Grafik Görünüm : sunny 7010DCİ-D ilgili yazılım ve diger sorunlar lütfen başka yere yeni konu açmayın
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[ 7]
8
9
10
11
12
13
14
15
16
arkadaslar
sunny 7010 dcı sarı kapaklı önünde 1.06 yazıyor
engeener modda yazılım yüklüyorum yazılım kabul ediyor ama yine aynı
l 1.06 yazıyor nasıl düzeltebilirim ,selamlar
DeLiVeRy 09-06-2004, 20:50 @tahir seninde o yüzden soruyu sorma ihtiyacı duyduğunu biliorum dostum...
@cemmesut sonunda makinanın hallolmasına sevindim...@tahir abi saolsun:)
@cemmesut, makineni hallettiğine en az bende senin kadar sevindim dostum.Hayırlı olsun..:)
@gunes, senin bahsettiğin 106 loader versiyonun dostum.Cihaza orjinal emusuz veya emulu yazılım atmakla, keza cihazda cihaza yükleme yapmakla loader versiyonu değişmez.Seni cihazın 1 mb ve micom chipli, sakın ola 212,616,618 loader vb. cihazına atmaya kalkışma başına iş açarsın ona göre dostum...
Saygılar...
slm offline kardes benim onwayı istemem arsiv de bulunması
hepsini denedim birde onwayı denemek amaclı meraktan dolayı
saygılar.
şair der ki:Bir kibrit aleviysen karanlığımda ve ya bir mum,bir kandil... Hele ki 25 mumluk bir ampulsen karanlığıma ışık tutan,o an için benim için tanrı da sensin kul da....Bu formda bana ışık tutan bütün dostlara selamallar!...
karayel27 09-06-2004, 23:56 BANA CEVAP YAZMADINIZ. benim digiçağda sunny yazılımı var bir sorun olurmu
slm cem70 yardımın için teşekkürler bilmediğim için .Şimdi 040223 yükledim doğrusu bumu
Forumdaki yorumlara göre bügün makine aldım, Kaç MB onu sorucaktım ve yazılımı nerden yükleyebilirim.
Bu soru daha önce sorulmuş cevabıda 2mb olarak verilmiş ama kullanma kılavuzunda 1mb yazıyo. Emin olamadım riski varsa dokunmiyim hiç.
Teşekkürler.
Model : AT-7010DCIz
Last Update :Feb 24 2004
S/W : v02.00.04
H/W :v12.01.A5
Loader :v6.1.6
C.A :2.2.1
( 4 oyun var )
(kılavuzda 1mb flash yazıyo)
(sarı mavi yesil menu bsaıncada bişiler çıkıyo (çıkınca noluyo bilmiyorum ama sorulmuş daha önce)
hasretim55 10-06-2004, 07:58 7010 dcı polsat auto sorunsuz [ resetleme,hafızaya almama, kapatıp açınca hotbirdi silme] gibi sorunları yaşatmayan tecrübe edilmiş yazılım varsa lütfen açıklayınız...teşekkürler
halukdora 10-06-2004, 08:25 10 nisan emu yazılımını kullanabilirsin.forum içinde gerekli açıklamalar var.
Sevgili Karayel27
Digiçağ da Sunny yazılım olur.Hem de güzel olur.Sevgiler
11 olmaz 12 pinli olması gerek 12 pnli ise elitin sitesinde 12 pinli cihazların 1 mb Normal yazılımı var onu atarsan düzelir amma ekranda 4 çizgi varsa bunu düzeltme şansın serviste olur servise yollaman gerekir
DeLiVeRy 10-06-2004, 10:27 @dakgkid merak etme cihazın 2mb kullanma kılavuzuna aldanma ilk çıkan 1mb cihazların içindede o kullanma kılavuzu vardı yaklaşık 1-2 ay itibariyle sunny kullanma kılavuzunu değiştirdi yeni gelen makinaların içinde yeni kullanma kılavuzları bulunuyor...makinana 10 nisan orjinal yazılımını, sonra 10 nisan emulu yazılımı yükle sorunsuz izlersin...iyi çalışmalar
kanarya27 10-06-2004, 10:44 selam dune hocam ekranda 4 çizgi kapalı iken duruyor açınca açılıyor ama on diye kalıyor ekranda öylece kalıyor buna bir mb yüklersek olurmu acaba ama dune hocam yazılımda kabul etmiyor acaba buda uçukmu.
saygılar
tahir kardeş cevabın için sağol
malesef 212 loader denedim ,şimdi yazılım alıyor görünüyor ama açıp lapatınca yine 6 1.06 yazıyor cihaz açılmıyor
şimdi bu cihazı nasıl düzeltirim selamlar
@gunes, cihazın açıldığında cihazının ekranında ne çıkıyor..? ---- (4 adet çizgi) mi çıkıyor..? Biraz daha mevzuyu aç dostum..
cemmesut 10-06-2004, 12:23 tahir abi gecen bi soru sordun emu attıgında displayde kaon yazısı nasıl cıkıyo diye abi tv ekranında değil nelinde cıkıyor ben gördüm yani. yaklasık 10 tane cihazda gördüm bu cihazlar hatta kumandadan kapatınca ekranda ---- oluyor sonra cihazı tekrar kumandadan acınca kaon yazarak acıyor abi. saygılar.
@cemmesut, tamam dostum anlatmak istediğini anladım. Senin cihaz nasıl herhangi bir problem yok değil mi..?
kanarya27 10-06-2004, 12:50 dune hocam elitin tam olaraktan adresini alabirmiyim?
tahir kaerdeşim
u 1.10 yazıyor hemen ardından L 1.06 yazıyor öyle kalıyor
cihaz üstündeki stby tuşuna basınca off ve ---- oluyor tekrar stby tuşuna basınca açması için bir çok yazı yazıyor cihazda on yazıyor görüntü veya osd yok
yazılım yükleyince alıyor görünüyor ama yine aynı oluyor saygılar
Tüm herkeze slm bende sunny dcı 2mb cıhaz var normal keyleri elle girilen yazılım yüklettim hiçbir sorun yoktu dahasonra au emu yazılımı üklettim bu seferde TPS fransız kanallarında donma oluyor birkaç saniye sonra tekrar düzeliyor vs... bu sorunumu nasıl düzeltebilirim ve ayrıca BL618con.bin loder versiyonu yüklesem veya yükletsem sorun çözülürmü şimdiden tüm ustalara teşekkür ederim saygılar
acelya10 10-06-2004, 15:06 makinayı resetleyip tekrardan bak yalnız kanal kilitinin açık yap.bende bir problem yok.
sunny 7010 dcı mr.1.08
2*120 offset anten
sayın acelya10 dostum acemi oldugum için yardımcı olursanız sevinirim sırasiyla belirtirseniz saygılar???
cemmesut 10-06-2004, 15:27 yok abi su an cihazda hiç problem yok gül gibi calışıyor tesekkürler
slm arkadaşlar şu acemiye biryardım resetleme nasıl yapılır kısaca belirtirseniz sevinirim teşekkürler
receiver normal açıkken (yani bir kanal seyrederken) MENU tuşuna basılacak sonra SİSTEM KURMA bölümüne girilecek Komple Reset üzerine (Bazı makinalarda Fabrika ayarları yazar) gelip OK tuşuna basılacak tekrar OK tuşuna basılınca resetleme başlar makina yeniden açılır. Fabrikadan bugün alınmış hali gibi olur.. Emuya birşey olmaz saygılar..
fatih 88 teşekkürler ...BL618con .bin loderversiyonu nedir ?cihaza yükletsem iyiolurmu?saygılar
arkadaşlar bu konularda yen olduğum için bilgi sahibi değilim. polsat kanalı hangi uydu üzerinde acaba.Yada benim cihazımda izleyebildigim kanalları yazayım.Hortbit uydusundan bir şey izleyemiyorum.Turksat 1c litesine yazan yayınları izleyebiliyorum kanalD star paketi ve cine 5 gibi. vs.vs. Ama bir sorunum var yeni tasındıgım evde ev sahibi ile anlasamıyorum ve catıda merkezi bir sistem oldugu söyledi sadece bende digital bir receiver aldım Sunny 7010 DCI. Ama catıda kac canak var bilmiyorum.Bakma imkanımda yok :( Bunu nasıl anlarım yada cihazımdan maximum parformansı nasıl alırım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...
bytime kardeş polsat kanalları hotbirtde ve 700-750 arası kanal sayısı var Türksatla beraber 800 civarında kanal seyredebiliyorsan hotbird vardır.. eğer 100 civarında kanal seyredebiliyorsan Türksat bağlı antenin bağlı olduğu yere bir bakmanız lazım kaç çanak var diye bakmadan biz de bilemeyiz kardeş...
fatih arkadsım catıya cıkamıyorum.Kremit bir catı ve ev sahibim acayip kıl bir insan.En üst katta o oturuyor ve kapısı 24 saat acık.Ne yapacam bilmiyorum ama yine verdiğin bilgiler için tşk ederim.
kiremit bir çatı ise uzaktan bakıldığında yine kaç anten olduğu belli olur..
