Grafik Görünüm : internetim çok yavaş ??
kotalı kullanıyorum 1024 4gb ama download yaptığım zamanlarda 100 kb olması gereken indirme hızı bu aralar 15 kb düştü ( hafta sonları özellikle ) acaba genel bir sorun mu bu yoksa bende mi problem var bu arada bilgisayarımı en güncel güçlü yazlımlarla taratıyorum virüslü olduğunu düşünmüyorum ( nod 32 advanced windows care pro.)
Volkan1864 22-09-2007, 18:18 Bende de oluyor yavaşlama
Üstün! Hizmet kalitesiyle hizmet veren telekom her nedense 4 mbit bağlantı hızı sağlayamadığı gibi yurtdışı çıkışlarında problem olduğunu telafuz etmekten bile çekiniyor. Üstüne üstlük türkiyenin ihtiyacını karşılayamayan altyapısını suriye ve ırak için paylaştırmak istemesine ne demeli? Yorum yok!
ben de telekomu kınıyorum.sanki bedava veriyorlar hizmeti.son zamanlarda adsl de hem hız problemi hem de hattın gitmesi gibi problemler çok olmaya başladı.Türkiyede işler böyle işte ilkellikten kurtulamıyoruz bir türlü.
BL3Murat 22-09-2007, 20:30 Evet bugünlerde kesinti ve yavaşlama çok oluyor...
iftar vakti hızlandı.birazdan tekrar yavaşlar.
PRENS YAKAMOZ 22-09-2007, 20:57 ben de telekomu kınıyorum.sanki bedava veriyorlar hizmeti.son zamanlarda adsl de hem hız problemi hem de hattın gitmesi gibi problemler çok olmaya başladı.Türkiyede işler böyle işte ilkellikten kurtulamıyoruz bir türlü.
doğru,paramızın karşılığını alamıyoruz malesef.
BİGALI*BİGALI 22-09-2007, 20:59 Kimin ki hızlı ki ? Hepimizin yavaş.
1-D/L hızım düşük derken acaba nereden buna bakıyorsunuz??
-RS.com danmı??
-benim şahsen tesbit ettiğim en hızlı D/L RS den yapılabiliyor ama!!!
Evet aması var işte;
1024 de max.D/L hızın ortalama 100/107kb olmalıdır,ama bunu gün içinde sürekli yakalamak mümkün değildir
2-RS.com dünyada en çok kullanılan site ve toplam 11 server linki vardır(şuanda)
-Türkiye den çıkışlarda inanılmaz bir trafik fazlalığı vardır!
-RS den ise sağlıklı D/L(veya tam tersi U/L)yapabilmek için
ise,Türkiye nin yurtdışı trafiğine "mahkumsunuz"!!!!!
3-Türkiye yurtdışı bağlantılar(DSL hizmetlerinde) hizmetinde daha
Yunanistan kapasitesinde bile değildir!!
Hatta kıç kadar İsrail bile bizim neredeyse iki katımızda!!!
4-Ağustos başındaki hız arttırımı,resmen sistemi "kilitlemiştir"!!
-Ancak bazı arkadaşlar ......ben normal hızda indiriyorum diyebilir,
ama durum onların dediği gibi değildir!
-bir çok kriter vardır,bölgenin DSLO kullanım durumu,santrala
olan uzaklıklar v.s v.s.......
--Yani bende iyi ve hız hiç düşmüyor demek,sadece o kişinin
kendisini bağlar,genelde(hatta neredeyse tamamına yakın çoklukta)
sistemle ilgili çok ciddi sorunlar vardır
5-DSL hızları artıncada millet aynen soluğu RS de aldı!!!!!!
paso D/L yapılarak(yada gece özellikle Premium cular,bütün
linkleri arda arda kurup uyuyunca!!!) hız-mız hak getire!!!
6-Böyle giderse sistem dahada çökecektir,ve kimse normal alması gereken nominal D/L yada U/L hızlarını alamayacaktır!!
