Grafik Görünüm : Matrix modul için Güncel Bin ve upd Dosyası

misfortune
23-01-2004, 14:09
Selam ;
arkadaşlar şimdi birkaç mesaj gördüm..keyleri kumandadan girmek zor oluyor diye yazan arkadaşlar var..aslında cası olmayanlar için en güvenli yol keyleri kumandadan girmek.ne olur ne olmazcası olanlar için ise bir diğer yolda XAMUH ustanın bin ve upd dosyası var onları kullanmak..Yüklemesi ise aynı mr günceller gibi yapılıyor..

funla ve matrix loaderle ise UPD dosyasını alıp funsipletterla elinizdeki funa göre bölmek ve funla mryi güncelleyebilirsiniz..aynı mrye yeni yazılım atar gibi yapacaksınız...dosyayı ekliyorum ...

Yalnız dosyaları ben denemedim sorumluluk yükleyene aittir..daha önce mr1055 ilk çıktığında 2412 dekini funsipletterla böldüm ve yükledim kullanıyorum o sorunsuz onu da ekledim..

misfortune
23-01-2004, 14:12
Here is new MR1055.upd file (TV Cabo works again) where is added this channels:

- Era Bouquet/TVBS (166°E)
- Televisa - Panamsat 3R (43°W)
- Eastern DTH (76,5°E)
- GlobeCast Espana (7°E/30°W)
- RetelSat & Localia (30°W)

- SABC - Panamsat 10 (68.5°E)
- HK Cable (76.5°E)

- Astro - Measat 1 at (91.5°E)

============================================
FOR UPDATE ALL NEW **** IN MR1055 - FIRST PUT MR103 OR MR104
IF YOU PUT MR1055 OVER MR105x - OLD **** WILL BE AGAIN!
============================================

Enjoy http://64.235.50.126/~takula/forum/images/smilies/smile.gif

Xamuh

kumru6434
23-01-2004, 18:44
matrixe elle *** girmek istiyorum ama polsatın ındentini bulamadım modülde görülenler:
prov ıd:7501
prov ıd:7101 acaba bunlardan hangisi? teşekkürler

culutas
23-01-2004, 18:46
7101 olanı

mach1
24-01-2004, 00:37
4101 digital+
4901 tv cabo
7101 polsat
7501 star digital

sancaktar
24-01-2004, 22:22
merhaba arkadaşlar bende bu işle bugün bir hayli uğraştım.small editör proğramı buldum onunla upd uzantılı dosyalrı açıp içindeki keyleri güncelliyorum hatta yeni yazdığım güncel dosyaları fun 5 yada 6 kartlara uyacak şekilde bölüyor bu proğram amma.. yinede fun 6 ile yada matrix loader le yüklesemde
keylerin kam içinde dğişmediğini gördüm.
bir yerlerde bir hata yaptım amma. tam olarak meseleyi çözemedim.

bu konuda çalışan arkadaşlarla istişare edelim

kolay gelsin

SANCAKTAR

alibeyamca
25-01-2004, 01:25
sancaktar ,

MR Edit 1.9.1 ile bin dosyasında keyleri güncelle sonra MR File maniplatörv1.0RC5 ile upd dosyasına çevirdikten sonra fun splitter ile istediğin fun2-3-4-5-6 dosyası hazırlayabilirsin sorunsuz oluyor bilgine selamlar............

sancaktar
25-01-2004, 04:38
sağolasın alibeyamca
mutlaka deneyeceğim

SANCAKTAR

frantic
25-01-2004, 11:43
tesekkurler
bende deneyecegim..bunu yapmak istiyordum
:)

blueye
26-01-2004, 16:37
Merhaba Arkadaşlar;
Benim bir sorum var. Matrix reloaded kartı okutma programı varmı?
Download yapabiliyorum. Fakat kumanda üzerinden bir sürü değişiklik yaptım bunları bilgisayara aktarmak istiyorum. (Dummy Card'ım var)

çırak
29-01-2004, 11:20
arkadaşlar fun 5 kartta bendede sorun yarattı ama fun 4 kartla sorunsuz yükledim.