Eğer makinadan bulmak istersen MENU tuşuna sonra Kanal arama bölümüne girince Hotbirt uydusunu seç ve diSEqC bölümünde A-B-C-D seçeneklerini tek tek dene hangisinde sinyal gelirse diSEqC bağlantı şekli var demektir. Fakat sanmam bence o çatıda 1 anten var dostum.. saygılar..
@bytime, ev sahibine sorsana dostum çatıda kaç çanak var diye..? En kolay yolu bu..
7010hispasat polsat au yazılımını yükledim herşey iyide hispayı auto yapmıyor normalmi hatamı yapıyorum
Normal dostum. Emunun yazılımının hispasatta au açabildiği kanallar şifreleme sistemlerini değiştirdiler. Eksik keylerin varsa http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=135163#post135163 bu sayfadan kontrol et..
Saygılar..
tahir arkadaşım dedim ya eve yeni tasındım ve kılmı kıl bir ev sahibim var o yüzden muhattap olmak istemiyorum. bir defa sordum yaşlı bir amca zaten. 4 tane takdırdım oglum yok 4 kata verdik oglum dedi. 2 tane lnb mi ne zımbırtıysa ondan var dedi. Yani bir seyden anlayan bir insan değil ve sinir biri. o sitemi çözmek için yüzden başka yöntemler aramaya başladım.
" DeLiVeRy " saol, inşallah 2 mb dir , bişi olmaz
slm arkadaşlar elimdeki bulunan cıhaza au yazılım yüklettim tps kanallarında donma yapıyor ustalarımın tavsiyeside makinayı resetlememi söylediler akşam evde denedim üstelik iki kere kanal kiliti açık olarak fakat ne hikmetse olmadı onbeş yirmi dakkika sonra tekrar donuyor kanal degiştiriyorum açılıyor vs....cıhazın sistem bilgilerini aldım ve bu sorunuma ustalardan yardımcı olmalarını rica ederim MODEL:AT-7010DCIZ Last Update:Apr 10 2004 S/W:V 02.00.05 H/W V: 12.01.A5 LODER : V 6.1.6 C.A: 2.2.1 belkide tekrar au yazılımı yüklemem gerekirse nasıl bir işlem yapmam gerekir bilgilendirirseniz çok sevinirim saygılar
alligatormt 11-06-2004, 09:27 bytime, fatih88'in dediği gibi menü'den kanal aramaya gir.En üstteki diSEqC usuals seçili iken OK de.Ekranda Sol tarafta uydu listesi var.Hotbird seçili olsun.Sonra sağ tarafa geç altta diSEqC seçenekleri kısımından A-B-C-D diye değiştirerek sinyal barından sinyal gelip gelmediğine bak.Eğer sinyal gelirse hotbird var demektir.Sonra Hotbird seçili iken Kanal arama yaptır.Kanalların gelmesi lazım.
Saygılar...
slm arkadaşlar sorunuma yartımcı olacak ustalarım bilgi verirlerse memnun olurum????
halukdora 11-06-2004, 10:35 yeni yazılım yüklemeden önce değişen ****** var bunları güncelle.
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=135163#post135163
tps içinde 0C keyini ilave et...
slm Halukdora dostum senin bahsektiklerinin hepsi şifreleme sisteminde var neden oluyor anlayamadım hatta sinyal zayıf olur düşüncesiyle sinyal seviyesini 86 87 olarak alıyorum üstatım kafaya koydum cihaza yeniden yazılım atayım diyorum nedersin acemide oldugum için işin neresinden başlayaçağımı bilmiyorum bu konuda üstatlardan yardım bekliyoru saygılar......
mesajıma cevap belirden yokmu????? üstatlardan yardım............
şuan sendeki yazılım au kardeş..
Bu durum bende de olmuş bu durumun sebebi rasgele *** girmekten kaynaklanmaktadır.. *** bölümünde load default yap sadece tps keylerini VIACCESS bölümüne ekle donma diye birşey kalmaz rasgele girilen ****** bazı kanalları etkilemektedir.. tüm arkadaşların bilgisine ..
sevgili arkadaşlar rs 232 data kablosu aldım bağlantıları =2,3=3,2=anladım ama 5nolu ucu nasıl bağlayacağım lütfen yardım sevgiler...
sağ olasın fatih88 bu akşam dediğini yapacağım teşekkürler birde şu loeder meselesivar deniliyorki bl618con bin versiyon atılırsa iyidir iyiise hangi kupla nasıl atarım bilgilendirirseniz şu acemiyi sevindirirsiniz saygılar......
slm arkadaşlar ve ustalar bu işlemi nasıl yapabilirim cevap bekliyorum....hepinize sevgiler..
KUP223user ile yüklenir. kardeş... pek o kadar da önemli değil.. kanal hızında milemetrik bir hızlanma görülüyor.. saygılar..
fatih88 kadeş şu sunny cıhazlarına ekran menüsünü güzelleştirecek emu yazılımı varmı ?au emu harici yeniçıkan yazılım olabilirmi? benimki bir duyum nextstarın getirdigi ve satışahazırlanan (supex)'diye cıhaza tüm şifreleme sistemlerini çözen au yazılım atılmış yakında piyasada olur diyorlar aslı varmıdır bilgi amacı için saygılar...
sayın ustalarım cevap alamadım ? böyle birşey varmı teşekkürler....
Hepsi au biraz zor değişik menu istiyorsan Xtreme ve Kaon yazılımları farklı renk ve menudedir menu özelliklerinde pek fark yoktur bilgine.. Emuluda yükleyebilirsin saygılar..
met 1 kardeş donma sorunun düzeldi mi?...
selam arkadaşlar elimde sunny 1030 ve7010 var 2mb kup228 ve226'ile her yolu deniyorum cihazlar yazılım almıyor bana yardımcı olabilirmisiniz? sevgiler...
soneralp 11-06-2004, 22:41 arkadaşım cihzının daha fazla detaylı bilgileri gerekiyor mesala açılırken receverının üstündeki rakkamların olduğu yerde neyazı yo sen iyisimi setup da system info kısmında ki bilgileri buraya yaz ondan sonra yardımcı olabiliriz.
Saygılarımla,
İyi Seyirler.
oldu ozaman okey.
tamam sevgili arkadaşım iki cihazıda yükledim benim sorunum kup useri yanlış açmamdan kaynaklanan bir hata imiş cihazların ikiside (6.18 loader 2mb) kup 228 ile yazılımı yükledim. sevgiler... :pepper:
MODEL : AT-7010D
Last Update :Apr 10 2004
S/W: V02.00.05
H/W:V12.00.A1
Loader: V2.1.0
bu cihaza emu yüklenirmi ? yüklenirse nasıl yüklenir bilen biri varsa güzel bir şekilde anlatırsa çok duamı alır teşekkürler
Lion kardeş bu makinanın kendi yazılımı yok fakat DCI yazılımını yükleyebilirsin
önce kup208 ile bl212 yi yükle
(L210 dan yüksek olan arkadaşlar bl212 yi yüklemeye çalışmasınlar)
1- 7010 DCI 2 mb orjinal yazılımı kup216spr ile kup açılınca dosyayı seç boş alanına küçük harfle zzzup yaz enginer mode yazar altına 12345 yaz sonra makinayı arka anahtardan aç yüklenecek
2- 7010 DCIZ 2mb emu yazılımı kup 228user ile yüklenecek. saygılar..
Sonra sistem kurma bölümünden komple reset yap. kanal tarattır.. saygılar.
