Grafik Görünüm : WINDOWS İşletim Sistemi Soru ve Sorunları-Çözümleri Hakkında..

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7

Eyvallah
19-07-2004, 00:10
Merhaba;
Arkadaşlar, Windows İşletim sistemi hakındaki soru ve sorunlarımızı bundan böyle tek başlık altında tartışalım.Hem böylece sorularımıza daha çabuk cevap bulabiliriz..Lütfen gereksiz yere topic açmayalım..
Saygılarımla.

alibeyamca
19-07-2004, 00:27
iyi olur tabi selamlar.........

AYBERK
19-07-2004, 00:40
bencede topic iyi olmuş..böylece karışıklıklar azda olsa giderilmiş olur..saygılarımla

ferdidemir
19-07-2004, 10:23
güzel bir düşünce birde linux icin acalım

onursat
19-07-2004, 11:40
evet çok güzel olur

nakata87
19-07-2004, 12:11
bence linix için bir topic açilsa çok iyi olur

ado_u
20-07-2004, 12:38
win 98 için çok iii olmuş...

cihatdag01
20-07-2004, 21:19
win xp yi bir disket yardımıyla nasıl dokunmadan yüklerim

Eyvallah
20-07-2004, 23:03
Selam arkadaşım..
Sorun pek nlaşılır değil..Dokunmadan derken neyi kasdettiğini pek anlaşılmadı..
XP için açılış disketi oluşturmak mı istiyorsun.
lft sorunu biraz daha açık yazarsan daha çabuk yardım edebiliriz.
Saygılar

De Javu
21-07-2004, 00:29
Arkadaşlar benim görüşünüzü almak istediğim konu işletim sisiteminden biraz daha eveliyatı desem yanlış olmaz heralde.
ortalama olarak 2 haftada bi format atarak yeniden xp yi kurmak zorunda kalıyorum,
sizce bu ilerde bi sorun oluştururmu yada bu ne kadar doğru??

Eyvallah
21-07-2004, 00:39
Merhaba arkadaşım;
Öncelikle neden 15 günde bir format atma gereği duyuyorsun öncelikle bu haletmemiz lazım.Sebep?XP nin sorunlu çalışması mı,virüs mü,donanım dan kaynaklanan bir sorunmu öncellikle bunu bize açıklarsan belki bu sorunun en baştan çözülmesine yardımcı olabiliriz.
Format a gelince yakın vade de pek zararı olmayacağını söyleyebilirim.Ama uzun vade de yani sürekli ve sık olarak format atmanın hdd de hasara yol açabileceğini göz ardı edilmemelidir.
saygılarımla

nextdigital
21-07-2004, 01:09
Bu Dediğin Olur Şifre Girmeden birşey yapmana kurmaya başlıyorsun Herşeyi kendi hallaediyor tüm ayarları

ben 98 de kullandım iyi çalışıyor xp dede bu sistem var

Eyvallah
21-07-2004, 01:30
merhaba:
nexdigital arkdaşım söylemek istediğinizi pek anlayamadık..Bahsedilen yada şu an konuşulan konuyla bir ilgisi varmı?
saygılar

De Javu
21-07-2004, 04:06
eyvallah ;
evet seninde tahmin ettiğin gibi XP nini sorunlu çalışması, aslında baya bi yükleniyorum herelade. belli bi süre geçtikten sonra yavaşlamay başlıyor sistem, bende buna pek tahammül edemiyorum açıkçası.ve ardından format.aslında donanımda dolayı yani dvb s kllanıyorum şifre çözme falan derken, codecler falan sistem kafayı yiyor ve iş görmez hale geliyor bir zaman sonra.sonra bildik son format.

De Javu
21-07-2004, 04:11
eyvallah ;
unuttuğum bişey varki,
uzun zamanda beri bunu yapıyorum ben, şimdi benim hdd yolcumu sence?

Eyvallah
22-07-2004, 01:02
Merhaba de javu arkadaşım;
Hdd için kesin bir tahminde bulunmam yanlış olur..Sadece sürekli ve sık sık hdd formatlamanın bad sektor oluşturabilceğini (hasara yol açabileceğini) söylemiştim.
Sİze tavsiyem image programları kullanmanız..ghost yada acraonis true iamge gibi.
Hem sorununuzu daha kısa sürede haletmeniz hemde hdd niz için..
Saygılarımla.

De Javu
22-07-2004, 01:43
eyvallah ;
sağol dostum.zaten bende bir kaç gündür norton ghost arıyorım bu iş için...

Eyvallah
22-07-2004, 01:52
Evet iyi bir prgramdır..Bende yıllarca kulandım..
Fakat son zamanlarda acronis kulanıyorum..Acronis gerek kulanım açısından gerekse sıkıştırma olsun,image hızı olsun ghost dan iyi..Hem partition,disk yönetimi ve buna benzer birçok (tools) araçları var.
İstersen bir bak www.acronis.com
Saygılarımla.

TEXT
24-07-2004, 23:05
selam arkadaşlar xp yüklü bilgisayarıma format atamıyorum hard dıskkim sata nasıl atarım teşekkürler

Temel Reis
24-07-2004, 23:40
Merhaba, benim, WinXP ile anlaşamadığımız bir husus var. İnternete her bağlandığımda otomatik güncelleme çalışıyor ( bunu ben ayarlamıştım) ve her seferinde KB835732 numaralı güvenlik güncelleştirmesini yüklemeye çalışıyor. Bu güncelleme bilgisayarımda yüklü olmasına rağmen her bağlantıda bunu yapmasına anlam veremedim. Sizce bir problem mi var? varsa ne olabilir? teşekkür ederim.

Temel Reis
24-07-2004, 23:42
selam arkadaşlar xp yüklü bilgisayarıma format atamıyorum hard dıskkim sata nasıl atarım teşekkürler

Selamlar, Windows çalışırken C'ye format atamazsın. D ve fazla sürücü belirlemişsen onları rahatlıkla formatlayabilirsin.
C'yi formatlamak için; bir başlangıç disketi oluştur, disket sürücüdeyken bilgisayarı yeniden başlat. CD-Rom'u kullanabilmek için de açılış sırasında "Sistemi CD-Rom desteği ile başlat" seçeneğini seçmelisin, bundan sonra da C'yi formatlayabilir ve Windows'u yeniden kurabilirsin. Kolay gelsin.

TEXT
24-07-2004, 23:52
formatı o şekilde kabul etmiyor acaba sorun sata dan olabilirmi

TEXT
24-07-2004, 23:55
ayrıca bilgisayar açılırken dos modunda 3 tane yüklü sistemden birini açmamı istiyor fakat D ve diger sürücüyü sildidim halde hala açılışta karşıma çıkıyor

De Javu
25-07-2004, 00:55
eyvallah ;
sağol dostum, tam ben sana ghost benzeri tavse edecğin yazılım soracaktım ama sen önceden yazmışsın.

Eyvallah
25-07-2004, 01:04
Merhaba;
Arkadaşım öncelikle XP hangi bölümde kurulu? ,
Anladığım kadarıyla boot bölümünde sildiğin halde hala işletim sistemi görüntüleniyor ve sizden bir işletim sistemi seçmenizi istiyor...Dimi?
Eğer bunu sormasını istemiyorsanız xp açıldıktan sonra..
Bilgisayarım /özellikler /gelişmiş/başalngıçve kurtarma/
orda işletim sistemini görüntüle kısmındaki işareti kaldır sorunun çözülecektir...
Ayrıca format a ait sorunun nu biraz daha açarsan yardımcı olabiliriz.
Saygılarımla.

TEXT
25-07-2004, 01:12
başlangıc diskini koydugum halde C ye format atmama izin vermiyor xp C de yüklü

TEXT
25-07-2004, 01:13
ayrıca zaten oradaki işaret kalmış durumda

De Javu
25-07-2004, 01:13
eyvallah;
dostum siteye baktım da bana ivedi olarak gerektiği için hangisini indirmem yeterli olacak ?

Acronis True Image 7.0
Acronis True Image Server 7.0

Eyvallah
25-07-2004, 01:22
ilkini indirmelisin dejavu
@Text arkdaşım sizede aynı prgmı tavsiye edebilirim windows üzerinden diskler ile ilgili her türlü işlemi yapabilirsiniz..(formatlama,bölümleme vb..)
prg.. Acronis True Image 7.0
www.acronis.com burdan indirip bilgisayarınıza kurabilirsiniz.
saygılarımla.

TEXT
25-07-2004, 01:26
herşey için sagol eyvallah

De Javu
25-07-2004, 01:31
eyvallah ;
sağol dostum...

YavuzK
29-07-2004, 04:59
herkese selamlar ben son tartıştıınız konunun dışında bi konu açmak istiyorum.sorunum şu:windows açılırken mavi bi ekranda çıkan "Hoşgeldiniz" yazısına acaip şekilde takmış bulunmaktayım.sırf o ekranı kaldırmak için defalarca format attım :devilprv: ,regediti yüzlerce kez altüst ettim :eyecrazy: daha önce de bu konuyla ilgili forumda bi konu açtım :mad: ama nafile :wc: .bu ekranı kaldırmayı bilen varsa lütfen yardım etsin şimdiden çok teşekkür ederim :love:
saygılar..

De Javu
29-07-2004, 06:56
YavuzK ;
kullanıcı hesaplarından karşlama ekranı kullanmayı kaldırmayı denedinmi?

YavuzK
29-07-2004, 07:31
evet daha öncede bunu önermişlerdi ama işe yaramadı :(

ottomanmurat
29-07-2004, 11:00
Yarıyor Nasıl Yaramaz Kullanıcı hesaplarında karşılama ekranındaki X işaretini kaldır yarıyacaktır

YavuzK
29-07-2004, 11:12
Bu işlemi yaptığımda bilgisayara başlat-bilgisayarı kapat dediğimde w98 benzer bi menüde bil. ın ne yapmasını istiyorsunuz diye saçma sapan bişey çıkıyor. Aynı zamanda da açılışta yine w98 benzer bir parola kutucuğu çıkıyor ve buraya parolamı girdiğimde kabul etmiyor kapat dediğimde bilgisayarım açılıyor :devilprv: Anlayacağınız birazdan kafayı yiyecem :wc: Hani olmayacaksa? Uğraşmayayımda...

kirve11
30-07-2004, 17:51
ayrıca bilgisayar açılırken dos modunda 3 tane yüklü sistemden birini açmamı istiyor fakat D ve diger sürücüyü sildidim halde hala açılışta karşıma çıkıyor
yanlış bilmiyorsam
boot.ini dosyasındaki işletim sistemlerinin olduğu satırı silersen sormadan açılır. ama [operating system] kısmı kalacak..ama yapacak arkadaşlar dosyanın bir yedeğini alarak yapsınlar.

serefuzun
30-07-2004, 18:01
evet daha öncede bunu önermişlerdi ama işe yaramadı :(Yarıyor ben yaptım.Şu an hoşgeldiniz yazısı gelmiyor

YavuzK
31-07-2004, 00:26
Yarıyor ben yaptım.Şu an hoşgeldiniz yazısı gelmiyor
Ya tamam hosgeldiniz yazisi gelmiyor ama bu sefer de baska bisi cikio benim istediim direk sistemin aç1lmas1 ama san1r1m olmuyo öneriler için tesekkürler

HIZLI
02-08-2004, 17:56
:banana: arkadasım oncelıkle makınenı yenıden baslatmadan uzerınde auto run olan bır vındows cd sı yada baslangıc dısketıne ıhtıyacın var cd varsa oncelıle setuptan makınenı ayarını baslangıc ıcın cd yı secmelısın ve baslattıktan sonra cıkan menuden cdrom desteklı baslat secenegını sececeksın dos ortamında makınen acılınca cd rom surucunu artık neyse d: dır heralde d: yazarak sececeksın buradayken format atacagın bolum hangısıyse format c: deyıp enterlaman ve gelen sorulara evet demen yeterlı dır kolay gelsın saygılar

ferdidemir
02-08-2004, 18:30
senin sistem ntfs galiba kardeş bunun cözümü fdısk yap xp nin kurulu oldugu bölümü sil ve sonra yeniden fat32 olarak tanıt eger gene xp kuracaksan buna gerek yok xp cd tak oradan format at benim anladığım sorunun bu ama biraz daha acarsana daha cok yardımcı olabilirim

kubi04
05-08-2004, 10:36
Arkadaşlar iki konuda yardımınıza ihtiyacım var.
1-geçersiz söz dizimi hatası-832894'ü de kaldırdım ama hata yine var. başka yolu varmı?

2-5-10 adet internet sayfası açık olsun, bunların hepsini kısayol tuşuyla bir defada kapatma imkanı varmı?

teşekkürlerimle.

UsTuRa
06-08-2004, 21:34
selamlar;
sayın @kubi04 1 nci sorunuzu anlayamadım 2 nci sorunuz için kapatma değilde tasbara indirmek için windowstuşu+D ye basmanız yeterli hepsi aşağıya gizlenir..saygılar..