misfortune
29-01-2004, 11:49
Merhaba Arkadaşlar;
Benim bir sorum var. Matrix reloaded kartı okutma programı varmı?
Download yapabiliyorum. Fakat kumanda üzerinden bir sürü değişiklik yaptım bunları bilgisayara aktarmak istiyorum. (Dummy Card'ım var)
bu konuda hiç bilgisi olan yok galiba..siz neden tersini yapmak istiyorsunuz...

blueye
29-01-2004, 18:54
Polsat gibi güncel keyleri ancak kumanda üzerinden girebiliyorum.
Çünkü yeni versiyon dosyaya eklemeyi bilmiyorum.
Yeni versiyon dosya örn: Mr. 1.070 yükledim polsat gitti bu dosyaya bilgisayar üzerinde ekleme şansım varmı?
Yada daha önce girmiş olduğum versiyonu Matrix Reloaded modülünden bilgisayara aktarabilirmiyim?

misfortune
29-01-2004, 19:20
yaww tersi sıkıntı olur...neden dersen belli bir adetten sonra *** yazamazsın kumandadan..onun yerine arada çıkan güvenilir ustaların upd/bin dosyalarını yükle yeterli bence..zaten polsat için her halikarda günlük *** girmen gerekir..diğerleri içinde dediğim gibi upd/bin dosyaları olur sana nasıl olsa yükleme imkanın varmış..

ben riske girmeyi severim dersen yazılımdan vesaireden anlıyorsan verdikleri upd dosyasının içinde mutlaka keyleri bir yerlerde yazılıdır..editörle vsile açıp onları bulup değiştirmek/güncellemek ama ben de tek modul olduğun için vede maddi olarak o kadar zengin olmadığım için yapma şansım yok..ya benimki sadece bir fikir olurmu olmazmı onuda bilmiyorum.denemedim çünkü ama olmalı bence..

blueye
30-01-2004, 00:54
Yardımların için teşekkür ederim misfortune.
Peki başka bir sorum var.
Benim Matrix Reloaded modülde
sega 1
sega 2
sega 3
viaccess 1
viaccess 2
viaccess 3
irdeto
nagravision gözüküyor.Yani bunlar normal mi ? Ayrıca Betacrypto ve cryptoworks olması gerekmiyormu?

misfortune
30-01-2004, 11:25
normal tabi..irdeto/betacrypt diye yazıyor olması lazım(gerçi epeydir mr modul setupuna bakmadım..şifreleri elle girilebilenleri yazar diğerlerini kartla açtığı için yazmaz..mesela viacses2 irdeto2 gibi bunlardan bazılarını org kartla açmayı destekler...

kaptan
30-01-2004, 11:44
sevgili misfortune,elle girilen haricinde kartla açılanlar hakkında bilgi verirmisin?bunu ilk defa duydum(hangi kart,nasıl yüklememiz gerekiyor gibi...)

teşekkürler.

misfortune
30-01-2004, 11:55
paketin kendi orginal kartı yani mesela digitürkün orginal kartıyla açması onun cryptoworks desteklediği anlamına gelir..yoksa başka bir kartla digitürkü açtığı değil..bu tip paketleri izlemek için birşey yapmanıza gerek yok sadece destekliyorsa eğer abone kartınız varsa takar izlersiniz..diğer türlü zaten olmaz/olamaz..

blueye
30-01-2004, 11:58
Teşekkürler misfortune

kaptan
30-01-2004, 12:02
teşekkürler..

rudem
09-02-2004, 13:44
misfortune

selamlar kaptan ın bahsettiği gibi şu işi şöyle bir güzel nasıl yapacağız açıklarmısın

misfortune
09-02-2004, 14:44
paketin kendi orginal kartı yani mesela digitürkün orginal kartıyla açması onun cryptoworks desteklediği anlamına gelir..yoksa başka bir kartla digitürkü açtığı değil..bu tip paketleri izlemek için birşey yapmanıza gerek yok sadece destekliyorsa eğer abone kartınız varsa takar izlersiniz..diğer türlü zaten olmaz/olamaz..