Fatih88 o cevabı banamı verdin anlamadım bendeki cihaz sarı kasalı game station var 2mb flaşı ama sarı kasa işte normal değil versiyon bilgileride bunlar
MODEL : AT-7010D
Last Update :Apr 10 2004
S/W: V02.00.05
H/W:V12.00.A1
Loader: V2.1.0
sanırım anlamadın beni normal cihazlara zaten yükleyebiliyorum gri kasalılara ben sarı kasayı öğrenmek istemiştim genede senin içinde dua ederim :) ama cevabımı alamadım haala
az once sunny 7010 D aldım realden ve hiçbir şifre *** falan yazmadan alete multileri falan çözmeye başladı:o) hadi polsatlar AU da TPS'e nooluyo.. matrix seyrediom şimdi:o)
Cihazın polsat au yazılımı ve güncel ****** girilerek sana gelmiş dostum. Menu ye bas, karşına çıkan ekranda sistem kurmayı tıkla ve kumandadaki yukarı ok tuşuna bas ve orada yazanları buraya yaz. Bakalım cihazının sistem bilgisinde neler yazıyor...?
son versiyon forumdan baktım..
AT-7010DZ
last upd. apr 10 2004
s/w v02.00.05
h/w v16.00.a1
loader v6.1.8
ya çok hoşuma gitti bu iş.. ben çanağı turksata çevircektim aslında ama bunu görünce dursun biraz hotbirdde:o) tahir kardeş peki ben ilerde *** falan gircem mi bu alete? girceksem nasıl? sarı kırmızı tuşları falan diye dun okumuştum ama bugün bi türlü bulamadım forumda..
o kadarda pahalı bi alet değil hem.. real'den 30 milyon*5 taksitle aldım..
Nasıl *** girileceği için burayı tıkla http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=10670
Güncel ****** için ise burası http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=135163#post135163
fatih88 söylediğini uyguladım cihaz sorunsuz çalışıyor sırtımdan büyük bir yükü aldın çok teşekkür ederim...
Yeni cihazın hayırlı olsun bu arada. Önemli değil, sende sağol dostum..
merhaba ustalar bende 7010dcı var sorunşu herşey cok güzel ama radyo test 16 ht nin üzerine geldim cihazkilitleniyor hiç birşey kumanda etmiyor cihazı açıp kapamam gerekiyor açil yardım
Sistem bilgini yazmamışsın ama sanırım sende 19 03 2004 yazılımı yüklü..En son emu yazılımı (10 04 2004) yükle cihazına sorun halledilmiş olur...
Saygılar...
a-ayberk 12-06-2004, 19:27 YARDIM: AT-7010 DCI V.10.41.65 makineme Kup 228 User ile 10.04.2004 tarihli emusuz ve emulu yazılım yükledim.Yükleme başarılı mesajı geldş fakat ekranda L 1.06 ve 1nı E mesajı geliyor.ne yapmalıyım
erdsevgin 12-06-2004, 20:31 7010 dcı ya polsat auto yzılım attım fakat kanalları arattırıyorum ok buluyo hepsini hafızaya alıyorum ok
fişini çekip yeniden taktığımda ise tüm kanaalar gidiyor bilen varmı çözüm yolunu
@erdsevgin, sistem bilgini yazmamışsın ama sanırım sende 19 03 2004 yazılımı yüklü dostum. 10 04 2004 yazılımını yükle sorunun düzelecektir.
Saygılar..
Dostum ilk önce kup216spr ile supervisor modda (12345 yazarak) önce cihazına uygun en son çıkan emusuz orjinal yazılımını yükle ve cihazını resetle.
Ustalar selamlar ..
bendeki makinanın özellikleri
AT 7010 DCIZ
lost Uptade mar 19 2004
S/W V02 00 04
H/W V 12 01 A5
Loader V 2. 1. 2
C A 2. 2. 1
buna herhangi birşey yüklememe gerek varnı varsa no sun ile yazarsanız sevirim selamlar
Ustalar selamlar ..
AT 7010 DCIZ
lost Uptade mar 19 2004
S/W V02 00 04
H/W V 12 01 A5
Loader V 2. 1. 2
C A 2. 2. 1
buna herhangi birşey yüklememe gerek varnı varsa no su ile yazarsanız sevirim selamlar
@flash8, Yapılacak iş çok..:) İlk önce kup216spr ile supervisor modda (12345 yazarak) en son emusuz orjinal yazılımı yükle (10 04 2004) ve resetle. Daha sonra kup223 ile bl616 loaderi yükle, tekrar kup223 ile bl618 loaderi yükle ve resetle.Son olarak kup228 ile en son emulu yazılımı (10 04 2004) yükle ve tekrar resetle. Kolay gelsin.
Ustalar selamlar ..
GAME STATION
AT 7010 DCIZ
lost Uptade mar 19 2004
S/W V02 00 04
H/W V 12 01 A5
Loader V 2. 1. 2
C A 2. 2. 1
buna herhangi birşey yüklememe gerek varmı varsa no su ile yazarsanız sevirim selamlar
@flash8 yukarıdaki yazıyı ben senin için yazdım dostum. Tekrar niye soruyorsun ki..?
Tahir usta insan kör olursa böyle olur bakar kör ilgine teşekkürler
Olabilir dostum..:) Sen dediklerimi aynen uygula..
yazım hatası yaptım ilgin için tekrar tekrar teşekkürler
Yükleme işi nasıl gidiyor @flash8..? Takıldığın bir yer var mı..?
kup 216 açtım supervisor ne demek nasıl olacak
tahir hocam yaarrrdııııımmmm
erdsevgin 13-06-2004, 11:10 makinayı ilk aldığımda 19 du daha sonra emuyu attım ve 10 04 oldu ama genede yapıyo aynı sorunu
(şu an makina elimde değil sahibine verdim fişten sökmemesini tembihledim)
@erdsevgin, http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=11033 burada yazanları uygula dostum.
erdsevgin 13-06-2004, 12:26 @erdsevgin, http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=11033 burada yazanları uygula dostum.
burad yazılanları okudum yüklemeyi deniyecem ama bu yazılımlar 2mb 7010dcı
içinmi yoksa 1mb mı
benim makina 2mb ta
Dostum cihazının H/W si ile yükleyecek olduğun yazılımların ki aynı olacak bunu unutma..! Yoksa yol aynı...
erdsevgin 13-06-2004, 16:47 eyvallah sağol
erdsevgin 13-06-2004, 16:48 eyvallh sağol
fakat 1mb 2 ye atarsam veya tam tersi yapıldığında makinaya zarar vermezmi
esrarengiz 13-06-2004, 21:10 lütfen yardım emulu hangi yazılımı yüklemeliyim
SİSTEM BİLGİSİ
MODEL: AT-7010D
Last Uptade: Dec 19 2003
S/W: V02.00.03
H/W: V16.00.A1
Loader: V6.1.6
@erdsevgin , senin cihazın H/W si ile atacağın yazılımınki aynı olacak bunu untma..!
@esrarengiz , kup228 ile bu dosyayı http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=1252 cihazına yükle ve cihazını resetle.
merhaba arkadaslar
dun at 7010 dz sunny aldim.forum u dunden beri okudum , kafam acayip karisti . sirasiyla hangi programlari yada emu lari yuklemeliyim . simdiden herkese tesekkurler.. selamlar..
Dostum cihazının sistem bilgisini yazarmısın..
yazdim sistem bilgileri az once
Eksik yazmışsın ama. Menü ye bas, sistem kurmayı okeyle ve yukarı ok tuşuna bas. Sistem bilginde yazanları aynen yaz..
yazan su
model at 7010dz
last update apr 10 2004
s/w v02 0005
h/w v16 00a1
loader : v6 1.8
Dostum, zaten senin cihazında en son emu yüklü. Menü ye bas, sistem kurmayı işaretle, karşına çıkacak olan menünün sol tarafında aşağıya doğru indiğinde kanal kilidi denilen bir yer olacak bunun üzerine gel ve sağ tarafta açık olarak işaretle. Artık cihazın çözebildiği kanalları görüntüleyecektir. Keylerin güncel ise tabii. *** menüsünü açmak için http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=10670 burada yazanları iyice oku. Güncel ****** için ise http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=135163#post135163 burayı tıkla..
Saygılar..
yaptim dediginizi simdi ne olacak? sifre yi cozuyo mu mesela cine 5 i ?
