Grafik Görünüm : seoul gs1180 tüm şifre işlem ve problemleri

Sayfalar : [1] 2 3 4 5

thexx
05-07-2007, 01:19
arkadaşlar seoul gs1180 cihazına ait şifreleme işlemlerine ait tüm aklınıza takılan soru,problem ve düüşüncülerimizi bu topik altında paylaşabilir ve birbirimizden yardım alabiliriz.

lütfen diğer topiği sadece yazılım hakkında kullanalım böylelikle istediklerimizi daha rahat bulabiliriz.

kolay gelsin...

thexx
05-07-2007, 01:22
buyrun ilk cevapta benden olsun

Seoul GS1180 *** kombinasyonları:

EXIT - 6-1-0-0 : EMU Deaktive eder ( kapatır)

EXIT - 6-1-0-8 : EMU Aktive eder ( çalıştırır)

EXIT - 8-0-8-8 : *** veritabanına reset atar

thexx
05-07-2007, 01:33
arkadaşlar multivizyonlarda problem yaşayan arkadaşlar aşağıdaki adımları izleyebilirlerse faydası olacaktır.

Multivisionları açmak için:

1) Önce hotbird uydusuna bakan antenin lnbsinden gelen kablonun diseqc port 2'ye bağlı olmasına dikkat ediniz.
2) Multivision frekansındaki kanalların üzerine geldiğinizde sinyal kuvvetinin %60, sinyal kalitesinin %65'in üzerinde olmasına dikkat edin.
3) Menü-> Oyun ve Bilgi-> Şifre değiştirme bölümünün menüde bulunduğunu kontrol edin. eğer mevcut değilse, emu aktive olmamış demektir. Aktive etmek için EXIT-6-1-0-8 yapın. cihaz kapanıp açılacaktır.
4) Her güncellemeden sonra, keylere 1 kez reset atmayı unutmayın ( EXIT - 8-0-8-8). Daha önce yapmadıysanız, şimdi bu işlemi yapın.
5) yukardaki maddelerin hepsi tamamsa, Hotbird uydusundaki 10873 frekansındaki kanallardan herhangi birinin üzerine giderek 10 saniye - 1 dakika arası bekleyin. tavsiye ettiğim kanallar FRANCE 5 ve USHUAIA kanallarıdır.
6) bu kanallarda görüntü geldiğinde, Multivision 1,2,3,4,5,6 ve 7 kanallarını sırasıyla gezin. Hepsinde görüntü aldığınıza emin olun.
7) Cihazınızın fişini her çıkarıp takmanızda, 1 kez FRANCE 5 veya USHUAIA kanalına gidip görüntü almayı unutmayın.

thexx
05-07-2007, 01:47
sizde benim gibi astra uydusundan d+ pakti izliyorsanız aşağıdaki link yardımcı olur sanırım.

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=3706508#post3706508

kolay gelsin...

Balliba
05-07-2007, 01:52
Neden Şifre Çözemiyorum:

Öncelikle en son yazılımı kullandığınızdan emin olun. Eğer eski bir yazılım kullanıyorsanız ilk işiniz uydudan güncelleme yardımıyla en son versiyonu indirmek olsun.

Yazılımım en son sürüm ama hala şifre çözemiyorum:

"Oyun ve Cihaz Bilgisi" menüsünde alt menü olarak "Şifre değiştirme" diye bir menü mevcut mu diye kontrol edin.

a) Mevcutsa cihaz zaten EMUleri çözmeye hazır demektir.

b) Mevcut değilse menüden EXIT tuşuyla çıkarak herhangi bir kanal üzerindeyken kumandanızdan EXIT 6 - 1 - 0 - 8 tuşlayın. Cihaz kendini yeniden başlatıyorsa işlemi doğru yaptınız demektir. Eğer başlatmadıysa 2 seçenek var:
1. Tuşlamayı doğru yapamadınız. Tekrar deneyin.
2. Cihazınızda zaten EMU açık konumdadır. ("Oyun ve Cihaz Bilgisi" menüsünde alt menü olarak "Şifre değiştirme" mevcuttur)

En son yazılım yüklü, EMU'ler de açık fakat hala şifreleri çözemiyorum

Forumun ilgili konusundan paket şifrelerinin değişip değişmediğinden emin olun. Yeni yazılımın çıkması belirli bir süre aldığından bu süre zarfında keyleri manuel olarak girmek zorunda kalabilirsiniz.

"Şifreli Kanal" uyarısından sonra "Sinyal Az" uyarısı alıyorum

Diseqc ayarlarınızı kontrol edin. Mutlaka Turksat uydusu Diseqc 1 çıkışına, Hotbird uydusu ise Diseqc 2 çıkışına bağlı olmalıdır. Bu ayarları yazılımdan yapmanız yetmez. Mutlaka Diseqc bağlantıları yukarıda anlatılan şekilde Turksat = Diseqc1, Hotbird= Diseqc2 olarak direkt olarak diseqc'inizden yapın. Aksi takdirde TPS AU düzgün çalışmayacak ve siz de "sinyal yok" veya "gidip gelen sinyal" vs gibi durumlar yaşayacaksınız.

Diseqc ayarlarım da doğru ama hala şifreli kanallar çözülmüyor

Son olarak da şifre çözmeme nedenlerinden biri şifreli kanal korumasının açık kalmış olabileceğidir. MENU --> Tercihler --> Çocuk Kilidi --> Şifreli Kanal Kilidi menüsünün "Kapat" konumunda olduğundan emin olun.

Şu anda, ekstra hiç bir işlem yapmadan, sadece 20. yazılım indirilerek Hispasat'taki TV Cabo ve D+ paketleri sorunsuz izlenebilmektedir.

thexx
05-07-2007, 01:56
işte budur ya. tamamen türk alınteri ile yapılan ve şu an piyasada kendisinden çok çok daha pahalı olan cihazlardan daha üsütün olan bir cihaza bölüm bile açılmıyorsa demekki buna biz sahip çıkacağız.

kolay gelsin...

anatoliadigital
05-07-2007, 14:20
bu bölüm gerçekten çok faydalı olacak. emeği geçen arkadaşlara teşekkürker...

stulluk
06-07-2007, 00:35
Arkadaşlar ne diyim, Allah razı olsun, Allah tuttuğunuzu altın etsin :)

Saygılar & Selamlar

bilkos
06-07-2007, 11:04
katkısından dolayı herkese teşekkürler hele sutulluk ve arkadaşlarına teşekkür eder çalışmalarında başarılar diler dualarımız sizlerlledir. niyemi seviniyorum yıllardır yaptığımız alışverişlerde bizim paramızla bizi vuranlardan kurtulduğumuz için teşekkür ediyorum sizlere
Allah yardımcınız olsun ilminiz bol olsun sizler çalıştıkça ilminizin artacağından kuşkunuz olmasın .

theli2002
06-07-2007, 11:43
Slm arkadaslar, seoul gs1180' yi hepsiburada'da gordum fiyat&yorumlar guzel gibi gorunuyor. Bir de burdan sorayım dedim. Bende ne yazık ki profilo var yazılım destegi kalktıgından t*s&multi hicbir sey izleyemiyorum. Kanal gecisleri cok yavas. Lutfen SEOUL GS1180'i kullandiginiz kadarıyla bu ozelliklerinin nasıl oldugunu yazar mısınız? Bir de yazılım desteginin ileride kalkması gibi birsey olabilir mi? Ilgilenen olursa sevinirim.

Balliba
06-07-2007, 13:03
Cihaz performansı hakkında daha detaylı olarak şuradan (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=309154) bilgi edinebilirsiniz fakat özetlemem gerekirse, cihaz hızı ve kanal geçişi bakımından rakipsiz diyebilirim. Yazılım desteği sorunuza ise şu alıntıyı göstererek cevap vermek istiyorum:

1) İlk güncelleme yazılımını 15 şubatta uyduya bastığımda, cihazın bu kadar ilgi göreceğini ummuyorduk. Şimdi geleceğe daha iyimser bakıyor ve bunun için gerek profesyonel ekipman alımlarımızı arttırıyor, gerekse reklamlara daha çok önem vermeye başlıyoruz ( arz-talep meselesi)

2) Cihazın şu anki yazılım versiyonu 17. Yani 120 günde 17 yazılım demek ki ortalama haftada bir yazılım çıkarıyoruz ( Elbette bu aralıklar birbirine eşit değil)

3) Bu teknoloji için harcadığımız parayı hesaba katınca ( eğer uydumuza meteor çarpmazsa) en az 1-2 yıl devam edeceğimizi tahmin ediyorum.

4) Eğer uydumuza meteor çarparsa ( şaka bir yana) veya Uplink Headend yöneticileriyle kavga edersem yazılımların RS232'den de normal olarak yüklenebileceğini bilgilerinize sunarım.

5) 2 yıl sonrası için... İşte asıl mesele burada. Şimdi izninizle biraz sitem etmek istiyorum. Böyle bir cihazı bu fiyatlara Türkiye'de üretmenin anlamını bilen arkadaşlar, ne kadar büyük emek sarfettiğimizi kolayca görebilirler. Bununla birlikte zamanında, ekmekçi, terzi veya manavlık yapanların şu anda bu piyasaya Dijital Uydu Alıcısı satmakta olduğunu düşündükçe, bu çabalarımızı hep yeniden gözden geçirmek zorunda kalıyoruz. "Değer mi?" sorusunun yanıtı elbette satışlar olacaktır. Şu an için satışlar umduğumuzdan da iyi. Ama 2 yıl sonrasının teknolojisi ve fiyatlarını hayal edemediğimden ötürü sorunuza net bir yanıt veremeyeceğim.
****** konusunda ise yazılım güncellendiği müddetçe endişe etmenize gerek olmadığını söyleyebilirim. Bu cihazda kablo arama, uyducu peşinden koşma gibi sorunlar yok. Yazılımı oturduğun yerden indir ve seyret. Bu kadar kolay :)

:::.DREJO.:::
06-07-2007, 21:43
bölüm açılmamasının tek sebebi "tamamen duygusal"...cem yılmazın dediği gibi....forum yöneticilerine duyurulur....

Kaç liraymış bari onu öğrensek :)

Şaka şaka.

Selamlar

2gg
07-07-2007, 17:21
güncel ****** elle girilerek veya oto güncellemede varsa bazı cihazlarda olduğu gibi bu cihazda da polsat paketi izlenebiliyor mu?

Balliba
07-07-2007, 17:38
güncel ****** elle girilerek veya oto güncellemede varsa bazı cihazlarda olduğu gibi bu cihazda da polsat paketi izlenebiliyor mu?
Cihazın şifre menüsünün nagravision kısmında provider olarak polsat da listelenmiş fakat hotbird kullanmadığım için keylerin güncel olup olmadığını bilmiyorum. Güncel keyleri manuel olarak cihaza girerseniz polsatları izleyebilirsiniz.

Balliba
07-07-2007, 18:05
Hatta ben tüm menüdeki yazan providerları listeleyeyim size:

NAGRAVISION

Dish Network
SABC
Digital+
TV Cabo
TBL TV
Dream TV
ABS-CBN
Polsat
DigiFunClub
Hong Kong TV
GlobeCast
Euskaltel
MultiCanal
Premiere

NAGRAVISION2

Dish Network
Premiere
Bell Express
Digi TV
Digital+
TV Cabo
Polsat
Globecast
BEV

VIACCESS

GlobeCast Fr.
MTV Networks
ABSat
CFi-MCM Belgique
CSN/UPC TV
TPS France
FTCable
MCM Europe
ComHem Sweden
Canal+ Fr
SRG Swiss
SVT Europa
BBC Prime
Selector Tele DK
HRT Crotia
TV Slovenia
Era Bouquet
Parabole Reunion
Televisa
Eastern DTH
Canal 7 Madrid
GlobeCast Espana
EMI Special Ch.
ViaSat 00
ViaSat Ticket
ViaSat 20
Via Sat Nordic
ViaSat Europe
Taipei Int.Sat.TV
EuroSport
Cine+ Digital
Cine+ Digital PPV
MMBN
ABC-WORLD
Senda C+
Selector Tele DK
ComHem Sweden

VIACCESS2

ART
DAN
CSkyNet
TrueWorld
NTV+
RTV
HTB+

BISS

NBA TV
Sport
DVRTK
Minsk TV
Megasport
Discovery Ch.
TV 8
IRIB
Israel Plus
INDO TV7
M1 Int.
MGM
Nurl
TV N Caledonie
1+1 Int.
Big-Sports
NTS
Disney
Eurovision News
National Geographic

SECA

ABSAT-TPS
Canal Pro Tv
C+ NL
MediaSet
Astro
AB Sat
Zee TV
MediaTech
Orbit
RAI
c+ Horizons
Digital+
CYFRA
SKY TELE +
SKY Calcio +
Stream
SKYTELE+ PPV
C+Belgique

CRYPTOWORKS

MTV Networks
Kingstone
JSTV
Czech Link
Slovak Link
Turner
British Telecom
Extra Music
Digi
DMC
ORF
Easy TV
ITV Partner
UPC Direct

IRDETO

ART
Showtime
Canal+ NL
Premire
Premiere C
Premiere D
Premiere F
ORF
DigiKabel
BetaDigital
CBTV

TPS

08-07-2007, 00:18
Hatta ben tüm menüdeki yazan providerları listeleyeyim size:

NAGRAVISION

Dish Network
SABC
Digital+
TV Cabo
TBL TV
Dream TV
ABS-CBN
Polsat
DigiFunClub
Hong Kong TV
GlobeCast
Euskaltel
MultiCanal
Premiere

NAGRAVISION2

Dish Network
Premiere
Bell Express
Digi TV
Digital+
TV Cabo
Polsat
Globecast
BEV

VIACCESS

GlobeCast Fr.
MTV Networks
ABSat
CFi-MCM Belgique
CSN/UPC TV
TPS France
FTCable
MCM Europe
ComHem Sweden
Canal+ Fr
SRG Swiss
SVT Europa
BBC Prime
Selector Tele DK
HRT Crotia
TV Slovenia
Era Bouquet
Parabole Reunion
Televisa
Eastern DTH
Canal 7 Madrid
GlobeCast Espana
EMI Special Ch.
ViaSat 00
ViaSat Ticket
ViaSat 20
Via Sat Nordic
ViaSat Europe
Taipei Int.Sat.TV
EuroSport
Cine+ Digital
Cine+ Digital PPV
MMBN
ABC-WORLD
Senda C+
Selector Tele DK
ComHem Sweden

VIACCESS2

ART
DAN
CSkyNet
TrueWorld
NTV+
RTV
HTB+

BISS

NBA TV
Sport
DVRTK
Minsk TV
Megasport
Discovery Ch.
TV 8
IRIB
Israel Plus
INDO TV7
M1 Int.
MGM
Nurl
TV N Caledonie
1+1 Int.
Big-Sports
NTS
Disney
Eurovision News
National Geographic

SECA

ABSAT-TPS
Canal Pro Tv
C+ NL
MediaSet
Astro
AB Sat
Zee TV
MediaTech
Orbit
RAI
c+ Horizons
Digital+
CYFRA
SKY TELE +
SKY Calcio +
Stream
SKYTELE+ PPV
C+Belgique

CRYPTOWORKS

MTV Networks
Kingstone
JSTV
Czech Link
Slovak Link
Turner
British Telecom
Extra Music
Digi
DMC
ORF
Easy TV
ITV Partner
UPC Direct

IRDETO

Canal+ NL
Premire
Premiere C
Premiere D
Premiere F
ORF
DigiKabel
BetaDigital
CBTV

TPS

Sevgili Balliba,

Allah razı olsun, Allah ne muradınız varsa versin.

Bu yaptığınız çalışmalar, binlerce insana ulaşacak, onlara referans verebileceğiz.

Tekrar çok teşekkürler.

Not: İlerde bu providerlara ekleme yapınca size haber vereceğim, editlerseniz daha yakışıklı olur.

Saygılar & Selamlar

özlüyorum
08-07-2007, 00:24
emeği geçen herkese teşekkürler

Balliba
08-07-2007, 00:57
Sevgili Balliba,

Allah razı olsun, Allah ne muradınız varsa versin.

Bu yaptığınız çalışmalar, binlerce insana ulaşacak, onlara referans verebileceğiz.

Tekrar çok teşekkürler.

Not: İlerde bu providerlara ekleme yapınca size haber vereceğim, editlerseniz daha yakışıklı olur.

Saygılar & Selamlar
Tabii ki Sayın Drejo, her zaman yardıma hazırım. Güncellemeler için sizden haber bekleyeceğim.

esvetakbas
08-07-2007, 01:22
Şu anda Hotbird den hangi kanallar izlenebiliyor?

