Grafik Görünüm : ZyXEL P-660HW-T1 v2 Modemlerde Port Açma ve TCP/UDP Ayarları...

Papirus
16-09-2007, 19:41
Arkadaşlar
Son zamanlarda ZyXEL P-660HW-T1 model ADSL modemlerde port açma konusunda sıkıntılar yaşandığını biliyoruz.İlk başlarda bende oldukça sıkıntı yaşamış ve nerdeyse modemi iade etme aşamasına gelmiştim.Neyseki arkadaşlarım sayesinde port açmayı becerebildim ve sorunu çözdüm.Bundan sonraki kullanıcıların bu konuda sıkıntılar yaşamaması için Zyxel P-660HW-T1 v2 model modemde port açma ve TCP/UDP gibi port ayarlarının nasıl yapıldığını gösteren bir detay sayfası hazırladım.Umarım benim gibi acemi kullanıcılara yardımı olur.

Öncelikle modeme erişiyor ve açılan menüden sırasıyla ; Güvenlik , Güvenlik Duvarı ( 1 ) ve Kurallar ( 2 ) bölümüne tıklıyoruz.

Karşımıza gelen ekranda ; Paket Yönü bölümünde LAN to WAN kısmı seçili iken EKLE ( 3 ) butonuna tıklıyoruz.

http://img442.imageshack.us/img442/9797/ayaryq5.jpg

Çıkan ekranda aşağıya inerek Uyarlanmış Servislerin Düzenlenmesi bölümüne tıklıyoruz.

http://img150.imageshack.us/img150/3914/ayar2i.jpg

Karşımıza 1'den 10'a kadar numaralar çıkacak.Herhangi bir numaranın üzerine ( 5 ) tıklıyoruz. ( Örnek olması açısından ben 6 no'lu rakama tıkladım.Sizler ilk kez port giriyorsanız tüm rakamları boş görebilirsiniz.Yani hiç port yoktur görünürde. )

http://img150.imageshack.us/img150/6893/ayar3.jpg

Konfig bölümünde Servis Adı , Servis Tipi ; Port Yapılandırması bölümünde ise Tip ve Port numarası kutucuklarını ( 6 ) görüyoruz.

Örnek olması açısından açtığım porta Deneme adını verdim.Servis Tipini ise UDP seçtim.Siz isterseniz TCP 'de seçebilirsiniz.Port ayarlarına geldiğimde port'un tipini Port Aralığı olarak seçtim.Port değerlerini de 85'den 85'e diye yazdım.Siz de isterseniz 8080'den 9090'a şeklinde bir aralık değeri için aynı şekilde Port Aralığı kutucuğunu seçebilir ya da tek bir port değeri için Tek kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.Bu seçenek sizin gireceginiz port değeri ile alakalı.Değerleri girdikten sonra Uygula butonuna tıklayarak yazdıklarımı kaydettim.

http://img150.imageshack.us/img150/5292/ayar4.jpg

Yukarıdaki resimde de görüleceği üzere servis tipini TCP olarak seçtiğimiz Deneme adlı portumuz açılmış ve kullanıma hazır durumda.Sizlerde herşeyi sırasıyla yaparsanız port açmak bu kadar basit işte.

Ek bir detay olarak ; modemdeki güvenlik ayarını ( Güvenlik-Güvenlik Duvarı-Genel bölümünde Etkin Güvenlik Duvarı kutucuğunu ) devre dışı bıraktığımızı da özellikle belirteyim.

Son olarak yukarda bahsettiğim tüm detaylar acemice yapılan işlemleri tarif ediyor.Detaylar hakkında bir tecrübeye sahip değilim ama yaptığım bu port ayarları ile yaklaşık 1,5 aydır hiçbir sorun yaşamıyorum.Tüm bu basit anlatmalarlardan sonra ben bile becerebildiğime göre sanırım sizlerde rahatlıkla modemlerinizde port açabilirsiniz.

Modemlerinizi iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.Selamlar,sevgiler,saygılar...

Papirus

paradox_
16-09-2007, 19:54
Eline sağlık papirus. modemi degiştirmemiş olsam baya işime yarardi :)

dundar19
16-09-2007, 21:49
konu ADSL ve modemler oldugu için buraya alınmıştır

özay
06-10-2007, 23:58
teşekkür ederim arkadaşım

karacocuk24
07-10-2007, 01:14
ya tamamda benim modem zyxel ama benimki prestige 600 series bu resimdeki benim bi işime yaramadı ben sol taraftaki güvenlik yazan yere basınca sadece filtre diye bişi var öle güvenklik duvarı diye bşi yazmıyor benim modeme nasıl port açacagım bi yardımcı olurmusunz

özay
07-10-2007, 01:18
port yönlendirme kısmına birşeyler yazmıyormuyuz

7renk
10-10-2007, 03:19
ya kardeşş. ben de aradım taradım 2 gündür uğraşıyorum port açabilmek için. çok teşekkürler yukarıdaki bilgileri için. yalnız ben malesef yapamadım.

yaptıklarımı adım adım yazıyorum:

1. Güvenlik > Güvenlik Duvarι > Genel sekmesinden öncelikle güvenlik duvarını pasif hale getridim.
2. Güvenlik > Güvenlik duvarι > Kurallar a gelip aynen dediğin gibi "Lan to Lan/Router" seçili iken ekle dedim.
3. Güvenlik > Güvenlik duvarι > Kurallar > Düzenleme kuralι sayfasında "Uyarlanmιş Servislerin Düzenlenmesi" na girdim.
4. Güvenlik > Güvenlik duvarι > Kurallar > Uyarlanmιş Servislerde bende hiçbişey yoktu öncesinde, 1.ye tıklayıp azureus programı için servis tipini TCP, port yapılandırmasında tip: tek, port numarasını da her ikisine yazmak üzre 65500 yaptım. uygula falan diyerek senin yukarıdaki 2. fotonun olduğu yere geldim.
5. Takıldığım yer sanırım burası. burada Servis kısmında *azureus(TCP:65500) çıkıyor ya, bunu ekle diyerek yandaki kutucuğa alacak mıyız? Bi de yine aynı sayfada yukarıda "Kaynak Adresi" "Hedef Adresi" diye yerler var, buralara bişey yapacak mıyız.
6. Uygula dediğimizde Güvenlik > Güvenlik duvarι > Kurallar Sayfası çıkıyor ya yeniden burada "Kaynak Adresi", "Hedef Adresi", "Servis" kısımlarında neleri seçeceğiz. Sonra buna "uygula" dedikten sonra altta yeşil renkte "Konfigürasyon başarıyla güncellendi" diyor. bunun ardından modemi yeniden başlatmak gerekiyor mu ayarların etkin olması için, yoksa bu yeşil yazının çıkması yeterli midir.
7. ve de son sorum: port yönlendirmek için başka sayfalardan başka ayarlar yaptın mı sen acaba. çünkü yukarıdaki belirsiz olan ayarları farklı kombinasyonlarla denemeye çalıştım, ama bir türlü olmadı malesef. azureusta port sınamasında verdiği hata : "Nat Hatası : Connection to 78.162.56.15:65500 (your computer) refused" oluyor.

Arkadaşım bana bu konuda yardımcı olursan çok makbule geçer inan. gerekirse msnden falan görüşelim. daha yeni aldım cihazı, baya araştırdım sözde.. eğer beceremezsem iade edeceğim mecburen.

Papirus
10-10-2007, 19:38
Arkadaşlar ,

Bazı modem kullanıcıları benim tarifini yaptığım port ayarı konusunda ilk resimdeki seçenek için ; Lan to Lan / Router değil , Lan to WAN olacak diye belirtiyorlar.Bende bu yüzden yukardaki ilk ekran görüntüsünü değiştirdim ve satırlarda da bu seçeneğin Lan to Wan şeklinde seçilmesi konusunda düzeltmeler yaptım.Dikkatinize.Selamlar,sevgiler,saygılar...

Papirus

Papirus
10-10-2007, 19:42
@7renk ,

Senin ayarlar hakkında birşeyler tarif etmeye çalışmıştım ama yanlışlıkla forumu kapattığım için tüm emeklerim boşa gitti.:) İlk fırsatta tekrar yazmaya çalışırım.Aslında profesyonel değilim ama acemiliğimle de olsa yardımcı olabilirsem sevinirim.Kolay gelsin...

Papirus

Papirus
11-10-2007, 18:58
@7renk ,

1. Güvenlik duvarını pasif hale getirmen doğru.
2. Sen yukarda yaptığım son düzeltmeye göre Port için " Lan to Lan/Router " 'ı değil , Lan to WAN seçeneğini seç ve Portları bu seçenekte ekle.( Sanırım bu tercih farketmiyor ama kullanıcıları yanlış yönlendirmeme adına bu şekilde bir düzeltme yaptım port ayarı bölümünde.Ama bende senin yazdığın ayarda da sorun yoktu.)
3. Uyarlanmιş Servislerde hiçbirşey olmaması belki daha önceden hiç port girmediğinden olabilir.Sen port girdikçe sanırım birşeyler çıkar.Sen yinede en başta 1 rakamından başlayarak açılan menüde port değerlerini eklemeye başla.
4. Takıldığın yere gelince ; evet girdiğin Port adını soldan seçerek Ek'le diyorsun ve sağ tarafa atıyorsun.Oradaki Any (TCP) ve Any (UDP) 'yi silebilirsin.Aynı sayfadaki " Kaynak Adresi " " Hedef Adresi " diye olan yere Dreambox yada o tarz bir cihaz kullanıyorsan ona atadığın IP değerini gireceksin.Bunun içinde Adres tipine tıklayıp Tek Adres seçeneğini seç ve cihazın IP değerini ( örnegin 192.168.1.46 gibi ) gir.Sonra onu yan tarafa ek'le de.Bu işlemler sonrasında Uygula demen yeterli.Modemi yeniden başlatmana gerek yok.

Son soruna gelince ; Öncelikle " azureus (TCP:65500) " 'den neyi kastettiğini anlamadım.Ben böyle bir değer kullanmıyorum.Yazdığın hata mesajının ise ne anlama geldiğini anlayamadım.Bilen birisi yorum yaparsa daha iyi olur kanısındayım.Port yönlendirme için ise neler yapıldığını tam anlamıyla bende bilmiyorum ki.Yukardaki mesajlarımda belirttiğim gibi başka arkadaşlardan teknik destek aldım port açma konusunda.Ama en azından cihazın için sabit bir IP'ye ihtiyacın olacagını ve bunun içinde IP'yi sabitleme konusunda bazı sitelere başvuru yapman gerektiğini ( mesela dynDNS'ye ) söyleyebilirim.Sonra bu siteden aldığın Kullanıcı Adı ve Bilgisayar Adı'nı modemin Dinamik DNS bölümüne gireceksin ve bu menüde de Wildcar seçeneğini aktifleştireceksin.Umarım yazdıklarımın yardımı olmuştur.Tekrar Kolay gelsin.Selamlar...