Bu soruyu sormadan önce http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=114386#post114386 buradaki yazılanları okuman gerekirdi...
a aaa ozurdilerimmm sistem den bilmiyodummm ama simdi ogrendim...
viaacsess diyo ekranimda bu kanallarda. birsey yapmalimiyim yoksa bekliyomuyum?
sağ üst köşede yanıp sönen yazılar kanallar ait şifreleme sistemidir eğer güncel şifreleri girmişsen yayın çözülür çözülmesse zaten şuan için yapacak birşey yok yayın çözmüyor demektir.Boşuna beklemene gerek yok.
carsna sayın arkadaşım hebinize teşekkür ederim evet donma olayı düzeldi o gün cevap yazamadıgım için kusura bakmayın saygılar
slm usttalarımdan öğrenmek istediğim en son çıkan au emu yazılımları viacces ve diyer şifreleme sistemlerini çözermi? yada sunny yeni çıkan au yazılımlarına seca2 gibi ra dosyalarımı ilave edilmeli saygılar
xmenxmen 14-06-2004, 13:26 slm.uydu konusunda biraz yeniyim bende sunny 7010 DCI var. yeni kanal aradığım zaman bazı kanalları bulamıyorum. kanalı manuel olarak girmek zorunda kalıyorum. bunun sebebi nedir acaba. Yeni emu programını yukledim acaba ondan kaynaklanıyor olabilirmi. ama yüklemeden öncede bu sorun var dı?
met1 seca2 gibi dosya ilave edemezsin. Puplic edilen viacces1-nagravision-seca-seca2-irdeto şifrelerini çözer.. saygılar..
xmenxmen 14-06-2004, 17:59 başka bir sorum daha olacak bu cihaza hard disk ekleme şansım var mı ?
esrarengiz 14-06-2004, 20:05 tahir kardes tesekkürler
poyraz63 14-06-2004, 20:10 selamben poyraz 63 bendesuuny 7010 game oyunsuz var yanlış dosya yüklediğim için şıu an u 1.10 yazıyor ve sonra stant by yabasıncada on da kalıyor ben flaşı yanmış tır diyordum duyduğuma göre flaş yanmazmış boşalırmış bendekinden birisindede vardı o yaptır mış bana söylemediler ne yammam gerekir yardımcı olursaNIZ SEVİNİRİM 1 AYdır televizyona bakamı yorum acil yardımm
1 mb lıklarda düzeltmek baya zor oluyor.. kup205 ile orjinal 1mblık 7010 d yazılımını yüklemeyi denemeni öneririm. saygılar..
@flash8, İlk önce cihazını arkasından kapa ve cihazının fişini prize tak..rs232 kablonun bir ucunu cihazına, diğer ucunu pc ne (com1 port) tak. kup216spr (dikkat et...! kup216user değil..). kup216spr programını çalıştır ve bl212 dosyasını seç (bu esnada kesinlikle cihazını arkadan açma...! Burası çok önemli..!) ve alttaki yazıların altına mouse un sol tuşuyla tıkla ve 12345 yaz , yazdığın yazı gözükmeyecek ama ekranda Supervisor mode yazacak. Daha sonra H/W si cihazına uyan en son orjinal emusuz yazılımı seç ve cihazını arkadan aç yazılım yüklenmeye başlayacak, yükleme işi bittikten sonra cihazını resetle..
Bundan sonrasını daha önceki (mesaj no 918) yazımda da belirtmiştim. Yazdıklarımı aynen uygula..
Kolay gelsin..
poyraz63 14-06-2004, 21:08 selam arkadaşlar bende eski kasagame oyunsuz sunny var şu an U.110 yazıp kalıyor ne yamam gerekiyor acele yardım bunu bilen varsa bana ne yapmam gerektiğini söylesin \\\\
fatih88 abi normalde 1 mb lık 7010dcı lara 228 ile emu atılıyor ve normal calısıyor değilmi abi yani bende de normal olarak sunny yazılımı atınca emu olması gerekirdi dimi. ama bence olmamasının sebebi cihaz acılınca cihazın displayında kaon yazarak acılıyor
merhaba arkadaşım.
1 mb lık 7010 dcı makine üzerinde bende emu denemesi yaptım. Tabi ki formdaki arkadaşların bilgilerine dayanarak yapmaya çalıştım ama beceremedim.
Bu fordaki hoca lar ile yapmış olduğun yazışmalar dikkatimi çekti. Uzun müddet takip ettim. Ancak, karıştırdım.
Bu emu yükleme işi sırasıyla nasıl yaptığını belirtirsen sevinirim.
yardımların için şimdiden teşekkürler
@gocabey dostum basit, ilk önce kup216spr ile supervisor modda (12345 yazarak) cihazına uyan (H/W si aynı olan) en son emusuz yazılımı cihazına yüklüyorsun ve cihazını resetliyorsun. Daha sonra kup228 ile en son emu yazılımı yükle ve tekrar resetle. Bu iş bu kadar..
Saygılar dostum..
mandrake35 15-06-2004, 00:06 Bende aşağıdaki receiver var.
SİSTEM BİLGİSİ
MODEL: AT-7010DCI
Last Uptade: Jun 19 2002
S/W: V1.0.0
H/W: V1.0.0
Loader: V1.0.6
C.A. 1.0.2
Daha önceki yazışmalardan 1Mb lık olduğunu ve emu file ının daha çıkmadığını okumuştum. Hala bunun için bir sw yok mu.12.01.a5 i yükleyebilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar
hala beklemedeyiz.henüz çıkmadı.
DeLiVeRy 15-06-2004, 13:32 Bende aşağıdaki receiver var.
SİSTEM BİLGİSİ
MODEL: AT-7010DCI
Last Uptade: Jun 19 2002
S/W: V1.0.0
H/W: V1.0.0
Loader: V1.0.6
C.A. 1.0.2
Daha önceki yazışmalardan 1Mb lık olduğunu ve emu file ının daha çıkmadığını okumuştum. Hala bunun için bir sw yok mu.12.01.a5 i yükleyebilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar
dostum senin makinana emu çıkalı 2 ay oldu...yalnız sakın 12.01.a5 yükleme...yapman gereken olayları dikkatlice uygula...
- www.sunny.web.tr adresinden h/w 10.41.65 olan sunny 7010 dci orjinal yazılımını indir ve makinana 216 ile engineer modda makinana at ve makinanı resetle...makinanın h/w ve s/w si artık cihaz bilgisinde göreceksin...
-ikinci kademede 228 ile emulu yazılımı at ve makinanı resetle yazılım bu adreste bulunuyor http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=1250
Not=Makinanın loaderı 1.06 sakın 6.16 ya da 6.18 yapmaya çalışma makinanda arıza meydana gelir...1.06 da kalsın... iyi çalışmalar... :wave:
DeLiVeRy 15-06-2004, 13:52 @bytime kardeş hattamısın...sorunun devam ediorsa cvp yazarmısın?
kaannnnn 15-06-2004, 16:00 selam arkadaşlar hepinize kolay gelsin.ben sunny at 7010 dcı receıvere yazılım attım.ama şu an ekran display normal açılıyor ama ekrana görüntü alamıyorum.attığım yazılım AT-7010DCIZ_12.01.A5_T040319zc hispasat polsat auto yazılımdı ve kup 228 le attım.ama yanlış flashmı yani 1 mb-2 mb hatasımı yaptım.şu anda displayda önce IınE yazısı sonrada EAIn gibi bi yazı çıkıyor öyle kalıyor ve tv ekranına görüntü alamıyorum.flashmı gitti yoksa.başka bi yazılımla cihazı kurtarabilirmiyim.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.saygılar
Dostum, sistem bilgini yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz..
kaannnnn 15-06-2004, 16:10 şu anda sistem bilgisine ekrana görüntü almadığım için giremiyorum.ama hatırlıyorsam H/W 13.01.A5 di.yardımların için sağol tahir kardeşim.saygılar.
