Grafik Görünüm : Magıc_Modul

sokrates
23-01-2004, 14:33
Magic modül aldım ama hiç bir şifreyi çözmüyor. Ortak arabirimde DRAM LOAD yazıyor. Bu modülü çöpe mi atacağım yoksa kullanmasını mı bilmiyorum :help1:

mach1
23-01-2004, 15:01
Modulün boş vaziyette magic load programı ile ve parçası ile yazılım atacaksın penta109 vs gibi parçan yoksa yükleme yapamazsın..Buraya göz at
http://www.betasat.net/cam/mmyk/mmyk.htm

sokrates
23-01-2004, 20:59
Teşekkürler mach1

sokrates
23-01-2004, 23:58
mach1 hocam
modülün boş olduğunu söylediniz. Fun kartlara yüklenmiş 6in dosyalarla da çalışmıyor. Acaba bu modülü bana 100$ satan kurum beni kandırdı mı dersiniz?
Yoksa fun kart yardımıyla çalıştırma olanağım olmaz mı?
Not:Bendeki cihaz GoldMaster7400.Ayrıca Matrix modülüm var.Ancak köydeki evimde DVB840 CI kullanıyorum.
Sevgiler

BLaCkBiRd
24-01-2004, 00:03
Şu anda Fun card la çalışmaz sadece magic loader ile yükleme yapmanız gerekiyor yükleme yaptıktan sonra modül aktif hale gelecek..Saygılar..

Yükleme yapacağınız olması gereken parçada budur...
http://www.betasat.net/cam/mmyk/mg1x.gif

sokrates
24-01-2004, 00:10
Teşekkürler BLaCkBiRd

mach1
24-01-2004, 00:20
Aldığın yer sana yüklü olarak vermeli idi ..Sende 7400 sky gömülü 6in1 çalışır hispesatı açamaz thordaki conaxları açamaz eğer sendeki 1.04 orjinal ise penta111 yüklet aldığın yere hispesatta tv cabo nagra dosya ile ve diğer uydular fun6in1 ile bakabilirsin aynı zamanda thor conaxlarada bakarsın..

cevikk
12-02-2004, 12:54
arkadaşlar merhabalar yeniyim

cevikk
12-02-2004, 12:56
ya bu macig loder ne kadar nerden temin ederim ben dreem boot yazıyorda cihaz sunny 1020 ucas

mach1
12-02-2004, 13:05
15-20 arasıdır betasat a bak

Mavi
03-03-2004, 11:44
arkadaslara tavsiyem magic modul almayın yada varsa MR ye cevirtin zira bir zaman sahte magic -gercek magic diye 1 nisan sakasında tüm modulleri yaktılar dream multimedya ay guvenmeyin zira aynı sey tekrar yapmayacagını kim garanti eder yuzlerce flash yandı ve bunlar yeni flash sattılar aslında diger moduller icinde sozkonusu olabilir ama digerleri sadece modulu etkisiz kılıyorlar yakmıyorlar.

karbulutu08
10-03-2004, 13:22
magic modüle neler yapabiliriz en iyi performansı yakalayabilmek için cihazım taplin td m cı fun kart hangisini kullanıyım uydu olarak hortbird ve turksat var yardımcı olursunuz inşallah

aercin
25-03-2004, 22:36
Merhabalar. Aynı sorunlar bende de oldu. Dream Load yazısı yani... Ben bu cihaz olmadan notebook ile bu karta yükleme yapabilir miyim...
Üzerinde MATRIX yazan bir modül bu. Bu modüle en son yazılım olarak ne yükleyebilirim, neyi destekler ve neyi tavsiye edersiniz.

alibeyamca
25-03-2004, 22:50
mavi,

magic modülle matrix modül aynı şeyler sonra ortada yanan birşey yok flash yazılımları silindi 1 nisan olayı ile yeniden yüklemek mümkün magic modülünüzü matrix yapabilirsiniz sorunsuz çalışır bilginize.......

aercin
25-03-2004, 23:10
cahilliğimi hoşgörün ama 1 nisan olayı nedir? Yükleme olayını fun4 veya 6 kartlardan yapabiliyor muyum yoksa bir cam programmer mı gerekli. veya notebook ile yapılabilir mi, hangi programlar gerekli...
şimdiden teşekkür

machinemantr
26-03-2004, 11:06
1 Nisan şakası gibi o tarihte çıkan Penta yazılımı ile bütün orjinal olmayan modülleri öldürmüşlerdi, o kastediliyor. Magic'e yazılım atmak için 5 numaralı mesajda resmi görülen parçayı almanız lazım.