Shevki
10-08-2004, 14:07
Merhaba arkadaslar elimde iki tane kullanmak istedigim işletim sistemi var bunları türkçe yaması varmı yani download edebilecegim yoksa gidip türkçe satın almam mı gerekiyor?

biloban
11-08-2004, 09:54
hangi işl sistemlerinden bahsediyosun kardeş.yazmamışsın?:)

baykaya
11-08-2004, 09:57
arkadaşlar win xp pro msn mesenger 4.01 kaldırmak istiyorum yardımcı olurmusunuz

Shevki
11-08-2004, 10:45
Ya kusura bakmayın Win2K Advanced Server birde Windows Server 2003 ama türkçeleri yok?

emoak
11-08-2004, 11:06
arkadaşlar win xp pro msn mesenger 4.01 kaldırmak istiyorum yardımcı olurmusunuz
Tamamen kaldırmak için;
Start ---> Run (Başlat ---> Çalıştır) satırına aşağıdaki
yazıyı tek satir olarak yazıp enter' a basıyorsunuz.....Bu kadar....
RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove

Sevgiler...

yu8suf
11-08-2004, 13:52
windows xp masaüstü tam açılırken ekran titriyor ve tekrar baştan windowsu yüklemeye çalışıyor...ancak bir türlü masaüstü açılamıyor.rrr.....pentium 4 geforce2

UsTuRa
11-08-2004, 17:33
selamlar;
@yu8suf sorunuza cevabı buradan http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=22390 takip ediniz. Konuyu birden fazla yerde sormanıza gerek yoktu..saygılar..

cevkap
16-08-2004, 14:17
iyi günler bilgisayarım p3 550 mghz xp yüklü idi her şey normal çalışırken arıza dan dolayı anakartı değiştirmek zorunda kaldım bilgisayarı tekrar açtığımda işletim sistemi yükleme hatası veriyor ne yaptımsa eski heline dönüştüremedim daha önce harddiski bölünmüş idi format çekmek istiyorum cevap vermiyor tekrar yüklemek istiyorum yüklenmiyor harddiski nasıl komple silebilirim LÜTFEN YARDIM

biloban
16-08-2004, 14:23
fdisk yapmayı dene kardeş...

saygılar...

cevkap
16-08-2004, 14:26
denedim sonuç yok fdisk te görünmüyor c dos bölümü var 40 gb'lik hardisk 5910mb görünüyor

biloban
16-08-2004, 14:30
donanımda bi sorun var o zaman.servise götür...

cevkap
16-08-2004, 14:30
sadece hardiski tamemen nasıl temizleyeceğimi bilirsem geriye kalanı hallederim daha önce xp yüklendikten sonra hardisk bölünmüştü problem bununla ilgili herhalde

UsTuRa
16-08-2004, 14:39
selamlar;
Yine XP cdsi ile bilgisayarınızı açın ve kurulum yapar gibi devam edin işlem sırası geldiğinde sistemi hangi diske kurmak istediğinizi soran ekranda diskinizdeki bölümlerin üzerine gelerek "L" ye basın silersiniz..Sonra normal olarak win98 açılış disketi yada cdsi ile sisteminizi açıp fdisk ve format işlemini istediğiniz gibi yaparsınız yanlız bu konular hakkında ayrıntılı şekilde yazılım bölümünü incelerseniz faydalı olacaktır daha öncede bu tip konular işlenmişdi...saygılar..

GUNEY1
16-08-2004, 18:29
partizon manager programı bulunup diskin yeniden partizonlanması gerekiyor.bu program disket halindede var.dos artamındada kullanılıyor.bilgisayarı partizon yüklü disketle başlatıyorsunuz.daha sonra ikinci disketi istiyor bunuda yaptıktan sonra gelen menüden hardiski hangi sistemde ve ne kadar bölümlemek istediğiniz gibi bölümler var. bunları seçip tamam diyorsunuz.program hardiskinizi formatlıyor ve isteğinize göre partizonluyor.ondan sonra disketleri çıkarıp bilgisayarı yeniden başlatıyor ve kurulum cd siile istediğiniz işletim sistemini kuruyorsunuz.saygılar

kosem_99
16-08-2004, 23:57
arkadasin elinde xp cd'si varken vede makina acilmiyorken nicin bu programi biryerlerden arasinki? xp cd'side isi gorur. bakiniz mesaj:56

cevkap
17-08-2004, 09:58
günaydın arkadaşlar sorunumu nispeten hallettim ama hardisk bölümlerini tamamen silemedim ilginç olan bir bölümüne 98 diğer bölümüne xp yükledim her ikiside çalıştı bölümlerden biri 2gb dos bölümü diğeri 38gb ntfs bunu değiştiremiyorum ben iki bölümün eşit olmasını istiyorum fakat bölümleri silemediğim için elimden bir şey gelmiyor bunu nasıl hallederim LÜTFEN YARDIM

erdincce
17-08-2004, 19:09
38 gb lik bölüme partition magic 8,02 versiyonunu kurarak zenginden alıp fakire yani 38 den alıp 2 ye alan verebilirsin öncelikle 38 lik alanda disk birleştirme yapmanı şiddetle öneririm daha sonra pmagic ile işlem yap

elifnazpinar
17-08-2004, 20:44
:menani: :menani: arkadaşlar benim sorunum resetleme pc kendi kendini resetliyo tabi herzaman yapmıyo bazen neden yapabilir bilginiz varmı bu konuda

UsTuRa
17-08-2004, 21:04
selamlar;
PowerSupply deki ısınma buna neden olabilir yada gelen voltajın stabil olmayışı buna neden olabilir veyahut bilgisayarınıza bağlı elektrik kablosunda bir temassızlık olabilir..Saymış olduğuklarımı gözden geçirmenizde fayda var..saygılar..

elifnazpinar
17-08-2004, 21:14
:menani: sayın hocam ustura bunlara bakmıştım daha önce remden veye anakarttan yapabilirmi?

UsTuRa
17-08-2004, 21:33
Reset sorunu büyük oranda powersupply'e bağlıdır onu değiştirmeden ve denemeden doğru bir şey söylemek mümkün değil ama ramden dolayı bir PC reset atmaz anakarttan dolayı yapabilir ama öncelikle yukarıda yazdığım nedenler ön planda..

telo
18-08-2004, 11:31
merhaba arkadaşlar.Ben bilgisayarımda çift işletim sistemi kullanıyorum.xp ve wın98.Dün wın98 i formatlayıp tekrar kurdum.Sonra üstünede xp yi yükselt diyerek yükledim.ŞU anda açılış sayfamda hem wın98 var hemde iki tane xp.Fakat xplerden birine girince WINDOWS/ROOT/SYSTEM/HAL.DLL uyarısı alıyorum.HER türlü formatı denedim ama açılıştaki bu xp silinmedi.ne yapabilirim?

UsTuRa
18-08-2004, 16:27
selamlar;
sayın @telo
Aynı soruyu birden fazla topicte sormanıza gerek yok sorunuza cevabı burdan http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=23323 takip edebilirsiniz..saygılar..

cevkap
19-08-2004, 10:58
bana yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler sorunumu sayenizde hallettim bilgisayarımı kullanıyorum
saygılar,

biloban
19-08-2004, 18:02
kolay gelsin cevkap:)

elifnazpinar
19-08-2004, 20:24
sayın ustura hocam ben remin yerini degiştirdim sorunum ortadan kalktı zannediyosam şuan resetlenmiyo

UsTuRa
19-08-2004, 21:22
selamlar;
sayın @elifnazpınar ram'in yuvasını değiştirmişsiniz farkındaysanız rami değil, yani sorun ram değil muhtemelen anakart üzerindeki ram slotlarında sorun var yani resetleme sorunu yukarıda #64 ncü mesajda belirttiğim gibi anakart olabilir.Ram in yerini değiştirince sorun düzeldiyse nedeni anakartınızdaki ram slotunda olan bir probleme işarettir anakartınızın garantisi varsa aldığınız yerle bir görüşün sorun neyse gerekiyorsa değiştirilir yenisi ile..saygılar..

GhooSt_aJAn
24-08-2004, 23:14
ARKADAŞLAR Bana BÜTÜn Windows (98,Xp,Milenyum) CD keylerini bulabileceğim site varmı

Lütfen Forum kurallarını yeniden okuyunuz.!!!, Bilhassa 27. maddeyi...

Eyvallah
25-08-2004, 01:24
Mrb;
Ghost arkdaşım forum kuralları gereği ***** serial *** konuları hakkında yazı yazmak soru sormak yasak,onun için bu soruna cevap bulamayacağını belirtmek isterim ve ltf.forum kurallarınıda uyalım ..
Sevgiler

unan
27-08-2004, 10:46
:sword: selam arkadaşlar ..benim windows 98 bir sorunum var oda hangi proğranı bulduysam bilgisayara yükledim ..bilgisayarşişti..ve proğramları kaldırırkende bir hata yaptım c nin içinde programlar dosyasından sildim. dolayısıyla bazı proğramlar tam silinmedi. program ekle kaldırdan şimdi o proğramları kaldıramıyorum.tam bir temizlik için ne yapmalıyım..bana format demeyinde nederseniz deyin..gerekli bir program varsa tavsiye edebilirmisiniz.....

kurtul
27-08-2004, 11:21
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=18864 buradaki program işini görür sanırım.saygılar

HAKAN VERGİLİ
29-08-2004, 20:08
arkadaşlar benim sorum bu güncellemelerle ilgili bunlar ne işe yarar yüklemem gerekir mi

Eyvallah
29-08-2004, 23:37
mrb;
Arkadaşım güncellemeler elbettteki önemli,güvenlik açıkları,virüzler ve trojenlerden korunma,için gerekli olan güncellemeleri mutlaka yüklemeli vekurmalısın.sevgiler

kosem_99
30-08-2004, 00:33
:sword: selam arkadaşlar ..benim windows 98 bir sorunum var oda hangi proğranı bulduysam bilgisayara yükledim ..bilgisayarşişti..ve proğramları kaldırırkende bir hata yaptım c nin içinde programlar dosyasından sildim. dolayısıyla bazı proğramlar tam silinmedi. program ekle kaldırdan şimdi o proğramları kaldıramıyorum.tam bir temizlik için ne yapmalıyım..bana format demeyinde nederseniz deyin..gerekli bir program varsa tavsiye edebilirmisiniz.....

en temiz yol o sildigin programlari tekrar yuklemek. sonra da " program ekle kaldir " dan kaldirmaktir.

halilt
30-08-2004, 15:21
selamlar xp yüklü bilgisayarımda muhasebe programı basık karakterli çıkıyor.tam ekran normal görünümde çalışmak için ne yapmalıyım.ayrıntılı ve kolay bir anlatım yolu ile anlatabilirseniz sevinirim.saygılar.

UsTuRa
30-08-2004, 15:33
selamlar;
@halilt
muhasebe programını açtıktan sonra Alt+Enter tuşlarına bastığınızda tam ekran moduna geçmesi gerekir eğer tam ekran görüntü alamıyorsanız programınızın satıcısından destek almalısınız bazı dos altında çalışan muhasebe prgramlarında XP altında bu sorunlar yaşanıyor çözüm programın destek merkezinde umarım Alt+Enter'a batığınızda tam ekran modunda normal bir görünüm ile karşılaşırsınız..saygılar..

yavuzkurban
02-09-2004, 22:26
arkadaşlar benimde xp de küçük bir sorunum var. xp yi dün fdisk ve format sonrası yeniden kurdum. harddiskimi 2ye bölerek tabi. ama şimdi bilgisayarım her açılışda xp yimi yoksa windowsu mu açmak istediğimi soruyor. başka bir işletim sistemi kurmadığım halde. ve ben bu şekilde bir açılıştan kurtulmak istiyorum. yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

emoak
03-09-2004, 11:19
arkadaşlar benimde xp de küçük bir sorunum var. xp yi dün fdisk ve format sonrası yeniden kurdum. harddiskimi 2ye bölerek tabi. ama şimdi bilgisayarım her açılışda xp yimi yoksa windowsu mu açmak istediğimi soruyor. başka bir işletim sistemi kurmadığım halde. ve ben bu şekilde bir açılıştan kurtulmak istiyorum. yardım ederseniz sevinirim teşekkürler
"xp yimi yoksa windowsu mu" bu da ne demek yaw? Açılışın tam olarak neresinde diyor bunu? :)

Sevgiler...