yazdım ya yukarda daha nasıl yapacaksın..aboneysen digitürke, tak kartını mr module açar yoksa abone degilsen açmaz digitürkü.

rudem
09-02-2004, 14:56
misfortune

yanlış anlaşıldı galiba ben digitürk için sormadım hispasat ve diğerleri için sordum (hangi kart,nasıl yüklememiz gerekiyor gibi...)

misfortune
09-02-2004, 16:06
diğerleri derken neyi kastediyorsun keyleri kumandayla güncelle tamam...yok yukarda verilen dosyaları kullanmak istiyorsan aynı mrye yeni yazılım yükler gibi yapacaksın..3 adet fun5 le veya diğer kartlarla...

rudem
09-02-2004, 17:36
misfortune
--------------------------------------------------------------------------------
Selam ;
arkadaşlar şimdi birkaç mesaj gördüm..keyleri kumandadan girmek zor oluyor diye yazan arkadaşlar var..aslında cası olmayanlar için en güvenli yol keyleri kumandadan girmek.ne olur ne olmazcası olanlar için ise bir diğer yolda XAMUH ustanın bin ve upd dosyası var onları kullanmak..Yüklemesi ise aynı mr günceller gibi yapılıyor..

funla ve matrix loaderle ise UPD dosyasını alıp funsipletterla elinizdeki funa göre bölmek ve funla mryi güncelleyebilirsiniz..aynı mrye yeni yazılım atar gibi yapacaksınız...dosyayı ekliyorum ...
-----------------------------------------------------------------------------------
yukarıdaki işlemlerle ilgili idi sorum

mudurdost
10-02-2004, 22:36
donmalara yardım hispa

uzayci
11-02-2004, 16:23
Arkadaslar ben butun uydularin cozulebilen butun kanallarinin kumanda ile girebilecegim sifrelerini istiyorum. Bunlari nereden bulabilirim? Ayrica 0.6 LNB yerine 0.3 LNB alsam nasil olur ne fark eder ozellikle Astra'da? Ben Kocaeli'deyim.
Mr 1.055, Free x tv
150m, Topfield 4000 PVR, 0.6 LNB

misfortune
11-02-2004, 17:09
Arkadaslar ben butun uydularin cozulebilen butun kanallarinin kumanda ile girebilecegim sifrelerini istiyorum. Bunlari nereden bulabilirim? Ayrica 0.6 LNB yerine 0.3 LNB alsam nasil olur ne fark eder ozellikle Astra'da? Ben Kocaeli'deyim.
Mr 1.055, Free x tv
150m, Topfield 4000 PVR, 0.6 LNB
keyleri burdan http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=253 alabilirsin..
free xtv açılmaz mr modulle...

06 lnb yerine 0,3 tabi daha iyi olur kırılma vs azalır bazılarında veya gider...0.3 lnb daha iyi..

misfortune
11-02-2004, 17:22
donmalara yardım hispa
yeni dosyanın çıkmasını bekleyeceksin veya rom10 veya titanium kart veya sezon kullanacaksın..

misfortune
11-02-2004, 17:32
misfortune
--------------------------------------------------------------------------------
Selam ;

-----------------------------------------------------------------------------------
yukarıdaki işlemlerle ilgili idi sorum
ya siz anlıyamıyorsunuz veya ben anlatamıyorum.verdiğim dosyaları kullanarak mr modulunuz güncelleyeceksiniz o kadar başka birşey yapmanıza gerek yok..gene çıkarsa dosya buraya eklerim...şu anki dosyalar JKF ustanın 10/02/2004 tarihli mr1055 dosyası..

yeni dosyalar altta!!!

misfortune
11-02-2004, 17:40
mr güncellemeyi zaten burda http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=44 anlatmıştık ben ordaki şekilde yapacaksınız diye yazmamıştım ama burayada aldım...galiba siz onu kastediyorsunuz...