Mavi
29-03-2004, 00:53
alibey amca sana katılmıyorum 1 nisan olayı sadece bi yazılım silinmesi degildi kesinlikle belki bi kac istisna vardır ama bunlar flası yaktılar yanan flasa yazılım yuklenemiyordu flasl degistiriyorsun ondan sonra pentayı yukleyebiliyorsun hatta penta 1.1 i yukleyebilmek icin degistirttigim flash a 8-9 no larını kısa devre yaptım (bi web sitesinde gormustum) 1.1 u yukledim bi muddet sonra yine yandı daha sonra ogrendim ki zaman zaman yeni orjinal 1.4 dedikleri magicler de yanmıs sonralardan bu konuda dream multimedya ya mail de attım yardımcı olmadılar bi board a yonlendirdiler beni orada cozumu yazdıklarını solediler ama orada da cozumu bulamamıstım

Bulent Tekcan
29-03-2004, 00:58
Sn.Mavi

Bu konuda yanlış yazıyorsunuz ! Flash'ın yanması sözkonusu değil.Yani yazılımda donanım yanmaz,ancak silinir.Şu anda bu durum olsun 3 dakikada hertürlü magic veya matrix geri gelir,çünki artık CAS2 veya CAS+ vs var.Bu yazılan olay 1 yıl önce oldu neredeyse,o zaman eski foruma üye olanlar hatırlar,dedikki.

Biz OK vermeden yüklemeyin.... Ne oldu insanoğlu merakına yenik düştü.Ve üstelik bu yazılım çok güvenilen TonyDoe'dan verildi.

Neticede o zaman CAS filan olmadığından mecburen flash'lar dışarıda programlanıyordu.Çünki yapacak birşey yoktu.

Ayrıca herkeste bu aletlerden yok,o nedenle yeni çıkan birşey görüldüğünde bekleyin diyoruz,en az 10 kişide burada CAS2 var ve hemen deneyip OK veya değil deniyor.

Sevgiler

alibeyamca
29-03-2004, 01:36
mavi,

bu flash yanınca nasıl bişey oluyor gördünmü hiç ben görmedimde aydınlatırsan sevinirim selamlar.......

Mavi
29-03-2004, 10:39
Eskiden flas cıkarılıp yukleniyordu Su anda bu olay olunca cas interface ile hemen yuklenir ok ama onceden yok tu bu bir avantaj ama herkeste bu cihaz yok ve bi para mevzu, 1 yıl once bu forma uye degildim bilmiyorduk boyle olacagını conaxı cozuyor deyince yuklemistik, flash yanmadı acıklamam lazımdı yazılımı silindi (Yazıılım silindi deyince ben penta solenıyor zannetmistim)ayrıca solermısın flash yazılımı silinince 45 (bi kac yere sormustum) kaat verip yenisini yukletmek (eski durumu goz onunde bulundurarak yazıyorum) ile zarar gormus bi flash ın degisimi icin yakın bi ucret verme arasında bi fark varmı(zaten modulun kendisi 95 dolar) maksadım fiyatı solemek idi ayrıca flash basıt bi ıfade ile bi memory dir bi takım ozellikleri vardır tamam sonucta lojık olarak calısır yuklenen yazılımın yonergelerini uygular ama gelen voltaj yuksek se yanar(gercek yanma) birde ani pik voltajlarından etkilenebilir bunun orneklerini gordum(ama modulde degil flasla calısan baska devrelerde) bu baglamda receiver calısırken modulu yuvaya takmanızı onermiyorum zayıf ihtimalde olsa zarar gorme olabiliyor receiveri stby a alıp modulu takın ondan sonra receiveri calıstırın flash yanmasada icindek transistorun basına bi sey geliyor ıce crypt modulde oldugu gibi bu basıma geldi tabi bunu ucuza yaptırdım.. he he selamlar sevgiler.. :cowboy:

Mavi
29-03-2004, 13:57
bi konuda da bi duyum almistim ama saglam bi yerden, kendim gormedim normalde yazılımla donanım yanmaz ama bir hackerin ve ya bir web sitesi tasarımcısının su an o web sitesi aktif degil silinmis yazılım ile pentium islemcisini yakabildigini biliyorum bu zor bisi denebilir ama artık yapılabiliyor hersey mu mkun teknoloji cagında teorik olarak ta mumkun zira islemciyi sonsuz bi cevrime sokarsan yanabilir. saırım onun yaptıgı da bu..

selamlar sevgiler..

cetın45
05-04-2004, 23:07
sevgili mavi;
1.09 PENTA (MAGİC) modülüm matrix loader ile yazılarak aynı matrix modül versiyon yükseltir gibi yazılabilir mi. Olursa hangi dosyaları kullanacağım Saygılar. Yani aynı

dispeçer
05-04-2004, 23:34
çetin45 arkadaşım sorduğun soruyu tam anlayamadım ama magıc modülü matrix modüle çevirmek istiyorsan cas1 veya cas2 ile yapılabilir
magıc modülün yazılımını yükseltmek istiyorsan matrix loader ile olmaz onun için magıc loader gerekli
selamlar

mach1
05-04-2004, 23:45
Matrix loader ile olmaz ama belki twinloader mm ve mr aynı anda yapan loadersa elindeki yükseltme yapılır yazılım atılır ama mr a dönmez cas lazım

djdenon
06-04-2004, 13:44
arkadaşlar MAGİCmodülü cas 2 ile programlayabilirmiyiz
yoksa kendi aparatımı gerekiyor.

Bulent Tekcan
06-04-2004, 13:49
Programlarsın......Nasıl yapıldığıda defalarca yazıldı zaten..

croww
30-04-2004, 14:56
Magic lerin ömrü tükendi galiba artık. matrix e çevireceğiz.
Bu magic lerin arkasında olan bir firma yok mu acaba?
ne yazılım geliştiriliyor ne de söylentisi çıkıyor.
hele benim gibi bir de next 8000 x-cam varsa hiç bir işe yaramıyor.
sonunda casII aldıracaklar bana

hamsi.com
01-05-2004, 13:56
slm arkadaşlar bu magic mödüllere program atılıp başka şifleri kanalları sözebiliriz.bunlar nelerdir yardımxcı olursanız sevinrim

misfortune
01-05-2004, 14:34
croww@
o kadar kişi 8000den memnun kullanıyor..neyse magic,matrix ve dragon aynı firmaların ürünleri sayılır..magice yazılım çıkarsalar dragonu nasıl satacaklar düşündünüzmü?
cas2 alsanız ne yapacaksınız mr ye dönüştürmek için cas2 almaya gerek yok.piyasadan dönüştürün..
hamsi.com arkadaşım aynı şekilde magici sende matrixe dönüştürtebilirsin..bu haliyle sadece fun karta güncel şifreleri yükleyip izlersin..

posinetti2000
05-05-2004, 19:35
slm blackbird elimde suan bir adet uzerinde magic iki yazan modul var bunu cas iki ile nasıl matrix yapabilrim birde hangi dosyaları kullancagım ve cihazdan dogru sifreleri girdiginde hngi kanalları izleyebilrim veya bu modulu yine magic olarakyuklesem dosyaları hangileri ve bunada elle *** girebilrimiyim

taplin
06-05-2004, 11:19
pm ne attigim sayfadan ( New update 4 May Full Dump bin file MR 1.08.0 ) bu dosyayi download et ( CAS STUDIO 2.1 with XILINX Full Setup )bunuda indir

tokat60
06-05-2004, 17:53
Magic sadece MR mi oluyor yani başka modüllere dönüşmüyormu..