İlk önce cihazını arkasından kapa ve cihazının fişini prize tak..rs232 kablonun bir ucunu cihazına, diğer ucunu pc ne (com1 port) tak. kup216spr (dikkat et...! kup216user değil..). kup216spr programını çalıştır ve bl212 dosyasını seç (bu esnada kesinlikle cihazını arkadan açma...! Burası çok önemli..!) ve alttaki yazıların altına mouse un sol tuşuyla tıkla ve 12345 yaz , yazdığın yazı gözükmeyecek ama ekranda Supervisor mode yazacak. 12.01.A5 e ait en son orjinal emusuz yazılımı (10 04 2004) seç ve cihazını arkadan aç yazılım yüklenmeye başlayacak, yükleme işi bittikten sonra cihazını resetle. Daha sonra kup228 ile en son emu yazılımı (buda 10 04 2004 tarihli) cihazına at ve tekrar resetle.
Sonucu bildirirsen sevinirim dostum.
kaannnnn 15-06-2004, 16:30 sevgili tahir kardeşim söylediklerinizi elbetteki deneyip size sonucu bildireceğim ama şu anda receıverin displayı kumandaya tepki veriyor yani epg tuşuna basarsam epg yazıyor menü tuşuna basarsam menü yazıyor exit tuşuna basarsam NOCH yazıyor.bu durumuda belirtmek istedim.cevabınızı bekliyorum.az önceki yazdıklarınızı hala uygulayımmı.saygılar
Kumandayla işin yok dostum, sen dediklerimi uygula..
kaannnnn 15-06-2004, 16:34 teşekkür ederim. sonucu size bildireceğim.saygılar.
önce rs232 kablo bağlantısını tak kupu aç dosyayı seç sonra makinaya elektriğe tak .. hiç acele etmeden yap yoksa hata yaparsın saygılar..
Evet @fatih88 arkadaşında dediği gibi acele etme dostum. Yazılanları iyice okuyarak ve anlayarak uygula.
Saygılar..
kaannnnn 15-06-2004, 16:41 teşekkür ederim. sonucu size bildireceğim.saygılar.
kaannnnn 15-06-2004, 17:39 sevgili tahir bey forumu ve depoyu araştırdım ama 12.01.A5 e ait en son orjinal emusuz yazılımı (10 04 2004) ve10 04 2004 tarihli emu yazılımını bulamadım.depoda 26.2.2004 tarihli emusuz yazılım var onu atsam olurmu.olursa emu yazılımı sizin söylediğinizi bulamadığım için hangisini atayım.cahilliğimin kusuruna bakmayın cihazı kurtarmak için hata yapmak istemiyorum.saygılar.
AT-7010DCI_12.01.A5_T040410c.zip (http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=1238) (584.4 KB, 602 views) Orjinal kanal silinmesi düzeltilmiş EMUSUZ yazılımıAradığınız dosya bu saygılar.
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=2433 forumda vardı. kaannnn kardeş.
kaannnnn 15-06-2004, 18:21 fatih bey ilgilerinize teşekkür.bu yazılım ilk atacağım emusuz yazılım değilmi.saygılar.
evet ilk atacağın tahir arkadaşın yazdıklarını dikkatli bir şekilde uygula kolay gelsin
kaannnnn 15-06-2004, 18:50 emusuz yazılımı aynen söylediğiniz gibi attım.problemsiz attı.emulu yazılımı henüz atmadım ama değişen hiçbirşey olmadı.hala problem aynı ekrana görüntüyü alamıyorum.ve şu an displayda EAIn yazısı sabit olarak duruyor.belki biraz fazla oldum o yüzden özür dilerim ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.saygılar.
şuan da senin makinada sorun yok tv tak türkçeyi seç yazılım yüklenince makina resetleniyor normalde orjinali yüklendiğinde resetlenmiş oldu makinanı şimdi tv ye tak dostum sonra problemi bildir..
kaannnnn 15-06-2004, 19:33 fatih bey ben cihazı pc min tv kartı var onda deniyorum ama monitore receıverle ilgili görüntüyü alamıyorum.ama cihaz normalde kumandaya tepki veriyor hatta cihazda cihaza yazılım atarken yapılan 3 kere exıt sonra mute yapıyorum cihaz açıp kapatıyor ve ekrana host yazıyor yani herşey normal gibi ama tv ye görüntüyü aktaramıyorum oyüzdende dil seçimini yapıp cihazı normale döndüremiyorum.problemim bu.saygılar
sef hangi yazılımı atın...
at7010d aldım
HW:1600 A1 olanından çıktı
Cihazına ait en son emu yazılımı kup228 ile at ve cihazını resetle.
slm'tüm ustalara arkadaşın AT1030DCI cıhazı var ve cıhaza au emu yazılımı atmak istiyor sizlerin yardımıyla nasıl hangi kup'la ve dosya ile yüklerim yardım ederseniz sevinirim saygılar şimdiden teşekkür ederim
:crashs: suny7010 lar neden modülü olduğu halde free-x i çözmüyor? 2 frenkes düşür veya modül arabirimde nz yap kesin olur
oxiprafa 16-06-2004, 13:57 iyi günler. Keyleri nasıl giriliyor? 100 satır var. Hangi satıra yazılacak?Biraz bilgi verirseniz memnun olurum.
kaannnnn 16-06-2004, 13:59 fatih88 ve tahir beylere sunny at7010 dcı cihazımdaki problemmimde sorunu halletmem için yaptıkları yardıma sonsuz teşekkür ederim.şu anda cihaz problemsiz çalışıyor.problemim yazılımdan sonraki reset atamama olayıymış reset atmayı öğrendim ve problemim çözüldü.bütün arkadaşlara kolay gelsin saygılar.
mandrake35 16-06-2004, 14:40 delivery arkadaşim teşekkürler,
Dediklerini deneyeceğim fakat "216 ile engineerin modda çalıştır" dediğin tam olarak nedir. Kup216spr yi mi kastettin.
Hocam bi aydınlatırsan sevinirim.
Teşekkürler
oxiprafa 16-06-2004, 14:53 gerek kalmadı açıklamanızı buldum. tşk.
hulkhogin 16-06-2004, 15:12 sunny 1mblık 7010d normal emusuz yazılımı nerden bulabilirim..
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=7437
burda var dostum. biraz dikkatli olun ve forumda arama (searc) bölümünü kullanın lütfen.. saygılar.
kanarya27 16-06-2004, 19:10 MODEL:AT-7010D
Last update:Apr 10.2004
S/W:V02.00.05
H/W:V10.40.65
Loader:V1.0.6
buna hangi emuyu atmam lazım yardımlarınızı bekliyorum.
saygılar
DeLiVeRy 16-06-2004, 19:21 delivery arkadaşim teşekkürler,
Dediklerini deneyeceğim fakat "216 ile engineerin modda çalıştır" dediğin tam olarak nedir. Kup216spr yi mi kastettin.
Hocam bi aydınlatırsan sevinirim.
Teşekkürler
dostum bende 216user da var 216spr de var ikisiylede oluyor sanırım dikkat etmedim ikisiylede dene bir sorun çıkmak sadece yükleme yapmaz...216 yı aç file open--->orjinal yazılımı seç sonra (new version binary.)yazısının altına mouse ile tıkla klavyeden (zzzup)yaz sonra makinanı aç yükleme başlar... :)
216spr yazıldığı gibi SPR yani Süpervisor demek saygılar.. spr ile yükleyiniz..saygılar.
mandrake35 16-06-2004, 20:01 Delivery arkadaşım senin dediğinin ilk bölünün yaptım. Problemsizdi. İkinci kısımda 228 kullandığım herşey yolunda gibiydi fakatmenuye girmek istediğimde restart ediyor.ve ekranda L1.06 yazıyor. Bir fikriniz var mı?
Acil yardım:(((
Mandrake kardeş Sunny 1Mb lik AT-7010DCI_1M_MICOM_6412Scart_E030225c.bin dosyayı yükle daha sonra fabrika ayarlarına dön bu işlemleri yaptıktan sonra 7010DCI ya ait 1Mb lik emu tazılımını yükle. Cihazın normal çalışacaktır. Yüklemelerde Kup230 Engineer Patched kullanabilirsin; Bilgisayardan Space tuşuna basarsan Engineer moduna geçecektir.
Saygılar.
mandrake35 16-06-2004, 20:54 Halegoz kardeş AT-7010DCI_1M_MICOM_6412Scart_E030225c.bin dosyasını bulabileceğim bir yr var mıdır? Emu yazılımı olarak ta AT-7010DCIZ_10[1].41.65_T040410c.bin mi kullanayım.
