartini isdeyecektir.birinci DONLAT bittikden sonra bir asada tikla ikinci 6 Fun kartini koy bittikden sonra okeye bas,Menu cik sonra reserveye kapat ac.

Eyvallah
11-04-2004, 21:34
peki, hocam invalid kart sorununa nasıl bır cozum getirebilirim?daha once 1.070 versiyonunu yukledım fun5 e hıc bırsorun yoktu.
1.080 i yukledım fun5 e kartan yukleme yapmak ıstedıgımde invalid card hatası veriyor nedden olabılır??

bymagic
11-04-2004, 23:37
arkadaslar bende sorun devam ediyor.
"Invalid card,please extract it"yazisi cikiyor.

BLaCkBiRd
11-04-2004, 23:44
Kartı bir iki sefer çıkar tak kartı açamıyor sanırım

BLaCkBiRd
11-04-2004, 23:44
Ve şifresiz kanalda olduğuna emin ol

bymagic
11-04-2004, 23:48
arkadaslar bende sorun devam ediyor.
"Invalid card,please extract it"yazisi cikiyor.

bymagic
11-04-2004, 23:56
karti cikarip taktim birkac kere.bazen modulde takiliyor.onun icin modulüde takip cikariyorum.ama invalid card yazisi hep cikiyor.baska programlarlami yüklesem karti acaba?

BLaCkBiRd
11-04-2004, 23:58
hangi programmer ve hangi program ile yapıyorsunuz?

bymagic
12-04-2004, 00:03
master usb plus programmer ile masterburner 2.3 programiyla.

BLaCkBiRd
12-04-2004, 00:44
problem olmaması lazım başka cihazda deneme fırsatın varsa onda dene ama daha önce cihazımda update yaptım diyorsan yalnış bir şey yapıyorsun kartı yüklerken...

bymagic
12-04-2004, 00:53
daha öncede basaramamistim update yaparken.yinede sagolasin.biseyler yanlis ama bulcam bigün:-)

SADECE
12-04-2004, 20:48
MultiCamLoader 2.0 programı indirdim.matrixi seçip load camdan 1.80 seçiyorum.sonra downloand tıklıyorum.bundan sonra ne yapmam gerekiyor.yardımcı olurmusunuz lütfen

culutas
12-04-2004, 21:00
[QUOTE=Matrix Reloaded]MATRIX LOADER İLE MATRİXMODUL YÜKLEME KLAVUZU

QUOTE]

TA1CNG
12-04-2004, 21:25
Hangisinin linki çalışmıyor ?
mr veya mm loader

baykaya
13-04-2004, 18:41
sn.arkadaşlarım
şu ana matrix 1.80 yükledim cihazı acıp kapattım ve acıldı menuden module 1.80 yazıyor fakat bilgiler kısmını girdiğim
h/w :1.5
s/w:mr 1.07t
loadre:1.0 yazıyor acaba 1.80 yüklenmişmidir.
yardımcı olursanız sevinirim
saygılar....

SADECE
13-04-2004, 20:28
matrix modül ile hispesat uydusunu seyrediyorum orda neredeyse hergün bir kaç kanal şifre değiştiriyor gerçi fun kat ile çözülüyor.xamuh matrix için şifreler veriyor günlük onlarıda versiyon atıyor gibimi matrix modüle yükleyeceyizyoksa fun kartama yükleyecez.nasıl yükleye biliriz.fun kar ile çözülüyor günlük şifrelerle .bu konuda yardım istiyorum.

maracaibo
13-04-2004, 23:47
@baykaya MR 1.080 yüklenmemiş yüklendiğinde aşağıdaki gibi yazar...

H/W....: 1.5
S/W....: MR 1.080
Loader.: 1.0

baykaya
14-04-2004, 11:19
tşk ederim sn.maracaibo

cancancan23
15-04-2004, 04:00
upregude firewell güncellmede loader da hiç ışık yanmıyor ve cihaz insert cart diye mesaj veriyor sorun nedir acaba emu yüklü kyoto 9900-dcıplus kullanıyorum

baykaya
15-04-2004, 11:14
sn.arkadaşlarım
şu ana matrix 1.80 yükledim cihazı acıp kapattım ve acıldı menuden module 1.80 yazıyor fakat bilgiler kısmını girdiğim
saygılar....