7-Ben eskiden normalde Clip-Film v.s derken,üstelik 1024 kullanırken ayda RS den yaklaşık 35/50Gb D/L yapardım,ama
son bir ayda en fazla 15Gb kadar ancak yaptım!!!
--Hatta iki defa RS.com a e-mail attım.......yaw nedir bu linklerinizin
ağırlığı dedim!!11 server ıda deniyorum tek tek deniyorum,60/70kb
ten fazla hız göremiyorum........
Gelen cevaplarda.........sizin gibi başka şikayetlerde "sürekli alıyoruz"!!Türkiye den diyorlar,ancak sorun sizin ülkenin çok
düşük yurtdışı bağlantı/çıkış problemleridir(biz bunları biliyoruz
zaten).........
Avrupa dan tanıdığım bir sürü yabancı arkadaşlarada sormaktayım,
örneğin benim gibi 2mb kullanan bir kaç kişiye nedir sende durum diye;adam 200kb ortalama ile gidiyorum derken,ben 11 linkten
bir kaç dakika uğraşıp ancak o belki bir 70/80kb yakalarsam ne ala!!
----------------
RS örneğini,en çok D/L yapılan yer olduğu için verdim,böyle giderse
3 senedir kullandığım Premium hesabımda bitince doğrusu bir daha almam!!cookileri sil+modem reset v.s derken idare ederiz!!
-----
Sonuç;bütün sıkıntı TT denen illet kurumda;eskiden karşımızda bir devlet kurumu vardı vede malum zihniyeti!!hesapta satıldı ve özelleşti,ama bizim için çok daha kazık yenmece vede daha kötü
zihniyetli bir kurum geldi,iyide vatandaş ne anladı bu özelleştirmelerden gari!!
Saygılar
melih35m 22-09-2007, 23:48 rezillikten başka birşey değil paramızla rezil oluyoruz hız testi yaptım emin olmak için bir kaç kez resimi bile ubdate edinceye kadar kaç dakka geçti :crashs::crashs::crashs:
http://img513.imageshack.us/img513/2561/clipboard01hx1.jpg
Yaw bu hangi tarifedeki Hızın değeridir!!!
Bu 256 nın hızına benziyor??
1024 olsa Hızın 820/880kbps olması lazımdır,
2048 olsa Hızın 1600/1770kbps olmalıdır
1024 D/L ortalama ise 100/107
2024 D/L ortalama ise 200/215 olmalıdır
Sanırım sendeki 1024,o zaman TT yi arayıp Arıza Kaydı açtır(ben kaç sefer açtırdım!!!) ve aldığın rakamı bildir(gerçi onlar senin numarana bakarak hangi hız testi aldığını biliyorlar;kafadan atma sakın rakamları!!)
Eve gelip(yada neresi ise) ellerindeki cihazla;Hat kontrolu,Hız kontrolu,Sokaktaki Kutu kontrolu,Apartman girişindeki kontrol,
v.s hepsini ölçer,birde senin bulunduğun yer ile sana hattın
geldiği Santral arasındaki mesafeyide ölçüyor;1500 metre üstü sıkıntı başlar!,3000 metreden sonra oldukça sıkıntı başlar(ben
3300 meteredeyim ve bana 4096 verilemiyor bu sebebten!!ondan
dolayı 2048 de kaldım!!!)
TT güya çağ atlamış ama 3300 metre ilerisine 4Mbit veremiyor!!!
Kusura bakmayın diyor sonra!!