UsTuRa
03-09-2004, 20:57
selamlar;
Sadece XP işletim sistemini kullanacaksanız bilgisayırım simgesine sağ tuş tıklayıp özellikleri seçin karşınızıa çıkan sistem özellikleri penceresinden gelişmiş sekmesi altında bulunan Başlangıç ve kurtarma bölümündeki Ayarlar düğmesine tıklayın varsayınlan işletim sistemi olarak Microsoft WindowsXP yi seçin ve altında iİşletim sistemlerini gösterme süresininin kutucuğundaki işareti kaldırın.Böyle yaptığınızda hiç mesaj görmeden doğrudan Pc niz XP ile açılacaktır..saygılar..

sistem73
03-09-2004, 21:45
merhaba arkadaşlar.Ben bilgisayarımda çift işletim sistemi kullanıyorum.xp ve wın98.Dün wın98 i formatlayıp tekrar kurdum.Sonra üstünede xp yi yükselt diyerek yükledim.ŞU anda açılış sayfamda hem wın98 var hemde iki tane xp.Fakat xplerden birine girince WINDOWS/ROOT/SYSTEM/HAL.DLL uyarısı alıyorum.HER türlü formatı denedim ama açılıştaki bu xp silinmedi.ne yapabilirim?

arkadaşım birincisi makinanda boot virüsü olabilir. ikincisi de makinana w98 ile xp'yi yükleyebilmen için en az iki tane sürücü olması lazım. Ha eğer varsa işletim sistemlerini ayrı ayrı yüklüyorsan ve yinede dll uyarısı alırsan bu durumda fdisk çek makinana sonra format ve işletim sistemini yükle çalışır. Yinede çalışmaz ise donanımını kontrol et.

yavuzkurban
03-09-2004, 23:14
selamlar ve teşekkürler ustura arkadaşım sayende can sıkıcı bir
sorundan kurtuldum. :wave:

halilt
06-09-2004, 00:12
selamlar UsTuRa kardeş,anlattığın uygulamayı yapınca sorunum tamamen çözüldü.Çok teşekkürler.

kosem_99
06-09-2004, 04:18
bu acilista sordugu xp'mi windowsumu acayimin nedeni format atarken muhtemelen win98 kullanmaktir. xp yuklenirken makinada win98 oldugunu zannedip xp'yi 2.isletim sistemi olarak kurmasidir. win98 derken xp haricindeki bir isletim sistemini kastettim.

sistem73
07-09-2004, 02:18

başlat çalıştır'dan "regedit" programını çalıştır. aşağıdaki yönergeleri izle
1) HKEY_LOCAL_MACHINE
2) Software
3) Microsoft
3) Windows
4) Currentversion
5) Uninstal

Burada kaldıramadığın programların isimlerini bul ve sil

chaos6
07-09-2004, 11:57
önyüklemesiz bir winxp pro cd im var. c ve d ye format çekmek istiyorum ve temizcene xp yi yüklemek c ye . ama d yi formatladığımhalde c yi format edemyorum herşeyi denedim kafayı yiycem. nero ile önyüklemeli cd yakmak istiyorum önyükleme dosyasını int de nerde bulurum. veya başka bir çözüm öneriyorsanız nedir?

cemusta
07-09-2004, 12:10
@chaos6 arkadaşım bildiğim kadarıyla xp cd leri bootable dır. bios setuptan cd ile sistemi açar ve cd yi takarsan otomatik boot işleim gerçekleşir ve hdd üzerinde istediğin formatları yapar ve istediğin bölüme istediğin işletim sistemini kurarsın.
selamlar.

chaos6
07-09-2004, 12:18
ok biliyorum ama bunu ben yazdım ve direk sürükle bırak tekniğiyle kopyaladım. orjinal değil anlayacağın.hem başlasa ben niye burdan yardım isteyeyim

cemusta
07-09-2004, 12:49
http://www.geocities.com/fatihelektronic/boot.zip
buradan alacağın boot.zip dosyasını (linki kontrol ettim)
XP-BOOT klasörünün içerisine kopyalayın.
Böyleece xp cd niz bootable hale gelecektir.

cemusta
07-09-2004, 12:57
http://62.253.162.19/hiren.thanki/bootcd.html?

bu cd de tüm sorunları çözer

kolaylıklar dilerim.

chaos6
07-09-2004, 19:15
ok deniyecem bunu yaptıktan sonra c ve d ye ormat atabilecem değil mi(bu arad e: de var9

kmmetin
09-09-2004, 13:27
Arkadaşla ben online okey oynayamıyorum java programım çaışmıyor nasıl yardımcı olabilirsini? şimdiden teşekkürler.

UsTuRa
09-09-2004, 15:06
selamlar;

sayın @kmmetin http://www.download.support.safetec.net/msjavx86/msjavx86.exe buradan indirebilirsiniz yanlız bir konu hakkında soru sormazdan önce forumda sağ üstte search yazan yerden arama yaparsanız aradığınıza daha çabuk ulaşırsınız..

saygılar..

aliok
10-09-2004, 07:11
sayın ustalar,
firewall kurdum. fakat yaptığım testte port 80 açık görünüyor. bu portu nasıl bulup nasıl kapatabilirim?
cevaplarınız için teşekkürler.
saygılar

Temel Reis
10-09-2004, 12:11
Merhaba arkadaşlar,
Bir internet kafede bilgisayarın yeniden başlatılması sonucunda, bir önceki oturumda yüklenmiş bütün program ve dosyaların silinmiş olduğunu gördüm. Explorer'a kendini yamayan eklentiler, virüsler, indirilen dosyalar hepsi yok oluyordu. Bunu kendi bilgisayarımda nasıl yapabilirim. Kafedekilere sordum cevap vermediler. Bilen varsa lütfen yardımcı olsun . Hem WinXP hem de Win98 yüklü iki bilgisayarım var.

UsTuRa
10-09-2004, 19:05
Merhaba arkadaşlar,
Bir internet kafede bilgisayarın yeniden başlatılması sonucunda, bir önceki oturumda yüklenmiş bütün program ve dosyaların silinmiş olduğunu gördüm. Explorer'a kendini yamayan eklentiler, virüsler, indirilen dosyalar hepsi yok oluyordu. Bunu kendi bilgisayarımda nasıl yapabilirim. Kafedekilere sordum cevap vermediler. Bilen varsa lütfen yardımcı olsun . Hem WinXP hem de Win98 yüklü iki bilgisayarım var.

selamlar;

sayın @Temel Reis HDD Guard yada HDD sherif adlı PCI kartlar ile bu güvenlik sağlanıyor bilgisayara format bile atsanız kapatıp açtığınızda hiç birşeyin silinmediğini görürsünüz.Bu ürünlere bilgisayar satışı yapılan yerlerden temin edebilirsiniz.

saygılar..

Temel Reis
11-09-2004, 15:19
Cevabın için teşekkür ederim UsTuRa,
Her bilgisayar için böyle bir kart almak sanırım çok pahalıya malolur.
Yaptığım uzun araştırma sonucunda "DeepFreeze" ve "GoBack" adlı programların da benzer koruma sağladıklarını öğrendim.
aşağıdaki adreste programlarla ilgili yorumlar yer alıyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_963691/tm.htm

Eyvallah
11-09-2004, 19:51
mrb
Temelreis arkdaşım;
deep ..mbr ye yerleşmediği için bana göre recover instant prg statüsüne girmiyor( bu kişisel görüşüm) .Sana watchdog adlı bir prg öneririm.Demosunu bile 2 yıldır kurdugum yerlerde hiçbir sorun yok.last tıme recover özelliği ilede ne virus nede windows çökmesi hiçbirşey etkilemdi.(int.cafeye kurmuştum 20 makinede demosunu)
Sevgilerimle.

halilt
12-09-2004, 02:02
arkadaşlar selamlar dünden beri internete girmemden bir süre sonra -bu sistem kapatılıyor.kaydedilmemiş bilgilerinizi kaydedin.authorn....................tarafından mesajı alıyorum.ve bilgisayarım geri sn saymaya başlıyor.ve yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.bu nedir?internet dışında bir problemim yok.saygılar

selammi
12-09-2004, 02:09
dostum service pack 2 yamasını veya sasser ve blaster yamasını kur.. sonra iyi bi virüs programı ile pc ni tara..

arkadaşlar selamlar dünden beri internete girmemden bir süre sonra -bu sistem kapatılıyor.kaydedilmemiş bilgilerinizi kaydedin.authorn....................tarafından mesajı alıyorum.ve bilgisayarım geri sn saymaya başlıyor.ve yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.bu nedir?internet dışında bir problemim yok.saygılar

UsTuRa
13-09-2004, 13:09
selamlar;
@halilt bilgisayarınıza worm bulaşmış gerekli yamaları kurmamışsınız anlaşılan forumda bu virüsü temizlemek için verilmiş programları kullanın olmazsa şu yöntemi deneyebilirsiniz bilgisayarınızın kapatılacağını söyleyen uyarı ekranı çıktığında sistem saatinizi geriye alın :) ..saygılar..

halilt
13-09-2004, 23:17
arkadaşlar,bahsettiğim virüs olayı ertesi gün devam etmedi.dün bilgisayarımı hiç açmamıştım.bu akşam saat 21.00 civarı açtığımda avg 7.0 virüs programım ...2 adet virüs bulunduğu mesajını verdi.günlük avg taramasına baktığımda 12 eylül tarihli 2 virüsü gösteriyor. sorun kalmadı . (mı acaba?) ancak bana şu avg nin nasıl kullanıldığını anlatan bir yazı falan varsa çok sevinirim .anladığım kadarıyla otomatik çalışıyor.saygılar,teşekkürler.

ozgurece
16-09-2004, 11:59
Arkadaşlar Pc de XP işletim sistemi kurulu lisans keyini nasıl öğrenebilirim.

emoak
16-09-2004, 12:32
Arkadaşlar Pc de XP işletim sistemi kurulu lisans keyini nasıl öğrenebilirim.Bilgisayarım'a sağ tıkla Özellikler de, açılan ekranda Genel sekmesi altında Kayıt.. xxx-xxx-xxxxxxx-xxxxxxx gibi bir şekilde yazıyor.

Sevgiler...

seco2019
16-09-2004, 13:23
win98)masaüstünde sağtuş tıklatıp özelliklere(görüntü özelliklerine) giriliyor. Görüntü özellikleri istenmeyen kişiler tarafında değiştiriliyor. bunu nasıl engelleyebiliriz.?

emoak
16-09-2004, 14:26
win98)masaüstünde sağtuş tıklatıp özelliklere(görüntü özelliklerine) giriliyor. Görüntü özellikleri istenmeyen kişiler tarafında değiştiriliyor. bunu nasıl engelleyebiliriz.?System Mechanic adlı bir program var. Programın System sekmesine girip Customize Windows Settings'i çalıştırın. Açılacak System Customizer penceresinde Security'i tıklayın. Sağ tarafta Control Panel sekmesine gelip "Disable 'Display Settings' icon" yazılı satırı aktif hale getirin. En alttaki satırdan Apply(uygula) deyip programdan çıkın. Bu anlattığım yol System Mechanic adlı programın 3.7g sürümü içindir. Programın şu anda 4 nolu sürümleri mevcut, izlenecek yol yeni sürümde pek farklı değildir. Kolay gelsin.

Sevgiler...

Raist_tr_brs
17-09-2004, 12:51
Merhaba
Xp de
Windows\System32\*.cpl dosyaları bunu sağlıyor. Bunların isimlerini değiştirerek te erişimleri kapatabilirsin.

98 için ise ya "System" yada "System32".

Raist_tr_brs
17-09-2004, 12:56
Benimde bir sorunum var.
İşletim sistemi olarak windows 98 ve windows Xp aynı anda kurulu. Inca veya Avermedia tv kartı var bilgisayarda (İkisindede hata veriyor.). Cine5 için moretv kurulu. Sorun şu; 98 de moretv düzgün çalışıyor fakat xp de bir müddet sonra Bt878 chipset hatası veriyor sonrada moretv çalışmıyor. Tv kartının kendi programı düzgün çalışıyor ama Moretv çalışmıyor. Bu sorunu çözen varsa yardım etsin lütfen.
Şimdiden teşekkürler.

emoak
17-09-2004, 14:37
Benimde bir sorunum var.
İşletim sistemi olarak windows 98 ve windows Xp aynı anda kurulu. Inca veya Avermedia tv kartı var bilgisayarda (İkisindede hata veriyor.). Cine5 için moretv kurulu. Sorun şu; 98 de moretv düzgün çalışıyor fakat xp de bir müddet sonra Bt878 chipset hatası veriyor sonrada moretv çalışmıyor. Tv kartının kendi programı düzgün çalışıyor ama Moretv çalışmıyor. Bu sorunu çözen varsa yardım etsin lütfen.
Şimdiden teşekkürler.Öncelikle belirtmeliyim ki; Yerli platformların illegal izlenmesine yardımcı olacak bilgi istemek ve vermek forum kuralları gereği yasaktır.
Bu amaçla kullanmadığınız takdirde size tek önerim kullandığınız programın Xp versiyonunu temin edip o kullandığınız işletim sistemine uygun olan programı kullanmanız yönünde olacaktır.

Sevgiler...