Balliba
08-07-2007, 01:28
Şu anda Hotbird den hangi kanallar izlenebiliyor?
Hotbird'deki şifreli kanalları yukarıdaki listeyle karşılaştırırsanız cevaba ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Kolay gelsin..

Edit: Hatta size Hotbird'ün kanal listesini (http://www.flysat.com/hotbird.php) de vereyim, daha kolay olur.

sertaga
08-07-2007, 02:49
arkadaşlar cihazı 3 hafta önce aldığımda uydu dünyasına ilk girdiğim için bir sürü sorunlarım vardı. Ama yaptığınız açıklamalarla sayenizde şu an kafamda oluşan bütün sorunları giderdim. hepinize sonsuz teşekkür ederim. Genel olarak olmasa da bazı konularda özellikle bilgili arkadaşlara bazı sorular basit kaçabiliyor ve cevaplarda açık bir şekilde verilmeyebiliyor. Lütfen soru soran arkadaşlara çoğunun uydulara yabancı olduğunu düşünerek yanıt veriniz. Bunu bir yapıcı eleştiri olarak algılamınız istiyorum çünkü bugüne kadar yapılan açıklamalardan son derece memnunum ve şuan için bir sorunum yok sizlerin sayesinde..
Bir sorum olacak ben Nba tv yi izlemek istiyorum forumda araştırdım hatta bazı keyleri kendimce denedim ama bir türlü kanalı açamadım. Öğrendiğim kadarı ile bu ****** reciever a göre farklılık gösterebiliyormuş. Bizim uydumuz için güncel keylere nereden ulaşabilirim ve bu keylerin bazıları 32 bazıları ise 16 haneli bunların girişi nasıl oluyor? Açıklamalarınız için şimdiden teşşekür ederim..

thexx
08-07-2007, 12:37
arkadaşlar malum polsatlar şu an itibariyle açık. peki açıkta biz nasıl izleyeceğiz diyenler olabilir.

adım adım..

menü --- oyun ve bilgi --- şifre değiştirme --- nagravizyon2 şifreleme sistemi altında 7. sırada olan POLSAT ( 7101 ) providere sahip alanın altında " 00 " veya " 01 " ( şu andaki ****** 00 ) seçeneklerinden uygun olanı seçip sarı tuşa basarak gelen ekranda keyleri girip kaydettikten sonra keyifle polsat yayınları izleyebilirsiniz.

kolay gelsin...

thexx
08-07-2007, 12:40
sevgili balliba..

16 nolu mesaj çok açıklayıcı eline sağlık.

kolay gelsin...

qbqb
09-07-2007, 14:27
selam,
thexx, acaba tekrar kanal araması yapmak gerekiyormu yoksa bu işlemden sonra polsat kanalları kanal listesine ekleniyormu?
cahilliğimi mazur görün ama polsat kanalları neler, ara tara bulamadım. derdim abc yi izlemek varsa tabi bir yolu,
teşekkürler
PS: TÜRK mühendislerine çok teşekkürler , bu kadar alın teri için

Balliba
09-07-2007, 14:34
Kanal taraması yapmak gerekmiyor. Sayın thexx'in mesajında belirttiği *** ekleme yöntemi sadece şifre çözmek içindir. Kanalları TP ekleyerek siz yapmalısınız. Polsat kanalları için tıklayın (http://www.flysat.com/polsat.php)

Muratcan
09-07-2007, 14:55
Arkadaşlar aranızda polsat paketini seyreden varmı? Ben dün keyleri elle girdim baktım açmadı. Belki keyleri yanlış girmişimdir diye düşündüm. Bugün bakıyorum hiç kimse seyrediyorum veya edemiyorum diye yorum yapmamış bende merak ettiğim için soruyorum polsat paketini seyreden varmı aramızda?

Balliba
09-07-2007, 15:04
Hotbird'e bakan çanağım olmadığından şu an yanıt veremiyorum fakat sayın thexx "polsatlar şu an açık" dediğine göre seyredilebiliyor.

POLSAT ID 7101
*** 00 : 6A 66 B1 8C 6D 21 7A 10 37 A2 64 96 49 58 60 E4

thexx
09-07-2007, 16:31
Arkadaşlar aranızda polsat paketini seyreden varmı? Ben dün keyleri elle girdim baktım açmadı. Belki keyleri yanlış girmişimdir diye düşündüm. Bugün bakıyorum hiç kimse seyrediyorum veya edemiyorum diye yorum yapmamış bende merak ettiğim için soruyorum polsat paketini seyreden varmı aramızda?

arkadaşım polsatlar ****** verildiği günden itibaren izlenebilinmektedir.( şahsen ben izliyorum )

mesajda belirttiğim şekilde keyleri girdikten sonra aşağıda verdiğim frekansları makinada tp ekle olarak girip taratırsanız kanalları izleyebilirsiniz.(sadece canal + ların bazılarını izleyemiyoruz )

& CYFROWY POLSAT & Hotbird 6/7A/8 (13.0°E)
Şifreleme Sistemi (Nagravision 2)
10949 V 27500 3/4 (((Hotbird 7A)))
-Cartoon Network Europe (06-21) -TCM Central Europe (21-03) -Disney Channel Polska -TCM Eastern Europe

11075 V 27500 3/4 (((Hotbird 6)))
-MTV Polska -VH1 Polska

11117 V 27500 3/4
-Wedding TV

11158 V 27500 3/4
-Polsat -TV 4 -Polsat Sport -Polsat Sport Extra -SuperStacja

11240 V 27500 3/4 (((Hotbird 7A)))
EuroSport , EuroSport 2
(Türkçe dahil tüm dillerde)

11393 V 27500 3/4
-TVN -TVN 24 -TVN Siedem -TVN Meteo -TVN Turbo -TVN Style

11488 H 27500 3/4
-Cinemax Central Europe

12188 V 27500 3/4 (((Hotbird 8)))
-Zone Romantica -AXN Crime -AXN Sci Fi -Extreme Sports Channel -Discovery Channel Polska -Animal Planet Poland -AXN Polska -ESPN Classic Europe -Kino Polska -Jetix Polska -Cinemax 2 Central Europe -TVP 1 -Play TV test -TVP 2 -Fox Life Polska

12284 H 27500 3/4
-E! -Boomerang Europe -Zone Europa -Zone Club Polska -Cyfrowy Polsat promo -Zone Reality Central Europe -Playboy TV UK (21-06) -Jetix Play -TV 1000 Polska -Travel Channel -Discovery Science Channel Polska -Discovery Civilisation Polska

12597 V 27500 3/4 (((Hotbird 6)))
-CNN International Europe

liste özgür71'den alıntıdır...

kolay gelsin...

Muratcan
10-07-2007, 10:13
menü --- oyun ve bilgi --- şifre değiştirme --- nagravizyon2 şifreleme sistemi altında 7. sırada olan POLSAT ( 7101 ) providere sahip alanın altında " 00 " veya " 01 " ( şu andaki ****** 00 ) seçeneklerinden uygun olanı seçip sarı tuşa basarak gelen ekranda keyleri giripten sonra polsat paketi yine açılmadı. Ama şunu fark ettim. keyleri girdikten sonra kaydet diyerek seyretmek istediğin kanalın üzerine gidiyorsun "şifreli kanal uyarısı çıkıyor" tekrar keyleri yazdığın bölüme geldiğimde bütün rakamlar "0" görünüyor. Yani keyleri hafızaya kaydetmiyor.

thexx
10-07-2007, 12:00
menü --- oyun ve bilgi --- şifre değiştirme --- nagravizyon2 şifreleme sistemi altında 7. sırada olan POLSAT ( 7101 ) providere sahip alanın altında " 00 " veya " 01 " ( şu andaki ****** 00 ) seçeneklerinden uygun olanı seçip sarı tuşa basarak gelen ekranda keyleri giripten sonra polsat paketi yine açılmadı. Ama şunu fark ettim. keyleri girdikten sonra kaydet diyerek seyretmek istediğin kanalın üzerine gidiyorsun "şifreli kanal uyarısı çıkıyor" tekrar keyleri yazdığın bölüme geldiğimde bütün rakamlar "0" görünüyor. Yani keyleri hafızaya kaydetmiyor.

muratcan arkadaşım..

dediğinde haklısın.birde şu yolu denermisin? keyleri girip en son çıkacağın zaman exıt tuşu ile değilde menü tuşuna basarak çıkarmısın o zaman problem kalmasa gerek.sonucu yazarsan sevinirim.

kolay gelsin...

Muratcan
10-07-2007, 12:30
Şu an işyerindeyim aksam gider gitmez deneyip yarın sonucu yazarım. tekrar teşekkür ederim ilgine.

Balliba
10-07-2007, 13:15
Digital Plus ID 4101 (10/07/2007)
*** 00 : BF E6 FB D6 E2 1F AD 66 91 5D B3 71 49 A7 79 5E

Keyleri ilgili satıra girdikten sonra kırmızı tuş yardımıyla kaydedip EXIT tuşuyla menüden çıkabiliriz. "*** resetleme" yaptığımızda manuel olarak girdiğimiz ****** kaybolacaktır. Bu sebeple yeni versiyon çıkana kadar *** resetleme işlemi yapılmamalı ya da yapıldıktan sonra ****** tekrar girilmelidir.

thexx
10-07-2007, 13:17
sonunda değişti demek.

kolay gelsin...

bilkos
10-07-2007, 17:05
ben şunu keşfettim ki kablonuzu kalitesizse ve eskiyse yayınları etkiliyor haberiniz olsun (kablo elemanları az olduğunda ) bunları yapıyor.saygılar

fzk
10-07-2007, 20:28
burada yazılanlara bakarak ben de aldım. kurmak için hiç bir çaba sarfetmedim. şakır şakır çalışıyor. helal olsun size. ne diyeyim ki.

Muratcan
11-07-2007, 09:57
muratcan arkadaşım..

dediğinde haklısın.birde şu yolu denermisin? keyleri girip en son çıkacağın zaman exıt tuşu ile değilde menü tuşuna basarak çıkarmısın o zaman problem kalmasa gerek.sonucu yazarsan sevinirim.

kolay gelsin...

Dün aksam eve gidince keyleri girdim ve senin dediğin gibi exit tuşu ile değilde menü tuşuyla çıktım baktım filli kanalda görüntü ekrana geldi. Uzun zamandır özlemişim anımal planet'i. Ama arkasından D+'nın keylerini girip exit tuşuyla çıkınca tekrar polsat paketinin şifreleri gitti. Yeniden girince tekrar geldi ve şunu fark ettim. Cihazi arkasındaki açma kapama düğmesinden yada fişi çekerek kapattığımda şifreler sıfırlanıyor. Bekleme modundan açıp kapatınca bir problem yok. Tekrar ilgine teşekkürler.
Kolay gelsin.

anatoliadigital
11-07-2007, 10:42
diyorum ki bizim bu cihazda sadece uydudan *** güncelleme olabilir mi? yani yazılım güncelleme ayrı *** güncelleme ayrı. bunu da mesela menüde görebilirmiyiz? yazılım güncelleme,*** güncelleme gibi...

thexx
11-07-2007, 13:07
valla keşke olsa ancak benim tahminim bu olayın bir maliyeti olduğu yani link kiralama falan.işin ayrıntısını tabiki olayın hakimi DREJO bilir ancak keşke olsa tabiki.

kolay gelsin...

qbqb
11-07-2007, 13:29
harika,
teşekkürler hepinize..
Aklıma yeni geldi, dün Kalite 75% Kuvvet 60% iken discovery bir süre çözülmedi. Nedeni yayınla mı alakalı idi acaba? diğerleri çözülüyordu.

11-07-2007, 16:18
valla keşke olsa ancak benim tahminim bu olayın bir maliyeti olduğu yani link kiralama falan.işin ayrıntısını tabiki olayın hakimi DREJO bilir ancak keşke olsa tabiki.

kolay gelsin...

Sevgili thexx;

Cihaz zaten uydudan 2sini birden alıyor ( Hem yazılım hem ***). Kendi *** verisini oluşturmuş olan arkadaşlar uydudan gönderdiğimle değiştirmek istemezlerse, o zaman keylere reset atmayabilirler.

Yok eğer uydudan gelen keyleri de cihaza yükleyelim isterlerse, o zaman EXIT-8088 ( zaten biliyorsunuz)

Eğer 2 veriyi de ayrı ayrı gönderelim derseniz, nolur bana acıyın :) Çok emek verdik bu günlere gelene kadar, bence şu anda cihazın emusu fena değil, yani en azından kimse benden conax7 beklemiyor:)

Türksattaki link maliyetlerini de söylersem, cihazı aslında ne kadar ucuza almış olduğunuzu göreceksiniz, millet de reklam yaptığımı sanacak.

Tüm yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkürler.

Saygılar & Selamlar

Balliba
12-07-2007, 12:59
Digital + ID(4101) 12/07/07 10:51

*** 01:
FA C2 6A ED 48 F5 0C 9C
E1 DF 7C AB 32 CC ED 84

ercü_0632
12-07-2007, 15:01
arkadaşlar slm. hepsiburadadan 2 hafta önce seoul gs1180 uydu alıcısı aldım. uydudan güncelledim en son yazılım yüklü. menü---oyun ve bilgi --- şifre değiştirme seçeneği yok. cihazın modelini tam bilmiyorum hepsiburadadan alınanlar otadır deniyor. benimkinde ota uyumludur diyor sistem bilgisinde model yazımyor. şifreli hiçbir kanalı izleyemiyorum. keyleri kendim girmek istedim ama böyle bir seçenek yok. acaba cihazda bir yazılım arızası felan olabilirmi. teşekkür ederim.

Balliba
12-07-2007, 15:20
arkadaşlar slm. hepsiburadadan 2 hafta önce seoul gs1180 uydu alıcısı aldım. uydudan güncelledim en son yazılım yüklü. menü---oyun ve bilgi --- şifre değiştirme seçeneği yok. cihazın modelini tam bilmiyorum hepsiburadadan alınanlar otadır deniyor. benimkinde ota uyumludur diyor sistem bilgisinde model yazımyor. şifreli hiçbir kanalı izleyemiyorum. keyleri kendim girmek istedim ama böyle bir seçenek yok. acaba cihazda bir yazılım arızası felan olabilirmi. teşekkür ederim.

İlk sayfayı incelerseniz EMU'leri nasıl aktif hale getirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

ercü_0632
12-07-2007, 15:35
ilk sayfada yazanları denedim ama olmadı. zaten hepsi buradadan alınan gs1180 ler ota modeli deniyor bunlarda gerek yok deniyor ama olmuyor bir türlü. emu aktif etmek için herhangi bir kanal üzerindeyken exit 6108 yaptım. keylere reset attım. ama menü--oyun ve bilginin altında sistem bilgisi ve oyunlar var şifre değiştirme felan yok. ne yapmam lazım teşekkürler.

Balliba
12-07-2007, 15:38
Herhangibir kanal üzerindeyden EXIT 6108 yapınca cihaz kendi kendine kapanıp açıldı mı ?

ercü_0632
12-07-2007, 15:42
hayır açılmadı

ercü_0632
12-07-2007, 15:43
exit 6108 yapınca en son kanalı açıyor :) uydu konusunda acemiyim zaten. ama hepsini yaptım. çocuk kilidini bile kapattım. yeni yazılımı yükledim. olmadı.

Balliba
12-07-2007, 15:50
hayır açılmadı
Cihazın girilen koddan sonra kendini kapayıp açması "işlemi anladım, işlem başarılı" anlamına gelmektedir. EXIT 6108 yaptıktan sonra cihaz kendine reset atmadıysa bu durum işlemi yapamadığınız anlamına gelmekte. Menulerden falan çıkın, normal TV moduna dönün. Açın mesela TRT1'i, ekranda sadece kanalın görüntüsü olsun. TRT1 seyrederken kumandanızdan EXIT tuşuna basın daha sonra 6108 tuşlayın. Tuşlamak için acele edip ardarda basmayın. Doğru bir şekilde kodladığınızda cihaz kendini kapatıp açacaktır.

Cihazın kendini resetlememesinin bir sebebi de zaten EMU'lerin açık olmasıdır ki sizin ifadenize göre MENU --> Oyun ve Bilgi altında "Şifre Değiştirme" seçeneği olmadığına göre bu durumu gözardı edebiliriz.