şimdi tekrar modulu yukleme yapmak sitiyorum fakat "Erasing old data, please wait..." yazısı gelmıyor beklıyorum fakat hiç bir şey yapmıyor lütfen yardım
saygılar.....

baykaya
15-04-2004, 12:01
sn.arkadaşlarım
modulu aldığım yeri aradım ve sonuc modulu geri istiyorlar ne yapmam gerek göndereyimmi ne dersiniz tabi kendileri bakacaklarmış böyle sorun sanırım kimsenin başına gelmedi

cancancan23
15-04-2004, 19:43
multicam v2.0 la yükleme yaparken birden modül yok diye bir yazı çıkıyor sorun ne acaba

cancancan23
15-04-2004, 19:57
arkadaşlar cihazdan sorun çıkarmı acaba kyoto9900-dcı plus emu yazılımı yüklü teşekkürler

Dragut
16-04-2004, 02:50
sn.arkadaşlarım
saygılar....

şimdi tekrar modulu yukleme yapmak sitiyorum fakat "Erasing old data, please wait..." yazısı gelmıyor beklıyorum fakat hiç bir şey yapmıyor lütfen yardım
saygılar.....

Aynı sorun bende de var Yüklediğimiz yazılım bozukmuş anlaşılan. Şu an modül çalışıyor fakat tekrar yazılım yüklemesi yapılmıyor. (pire Cemil'in 1080 tr yazılımı bendeki) :badprv:

baykaya
16-04-2004, 09:46
bende forum sitesinden almış olduğum pire cemilin yüklemiştim
saygılar....

maracaibo
16-04-2004, 10:30
Arkadaşlar dosyanın içini inceledim, çeviriler tam yerine yazılmamış (hatalı) onun için pire Cemil'in dosyasını yüklemeyin.!!!

Sevgiler..http://www.turkeyforum.com/satforum/uploaded/maracaibo/mara.gif

baykaya
16-04-2004, 10:52
sn.maracaibo
modüle bir türlü yükleme yapamıyoruz ne yapacagız yardımcı olursanız cok sevinirim
saygılar....

vega
16-04-2004, 11:22
slm. arkadaşlar
bende next 2000cı ve matrix 1.60 var.matrixden polsat ın keylerini giriyorum.kanalları açıyor başka bir kanala (türksat kanalları )geçip geri polsatlara döndüğümde kanalları açmıyor keyleri kontrol ediyorum .girdiğim keylerin yerine eskileri duruyor.problem ne olabilir? hocalarım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

misfortune
16-04-2004, 11:26
modul menusunden default *** yap..sonra keylerini güncelle..düzelir..
veya sırf polsat izliyorsan 1080 veya 1070 yükle au yapar keyle meyle uğraşmazsın..

misfortune
16-04-2004, 11:27
baykaya@loader ilede aynı ise cas2 ile modulu silip tekrar 1080 atarsan düzelir..

baykaya
16-04-2004, 11:35
tşk ederim hocam
modülü aldığım yeri aradım ve modülü bize gönder yapalım geri gönderelim dediler biraz önce kargoya teslim ettim teşekkür derim ilginize ve alakanıza
saygılar...

vega
16-04-2004, 14:57
Teşekkür ederim,Misfortune hocam.
yanlış anlamadıysam default *** yapınca bütün ****** silinecek ve bu keyleri tek tek ellemi gireceğim? yoksa *** güncelleme farklı bir işlemmi?

casper
17-04-2004, 20:55
benim cihazda matrix modül çakılı nasıl olacak yükleme yapayacakmıyım. absat açmıyor. cihaza yükleme yaparak modülü yüklenmez mi ?????? digix 911 hw nosu 13.42.65

mimacar
17-04-2004, 23:46
selam arkadaşlar ,
ben bir türlü Matrix modülüme 1.80 versiyonunu yükleyemedim . fun5 kartı ile yapamadım kartı isteyinceye kadar herşey tamam 1.kartı isteyince hemen kartı cıkartttt diye yazılım geliyor. matrix reoladed loader ile denedim oda yüklemenin %85 inden sonra time run up diye yazı cıkarıp kapanıyor hemde cleanzers multi cam bord 1-3.3-3.5 versiyonları ile denedim olmadı başka receiverde denedim olmadı.
LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ MEMNUN OLURUM.SAYGILAR