Programlamaya Başlamadan Önce Lütfen :
mr_101_512_1,2,3 = 3 x Fun 5 kart veya mr_101_1024_1,2 = 2 x Fun 6 katrı hazırlayın.Ya da 1 tane kartı silip tekrar yükleyerek yapabilirsiniz.Aşağıda Fun5 için anlatım verilmiştir.Eğer kartınız Fun6 ise 2 tane gereklidir,o zaman hex'lerin 1024 olanları aynı şekilde kullanacaksınız !!!

MATRIX RELOADED VERSİYON YAZILIMLARININ FUN 5 KARTLARLA YÜKLENMESİ:

1.- Kullanacağınız versiyon yazılımını bilgisayarınıza indiriniz.
2.- İndirmiş olduğunuz dosyanın içinde size lazım olan dosyalar(Uload_software_flash.hex / mr104_512_1.hex
mr104_512_2.hex / mr104_512_3.hex
3.- Kart yükleme programınızın birinci dosyasına(FLASH-MEMORY) Uload_software_flash.hex dosyasını çağırın,
üçüncü dosyasına da (EXTERNAL EEPROM) mr104_512_1.hex çağırın ve birinci kartınıza yükleyin.
4.- Kart yükleme programınızın birinci dosyasına(FLASH-MEMORY) Uload_software_flash.hex dosyasını çağırın,
üçüncü dosyasına da (EXTERNAL EEPROM) mr104_512_2.hex çağırın ve ikinci kartınıza yükleyin.
5.- Kart yükleme programınızın birinci dosyasına(FLASH-MEMORY) Uload_software_flash.hex dosyasını çağırın,
üçüncü dosyasına da (EXTERNAL EEPROM) mr104_512_3.hex çağırın ve üçüncü kartınıza yükleyin.
Kart yükleme işleminiz bitmiştir.

MATRIX RELOADED MODÜLE ''FUN 5''KART İLE VERSİYON GÜNCELLEME.

1.- Yukarıda belirtilen yazılımları talimata göre fun5 kartlarınıza yükleyiniz.
2.- Modülünüzü uydu alıcınızın modül girişine takınız.
3.- Uydu alıcınızı açınız, ana menüden modül arabirimini seçiniz.bu menüde modül'ün
eski versiyonunu göreceksiniz.
4.- OK tuşuna basarak modülün menüsüne girip, SETUP satırı üzerinde tekrar OK tuşuna basınız.
5.- Çıkan menüde UPGRADE FİRMWARE satırı üzerinde OK tuşuna basınız.
6.- Bu menüde sırasıyla,"Erasing old data, please wait..." ve hemen arkasından "Insert card 1 or serial
dummy card" menüsü gelecek.
7.- Yüklemiş olduğunuz FUN 5 kartlardan birincisini modülünüze takarak, sadece "Insert card 1 or''
seçeneğinin üzerine gelerek OK tuşuna basınız.
8.- Menüde, "Card inserted, opening" ve hemen arkasından "Performing smart card download..." mesajı çıkacak
ve birinci kartı yüklemeye başlayacak.
9.- Birinci kartın yüklemesi tamamlandığında kendiliğinden "Download card completed''ve''Please, extract it"
menüsü gelecek.
10.- Birinci kartı çıkartarak,''Please, extract it" seçeneği üzerine gelerek,OK tuşuna basınız.Çıkan menüde
"Insert card 2" yazısı gelecek, ikinci kartınızı modüle takarak OK tuşuna basınız.Menüde,
"Card inserted, opening" ve hemen arkasından "Performing smart card download..." mesajı çıkacak.
ve ikinci kartıda yüklemeye başlayacak.
11.- İkinci kartın yüklemeside tamamlandığında kendiliğinden "Download card completed''ve''Please, extract it"
menüsü gelecek.
12.- İkinci kartıda çıkartarak,''Please, extract it" seçeneği üzerine gelerek,OK tuşuna basınız.Çıkan menüde
"Insert card 3" yazısı gelecek, üçüncü kartınızı modüle takarak OK tuşuna basınız.Menüde,
"Card inserted, opening" ve hemen arkasından "Performing smart card download..." mesajı çıkacak.
ve son olarak üçüncü kartıda yüklemeye başlayacak.
13.- Üçüncü kartın yüklemeside bittiğinde menüde "Download complete!!!''yazısı çıkacak ve kendiliğinden
MODÜL ARABİRİMİ menüsüne geçerek, modül tanımlanıyor yazısı gelecek (eğer menü ingilizce ise INİTİALİZİNG
yazısı gelir).
14.- Üçüncü kartıda modülden çıkartınız ve bekleyiniz, yine MODÜL ARABİRİMİ menüsünde modüle yüklemiş olduğunuz
versiyon numarasını (MR1.0x) göreceksiniz