EMU'leri aktif ettikten sonra D+'ları hemen çözmez çünkü keyleri henüz bugün değişti. Yeni keyleri manuel girmeyi unutmayın ve manuel olarak girdikten sonra keylere reset atmayın :)

ercü_0632
12-07-2007, 16:01
balliba teşekkürler. akşam eve gidince tekrardan yazılımı uydudan indirecem. menü-oyun ve bilgi-şifre değiştirme seçeneği yoksa. trt den kanalı izlerken zaten öncekilerdede öyle yapmıştım exit 6108 deneyecem inşallah olur. ama benim anlayamadığım hepsi buradadan alınanlar ota modelidir deniyor du ota modelinde sadece güncellemek yeterli deniyordu yanlış bilmiyorsam. yani emuyu aktif etmeye ve keylere reset atmaya gerek yok diye biliyorum. doğrumu acaba. teşk.

Balliba
12-07-2007, 16:06
balliba teşekkürler. akşam eve gidince tekrardan yazılımı uydudan indirecem. menü-oyun ve bilgi-şifre değiştirme seçeneği yoksa. trt den kanalı izlerken zaten öncekilerdede öyle yapmıştım exit 6108 deneyecem inşallah olur. ama benim anlayamadığım hepsi buradadan alınanlar ota modelidir deniyor du ota modelinde sadece güncellemek yeterli deniyordu yanlış bilmiyorsam. yani emuyu aktif etmeye ve keylere reset atmaya gerek yok diye biliyorum. doğrumu acaba. teşk.
OTA modeli alıcının sadece uydudan yazılım indirme özelliğini gösteren bir simgedir. Keylerle veya başka şeylerle alakası yoktur. Uydudan güncelleme yapabildiğinize göre sizin alıcınız da OTA'dır. En son versiyon yüklüyse tekrardan indirmenize gerek yok, mevcut yazılımla devam edebilirsiniz. Cihazın diğer özelliklerini ve cihazla ilgili sorunlarımızı (EMU'ler hariç) şurada (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=309154) tartışıyoruz, dilerseniz göz atın...

allyblackeagle
12-07-2007, 18:40
arkadaşlar turksat ve hotbird çanaklarım var. national geogrp. i izleme şansım var mı? birde hotbird de birsürü şifreli kanal var. bunlardan yalnızca france 5 olan paket(multivisionlar ve 5-10 tane fransa kanalı açılıyor.) diğerlerini açma imkanımız var mı...

Balliba
12-07-2007, 19:05
arkadaşlar turksat ve hotbird çanaklarım var. national geogrp. i izleme şansım var mı? birde hotbird de birsürü şifreli kanal var. bunlardan yalnızca france 5 olan paket(multivisionlar ve 5-10 tane fransa kanalı açılıyor.) diğerlerini açma imkanımız var mı...

Güncel keylerle Polsat, TPS, AB SAT ve Cyfra paketleri çözülebiliyor olması lazım, Hotbird'ü olan arkadaşlar daha net söyleyebilirler, Hotbird'üm olmadığından sadece kağıt üzerinde gözükenleri söyleyebiliyorum..

metyo
12-07-2007, 19:09
Arkadaşlar şifreli bazı kanalları izlemek için illaki Hotbird= Diseqc2 olmasımı gerekiyor diseqc4 olursa ne olacakki yada yazılım buna göre güncellenemezmi inanın yapmak mesele değil ama çatıya çıkmak imkansız nerdeyse ..

lütfen başka çözüm yolu varsa söyleyin..ii çalışmalar

Balliba
12-07-2007, 19:16
Arkadaşlar şifreli bazı kanalları izlemek için illaki Hotbird= Diseqc2 olmasımı gerekiyor diseqc4 olursa ne olacakki yada yazılım buna göre güncellenemezmi inanın yapmak mesele değil ama çatıya çıkmak imkansız nerdeyse ..

lütfen başka çözüm yolu varsa söyleyin..ii çalışmalar
Diseqc 4'ten Hotbird için sorunsuz sinyal alabiliyorsanız elbette ki şifreleri çözebilirsiniz.
TPS AU'nun düzgün çalışabilmesi için, Hotbird LNB'nizin Diseqc'inizin 2. portuna bağlı olması şarttır ( Sadece menüden değiştirmeniz hiçbir işe yaramaz)

TPS AU düzgün çalışamadığında, "sinyal yok" veya "gidip gelmeler" vs gibi durumlar yaşarsınız.

yegan
12-07-2007, 19:30
Arkadaşlar benim sorunum şu.Uydudan güncelleme menüsünde sadece Türksat uydusu aktif oluyor.Hotbird uydusu seçip ok tuşuna basmama rağmen bir türlü hotbird aktif olmuyor.Hemen Türksat uydusu görünüyor bu güncelleme listesinde.Hatta Türksat uydusunu da güncelleyemiyorum."Sinyal yok, çıkılıyor" uyarısı geliyor.Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar...

Balliba
12-07-2007, 19:41
Arkadaşlar benim sorunum şu.Uydudan güncelleme menüsünde sadece Türksat uydusu aktif oluyor.Hotbird uydusu seçip ok tuşuna basmama rağmen bir türlü hotbird aktif olmuyor.Hemen Türksat uydusu görünüyor bu güncelleme listesinde.Hatta Türksat uydusunu da güncelleyemiyorum."Sinyal yok, çıkılıyor" uyarısı geliyor.Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar...
Cihaz sadece Turksat üzerinden güncelleme yaptığından Hotbird üzerinden güncellememesi normal.. "Sinyal yok" uyarısı ise en son bıraktığınız TP'de sinyal alamamanızdan kaynaklanıyor. TP Frekansı kısmını 11996 Vertical 26000 olarak seçerek tekrar dener misiniz ?

Bir de genel bir ricam olacak. Uydudan güncellemeyle ilgili sorularımızı şu başlığa (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=309154) yazarsak karmaşıklığı önlemiş oluruz. Bu başlığı sadece şifre ve şifre problemleri için kullanalım :) Teşekkürler...

stulluk
12-07-2007, 19:56
Sevgili Balliba;

Allah yardımcınız olsun. Artık bu bölümü gönül rahatlığıyla size teslim ediyorum.

Ayrıca bu yardımlarınızdan ötürü, sizin istediğiniz istatiktikleri hemen kontrol ettim.

istatistikte, 30000 sembol oranlı 3 frekans vermişsiniz: 11811, 11851 ve 12456.

Bu 3 frekansı da 3 farklı anten ile test ettim.

İlkönce sizden, 11811 ve 11851 frekanslarının sembol oranlarını 27500'e getirip denemenizi rica ediyorum ( Bende sembol oranını 27500'e getirince, listede yazdığınız tüm kanalları sorunsuz seyrettim, aslında bu da bir arıza belirtisidir).

12456 için ise, Sinyaldeki tablolardan birinin eksik olduğunu tespit ettim, ancak cihazın sinyalde kırılmalar yapmasının sebebinin bu olup olmadığını henüz öğrenemedim ( analyser gene bozuldu malesef, tamir edince onun da sebebini bulucaz)

Versiyon 21'i herkesten önce test etme şansı yakaladınız ( Sevgili thexx ile beraber). Bitirince sizlere göndereceğim.

Saygılar & Selamlar

Balliba
12-07-2007, 20:12
Sevgili Balliba;

Allah yardımcınız olsun. Artık bu bölümü gönül rahatlığıyla size teslim ediyorum.

Ayrıca bu yardımlarınızdan ötürü, sizin istediğiniz istatiktikleri hemen kontrol ettim.

istatistikte, 30000 sembol oranlı 3 frekans vermişsiniz: 11811, 11851 ve 12456.

Bu 3 frekansı da 3 farklı anten ile test ettim.

İlkönce sizden, 11811 ve 11851 frekanslarının sembol oranlarını 27500'e getirip denemenizi rica ediyorum ( Bende sembol oranını 27500'e getirince, listede yazdığınız tüm kanalları sorunsuz seyrettim, aslında bu da bir arıza belirtisidir).

12456 için ise, Sinyaldeki tablolardan birinin eksik olduğunu tespit ettim, ancak cihazın sinyalde kırılmalar yapmasının sebebinin bu olup olmadığını henüz öğrenemedim ( analyser gene bozuldu malesef, tamir edince onun da sebebini bulucaz)

Versiyon 21'i herkesten önce test etme şansı yakaladınız ( Sevgili thexx ile beraber). Bitirince sizlere göndereceğim.

Saygılar & Selamlar

Sayın Stulluk;

Öncelikle ilginize teşekkür ederim :) Hispasat'ta bugün 11771 V, 11811 V, 11851 V TP'leri eski SR'leri olan 30000'i terk edip 27500'e getirdiler. 27500 oldukları anda bu TP'lerdeki tüm kanalları net olarak seyredebiliyorum. Sizin de 27500'den görüntü almanızın nedeni bu olmalı. Tüm SR 30000'lerde sorun yaşıyorum. Şu anda SR'si 30000 olan iki TP kaldı, onlar da 11891 V 30000 ve 12456 V 30000. Kanallar izlenemez derece kırılmalı. (11891 V 30000'i istatistiğe eklemeyi unutmuşum. Afedersiniz.)

Allah kolaylık versin ... Saygılar...

12-07-2007, 20:19
Sayın Stulluk;

Öncelikle ilginize teşekkür ederim :) Hispasat'ta bugün 11771 V, 11811 V, 11851 V TP'leri eski SR'leri olan 30000'i terk edip 27500'e getirdiler. 27500 oldukları anda bu TP'lerdeki tüm kanalları net olarak seyredebiliyorum. Sizin de 27500'den görüntü almanızın nedeni bu olmalı. Tüm SR 30000'lerde sorun yaşıyorum. Şu anda SR'si 30000 olan iki TP kaldı, onlar da 11891 V 30000 ve 12456 V 30000. Kanallar izlenemez derece kırılmalı. (11891 V 30000'i istatistiğe eklemeyi unutmuşum. Afedersiniz.)

Allah kolaylık versin ... Saygılar...

Hay Allah böyle bir şans olur mu:)

Şu SR 30000 meselesini analyser düzelince tekrar kontrol edicem.

Saygılar

yegan
12-07-2007, 22:41
Cihaz sadece Turksat üzerinden güncelleme yaptığından Hotbird üzerinden güncellememesi normal.. "Sinyal yok" uyarısı ise en son bıraktığınız TP'de sinyal alamamanızdan kaynaklanıyor. TP Frekansı kısmını 11996 Vertical 26000 olarak seçerek tekrar dener misiniz ?

Bir de genel bir ricam olacak. Uydudan güncellemeyle ilgili sorularımızı şu başlığa (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=309154) yazarsak karmaşıklığı önlemiş oluruz. Bu başlığı sadece şifre ve şifre problemleri için kullanalım :) Teşekkürler...

Sayın balliba sorunum devam ediyor.Yönlendirdiğiniz topicte tekrar yazdım.Yardımınız için şimdiden teşekkürler...

dr.kasap
13-07-2007, 00:30
iyi akşamlar arkadaşlar.öncelikle uydum bugün geldi ve sorunsuz çalışıyo.ilgililere teşekkür ederim.şimdi asıl konu işlemler.şu şifre çözme olayına yabancıyım aydınlatırsanız sevinirim he ayrıca oyunlar bölümündeki şifre açık.bu keyleri nasıl gireceğim ve güncel ****** hangileri acaba.

Balliba
13-07-2007, 00:46
iyi akşamlar arkadaşlar.öncelikle uydum bugün geldi ve sorunsuz çalışıyo.ilgililere teşekkür ederim.şimdi asıl konu işlemler.şu şifre çözme olayına yabancıyım aydınlatırsanız sevinirim he ayrıca oyunlar bölümündeki şifre açık.bu keyleri nasıl gireceğim ve güncel ****** hangileri acaba.
Hangi paketleri çözeceksiniz ? Digital+'lar ve TV Cabo paketi güncellendikçe burada yeni şifreleri vermeye çalışıyorum. Şifre girme konusunda da sanırım 2. sayfada sayın thexx açıklamıştı nasıl *** girilebileceğini.

thexx
13-07-2007, 00:53
sevgili balliba'nın dediği gibi hangi uydudan hangi paketi izlemek istediğini yazarsan yardımcı olmaya çalışırız..

kolay gelsin

dr.kasap
13-07-2007, 00:54
hotbirt kanallarınıve d+ bence siz bildiklerinizi verin. cevap içinde teşk.

dr.kasap
13-07-2007, 00:58
multi kanalları d+ dediğim gibi yabancıyım biraz

thexx
13-07-2007, 00:59
arkadaşlar malum polsatlar şu an itibariyle açık. peki açıkta biz nasıl izleyeceğiz diyenler olabilir.

adım adım..

menü --- oyun ve bilgi --- şifre değiştirme --- nagravizyon2 şifreleme sistemi altında 7. sırada olan POLSAT ( 7101 ) providere sahip alanın altında " 00 " veya " 01 " ( şu andaki ****** 00 ) seçeneklerinden uygun olanı seçip sarı tuşa basarak gelen ekranda keyleri girip kaydettikten sonra keyifle polsat yayınları izleyebilirsiniz.

kolay gelsin...

hotbirdde polsatlar şu an açık izlemek için yukarıdaki yolu izleyerk keyleri girmeniz yeterli.ayrıca multiler zaten auto onlar için *** girmenize gerek yok.

d+ için şimdi açıklama yapacağım.

kolay gelsin...

thexx
13-07-2007, 01:03
ayrıca multilerde problem yaşarsınız aşağıdaki işlemleri deneyebilirsiniz.

arkadaşlar multivizyonlarda problem yaşayan arkadaşlar aşağıdaki adımları izleyebilirlerse faydası olacaktır.

1) Önce hotbird uydusuna bakan antenin lnbsinden gelen kablonun diseqc port 2'ye bağlı olmasına dikkat ediniz.
2) Multivision frekansındaki kanalların üzerine geldiğinizde sinyal kuvvetinin %60, sinyal kalitesinin %65'in üzerinde olmasına dikkat edin.
3) Menü-> Oyun ve Bilgi-> Şifre değiştirme bölümünün menüde bulunduğunu kontrol edin. eğer mevcut değilse, emu aktive olmamış demektir. Aktive etmek için EXIT-6-1-0-8 yapın. cihaz kapanıp açılacaktır.
4) Her güncellemeden sonra, keylere 1 kez reset atmayı unutmayın ( EXIT - 8-0-8-8). Daha önce yapmadıysanız, şimdi bu işlemi yapın.
5) yukardaki maddelerin hepsi tamamsa, Hotbird uydusundaki 10873 frekansındaki kanallardan herhangi birinin üzerine giderek 10 saniye - 1 dakika arası bekleyin. tavsiye ettiğim kanallar FRANCE 5 ve USHUAIA kanallarıdır.
6) bu kanallarda görüntü geldiğinde, Multivision 1,2,3,4,5,6 ve 7 kanallarını sırasıyla gezin. Hepsinde görüntü aldığınıza emin olun.
7) Cihazınızın fişini her çıkarıp takmanızda, 1 kez FRANCE 5 veya USHUAIA kanalına gidip görüntü almayı unutmayın.

thexx
13-07-2007, 01:06
d+ paketi için aşağıdaki linkte fotoğraflı açıklama var bakabilirsiniz...

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=3706508#post3706508

allyblackeagle
13-07-2007, 11:47
hotbirdde polsatlar şu an açık izlemek için yukarıdaki yolu izleyerk keyleri girmeniz yeterli.ayrıca multiler zaten auto onlar için *** girmenize gerek yok.

d+ için şimdi açıklama yapacağım.

kolay gelsin...

Hotbird de polsat lar açık derken ne kast ettiğinizi anlayamadım. Kusura bakmayın saygılar..

Balliba
13-07-2007, 13:55
Hotbird de polsat lar açık derken ne kast ettiğinizi anlayamadım. Kusura bakmayın saygılar..
"Polsat'lar açık" demekle "Cihaz şu anda Polsat'ları çözebiliyor" demek istenmiş. Hemen hemen tüm paketleri çözmenin yolu aynı. EMU girmeyi kısaca toparlamak gerekirse:

Gerekli Olanlar : Güncel ******

Bulunabilecek Yerler : Şifreleme sistemleri ve Dosyaları (http://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=84)

Hangi paketin hangi şifreleme sisteminde yayın yaptığını nereden anlayacağım : Hotbird'ü örnek alalım. Şu adresten (http://www.flysat.com/hotbird.php) uydu üzerindeki tüm kanalları görebiliyoruz. Mesela 121. sıradaki NOVA'yı ele alalım. Bu paketin Irdeto 2 ile şifrelendiğini 8. sütunda görebiliyoruz. 132. sıradaki Polsat'ler ise Nagravision2 ile şifrelenmiş. (Diğer uydular için aynı siteyi referans alabilirsiniz)

EMU'leri nasıl gireceğim : Şimdi de örnek olarak devamlı şifre değiştirmesiyle ünlü D+'ları ele alalım. Digital Plus paketi Nagravision ile şifreleme yaptığından forumda takip etmemiz gereken başlık şu başlık (http://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=38) olmalı. Yeni keyleri ilgili başlıktan edindikten sonra sıra bunu cihaza girmeye geldi.

