ibrahimbbb
25-08-2006, 11:04
:sword: :sword: arkadaşlar evde güvenlik amaçlı bulundurmak için kısa namlulu bir tüfek almak istiyorum ara sıra ava da gidebilirim :shout: (hayvanları öldürmek için değil açık havada gezinmek ve barut kokusunu solumak için vurmak o kadar önemli değil) ama önceliğim evimde bir silahın bulunması daha önce eski tip rahmetli dedemin dolma tüfeği ve bir kaç tek kırma ile av yapmıştım bunları bilirim ama otomatik ve pompalı tüfeklerin birbirlerine üstünlükleri nelerdir bunları bilmiyorum hangisi benim amacıma daha uygun olur.bir de en az sorun çıkaran 2-3 marka ve model (namlu boyları 55cm'yi geçmeyecek) önerirseniz memnun olurum
şimdiden teşekkürler..
Tam otomatik 8 li diamond tavsiye ederim.Hem avda da iyi bir silahtır.Ama yerlilere göre fiyatı biraz yüksek sanırım.
Saygılar.
Alper_Aynadar
25-08-2006, 21:20
Kardeş ithal istiyorsan; Benelli NOVA(Otomatik), yerli istiyorsan Vursan 7+1(Otomatik modellerinden) tavsiye ederim...
Saygılarımla.
Benelli'nin hem sağ hemde sol'aklar için üretilmiş iki çeşit otomatik tüfeği olduğunu biliyorum. Yani solak atıyorsanız,aynı tüfeğin sol versiyoru,eğer sağ atıyorsanız sağ atanlar için üretilmiş tüfeği bulabilirsiniz Benellide.
Saygılar,Sevgiler.
ibrahimbbb
25-08-2006, 21:55
tavsiyeleriniz çok teşekkür ederim
asıl merak ettiğim pompalı ile otomatiklerin birbirlerine üstünlükleri ve tabii ki fiyatlar üç aşağı beş yukarı ne civarda acaba
arkadaşım 15 senedir ava gidiyorum. benim sana tavsiyem otomatiktir.pompalıya göre çok daha seri vede pompalıda her atıştan sonra pompayı basacaksın buda hedef şaştırıyor.onun için avda pek kullanışlı değil
otomatik te ise sadece tetiğe basmak yetiyor.
ayrıca son çıkan otomatiklerin hepside çok güzel.ava yeni başlıyacaksan 12 numara tavsiye ederim fişek problemi yaşamazsın heryerde bulabilirsin.16 ve 20 numaralarda istediğin numara ve gramı bulmakta zorluk çekersin.ayrıca mobil şoklu ve magnum yatak olmasına dikkat et.
ben şahsen avda italyan lu-mar otomatik kullanuyorum.atışlarda (skeet atışları) ise winchster s.poze kullanıyorum.ayrıca belçika piper(çifte) ve senatör otomatiğimde var. mail adresini verirsen resimlerini yollarım.istersen satabilirimde mail adresim vedat_arslan_@hotmail.com
Arkadaşlar bu ruhsatlı yarı otamatik(7+1) tüfeklerin herhangi bir vergisi oluyor mu? Yardımlarınız için teşekkürler...
sersanem
04-09-2006, 23:51
arkadaşlar bizde de vursan marka bi otomatik tüfek var güzel bir özelliği var el kundağının kilidini açıp pompalı tüfek olarak ta kullanabiliyorsun resmini bulursam eklerim
tavsiyeleriniz çok teşekkür ederim
asıl merak ettiğim pompalı ile otomatiklerin birbirlerine üstünlükleri ve tabii ki fiyatlar üç aşağı beş yukarı ne civarda acaba
Pompalının amaçlanmış tek üstünlüğü;Barut gazının tamamının fişek içindeki saçma veya kurşunu itmede kullanılmasıdır.Bu sayede silahla atılan saçma,şevrotin veya tek kurşunun daha güçlü etkili ve bir miktar daha uzağa gönderilmesi planlanmıştır.Ayrıca fişek dolum hataları veya hatalı kovanlarda sıkışma meydana geldiğinde otoya nazaran daha kullanışlıdır.Amerikan polisi adam öldürme amaçlı bol miktarda kullanmakta.Avcılıkta kullanımı biraz daha maharet isteyen bir tür silah.Siz avda pek öldürme amaçlı kullanmayacağınızı belirttiğinize göre tercih oto.ya olabilir.Oto tüfek ise kullanımı daha basit,seri çalışan,mekanik el gücüne gerek duyulmayan olarak tercih edilebilir.
Saygılar.
erol1969
05-09-2006, 10:37
Güvenlik amaçlı aldığın silah bir gün öfkeni yenemeyip istemediğin şeylere sebebiyet vermez,inşallah.