Raist_tr_brs
17-09-2004, 15:28
Uyarın için teşekkürler. Ama benim anlamadığım bir programın normal bir şekilde çalışırken bu şekilde hata vermesi. Eğer uyumsuzluk var ise daha önceden de çalışmazdı diye düşünüyorum. Hem günümüzde hangi program veya donanım tam olarak xp ye uyumlu. Ben sadece bikaç kere rastladım. Hem moretv yi averin veya incanın programlarından daha yakın buluyorum kendime. Tabii türkçe olmasıda avantajı.

eozen81
18-09-2004, 01:12
arkadaşlar tüm programlarda değil ama birkaç program yüklerken şu mesajla karşılaşıyorum, ne yedikse artık netten gerçi tüm yamalar adaware spybot spyware bile yüklü ama yemişiz bir kere, dos bazlı oyunlar bile açmıyor
Hata başlığı; 16 bit Windows Subsystem
Hata mesajı: C:\WINDOWS SYSTEM\AUTOEXEC.NT. sistem dosyası, MS-DOS ile Microsoft Windows uygulamalarını çalıştırmak için uygun değil. Uygulamayı bitirmek için kapat’ı seçin

bunun ne demek olduğunu ve bu sorunu nasıl aşacağımı bilen var mı. Teşekkürler

seco2019
18-09-2004, 14:37
win 98 kullanıcısıyım atx kasam var başlattan bilgisayarı kapat dediğimde 2 - 3 dakika windows un kapanış ekranı geliyor. daha sonra
"sürücü okuma hatası"
yeniden dene, iptal yazıyor bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?_?

organik81
18-09-2004, 15:01
win 98 kullanıcısıyım atx kasam var başlattan bilgisayarı kapat dediğimde 2 - 3 dakika windows un kapanış ekranı geliyor. daha sonra
"sürücü okuma hatası"
yeniden dene, iptal yazıyor bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?_?

1) işletim sisteminden (win98) olabilir
2) Harddiskte bad sektör veya başka bir hasar olabilir
3) Virüs olabilir

Format atıp yeniden windows kur. Düzelmezse 2. seçenek büyük ihtimalle...

halilt
19-09-2004, 01:58
selamlar,iki gün önce bir trojan ın yüzünden başlat menümden pc yi kapatamaz oldum ancak oturum kapatma yoluyla kapatabiliyordum.back upla sorunu çözebilir miydim (bilen varsa söylesin) ama formatlayıp xp kurdum.ancak şimdide bazen explorer açılırken ya da eski bir cd yi okumaya çalışırken donuyor veya ekran 4 bite düşüyor....görüntü kartı sayfa çizimini tamamlayamadı..sürücünüzü güncelleyin diyor bu nedir ? saygılar.

emoak
19-09-2004, 18:31
selamlar,iki gün önce bir trojan ın yüzünden başlat menümden pc yi kapatamaz oldum ancak oturum kapatma yoluyla kapatabiliyordum.back upla sorunu çözebilir miydim (bilen varsa söylesin) ama formatlayıp xp kurdum.ancak şimdide bazen explorer açılırken ya da eski bir cd yi okumaya çalışırken donuyor veya ekran 4 bite düşüyor....görüntü kartı sayfa çizimini tamamlayamadı..sürücünüzü güncelleyin diyor bu nedir ? saygılar.

Ekranı kartınızın XP uyumlu driverını yüklemelisiniz.

Sevgiler...

ozgurece
20-09-2004, 09:01
Arkadaşlar 25 karekterlik lisans keyi göremiyorum gözüken ****** 20 karekter
Pc de kurulu XP işletim sisteminin 25 karekterlik lisans anahtarını nasıl görebilirim..?

kosem_99
21-09-2004, 02:39
elinizde bulunan lisansta bu numara yazilidir.

ismail özata
21-09-2004, 03:07
Otomatik güncellemeyi kapat. o sorundan kurtul. bilgisayarı kendinde güncelleyebilirsin

serderm
24-09-2004, 20:52
arkadaşlar ben xp pro kullanıcısıyım iş yerinden evdeki bilgisayara uzak masaüstü bağlantısı ile bağlanmak istiyorum bi türlü beceremedim nasıl yapıldığını bilen varmı ip noları mevcut.
saygılar...

TeAcHeR
24-09-2004, 21:19
arkadaşlar ben xp pro kullanıcısıyım iş yerinden evdeki bilgisayara uzak masaüstü bağlantısı ile bağlanmak istiyorum bi türlü beceremedim nasıl yapıldığını bilen varmı ip noları mevcut.
saygılar...

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=18293 şurayı inceleyin..

sevgiler..

TeAcHeR
24-09-2004, 21:31
Arkadaşlar Pc de XP işletim sistemi kurulu lisans keyini nasıl öğrenebilirim.

Bilgisayarım'a sağ tıkla Özellikler de, açılan ekranda Genel sekmesi altında Kayıt.. xxx-xxx-xxxxxxx-xxxxxxx gibi bir şekilde yazıyor.

Sevgiler...

emoak
o bahsettiğin lisans keyi değil lisans ID si...

ozgurece
AIDA32 (http://212.162.49.81/downloads/95052/aida32ee_393.zip?1096046006-1096053206-6e850c-C-3df42b794b5622ebd4207d973a176d45) indirip aç..program içinde solda işletim sistemine tıkla altında çıkan menüden işletim sistemine gir..2.sırada lisans bilgilerinde ürün anahtarı yazan yerdeki *** win xp lisans keyi dir...

sevgiler..

TeAcHeR
24-09-2004, 21:37
Benimde bir sorunum var.
Şimdiden teşekkürler.

windows xp de 9x altyapısını desteklediği için açılır ama sonra uyumsuz olduğundan hatalar başlar..

artık analog kartlarda sadece receiverden veya camera gibi cihazlardan record etmek için kullanılır hale geldi..
tavsiyem analog u elden çıkarıp digital tv kartı almanızdır..şu anda uğraştığınız işe bakarak sonradan zamanıızı boşa harcadığınızın farkına varacaksınız..

sevgiler..

serderm
24-09-2004, 21:58
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=18293 şurayı inceleyin..

sevgiler..Sevgili TeAcHeR ilgine teşekkürler bülent hocam ın tavsiye ettiği programı indirdim bi deniyeceğim ancak ben yinede xp nin kendi programı olan uzak masaüstü programının nasıl çalıştığını öğrenmek istiyorum bilen arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim herkese çok teşekkürler.

:)

sercemi
25-09-2004, 18:13
slm. ben de bir notbook var ancak bir hafta önce açtığımda masaüstü ögeleri çok geç geliyor sanırım 10 dakika kadar beklemek zorunda kalıyorum bunun sebebi sizce ne olabilir ? Yardımcı olursanız yoksa yeniden format mı gerekli bu konuda da yardımcı olmanızı rica ediyorum.

TeAcHeR
25-09-2004, 19:54
eğer windows a hoşgeldiniz yazısında 10 dk.bekliyorsa enter e basın..hemen girebilir..
sanırım girişte bir program engelliyor olabilir..system tray ı kontrol edin..ayrıca bütün sistem cd leri yüklü mü? girişte bir aygıt sürücüsünü arıyabilir..

hiçbiri problemi çözmesse services pack 2 yükleyin..hem sistemi yenilemiş hem de hatadan kurtulmuş olursunuz..

sevgiler..

halilt
26-09-2004, 12:48
selamlar xp sp1 kullanıcısıyım.pcde zaman zaman şu sorunla karşılaşıyorum: yeni bir sayfa açılırken donuyor ve kendini resetliyor.ardından şu mesaj çıkıyor....sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı.görüntü aygıtı sürücüsü bir çizim işlemini tamamlayamadı...sürücünüzü güncellemek için aygıt üreticisine başvurun.hata imzası:BCC code:10000000ca BCP1:81A7D658 BCP2:819C3C30 BCP:381A37....BCP4:0000001 OS ver:5_1_26000 vs.hata raporuna şu dosyalar eklenenecek C:\ windows\minidump\mini092604-02dmp C:\docume~1\a\locals~1temp \wer2b.tmp.dir 001sys data.xml vb hatırladığım kadarıyla ekran kartım nıvıdıa mx2 serisi bilgisayarcıya götürdüm ramlar sorunlu dedi değiştirdim.gene aynı .bu 2 ayda 3.ram. ekran kartının sürücüsünü, detonatörlerini yükledim.acaba ekran kartının serisi mi yanlış ? nıvıdıa ge force olduğunu hatırlıyorum ama? xp de farkeder mi ? ne yapabilirim ? bazen yapıyor bazen yapmıyor .saygılar sevgiler.

alexsus
26-09-2004, 23:13
İyi geceler.
Arkadaşlar cumartesi akşamı bilgisayarıma kurduğum bir program dolayısıyla tüm harddiski kaybettim. Daha önce sp2 hiç sorunsuz otamatik olarak kurulmuş ve çalışmıştı.
Dün akşamdan beridir üçüncü defadır xp home edition u kuruyorum ve sonra güncelleme vasıtasıyla sp2 yi otomatik kurduruyorum. Ne oluyorsa bundan sonra oluyor ve sistem bir daha açılmıyor. Xp Home edition simgesi geliyor bir kaç dakika bekliyor ve ekran 16 renk e düşerek reset atıp baştan başlıyor. Bu defa da güvenli mod penceresi geliyor ve güvenli modu. en son çalışır modu, komut modu tüm bunlarda ekranda sadece kursör yanıp söner halde bilgisayar bekliyor.
Ben kafayı yemek üzereyim. Daha önce sorunsuz yüklenen bir sp2 neden şimdi sorun çıkarır anlamadım.
Not: Xp lisanslı

Eyvallah
26-09-2004, 23:47
mrb,
Arkadaşım sp2 test aşamasındayken bazı donanımlarla sürücülerde sorun çıkardıgı söylenmişti.Ve bu sorunun sürücüleri güncellemekle giderilebileceği söylendi,ekran kartınızın sürücülerini güncel sürücülerini yükleyip kurarsanız sorunuzun çözüme ulaşacağını düşünüyrum..
bu yolu denedinimiz? sürücüleri güncelledinizmi?
Sevgiler

alexsus
27-09-2004, 01:59
Sayın eyvallah,
Bende biostan olabileceğini zannediyordum ama güncelledim sorun devam. ekran kartının sürücülerini xp açılmadan güncellemenin bir yolu varmı.
Yada xp yi açmanın bir yolu. Bir defa daha kurarsam kendimi çok aciz hissedeceğim. Bende sinir yaptı bu iş. Şu anda Knoppix cd si ile internete bağlanıyorum vallahi. sırf bu xp illeti ile cebelleşmek için. Ne biçim iştir anlamadım.

TeAcHeR
27-09-2004, 12:59
meraba..
sp2 yi güncelleme vasıtası ile değilde komple sp2 paketini internetden indirerek (256mb.) denediniz mi?
bu yolla eğer sp2 sistemde hataya neden veriyorsa program ekle kaldırdan kaldırabilirsiniz..ve tekrar kurabilirsiniz..

şu anda yapacağınız güvenli moda girip program ekle kaldırdan güncellemeleri kaldırmak..o zaman xp açılabilir..
sp2 yüklemeden bilgisayarınızda hiçbir program veya güncelleme olmasın..direk sade xp nin üzerine yükleyin..sonra ilgili program ve driver leri kurun..kolay gelsin..

sevgiler..

UsTuRa
27-09-2004, 13:13
selamlar xp sp1 kullanıcısıyım.pcde zaman zaman şu sorunla karşılaşıyorum: yeni bir sayfa açılırken donuyor ve kendini resetliyor.ardından şu mesaj çıkıyor....sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı.görüntü aygıtı sürücüsü bir çizim işlemini tamamlayamadı...sürücünüzü güncellemek için aygıt üreticisine başvurun.hata imzası:BCC code:10000000ca BCP1:81A7D658 BCP2:819C3C30 BCP:381A37....BCP4:0000001 OS ver:5_1_26000 vs.hata raporuna şu dosyalar eklenenecek C:\ windows\minidump\mini092604-02dmp C:\docume~1\a\locals~1temp \wer2b.tmp.dir 001sys data.xml vb hatırladığım kadarıyla ekran kartım nıvıdıa mx2 serisi bilgisayarcıya götürdüm ramlar sorunlu dedi değiştirdim.gene aynı .bu 2 ayda 3.ram. ekran kartının sürücüsünü, detonatörlerini yükledim.acaba ekran kartının serisi mi yanlış ? nıvıdıa ge force olduğunu hatırlıyorum ama? xp de farkeder mi ? ne yapabilirim ? bazen yapıyor bazen yapmıyor .saygılar sevgiler.

selamlar;
@halilt ekran kartınızın yerine tam oturup oturmadığını kontrol etemediyseniz bir bakın ..saygılar..

alexsus
27-09-2004, 13:40
Maalesef sayın TeAcHeR bilgisayar hiç bir modda açılmıyor. Normal,Güvenli, Komut hepsinde de donuyor yada reset atıp baştan başlıyor. Bu akşam formatlayıp tekrar xp kuracağım. ve Bios,Ekran Kartı güncellemelerini yaptıktan sonra tekrar sp2 güncellemesini kuracağım. Anladığım ve araştırdığım kadarı ile bazı anakart, ve ekran kartları sp2 de baya bir sorun çıkarıyor.
Akşama kadar bana şu andaki sisteme zarar vermeden xp ekranına ulaşmamı sağlayacak bir yol bulmama yardımcı olacaklara minnettar kalacağım doğrusu. Çünkü saatlerce uğraşmak istemiyorum bu akşam.
Hain bilgisayar yedin ülen hafta sonumu. Ben sana mangırları bunun içinmi saydım.