Eyvallah
18-04-2004, 00:40
mimarcar funcard yazıcın auto mu? yani markakası ne.?
1 inci kısma loder.flash dosyasını 3.ücü kısma (exteeproom) kısmınada kart için gerekli olan hex uzantılı dosyayı koyuyorsun diilmi?
soylediğin hata anladığım kadarıyla funkard a gerekli olan dosyayı yükleyememe sorunu.
eger manuel bir yazı kulanıyorsan(exteproom u yazarken mod değiştirmeyi gerektiren)
dikkat ederek yazman gerek.
saygılarımla..

rudem
18-04-2004, 22:45
casper

digix 911 bende kullanıyorum mr 1.080 yüklü ...bendede ABSAT açmıyor sende ne yüklü

Eyvallah
18-04-2004, 23:52
0a keylerini kontrol et arkadaşım yada multilerin üsnüte gel sonra takrar ab1 in üstüne gel..ilk seferinde açmakta geç kalıyo..dogru
saygılarımla

casper
18-04-2004, 23:53
casper

digix 911 bende kullanıyorum mr 1.080 yüklü ...bendede ABSAT açmıyor sende ne yüklü
benim cihazda mr1.03 yüklü girmediğim *** kalmadı . açmıyor. fakat kartıma buradaki en üstteki dosyayı yükledim açtı.. (http://www.*****************/upload/index.php?&direction=0&order=&directory=6IN1-DS9-BBAIO-TITANIUM-GOLD%20DOSYALARI/6IN1%20-%205IN1%20DOSYALARI) istersen sende dene modülle hiç uğraşma :banana: :banana:

cetın45
19-04-2004, 00:29
Arkadaşlar:
İzmirden MR reoled aldım
modülümü 1.80 e sorunsuz çıkardım. gayet güzel çalışıyor
.Ancak yanında erkek entegrelerin gireceği üzerinde dişi entegreler bulunan bir aparat daha göndermişler. Bu bedir ? ne işe yarar? nasıl ve hangi amaç için kullanılır. Şimdiden teşekkürler.Saygılar

misfortune
19-04-2004, 11:10
cetin45@ o matrixloader..matrix modulunu guncellemeye yarar..bu bölümde bilgiler mevcut..

rudem@ hotbird uydusunu silip yeniden taratırmısın..mr1080 de absatta xxl dışında pek açmma gibi bir problem yok genelde..bende multilerde film vs izledikten sonra xxl ye bakmak istediğinde bazen açmıyor animaux veya cheas e gidip geri gelince açıyor..

vega@ açmayan kanalların keyini bulup gireceksin o kadar..

karizmateknik
19-04-2004, 15:32
üstadım bende nextwave 8700 cıcas var bunun yerleşik modülü çöktü ve modülün menüsüne girmiyor buna ne işlem yapıp eski haline getirebilirim

ismenismen
19-04-2004, 17:26
Arkadaşlar loader kart için pc mi kullanılmalı? yoksa laptop mı?,

baykaya
19-04-2004, 17:43
sn.ismenismen
her ikiside kullanabilirsin
saygılar....

muvat
21-04-2004, 13:05
mr 1.80 yüklemek gereklimi? 1.80 neyi destekliyor

ahmet işcan
22-04-2004, 03:00
Yahu chip tarafı üste gelecek deniyor ama bir kaç sitede resmine baktığımda chip tarafı alta geliyor. acil yardım lütfen.
evet yuklemede alt modulde uste olur

rudem
22-04-2004, 16:34
misfortune
------------------------------------------------------------------------------
rudem@ hotbird uydusunu silip yeniden taratırmısın..mr1080 de absatta xxl dışında pek açmma gibi bir problem yok genelde..bende multilerde film vs izledikten sonra xxl ye bakmak istediğinde bazen açmıyor animaux veya cheas e gidip geri gelince açıyor..
-----------------------------------------------------------------------------------

silip tarattım museferde aynı kanallara gelince modül tanımlanıyor yanıp sönmeye başlıyor problem büyüdü .... allahtandiğer şifreli kanallarda aynı etkiyi yapmıyor

receveır kaon DİGİX 911

nuric
22-04-2004, 16:54
Arkadaşlar matrix modulü matrix loader ile 1.80 versiyonu yüklemede matrix cam yükleme programını[ucas 1.3 ]normal xp bilgisayarıma yükledim.Açıklamalarınızda [matrix cam yükleme programını çalıştırın ve comprot ayarlarını yapın] diyorsunuz.Ben bu programı çalıştıramıyorum bu konuda yardım lütfen.