Yardımların için şimdiden teşekkürler
mandrake35 16-06-2004, 21:17 ustalar bende 7010DCI 1Mb lık receiver vardı. 216spr engineer modda AT-7010DCI_10.41.65_T040410c yazılımı ile HW10.41.65 e SW02.00.05 e yükselttim. Resetledim .Herşey iyi gidiyordu. EMU yükleyeyim dedim. 228 ile AT-7010DCIZ_10.41.65_T040410c.bin file ını kullanarak yükledim. Fakat şimdi menu ye girmek istediğim de L1.06 yazıp resetliyor. Bi çözüm yolu var mıdır..
Thnx.
@mandrake35, O zaman aynı emu yazılımı kup230ep ile yükle. Bunun için önce kup230ep yazılımını çalıştır, AT-7010DCIZ_10.41.65_T040410c.bin dosyasını seç ve klavyeden boşlu tuşuna bas, ekranda Engineer mode yazısı çıkacak. Daha sonra cihazını arkadaki anhtardan aç ve bekle. Yükleme işi bittikten sonra cihazını resetlemeyi unutma. Bu kup230ep depoda mvcut.
Saygılar..
mandrake35 16-06-2004, 22:25 Arkadaşlar çok teşekkürler,
kup230ep ye gerek kalmadan çözüldü. Alet sapıtmıştı devamlı resetliyordu. uzun bi süre power off yaptım. sonra 3 exit 1 mute gibi bi şeyler denedim. Onlardan mı oldu bilmiyorum ama daha sonra yazısız bir menü sayfasına ulaştım. El yordamı ile reseti bulup aleti resetledim. Daha sonra kanal arama ile kanallar canavar gibi çalışıyor.
yazıları olan tün arkadaşlara ve ayrıca deliver ve tahir hocaya teşekkürler..
not: anlattıklarım saçma gelebilir banada öyle geldi ama :)
mandrake35 16-06-2004, 22:27 herkese teşekkür problem çözüldü. reset istiyormuş...
Şu an cihazının sistem bilgisini tam olarak yazabilirmisin dostum..
Her yazılımı (emulu veya emusuz) attıktan sonra mutlaka cihazını resetle dostum.
Günaydın slm tüm arkadaşlara özellikle fatih88 kardeşim vermiş olduğun bilgi için çok teşekkür ederim saygılar
merhaba arkadaşlar, şifreli kanalları seyreder iken iki şekilde görüntü donması oluyor;
1-görüntü donuyor ses devam ediyor, 2-3 saniye sonra görüntü düzeliyor,
2-görüntüyle beraber ses te donuyor ve 10-15 saniye kadar bir süre sonra düzeliyor fakat bazan sık sık oluyor ki insanı sinir ediyor,
yardımlarınız için teşekkürler
Sunny AT-7010DCI, 2 adet 90cm çanak
sinyal gücü ve sinyal kalitesini kontrol et
sinyal gücü en az 60-65
sinyal kalitesi en az 75-80 olmalı anten ve lnb açısı ve kablo bağlantılarını kontrol edin.. saygılar..
7010D 2mb. sunyy' polsat aut emuyu atıyorum cihaz çözüyo fakat pirizde fişini çekip tekrar açtığımda cihaz retlenmiş oluyor bütün uydular sılınıyo bunun sebebi nedir yardımcı olursanız iyi olur
katsesler su cıhaz master sıfrelerı ve lodırlar ne ıse yarıyor
6.14 du 6.18 yaptıkmı ne oluyor (faydası nedır)
mandrake35 17-06-2004, 13:08 Şu an cihazının sistem bilgisini tam olarak yazabilirmisin dostum..
Tahir Hocam Selam,
hw:10.41.65
sw:02.00.01
loader1.0.6
yanliş hatırlamıyorsam C.A. 2.1.1
Saygılar,
Dostum, emu yazılımı yükleyebildin değil mi..?
@oztas, cihazına en son orjinal emusuz yazılımı at ve resetle. Sonra kup223 ile 618 loaderi cihazına yükle ve resetle.. Bunu yükledikten sonra emu yazılımın cihazınla daha uyumlu olarak çalışacaktır.Aynı zamanda cihazın açılması ve kanal geçişlerin hızlanacaktır.Daha sonra emulu yazılımı at ve tekrar resetle..
Saygılar..
mandrake35 17-06-2004, 15:43 Evet Tahir hocam son EMU yu yükledim. Zaten bu karışıklık ondan sonra başladı ama el yordamı ile resetleyince çözüldü. Şu an şifreli kanalları çözüyor. en azından dün akşam çözüyordu:)
Saygılar teşekkürler.
Sorununu hallettiğine sevindim.En son keyleri cihazına girdin mi..?
mandrake35 17-06-2004, 15:49 Bu akşam gireceğim hocam daha bu alemde yeniyiz. epey bi şey kaçırmışım. Hotbird forumundada sordum ama Mediaguard ı çözebiliyormu son EMU ben sanki Mediaguard için *** girecek yer görmedim cihazda.
Bende cevaplamıştım zaten sorunu..:)
sairyakamoz 17-06-2004, 16:30 mandreake mediaguard 'ı seca olarak düşün. Seca/medigurad şifresidir... Yayınlar şu an sadece Seca1/mediaguard1 ler çözüyor 2 ler ise sanırım biraz daha beklicez....
tüm herkeze günaydın ustalardan ricam 7010dcı cıhazımda au yazılım yüklü modul girişli oldugu için dün sky crypt modül aldım fakat ne hikmetse randıman alamadım modul takılı olmadan çözünürlük ve görüntüsü tüm şifreli kanalların güzel modul kartını takınca sanki çok düşük sinyal alıyormuş gibi çalışıyor fakat siyal seviyeleri % 80 sizlerden yardım bekliyorum acaba yüklenmiş olan au emu yazılıyla modul'le çakışıyor olabilirmi ??yoksa cıhazdamı sorun var bu sorunumu nasıl düzelte bilirim yardım ....saygılar.
ismailugur 18-06-2004, 09:40 USTALAR YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM ELİMDE SUNNY 7010D 7010DCİ VAR HİSPASATLI EMU YU MAKİNEYE ATTIĞIMDA KANAL SİLİNMESİ OLUYOR BANA DA EMU LAZIM 10 04 2004 TARİHLİ YAZILIMI 20.05 ATTIĞIMDA İSE SORUN YOK ACABA NERDEN KAYNAKLANIYOR BL 618 DE YÜKSELTTİM AMA YİNEDE AYNI CİHAZLARA DEFALARCA RESET ATTIM AMA SORUN DÜZELMMİYOR KUP SERİLERİN HEPSİNİ DENEDİM YİNEDE AYNI :mad:
oxiprafa 18-06-2004, 09:51 günaydın. 7010 DCI makinada 7101 satırı yok. 7001 satırını 7101 yapıptamı polsatın keyleri giriliyor? yoksa satır ekleyip 7101 oluşturacağız?
@ismailugur lütfen yazı yazarken küçük harfler kullanalım saygılar..
@oxiprafa, buradaki (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=146544#post146544) keyleri aynen cihazı ekle, hangi ident yoksa onuda ilave et.
Saygılar..
DeLiVeRy 18-06-2004, 13:18 herkese teşekkür problem çözüldü. reset istiyormuş...
@mandrake dostum sorunu halletmişsin üzgünüm fazla online fırsatım olmuyor ama arkadaşları aydınlatmak istiyorum...1mb cihazlara emu yazılımı attıktan sonra...
-cihazın menu tuşuna basınca makina kendiliğinden açılıp kapanır...
-menu geldiğinde ekranda değişik yazılar çıkar hiç birşey anlaşılmaz...
-makinayı açınca ekrana yeşil menu gelir ise ...
Bu tip arızalarla karşılaşan arkadaşlarımız makinanın üzerinden 3 kere exit kumandadan 1 tuşuna basarak makinalarını resetlesinler...sorunlarınız giderilmiş olacaktır...
bu arada 230 ile yükleyelim diye bişe yok..yüklemeyi kabul ediyor sonuçta...her neyse herkesin yaşadığı başlı başına sorunlardır...sürekli online olamadığım için yazıları kaçırıyorum ve yardımcı olamıyorum üzgünüm herkese iyi çalışmalar...