Selam
melih35m 23-09-2007, 01:18 1024 arkadaşım daha önce hız 820/877kbps civarıydı daha önceki testlerde bir süredir berbat bugün test yapayım dedim çıkan sonuçlar alttaki resimdeki gibi inanamadım tekrar tekrar test yaptım sonuç aynı yarında aynı devam ederse arayacağım bakalım ne kadar faydası olacaksa paramızla rezil oluyoruz
gerçekten bağlantılar çok kötü.resmen dial-up günlerini bile arıyorum zaman zaman.hız o kadar düşüyor ki.protesto edeceğimiz email adresi,tlf falan var mı?bu ne rezalet böyle yav
amatalidis 23-09-2007, 01:51 http://www.youtube.com/watch?v=xN7iv0rgVvs işte budur bize yapılan
1024 arkadaşım daha önce hız 820/877kbps civarıydı daha önceki testlerde bir süredir berbat bugün test yapayım dedim çıkan sonuçlar alttaki resimdeki gibi inanamadım tekrar tekrar test yaptım sonuç aynı yarında aynı devam ederse arayacağım bakalım ne kadar faydası olacaksa paramızla rezil oluyoruz
Sen bana kalırsa,böyle "komik" hızlara düşüyorsan, 444 0 375 i arayıp arıza kaydı
ver,zaten dediğin 820/870 normal değerdir,hız testleri için bir kağıt al ve sürekli
not et(saatide yaz)
Santrala çok uzak olamazsın,şayet 877 almışsan!!yada 820/830 da normaldir
Bu arada ölçüm yaparlarken hem D/L ye hemde U/L ye baksınlar,bazen
D/L hızın normal olup,U/L hızın çok düşük olabilir!!yada tam tersi olabilir!!
Hoş bütün bunlarda hiç bir fayda sağlamıyor Beyler,sistem çökmüş gibi:crashs:
Siz bakmayın bu konuda ne hükümet kanadının(Ulaştırma Bak.uyuz herifin
dediklerine) nede TT nin Show yapmasına........
Ben oldukça samimi oldum bazılarıyla(TT nin Teknik elemanları yani)onlarda
biliyor bu sistemin yürümediğini ve en az bir kaç milyar dolarlık yatırım
yapılmasını v.s:smashfrea
Bakır kablo sistemi ancak düşük hız DSL ve max.2Mb hızda sağlıklı çalışır!!
--İşte bir örnek, ben Santrala 3.300 metredeyim ve bana 4Mb verilemiyor,çünkü
mesafe fazla ve sistem bunu desteklemiyor:crashs::crashs::crashs:
Dolayısıyla benim hız 2Mb olarak verilebiliyor,üstelik buda sağlıklı gelemiyor.....
Utanmadan ve dahi sıkılmadan o yukarıda dediğim iki makamda hem "show"
yapıyorlar hemde "resmen yalan söylüyorlar"
Birde yine utanmadan o herife(TV de reklamlara çıkan zibidi!!) bir kaç milyon
dolar ücret ödemişler:crashs:
Aslında hem TT nin yetkililerini hemde o TV deki herifi yatırıp odunla döveceksin
vallah!!!(adamın ne suçu var demeyin sakın ha:smashfrea)
Sabır diliyorum herkese:smiles10:
Saygılar
işkence ben geçenlerde 1bit 4gb kotalıdan 2mbit 6gb yaptım devamlı hatan düşüyor en iyisi türkiye için 1mbit sınırsız.yada 24 mbit uydu
mrb
bende 2-3 gündür şikayetçiyim 1024 sınırsız var pcyi download için gündüzleri açık bırakıyorum dün telekomun web sitesinde test yaptım hız normal çıktı yemedim tabi birde speedtest com a gittim orda özzellikle yurtdışı server olarak ancak almanyada 50kb olarak görebildim diğer ülkelerden (fransa-ingiltere) 10-20kb civarında değerler aldım buda gösterdiki telekomun yutdışı çıkışlarında ciddi sorunlar var hızda dalgalanmalar oluyor gün içide bugün emula da ortalama 50kb hız yakalamış yığılma olduğunda hız yerlerde sürünüyor şuandada hız düşmesi var bende..