Sistem:
Pentium 4 2.8
256 mb DDR
Fx 5200 Ekran kartı,
Anakart : Fujitsu_Siemens FSC D1675
XP Home edition

TeAcHeR
27-09-2004, 14:03
bilgisayar açılışda başlangıcı geçtikden hemen sonra f8 tuşuna basarsanız windows açma seçenekleri ekranı gelir..burda birde adım adım onaylamayı seçerek çıkan soruları ok.leyin..bir ihtimal açabilir....kolay gelsin...

sevgiler..

yildizelektronik
27-09-2004, 20:36
http://img77.exs.cx/img77/3518/adsz2.jpg

Arkadaşlar Setup Kurarken Dos Uygulamaları Açarken Falan Bilgisayarımda Böle Bir hata Veriyor Bilgisayarı Formatlamadan Bunu Nasıl Düzeltirim.... Ekran İle Falan Hiç Bir Alakası Yok 16-Bit yazığına Bakmayın....

TeAcHeR
27-09-2004, 20:39
kullandığınız işletim sistemi nedir?

yildizelektronik
27-09-2004, 21:02
Windows Xp Home Edition Service Pack1

TeAcHeR
27-09-2004, 21:10
xp de dos uygulamalarını çalıştırırken başlat donatılardaki komut istemine gireceksiniz..ordan çalıştırın..yoksa böyle hata verir..yani bu hatayı vermesi normal..
eğer dostaki komutları bilmiyorsanız kısaca...her sılaş sonrası isim bir klasörü temsil eder..klasörlerden çıkmak için cd.. (2 nokta) enter diyeceksiniz bir bölüme geçmek için örneğin d bölümüne geçecekseniz D: enter klasöre girecekseniz cd klasör ismi enter..

sevgiler..

yildizelektronik
27-09-2004, 21:17
Oke Hemen Deneyeceğim Ama Şu Ana kadar Böyle Bir hata Vermiyordu Aynı Hatayı Setup Dosyalarındada veriyor....

yildizelektronik
27-09-2004, 21:20
Denedim Ama Yine Olmadı cmd'de Denedim Olmadı Acaba Sorun Ne Olabilir....

TeAcHeR
27-09-2004, 21:23
setup dosyaları dediğin normal program yüklemeleri mi?

yildizelektronik
27-09-2004, 21:27
Ewet Mesela Neta Cihazlar'ın Yükleme Programlarını Kurarken Hata veriyor..............

TeAcHeR
27-09-2004, 21:35
birkaç şık önerebilirim..

1-)windows u güvenli mod da başlatıp deneyin..bakalım hata verecekmi..bir ihtimal hata vermes se sonra normal windows dada vermeyebilir..
2-)directx i silip yeniden yükleyin..
3-)sistem mechanic gibi bir programla regedit ve sistem temizliği yapın
4-)imkanınız varsa services pack 2 yükleyin
5-)olmadı sp1 i silip tekrar yükleyin..

kolay gelsin..

sevgiler..

yildizelektronik
27-09-2004, 21:46
daha önce güvenli mod'da denemiştim olmadı yine hata veriyo o dediğiniz 3.cü şıkkkı tam anlayamadım sanırım Direct ile bir alakası yok ama yinede deneyeceğim öneriler için teşekkürler......

sethi
28-09-2004, 13:09
freeserverstan bir alanım var fakat siteye dosya yüklemeye çalıştığımda şu uyarıyı alıyorum There was an error uploading a file.
It appears that this browser does not support file uploads.ne diyo anlamadım bana yardım edermisiniz...bu arada tarayıcım internet explorer ve xp kullanıyorum explorerı kaldırıp tekrar yükledim olmadı başka bir tarayıcı yükledim yine olmadı ne yapıcam hiç bilmiyorum lütfen biri ban yardım etsin...

UsTuRa
28-09-2004, 21:19
selamlar;
Upload için kullandığınız program nedir yazarsanız belki programda upload yaparken kullanmanız gereken ayarları bilen arkadaşlar yazar..Birde aldığınız uyarı mesajında kullandığınız browser dan upload yaptığınız dosyaları göremezsiniz desteklemiyor tarzında bilgilendirme var..saygılar..

alexsus
29-09-2004, 00:49
Arkadaşlar 129-131-134 nolu yazımda bahsettiğim sorunumu nihayet cözdüm. XP SP2 bir türlü kuramıyordum ve ekran logonun çıktığı yerde donuyordu. Çözüm yolunu şu şekilde buldum.
Sistemimde Fujitsu-Siemens D1675-A SIS648FX/963 Chip setli bir anakart mevcut. Ayrıca Gigabyte Ge Force FX-5200 Ekran kartı mevcut. orun bu iki donanımdan kaynaklanıyor.
1-SP2 entegre cd yaptım. maalesef bu şekildede aynı olumsuzluk devam etti.
2-SP1 bulunan XP yi yükledim ve Windowsun sitesinden sorun çıkaran anakart ve bioslar için yazılı XP-KB885626-V2-x86 kodlu yamayı indirerek kurdum.
3-Ekran kartımı en son nvidia sürücüleriyle güncelledim.
4-XP SP2 yi yükledim ve sorunsuzca bilgisayarım açıldı.
Bilgisayarıma iki günlük ayrılıktan sonra tekrar kavuştum. Ayrıca Knoppıx cd sini halkımızın hizmetine sunanlardan da Allah razı olsun. Tak ve çalıştır mükemmel.
Belki faydası dokunur.
Sevgi ve saygılar.

Eyvallah
29-09-2004, 00:55
mrb,
sorunun çözulmesıne sevındım,ayrıca knoppix cd ile bende birkez bayya bır dosya kurtarmıstım.Sevgiler

sethi
29-09-2004, 14:27
upload ı programla yapamıyorum freeservers ftp desteklemiyo site üzerinden kullanıcı adını ve şifreni girerek yapıyosun ama işte yazdığım hatayı veriyo daha önce çok kullandım ama bilgisayara xp tekrar kurulduktan sonra böyle oldu...

Sefa Kaya
01-10-2004, 01:50
eyvallah ;
evet seninde tahmin ettiğin gibi XP nini sorunlu çalışması, aslında baya bi yükleniyorum herelade. belli bi süre geçtikten sonra yavaşlamay başlıyor sistem, bende buna pek tahammül edemiyorum açıkçası.ve ardından format.aslında donanımda dolayı yani dvb s kllanıyorum şifre çözme falan derken, codecler falan sistem kafayı yiyor ve iş görmez hale geliyor bir zaman sonra.sonra bildik son format.
Arkadaşım; Ben üç yıldır XP kullanıyorum. Bende ilk başta senin gibi aynı dertten muzdariptim. Yavaşladıkça format atıyordum. Yaklaşık 18 aydır çok güzel gidiyor. Çaresi: Güncelleştirmeleri gerekiyorsa tek tek yükle (Servis pack'ları yükleme ) en önemlisi XP her şeyi kaydeder. Buda kısa sürede HDD'nin aşırı dolmasına ve sistemin yavaşlamasına neden oluyor. Çaresi:Bilgisayarım/Yerel disk-c'yi sağ tıkla özellikler/Genel/disk temizleme/disk temizlemede yapılacak iki önemli iş var 1.temporary internet files'işaretleyip sık sık temizle. 2.disk temizlemede diğer seçenekler kısmı var. orayı tıkla, alttaki enson geri yüklemem dışındaki geri yüklemeleri sil bölümü vardır. işte can alıcı nokta. Enson geri yükleme tarihinden sonrakileri sil, XP nin inanılmaz rahatlayıp hızlandığını göreceksin. Yavaşladıkça bu dediklerimi yaparsan XP kullanmaktan benim gibi zevk alırsın. Selamlar kolay gelsin.

karacaoğlan
02-10-2004, 11:54
iyi günler 6 ay önce orijinal olmayan xp pro kurdum. cd nin içinde activate işinden kurtulmak için bir kaç dosya vardı onları yükledim bir daha activate windows diye çıkmadı. Ama geçen gün windows açılışta şifreyi girdim activate için 7 gününüz kaldı diye bir uyarı çıktı . bugün 6 kaldı... yardımm ?=?bu konu hakkında yardım alamazsın çünki şifre serial istekleri carck yasak ya lisanslı kullanacan yada başka bir işletim sistemi kuracaksın

dgc
03-10-2004, 01:04
Arkadaşlar benim Xp 2 gündür birşeyler oldu bilgisayarı kapat diyorum öylece bekliyor hiç hareket yok nasıl düzeltilir acaba?

biloban
03-10-2004, 04:34
bazan sorun oluyo.sanırım bazı dosyalar sonlandırılırken kitleniyo makine.ama neden bilemiyorum.ustalar cevap lütfen....

kolay gelsin...

UsTuRa
04-10-2004, 15:15
Arkadaşlar benim Xp 2 gündür birşeyler oldu bilgisayarı kapat diyorum öylece bekliyor hiç hareket yok nasıl düzeltilir acaba?

selamlar;
Bilgisayarınıza yüklemiş olduğunuz uygulamaların sonlandırılamayışından dolayı sisteminiz beklemede kalabilir ve yanıt alamayabilirsiniz, genelde sizin yaşadığınız soruna neden sisteme bulaşmış bir trojan yada keylogger olabilir güncel bir virüs programı ile birlikte spy ve wormları tespit edebiliecek adaware türü programlarla sisteminizi check edin kolay gelsin..saygılar..

vonali
04-10-2004, 23:35
forum da henüz çok yeniyim kusura bakmayın. yeni bilgisayar aldım xp home edition kullanıyorum. servispack2 yükledim. kaspersky anti virüs yüklü. fakat bilgisayar her açılışta restart atmış gibi yeniden başlıyor ve ''sistem ciddi bir sorundan kurtarıldı'' ''buraporu microsofta gönder'' gibi yazı çıkıyor. bukonuda görüşünüzü alabilrmiyim.. Teşekkürler..

organik81
05-10-2004, 12:47
Windowsu yeniden kur...

yusuf
05-10-2004, 14:16
merhaba arkadaşlar umarım yardımcı olursunuz.
40cb hard diskim var ve bun lar üçe bölümlenmiş şekilde.c,de20cb.d.de,10,cb.e,de,10 cb.c,deki sürücüde milenyum yüklü.d,de ise xp yüklü. e,de ise depo olarak kullanıyorum.şimdi gelelim sorunuma c,ye xp d,ye milenyum kurmak istiyorum e,ye dokunmak taraftarı değilim.format atarken nelere dikkat etmeliyim başlangıç disketi var nasıl yapılacağnı anlatırsanız sevinirim.önce milenyum,mu uoksa xp,yi kurmalıyım.

organik81
05-10-2004, 14:40
merhaba arkadaşlar umarım yardımcı olursunuz.
40cb hard diskim var ve bun lar üçe bölümlenmiş şekilde.c,de20cb.d.de,10,cb.e,de,10 cb.c,deki sürücüde milenyum yüklü.d,de ise xp yüklü. e,de ise depo olarak kullanıyorum.şimdi gelelim sorunuma c,ye xp d,ye milenyum kurmak istiyorum e,ye dokunmak taraftarı değilim.format atarken nelere dikkat etmeliyim başlangıç disketi var nasıl yapılacağnı anlatırsanız sevinirim.önce milenyum,mu uoksa xp,yi kurmalıyım.

Selam.. Başlangıç disketiyle açtıktan sonra c ve d'yi normal formatla. Sonra sırasıyla millenium'u d'ye sonra da XP'yi c'ye kur. Her ikisinin de kurulumları sırasında hangi yere kuracağına dikkat et (c'ye mi d'ye mi). Bilgisayar açılırken normal şekilde gene menü çıkar, XP mi diğeri mi şeklinde. Bir de şu var; şuanda XP'nin kurulu olduğu d sürücüsü NTFS ise bilgisayarı XP cd'si açıp bu bölümü FAT32'ye dönüştürerek formatlaman lazım, aksi takdirde açılış disketiyle bilgisayarı açtığında DOS'ta d sürücüsünü görmez. d'yi FAT32 yaptıktan sonra her iki yere de yukarda bahsettiğim şekilde sistemleri yükleyebilirsin... Kolaygelsin..

ismail özata
05-10-2004, 20:09
Selam... herhangi bir resim kopyalayım yapıştırmak istiyorum sağ "klik"e bastıktan 3-5 saniye sonra pencere açılıyor yada masaüstünde sağ tuşladığım zaman açılacak olan pencere yine aynı şekilde 3-5 saniye sonra geliyor... düne kadar böyle birşey yoktu ama 2 gündür yavaş..
P-IV 1.8
2 X 256 DDR Ram (333)
Asus P4S533-E Anakart

vonali
07-10-2004, 02:17
Windowsu yeniden kur...
Yeniden kurdum. Biraz zor yaptım ama oldu. Teşekkürler.. :wave:

vonali
07-10-2004, 02:25
çok usta değilim ama daha önceki pc lerimde bu sorunla karşılaştım. Rem den kaynaklanmıştı. Remi değiştirdim sorun kalmadı.

subway
07-10-2004, 22:05
widows 98 se yüklerken yüklemenin bir aşamasında önyükleme disketi istiyor..bende olmadığı için yükleyemiyorum.acaba bu önyükleme diskti nedir ve nerden bulabilirim... ( Bu arada 98'i xp yüklü bilgisayarma vmware programını kullanarak yüklemeye çalışıyorum normal cd den boot ediyorum daha sonra sisteminiz kapatılacak önyükleme disketinin floppyde olduğundan emin olun diye bir yazı çıkıyor ve bende olmadığı için yükleme yapamıyorum)..
herkese teşekkürler iyi çalışmalar....

