canawaar
26-08-2004, 11:37
merhaba.. ustalar, üstadlar, işi bilenler, sesimi duyanlar, yardım etmek isteyenler... şimdiden teşekkür ederim..
bende nokia 3300 cep tel.. var. şu mp3 çalma özelliği olan.. yanında verdikleri duk2 kablosu ile bilgisayara bağlayıp harici 64 mb multimedia kartına mp3 yükleyip dinleyebiliyorumm.. sorun yok.. ama telefonun kendi kafızasına galeriler uygulamalar oyunlar gibi kısımlarına erişim vermiyor..
yada şöyle anlatayım.. telefonu bilgisayar harici harddisk olarak görüyor sadece 64 mb a ulaşabiliyorum..
kızılötesi bluuutooot özelliği yok..
tek bağlantı tipi duk2 usb kablosu..
nokia internet sitesinde duk 2 için driver ve telefona resim oyun yüklemek için program vermişler.. bunları orda anlatılan gibi yaptım.. ama benim telefonu sadece harddisk gibi görüyor.. orda anlatılana göre modem olarak görmesi lazımm..
telefonumu bilgisayara bu kablo ile bağlayıp resim,oyun vb yüklemek istiyorum.. bu işi yapabileceğim program varmı.. nasıl yapıcam..
yardım ederseniz sevinirim..
tekrar teşekkür ediyorum..
Bilgiyasarım (p42800-512mbram-asusanakart-usb20)
(BENDE BİR ÇOCUĞUN MASALA KANDIĞI GİBİ SANA KANDIM)
arkadasim hiç sanmiyorum böyle bir sey yapabileceini neden diye soracak san çünkü ne infrared var diyosun nede bluetoth o dolayi ancak göndericegin dosyaya sag tusla t1kla eger gönder de yakin bilgisayar yaziyorsa mutlaka alir yada bir yerden infrared yada bluetoth temin etmen SART.. arkadasin iste böleee umarm sevkini kirmam kolay gelsinn :write:
canawaar
26-08-2004, 16:54
kardeş telefonda kızılötesi ve bluetoth yok nasıl temin edebilirimki..ben usb kablo ile yapmayı soruyorum.. nasıl olur ... genede saol..
arkadaşim bandede aynı telefon aynı sorun var. sanıyorum bu iş için dku-5 kablo gerekli. o da 45 milyon civarında. değmez, boşver...........
nokia3220 için hangi dku kablosu lazzım bilginiz var mı teşekküreler
Arkadasim hayırlı olsun. Dku-5 i çook iyi fiyata almişsin. neyse biz konomuza dönelim. ilk önce kablanun driverini yuklemek gerek. sonra pc suite6,4 ü kur en son!!! telefonu bağla. (eğer teli en son bağlamazsan bazen sorun çıkarıyor) şimdi sıra pc suite geldi:
pc suiti acinca ayarlar başlıgı altındaki bağlantıları yönet --> seri bağlantı kablosunu seç ve tikle-->Yapılandır-->burada com portlardan "prolific usb to comm port" seçeneğini seç--> tamam--> diyerek çık. artik tel bilgisayara tanitildi ve bağlandi.
sira melodi ve amr lerde forumda mevcut. shadowman in paylaştigi dosyalar canafar. (buarada shadowman kardeşimize sonsuz tesekkürler)
buradan indirilen melodiler pc suite dosya aktar kısmindan telefona yüklenir.
java oyun ve uygalamalariysa, tabiiki uygulama yükle kısmımdan. :))
Şimdiden kolay gelsin.
benim 6230 tel im var ve içinde 256 MMC kart var ben DKU-2 kablo alsam telefonun içindeki kartı usb den bağlanan flashdiskler gibi kullanabilirmiyim
yani hiç bir kablo driveri yüklü olmayan bir pc ye telefonu DKU-2 ile usb den bağladığımda pc de harici disk olarak görünüyormu
birde bu DKU-2 kablosunu elle yapabilirmiyim şeması varmıdır
bedirhan2004
07-12-2004, 14:44
ustalar kolay gelsin bende 3220 aldım ama bitürlü polifonik yükleyemedim ..bende şuan sadece usb com girişi var .. program yok .. daha doğrusu eski programlarla denedim 3220 kabul etmiyor.programı bula bileceyim bir adres yada yardımcı olacak bir usta varmı şimdiden teşekürler
arkadaşlar bendede 6220 var ben duk-2 aldım yalnız işlem yapmadı en iyisi duk-5
her işlemi destekliyor pc suite 5.62 yani eski versiyonu 6.4 ten iyi bana göre nedenini
acıklayım pc suite 6.4 her telefonu görmüyor 5.62 sorun vermiyor her telofonun modemini görüyor ayrıca tods arkadaşın dediyi gibi o kadar pahalı deyil ben 25 milyona aldım.bedirhan kardeşim biraz daha acıklarsan yardımcı olmaya calışırım sadece com girişi var diyorsun ne gibi bir şey adını sanını söylersen yardımcı olurum. eprof kardeşim duk-2 ve duk-5 kablosunu kendin yapamaszın duk-2 de 8 tırnak var duk-5 de 15 tırnak var yani neyin nereye geleceyini bilemeszin bir duk-2 kablosu alacan ayrıca pc suite yükleyecen yada irda yani kızılötesi aletini alacaksın onda pc suite ihtiyacın olmaz.
cem70 cavabın için teşekkürler benim asıl öğrenmek istediğim DKU-2 (6230 un kılavuzunda DKU-2 yi destekler diye yazıyor) ile pc suıtin ve driverlerin yüklü olmadığı bir bilgisayara tel i usb den bağladığımda sadece tel in içindeki MMC kartı görebilirmiyim
hani digital foto ları usb ye taktığımızda harici disk olarak gözüküyorya o şekilde oluyormu onu soruyorum