DeLiVeRy 18-06-2004, 13:25 @oxiprafa dostum makinana hangi tarihli emu yüklü yazarsan yardımcı olmaya çalışırız...
merhaba
bende SPARK sp-2000 var ve bu alici icin hic bir site bulamiyorum
litfan yardim edin
Dostum, burayı (http://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=62) tıkla ve bir topic aç dostum, burası sunny bolümü..Senin cihazınla ilgili forum içinde bir yazı yok, sen en iyisi dediğimi yap..
Saygılar..
slm fatih88 kardeşim vermiş oldugun bilgi için çok teşekkür ederim sizlerin yardımları olmasa hiçbirşey yapamazdık sağ olun.....
oxiprafa 18-06-2004, 13:48 meraba. Makinayı mayıs ayı içersinde aldım satan kişilerin ne yüklediğini bilmiyorum. ident olark mı adlandırılıyor bilmiyorum ama matriksin ilk bölümünde 7001 var sonra 7400 lere geçiyor 7101 yok. satır ekleyip 7101 yazıp sonra keylere yüklememin sorunu çözeceğini anladım doğru mu? teşekkürler
slm arkadaşlar silerle tanışmadan önce 7010dcı cıhazıma elle girilen emu yüklettim daha sonra au emu yazılımı çıktığında tekrar cıhazıma ilk yazılım yükletiğim yerde resetleme yapmadan direk yükleme yaptı .sorum şu acaba bu işlemi doğrumu yaptı ve ben kendim sizlerin yardımı ile tekrar yeni au emu 'yü yükleyebilirmiyim üst üste yüklemede cıhaziçin bir sorun olurmu ayrıca loderini yükselte bilirmiyim atım atım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
slm arkadaşlar sizlerle tanışmadan önce 7010dcı cıhazıma elle girilen emu yüklettim daha sonra au emu yazılımı çıktığında tekrar cıhazıma ilk yazılım yükletiğim yerde resetleme yapmadan direk yükleme yaptı .sorum şu acaba bu işlemi doğrumu yaptı ve ben kendim sizlerin yardımı ile tekrar yeni au emu 'yü yükleyebilirmiyim üst üste yüklemede cıhaziçin bir sorun olurmu ayrıca loderini yükselte bilirmiyim atım atım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Her yazılımı (emulu veya emusuz) yükledikten sonra cihazı resetlemek gerekir dostum. Senin şu an sistem bilgin nedir? Tam olarak eksiksiz bir biçimde yaz..
sayın tahir hocam benim sorunuma sizde yardımcı olursanız sevinirim 7010dcı cıhaza au emu yazılım var üstüne direk aynı yazılımı atabilirmiyim nasılve neşekilde yardımınızı bekliyorum saygılar.....
Dostum yukarıda ki soruma cevap ver ki daha iyi yardımcı olayım..
slm tahir hocam model AT-7010 DCIZ Last Update :Apr 10 2004 S/W V 02.00.05 H/W V:12.01.A5 Loader: V:6.1.6 C.A:2.2.1 ilginize teşekkür ederim bilgi amaçlı yardım saygılar....
@met1, Dostum, burayı tıkla (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=11033) ve açılacak olan sayfadaki ilk mesajda yazanları harfiyen cihazına uygula. Daha sonra kup230 (http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=1301) ile en son loaderi (http://edirnetml.com/downloads/BL_618v2c.rar) cihazına yükle ve cihazını resetle.
Saygılar dostum..
sayın tahir hocam cevap bekliyorum saygılar...
Kafanı kaldır, yukarıya bak...!:)
sayın tahir hocam belirtmiş oldugun açıklamaları okudum çok sağ ol fakat kaon yazılımına bir türlü ulaşamıyorum bahsettigin tüm uygulamaları yapabilmem için kaon KSC-511 -12.01.A5-040409zc.bin dosyasını gerekmezmi yardım.......?
mavi olan yerleri tıklasana met1 saygılar.. tahirin yazısında
sayın tahir hocam beklemedeyim saygılar.....
sayın fatih88 kadeşim tahir hocanın yazısındaki depo shows sitesine ulaşamıyorum babsi gecen kaon yazılımında yardımcı olursan sevinirim saygılar bilgi baylaştıkca güzeldir ve çoğalır teşekkürler...
şuan depoda çalışma var.. saygılar..
halukdora 18-06-2004, 15:17 ilgili yazılımları depodan www.depo.shows.it bulabilirsin fakat şu an çalışmıyor...Daha sonra dene...
sayın fatih88 dostum kaon yazılım dosyasına başka nereden ulaşabilirim bilgi amaçlı saygılar
oxiprafa 18-06-2004, 15:28 Sayın: deliveri sayın abim cevavını bekliyorum saygılar
sayın fatih88 dostum bizim belediyenin serveri herhalde bu siteye giriş izni vermiyor senden ricam dosyayı alabilmem için yardım edersen sevinirim teşekkürler...
slm halukdora dotum metinikiz@ibb.gov.tr
halukdora 18-06-2004, 15:37 ok.
yok abi bir türlü şu deboya ulaşamıyorum yardımcı olan arkadaşlardan ricam kaon emu 'sünü @-mail adresime gönderirlerse teşekkür ederim saygılar.....
halukdora 18-06-2004, 15:51 kup dosyaları ve yazılımları emailine gönderiyorum...
yok abi herhalde bu akşam yükleme yapamıyacam bu gidişle tüm ustalara saygılar...
halukdora 18-06-2004, 16:11 emulu ve emusuz yazılımı mail adresinize gönderdim.
slm fatih88 dostum email adresim metinikiz@ibb.gov.tr saygılar
slm sayın dostum halukdora dostum fatih88 'de verdigim adrese gönderdiğsen şu an için email adresimde görünmüyor yinede sağol saygılar....
halukdora 18-06-2004, 16:35 kup dosyalarını,emulu ve emusuz yazılımını metinikiz@ibb.gov.tr adresine gönderdim.tekrar bak...
ayın halukdora email adresime gönderdiğin yanlızca kup lar elimegecti kaon emu ulaşmadı saygılar
halukdora 18-06-2004, 16:53 tahir'le beraberim şu an. onun mail adresinden yeniden gönderiyoruz.
halukdora 18-06-2004, 17:07 ve gönderdik....
esrarengiz 19-06-2004, 12:48 slm arkadaslar yardım ederseniz ssevinirim
söylendigi gibi kup 228 le AT-7010DZ 16(1).00.A1 T040410C isimli dosyayı sunny AT 7010 model cihazıma yükledim.ilk gün bir sorun cıkmadan calıstı.daha sonra cihaz acıp kapatınca cihaz kendini resetlemeye basladı ne yamalıyım..cihazın özellikleri.
MODEL:AT-7010D
LAST UPDATE:dec 19 2003
S/W:V02.00.03
H/W:V16.00.A1
LOADER:V6.1.6
Dostum, ilk önce kup216spr ile supervisor modda (12345 yazarak) orjinal emusuz yazılımı (http://www.sunny.web.tr/sundown/www.sunny.web.tr/yazilimdownload/at7010d1600a1.zip) cihazına yükle ve yükleme işi bittikten sonra cihazını resetle, daha sonra yukarıda yazdığın emu yazılım dosyasını kup228 ile yükle ve tekrar resetle...
Saygılar..
esrarengiz 19-06-2004, 13:03 tekrar tesekkürler tahir kardes
Önemli değil dostum, sende sağol..:)
esrarengiz 19-06-2004, 13:18 kusura bakma kardes supervisor modda dedigin ne tskkürler
İlk önce cihazını arkasından kapa ve cihazının fişini prize tak..rs232 kablonun bir ucunu cihazına, diğer ucunu pc ne (com1 port) tak. kup216spr (dikkat et...! kup216user değil..). kup216spr programını çalıştır ve bl212 dosyasını seç (bu esnada kesinlikle cihazını arkadan açma...! Burası çok önemli..!) ve alttaki yazıların altına mouse un sol tuşuyla tıkla ve 12345 yaz , yazdığın yazı gözükmeyecek ama ekranda Supervisor mode yazacak. Daha sonra H/W si cihazına uyan en son orjinal emusuz yazılımı seç ve cihazını arkadan aç yazılım yüklenmeye başlayacak, yükleme işi bittikten sonra cihazını resetle..
Bundan sonrasını daha önceki (mesaj no 1011) yazımda da belirtmiştim. Yazdıklarımı aynen uygula..