TeAcHeR
07-10-2004, 22:44
sisteme önce 98 sonra xp yüklemeniz gerekir..
böylece xp önyükleme yi oluşturup iki sistemide kullanabilirsiniz..bu şekilde yükleyemessiniz..çünkü ön yükleme yapamassınız..

sevgiler..

ismail özata
08-10-2004, 15:23
ya arkadaşlar bi tane banner var gına geldi artık ... New offer for you! başlığı altında çıkıp duruyor kendi kendine.. SP2 bunu engelliyor ama explorerin açılmasını engelleyemiyo. tam oyun oynuyorum yada başka bir şey ile uğraşıyorum o anda kendimi masa üstünde buluyorum.. Nedir Bu yaaa

UsTuRa
09-10-2004, 03:06
selamlar;
@Isumairu sisteminize antivirüs ve adaware tarzı programları yüklemediyseniz yükleyin full scan yaptırın her ikisi ilede.Bu istemsiz hareketin failini size net bir şekilde antivirus yada adaware rapor edecektir.saygılar..

kosem_99
11-10-2004, 02:18
widows 98 se yüklerken yüklemenin bir aşamasında önyükleme disketi istiyor..bende olmadığı için yükleyemiyorum.acaba bu önyükleme diskti nedir ve nerden bulabilirim... ( Bu arada 98'i xp yüklü bilgisayarma vmware programını kullanarak yüklemeye çalışıyorum normal cd den boot ediyorum daha sonra sisteminiz kapatılacak önyükleme disketinin floppyde olduğundan emin olun diye bir yazı çıkıyor ve bende olmadığı için yükleme yapamıyorum)..
herkese teşekkürler iyi çalışmalar....

bu yukleme sirasinda olusturulann baslangic disketidir. bunu istediginde iptal ile disket olusturmayi iptal edebilirsiniz. bir sorun olmaz. bu disketin amaci da diskten acilista bir sorun oldugunda makinayi disketten acabilmek icindir. bu disketi daha sonra da olusturabilirsiniz. yukleme sirasinda olusturmaniza gerek yoktur.
bu arada kurulum yaparken "kur /ie /is" komutu ile baslarsaniz baslangicta yaptigi scandisk ve baslangic disketi olusturma isini iptal edebilirsiniz.

TeAcHeR
11-10-2004, 04:04
Bu arada 98'i xp yüklü bilgisayarma vmware programını kullanarak yüklemeye çalışıyorum normal cd den boot ediyorum daha sonra sisteminiz kapatılacak önyükleme disketinin floppyde olduğundan emin olun diye bir yazı çıkıyor ve bende olmadığı için yükleme yapamıyorum)..

kosem_99
bu ayrıntıyı atladınız sanırım..normal bir win98 yüklemesi yapmıyor..makinede winxp varken 98 yüklemeye çalışıyor ve başka programla yüklüyor..
önyükleme disketi açılışta hangi işletim sisteminden pc nin açılması için gerekli..yoksa sistem çalışmaz..yani sizin bahsettiğiniz başlangıç disketi farklı bir konu..

sevgiler..

kosem_99
11-10-2004, 04:21
vmware ile win98 yuklenir iken de aynen normal win98 yukler gibi yukleme yapilir. arkadasin sordugu soru da baslangic disketi olusturulurken sordugu soruya benziyor.

mahmutuslu
11-10-2004, 09:02
Ustalar Bir sorum olacakti bu xp sp2 yi yükledikten sonra widcom blututum var cd deki driverini yemiyor illa sp2 kendi driverini yükletecek ama bu sefer pc telefonu buluyor telefon pc yi bulmuyor vede hiç bir pc suite ile telefona bağlanamıyorum cd deki comport programıda çalışmıyor nasıl bir çözüm önerirsiniz teşekkürler şimdiden

aliserhat
11-10-2004, 18:42
selamlar bende next 1030sky yazılım ile sky video link programını kullanıyorum. bilgisayarıma xp sp 2yükledim .daha sonra bu programı çalıştıramadım usb hatası veriyor bilgisayarım/özellikler/aygıt yöneticisi/evrensel seri yol denetleyicisi ? var sürücüyü kaldırdım , sürücüyü güncelledim ama sorunum çözülmedi ne yapmam gerekir .sp2 yi sildim sorunum düzeldine yapmam gerekir teşekkürler

memobaba
11-10-2004, 19:30
makinama xp home kurdum. Java ile calisan sitelere (emekli sandigi bag-kur gibi) sitelerde islem yapmam gerekiyor. Hangi java yı yuklemem gerek ve de makinada Isass.exe hatası verip 60 sn icinde makinayı kapatıyor. temiz kurulum yaptim. cevaplar icin tesekkurler...

ismail özata
11-10-2004, 19:34
msjavx86 ismindeki dosyayı kur .... google den ara bulabilirsin..

12-10-2004, 16:58
kısayolu burada (http://www.kahkaha.com/java.exe)

londrali
12-10-2004, 22:07
arkadaslar vakti zamaninda iki kullanici icin hazirlanan xp yi nasil tek kullanilici hale getirebiliriz?acilista secim yapmaktan biktik..
tesekkurler :wave:

organik81
14-10-2004, 01:32
arkadaslar vakti zamaninda iki kullanici icin hazirlanan xp yi nasil tek kullanilici hale getirebiliriz?acilista secim yapmaktan biktik..
tesekkurler :wave:

Yeniden windows kurarsan düzelir..

serefuzun
14-10-2004, 01:47
tesekkurler :wave:Denetim masası-Kullanıcı hesapları
oradan kaldırmak istediğini seçerek kaldırabilirsin...

londrali
14-10-2004, 21:47
tesekkurler serefuzun

emoak
15-10-2004, 15:22
Selam dostlar,
Bu sabah bir sorunla karşılaştım, geçici olarak çözüm buldum ama ileride ne olur bilmiyorum...
Sabah pc'yi açınca Windows Ürününü Etkinleştir diye bir pencere açıldı ve sürenin dolduğunu win xp'yi etkinleştirmem gerektirdiğini söyledi. Tamam dedim, hem kayıt yap hem etkinleştir. İnternet üzerinden yapılacak bu işlem için önce bağlanmaya çalıştı ama maalesef bağlanamadı... Sonra dene seçeneğini tıklayınca da oturum kapandı ve bilgisayarı bir türlü başlatamadım. Sonrasında süreniz doldu dediği için sistem saatini geri alayım dedim ki ne göreyim, Bios şifremi unutmuşum ne yazsam açılmıyor...
Kasayı açıp anakarttaki pili çıkardım, 5 dk. sonra takıp çalıştırdım. Biosa girdim böylelikle, sistem saatini 10 gün geri alıp başlattım. Windows açıldı... Bakalım nereye kadar...
İşletim Sistemi ve diğer programların özellikleri şöyle...
Windows Xp Home Edition (OEM product), SP2 yüklü. Windows Güvenlik Duvarı kapalı, Zone Alarm with Web Filtering yüklü onun yerine...
İnternet bağlantım Lan T1, Ulaknet üzerinden üniversite bağlantısı 100 Mbps, sürekli açık...
Önerilerinizi bekliyorum...
Sevgiler...

mamamia
15-10-2004, 16:46
tam olarak emin değilim ama senin xp deneme sürümü herhalde

kırık bir windows xp bulup baştan kurarsan eminim düzelecektir. ama daha kolay bir yolu varsa bilmiyorum.

umarım sorununu çözersin...

emoak
15-10-2004, 16:56
tam olarak emin değilim ama senin xp deneme sürümü herhalde
kırık bir windows xp bulup baştan kurarsan eminim düzelecektir. ama daha kolay bir yolu varsa bilmiyorum.
umarım sorununu çözersin...öyle bir durum söz konusu değil, her şey orjinal...

mamamia
15-10-2004, 18:53
öyle bir durum söz konusu değil, her şey orjinal...
belkide ilk kurulumu yaparken microsoft a kayit olmamıssındır...
sana tanınan kayıt erteleme süresi dolmustur.
bundan dolayı senden internete bağlanıp kayıt olmanı istiyodur.

UsTuRa
16-10-2004, 02:33
selamlar;
@emoak firewal'u kaldır uninstal et ve güvenlik bağlantı duvarınıda devre dışı bırak bu nedenle aktivasyon işlemini yapamıyorsun bağlantı bu nedenle kurulmuyor bu işlemlerden sonra tekrar dene olacaktır kolay gelsin..saygılar..

kosem_99
16-10-2004, 02:56
yada telefon ile etkinlestirmek istiyorum de. sonra ulkeyi sectiginde bir urun anahtari olusturup araman gereken microsoftun telefonunu yazacak. bu numarayi aradiginda urun anahtarini okumani isteyecekler. sonra da onlarin verdigi anahtari gir. aktivasyon islemin tamamlanip xp acilacaktir.

emoak
16-10-2004, 15:23
Teşekkürler Ustura ve kosem_99,
ustura ilk önce dediğin şekilde bir deneyeceğim, bende ondan şüphelenmiştim. Olmazsa telefon edeceğim kosem_99'un dediği gibi. Görüşleriniz için teşekkürler...
Sevgiler...

trim
16-10-2004, 15:31
Merhaba, hafta basi format atip tertemiz bir sistem kurdum, oh be derken dün aksam bir program arad1m mp3 econder riper vs. indirdim bir sürü spay, ikide trojan aldim, bunlar1 adaware ve antivir virüs programiyla kaldirdim, (simdi fark ettim türkce harf ta yaz1lm1yor forumlami benlemi ilgili bilmiyorum) sonuç ne yapsam sistem geri yükleme yapamiyorum son geri yüklemeyide yapmiyor, format atmakta istemiyorum, bu bilgisayar 2 gün öncesine nas1l geri gelir bilmem,
ne yapmaliyim, yardimci olabilirmisiniz ?

2 defa sp2 yi yükledim format bisey degilde sp2 111 mb. diger kritik güncellemeler de 30 mb civari.. uf sinir oldum, galiba format atmaliyim. size de bana da kolay gelsin.,
iyi günler

stones
16-10-2004, 16:50
Selam arkadaşlar bir problem de benden daha önce win98 de kullandığım dijital fotoğraf makinesi programını xp pro da kullanamıyorum fotoğraf mak.ile gelen kurulum cd yi defelerce yükledim sildim ama nafile camera no connect diyor aynı sistemi 98 de tekrar denedim oluyor xp de olmuyor.acaba sorun xp nin dosya sistemi sanırım ntfs ondan olabilir mi öyle ise nasıl fat32 ye çevirebilirim yardımlarınız için teşekkürler

diego24
16-10-2004, 22:10
Merhaba stones,

sanırım bilgisayarın dijital fotoğraf makinesini tanımıyor, bunun bir nedeni usb sürücüsü yüklü değildir (aygıt yöneticisinden bakabilirsin), bir başka nedeni dijital fotograf makinasını storage device (yanlış hatırlamıyorsam) konumuna getirmek gerekebilir. en son olarak programın winxp yi desteklemiyor olabilir.

Eğer hdd ini fat32 ye çevirmen geekiyorsa bilgisayarını formatlaman gerektiğini zannediyorum, çünkü xp kurulurken dosya sistemini değiştirerek biçimlendirme imkanı sunuyor.

Kolay gelsin...

stones
16-10-2004, 22:30
teşekkürler diego24 kardeşim eve gidince deneyeceğim inşallah olur
herkese hayırlı Ramazanlar

turhan
17-10-2004, 17:26
merhaba arkadaslar iki işletim sistemi kurmak istiyorum bilgisayarıma acaba oncelikle xp yı mı yoksa mılenyumumu kurmam lazım tesekur ederım

trim
17-10-2004, 20:18
merhaba, format attım sorunu kökten hallettim..

UsTuRa
18-10-2004, 23:04
merhaba arkadaslar iki işletim sistemi kurmak istiyorum bilgisayarıma acaba oncelikle xp yı mı yoksa mılenyumumu kurmam lazım tesekur ederım

selamlar;
@turhan önce ME sonra XP yüklemeniz lazım kurulum sırası bu şeklide olmalı ve her işletim sistemini ayrı Partitiona (bölüme) yükleyin kolay gelsin..saygılar..

tutumlu
22-10-2004, 10:30
arkadaşlar,format attıktan sonra bilgisayarın güncellemelerinin yapılması için windows update yapıyoruz.Fakat bu güncellemeler sıkıcı ve saatler sürmekte.benim gibi sık format atanlar için bu güncellemelerin paket halinde veya zipli bir şekilde olduğu bir yer varmıdır?hiç olmazsa e veya d sürücüsüne kaydedip lazım olduğu zaman oradan yüklesek diyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
selamlar.