berker
22-04-2004, 17:03
Arkadaşlar,
Matrix modülüm ve kyoto 9600 dci plus receiverim var.Modülde versiyon değişikliklerini Mr Loaderim olmasına karşın 2 adet fun6 kart ile yapıyorum. tabiiki bu biraz zaman alıyor.
Zaten bu sebeple Mr Loaderi kısa sürede proglamlayabilmek için almıştım.
Bana şu konuda yardımcı olabilirmisiniz? Benim Mr Loaderdeki karşılaştığım sorun Kablo veya STB hızı çok fazla mesajı vermesi.Acaba sorun cihazda olabilrmi? Kyoto 9600 dci için Multicam Loader programı ile Mr Modül versiyon değişikliği yapan varsa yardımını rica ediyorum.

cancancan23
22-04-2004, 22:30
arkadaşım aynı sorun bendede var boşuna bekleme yardım eden yokkk 4tane mesaj yazdım okuyup cevap veren dahi olmadı neyse!!!!!!

mehmet tas
22-04-2004, 23:47
merhaba bende basit bir fun kart programlaycı var üzerinde 1 tane anahtarlı olandan buna card writer 1.87 programıyla normal fun kartları yüklüyorum fakat matrix modülün 1.80 versiyonu olan dosyalarını nasıl yükleyebilirim hangi ayarlarını yapmam gerekiyor
5 tane hex dosyası var hangisini hangi sıraya göre ve hangi modda yapacağım. diğer kart programalarını denedim fakat sonuç alamadım.

SADECE
23-04-2004, 12:16
Arkadaşlar Bende İrdeto ve matrix modül var.irdeto realty tv yi çözüyor matrix 1.7 /1.8 yükleyip değiştiriyorum ama çözmüyor.matrix&irdeto Discoveri Animel pla. Multiviz. XXL Cine box eurosport paketini açıyor.+irdeto realty tv açıyor.matrixle nasıl açacaZ?

buka
25-04-2004, 14:43
goldmaster 9400 cım 'ım var. matrix çakılı. 1.08'e bilgisayarımla yükleme yapabilir miyim? yapabilrsem nasıl? bilgiyi nereden bulabilirim. Versiyon yükleme Emu yazılımına zarar verir mi? Yoksa emu yazılımı ile modül ayrı mı? oldukça acemiyim.teşekkürler

Hevalcano
25-04-2004, 15:43
9400 lerde arkadasım matrıx cakılı modulu falan yok emu yazılımıdır atamassın

buka
25-04-2004, 15:55
özür dilerim cım-9500 olacak

Hevalcano
25-04-2004, 16:03
evet yuklebılırsın 9500 lere 1080 yuklebılırsın loader ıle ama bır sorun cıkabılır arkadaslar dan tam bır bılgı alıp oyle yukle tam benım soylememle olmaz
ama ben yumatulara atıyordum sorun olmuyordu gm 9500 hıc denemedıgım ıcın tam bır cevapta veremem

saygılar

buka
25-04-2004, 20:33
teşekkürler

serefuzun
26-04-2004, 12:48
Selamlar
Mr Loader İle Yalnizca Versİyonmu DeĞİŞtİrİlİr?
Keylerde YÜklenebİlİrmİ?

baykaya
26-04-2004, 12:54
sn.seref2259
mr loaderla zaten ****** güncellenmiş oluyor ama değişen keyleri elle girmen gerekiyor....
saygılar....

serefuzun
26-04-2004, 13:18
tşk

yavuz yavuz
27-04-2004, 19:10
gm 9500 cım cihazım var mr 1,053 .1,080 yapabilirmiyim. bir sakıncası varmı.