Cihaza EMU'leri nasıl girerim : Kumandadan menü tuşuna bastıktan sonra gelen ekrandan "Oyun ve Bilgi"yi, alt menü olarak da "Şifre Değiştirme"yi seçiyoruz. "CA Sistem" kısmından çözmek istediğimiz paketin şifreleme sistemini buluyoruz (örneğimiz D+'tı. Bunun için Nagravision2 seçiyoruz.) Provider olarak 5 numaralı Digital + (4101)'i seçiyoruz. D+'ın şu anki aktif keyi :
D+ 01, Fac26aed48f50c9ce1df7cab32cced84

D+ = paket adı
01 = Satır Numarası
Fac26aed48f50c9ce1df7cab32cced84 = Geçerli ***

Geçerli keyin satır numarası 01 olduğundan ekrandaki *** INDEX değerimizi 01'e getiriyoruz. 01 üzerindeyken sarı tuş yardımıyla "*** kod düzenle" ye giriyoruz. Ekrana açılan klavye tepsisinden yukarda belirtilen Geçerli *** kısmındaki harfleri tek tek giriyoruz. Keyin tek satır olması gözünüzü korkutmasın. İlk satır sonuna denk gelen 9c'den sonra alt satıra geçip E1 ile başlıyoruz. Keyleri doğru olarak girdiğimizden emin isek kırmızı tuş yardımıyla "Kayıt" diyerek klavye tepsisini kapatıyoruz. EXIT veya MENU tuşu yardımıyla TV ekranına dönüyoruz. Eğer ****** güncelse ve doğru girilmişse D+ paketi içerisindeki bir kanal üzerine geldiğinizde ortalama 1,5 sn. içerisinde görüntü gelecektir. Görüntü gelmeyip de "Şifreli Kanal" yazısı ekrana gelmişse ya ****** güncel değildir ya da keyleri girerken ufak bir hata yaptınız. Adımları baştan uygulayabilirsiniz.

Yukarıda D+'ların çözümünü anlatmaya çalıştım. Aşağı yukarı tüm paketler bu şekilde çözülmekte. Multivision'ları sanırım cihaz şu anda hiçbir işlem gerektirmeden çözebiliyor. Polsatlar'ı ise güncel ****** ile yukarıdaki anlatıma benzer biçimde çözebilirsiniz.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Kolay gelsin...

allyblackeagle
13-07-2007, 14:59
Sn BAllibaba size söyleyebilecek övgü kelimesi bulamıyorum.

metyo
13-07-2007, 17:24
Diseqc 4'ten Hotbird için sorunsuz sinyal alabiliyorsanız elbette ki şifreleri çözebilirsiniz.

İlginizze teşekürler..
ama zaten anlatmaya çalıştığımda o .diseqc4 ten bağlı olduğu için tps AU bazen sinyal yok veya zafyıf diiyor.izleyemiyorum yani.Diseqc 2 ye şu an için bağlama şansım yok.Diseqc 4 ten sorunsuz alıyormusunuz diye sorarsanız evet derim zira polsatı izleyebiliyorum.ama tps lerde şifresiz olduğu zaman problem yok.şifre koydukları zaman sinyal zayıf yada yok diyor.Başka bir çözümü olabilmeli diye düşünüyorum.Belkide işin teknik yanını bilmedğimden öyle düşünüyorum.

Balliba
13-07-2007, 17:27
İlginizze teşekürler..
ama zaten anlatmaya çalıştığımda o .diseqc4 ten bağlı olduğu için tps AU bazen sinyal yok veya zafyıf diiyor.izleyemiyorum yani.Diseqc 2 ye şu an için bağlama şansım yok.Başka bir çözümü olabilmeli diye düşünüyorum.Belkide işin teknik yanını bilmedğimden öyle düşünüyorum.
Yazılım kısmında bu durum için bir değişiklik düşünülüyor mu bilemiyorum. Hotbird için şimdilik tek çözüm Diseqc 2'yi kullanmak.

allyblackeagle
13-07-2007, 18:11
Sn Ballibaba çok özür dileyerek bir soru daha sormak istiyorum. Bu polsat dediğiniz pakette hangi kanallar var acaba. birde yukarıda açıkladığınız şeyleri yaptım digital+ için ama bunlarında hangi kanalları içerdiğini bilemediğimden oldu mu anlayamadım. şimdiden sabrınıza teşekkür ederim.

Balliba
13-07-2007, 18:23
Bu adresten (http://www.flysat.com/satlist.php) tüm uydular ve sahip oldukları kanallar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

13-07-2007, 22:29
İlginizze teşekürler..
ama zaten anlatmaya çalıştığımda o .diseqc4 ten bağlı olduğu için tps AU bazen sinyal yok veya zafyıf diiyor.izleyemiyorum yani.Diseqc 2 ye şu an için bağlama şansım yok.Diseqc 4 ten sorunsuz alıyormusunuz diye sorarsanız evet derim zira polsatı izleyebiliyorum.ama tps lerde şifresiz olduğu zaman problem yok.şifre koydukları zaman sinyal zayıf yada yok diyor.Başka bir çözümü olabilmeli diye düşünüyorum.Belkide işin teknik yanını bilmedğimden öyle düşünüyorum.

Sevgili metyo;

Sizin için de bir çözüm düşündüm.

İlerki versiyonlarda koymaya çalışacağım.

Hotbird=Diseqc 2 olmadan TPS seyredemezsiniz şimdilik.

Saygılar & Selamlar

dr.kasap
14-07-2007, 00:55
iyigeceler arkadaşlar.ben bu şifrelerde takıldım
multiler dün 10 dk. açıktı sonra hep sinyal yok diyo
ayrıca lnb kablo olayı dıscq2 varya o anten ayarlarındaki dimi orda gösteriyo
ayrıca emekleriniz için teşekkürler
sizin gibi insanların hala oldunu bilmek güzel

Balliba
14-07-2007, 01:05
Diceqc 2 olayını sadece menülerden ayarlamak yetmiyor, tesisatınızı da Hotbird=Diseqc 2 olacak şekilde ayarlamanız lazım. Yoksa sinyal sorunlarınız hep olacaktır.

dr.kasap
14-07-2007, 01:12
keylere girmeden reset atmam gerekiyomu

thexx
14-07-2007, 01:12

Diceqc 2 olayını sadece menülerden ayarlamak yetmiyor, tesisatınızı da Hotbird=Diseqc 2 olacak şekilde ayarlamanız lazım. Yoksa sinyal sorunlarınız hep olacaktır.

sevgili ballibanında söylediği gibi Hotbird=Disecq 2 olacak artı mesela başka bir uydu daha bağlı ise diyelimki Astra uydusuda varsa onuda Disecq 3'e bağlamışsanız 4'takıp bir deneyebilirsiniz.

kolay gelsin...

dr.kasap
14-07-2007, 01:14
merkezi sistemle çalışıyo.1 hafta oldu takılalı

dr.kasap
14-07-2007, 01:18
ayrıca şimdi yeni keyleri sizin verdiniz sayfadan aldım
denicem bakalım yapabilecekmiyim.önce resetlemem gerekirmi.

Balliba
14-07-2007, 01:21
Hayır, resetlemeyi sadece yeni yazılım kurulduktan sonra yapmakta fayda var.

dr.kasap
14-07-2007, 01:23
sağol kardeşim.ben şimdi denemeye gidiyorum.

dr.kasap
14-07-2007, 01:24
ayrıca birkaç *** birden girsem hepsini açarmı.

thexx
14-07-2007, 01:26
ayrıca birkaç *** birden girsem hepsini açarmı.

açar problem yaşamazsın.

Balliba
14-07-2007, 01:27
Her bir girdiğiniz keyi kaydederek, sırayla devam ettiğiniz müddetçe çözer tabi ama şahsi fikrim birer birer yapmanız. İşlemi kavradıktan sonra çoklu girişi deneyebilrisiniz :)

dr.kasap
14-07-2007, 01:29
bide zahmet olmazsa ...view kanallarının keyleri nasıl
hangi paket ve yeni keyi biraz çok oldum galiba kusura bakmayın.

Balliba
14-07-2007, 01:35
bide zahmet olmazsa ...view kanallarının keyleri nasıl
hangi paket ve yeni keyi biraz çok oldum galiba kusura bakmayın.
Balık vermekten çok, balık tutmayı öğretmekten ve öğrenmekten yanayım :) Şu linkte (http://www.flysat.com/hotbird.php) "view" diye arama yaptığımızda bu kanalların GlobeCast Espana paketi içinde olduğunu görüyoruz. Provider listesinde VIACCESS başlığı altında bulabilirsiniz bu paketi. Keyleri için de forumdaki şu konudan (http://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=84) VIACCESS altında arama yaparak bulabiliriz. Kolay gelsin...

Bir de şu başlıkta (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=334312) *** bulma programları tanıtılmış. Dilerseniz bunlardan birini de deneyebilirsiniz.

dr.kasap
14-07-2007, 02:05
bu keyi ben gün ve saatine göremi alcam sen bi zahmet bugünkünü verde örnek olarak sonrakini bulabilirim.acemilik arkadaşım naparsın.ayrıca söylediğinde doğru.

metyo
14-07-2007, 08:40
sayın baliba ve drejo ilgi ve alakanıza teşekürler..Kolaylıklar diliyorum

sonofdemonn
14-07-2007, 12:37
Vay anasına ya dehşet bi alet bu ya vallaha azım açık kalıyor. Üretenlerden Allah razı olsun

DARKEN
14-07-2007, 12:55

Sevgili darklord.balliba. ve drejo şifre bölümünde numaralar *** gireceksin falan bir sürü teknik konu allahtan siz varsınızda işlemlerimizi kolaylıka yapıyoruz. Ancak bu cihaz dijital ve sifreli kanala geldiğimiz zaman 30-60 sn açılıyor.Peki bizim örneğin hortbırd uydusunda yayın yapan sifreli kanalın üzerine gelindiğinde beklemede cihaz otomatik olarak bizim girmek veya girmekte olduguz keylere (tam olarak bilmiyorum) farklı şifreleme modullerle yapılan şifrelemeyi kanal üzerinde beklemekle kayıt edecek bir program yüklememez mi maillerde +d ve polsatları soruyorlar coğunlukla...

Balliba
14-07-2007, 13:03
Sevgili darklord.balliba. ve drejo şifre bölümünde numaralar *** gireceksin falan bir sürü teknik konu allah var siz varsınızda işlemlerimizi kolaylıka yapıyoruz. Ancak bu cihaz dijital ve sifreli kanala geldiğimiz zaman 30-60 sn açılıyor.Peki bizim örneğin hortbırd uydusunda yayın yapan sifreli kanalın üzerine gelindiğinde beklemede cihaz otomatik olarak bizim girmek veya girmekte olduguz keylere (tam olarak bilmiyorum) otomatik olarak açacak bir program yüklememez mi maillerde +d ve polsatları soruyorlar coğunlukla...

sorum teexx sana da iyi çalışmalar
Sayın Darken, cihaz şifreli kanalları ortalama 1 sn civarı sürede açıyor. 30 sn. sürmesi olağan gelmedi bana.

DARKEN
14-07-2007, 15:10
Sayın Darken, cihaz şifreli kanalları ortalama 1 sn civarı sürede açıyor. 30 sn. sürmesi olağan gelmedi bana.

dogrudur ama 1 snde de cözmüyor saat tutmadım ancak turksattan tekrar hortbırde geçildiginde biraz bekliyor.neyse o o kadar önemli değil balliba

1. kullanım klavuzun iyi olmuş verdiğin emek için teşekkürler
2. Klavuzda multileri sifreleri otomatik açılmaktadır ibaresi gördüm benim anlatmak istediğim bu cihazdan her modul için multilere yapılan işlem yapılamaz mı su polsat ve d ciler için o konuyu anlatmak için sureyi öyle yazdım

3. birde multileri veya başka bir sifreli kanalı izlerken cihazdaki görüntü ya donuyor 10-15 sn sonra görüntü geliyor veya baska sifreli kanalın yayını giriyor bu kanallarda müzik ve atlarla ilgili olan ekudi kanalı coğunlukla(normal mi sende nasıl oluyor)

4. ayrıca cihazım yeni degişti aynı şeyler ondada vardı acaba ben yanlış birseymi yapıyorum birde balliba bu emu aktif etme nedir yani o rakamsal işlemleri yapıyorum ancak cok eletronik bilgimiz olmadıgından anlamıyorum ve eminim benim gibi kullanıcı coktur örnegin daha önceden drejo nun kullandıgı terimler 3514 hatası söyle olur dubindg (attım bunları buna benzer terimler)

bu konularda bilgi,
iyi calısmalar...

anatoliadigital
14-07-2007, 16:34
sayın darken
tps paketi içinde herhangi bir kanalı seyrederken kanalın değişmesi yani aynı paket içinde başka bir kanala geçmesi bende de oldu. ancak bu cihazla alakalı bir şey değil sebebine gelince maşka marka cihazlarda da aynı şey başıma geldi.

DARKEN
14-07-2007, 19:45
sayın darken
tps paketi içinde herhangi bir kanalı seyrederken kanalın değişmesi yani aynı paket içinde başka bir kanala geçmesi bende de oldu. ancak bu cihazla alakalı bir şey değil sebebine gelince maşka marka cihazlarda da aynı şey başıma geldi.

sende de aynıysa normalse sıkıntı yok ama e-mail içeriği ile ilgili cevap gelmedi drejo.balliba lütfen cevap

Balliba
14-07-2007, 20:06
Ben Turksat ve Hispasat kullanıyorum, iki uydu arasındaki geçiş hızı normal kanal değiştirme hızı kadar. Hele bahsettiğiniz 30-60 sn çok çok fazla.

1. Ben teşekkür ederim.
2. Multilerin şu anki geçerli keyleri yazılımınkilerle aynı olduğu için multiler için herhangi bir işlem yapmaya gerek yok. Multiler *** değiştirdiğinde yeni yazılım çıkana kadar onların keylerini de manuel olarak girmek gerekecek. Cihazda "multilere kıyak yapıldı" gibi bir durum söz konusu değil :)
3. Hotbird kullanmadığım için kesin bir şey söyleyememekle beraber sinyallerde düşüş yaşıyor ve bu nedenle kırılmalar meydana geliyor olabilir.
4. Dediğim gibi sanırım sinyal azlığı nedeniyle kırılmalar yaşıyorsunuz. Eğer menüde "Oyunlar ve Bilgi Menüsü" altında "Şifre Değiştir" alt menüsünü görebiliyorsanız EMU'ler aktiftir yani şifreleri çözebilirsiniz.

"drejo nun kullandıgı terimler 3514 hatası söyle olur dubindg (attım bunları buna benzer terimler)" Bu kısımdan en ufak bir şey anlamadım :)

DARKEN
16-07-2007, 12:49
Ben Turksat ve Hispasat kullanıyorum, iki uydu arasındaki geçiş hızı normal kanal değiştirme hızı kadar. Hele bahsettiğiniz 30-60 sn çok çok fazla.

1. Ben teşekkür ederim.
2. Multilerin şu anki geçerli keyleri yazılımınkilerle aynı olduğu için multiler için herhangi bir işlem yapmaya gerek yok. Multiler *** değiştirdiğinde yeni yazılım çıkana kadar onların keylerini de manuel olarak girmek gerekecek. Cihazda "multilere kıyak yapıldı" gibi bir durum söz konusu değil :)
3. Hotbird kullanmadığım için kesin bir şey söyleyememekle beraber sinyallerde düşüş yaşıyor ve bu nedenle kırılmalar meydana geliyor olabilir.
4. Dediğim gibi sanırım sinyal azlığı nedeniyle kırılmalar yaşıyorsunuz. Eğer menüde "Oyunlar ve Bilgi Menüsü" altında "Şifre Değiştir" alt menüsünü görebiliyorsanız EMU'ler aktiftir yani şifreleri çözebilirsiniz.