Eyvallah
22-10-2004, 10:39
mrb;
arkdaşım gerekli windows güncellemelerini,en çabul ve kolay bir şekilde piyasada satılan Pc ile ilgili dergilerin promosyon amacıyla verdıklerı CDlerde kolaylıkla bulabilirsin.
Sevgiler

tutumlu
22-10-2004, 10:57
Eyvallah,tşk ederim.

seleth
22-10-2004, 14:45
Arkadaşlar ben 3 gündür xp pro kullanıyorum ve bugün bilgisayar aniden kapandı ve yeniden açtığımda karşıma mavi bi ekran çıktı

Bir sorun algılandı ve bilgisayarın zarar görmesini engellemek için windows kapatıldı.
unmountable_boot_volume ve devam ediyor

ve bilgisayar açılmıyor güvenli kipte ve ms dos tada açılmıyor windowsu yeniden kurmadan halledebilirmiyim

Truelove
23-10-2004, 04:51
Merhaba Arkadaşlar ben win xp pro kullanıyorum. ASP kodlarını kullanarak web sitesi yapıcam ama ne yaptım ne ettimse bir türlü ISS yükleyemedim.. Daha Önce win xp sp 2 kurmuştum Windows bileşenlerini ekle kaldır bölümünden ISS kurmaya çalışınca staxmem.dll die bir dosya istiyor dosyayı system32 veya win xp pro sp2 cdsinden gösteriyorum olmuyor kafayı yemek üzereyim lütfen yardım??

kosem_99
24-10-2004, 02:46
Arkadaşlar ben 3 gündür xp pro kullanıyorum ve bugün bilgisayar aniden kapandı ve yeniden açtığımda karşıma mavi bi ekran çıktı

Bir sorun algılandı ve bilgisayarın zarar görmesini engellemek için windows kapatıldı.
unmountable_boot_volume ve devam ediyor

ve bilgisayar açılmıyor güvenli kipte ve ms dos tada açılmıyor windowsu yeniden kurmadan halledebilirmiyim

problem diskinde gozukuyor. bad sektorler olusmus olabilir. yada boot sektoru hasar gormus. eger onemli bir bilgin yoksa formatlamayi dene. icinde onemli dosyalarim vardi dersen baska bir xp yuklu makinaya takip belki icindekileri kurtarabilirsin.

add10
24-10-2004, 16:43
ustalar bir sorunum var...
XP pro. kullanıyorum. bluetooth aldım ve kurdum.. ama açamıyorum "Geçerli güvenlik ayarlarınız ActiveX denetimleri çalıştırmanızı yasaklıyor. Bundan dolayı bu sayfada doğru olarak görüntüleyemebilir." diyor .. bir yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.
kolay gelsin..

emoak
26-10-2004, 11:13
ustalar bir sorunum var...
XP pro. kullanıyorum. bluetooth aldım ve kurdum.. ama açamıyorum "Geçerli güvenlik ayarlarınız ActiveX denetimleri çalıştırmanızı yasaklıyor. Bundan dolayı bu sayfada doğru olarak görüntüleyemebilir." diyor .. bir yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.
kolay gelsin..Internet exploler'ı açın, sırasıyla şu yolu takip edin...
Araçlar > İnternet Seçenekleri > Güvenlik > Özel Düzey
Orada ActiveX Denetimleri ve Eklentileri başlığı altında Etkinleştir, Devre Dışı Bırak ve Sor seçenekleri olacak. Etkinleştirmeyi seçerseniz probleminiz çözülecektir sanırım...
Anlatım IE 6 içindir, önceki sürümlerde de benzer yolla sorun çözülebilir.
Sevgiler...

londrali
26-10-2004, 21:48
arkadaslar windows xp yi repair yapmak istiyorum sirasiyla islemleri yapiyorum fakat tam basliyacakken administirator password istiyor ..nerde bu password bilgisi olan varmi acaba..daha once girdigimi hatirlamiyorum
tesekkurler

UsTuRa
26-10-2004, 23:01
selamlar;
"daha önce girdiğimi hatılamıyorum" derken password girmediğinizi kastediyorsanız eğer daha önceden password tanımlamadıysanız doğrudan enter'e yada tamam'a basın ,yok daha önceden password tanımladıysanız ve bunu hatırlamıyorsanız sistemi yeniden kurmak zorunda kalırsınız şifre bulucu programlar ile yaptığım denemelerde çok zahmetli oldu en kısa ve zahmetsiz olanı işletim sisteminizi yeniden kurmak kolay gelsin..
saygılar..

londrali
27-10-2004, 19:52
evet password girmedim dediginiz gibi enter e basi yorum fakat c:/windows diyor ve kaliyor her enterledigimde..
xp yi yeniden yuklemek istemedigim icin ugrasiyordum..
ayrica ben hd i ikiye bolmustum ..eger xp yi yeniden yuklemek istersen bilgilerimi d ye kopyalayip sonra xp yi c ye yeniden kurarsan bittiginde d eskisi gibi kalirmi?
tesekkurler..

UsTuRa
27-10-2004, 22:11
selamlar;
bilgilerinizi D sürücüsüne yedekledikten sonra işletim sistemini C ye yüklerseniz D sürücüsündeki bilgilerinize birşey olmaz olduğu gibi kalır neticede sistem C ye yüklenecek..saygılar..

londrali
27-10-2004, 22:30
tesekkur ederim

eminb
04-11-2004, 16:22
Selam Arkadaşlar;

win 98 SE kullanıyorum.Sisteme Photoshop yükledikten sonra yaşadıgım bir soruna çözüm arıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Sisteme Photoshop yükledikden sonra bütün JPEG resim dosyalarını Photoshop ile açıyor.Hatta jpeg dosyaları photoshop ikonu ile gözüküyor.Ama ben Exporer ile açmasını istiyorum.Bu konuda ne yapabilirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar.

mrserkan
04-11-2004, 17:21
Norton Ghost hk Acil Yardım
norton ghost kullanım hakkında bilgilendirebilecek site varmı veya kısacası alınan image bilgisayarıma kurarken hdd 2 ye bölünmüşse teke indiriyor bunu nasıl yapacağım. image alırken veya form image açarken bilgisayara kurarken nasıl yol takip edicem. 2 ye bölünen hdd yi korumak için acil yardım çünkü D de ki tüm yedeklerim gitti. <Selamlar)

organik81
04-11-2004, 17:46
Selam Arkadaşlar;

win 98 SE kullanıyorum.Sisteme Photoshop yükledikten sonra yaşadıgım bir soruna çözüm arıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Sisteme Photoshop yükledikden sonra bütün JPEG resim dosyalarını Photoshop ile açıyor.Hatta jpeg dosyaları photoshop ikonu ile gözüküyor.Ama ben Exporer ile açmasını istiyorum.Bu konuda ne yapabilirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar.

Dosyanın üzerine shift tuşuna basılı tıtarak fareden sağ tıkla. Çıkan menüden "Birlikte Aç" seçeneğini seç. burda da çıkan listeden Windows Explorer seç. Eğer seçeneklerde yoksa "Program Seç" seçeneğinden exploreri bulup seç. Ayrıca altta "Bu tür dosyaları açmak için herzaman bunu kullan" gibi bir seçenek olması lazım, onu tıkla; esas önemli nokta burası. işlemi gerçekleştirdikten sonra artık resimleri normal yolla çift tıklayarak açabilirsin..
Dosya hala Photoshop iconu olarak gözükebilir. Bu durumda harhangi bir klasör aç. Üst menüde "Görünüm" seç. Çıkan pencereden "Klasör Seçeneklerini Seç". Gene çıkan yeni pencereden üstte "Dosya Türleri" bölümünü aç. burda birsürü dosya türü çıkacak karşına. *.JPG olan yeri (dosyayı bul). Muhtemelen Photoshop ile ilişkilendirilmiştir. Bunu seçerek "Kaldır" yap. Kapat. JPG dosyalarının görünümü değişecektir. Bu aşamada herhangi bir JPG açmaya çalışırsan makina hangi programla açmak istediğini sorduğunda "Explorer" seç, üstte anlattığım gibi. Biraz teferruatlı oldu galiba ama açıklayıcı olsun diye uzun yazdım...

kosem_99
05-11-2004, 23:14
Norton Ghost hk Acil Yardım
norton ghost kullanım hakkında bilgilendirebilecek site varmı veya kısacası alınan image bilgisayarıma kurarken hdd 2 ye bölünmüşse teke indiriyor bunu nasıl yapacağım. image alırken veya form image açarken bilgisayara kurarken nasıl yol takip edicem. 2 ye bölünen hdd yi korumak için acil yardım çünkü D de ki tüm yedeklerim gitti. <Selamlar)
sanirim sen geri yukleme yaparken " to partition " yerine " to disk " yapiyorsun. form image - to partition olmali.

kapkara
06-11-2004, 20:44
Windows Media Player 10 yuklu en son cikan SP 2 yuklu Windows XP sistemim var. Sorunum su;
Outlook da gelen mesajlarda media player la acilabilecek veya gosterecek bir attech geldiginde media player bunu direkt acmiyor bende bir yere save edip oradan tikladigimda media player aciyor sorun nerde anlayamadim
Sebep olarak daha once isnet kullaniyordum simdi ttnet kullaniyorum bir ilskisi varmidir bilmiyorum yardimci olursaniz memnun olurum simdiden tesekkurler :smiles30:

onurmahmutgul
07-11-2004, 23:59
Arkadaşlar dün ilginç bir sorunla karşı karşıya kaldım.Sorunlarımı yazdım bu sorunu bilen arkadaşlarımdan yardım istiyorum.saygılar

1-Restart ettim..windows professional ekranı geliyor..loading...orda resetleniyor.Tekrar tekrar 20 kere yokladım gene resetliyor.

2-F8 yapıp güvenli modda açtım.Sistem bu sefer açıldı.Tekrar restart ettim gene resetlendi.
3-Sistemde 2 bölüm.D'de image'im var.Kaç kere format atıp image aldım.Resetleme sorunu devam etti.
4-C yi formatladım windows me kurdum.Bu sefer resetleme sorunu yoktu.Üstüne bir ümitle Xp kurdum.Ama resetleme sorunu gene devam etti.
5-Ekran kartım Inno 3d geoforce 5200 en son driverlar(gecne gün sitesinden indirmiştim)Şuanda ME çalışıyorsa XP yükleyince resetleme sorunu başlıyosa nerden kaynaklanıyor olabilir?Dün e kadar bu donanımla verimli çalışan sistemim aniden kimvurdaya nasıl gitti__?:)
Şimdiden teşekkürler sevgilerimle

organik81
08-11-2004, 00:12
RAM'lerin iki veya daha fazla ise tek tek dene. Bir veya hepsinde (düşük ihtimal) problem olabilir. Daha önce bu tür problem görmüştüm. RAM değiştirdik düzeldi...

onurmahmutgul
08-11-2004, 02:55
RAM'lerin iki veya daha fazla ise tek tek dene. Bir veya hepsinde (düşük ihtimal) problem olabilir. Daha önce bu tür problem görmüştüm. RAM değiştirdik düzeldi...

2 tane Ram'im olmadıgı için bu yöntemi deneyemedim.Ama şuanda tüm driver ve programları yüklenmiş bir Windows ME image'im var.Bu sorun bahsettiğin gibi Ram'de oldugu kesin!Ama bios ayarlarındada bir sorun olabilirmi gerçi artık uğraşmaya değmez kaç kere tekrar kurulum yaptım uğraşmaya değmez.Ancak tahminimce XP ramden yüksek güç alıyor.Me ise fazla almadıgı için çalıştıgı kanaatindeyim.Bu saatten sonra zaten uğraşmaya değmez P4 Dream bir pc toplama zamanı gelipte çatmıştı.

NOT:Bu sorun çözülememiştir.Ama çözüldügü vakit ayrıntıları ile buraya notumu düşeceğim.