Papirus
11-10-2007, 18:59
port yönlendirme kısmına birşeyler yazmıyormuyuz

@Özay ,

Dediğinden birşey anlayamadığım için cevapta veremiyorum Özay kardeşim.Selamlar...

Papirus

ByCharisma
14-10-2007, 22:24
saol
bu bilgiler işime yaradı thanks

meret
02-11-2007, 19:13
Papirus'a çalışması için teşekkür ederek başlamak istiyorum.
Yukardaki anlatımda modemin Güvenlik duvarından (firewall) ayarlar yapılmış. Anladığım kadarıylada sonuç alınmış.

emuleturk sitesini ben hazırladığım için pek çok modem kullanıcısından e-mail alıyorum. Bana gelen bir e-mailden haraketle, emuleturk.com/Yeniler/Kuylus/P-660RU-T1-v2-Tr.html adresinde farklı biçimde port açma işlemi anlattım ve kullanıcılar sonuç aldıklarını bana ilettiler.

Lütfen Zyxel P-660RU-T1-v2 marka modemi olan arkadaşlar her iki yöntemide incelesinler ve sonucu bana iletsinler. Sitede yanlış bilgi vermişsem siteyi düzelteyim ve kullanıcıları yanlış yönlendirmeden işin doğrusunu öğreneyim.

Meret ;)

Papirus
03-11-2007, 14:22
Papirus'a çalışması için teşekkür ederek başlamak istiyorum.
Yukardaki anlatımda modemin Güvenlik duvarından (firewall) ayarlar yapılmış. Anladığım kadarıylada sonuç alınmış.

emuleturk sitesini ben hazırladığım için pek çok modem kullanıcısından e-mail alıyorum. Bana gelen bir e-mailden haraketle, emuleturk.com/Yeniler/Kuylus/P-660RU-T1-v2-Tr.html adresinde farklı biçimde port açma işlemi anlattım ve kullanıcılar sonuç aldıklarını bana ilettiler.

Lütfen Zyxel P-660RU-T1-v2 marka modemi olan arkadaşlar her iki yöntemide incelesinler ve sonucu bana iletsinler. Sitede yanlış bilgi vermişsem siteyi düzelteyim ve kullanıcıları yanlış yönlendirmeden işin doğrusunu öğreneyim.

Meret ;)

@Meret üstadım ,
Her ne kadar yazılarımda bahsettiğim gibi port açma konularında çok bilgili olmasamda senin sitede yazdıklarını incelediğimde gözüme çarpan bir anormallik göremedim. Emule ile de hiç ilgilenmediğim için birazda o yüzden yabancıyım bu tür ayarlara.

Ama bahsettiğin ayarlar konusunda özellikle bu modeme sahip Emule kullanıcıları fikir beyan ederlerse daha iyi olur kanısındayım.Çabaların için ise diyebilecegim tek şey " Ellerine sağlık " Selamlar,sevgiler,saygılar...

Papirus

Rafel
06-11-2007, 18:56
selam arkadaşlar

benim eski modemim arıza yapınca yeni modem aldım modeli zyxel P-660HW-T1 v2 ama modeme giriş yaptığımda yukarda ilk resimdeki gibi soltarafta ağ bölümü bende yoka sadece "P-660HW-T1 v2" yazısı var acaba bu modelde ağ girişi yokmu nasıl port acacam.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
modemi yeni bu gün aldım eğer bunda port acılmıyorsa geri vereyim

http://img407.imageshack.us/img407/389/zyxelyb7.jpg

CHICHO
07-11-2007, 12:15
Efendim anladığım kadarı ile modeminize şifrenizi doğuru girmediğiniz için modem de size gelişmiş ayarlarını açmıyor. Ve üzerinde işlem yaptırmıyor.

CEZA
04-02-2008, 18:39
Slm arkadaslar zyxel P-2602H-D1A bu modemi kullananlar varmi? bende sorun yasiyorum port acmakta

çaykovski
11-02-2008, 21:20
bende 2 hafta önce ZyXEL P-660HW-T1 v2 modem aldım kablosuz olarak kullanıyorum port açmak için sadece sayın @papirusun anlatımı var başka hiç bir bilgi bulamadım bulduklarımda @papirus arkadaşın anlattığı yani aynısı teşekkürler.fakat benim tcp port açmam gerekliydi resimdeki anlatıma göre malesef olmadı defalarca denememe rağmen lan to wan,dan tutunda diğerleri hiçbiri olmadı neyse sözün özü başka bölümünden açtım ve oldu (1 haftadan beri port açmaya uğraşıyorum:crashs:)birzda deneyemediğim için bu kadar uzun sürdü...resimleri hazırlayınca buraya eklicem......
bildiğiniz gibi ama genede yeni başlayanlar için hatırlatma yapıyim modemimizin web arayüzüne ulaşmak için tarayıcımıza 192.168.1.1 yazıp enterliyoruz karşınıza şifremizi girdikten sonra menüye ulaşabiliriz normalde 1234 dür şifre modemle gelen kullanma kılavuzunda yazar ilk olarak ulaşıyorsanız şifrenizi girdikten sonra şifrenizi değiştirmenizi isticektir sonra arayüze ulaşmış oluruz
ben portumu nasıl açtım resimlerle anlatmaya çalıştım tabi her zaman olduğu her türlü yoruma açık zira çok bilgili değilim modem konusunda....
http://i64.photobucket.com/albums/h184/hanibenimrecebim/ME/1.jpg
http://i64.photobucket.com/albums/h184/hanibenimrecebim/ME/2.jpg
http://i64.photobucket.com/albums/h184/hanibenimrecebim/ME/3.jpg
------------------------------

ghostatos
09-03-2008, 08:54
çaykovski kardeş bulmuşsun türkçe arayüzü konuşuyon.Biz ne yapacağız ingilizceyle.varmı bu konuda fikrin.