"drejo nun kullandıgı terimler 3514 hatası söyle olur dubindg (attım bunları buna benzer terimler)" Bu kısımdan en ufak bir şey anlamadım :)

teşekkurler bilgiler için paranteze dikkat edersen böyle terimler yok ama bunun gibi drejonun ihtisas alanı ile ilgili terimleri anlamakta zorluk çekiyorum o kadar...

selam ve saygılar

DARKEN
16-07-2007, 13:17
Digital + ID(4101) 12/07/07 10:51

*** 01:
FA C2 6A ED 48 F5 0C 9C
E1 DF 7C AB 32 CC ED 84

balliba bu astra uydusu için mi

Balliba
16-07-2007, 13:22

Bildiğim kadarıyla her paketin her uydu için ayrı bir keyi olmuyor. Verilen keylerin her uydudaki D+'ları çözmesi lazım.

thexx
16-07-2007, 19:39

arkadaşım bu keylerle Astradaki d+ paketi şu an izlenmektedir.

allyblackeagle
16-07-2007, 21:11
Sn Ballibaba polsat için keyleri girdim fakat kanalları açamadım.. girdiğim ******

00 - 6A 66 b1 8C 6D 21 7A 10 37 A2 64 96 49 58 60 E4 7-07-2007
01 - BA DF E5 63 9F 6A 8B A9 E9 1B 93 10 70 8C B3 1D 13/06/2006

ben her ikisini de girdim...

Balliba
16-07-2007, 22:03
00: 6A66B18C6D217A10
01: 37A26496495860E4
şeklinde olmalı.

allyblackeagle
17-07-2007, 10:22
YAlnız 00 ve 01 içinde 16*2=32 karakter var.. sadece 16 tanesini mi yazmam gerekiyor. Baştan mı başlamalıyım sondan mı? Teşekkürler

esvetakbas
17-07-2007, 10:31
Arkadaşlar Polsat'ta donmalar oluyor mu sizde acaba?

haydar80
17-07-2007, 11:06
Bugün elimi üç adet daha cihaz geçti. Bunlardan birtanesinde kalite ve sinyal seviyelerini alamıyorum diğer ikisi gayet güzel sinyal veriyo acaba üçüncü cihaz arızalımı veya farklı birşeymi yapmam gerek cihazdan SAYGILAR

Balliba
17-07-2007, 13:04
YAlnız 00 ve 01 içinde 16*2=32 karakter var.. sadece 16 tanesini mi yazmam gerekiyor. Baştan mı başlamalıyım sondan mı? Teşekkürler
Emin olmamakla beraber 00 satırında yazan keyi ilk satıra yazıp kaydedin, sonra 01'e geçip 01'deki keyi ilk satıra yazıp deneyelim.

Balliba
17-07-2007, 13:06
Bugün elimi üç adet daha cihaz geçti. Bunlardan birtanesinde kalite ve sinyal seviyelerini alamıyorum diğer ikisi gayet güzel sinyal veriyo acaba üçüncü cihaz arızalımı veya farklı birşeymi yapmam gerek cihazdan SAYGILAR
Bu tür soruları dğer başlığa sormanızı rica edeceğim. İlgili başlıkta (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=309154) sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

ardacevher
17-07-2007, 13:28
İyi günler Balliba;

verdiğin bilgiler için çok teşekkürler
ben uydumdan çok memnunun süper bi cihaz animal planet ve national geo. gibi kanalları nasıl izleyebilirim şu anda kanal listemde bunlar var nova paketi içerisinde irdeto2 şifrelemeli diyor daha evvelki linklerdeki uydu sayfasında ayrıca uydu içerisindeki irdeto bölümünde de mational geo. var ama açılmıyor ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler

Balliba
17-07-2007, 13:35
Nova paketi sanırım EMU olarak değil de kart paylaşımıyla izleniyor. National Geographic veya Discoveryler için hispasat'ı öneririm. TV Cabo ve Digital+ paketleri EMU ile çözülebiliyor.

Balliba
17-07-2007, 15:14
.....

esvetakbas
17-07-2007, 15:56
Arkadaşlar Polsat'ta donmalar oluyor mu sizde acaba?

güncel

Balliba
17-07-2007, 16:48
güncel
Konu hakkında bilgisi olan biri yardım edecektir. Sabırlı olun lütfen..

techbah
17-07-2007, 17:00
süper bir cihaz ve fiyatıda güzel
arkaplan resim ekleme özelliğivarmı kendi resimlerimizi koyabilimiyiz

Balliba
17-07-2007, 18:03
süper bir cihaz ve fiyatıda güzel
arkaplan resim ekleme özelliğivarmı kendi resimlerimizi koyabilimiyiz

Henüz böyle bir özellik yok ama diğer başlık içerisinden öneride bulunursanız belki ileriki versiyonlarda bu özellliği görebiliriz.

thexx
17-07-2007, 19:48
arkadaşlar d+ paketini izlemek isteyen kullanıcılar aşağıda verilen keyleri Nagravizyon2 sistemi altındaki 5. sıradaki 4101 yazan yere 00 olan bölüme girerek izleyebilirler.ayrıca verdiğim linkte resimli anlatımda mevcut.

d+ 00

3C D6 89 A6 1C DC E7 76
95 5B ED 0E F4 3F 15 0B

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=3778978#post3778978

saygılar...

allyblackeagle
17-07-2007, 19:53
Emin olmamakla beraber 00 satırında yazan keyi ilk satıra yazıp kaydedin, sonra 01'e geçip 01'deki keyi ilk satıra yazıp deneyelim.Malesef olmadı :) Ben nerdeeee yanlış yaptımmm(şarkı) ;)

thexx
17-07-2007, 20:15
Malesef olmadı :) Ben nerdeeee yanlış yaptımmm(şarkı) ;)

arkadaşım yardımcı olmaya çalışayım.yaptığın işlemleri adım adım yazabilirsen nerede hata yaptığını anlamaya çalışırız.

allyblackeagle
17-07-2007, 23:18
Sn thexx öncelikle turksat ve hotbird uydum var.. ve polsat ı açmak istiyorum .. önceki mesajlarda Sn ballibabanın söylediği gibi. nagravision 2de polsat için
00: buraya ballibabanın verdiği 8*2=16 hanelik *** i üst satıra yazdım. alt satırı boş bırakıp kaydettim.sonra 01=içinde ballibabanın verdiği keyleri üsteki satıra toplam 16 karakter olarak yadım alttaki satırı boş bıraktım. kaydettim.. başka birşey yapmadım. Yardım ettiğiniz için teşekkür ederim

thexx
17-07-2007, 23:33
Sn thexx öncelikle turksat ve hotbird uydum var.. ve polsat ı açmak istiyorum .. önceki mesajlarda Sn ballibabanın söylediği gibi. nagravision 2de polsat için
00: buraya ballibabanın verdiği 8*2=16 hanelik *** i üst satıra yazdım. alt satırı boş bırakıp kaydettim.sonra 01=içinde ballibabanın verdiği keyleri üsteki satıra toplam 16 karakter olarak yadım alttaki satırı boş bıraktım. kaydettim.. başka birşey yapmadım. Yardım ettiğiniz için teşekkür ederim

arkadaşım sırasıyla yazıyorum.

1 - şifre değiştirme ekranında polsatlara kadar geldiğini kabul ediyorum.
2 - 00 veye 01 olanı seçip devam ediyoruz.
3 - elimizde 32 adet ( 2*16 ) rakam var
4 - ilk 16 kümeyi ilk satıra ikinci 16 kümeyi alttaki satıra yazıyoruz.yani hepsini 00 altına yazıp kaydet diyoruz.
5 - kaydettikten sonra dikkat etmeniz gereken önemli bir konu ise exit tuşuna basarak çıkmayın.kayıt işlemi bittikten sonra menü tuşuna basarak çıkış yapın.

bu arada geçerli ****** aşağıda

6A 66 b1 8C 6D 21 7A 10
37 A2 64 96 49 58 60 E4

bunları deneyip sonucu yazarmısınız?

allyblackeagle
17-07-2007, 23:47
denedim sonuç olumlu. çok teşekkürler Sn Thexx.

thexx
17-07-2007, 23:51
denedim sonuç olumlu. çok teşekkürler Sn Thexx.

rica ederim iyi seyirler.

Balliba
18-07-2007, 00:42
......

metyo
18-07-2007, 09:55
Geçen günkü yaşanan siyasi tartışmadan ötürü sevgili Drejo artık sitede yazmayacağını sorunu olan arkadaşlara özel mesaj,mail veya telefonla yardımcı olabileceğini belirtmişti.Birkaç gündür sesimi çıkarmadım çünkü mesajlar silindiği için ve forumdaki diğer arkadaşların desteğini görünce mutlaka kararını gözden geçireceğine inanmıştım.
ama görüyorumki kendisi gayet ciddi.Öncelikle cihazım olmasına rağmen bu cihazı tercih etmemdeki neden bu forumda Drejo ve diğer arkadaşların verdiği destekti.İnanın cihaza destek alamıyorsanız bedava bile olsa almayın.Önemli olan destekti.
şimdi sevgili Drejo eğer foruma katılmama konusunda lkararından vazgeçmeyecekse özellikle ben ve benim gibi kullanıcılara haksızlık olacağını düşünmesi gerekir.Bir kişinin yaptığından niye hepimiz sorumlu olalım.?

Balliba
18-07-2007, 10:34
Sayın Drejo "Bir süre girmeyeceğim" dedi ki buna saygı duymak gerekir. Ayrıca fabrika telefonundan veya yine buradan gerekli desteği alabilirsiniz.

Balliba
18-07-2007, 13:47
......

anatoliadigital
18-07-2007, 16:32
sayın drejo nun bu kararını bir kez daha gözden geçireceğine eminim. çünkü kullanıcıların ona ihtiyacı var. ve ayrıca benim bu cihaza yönelmemdeki sebeplerden biride sayın drejonun çalışma azmi, desteği, insanlarla olan dialoğu dur.

Balliba
18-07-2007, 16:51
Bu hislerini firmaya mail yoluyla bildirirseniz daha büyük jest olacağı kanısındayım. Zaten Sayın Drejo buraya girmediğinden haliyle okuyamıyor düşüncelerinizi.

ardahan71
19-07-2007, 09:58
merhaba bende cihazınızla dün tanıştım. gerçekten çok güzel ve çok hızlı bütün kanallar üstünde hazır olarak geldi. ben bu konularda biraz cahilimde kusura bakmayın bi sorum olacaktı. turksattaki şifreli kanalları çözüyormu yoksa turksat dışındaki şifreli kanallarımı çözüyor. bende sadeca turksat tek çanak var. eğer çözüyorsa ne yapmam gerekiyor. birde yeni bir kanal açıldı diyelim seoul gs1180 i açtığımızda otomatik algılayıp en sona atıyormu yoksa bizim aramamı yaptırmamız gerekiyor. ceavplarınız için şimdididen teşekkürler...

anatoliadigital
19-07-2007, 12:25
arkadaşım bu cihazda senin pek yapacağın bir şey yok. teknik destek oldukça iyi. gelişmeler uydu güncelleme yolu ile cihaza zaten geliyor. kanal tarattırma derdi de yok eğer versiyon 20 yüklü ise ve yeni kanalları standby da bul ksmı aktif ise zaten yeni gelen kanalları cihaz bulur.senin bir şey yapmana gerek yok. şifreli kanallar ise diğer cihazlar hangisini açıyorsa bu cihazda onları açıyor.eksiği yok fazlası var...

Balliba
19-07-2007, 16:12
.......

ardahan71
20-07-2007, 09:27
arkadaşım bu cihazda senin pek yapacağın bir şey yok. teknik destek oldukça iyi. gelişmeler uydu güncelleme yolu ile cihaza zaten geliyor. kanal tarattırma derdi de yok eğer versiyon 20 yüklü ise ve yeni kanalları standby da bul ksmı aktif ise zaten yeni gelen kanalları cihaz bulur.senin bir şey yapmana gerek yok. şifreli kanallar ise diğer cihazlar hangisini açıyorsa bu cihazda onları açıyor.eksiği yok fazlası var...

ya kusura bakma ben bu konulara yabancıyımda. akşam stanby kapalıydı onu aktif yaptım. peki diğer cihazlar çözüyormu turksattaki şifreli kanalları. bunu anlayamadım.

thexx
20-07-2007, 10:13
ya kusura bakma ben bu konulara yabancıyımda. akşam stanby kapalıydı onu aktif yaptım. peki diğer cihazlar çözüyormu turksattaki şifreli kanalları. bunu anlayamadım.

ne demek istediğini tam olarak anlayamadım.daha açık yazarsan sormak istediğini yardımcı oluruz.

saygılar...

ardahan71
20-07-2007, 14:45
merhaba bende cihazınızla dün tanıştım. gerçekten çok güzel ve çok hızlı bütün kanallar üstünde hazır olarak geldi. ben bu konularda biraz cahilimde kusura bakmayın bi sorum olacaktı. turksattaki şifreli kanalları çözüyormu yoksa turksat dışındaki şifreli kanallarımı çözüyor. bende sadeca turksat tek çanak var. eğer çözüyorsa ne yapmam gerekiyor. birde yeni bir kanal açıldı diyelim seoul gs1180 i açtığımızda otomatik algılayıp en sona atıyormu yoksa bizim aramamı yaptırmamız gerekiyor. ceavplarınız için şimdididen teşekkürler...

bu soruma bi arkadaşım diğerleri ne yapıyorsa buda aynısın yapıyor fazlası var eksiği yok demiş bende bu konuları bilmediğim için ondan sordum peki diğerleri çözüyormu diye, hani diğerleri çözüyorsa bizimki de çözecek ya o bakımdan...kısacası turksattaki şifreli kanallar çözülüyormu onu öğrenmek istiyorum ama gördüğüm kadarıla çözülüyor fakat yayınlanmasımı yasak anlamadım. thexx arkadaşım eğer bi yöntemi varsa ardahan71@hotmail.com adresine bi mail atarsan sevinirim. ilgine teşekkürler

Balliba
20-07-2007, 14:53
Turksat'ta çözülebilecek şifreli kanal yoktur. Hotbird, Astra veya Hispasat'ı deneyebilirsiniz.

pamukkale
20-07-2007, 16:19
sirüs PG kanalının şifreleri seoul 1Mb nereye yazılacak bilgisi olan var mı.şifreleri yazarmısınız.

thexx
20-07-2007, 17:58
bu soruma bi arkadaşım diğerleri ne yapıyorsa buda aynısın yapıyor fazlası var eksiği yok demiş bende bu konuları bilmediğim için ondan sordum peki diğerleri çözüyormu diye, hani diğerleri çözüyorsa bizimki de çözecek ya o bakımdan...kısacası turksattaki şifreli kanallar çözülüyormu onu öğrenmek istiyorum ama gördüğüm kadarıla çözülüyor fakat yayınlanmasımı yasak anlamadım. thexx arkadaşım eğer bi yöntemi varsa ardahan71@hotmail.com adresine bi mail atarsan sevinirim. ilgine teşekkürler

o zaman şöyle kısa ve açıklayıcı olayım istersen.son yazılımı yükleyip tvnin karşısına geçtiğinizde seoul cihazınızla izlediğiniz kanallar hariç şu an hiç bir makina size ekstra bir kanalı imkanını vermez.( paralı üyelikler hariç )

saygılar.

thexx
20-07-2007, 18:42
arkadaşlar hotbirddeki polsat paket keyleri :

*** 01

B1 3C 29 CF C5 79 BB 69 45 6E F9 DF E5 3F B9 A8

bozomustafa-68' alıntıdır...

keyleri nasıl gireceğini düşünen arkadaşlar 122 nolu mesaja baksınlar.

saygılar...

thexx
20-07-2007, 18:47
arkadaşlar yeni d+ paket şifreleri.

*** 01:
8AE11FA43F14F34D
87F17972D6F594C9

keyleri nasıl gireceğinizi buradan (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=328259)
öğrenebilirsiniz.

saygılar...

özgür71'den alıntıdır.

Balliba
23-07-2007, 23:25
.....

hakan47
24-07-2007, 09:26
arkadaşlar hotbirddeki polsat paket keyleri değişmişmi dün cözmüyordu ?

epsis
24-07-2007, 13:02
sayın Balliba size çok teşekkür ederim, sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bu cihazı aldım, belirteyim ilk digital uydu cihazım bu. daha önceki evimde kablo tv olduğu için gerek duymamıştık uyduya. tabiki cihazı geliştiren ve bize bu fiyattan sunan üreticilerede çok teşekkürler. elektronik tasarım ve imalat yapan biri olarak ülkemizdeki elektronik imalatın ne kadar zor olduğunu yapan bilir ! hadi ben otomasyon ve makineler için seri üretim olmayan özel işler yapıyorum, uydu alıcısı gibi neredeyse her eve giren bir üründe (çinliler bu kadar azıtmışken) ülkede imalat yapma riskine giren üreticilere şapka çıkartıyorum. kargo dahil 90lira/12 taksit ki ayda 7.5 lira yapar, tv üstü yükselticili antenler 25-30 lira olmuş bu cihaz bedava neredeyse.(tabiki bedava değilde içerdiği chipset gerçekten hızlı diğer tanıdıklarımın cihazlarıyla karşılaştırdığımda)

herşey için teşekkürler arkadaşlar.