Hevalcano
28-04-2004, 00:20
atabılrsın ama bazı cıhazlarda sorun olabılıyor ben yumatuya atıyorum sorun cıkmıyor ama goldm.. hıc tmadıgım ıcın bılııyorum

coral
28-04-2004, 23:06
3 adet matrix modül 1.80 sorunsuz olarak yaptım yükleme yaptım ama ikisinlede aynı sorun var animax ve xxl kanallarını çözemiyorum sorunu bilen veya matrix 1.80 bu kanalları çözen varmı ?

BLaCkBiRd
28-04-2004, 23:15
Eğer loaderiniz varsa güncel upd dosya yükleyebilrisiniz ve ****** güncellenmiş olur...
sn.coral TPS keylerinde bir stır daha eklendi onu kontrol edin...
TPS 007C00

*** 0B: 49 07 38 D8 74 CE F9 7C
DEC: 073 007 056 216 116 206 249 124

buket1515
04-05-2004, 23:52
selam
ben uydu alıcıları ve modüller konusunda çok yeni ve çok acemiyim
sunny1030 dci sky modüllü uydu alıcım var. Yazılımını yükselttim birde matrix modül aldım
modülün yazılı eski galiba nasıl yükselte bilirim yardim lütfen

buket1515
04-05-2004, 23:57
selam yine ben
matrix kartı yuva taktığımda açılan bazı kanallar açılmıyor örnek freex acab neden

ulas55
05-05-2004, 00:08
matrıx modülleri fun kartla-loaderle-cas2 ile update edebilirsiniz forumda geniş açıklamalar var lütfen okuyun..

ulas55
05-05-2004, 00:09
BUKET1515 matrıx le free x tv nin alakası yok matrıxx free xtv açmaz..ayrıca mevcut yayınıda etkilemez şayet cihazı update yaptım ama açmıyor diyorsanız sky update yapacaksınız cihazı değil...

Cas 2 - Magic loader - Matrıx loader
Next 7500 Dapcı plus-Kaon Digix 911 A
G master 7400 Cım- Kaon Ksc 511 CI
Zeta Orange-İce crp Blue-Joker-Matrıx
irdeto-Sky Crp.-Delta Card ird.
Vp 20 Proğrammer...

posinetti2000
05-05-2004, 18:02
misfortune cas 2 ile matrix veya magic yukleyebilirmiyim

vega
05-05-2004, 19:20
Ben bu matrix 1.80 olayını soracağım?
Dün bir uyducuya gittim ,matrix 1.60 ı 1.80 eçevirtelim,polsat ve cabo auto oluyormuş dedim(forumlardan duyduğum kadarı ile) bana yok öyle bir şey dedi.
Şimdi kafama takılan bu adam para kazanmakmı istemiyor,yoksa bu formları benmi yanlış anladım?

misfortune
05-05-2004, 19:24
vega @

polsat ve cabo au yapar 1080..o adam para kazanmak istemiyor herhalde..

posinetti2000 @
cevabını diğer sorduğun yerde yazdım..

vega
05-05-2004, 19:59
Tşk.Hocam
birde matrixi'xcam ile değitir diyorlar,bende next2000cı plus ve türksat,hotbird.hispasat var.sizin fikriniz bu konuda ne olabilir?

ada2000
13-05-2004, 16:41
arkadaşlar kyoto 9900 dcı- model cihazla matrix loader kullanarak 1.080 yüklemeyi başaran var mı?

harrem
16-05-2004, 21:56
:wow: gm 9500 cım mr 1,080 gömülü (loder 1,0 yazıyor)
yeni yazılım çıkmış 1081 diye
bide Clanzers MultiCAM Loader 2.0 diye bir program
1081 funkart 6 ile yükleniyormuş
benim sorunum hangisini kullanacagım
yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim
dosyaları www.digium.net sitesinde gördüm

Ramon71
17-05-2004, 15:18
1.81 sorunsuz çalışıyor

digikolik
20-05-2004, 00:26
loader program linkide bu: http://www.picprogsdk.net/multicamloaderv2.zip

karakanli
31-05-2004, 19:35
yaw arkadaslar ben bu matrix yükleme programini anamadim

velet
04-06-2004, 14:01
:badprv: reis bende galaxy 4 kart var ben bu kartla next ye 8000 çakılı modülü matrix ben bu makinaya bu kartla mödül versiyonu yükseltme yapamadım bana yardım edermisin teşekkürler.......