çaykovski
22-03-2008, 19:58
çaykovski kardeş bulmuşsun türkçe arayüzü konuşuyon.Biz ne yapacağız ingilizceyle.varmı bu konuda fikrin.
yeni gördüm mesajınızı hiç fark etmez ingilizce olması modeminizin arayüzü aynı değilmi?
değişen ne olurki adımları takip ettikten sonra

sayder
23-03-2008, 23:54
selam arkadaşlar bendede ZyXEL P-660HW-T1 v2 modem ve us robotic 90108 var.ben ZyXEL P-660HW-T1 v2 modem de port ayarlarını @çaykovski arkadaşın belirttigi şekilde yapmıştım hem emülex hemde diger paylaşımda hiç sorun yaşamadım.saygılar.

denis78
27-03-2008, 11:21
selamlar oncelıkle anlatım cok guzel olmus faydasını gordum ama aynı modemı kullanıyoruz ZyXEL P-660HW-T1 v2 benım modemımde benım bır sorunum var yardımcı olabılırsenız sevınırım modemı yenı aldım kurdum agımda 4 pc var bırı wireless dıgerlerı kablo ıle baglanıyor ben sadece bu pc lerin nete cıkmasını ıstıyorum ve hepsınınde wireles dahil sadece manuel ıp ıle baglanmasını ıstıyorum bır arkadas yardımıyla boyle ayarladık lakın modemın kurulu oldugu pc nete otomatık ıp ıle cıkıyor dıgerlerı manuel sorun su modemın kurulu oldugu pc kapalıyken dıger pc ler nete cıkamıyor istıyorum kı modem sureklı acık baglı oldugu pc ler acık ta olsa kapalıda olsa hepsı sadece benım ıstedıgım manuel ıp ler ıle baglansın mesela 192.168.30.80 ıle 192.168.30.85 arasında ayarlı pc ler nete cıksın wirelesle baglı pc de buna dahıl olsun hıc bırı otomatık gıremesın modemede benden baskası gıremesın ama bu ayarlar ana makıneyle baglantılı olmasın yanı ana makıne kapalı olsada dıger pc ler ıp alabılsın nete cıkabılsın yada ana makıne acıkken de mauel ıp lerını alıp nete cıkabılsın mumkunmu acaba mumkunse nasıl ayarlayacagımı anlatabılırmısınız

UYDUSEVER31
20-05-2008, 14:35
Arkadaşlar
Son zamanlarda ZyXEL P-660HW-T1 model ADSL modemlerde port açma konusunda sıkıntılar yaşandığını biliyoruz.İlk başlarda bende oldukça sıkıntı yaşamış ve nerdeyse modemi iade etme aşamasına gelmiştim.Neyseki arkadaşlarım sayesinde port açmayı becerebildim ve sorunu çözdüm.Bundan sonraki kullanıcıların bu konuda sıkıntılar yaşamaması için Zyxel P-660HW-T1 v2 model modemde port açma ve TCP/UDP gibi port ayarlarının nasıl yapıldığını gösteren bir detay sayfası hazırladım.Umarım benim gibi acemi kullanıcılara yardımı olur.

Öncelikle modeme erişiyor ve açılan menüden sırasıyla ; Güvenlik , Güvenlik Duvarı ( 1 ) ve Kurallar ( 2 ) bölümüne tıklıyoruz.

Karşımıza gelen ekranda ; Paket Yönü bölümünde LAN to WAN kısmı seçili iken EKLE ( 3 ) butonuna tıklıyoruz.

http://img442.imageshack.us/img442/9797/ayaryq5.jpg

Çıkan ekranda aşağıya inerek Uyarlanmış Servislerin Düzenlenmesi bölümüne tıklıyoruz.

http://img502.imageshack.us/img502/3311/ayar3ia0.jpg

Karşımıza 1'den 10'a kadar numaralar çıkacak.Herhangi bir numaranın üzerine ( 5 ) tıklıyoruz. ( Örnek olması açısından ben 6 no'lu rakama tıkladım.Sizler ilk kez port giriyorsanız tüm rakamları boş görebilirsiniz.Yani hiç port yoktur görünürde. )

http://img502.imageshack.us/img502/3170/ayar4gj3.jpg

Konfig bölümünde Servis Adı , Servis Tipi ; Port Yapılandırması bölümünde ise Tip ve Port numarası kutucuklarını ( 6 ) görüyoruz.

Örnek olması açısından açtığım porta Deneme adını verdim.Servis Tipini ise UDP seçtim.Siz isterseniz TCP 'de seçebilirsiniz.Port ayarlarına geldiğimde port'un tipini Port Aralığı olarak seçtim.Port değerlerini de 85'den 85'e diye yazdım.Siz de isterseniz 8080'den 9090'a şeklinde bir aralık değeri için aynı şekilde Port Aralığı kutucuğunu seçebilir ya da tek bir port değeri için Tek kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.Bu seçenek sizin gireceginiz port değeri ile alakalı.Değerleri girdikten sonra Uygula butonuna tıklayarak yazdıklarımı kaydettim.

http://img502.imageshack.us/img502/2976/ayar5gw9.jpg

Yukarıdaki resimde de görüleceği üzere servis tipini TCP olarak seçtiğimiz Deneme adlı portumuz açılmış ve kullanıma hazır durumda.Sizlerde herşeyi sırasıyla yaparsanız port açmak bu kadar basit işte.