(bu arada cihazı neredeyse 13 yıllık eski hertarafı kir pas içinde olan 2 tane parabolik çanağımla kullanıyorum, sinyal seviyeleri gayet yeterli sadece bir adet swicth aldım)

__________________________________________________ ________________________

şimdi soruma geçeyim müsadenizle :)

evde pc ve bilgisayar oldukça yakın birbirine (dvb kartlara soğuk bakıyorum herkes kendi işini yapsın) ben şu an güncel keyleri gerekli yerden otomatik olarak pc de bir veritabanına atabiliyorum yada bir text dosyaya. bu kısım önemli değil sayın üreticiden ricam sanırım fazla vaktini almaz rs232 den güncel keyleri girebileceğim küçük bir programcık yazması mümkün mü ? okuduğum kadarıyla hem legallik bakımından hemde uydu maliyeti yüzünden uydudan olmuyor bu iş. ki üreticinin işi gücü yok durmadan *** güncellemesi yapması saçma olur.

tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar...

Balliba
24-07-2007, 13:23
Sayın epsis, teşekkür ederim öncelikle.. Şöyle bir izlenim edindim. Sayın Drejo Seoul'u tanıtırken devamlı olarak cihazın uydudan güncelleme özelliğini, RS232 kablosuna gerek kalmadığını ön plana çıkarırken şifre çözme sorularına haklı olarak biraz daha mesafeli yaklaşmayı tercih etti. Bana kalırsa da emek gerektiren kısım cihazın uydudan güncelleme yapabiliyor olması ve bu özelliğin ön planda tutulması çok normal. Şahsi fikrim, cihaz uydudan yazılım güncellemesi yapabiliyor ve RS232 kablosuna ihtiyaç duymuyorken, ****** manuel olarak kumandadan girilebiliyorken Sayın Drejo teknik servisinin zamanını bu programı yazmaya harcatmaz :) Ama tabii ki bu kendi şahsi fikrim ve izleninim. Sanıyorum ki Sayın Drejo sorunuza daha net bir yanıt verecektir. Öneriniz ve cihaz hakkındaki övgüleriniz tekrar için teşekkür ederim. Kolay gelsin...

Saygılar...

Balliba
24-07-2007, 13:25
arkadaşlar hotbirddeki polsat paket keyleri değişmişmi dün cözmüyordu ?
Şifreler değişmiş ve yeni şifreler henüz meydanda gözükmüyor :) Biraz daha beklemek lazım..

epsis
24-07-2007, 14:41
Şifreler değişmiş ve yeni şifreler henüz meydanda gözükmüyor :) Biraz daha beklemek lazım..

evt 100 lerce kişi polsat şifresi bekliyor forumlarda :smilies39:

epsis
24-07-2007, 14:49
Sayın epsis, teşekkür ederim öncelikle.. Şöyle bir izlenim edindim. Sayın Drejo Seoul'u tanıtırken devamlı olarak cihazın uydudan güncelleme özelliğini, RC232 kablosuna gerek kalmadığını ön plana çıkarırken şifre çözme sorularına haklı olarak biraz daha mesafeli yaklaşmayı tercih etti. Bana kalırsa da emek gerektiren kısım cihazın uydudan güncelleme yapabiliyor olması ve bu özelliğin ön planda tutulması çok normal. Şahsi fikrim, cihaz uydudan yazılım güncellemesi yapabiliyor ve RC232 kablosuna ihtiyaç duymuyorken, ****** manuel olarak kumandadan girilebiliyorken Sayın Drejo teknik servisinin zamanını bu programı yazmaya harcatmaz :) Ama tabii ki bu kendi şahsi fikrim ve izleninim. Sanıyorum ki Sayın Drejo sorunuza daha net bir yanıt verecektir. Öneriniz ve cihaz hakkındaki övgüleriniz tekrar için teşekkür ederim. Kolay gelsin...

Saygılar...

@Balliba hocam, uydu dünyasından analog yayınlardan beri uzağım. belki demek istediğim şey mevcut sistemlerin çalışma prensibine aykırıdır. araştırdığım kadarıyla bazı paketler 5-10 dk da bir *** değiştiriyor, ve bu ****** değiştirlmeden önce zaten neler olacağı belli (sanırım softcam olayı) ama anladığım kadarıyla modüllere update ediliyor bu toplu şifreler. şimdi istediğim şeyin saçma olduğunu daha iyi anladım. açıklamanız için teşekkürler.

ben yinede tekrar edeyim yakın cevresinde uydu anteni alacak olan arkadaşlara cihazı şiddetle tavsiye ederim, bu işe cok para yatırmayı düşünmüyorsanız ödediğinizden fazlasını alacağınıza emin olun... :)

saygılar...

niyatovic
24-07-2007, 15:25
POLSAT
*** 01 : B1 3C 29 CF C5 79 BB 69 45 6E F9 DF E5 3F B9 A8

denemedim inşallah çalışır...

niyatovic
24-07-2007, 15:33
benim cihazda sanırım bir sorun var şifreleri giriyorum kırmızı tuşa basıyorum ama hafızaya almıyor, çıkıp tekrar girince şifrelerin hepsi sıfır oluyor herhalde yazılımda bir problem var...

Balliba
24-07-2007, 15:45
21. yazılım mı yüklü sisteme ?

niyatovic
24-07-2007, 16:40
evet ama 20 ile de aynı sorun vardı eski keyleri de girememiştim, 21. yazılım gelince ****** güncellenmiş öyle çözülmüştü polsat, önceki sayfalarda sanırım thexx arkadaşımız kaydettikten sonra exit yerine menu tuşu ile çıkın diyordu öyle yapınca belki olur deneyince sonucu yazarım ilgine teşekürler...

Balliba
24-07-2007, 16:45
"21. yazılımda polsatlardaki kaydetmeme sorunu halledildi" demişti sanırım Sayın Drejo. Eğer kaydetmeme sorun yaşarsanız bildirin lütfen..

24-07-2007, 17:04
benim cihazda sanırım bir sorun var şifreleri giriyorum kırmızı tuşa basıyorum ama hafızaya almıyor, çıkıp tekrar girince şifrelerin hepsi sıfır oluyor herhalde yazılımda bir problem var...

Sevgili niyatovic;

Sadece sizin değil, diğer arkadaşların da daha önce yazılmış olan mesajları okumayıp, buraya mesaj attığını görünce biraz üzülüyorum.

Asla kızmıyor veya alınmıyorum ama nolur önceki mesajları bir okuyun:

Şimdi sorununuzu bir çözelim:

Ne demiştim? "Her güncellemeden sonra, mutlaka EXIT-8-0-8-8 yapılmalı" Neden? Çünkü benim *** veritabanına yaptığım eklemeler, sadece kanalları açmaya yaramaz, hataları da düzeltir ( Sevgili Balliba bu meselenin ayrıntılarını çok iyi bilen bir arkadaşımızdır)

Şimdi yapmanız gerekenler:

1) Yazılımınızı en güncel versiyona yükseltin. Zaten 21se bile bir kez daha güncelleyin ( Bir bildiğimiz var, o yüzden istiyorum)

2) Güncelleme tamamlanınca EXIT-8088 yapın. Cihaz mutlaka kapanıp açılsın.

3) Açıldığında, Polsatın *** giriş bölümüne gidin. ******'in 00000...000 değil, başka sayılar olması lazım.

Kolay gelsin.

Sevgiler & Saygılar

DARKEN
25-07-2007, 09:24
Sevgili niyatovic;

Sadece sizin değil, diğer arkadaşların da daha önce yazılmış olan mesajları okumayıp, buraya mesaj attığını görünce biraz üzülüyorum.

Asla kızmıyor veya alınmıyorum ama nolur önceki mesajları bir okuyun:

Şimdi sorununuzu bir çözelim:

Ne demiştim? "Her güncellemeden sonra, mutlaka EXIT-8-0-8-8 yapılmalı" Neden? Çünkü benim *** veritabanına yaptığım eklemeler, sadece kanalları açmaya yaramaz, hataları da düzeltir ( Sevgili Balliba bu meselenin ayrıntılarını çok iyi bilen bir arkadaşımızdır)

Şimdi yapmanız gerekenler:

1) Yazılımınızı en güncel versiyona yükseltin. Zaten 21se bile bir kez daha güncelleyin ( Bir bildiğimiz var, o yüzden istiyorum)

2) Güncelleme tamamlanınca EXIT-8088 yapın. Cihaz mutlaka kapanıp açılsın.

3) Açıldığında, Polsatın *** giriş bölümüne gidin. ******'in 00000...000 değil, başka sayılar olması lazım.

Kolay gelsin.

Sevgiler & Saygılar

teşekkürler drejo ve balliba siz olmasanız ortada kalacak bu kadar millet inşallah her isteğiniz olur inşallah sevgiler ve saygılar

yakamoztk
25-07-2007, 13:20
TV Cabo **** 23.07.07
*** 00:

E3 2B A7 B2 29 80 48 EA
50 9C 82 8E F2 DD 51 76
--------

D+ *** 23.07.07
*** 01:

5E44E14A74DF0736
2FBB26DD5484A96A

:help1:merhaba balliba D+ 01 keylerini girmeme rağmen astraya bağlı olan şifreli kanalları açamıyorum yardımcı olursan sevinirim.saygılarımla:smiles22:

bilim-ilim
25-07-2007, 13:22
bu konuya dikkat ettinizmi?

kaydettikten sonra dikkat etmeniz gereken önemli bir konu ise exit tuşuna basarak çıkmayın.kayıt işlemi bittikten sonra menü tuşuna basarak çıkış yapın.

yakamoztk
25-07-2007, 13:33
bu konuya dikkat ettinizmi?

evet şimdi onuda denedim.21 yazılımı güncelledikten sonra exit 8088 yapıp reset attım.daha sonra şifreyi girdim ama netice değişmedi...*** 00 etkili olurmu bu konuda...tşk ler...:smiles20::smiles22:

bilim-ilim
25-07-2007, 13:41
şu an ki ****** :d+ ***
*** 00 : E6 03 36 49 AF 86 7D 3B 8E 69 29 BD 39 5E 0C 63

Balliba
25-07-2007, 13:49
Teşekkürler bilim-ilim.. Yetişmişsiniz hemen :)

yakamoztk
25-07-2007, 13:50
şu an ki ****** :d+ ***
*** 00 : E6 03 36 49 AF 86 7D 3B 8E 69 29 BD 39 5E 0C 63

:ok::banana:arkadaşım tşk ler.problem hallodu.ilgi ve alakana tşk ederim.iyi çalışmlara.galiba ben bu keyleri atlamışım.saol...:ok:

Balliba
25-07-2007, 16:42
......

thexx
25-07-2007, 17:34
Tv Cabo 24.07.07
*** 01 :

B57F9590C0D8A977
78F74138F152BD4E

sevgili Balliba.

her Tv cabo keyleri verdiğin zaman içim cız ediyo valla mekan itibariyle Hispasatı almam mümkün değil.gerçi Astra var ama Hiapasatın yayın kalitesi daha iyi diye biliyorum.herneyse taşınınca artık.

sana iyi seyirler...

Balliba
25-07-2007, 18:27
Özendirmek gibi olmasın da cidden bayağı memnunum TV Cabo'dan. Digital +'la beraber hemen hemen tüm isteklere cevap verebiliyor. Astra 1L inşallah güzelleşir de daha kaliteli yayınlar gelir :)

thexx
25-07-2007, 18:39
Özendirmek gibi olmasın da cidden bayağı memnunum TV Cabo'dan. Digital +'la beraber hemen hemen tüm isteklere cevap verebiliyor. Astra 1L inşallah güzelleşir de daha kaliteli yayınlar gelir :)

sabırsızlıkla bekliyorum açıkcası ama şu ana kadar ağırlığı analog ve fta kanallara verdiler biz premier beklerken.bakalım bekleyip göreceğiz.

saygılar...

Balliba
25-07-2007, 20:26
.....

Balliba
25-07-2007, 23:34
......

epsis
26-07-2007, 12:31
arkadaşlar hotbird polsat hk. bir gelişme varmı ?

dr.kasap
26-07-2007, 12:58
merhaba arkadaşlar.bende 2 gündür hiçbi multi göstermiyo.şifre giriyo.ayrıca21. güncellemeden sonra sinyal sorunumda kalmadı.belirtmek istedim.

Balliba
26-07-2007, 13:01
.....

Balliba
26-07-2007, 13:10
merhaba arkadaşlar.bende 2 gündür hiçbi multi göstermiyo.şifre giriyo.ayrıca21. güncellemeden sonra sinyal sorunumda kalmadı.belirtmek istedim.

Ayrıca, bu versiyonda otomatik 10873 download özelliğini iptal ettim. Bildiğiniz gibi bu özellik, herhangi bir TPS veya ABSAT kanalını açtığınızda, 10873 frekansındaki bir kanalı izleme zorunluluğunu ortadan kaldırmaktaydı.
Ne yazık ki, bu özelliği eklerken, cihaza varsayılan bir diseqc numarası atamak zorundaydım ( türkiye'de hotbird LNB'leri en çok diseqc2'ye bağlandığı için, ben de diseqc2 'yi seçmiştim) Ancak, bu durumda, hotbird LNB'si Diseqc'in 2 numaralı portuna bağlı olmayan arkadaşlar bazı problemler yaşamaya başladılar ( sinyal yok... ibaresi gibi).

Bundan ötürü, bundan sonra TPS veya ABSAT kanallarını izlemek istediğinizde lütfen önce 10873 frekansındaki herhangi bir kanala gidip 10 saniye - 1 dakika arası bekleyin. Görüntü aldıktan sonra istediğiniz diğer kanalları ( mesela Multivision'lar) seyredebilirsiniz.

10873'te hangi kanallar var derseniz:
M6 Music Rock - Equidia - France Ô - ESPN Classic Sport Europe - Ushuaïa TV - TV Breizh - LCP - M6 Music Black - France 4 - France 5

dr.kasap
26-07-2007, 13:23
yanıt için sağol arkadaşım.ama benim probl.bitmiyo.hanisana ..view kanallarıyla ilgili şifre sormuştum ya sende global espana demiştin.ben o sayfada bunun keyini bulamadım.bende bi sorun var heralde.bide iş itibariyle fazla kurcalayamıyorum.bugün evdeyim bi bakayım dedim. bana daha açık yardımcı olursan sevinirim.

Balliba
26-07-2007, 14:00
Sayın dr. kasap, Hotbird'e bakan çanağa sahip olmadığımdan ezbere anlatmamla sonuç alamıyoruz sanırım. Hotbird'e bakan çanağa sahip bir arkadaş size yardımcı olmayı denerse ben de sevineceğim :)

thexx
26-07-2007, 14:01
yanıt için sağol arkadaşım.ama benim probl.bitmiyo.hanisana ..view kanallarıyla ilgili şifre sormuştum ya sende global espana demiştin.ben o sayfada bunun keyini bulamadım.bende bi sorun var heralde.bide iş itibariyle fazla kurcalayamıyorum.bugün evdeyim bi bakayım dedim. bana daha açık yardımcı olursan sevinirim.

arkadaşım tps kanallar için *** aramana gerek yok zaten cihazda şu an auto.yukarıda sayılan kanalların üstünde biraz bekle bu kanallar otomatik olarak açılacaktır.

saygılar...

thexx
26-07-2007, 14:03
Sayın dr. kasap, Hotbird'e bakan çanağa sahip olmadığımdan ezbere anlatmamla sonuç alamıyoruz sanırım. Hotbird'e bakan çanağa sahip bir arkadaş size yardımcı olmayı denerse ben de sevineceğim :)

sevgili Balliba aşağıda birşeyler anlatmaya çalıştım ancak açıkcası konuyu tam olarak anladığımı da söyleyemem.

saygılar...

Balliba
26-07-2007, 16:36
......

26-07-2007, 17:46

Sevgili dr.kasap;

Şifrelemeyle ilgili konuşmayacağım ama, şu "güncellemeden sonra sinyal sorunum da kalmadı" ifadesini biraz açar mısınız?

Yani mesela, "20. versiyonda, xxx kanallarında sinyal alamıyordum, ama 21'de o kanallardan sinyal alabiliyorum" gibi bir durum mu söz konusudur acaba?

Eğer böyle ise, gerçekten sizin anten tesisatınızdan şüphe etmeye başlayacağım. Bağlantılarınızı tekrar kontrol etmenizi, özellikle rüzgarlı havalarda, anteninizin hareket etmemesini sağlamanızı tavsiye ederim.