velet
04-06-2004, 14:08
misfortune hocam bana yardım et bende fun 4 kart var ben onunla next 8000 cakılı modülünün versiyonunu yükseltemedim bana yardım edermisin

MatchLine
05-06-2004, 10:19
velet, buraya baktınmı http://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=57
:)

misfortune
05-06-2004, 11:18
misfortune hocam bana yardım et bende fun 4 kart var ben onunla next 8000 cakılı modülünün versiyonunu yükseltemedim bana yardım edermisin
hem 8000 de çakılı modulu bu şekilde yükseltemezsiniz çünkü içindeki modul matrix modul değil..Ancak 8000 yazılımları ile o modulu güncelleyebilirsiniz..matchline nin verdiği linkten ulaşın yazaılımlara...

ozcanubay
05-06-2004, 17:26
iyi günler. Ben matrix modülü satıp dragon modül almak istiyorum. Matrix modülü verip dragon modülle farkını vererek takas yaparlar mı acaba. Böyle bir yer varsa söyleyebilir misiniz. Teşekkürler

misfortune
05-06-2004, 17:29
alım satım bölümüne http://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=79 bir ilan verin bu şekilde yapacağım diye birileri yardımcı olur..

murat
06-06-2004, 14:09
matrix e cas ile yükleme yaptım 1,081 oldu ama şifreli kanalları çözmüyor şifresize gelince no av yazıyor sebebi nedir acaba

BLaCkBiRd
06-06-2004, 14:21
No av yazısı resim olmadığından no audio video anlamında.Saygılarımla..

murat
06-06-2004, 14:26
tamam no av dediğin gibi ama modülü cihazdan çıkarıca yayın geliyor

murat
15-06-2004, 19:26
bu benim sorunum bayağı bi zor sorun herhalde kaç gündür kimse tahmin dahi yapmadı ne olacak benim halim heh he he

cekmez
15-06-2004, 22:56
Mr Rev 2 yazılımı çıkmış deneyen var mı?

culutas
16-06-2004, 22:05
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=14940 buradan takip et
sevgiler saygılar

ceyn
10-07-2004, 13:10
Bende yumatu 8500 cas var fun 5 ile nasıl yükleye bilirim

colak_i
11-07-2004, 15:53
arkadaşlar vestel cihazda deneyipte versiyon yükseltme olayına muvaffak olan varmı??
MulticamloaderV1 ve V2 sonra ucas V1.3 hepsini denedim olmadı COM, slot, hız hepsini denedim.Cihazdan olabilirmi(vestel DVB 840 CI). Sadece kırmızı ışık yanıyor. Loader arızasını nasıl anlarız?
saygılar

satbaba
11-07-2004, 16:50
aynı sorun ben de yaşadım benim cihaz sansui hatta loaderi bile aldığım yerden değiştim ama olmadı olmadı napalım kader utansın

xorion
12-07-2004, 17:23
Loader ile yükleme anısı ;)Ben de başlangıçta olmuyor sanmıştım. İlk hatam yanlış prg ile denemiştim versiyon 2 ve 3 ile gerçi 2 ile de yapılıyor sanırım ama bende olmadı. versiyon 1 i denediğimde de olmadı çünkü loaderın chip tarafını alta getirmişim. Burdaki bazı arkadaşlar gibi bazı sitelerin resimli açıklamalarında chipi altta gösteriyor çünkü.. Üstelik rs232 kablom da uymamıştı çünkü bendeki 2 ucu da dişiydi. Modemin kablosunu deniyeyim dedim riski göze aldım. Gayet güzel hızlı bir şekilde update oldu. Receiveri açıp kapadım modülü görmedi 4-5 kapadım açtım sonunda gördü.. Şimdi sorunsuz bir şekilde çalışıyor..
Yumatu 8700 ci renkli emu yazılım..