Ek bir detay olarak ; modemdeki güvenlik ayarını ( Güvenlik-Güvenlik Duvarı-Genel bölümünde Etkin Güvenlik Duvarı kutucuğunu ) devre dışı bıraktığımızı da özellikle belirteyim.

Son olarak yukarda bahsettiğim tüm detaylar acemice yapılan işlemleri tarif ediyor.Detaylar hakkında bir tecrübeye sahip değilim ama yaptığım bu port ayarları ile yaklaşık 1,5 aydır hiçbir sorun yaşamıyorum.Tüm bu basit anlatmalarlardan sonra ben bile becerebildiğime göre sanırım sizlerde rahatlıkla modemlerinizde port açabilirsiniz.

Modemlerinizi iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.Selamlar,sevgiler,saygılar...

Papirus

sayende bende port açabildim:ok:

pilot2
06-06-2008, 00:47
zyxel 660H-61 port açmak için ne yapmalıyım selamlar

[___GÖLGE___]
29-06-2008, 21:29
192.168.1.1adresinden giriyorum ama sol menü yok bende yardım edin. wlan inactive onu active yapmam lazım??

yilmaz06
07-07-2008, 23:50
P-2602H-D1A router var fakat
bir tulu port acamadim cunku kulanim ingilizce yardim ederseniz sevinirim

zyxelcozum
06-08-2008, 18:03
Merhaba,

Sorunlarınız ve sorularınız için lütfen;

www zyxel com tr' yi ziyaret ediniz ya da

destek@zyxel.com.tr
bilgi@zyxel.com.tr

Mail adreslerinden yada,

"0212 444 11 50" Numaralı Call Center Yardım destek hattından gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

Saygılarımla,

Ömer Erünsal

Sinan.AYTEKİN
21-08-2008, 18:06
güvenlik filtre çıkıyor :pepper:

Sinan.AYTEKİN
21-08-2008, 18:09
asssssssssssssssssssssssssssssssss

teknik66
16-09-2008, 13:57
arkadaslar zyxel prestige 630-c1 usb modemım var . drıverlarını bulamıyorum.bana yardım edin . help help help

kaanserhan
17-09-2008, 18:27
ZyXEL P-660HW-T1 v2 bendede bu modemden var.

cardsharing yapmak icin portlari actim hersey hazir ama birturlu aldigim dyndns adresini nerye nasil yazacagimi ayarlarini bulamadim

yardim lutfen

louis
01-10-2008, 14:03
ZyXEL P-660HW-T1 v2 bendede bu modemden var.

cardsharing yapmak icin portlari actim hersey hazir ama birturlu aldigim dyndns adresini nerye nasil yazacagimi ayarlarini bulamadim

yardim lutfen

Gelişmiş kısmına gir, Dinamik alan adı sistemi çıkar. ordaki boşlukları doldur. ama hangi kutular işaretlenecek bilmiyorum, bilen bi arkadaş yardımcı olursa iyi olur. aşaya resmi ekliyorum.

http://img397.imageshack.us/img397/1338/98419606jg2.jpg (http://imageshack.us)

louis
02-10-2008, 18:51
yukardaki resimde doğru ayarlar için hangi kutucuklar işaretlenmeli, bilen varsa yardımcı olabilirmi. saygılar.

ces37
19-10-2008, 15:10
ben 8090 9090 diye belritiğiniz gibi port açtım
fakat bu portu ares regular 2.0.7 programında nasıl ne amaçla kullana bilirim
bu arada aresin chat kanalları açılmıyor...

longking
14-11-2008, 01:47
her iki yöntemi yaptim ama emule halen Bağlantı noktası yönlendirme ayarlaması için UPnP başarısız oldu, eğer gerekliyse lütfen bağlantı noktalarını elle yönlendirin! diye uyariyi veriyor.. ne yapmam gerekiyor... yardim bekliyorum arkadaslar.. emule diz üstübilgisayarda kullanacam!!!

signore
19-11-2008, 20:30
Ben de şuan bu modemde port açmakla uğraşıyorum.

İlk sayfanın sonlarına doğru çaykovski'nin anlatımı ile Emule portları açtığım zaman Düşük ID aldım, yani portlar açılmamıştı. Sonra Papirüs'ün anlatımına konu olan yerde sadece güvenlik duvarını devre dışı bıraktım ve başka hiçbir ayar yapmadım, Emule Yüksek ID aldı yani portlar açıldı.

Papirüs'ün rehberinde güvenlik duvarında izin kuralları oluşturuluyor ve sonra güvenlik duvarı devre dışı bırakılıyor. Devre dışı bırakılacaksa ayar yapmanın anlamı da yok bence. Denemelerim de bunu onaylıyor. Ayrıca Papirüs'ün anlatımına göre kuralları oluşturmama rağmen, güvenlik duvarı açık olduğu sürece Emule'den Yüksek ID alamadım.

@Papirüs
Sakın yanlış anlamayın, emeğiniz için teşekkürler. O kadar uğraşıp rehber hazırlamışsınız. Ben sadece kendimce bir analiz yaptım.

Burada soru şu, güvenlik duvarının kapalı olması modem için bir güvenlik riski oluşturur mu ?