Sevgiler & Saygılar

hakan47
27-07-2007, 09:16
polsat *** arkadaşlar
7101 00
A543443E48C35BCE
07B5180964FDEC8F :ok:

DARKEN
27-07-2007, 12:52
polsat *** arkadaşlar
7101 00
A543443E48C35BCE
07B5180964FDEC8F :ok:

teşekkürler hakan bugun aksam eve gidince verdiğin keyi gireceğim.Ayrıca sende de hırtbord var sanırsam
biz + dijitali ve xxx wiev kanallarını izleyebiliyor muyuz (varsa keylerini yaz)

keyi girince polsat
multiler
ab sat
falan var bilgin varsa acele cevap bekliyorum.

kolay gelsin

hakan47
27-07-2007, 13:19
arkadaşım ab sat ve multileri zaten otomatik *** girmeden cözüyor, xxx wiev kanallari ile
ilgilenmiyorum , teşekkürler

DARKEN
27-07-2007, 13:30
arkadaşım ab sat ve multileri zaten otomatik *** girmeden cözüyor, xxx wiev kanallari ile
ilgilenmiyorum , teşekkürler

ab sat ve multileri çözdüğünü bende biliyorum.sadece bilgi olsun diye yazmıştım.İlgin için teşekkür ederim.Kolay gelsin.

ayrıca + kanalları için bir şey söylemedin...

DARKEN
27-07-2007, 13:37
sevgili Balliba aşağıda birşeyler anlatmaya çalıştım ancak açıkcası konuyu tam olarak anladığımı da söyleyemem.

saygılar...

kardeş ab sat ve tps multiler otomatik olarak yazılım yüklendikçe kanalları otomatik olarak açmakta olduğunu söylemekte. Ayrıca güncel olarak POLSAT keyini de bulabilirsen onu da cihazın elektrik akımını kesmedikten sonra polsat tv4 discovry civilition kanallarını izleyebilirsin.

Özellikle ab sat, multiler ve france kanallarını izlerken FRANCE 5 bir kanal daha vardı.Daha önceki yazılara bakarsan 33 sayfa burada diğer kanalın hangisi olduğu açık yazılıdır. Diğer kanalların üzerinde beklediğinde bayağı şifrenin kalkmasını beklemek gerekiyor.

İnan bende + kanalları ile xxx wiev kanallarını izleyen varmıdır bu siteyi devamlı ziyaret ediyorum. Bu konuda ben izliyorum diyen duymadım.

Balliba başka uyduğu izliyor.Ondan dolayı fazla yanlış bilgi vermemeye çalışıyor.

Bu arada balliba'ya bol bol selamlar

en büyük bjk....

Balliba
27-07-2007, 20:58
......

cihanuz
27-07-2007, 21:48
Herkese merhabalar arkadaşlar,
Kafayı yicem bende cihazı sizin yorumlarınızı okuyup hepsiburadadan aldım montajını yaptırdım
ancak bi türlü turksatın dışındaki ikinci uydudan görüntü gelmiyo önce hispesat ayarlandı olmadı sonra hotbirde ayarladı arkadaş kendi next marka cihazını takınca anında görüntü geliyor ama seoulda tık yok. Lütfen yardımcı olun belkide çözümü çok basittir ama ben bu konuda biraz cahilim.

dr.kasap
27-07-2007, 22:00
Sevgili dr.kasap;

Şifrelemeyle ilgili konuşmayacağım ama, şu "güncellemeden sonra sinyal sorunum da kalmadı" ifadesini biraz açar mısınız?

Yani mesela, "20. versiyonda, xxx kanallarında sinyal alamıyordum, ama 21'de o kanallardan sinyal alabiliyorum" gibi bir durum mu söz konusudur acaba?

Eğer böyle ise, gerçekten sizin anten tesisatınızdan şüphe etmeye başlayacağım. Bağlantılarınızı tekrar kontrol etmenizi, özellikle rüzgarlı havalarda, anteninizin hareket etmemesini sağlamanızı tavsiye ederim.

Sevgiler & Saygılar

sayın drejo kardeşim.bende 20. yazılımda multilerde sinyal ara ara gidiyodu.merkezi sistem olduğu için disq olayına bakamadım. ama 21. yazılımda sinyal sorunu kalmadı ama şimdide şifreleri kırmıyo.multiler sürekli şifrede.ayrıca sizin verdiğiniz tps kanallarının üzerinde durdum ama onlardada sinyal olmadığından açmıyo. kafam baya karıştı. benmi bi yerde acaba yanlış yapıyorum.

dr.kasap
27-07-2007, 22:02
ayrıca şunuda belirtmek isterimki tps kanallarına sinyal gelince multiler sorunsuz çalışıyo. bu işi nasıl çözücez arkadaşım.şimdiden yanıtların için teşekkür ederim.

Balliba
27-07-2007, 22:28
Kafayı yicem bende cihazı sizin yorumlarınızı okuyup hepsiburadadan aldım montajını yaptırdım
ancak bi türlü turksatın dışındaki ikinci uydudan görüntü gelmiyo önce hispesat ayarlandı olmadı sonra hotbirde ayarladı arkadaş kendi next marka cihazını takınca anında görüntü geliyor ama seoulda tık yok. Lütfen yardımcı olun belkide çözümü çok basittir ama ben bu konuda biraz cahilim.
Menu--> Kurulum ve Güncelleme--> Anten Ayarları kısmından uydunuzu seçip DiseqC ayarlarını sinyal bulana kadar tek tek dener misiniz ? 1 zaten Turksattır tahminimce, diğer uydular için 2, 3 ve 4'ü tek tek deneyin bakalım olacak mı.

Balliba
27-07-2007, 22:30
sayın drejo kardeşim.bende 20. yazılımda multilerde sinyal ara ara gidiyodu.merkezi sistem olduğu için disq olayına bakamadım. ama 21. yazılımda sinyal sorunu kalmadı ama şimdide şifreleri kırmıyo.multiler sürekli şifrede.ayrıca sizin verdiğiniz tps kanallarının üzerinde durdum ama onlardada sinyal olmadığından açmıyo. kafam baya karıştı. benmi bi yerde acaba yanlış yapıyorum.

10873 frekanındaki kanalları çözebiliyor musunuz ?

dr.kasap
27-07-2007, 23:34
valla kardeşim fransa5 falan diyosan sinyal yok onlarda.
zaten onlara sinyal gelince multiler açıyo.

Balliba
28-07-2007, 00:34
.....

28-07-2007, 15:55

Sevgili Dr.Kasap;

Anladığım kadarıyla, önce belli bir süre "sinyal yok" yazısı çıkıyor ekranınızda, sonra sinyal geliyor ve görüntü de geliyor ( normal olarak). Yanlış anlıyorsam düzeltirmisiniz?

2. sorum da şu: örneğin FRANCE5 üzerinde 10 saniye ile 1 dakika arası beklemeniz gerekiyor, siz ne kadar süre beklediğinizde görüntü alabiliyorsunuz?

Kısa analiz sonucu: Cihazınız sinyal geldiğinde şifreyi kırıp kanalı açıyorsa herşey normal. normal olmayan, cihazınızın bir süre sinyal alamıyor olması. Bunun sebebini bulmamız lazım.
Ben hala anten tesisatınızdan şüphe ediyorum.

Yanıtınızı bekliyorum.

Sevgiler & Saygılar

Balliba
28-07-2007, 15:59
.....

thexx
29-07-2007, 01:36
sevgili DREJO.

şöyle bir önerim olacak.hep yapılamsını veya eklenmesini istediğimi diğer bölüme yazarızya bu şifre ile ilgili olunca buraya yazdım.herneyse mevzuuya gireyim artık değilmi:))

diyelimki Astrada D+ paketinin şifresini gireceğiz.kanal listesinden pakete ait şifreli bir kanalın üzerindeken şifre değiştirme ekranına geçiş yaptığımızda direk şifresini gireceğimiz paketin şifreleme sistemi ve providoruna gelsek nasıl olur.o zaman acemi arkadaşlar efendim şifreleri girmek için nereye hangi satıra gelmemiz gerekir diye zorluk çekmezler.

tabi olur olmaz ona siz karar vereceksiniz.

NOT : Bu arada arkadaqşlar cihazın gelişimi için fikirlerinizi lütfen bizimle paylaşın.

saygılar...

Balliba
29-07-2007, 01:41
Sevgili thexx, kullanımımda şöyle bir şeyi fark ettim. Mesela TV Cabo veya Digital + şifresi girilecek. Şifresi girilecek paketin içindeki bir kanalın üzerindeyken menu tuşuna basarak şifre değiştirme bölümüne girersek direkt olarak hem paketin adı hem de girilecek satır numarası ekrana geliyor. Bize sadece sarı tuşa basıp şifreyi girmek ardından da kırmızı tuşla kayıt etmek kalıyor.

thexx
29-07-2007, 01:48
Sevgili thexx, kullanımımda şöyle bir şeyi fark ettim. Mesela TV Cabo veya Digital + şifresi girilecek. Şifresi girilecek paketin içindeki bir kanalın üzerindeyken menu tuşuna basarak şifre değiştirme bölümüne girersek direkt olarak hem paketin adı hem de girilecek satır numarası ekrana geliyor. Bize sadece sarı tuşa basıp şifreyi girmek ardından da kırmızı tuşla kayıt etmek kalıyor.

sevgili balliba.

o zaman şöyle bir problem var.mesela polsatlar için dediğin doğru yani polsat kanallarının üstünde şifre değiştirmeye girdiğin zaman direk o ekrana geliyorsun ancak d+ paketi için yaptığım denemelerde aynı sonucu alamadığım için yukarıdaki öneriyi yazdım.

ama sen öyle diyorsan mutlaka denemişsindir ondan dolayı birazdan tekrar deneyeceğim.sadece şöyle bir problem olabilir belirli kanallarda o ekrana atıp başka kanallarda atmıyorsa oda bir problem sayılır.

uyarın için sağol birazdan deneyeceğim.

saygılar...

cihanuz
29-07-2007, 13:37
sayin balliba
kurulumu yapan arkadaş sorunun receiverin diseqc'i switch etirmemesinden olabileceğini söyledi.
Nitekim onun receiverini takınca hotbird açılıyor hemen kabloyu söküp benim seoula takınca hotbird yayını açılıyor ve yayın geliyor ancak bu seferde turksattaki kanallar yok. Fab. ayarlarına geri dön dedim ve daha sonra yine turksat açıldı ancak yine bu sefer hotbirdden yayın yok.

İlginize şimdiden teşekkür ederim

Balliba
29-07-2007, 14:22
Menu--> Kurulum ve Güncelleme--> Anten Ayarları menüsünden Uydu olarak Hotbird'ü seçip Diseqc ayarlarını doğru olarak yaptınız mı ?

29-07-2007, 14:36
sevgili balliba.

o zaman şöyle bir problem var.mesela polsatlar için dediğin doğru yani polsat kanallarının üstünde şifre değiştirmeye girdiğin zaman direk o ekrana geliyorsun ancak d+ paketi için yaptığım denemelerde aynı sonucu alamadığım için yukarıdaki öneriyi yazdım.

ama sen öyle diyorsan mutlaka denemişsindir ondan dolayı birazdan tekrar deneyeceğim.sadece şöyle bir problem olabilir belirli kanallarda o ekrana atıp başka kanallarda atmıyorsa oda bir problem sayılır.

uyarın için sağol birazdan deneyeceğim.

saygılar...

Sevgili thexx;

Cihazın EMU veritabanında yer alan provider eğer sinyal geldiğinde cihaz tarafından tanınabilirse, (mesela D+ 'ın üzerindeyken şifre değiştirme bölümüne girerseniz) cihaz otomatik olarak aktif index numarasına gider.

Daha açık yazayım. Mesela sizin cihazınızda, D+'nın 00 indexli keyi önceden girilmiş. Daha sonra, D+ *** değiştirmiş ve index 01 olmuş. Siz D+'ya ait herhangi bir kanal üzerindeyken şifre değiştirme bölümüne girdiğinizde, EMU sistemi, gerekli ( istenen) index numarası 01 olduğu için otomatik olarak o index numarasına gelir.

Biraz karmaşık oldu biliyorum ama deneyince siz de fark edeceksiniz.

( Bu arada, versiyon 22'de bir düzeltme daha olacak, o yüzden sevgili Balliba ile, v22_RC2'de en çok dikkat etmenizi isteyeceğim bölüm bu *** bölümü olacak. Size adresi yine maille yollayacağım)

Kolay gelsin.

Sevgiler & Saygılar

cihanuz
29-07-2007, 22:30
ewet yaptık elle tarama da yaptık ancak sonuç yok

Balliba
29-07-2007, 22:33
Sinyal yoksa ele tarama da yapamazsınız zaten.. Hangi yazılım yüklü şu an cihaza ?

epsis
30-07-2007, 12:11
30.07.2007 for DARKEN _ polsat ok...

7101:00:C4 B2 B1 79 39 2C C5 6C
7101.01:B8 63 A5 5A 16 9D 1A 3D

DARKEN
30-07-2007, 13:14

sevgili kardeşim tuşlarda menu ayarlarında yaklaşık 12 yabancı uydunun bulunduğu link ayarları var. Sen zaten uydu adını okeyletip cihaza yüklettiğinde eğer kanal çıkmıyorsa sana tavsiyem hemen cihazın menu ayarlarında girerek otomatik aramadan kanal hispesat veya hortbord taratmandır.

ancak anlamadığım cihazda görüntü yoksa yukarıda belirttiğin montaj yaptırırken bu uyduda görüntü bulana kadar neden adamları gönderdin. İşi yarım bıraktırmaman lazımdı bence

kolay gelsin...

DARKEN
30-07-2007, 13:17
30.07.2007 for DARKEN _ polsat ok...

7101:00:C4 B2 B1 79 39 2C C5 6C
7101.01:B8 63 A5 5A 16 9D 1A 3D

epsis akşam eve gidince ilk işim bu *** girmek olacak ancak bir şey kafama takıldı. Bu numaralar eksik gibi daha önce girdiğim POLSAT için şifre bölümlerine bakarsan 32 li numara olması lazım yani polsat girince zaten 01-00 diye yazıyoruz ya sonra keyi girmek için sarı tuşa basarsan görürsün kardeşim

yanlışsam özür dilerim yine de sana binlerce teşekkür ederim.

cevap bekliyorum. hemşerim...

DARKEN
30-07-2007, 13:20

sevgili dr.kasap senin acaba bağlantıda bir sorun olmasın çünkü sorun sanki uydu proplemi gibi bende kablonu bir kontrol et cihazla oynayınca bağlantılarda anten kablosunda kırılmalar meydana gelebilir. Mazallah cihazı yakarsan sorun olur....

DARKEN
30-07-2007, 13:33
arkadaşım tps kanallar için *** aramana gerek yok zaten cihazda şu an auto.yukarıda sayılan kanalların üstünde biraz bekle bu kanallar otomatik olarak açılacaktır.

saygılar...

sevgili kardeşim şu hortbordteki kanalların güncel keylerini sifre bölümüne atabilirmisin....

wiev kanallarını çözüyormu bu ben sadece keyi olursa polsat,tvn, onun haricinde multiler, france paketi,cineden bir kaç kanal, ab satı otomatik olarak çözüyor...

en büyük kara kartallar...

epsis
30-07-2007, 14:28
epsis akşam eve gidince ilk işim bu *** girmek olacak ancak bir şey kafama takıldı. Bu numaralar eksik gibi daha önce girdiğim POLSAT için şifre bölümlerine bakarsan 32 li numara olması lazım yani polsat girince zaten 01-00 diye yazıyoruz ya sonra keyi girmek için sarı tuşa basarsan görürsün kardeşim

yanlışsam özür dilerim yine de sana binlerce teşekkür ederim.

cevap bekliyorum. hemşerim...
copy pasteden oldu öyle :) 32 karakter *** bu şekilde şu an çalışıyor.
C4 B2 B1 79 39 2C C5 6C B8 63 A5 5A 16 9D 1A 3D

selamlar...

yakamoztk
30-07-2007, 18:54
:smiles8:değerli arkkadaşım balliba D+ *** leri değiştimi açılmıyor?

Balliba
30-07-2007, 20:45
İmzamı güncelledim )

cihanuz
30-07-2007, 21:23
sn balliba
Uyduyu ilk bağlayıp açtığımızda güncel yazılım bulundu dedi onu yükledim.