Gbox
12-07-2004, 22:59
selam arkadaşlar benim ( 1) adet matriks mdulüm var yanlız buna mrv 204 yükledim ama hiçbir şey acmadı tekrar mr 1.110 u yülemek isdedim ama modül yülemiyor arkadaşlar lüfen yardım edin teşekürler.

eaglepaw
13-07-2004, 20:33
@Gbox
loader ile geri dönüş yok ancak cas2 ile tekrar mr 1.110'a geri dönebilirsin

sultansu
20-07-2004, 12:40
Matrix Reloaded 1.100 ile conax'ları çözme şansım varmı? şifreleri girdiğim halde 1 dakika sonra hepsi sıfırlanıyor.

sultansu
20-07-2004, 12:50
Ustalar Matrix Reloaded 1.100'ü yükledim gayet güzel çalışıyor. *** yükleme bölümüne konax'lar eklenmiş ancak ***'leri girmeme ragmen 1 dakika sonra hepsi sıfırlanıyor. ve açmıyor bilgisi olan arkadaşım bu konuda bana yardımcı olabilirmi? saygılarımla.

nuri1849
22-07-2004, 23:36
arkadaşlar matrix modül loader ile güncelleme kaon ksc511z cıhazı ile oluyormu?

flash8
23-07-2004, 02:22
arkadaşlar bende magic den matrix se çevirdiim modül var buna .1.100versiyonu yüklemek istiyorum ne ile ve nasıl yüklemem gerekiyor yardım ederseniz sevinirim

flash8
23-07-2004, 02:26
şu an ki versiyonu mr 1.071

Hevalcano
23-07-2004, 02:54
arkadaşlar bende magic den matrix se çevirdiim modül var buna .1.100versiyonu yüklemek istiyorum ne ile ve nasıl yüklemem gerekiyor yardım ederseniz sevinirim

fun6 kartla -matrıx loaderle ve cas2 ılede yuklebılırsın

nuri1849
26-07-2004, 00:22
arkadaşlar matrix modül loader ile güncelleme kaon ksc511z cıhazı ile oluyormu?

LÜTFEN CEVAP YAZIN ARKADAŞLAR!!!!

orcun.berk
26-07-2004, 17:05
multicam board v1 yukarda indir demişin ama orda v2 yazıyor o olurmu yoksa v1 nerden buluruz

orcun.berk
26-07-2004, 17:24
Load Cam File-Upd/Mbf File butonunu tıklayıp Mr1.55.upd ben 1.100 yüklemem lazım Load Cam File-Upd/Mbf File butonunu tıklayıp mr.1.100.upd tıklamam lazım bu iş yen yapıcağımda

Anthrax
28-07-2004, 00:22
arkadaslar fun 5 le 1.60 ı 1.100 yapdım ancak 1.52 , 1.100 olmuyor. daha dogrusu hiç biri yüklenmiyor 1.70 yapdım 1.80 yapdım ama olmadı neden aacaba bu konuda bir bilgisi olan arkadas varmı acaba ?

fatihkesova
01-08-2004, 01:32
Yumatu marka yt8700 cas ci model bir uydu alıcı için (içinde gömülü matrix modül var diyorlar &) 270milyon istiyorlar. Almayı dşünüyorum. Tavsiyelerinizi . kullanmış olanınız varsa yorumlarını ve gömülü matrix modülü yada magic modülü (herhangi biri) olan bir reciever alırken nelere dikkat etmeliyim? Gömülü Magic'i olanı almam mı (ileride yanına bir Matrix Cam alabilirim) avantaj olur, yoksa tam tersi mi? Yada Martix veya magic modül sahibi olmanın avantajı nedir? Hangisi daha çok işe yarar? Magic için ; 'takılan kartı hafızasına yükleyip kartsız da kullanılabiliyor' dediler. Bana balon gibi geldi bu bilgi. Yoksa öyle mi de magic modül zor bulunuyor? Moderator abiler, Deneyimli kullanıcılar, üstadlar, (sensailer)... Acemi (çekirge) var... Destek olun lütfen. Kazıklanmak istemiyorum. Sıradan bir kartlı alıcı almaya kalksam 160-200 milyon gibi para harcamam gerekecek. Olmuşken güzel bişi olsun diyorum ama 235$'lık Next Xcamli alıcıya da gücüm yetmez hani. Yumatu yt8700 cas ci matrix modüllü alıcı için yardımcı olursanız sevinirim.