1.sayfada çaykovski'nin rehberine benzer başka bir benzer :

http://www.portacma.net/Modemler/Zyxel/P-660-hw-t1v2/P-660-HW-T1v2.html?port1=&port2=&uyg1=eMule-TCP&uyg2=eMule-UDP&ipno=&prot1=TCP&prot2=UDP&markalar=zyxel&modem=http%3A%2F%2Fwww.portacma.net%2FModemler%2FZ yxel%2FP-660-hw-t1v2%2FP-660-HW-T1v2.html

orcunkil
14-12-2008, 15:48
arkadaşlar güvenlik duvarını kapatmayı unutmayın diye vurgu yapmışssınız ama bu port yönlendirmeler güvenlik duvarı açıkken hangi portların hangi ip'lerle haberleşebileceğini üzerine kural tanımlamak yapılıyor, yani siz güvenlik duvarını kapattıktan sonra zaten herhangi bir kural tanımlamanıza gerek yok zaten güvenlik duvarı kapalı.

ht38
25-12-2008, 22:53
arkadaşlar benim notebok beko marka kablosuz ağla bağlanamıyorum bana yarımcı olurmusunuz tşkler

signore
25-12-2008, 23:09
arkadaşlar benim notebok beko marka kablosuz ağla bağlanamıyorum bana yarımcı olurmusunuz tşkler
Kusura bakmayın ama bu kadar bilgiyle nasıl yardımcı olunabilir ki. Notebook'un kablosuz bağlantı özelliğini aktif etmemiş olmanızdan, kablosuz ağ şifresini yanlış girmenize kadar sayısız alternatif var. En azından neler yapıp da bağlanamadığınızı söyleseydiniz.

alibeyamca
25-12-2008, 23:34
Ben de şuan bu modemde port açmakla uğraşıyorum.

İlk sayfanın sonlarına doğru çaykovski'nin anlatımı ile Emule portları açtığım zaman Düşük ID aldım, yani portlar açılmamıştı. Sonra Papirüs'ün anlatımına konu olan yerde sadece güvenlik duvarını devre dışı bıraktım ve başka hiçbir ayar yapmadım, Emule Yüksek ID aldı yani portlar açıldı.

Papirüs'ün rehberinde güvenlik duvarında izin kuralları oluşturuluyor ve sonra güvenlik duvarı devre dışı bırakılıyor. Devre dışı bırakılacaksa ayar yapmanın anlamı da yok bence. Denemelerim de bunu onaylıyor. Ayrıca Papirüs'ün anlatımına göre kuralları oluşturmama rağmen, güvenlik duvarı açık olduğu sürece Emule'den Yüksek ID alamadım.

@Papirüs
Sakın yanlış anlamayın, emeğiniz için teşekkürler. O kadar uğraşıp rehber hazırlamışsınız. Ben sadece kendimce bir analiz yaptım.

Burada soru şu, güvenlik duvarının kapalı olması modem için bir güvenlik riski oluşturur mu ?

1.sayfada çaykovski'nin rehberine benzer başka bir benzer :

http://www.portacma.net/Modemler/Zyxel/P-660-hw-t1v2/P-660-HW-T1v2.html?port1=&port2=&uyg1=eMule-TCP&uyg2=eMule-UDP&ipno=&prot1=TCP&prot2=UDP&markalar=zyxel&modem=http%3A%2F%2Fwww.portacma.net%2FModemler%2FZ yxel%2FP-660-hw-t1v2%2FP-660-HW-T1v2.html

Sanıyorum sayfa başındaki anlatımda bir yanlışlık var WAN to LAN seçilmesi gerekir oradaki portları açtıktan sonra port yönlerdirme kısmından aynı portları açın sorunsuz çalışacaktır güvenlik duvarını kesinlikle kapatmayın bilginize selamlar.....

alibeyamca
25-12-2008, 23:46
arkadaşlar güvenlik duvarını kapatmayı unutmayın diye vurgu yapmışssınız ama bu port yönlendirmeler güvenlik duvarı açıkken hangi portların hangi ip'lerle haberleşebileceğini üzerine kural tanımlamak yapılıyor, yani siz güvenlik duvarını kapattıktan sonra zaten herhangi bir kural tanımlamanıza gerek yok zaten güvenlik duvarı kapalı.

Bir üstteki mesajı uygulayın sorunsuz çalışacaktır selamlar..

Bu arada kablosuz bağlantı içinde bir hatırlatma kablosuz bağlantıda kopmalar oluyorsa güvenlik şifresini yalnız sayılardan oluşturun harf kullanılırsa kopma olabiliyor bilginize....

alibeyamca
25-12-2008, 23:54
yukardaki resimde doğru ayarlar için hangi kutucuklar işaretlenmeli, bilen varsa yardımcı olabilirmi. saygılar.

Dyndns bilgilerinizi girdikten sonra aktif ve wildkart seçeneğini işaretleyip kayıt edin o kadar selamlar....

samet54
03-03-2009, 19:32
cogu yerde kurallar bolumunden kural belırtmemızı soyluyor onun hakkında nedıceksını z orayla ısımız olmasınmı

samet54
03-03-2009, 22:38
bana port acabılcek varmı ben beceremıyom olmadı olmıyorrrrrrrrrrrrrrrr

teyin
21-03-2009, 15:34
arkadaslar resimler gitmiş yenilerseniz sevinirim.bi türlü acamadım portu :(

signore
21-03-2009, 15:41
http://www.portacma.net/ sitesine bakabilirsiniz.

Zyxel'in bu modeli port açma biraz sıkıntılı. Bazen de ayarlar öneriliyor, en sonunda firewall (güvenlik duvarı) kapatın deniyor, öyle olunca da güvenlik açığı oluyor.

Ben bir de üstüne Kaspersky kullanıyorum, o da biraz dertli port açma konusunda.