__lele__
30-07-2007, 21:55
Sayın Thexx;

"Tps,Multivizyon auto zaten " yazınızı, için bir kaç sorum olacaktır.

polsat ortalama 5-6 günde bir şifre değiştiriyor. Cihaza elle çok rahat *** girib izleyebiliyorum

- acaba "Tps,Multivizyon auto zaten " bu sözde Auto anlamı nedir.

- polsat 5-6 günde bir şifre değiştiryor. Tps multivizion neden şifre değiştirmiyor. yoksa biz kullanıcılar farketmedikmi.

__lele__
30-07-2007, 21:57
Sayın Thexx;

Yine şire kırma için şuan, hortbirt uydusunda saydım 122 kanalın şifreleri kırılmış olarak izliyorum bu sayı da yanlışlık varmı .
şimdiden teşekkürler

thexx
30-07-2007, 22:13
Sayın Thexx;

"Tps,Multivizyon auto zaten " yazınızı, için bir kaç sorum olacaktır.

polsat ortalama 5-6 günde bir şifre değiştiriyor. Cihaza elle çok rahat *** girib izleyebiliyorum

- acaba "Tps,Multivizyon auto zaten " bu sözde Auto anlamı nedir.

- polsat 5-6 günde bir şifre değiştiryor. Tps multivizion neden şifre değiştirmiyor. yoksa biz kullanıcılar farketmedikmi.

oradaki auto sözcüğü iki sorunuzada cevap niteliği taşıyor şöyle ki: tps ve multivizyonlarda aslında polsat veya diğer şifreli kanallar gibi şifre değiştiriyorlar ancak bizim cihazımıza gelen yazılımla beraber bizim elle *** girmemize gerek kalmadan cihaz kendiliğinden yeni şifreleri bulup kanalları açıyor.bunada genelde uydu dünyasında auto diyorlar.yani türkçe karşılığı olan otomatik.olay bundan ibaret.

saygılar...

thexx
30-07-2007, 22:16
Sayın Thexx;

Yine şire kırma için şuan, hortbirt uydusunda saydım 122 kanalın şifreleri kırılmış olarak izliyorum bu sayı da yanlışlık varmı .
şimdiden teşekkürler

açıkcası kanalları hiç tek tek saymadım.ama şu an için açılan paketler belli tps,multivizyon ve bazen polsat kanalları.ama istersen senin için bir araştırma yaparım.

saygılar...

__lele__
31-07-2007, 12:42
Sayın Thexx;

bilgi için teşekkür ederim çok sağol

cihanuz
31-07-2007, 14:52
Adam iki uyduya da çevirdi (hispesat v hotbird) kendi receiverini takınca ikisindde görüntü geliyo ama benimkinde yok adam abi yapıcak bişey yok ucuz malın yapıcağı iş bukadar olur dedi bide iyice sinir oldum kırıp atıcaktım balkondan.

Bu kadar zor olmamalı ayrıca ilk mesajımda anlattığım şey problemi çözmenizde yardımcı olur diye düşünmüştüm.

Balliba
31-07-2007, 15:01
Sisteminizdeki ve cihazın menülerdeki diseqc ayarlarınızı

"Sistemde Turksat = Diseqc X; Hispasat(veya Hotbird) = Diseqc X
Anten Menüsünde Turksat = Diseqc X; Hispasat(veya Hotbird) = Diseqc X"

olacak şekilde buraya yazar mısınız ?

DARKEN
31-07-2007, 17:10
copy pasteden oldu öyle :) 32 karakter *** bu şekilde şu an çalışıyor.
C4 B2 B1 79 39 2C C5 6C B8 63 A5 5A 16 9D 1A 3D

selamlar...

kardeş verdiğin keyi girdim ancak herhangi bir tık yok...

acaba yanlışmı aldım diye tekrar kontrol ettim.açılmadı..S.O.S

DARKEN
31-07-2007, 17:12
açıkcası kanalları hiç tek tek saymadım.ama şu an için açılan paketler belli tps,multivizyon ve bazen polsat kanalları.ama istersen senin için bir araştırma yaparım.

saygılar...

thexx yaptığın çalışma sifre bölümünde olan mı ancak bu arkadaşın belirttiği kadar şifreli kanalı açtığını zannetmiyorum.Ancak yinede akşam bende sayayım bakayım 122 tanemi ?

DARKEN
31-07-2007, 17:15
oradaki auto sözcüğü iki sorunuzada cevap niteliği taşıyor şöyle ki: tps ve multivizyonlarda aslında polsat veya diğer şifreli kanallar gibi şifre değiştiriyorlar ancak bizim cihazımıza gelen yazılımla beraber bizim elle *** girmemize gerek kalmadan cihaz kendiliğinden yeni şifreleri bulup kanalları açıyor.bunada genelde uydu dünyasında auto diyorlar.yani türkçe karşılığı olan otomatik.olay bundan ibaret.

saygılar...

su sistemi daha önce yazdığım bir e-mailde belirtmiştim.Ancak herhalde multivizyonla belli bir süre var.hani xxx marka cihazı alana full x 2007 kadar sifresiz çakılı modul var falan diye duymussundur.Belki bu da öyle olabilir.Benimkisi bir fikir sadece....

selamlar/saygılar...

Balliba
31-07-2007, 17:49
Polsat 30.07.2007
*** 00:

C4 B2 B1 79 39 2C C5 6C
B8 63 A5 5A 16 9D 1A 3D

thexx
31-07-2007, 18:11
su sistemi daha önce yazdığım bir e-mailde belirtmiştim.Ancak herhalde multivizyonla belli bir süre var.hani xxx marka cihazı alana full x 2007 kadar sifresiz çakılı modul var falan diye duymussundur.Belki bu da öyle olabilir.Benimkisi bir fikir sadece....

selamlar/saygılar...

söylediğin doğru ancak o olay multivizyonla bildiğim kadarı ile aynı katagoride değil.şöyleki şu anda multivizyonlar emu ile yani şifreler publik edilerek izleniyor ancak sizin söylediğiniz makina ile verilen yayın bildiğim kadarı ile cihaz satışını arttırmak için karşı taraf ile yapılan anlaşma ile verilmektedir.

saygılar...

cihanuz
31-07-2007, 22:33
durumu seoulun teknik servisindeki bir arkadaşa anlattım cihazı onlara göndermemi istedi teşekkürler.

metyo
04-08-2007, 23:20
04.08.2007 polsat ok
7101
*** 01 : EF 46 B7 AC C5 E6 36 9B 8F 96 8B BF 11 5D 17 3E

fede_bender
05-08-2007, 22:42
Benim cihazda 16 karakterlik yer var geri kalan bu karakterleri (8F 96 8B BF 11 5D 17 3E) nasıl gireceğim. Yardımcı olur musunuz..

Balliba
05-08-2007, 22:59
Otomatik olarak alt satıra geçiyorsun zaten ilk sırayı yazdıktan sonra. 16+16=32 satırlık yer var.

fede_bender
05-08-2007, 23:07
7101
*** 01 : EF 46 B7 AC C5 E6 36 9B 8F 96 8B BF 11 5D 17 3E
9B den sonra tekrar
EF ye geliyor imleç. İkinci satırı göremiyorum.

fede_bender
05-08-2007, 23:28
Tamam, halloldu.. Teşekkürler Balliba..

xegean
07-08-2007, 01:03
yeni polsat şifresinde *** index 01 olmuş ama ben bunu seoul'a bir turlu kaydedemiyorum. kırmızı kayıt tuşuna basıyorum saving diyor biraz bekliyor ama dönüp baktığımda index aynı. *** codeları sorunsuz kaydediyor. Menu yada exit tuşuyla çıkmayı denedim ama bir türlü indexi kaydettirmeyi başaramadım. Bu arada 21. versiyonu kullaniyorum.

Balliba
07-08-2007, 03:24
Büyük ihtimalle 21. versiyonu yükledikten sonra EXIT-8-0-8-8 yaparak keyleri resetlemediniz. EXIT-8-0-8-8 yaparak cihazın kendine reset atmasını sağlayın lütfen. Bu işlemden sonra tüm ****** resetleneceği için baştan girmek zorunda kalabilirsiniz. "EXIT-8-0-8-8" sorununuzu çözeceğini düşünüyorum.

Saygılar...

yakamoztk
07-08-2007, 17:41

:warn:d+ 00 ve 01 keylerini biliyormusun kardeş son 01 şifresi zaten burada yazıyor.galiba 00 şifresini atladım.biliyorsan cevap olarak yazarmısın.teşekkürler...:warn:

Balliba
07-08-2007, 20:21
İmzamı güncelledim..

DonQuichotte
08-08-2007, 12:17
ben de bu akşam hotbird için çanak kuracağım. şifre değiştirme menüsünü açtıktan veya açık olduğundan emin olduktan bazılarını, değiştikleri için, elle girmem gerekecek sanırım.

bir de turksatta hiçbir şifreli kanalı çözemiyoruz galiba? yanılıyor muyum?

Balliba
08-08-2007, 13:01
Turksatta public olmuş şifreleme sistemiyle yayın yapan kanal veya paket olmadığından astra, hotbird veya hispasat gibi uydulardaki paketleri izleyebiliyoruz.

techbah
08-08-2007, 15:04
multiler patladı galiba ?

muratkursat
08-08-2007, 15:07
arkadaşlar mehabalar seul gs-1180 kullanıcısı oldum ve yazılarınızdan çok yararlandım.teşekkür ederim. ancak cihazla olmasa bile hala sorularım var. bunlar; tv cabo, digital plus, polsat paketleri hangi uydudan izlenebiliyor. bende turksat ve hortbird vardı ancak astrayı da dahil ettim ama bu paketleri göremedim. bu paketler hangi uydudan yayın yapar. ayrıca diğer uydulardan izleyebilceceğimiz şifreli yayınlar nelerdir bilenler varmı?

Balliba
08-08-2007, 15:54
Polsat --> Hotbird
Digital + --> Astra 1KR, Hispasat
TV Cabo --> Hispasat

Diğer uydular ve paketler için tıklayın (http://www.flysat.com/package.php)

muratkursat
08-08-2007, 17:33
Polsat --> Hotbird
Digital + --> Astra 1KR, Hispasat
TV Cabo --> Hispasat

teşekkür ederim. verdiğin linke baktım burda astra 3a, astra 1KR, astra1G/1H, astra 1D/3A uyduları var acaba ben bunların hepsini alabiliyormuyum. çünkü kurulumda hatırladığım kadarıyla makinada tek bir astra uydusu yazıyordu. bunların hepsini almak çanak çapıylamı ilgilidir.

Balliba
08-08-2007, 18:00
Bu olay Turksat olayına benziyor. 42 derecede 2 adet Türksat uydusu var ama bizim anten ayarlarında sadece tek Turksat gözüküyor. Tüm Astra kanalları için de sanırım çanak çapı çok önemli. Astrayla ilgili detaylı bilgiyi şu başlıkta (http://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=46) bulabilirsin.

08-08-2007, 18:59
Bu olay Turksat olayına benziyor. 42 derecede 2 adet Türksat uydusu var ama bizim anten ayarlarında sadece tek Turksat gözüküyor. Tüm Astra kanalları için de sanırım çanak çapı çok önemli. Astrayla ilgili detaylı bilgiyi şu başlıkta (http://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=46) bulabilirsin.

Sevgili Balliba;

www.lyngsat.com 'u ziyaret etmeni tavsiye ediyorum.

Bu arada sana gönderdiğim maillere hala yanıt alamadım.

Cevaplarını bekliyorum

Saygılar & Selamlar

Balliba
08-08-2007, 19:52
Sevgili Balliba;

www.lyngsat.com 'u ziyaret etmeni tavsiye ediyorum.

Bu arada sana gönderdiğim maillere hala yanıt alamadım.

Cevaplarını bekliyorum

Saygılar & Selamlar

lyngsat'i ne için önerdiniz ?

XXXMEN
08-08-2007, 23:11
arkadaşlar mehabalar seul gs-1180 kullanıcısıyım fakat bir problemim var bu cihaz üzerinde yazılı olan pid lerden başka pid eklemiyor nedense pid ler standartmı bu cihaz da,bir sürü çalışmayan zaten pid var onları düzenle ile yeni pid ler oluşuyor ama kesinlikle yeni pid oluşturulamıyor nedense, bilgi verirseniz sevinirim.

fearlessw
08-08-2007, 23:51
bana yardımcı olursanız cok makbule geçicek. ben seoul 1180 cihazıma kanal listesi yüklemeye çalışırken birden bir sorun oldu ne olduğunu da farkedemedim aslında. ama şuan da cihaz ilk açılırken 4 tane sarı ışıktan sonra normalde açılması gerekirken makina açılmayıp o 4 sarı çizgini en sağındaki çizgi yanık kalıyor ve cihaz açılmıyor. başıma gelen bu sorunun ne olduğu hakkında bilginiz varsa bana da iletirseniz yada buradan yazarsanız cok sevinirim

muratkursat
09-08-2007, 09:47
Sevgili Balliba;

digital + ile verdiğin keyleri dün cihazıma girdim. ancak şifreler çözülmedi. emulara resette attım. ancak ben d+ ları astra üzerinden izliyorum acaba burdamı sorun olabilir. bildiğim kadarıyla iki uyduda da sistemlerinin aynı olması gerekir. d+ ları izleyemememin nedeni ne olabilir.

Balliba
09-08-2007, 12:08
Keylere reset attıysanız imzamdaki d+ şifrelerini tekrar girmeniz gerekecek...

10-08-2007, 20:46
arkadaşlar mehabalar seul gs-1180 kullanıcısıyım fakat bir problemim var bu cihaz üzerinde yazılı olan pid lerden başka pid eklemiyor nedense pid ler standartmı bu cihaz da,bir sürü çalışmayan zaten pid var onları düzenle ile yeni pid ler oluşuyor ama kesinlikle yeni pid oluşturulamıyor nedense, bilgi verirseniz sevinirim.

Sevgili XXXMEN;

Acaba, yeni pid oluşturmayı ne sebeple istediğinizi öğrenebilirmiyim?

Saygılar & Selamlar

kdenizz
11-08-2007, 12:05
Sevgili Balliba;

digital + ile verdiğin keyleri dün cihazıma girdim. ancak şifreler çözülmedi. emulara resette attım. ancak ben d+ ları astra üzerinden izliyorum acaba burdamı sorun olabilir. bildiğim kadarıyla iki uyduda da sistemlerinin aynı olması gerekir. d+ ları izleyemememin nedeni ne olabilir.

bu konuyu ben de sormuştum daha önce ve cevap alamadım.. bu d+ keyleri hangi uydu için..

Balliba
11-08-2007, 12:57
Turksat'ta zaten Digital + yok. Digital Plus keyleri hangi uyduda olursa olsun geçerlidir. Keyleri yanlış girme ihtimaliniz veya keylerin değişmiş olması ihtimali çok yüksek. Aynı keylerle ben sorunsuz izliyorum, denemediğim keyleri buraya yazmıyorum zaten.

DonQuichotte
14-08-2007, 13:18
uydu alıcının menülerinden herhangi birine girdiğim zaman ekran siyah beyaz oluyor, bir miktar da titreşimle birlikte. ayarları bozmuşumdur deyip 21.yazılımı tekrar yükledim, olmadı yine aynı. kanal menüsü (ok tuşuyla girilen) veya cihaz menüsü falan farketmiyor, hepsinde aynı.
neden böyle olduğu ve sorunun nasıl giderileceğini bilen var mı?:smiles7:

Balliba
14-08-2007, 13:28
Fabrika ayarlarına dönmeyi denediniz mi ?

ozan-gurun
14-08-2007, 14:29
Herkese merhaba arkadaşlarım ben seoul 5000 modelini almaya karar verdim malum herkesin evinde pc ve internet yok bende akrabalardan yazılım falan idare ediyodum ve yeni uydu almaya karar verdim araştırmamın sonunda bu markayı tam bana göre galiba uydudan güncelleme yapması benim için çok güzel yalnız benim biraz sorum olucaktı bende türksat hotbird çanakları var güncelleme için ayrıyetten bir çanak ya da lnb gerekiyormu kardeşlerim inşallah hotbirden güncelleme yapıyordur bizim apartmanda çatıda iki anten var herkes kullanıyor merkezi sistem deniliyor galiba harici anten lnb takmak yasak demek istedğim türksat hotbird bi de disec var bunlar tpsleri izlemem için yetermi acaba ????

http://img36.yukle.tc/images/1820evseoulgt5000a.jpg (http://www.yukle.tc)

DonQuichotte
14-08-2007, 14:52
Fabrika ayarlarına dönmeyi denediniz mi ?

evet denedim.
ayrıca bi ara, cihazın fişini çektim. 1-2 saat sonra döndüğümde açtım, bi kaç dakika menüde sorunsuz kaldı. sonra yine gitti.