ulas55
01-08-2004, 13:37
bence çok para...
mdem öyle aciko al....

baky
03-08-2004, 00:18
selam bir zamanlar macig yükleme aletini matrıks yükleme aletine ceviren resimli bilgi vardı onu nerden bulabilirim saygılar

orcun.berk
03-08-2004, 14:50
arkadaşlar bende magic den matrix se çevirdiim modül 1.070 var buna .1.100versiyonu matrix modül loader yüklemek istiyorum ama daha 3.cü yeşil ışıkta bir yazı çıkıyor sonundada again yazıyor acil yardım lütfen(hızı 9600 kadar düşürüp denedim.

orcun.berk
03-08-2004, 15:14
yükleme talimatının aynısını yaptım

satbaba
03-08-2004, 17:55
yükleme talimatının aynısını yaptım
arkadas senin gibi bende neler denedim olmadi da olmadi en sonunda gittim piyasada 5 milyon tl ye yüklettim. saygılar

Umitb
03-08-2004, 18:02
arkadaşlar bende magic den matrix se çevirdiim modül 1.070 var buna .1.100versiyonu matrix modül loader yüklemek istiyorum ama daha 3.cü yeşil ışıkta bir yazı çıkıyor sonundada again yazıyor acil yardım lütfen(hızı 9600 kadar düşürüp denedim.
Arkadaşım loader'ı kendinmi yaptın yoksa piyasadan mı aldın ayrıca tam olarak çıkan hatayı yazarsan yardımcı olmaya çalışalım.Sevgiler

orcun.berk
03-08-2004, 23:06
slm arkadaşım yazan yazı
( ınvalid response from the cam,please make sure it is in download mode and try again)
diye yazıyor ama arkadaşımdada aynı modül vardı onunki oldu kendikimi yapamadım şans

modemis
04-08-2004, 15:27
merhaba arkadaşlar,
bende goldmaster 9500 cim matrix gömülü cihaz var.matrix 1.100 yüklemek için matrix cam loader aldım.loaderla yükleme talimatını harfiyen yerine getirmeme rağmen 20-30 sn sonra "cable removed or baudrate too hi" uyarısı aldım.RS232 kablomu değiştirdim.1'e 1 kablo ile denedim gene aynı alarmı alıyorum.Diğer RS232 kablomla gm 9500 software yükledim hiç problem çıkmamıştı.aynı kablo ile loader ile yükleme yapmaya çalıştığımda yeşil ışık çok hafif saniye aralıklarla yanıp gene aynı uyarıyı veriyor.forumda diğer arkadaşlarında başına aynı oalylar gelmiş ama tam bir çözüm bulamadım.lütfen acil yardım şimdiden teşekkür ederim...

satbaba
04-08-2004, 17:36
aynen benim de basıma geldi ensonunda loaderi kaldırıp attım simdi cok rahatım :)

modemis
04-08-2004, 18:17
loader'i atınca çözüleceğini sanmıyorum.çözümü olan yokmu? :mad:

modemis
05-08-2004, 09:05
RS232 farklı bir bağlantımı istiyor acaba???

satbaba
05-08-2004, 09:51
RS232 farklı bir bağlantımı istiyor acaba???
bir ucu erkek bir ucu dişi 9 uçlu kablo 1-1 ,2-2 ,3-3 ,4-4 ,5-5 ,6-6 ,7-7 ,
8-8 ,9-9 şeklinde olacak kolay gelsin

modemis
05-08-2004, 11:32
teşekkürler deneyeceğim... :)

digiero
19-08-2004, 15:54
bendede akşam yukarıda yazılan sorunlar oldu yeğenimin modülünü yükleyemedim fakat kendi modülümü hiç sorunsuz 1.80 den 1.110 a yükselttim.. MR modüllerde fark olabilirmi. acaba yeğenimin MR da 1.100 yüklü.colonze 1 le denedik olmadı 3.50 betaylada olmadı

satbaba
19-08-2004, 16:34
olabilir

rasim28
27-08-2004, 00:03
Matrix modüllere güncel keyleri (loader ile fun kart ile veya cas2 ile)yüklemek mümkünmüdür nasıl yapılır bilen hocalardan yardım bekliyorum tşk.