Tabi ki olmayacak diye birşey yok ama, uğraşmak gerekiyor biraz. Olmadı Zyxel Türkiye'yi arayın, teknik ekipleri kuvvetli ve yardımcı olurlar. Ben de aramayı düşünüyorum.

karizma_tr18
23-03-2009, 18:46
zyxel p-660ru model modemim var radyo yayını yapıyorum ama kımse radyoma gıremıyor port ayarı yapmam gerekıyor cok detaylı olarak yardımcı olursanız cok sevınırım simdiden tesekkür ederim:help1:

Papirus
24-04-2009, 22:24
http://www.portacma.net/ sitesine bakabilirsiniz.

Zyxel'in bu modeli port açma biraz sıkıntılı. Bazen de ayarlar öneriliyor, en sonunda firewall (güvenlik duvarı) kapatın deniyor, öyle olunca da güvenlik açığı oluyor.

Ben bir de üstüne Kaspersky kullanıyorum, o da biraz dertli port açma konusunda.

Tabi ki olmayacak diye birşey yok ama, uğraşmak gerekiyor biraz. Olmadı Zyxel Türkiye'yi arayın, teknik ekipleri kuvvetli ve yardımcı olurlar. Ben de aramayı düşünüyorum.

Arkadaşlar ,

Bahsedilen Zyxell P-660HW T1v2 model modemde daha önceden dyndns.com'dan alınma bir IP adresi kullanıyordum ve sorun yoktu.Ama bu adres bloke olunca no-ip.org sitesinden bir adres alıp kullanmaya başladım.Derdim şu : Modemin arayüzündeki seçeneklere baktığım zaman yalnızca dyndns.com adresinin hazır olduğunu ve bu adresin silinemediğini görüyorum.Üstelik menüde no-ip.org sitesinin linkini yazacak bir yerde göremiyorum.Acaba bu modem seçeneklerde yalnızca dyndns.com sitesini seçmeye zorunlu bırakıyor biz kullanıcıları ? Ya da firmware ile ya da başka bir açıdan no-ip.org gibi farklı bir adres girmenin bir yöntemi var mı ? Selamlar...

Papirus

galaxy76
02-06-2009, 11:03
P-660HW T1 modemde 192.168.1.1 den kullanıcı arayüzüne ulaşamıyorum.nasıl erişim sağlayabilirim

signore
02-06-2009, 11:32
P-660HW T1 modemde 192.168.1.1 den kullanıcı arayüzüne ulaşamıyorum.nasıl erişim sağlayabilirim
Öncelikle ethernet kablonuzu kontrol edin. Sonra Ağ Bağlantıları ayarlarından IP adresinin otomatik alındığını kontrol edin.

Bu şekilde bağlanamıyorsanız, modemin IP adresi standart 192.168.1.1 yerine mesela 10.0.0.1 olarak ayarlanmış olabilir. Eğer bu konuda da bilginiz yoksa, geriye kalan modemi resetlemek. Böylece sonradan yapmış olabileceğiniz modem IP adresi standart 192.168.1.1'e döner.

Ya da doğrudan Zxyel müşteri hizmetlerini arayıp yardım alabilirsiniz. Çok ilgililer ve yardımcı oluyorlar.

http://www.zyxel.com.tr/web/support_feedback.php

yunalir
13-06-2009, 00:44
bendede bu modem var arkadaşlar ama MTU yu bulamıyorum lütfen yardım edin gta 4 multiplayer yapamıyorum onun yüzünden LİVE a bağlanamıyom

muhammet17
29-06-2009, 19:02
selam arkadaslar deli olmak üzereyim zxel 660 ru t1 model ttnet vermis oldugu modem var 40123 port ayarını cok urastım ve arastırmalarim sonunda buldugum bilgileri uyguladım bir turlu olmuyor. kendi actıgım radyoma kimse giremiyor 192.168.1.1 gerekli tüm ayarlari yaptim nafile arkadaslarda airtes modemler var port ayarı yapmadan bile onlara baglanabiliyorum lütfen bilgisi olan varsa yardımci olsun forumlardaki tüm ayarlari yaptim olmadi yıne sorun şimdiden taşekkürler

dmavi
10-08-2009, 02:29
arkadaşlar xyzel p660 hw modemime fireware yükledikten sonra modem çalışmıyor. sadece power ışığı 5 dakika yanıp söndükten sonra uzun süreli yanıyor ama bunun dışında hiç bir ışığı yanmıyor ve bilgisayarım modemi görmüyor ve resette atamıyorum bu konuda ne yapabilirim. teşekkürler

ERDEMER71
22-08-2009, 19:07
selam arkadaşlar

ben zyxel p-660hw-t1 v2 modem aldım cd den kurdum kabloyu taktım interneti kullanıyorum