OZZY
06-05-2004, 18:03
hayır....donusmuyor...

tokat60
12-05-2004, 20:47
MM artık bitti.....

dicaprio
16-05-2004, 17:20
arkadaşlar matrix cam modül kullanıyorum tam olarak hangi kanalları
seyredebilirim hotbird uydudayım ve turksat var ayrısa tsr kanalları 2-3 gündür
çekmiyor neden hexdec converter programını nereden indirebilirim mazur görün
yeniyim.***** kanallardan hingilerini seyredebilirim. ayrıca star-alter filmnet
supersport 3 gibi kanalları nasıl seyredebilirim matrixa 1.080 modülüm

dicaprio
16-05-2004, 17:25
matrix modülde dan jay dan cinema gibi aynı tür isimli birkaç kanal çekmiyor şifreleri varmı.ayrıca star alter filmnet supersport2,3 gibi kanalları herhangi bir modülle seyretmek mümkün mü. goldmaster 9400 receiver kullanıyorum ve 2 adet 90 cm çanak antenim var. hotbird ve turksat a çevrili.

mach1
16-05-2004, 17:46
Nova paketi irdeto2 veya diğer via2 vs ler açmaz mr da boşa uğraşma .....

sinyor
25-05-2004, 18:03
slm macik modulde sega 2 orjinal uye kartini calistira bilirmiyim birde modulde hanki prg. yuklu olmali bendeki penta 9 :write: undefined

misfortune
25-05-2004, 18:22
magic destekliyor saeca2 yi ama çalışıp çalışmayacağına emin değilim..

posinetti2000
20-07-2004, 20:30
sn alibeyamca elimde bir adet magic 2 modul var buna cas 2 ile yukleme yapmak istiyorum birde kendi versiyonunumu yoksa matrix mi yapayım nasıl olacagı hakkında bilgiverirmisin

umotor
02-11-2004, 23:39
bana bu programm lasim casinterface 2 version3.3.1

veyselgundem
19-12-2004, 09:25
Machinemantr arkadaş, #16 nolu topic'de ''magice yazılım atan parçanın resmi #5 nolu mesajda'' yazmışsın.
Bu resimi benim bilgisayar göstermiyor, beyaz küçük bir dikdörtgen ve içinde kırmızı çarpı var.Sağ tıklayıp resmi göster dediğimde,betasat.net baglantısı yap penceresi açılıyor ve benden kullanıcı adı ve parola istiyor. Sorunum nerde acaba? Teşekkürler

oynak
25-12-2004, 01:41
:smiles2:

Selam arkadaslar.
Ben de Cas interface 2 ve 2 magic modül var.
Ben bu 2 modülü de cas interface 2'yle yukleme yapiyorum.
Program OK diyor ama kutuya girdigimde modul yok diyor.
Nasil is bu ya???
Ne yapmam lazim?
Yardiminiza simdiden tesekürler.
Sag olun.
Selamlar.

atabey
26-12-2004, 00:05
Taplin cihazımda 1.09 PENTA ( Magic) embedded modül bulunmakta. Magic, matrix, dragon, dream modülleri yükleyen loaderimla cihaza gömülü modülü MRv'ye dönüştürebilir miyim ? bu dönüşümün imkanı varsa MR'yi Mrv'ye dönüştürdüğüm gibi 4.5 voltluk pil kullanmam gerekecek mi ?İşlem basamakları aynı mı ? Saygılar.

atabey
26-12-2004, 23:51
saygıdeğer ustalarım dünden beri yanıt bekliyorum. İlgilenirseniz sevinirim. Saygılar

ahocalar
19-05-2006, 17:01
Merhabalar

Dream Magic Fun4 Modulum Ve Lap Top Bİlgİsayarim Var. Bu Kartimi Nasil Guncelleyebilirim?