Kolay gelsin..
esrarengiz 19-06-2004, 13:29 cok hızlısın
esrarengiz 19-06-2004, 13:45 bl212 dosyası hangisi kardes bu son sorum basını bir daha agrıtmayacagım
Burayı tıkla (http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=1082) , ayrıca beni sıktığın falan yok dostum..:) Bilgi paylaşıldıkça güzeldir..
esrarengiz 19-06-2004, 14:11 SAGO rahatladım beni büyük bir dertten kurtardın
Nasıl oldu? Yükleme işini bitirdin mi..?
çok aradım ama ulaşamadım.sunny 7010 dcı polsat au nasıl aktif edilecek lütfen yardım
Aynen uygula, kumanda da menü tuşuna bas ve karşına çıkan ekranda sistem kurmayı ok le. Sol tarafta yavaş yavaş aşağılara doğru indikçe kanal kilit bölümünü göreceksin, bunu sağ tarafa geçerek açık hale getir. Polsat au yu aktif hale getirmek için şifreli polsat2 kanalının üzerinde bekle..
Saygılar..
cemmesut 19-06-2004, 14:26 tahir abi elimde 13.01.a5 h/w li 7010 dcı var emu atıcam abi yardımın lazım seninle bu işi basarmak çok zevkli abi. şimdiden tesekkürler.
Kup216spr ile supervisor modda (12345 yazarak) 12.01.A5 e ait orjinal yazılımı (10 04 2004 tarihli) at ve resetle. İşlem bittikten sonra durumu bana bildir..
cemmesut 19-06-2004, 15:03 evet abi orjinal yazılmı attım 12.01.a5 oldu şimdi ne yapmam lazım.. saygılar
Şimdi kup228 ile 12.01.A5 e ait en son emu yazılımı (10 04 2004 tarihli) at ve tekrar resetle.
cemmesut 19-06-2004, 15:15 abi bitanesin ya denedim gül gibi calısıyor. abi tesekkürler. kızmassan sana bişiy daha diycem abi. 7010 d var abi bende h/w si 12.00.a1 çok oyunlu makina loader: v2.1.0 apr 12 2003 tarihli yazılım var ne yapim abi. şimdiden tesekkürler.
Emusuz yazılımı (http://www.sunny.web.tr/sundown/www.sunny.web.tr/yazilimdownload/at7010d1200a1.zip) kup216spr ile supervisor modda yükle.
cemmesut 19-06-2004, 15:42 Kup 216spr yi acıyorum nev versiyon binary yazıyor yanına 1.2.3.4.5 yazıyorum super visior mode yazmıyor kapatıp kupu tekrar yaptım yine yazmadı acaba neden abi belkide yazmadıgı için dosya hata veriyordur olabilirmi.abi saygılar...
1029 nolu mesajdaki "emusuz yazılım" cümlesinin üzerini tıkla ve bilgisayarına indir ve aç. Dediğim gibi kup216spr ile supervisor modda yükle. Senin kullandığın dosya kup216user olmasın..? Bir daha dene..
cemmesut 19-06-2004, 15:52 abi yapıyorum olmuyor (12345) yazınca super visior mode olmuyor pc yi bi kapatıp acayım belki benim pc den olabilir. çünkü eminim 216spr kullanıyorum bunuda senden almıştım ve çalışıyordu ama şimdi aşagğıdaki gibi yazıyor.
File open O.K.!
> New version binary.
-. Target loader version :L 210
-----------> Front :: 74HC164 used (connector: 14pin)
-----------> Target 2M Flash.
Connect Success
//==================================================
// Target: L 210, u-C[0] , FLS[2M], AT-7010D, H/W(12.00.A1), S/W(01.00.01)
//==================================================
Hardware Version Mismatch
You got 5518-B parallel, cannot upgrade 5518-D serial.
Upgrade Fail
STB normal start.
[ Upgrade mode. ]
sana bilgi vericem saygılar abi..
O zaman loaderi 210 olan cihazına kup208 ile bl212 (http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=1082) dosyasını yükle daha sonra resetle. Sonra kup223 (http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=870) ile bl616 (http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=941) loaderi yükle, tekrar resetle. Tekrar kup223 ile bl618 (http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=868) loaderi yükle ve tekrar resetle.
Daha sonra kup216spr (dikkat et...! kup216user değil..). kup216spr programını çalıştır ve bl212 dosyasını seç (bu esnada kesinlikle cihazını arkadan açma...! Burası çok önemli..!) ve alttaki yazıların altına mouse un sol tuşuyla tıkla ve 12345 yaz , yazdığın yazı gözükmeyecek ama ekranda Supervisor mode yazacak. Daha sonra H/W si cihazına uyan (1029 nolu mesajımda belirttiğim) en son orjinal emusuz yazılımı seç ve cihazını arkadan aç yazılım yüklenmeye başlayacak, yükleme işi bittikten sonra cihazını resetle..
cemmesut 19-06-2004, 16:36 sevgili tahir abi şimdi cihazım 618 oldu. fakat 216spr ile emusuz olan 16.00.a1 yazılımını atıyorum yine almıyor.dogrusu ben 12345 yazınca cıkmıyor supervisior mode. yardımcı olursan sevinirim saol
Onu atma.. Burayı tıkla (http://www.sunny.web.tr/sundown/www.sunny.web.tr/yazilimdownload/at7010d1200a1.zip) ve bu dosyayı kup216spr ile supervisor modda at..ve resetle..
cemmesut 19-06-2004, 16:43 abi saolasın ellerine saglık şimdi emusuz yazılımı aldı. az sonra emuluyu atıp alırsa sana haber vericem. saygılar.
cemmesut 19-06-2004, 16:53 abi ya kusura bakma sana sormadan 228 ile umulu yazılımını attım. cihaz calıştı abi sorun olurmu acaba istersen ben bir deniyimama sorunsuz görünüyor saygılar haber vericem abi saol..
Şu andaki cihazın en son sistem bilgisini tam olarak yaz..
cemmesut 19-06-2004, 16:59 sunny at 7010dz
apr 10 2004
s/w02 00 05
H/w 16.00.a1
loader: 6.1.8
cihazın bilgisi böyle yazılımı aldı yükleme yaptım şimdi güzel calısıyor avrupayı denim haber vericem ..
@cemmesut, bir yorgunluk kahvesi yakışır artık..:) Benimkisi az şekerli olsun..:)
Yeni yazılımın tamamdır dostum. Hayırlı olsun...Birde üzerine kup230 (http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=1301) ile en son bl618v2 (http://edirnetml.com/downloads/BL_618v2c.rar) loaderide yükle ve resetle bu iş bu kadar..
cemmesut 19-06-2004, 17:10 abi valla yakısır kahveler benden abi sorunsuz calıstı. şimdi 16.00.a1 oldu güzelde calışıyor. sayende sunny lerde üstün bir nitelik kazanmaya basladım sorunu olanlar beni arasın.. saka saka valla iyi sabrediyosun abi tesekkürler saygılar tahir abi....
cemmesut 19-06-2004, 17:11 tahir abi senden aldıgım 228 ile 12.00.a1 yazılımı emulumu????
Hayır emusuz yazılımdı o. Ayrıca 1040 nolu mesajımda yazdıklarımı da yap. Bu sayede kanal editörüyle loaderini 616 ya düşürmeden cihazındaki kanal listeni bilgisayarına atabileceksin..
cemmesut 19-06-2004, 18:12 tahir abi sana zahmet ksf511 12.00.a5 emulu yazılımı nereden bulabirim. saygılar şimdiden tesekkürler..
Depoya bir bak bakalım, ama sanırım yok.
ustalara bir sorum var aceba sunny 7010 dci makineye
goldmaster 11400 cim emu yazılımı atılabilirmi olursa
nasıl atabilirim saygılar sevgiler.
Hayır dostum, atamazsın..
ben de sunny 7071d var
AT 7010DZ
last updaiti:Mar 19 2004
S/W:V 02.00.04
H/W: V16.00.A1
Loder: V 6.1.8
tursat/arapsat var hotbird' de arama yapıyom tarayo kaydedıyom ama cihazı aç/kapa yaptıktan sonra sadece hotbird silini ama türk sat ve arapsat duruyo.
Cihaz 3. uyduyu sılıyo sebebi nedır.yardımcı olursanız sevınırım
|