FAKAT KABLOSUZ NASIL KULLANACAĞIMI BİLMİYORUM YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

çaykovski
23-08-2009, 02:48
masaüstü pcmi var yoksa laptopmu var sende? masaüstü ise ek olarak bunlardan birini alman gerekliydi eğer almadıysan biri usbdir biri pci hangisini istersen onu almalısın marka seçimide sana kalmış
tabiki almadıysan
usb (http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-zyxel-g202-kablosuz-usb-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=25850)
pci (http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-zyxel-g302-802.11g-kablosuz-pci-kart/productdetails.aspx?I_ID=23241)
daha sonra sürücüsünü kurup tanıtman gerekli..ethernet kablo ile internet sayfasını açıp http://192.168.1.1 yazıp (default şifre 1234 )modemin arayüzüne bağlanıp yandaki kısımdan "ağ" ardından "kablosuz yerel alan ağı" kısmına tıklayıp çıkan ekranda geri kalan şifreleme ve SSID adı belirleyip "Aktif kablosuz lan" tıklı olsun ardından uygula demen gerekli (ben wpa2psk şifreleme sistemini tercih ettim kendim) ordaki şifreyi kopyalamayıda unutma..daha sonra windowsun veya satın almış olduğun wirelesin kendi programıda vardır internete bağlanma için ona şifreni ve SSID adını girip nete bağlanıyorsun arada atladığım ufak detaylar olabilir sen takıldığın yerde yaz buraya.eğer laptop kullanıyorsan sürücü kısmı hariç diğer kısımlar aynıdır
..bende bu modemi aldım 1 yıla yakın zamandır kullanıyorum çok memnunum şahsen kaliteli modem
--------------------
birde kampanya ile verilen modemleri almanızı tavsiye etmiyorum neden derseniz adam almış ttnetden modemi daha sonra smile geçmiş fakat gel görki kullanıcı isminin sonuna eklenen ttnet yazısı sabit çakılı duruyor :P ilk akla gelen yeni yazılım yüklemek fakat arasanızda bulucağınızı sanmıyorum çünkü herşey baştan planlanmış

ERDEMER71
23-08-2009, 17:04
masaüstü pc kullanıyorum dediğin şeyleri yaptım ek olarak ne almam gerekiyor ?
( kutunun içinde usb kablosu var )

çaykovski
23-08-2009, 17:51
masaüstü pc kullanıyorum dediğin şeyleri yaptım ek olarak ne almam gerekiyor ?
( kutunun içinde usb kablosu var )
bi yanlışlık olmasın bendede var bu modemden zyxel-prestige-660hw-54mbps-kablosuz-4-port-adsl2+-modem (http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-prestige-660hw-54mbps-kablosuz-4-port-adsl2+-modem/productdetails.aspx?I_ID=25848) usb girişi yok sadece 4 ethernet portu ve adsl için giriş var
üstteki mesajda var linki ister usb ister kasa içine takılanı al yoksa sende..başka türlü bağlanamazsın kablosuz olarak..

helldog1
30-08-2009, 13:42
birader ben port açamıyorum bende senın gösterdiğin gibi bir sayfa acılmıyor sadece durum diye bır sey war gerisi yok .ACİL YARDIM BEKLİYORUM

çaykovski
01-09-2009, 16:40
birader ben port açamıyorum bende senın gösterdiğin gibi bir sayfa acılmıyor sadece durum diye bır sey war gerisi yok .ACİL YARDIM BEKLİYORUM

şifreni yanlış girersen menü kısmı gelmez default şifresi 1234

firstdefault
02-09-2009, 01:58
ben utorrent açtığımda diğer sitelere girmek işkence oluyor. evet 105 kb ile download ederken olması normal ama daha ilk açtığımda bile baan sayfa açtırmaz oluyor. acaba bunun portlarla alakası varmıdır

ceyhandonmez
30-09-2009, 00:47
arkadaslar bu modemi almayı dusunuyorum PRESTIGE 660HW 54MBPS KABLOSUZ 4 PORT ADSL2+ MODEM tavsiye edermısnız,kablosuz baglantı mesafesi nedir.

aras3686
07-12-2009, 14:21
bu ayarları aynen uyggulayıp port acanilen biri varsa helal olsun
ben yapamadım çünkü lan to lan , wan to lan , lan to wan .. hepsinide denedim
port yönlendirme de sayfasında da güvenlik bölüümündede söylenenlerin aynısını yaptım fakat olmuyo bi yanlışlık var bence ...

meret
19-12-2009, 18:19
Arkadaşlar,
Forumda pek çok mesajda linki verilen www.portacma.net sitesinin adı değişti. Yeni adı
www.portacmak.com oldu.
Meret ;)

cemil55
25-12-2009, 13:52
17500
16001
22

bu portları açmak istiyorum ve bu 3 port u açtım sözde ama sadece yukardaki arkadaşın verdiği port test porgrami ile denediğimde 22 portunun açık olduğunu söylemekte...

diğer 17500 ve 16001 portlarına locked uyarısı veriyor...

yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı ?

wrongway00
07-01-2010, 04:41
arkadaşlar bende yeniyim bu konuda modem p660hw t1 v2 port açmayı ilk arkadaşın anlattığı gibi denedim açılmadı sonra çaylaq arkadaşın anlattığı gibi denedim oldu gibi birşey tam anlayamadım programla test ediyorum bazen open diyor bazen not diyor merak ettiğim bi kaç soru var bilgilerinizden faydalanmak istiyorum...

sunu ip adresine kendi ip adresinimizi mi giriyoruz oraya ne gireceğiz bende arkadaşın dediği gibi 198.168.1.33 yazdım...
ben torrentten download yapmak istiyorum bunun için port açarken kafamıza göre bi rakam mı gireceğiz ve bu aynı rakamı da kullandığımz torrent programına mı yazacağız...

udp ve tcp nin farkı nedir port yönlendirmeden açtığım port udp testinde açık gözüküyor tcp de kapalı gözüküyor hangisinden port açmalıyım torrentten indirme yapmak için

şimdiden çok teşekkür ediyorum...

WinnerTurk
15-01-2010, 23:17
Yha arkadaşlar hepsini yapmaya çalıştım yok hala olmuyor sadece durum sayfası gözüküyor modeme resette attım 1234 lede girmiyor hicbişey olmuyor lütfen yardımcı olun lütfennnnnnnn:(:(:(

xacahh
23-01-2010, 15:54
arkadaşlar zyxel P-660HW T1 V3 modelini aldım port acamıyorum, yardım edebilecek varmı ?