Torrentte 100 kb/s den asagı inmiyor ama normal sunucularda cok dusuk 30 kb felan
Bende devamlı kopmalar oluyordu 1025 olan hızım önce 450 sonrada 320 lere düştü ve devamlı netten kopuyordum hatta burada konu bile açtım niye kopuyor makinamda bir şey mi var diye konuda kapatılmışya neyse o konuya girmeyeyim sorunumu paylaşmak isteyince siliniyor ne hikmetse konular şimdi burada okuduklarıma göre demekki sorun telekomdan kaynaklanıyormuş boşuna makinamda aradım hatayı
Gittim telekoma,görevliyle konuştum.Ne dese iyi?Telekom çok iyi hizmet veriyormuş.Adsl ücretleri çok ucuzmuş.Kalite çok iyi olduğu için ücretler de ona göre makulmüş.Falan filan işte..Onlara göre kendileri dünya yıldızı.Telekomun 24 ay taahhütlü %12 indiriminden yararlanmıştım.Onu iptal ettirip normale dönüştüreyim dedim.Adam iptal edemedi.4-5 yere telefonla sordu.İptal etmeyi kimse bilemedi.Sonra dediki sistemde iptal etme yeri yok.Ben de gayarlayıp çıktım.İşte telekom..Çok şükür bende kopmalar olmuyor ama hız baya düşüyor.
1-zırt-pırt kopma özellikle USB modemlerde olmaktadır(ben iki sene çektim bunu!!)
Sonra Ethernet modem aldım ve hiç kopmuyorum(ayda yılda olanı saymazsak)
2-Bu sürekli kopmanın bir ayağı özellikle USB modemler derken bir diğer ayağıda
size gelen hattın teknik sorunuda olabilir ve bunu anlamak için,eve gelinip bazı
ölçümlerin yapılması gerekir(ben yaptırdım,sonra yine kesilme olayları devam edince,bu sefer ethernet modem le değiştirdim ve kesilme/hatta düşme olayıda bitti)
Bu iki şeye dikkat etmelisiniz
------------
3-Şu 2 senelik kampanya olayı benim başımdada var ve iptal ettiremedim!!!
Yani el-mahkum o süreyi geçireceğiz,yada kamuoyunda bir tepki olupta,Mahkeme
kararı/yürütmeyi durdurma filan olursa ne ala!!
Bunlar daha çok yi günlerimiz,yarın kış gelsin yağmur-fırtına ve özellikle denizde Marmara-Yunanistan-İtalya hattı filan bir kopsun!!!(bu hattın nedense hep bizim
Marmaradaki hattı kopuyor!!) ayrıca sürekli artan abone sayısı!!santral kapasiteleri
"hikaye"!! v.s v.s hepsi bir bir gelecek.........
Selamlar
ahmetcosar58 24-09-2007, 22:26 Kesinti proplemi bendede oluyor kabloları komple degiştim
modemi 4 portlu yaptım .Aklıma gelen her seyi deniyorum
Proplem aynı
turkishmax 30-09-2007, 15:56 Ya arkadaşlar bu TT ne yapmak istiyo müşterimi kaybetmek istiyo.Walla dünyanın en pahalı ve en dandik neti bizde ya birde reklemlerı yokmu turbo adsl diye yok ya ne jeti ne turbosu.Altyapınız yok siz neyden bahsediyonuz ki anlmadım gitti.Türkiyedede adam akıllı bi internet servis sağlayıcı yok ki kardeşim napalım bunada şükür.İnanmazsınız rusyada 2048 sınırsız internet kullanımı sadece 10 dolar.TT biraz örnek alda bizi yeteri kadar sömürdün yeter artık
donmez89 30-09-2007, 16:01 telekomu kınıyoruuuuz......
danger35 30-09-2007, 17:06 aynen telekomu kınıyoruz işi yapamıycaksa bıraksın başka bir firma yapsın bari bu rezaleti çekmeye mecburmuyuz:(
paramızla rezil olmak buna denir ...
İzmir felaket durumda taahhüt edilen hızın ancak 10/1'ini görüyorum. İşin garip tarafı daha önce yurtiçi hız testlerinde 870-900 kbps arası sonuç aldığım test noktaları dahi ancak 500 kbps gösteriyor. Yurtdışı ise ortalama 100 kbps...
danger35 30-09-2007, 22:57 evet izmirde gerçekten şuan net felaket durumda :(
|
|