YuGo
12-02-2004, 11:11
Not : Modul yukleme islemi tamamlandiktan sonra resetleme isleminde kesinlikle modulu cikarmayiniz... elektirikten kesmeyiniz... sayet modul resetlemesi takilirsa ve modul takili degil yazisi goruyorsaniz 30 sn kadar o sekilde bekleyip modulu cikarip takiniz...

izmirli73
18-02-2004, 19:28
mr 1053 kullanıyorum. ***** güncel keyleri aldım fakat hangi eski keyleri güncellemeliyim. iki satır halinde *** görünüyor ve onların içinde de 4-5 satırlık ****** var. hangisi güncellenmeli ... yardımcı olursanız sevinirim... :help1:

maracaibo
18-02-2004, 20:19
Bahsettiğiniz 2 satır (08-09) keyden sonra bir satır (0A'yı) atlayın ve 0B satırına keyi girin.!

Saygılar...http://www.turkeyforum.com/satforum/uploaded/maracaibo/mara.gif

misfortune
19-02-2004, 12:59
JKF ustanın mr 1060 içim mr1060Upd dosyası...keyleri güncellenmiş...genelde sorun çıkmıyor jkf de ama siz denemek isterseniz ben bu dosyayı denemedim bilginiz olsun..

personel
19-02-2004, 15:28
mr 1055 modülde keyleri kumandadan giriyorum, şifreli kanal çözülüyor, buraya kadar sorun yok, receiver i katıp açınca eski keylere geri dönüyor, ve şifreli kanal açılmıyor örneğin sine5 yeni *** değiştirdi keyi giriyorum çözülüyor, receiver i kapayıp açınca eski *** e geri dönüyor, yeni girdiğim keyleri save edemiyorum, nedeni nedir, cevap veren olursa sevinirim.
Bir de mr 1060 versiyonun orjinal sitesinde 17,02,2004 tarihinde yayınlandıktan sonra hispasat taki donma probleminin çözüldüğünden bahsedilmiş, deneyen varmı? yükletelimmi,?
http://www.matrixcam.com/download.htm#matrixreloaded

misfortune
19-02-2004, 16:25
mr 1055 modülde keyleri kumandadan giriyorum, şifreli kanal çözülüyor, buraya kadar sorun yok, receiver i katıp açınca eski keylere geri dönüyor, ve şifreli kanal açılmıyor örneğin ****5 yeni *** değiştirdi keyi giriyorum çözülüyor, receiver i kapayıp açınca eski *** e geri dönüyor, yeni girdiğim keyleri save edemiyorum, nedeni nedir, cevap veren olursa sevinirim.
Bir de mr 1060 versiyonun orjinal sitesinde 17,02,2004 tarihinde yayınlandıktan sonra hispasat taki donma probleminin çözüldüğünden bahsedilmiş, deneyen varmı? yükletelimmi,?

setuptan default *** yap arkadaşım...
1060 için cevabına gelince ilk çıktığından beri var burda http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=1756&page=1&pp=20 okuyun ve yükleyin...

BLaCkBiRd
05-03-2004, 20:33
Mr 1.071 için upd ve bin file

BLaCkBiRd
06-03-2004, 16:21
Xumah update

star44
06-03-2004, 16:25
@BLaCkBİRd
üstad MR1071 in 1070 den farkı varmı?yukarıda dosyalarını vermişsin
syglar

BLaCkBiRd
06-03-2004, 16:29
Mr 1.071 bende sorunsuz çalıştı polsat au 70 te sanıyorum yapmıyor.
1071 te sadece D+ au yapmıyor cabo ve polsat au...