Sevgiler

halilt
08-11-2004, 18:49
selamlar,xp pro s.pack 1 kurulu bir sistemim var.benim sorunum sadece oyunlara(corvette,global operatıon vb ) girerken açmaması.resetleyip girince açıyor.(geforce 2 mx 400 nvıdıa (64 mb) ekran kartı,celeron 2.4, 256 ram,mercury board.)aldığım yer yada götürdüğüm tamirciler çözüm bulamadılar.program uyumluluk sihirbazı vb. çare olamadı.pc de başka hiç bir sorun gözükmüyor.ama oyunlar illede bir kez niye reset istiyor anlayamıyorum?

mfguney
08-11-2004, 19:16
bazı oyunlar enson sürücü istiyor bilgisayarın ekran kartını tanısa bile sürücüleri yüklemen şart hale geliyor. açmayan oyunlara tek çözümüm bu. http://www.nvidia.com

halilt
11-11-2004, 19:03
selamlar, teşekkürler mfguney evde arayınca bilgisayarın ekran kartının user guıde nı buldum.(ennyah geforce2 mx 400) imiş. Pc üzerinde gözüken sürücü geforce2 mxmx400 .Acaba bu yüzden mi sorun yaratıyor?

crazyblue
20-11-2004, 17:02
selam benim sorumum başka arkadaşlar yardım edebilecekseniz sevinirim xp kurulıu makinemde özellikleri pentium4 işlemci 2.4 ddrem 256 daha önceden böyel sorunum yoktu sp2 yükledikten sonra com üzerinden cihazlara versiyon yükleyemiyorum artı başka hdd taktım ondada xp kurulu ama sp2 yok ondada hiperterminalle cıhaza ulaşamadım sanırım anakarttan böortlarımı kapattı yada ne yapabilirim acilen yardım

crazyblue
20-11-2004, 17:09
onurmahmutgul
arkadaş sanırım cd de bozuk dosya olabilir yanlış kurulmuş yani eksik olablir başka bir cd de dene eğer aynı durum olursa san ek tavsiyem olacak win98 cd si ile format at ama xp yi önce fat32 ye cevirerek format at tekar 98 ile f dıskten format at vede sanal dost ortmını oluştur cye tekrar kapat yeniden başlat yüzey tarması bitsin cye tekrar hızlı format at eğer format atılıp bittikten sonra -hdd de bozuk kesim var ise ondna kaybanaklanabilir bended oldu aynıs enin gibi ama senden farklı xp calışırken işlem yapaken kendi kendini resetliyordu sen dediklerimi yap iyi temeiz bir xp cdsini kullan orjinal,ni bulabilirsen onunla kurmayı dene kolay gelsin

rasit49
20-11-2004, 22:02
visual basic runtime error 429 hatasını nasıl giderebilirim cevap verene teşekürlerimi iletirim acil saygılar

xmuratcetinx
21-11-2004, 07:39
Sisteminizdeki Run Time Visual Basic dosyalarında bir problem olduğundan dolayı bu hatayı veriyor. Aşağıda link'ini vermiş olduğum dosyaları sırasına göre yüklerseniz sorununuz düzelecektir.

http://www.freewebtown.com/xmuratcetinx/Resimler/DOWNLOAD.gif

Run Time Visual Basic 5 (http://download.microsoft.com/download/vb50pro/Utility/1/WIN98/EN-US/MSVBVM50.EXE)

Run Time Visual Basic 6 (http://download.microsoft.com/download/5/a/d/5ad868a0-8ecd-4bb0-a882-fe53eb7ef348/VB6.0-KB290887-X86.exe)

rasit49
21-11-2004, 17:52
multicamloader v2.1 diye bir yukleme programı çalıştırırken aşağıdaki uyarı geliyor
active x ... visual basic runtime error code 429 diye bir uyarı geliyor soruna lütfen detaylı yardım rica ediyorum

xmuratcetinx
21-11-2004, 18:08
@rasit49 yazdıkya sorunun cevabını : http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=18616&onlybyuserid=0&page=11&pp=20

rasit49
22-11-2004, 11:58
arkadaşım aynen yukledim ama yine olmadı runtime visual basic 6 yı direct windows amı yoksa belli bir dizine mi yukleyecenm lutfen açıklarsanız memnun olurum

xmuratcetinx
22-11-2004, 14:05
Direk kuracaksınız.

rasit49
23-11-2004, 11:32
direct te kurdum ama sorunum devam ediyor ricalarımla detaylı çözüm

ozix
23-11-2004, 12:51
Arkadaşlar iki sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim.
1) XP PRO nun yaptığı güncellemeleri format sırasında kaybetmeden saklamanın bir yolu varmı yoksa formattan sonra bütün hikayeyi baştan gene okumak zorundamıyız?
2) Masaüstü'ndeki bilgisayarım simgesini sildim kazara. Geri getirmek istiyorum.
Teşekkürler yardımlarınız için :))))

bezginbekir35
23-11-2004, 13:29
masa üstüne bilgisayarım ikonunu kısayol oluşturabilirsin

xmuratcetinx
23-11-2004, 15:05
Masaüstünüze Bilgisayarım simgesini eklemek için Masaüsünde boş bir yere mouse'un sağ tuşuna tıklayın Özelliklere tıklayın, Masaüstü >> Masaüstünü Özelleştir... tıklayın Masaüstü Simgeleri kısmından istediğinizi seçin ve Tamam deyin...

rasit49
23-11-2004, 15:38
bu garibin derdinden kimse anlamadı demek ....

ozix
23-11-2004, 18:27
murat çetin! Çok teşekkür ediyorum arkadaşım...

rasit49
23-11-2004, 21:36
multicamloader v2.1 diye bir yukleme programı çalıştırırken aşağıdaki uyarı geliyor
active x ... visual basic runtime error code 429 diye bir uyarı geliyor soruna lütfen detaylı yardım rica ediyorum

YILDIZAVCISI
23-11-2004, 23:00
benğim xp prof 3ila 5 dakikada dın sesi geliyor sanki bir progra çalışıyormuş gibi nedenini bulamadım nasıl düzeltebilirim .

iaydin45
23-11-2004, 23:31
anlatımın Spybot olarak adlandırılan virus topluluğunu anımsatıyor. Bu virüsleri Spybot - Search & Destroy isimli programla silebilirsin. bunu manuel olarak silme imkanı da var ama biraz zor ve zahmetli bir iş. Bu konu ile ilgili forum'da bilgi görmüştüm. Tam olarak yerini hatırlamıyorum. arama seçeneği yardımıyla bulabileceğini düşünüyorum. özel olarak windows'un kurulu olduğun sabit disk sürücüsünde (genellikle c: sürücüsüdür), server.exe, winupdate.exe, windowsupdate.exe ve sana anormal gelen çalıştırılabilir dosyaların hangilerinin açılışta yüklendiğini kontrol etmendir. Bunu başlat çalıştır seçeneğiyle msconfig yazıp onaylayarak yapabilirsin. burada başlangıçta yüklenen programlarda kafanda soru işareti uyandıram uygulamaların karşısındaki tikleri kaldır bilgisayarını yeniden başlat. sorunun büyük ihtimalle düzelecektir. başlangıç klasöründeki ihtiyaçın olan uygulamaların çalışmasını aynı yöntemle sağlayabilirsin.
yardımım olduysa sevinirim... Yıldızavcısı...... Saygılar...

celal sezer
24-11-2004, 00:34
Orijinal olarak satın aldığım SP 1'li Home edition kurulumdan 15-20 dakika sonra CPU hatası veriyor.İşlemci %100 kapasite ile çalışıyor.Tabii ki sonuç olarak sistem 30 dakikayı görmeden neredeyse çalışmıyor denecek derecede ağırlaşıyor.Acaba herhangi bir proğramdan mı kaynaklanıyor diyerek bütün proğramları tek tek kapatarak denedim sonuç aynı.Şimdi kullandığım ise bir arkadaşımdan aldığım xxxxx'li Home edition.Haftalardır kullanıyorum hiç bir sorun yok. Acaba sorun bilgisayarımın donanımından mı yoksa orijinal olmasına rağmen XP'den mi kaynaklanıyor?Anakart ASUS P4 işlemci 1700 celeron

rasit49
25-11-2004, 11:18
run time error
Program C:\PROGRA 1 \COMMON 1\tsa\ ts2.exe4
active x ...................run time error code 429 diye bir hata veriyor
Multicamloader 2.1 diye bir programı çalıştırırken oluyor vb 5 visual basic 6 yuykledim ama olmadı yardımlarınızı rica ediyorum arkadaşlar sorunu gideremedim selam

iaydin45
25-11-2004, 12:16
Windows XP'nin görüntü ayarlarını aniden değiştiremez oldum. Görüntü özellikleri menüsündeki sekmeler kayboldu. Resmini göndermek istiyorum ma nasıl bilmiyorum.
Görüntü ayarlarının normala dönmesi için yeniden yükleme yapmak zorunda mıyım? Yoksa bunu düzeltmenin kolay bir yolu var mı?
Yardımlarınız için teşekkürler...

organik81
25-11-2004, 14:08
Windows XP'nin görüntü ayarlarını aniden değiştiremez oldum. Görüntü özellikleri menüsündeki sekmeler kayboldu. Resmini göndermek istiyorum ma nasıl bilmiyorum.
Görüntü ayarlarının normala dönmesi için yeniden yükleme yapmak zorunda mıyım? Yoksa bunu düzeltmenin kolay bir yolu var mı?
Yardımlarınız için teşekkürler...

Makina açılırken F8 tuşu yardımıyla güvenli kipte açıp denetim masasından aygıt yöneticisinden ekran kartını kaldırıp restart edip tekrar yüklemeyi deneyin.. Ayrıca resim gönderilmiyor foruma, acil durumlarda MOD arkadaşlardan rica edip onlar yükleyebiliyor...

Nicomendo
25-11-2004, 17:21
Arkadaslar bir iki sorum olacak. Oncelikle Sistemim P3 500 128 Ram Wınfast 440 MX ekran kartı. SS2 TV kartı ve Ethernet kartı (ADSL icin) Adsl i Wın 98 de kurmadıgım icin WınXP kullanıyorum. Yalnız sormak istedigim bir iki husus var. WınXP yi kurarken Kurulum cd sini takıp onyukleme ile kuruyorum. ama yaklasık olarak 1 saat falan hatta bazen bunu da geciyor. Bu sureyi kısaltmanın bir yolu yok mu ? Bir yerde okumustum /i386/ dizini altındaki WinNT.exe dosyasını kullanarak dosta kurulumu baslatırsak (Baslatmadan once SmartDRV.exe'yi calıstırın demislerdi. Kurulumun yapılacagı yeri mi sececegiz ? "smartdrv.exe c:\" mi diyecegiz. ? Ben Bı WınNT dosyasını calıstırınca kurulum bir yerde takılıyor daha basında. 128 mb Ram'ime 256 MB ram eklesem performansı ne kadar etkiler. Vel hasıl bu WınXP kurulumunu nasıl kısaltabilirim süresini ?

iaydin45
25-11-2004, 18:22
Makina açılırken F8 tuşu yardımıyla güvenli kipte açıp denetim masasından aygıt yöneticisinden ekran kartını kaldırıp restart edip tekrar yüklemeyi deneyin.. Ayrıca resim gönderilmiyor foruma, acil durumlarda MOD arkadaşlardan rica edip onlar yükleyebiliyor...
Makinayı güvenli kipte açtım, ekran kartını kaldırdım yeniden yükledim. sorun çözülmedi. daha önce başıma geldiğinde WXP'yi yeniden yüklemek zorunda kalmıştım. Aynı şeyleri tekrarlamamak için forum'a bu soruyu göndermiştim. Yardım ettiğiniz için teşekkür ederim. Farklı bir öneride bulanan olursa sevinirim. Bu konun çözümünü bilenlerden çevap bekliyorum. Saygılar....

mevlütercan
25-11-2004, 20:03
Arkadaslar bir iki sorum olacak. Oncelikle Sistemim P3 500 128 Ram Wınfast 440 MX ekran kartı. SS2 TV kartı ve Ethernet kartı (ADSL icin) Adsl i Wın 98 de kurmadıgım icin WınXP kullanıyorum. Yalnız sormak istedigim bir iki husus var. WınXP yi kurarken Kurulum cd sini takıp onyukleme ile kuruyorum. ama yaklasık olarak 1 saat falan hatta bazen bunu da geciyor. Bu sureyi kısaltmanın bir yolu yok mu ? Bir yerde okumustum /i386/ dizini altındaki WinNT.exe dosyasını kullanarak dosta kurulumu baslatırsak (Baslatmadan once SmartDRV.exe'yi calıstırın demislerdi. Kurulumun yapılacagı yeri mi sececegiz ? "smartdrv.exe c:\" mi diyecegiz. ? Ben Bı WınNT dosyasını calıstırınca kurulum bir yerde takılıyor daha basında. 128 mb Ram'ime 256 MB ram eklesem performansı ne kadar etkiler. Vel hasıl bu WınXP kurulumunu nasıl kısaltabilirim süresini ?

bu konfigürasyona bu zaman sanki birazcık uzun gibi.
128 ram gerçekten güşük. öncelikle 256 yapman önemli derecede etkiler.

ben cd den önyükleme kullanarak (p4 1700 256 ram)bu seviyelerdeki bir bilgisayarı genellikle 30-45 dk arası kuruyorum (kurulum cd'sinde sp2 onboard).

dos'tan kurulum yapacaksan smartdrv.exe ye kadar hepsi doğru. sen bilgisayarı dos modunda ne ile açıyorsan (örn: dos 6.22) smartdrv.exe' yide bu sürümden alman ve çalıştırman gerekli. parametre eklemene gerek yok. smartdrv.exe yi çalıştır sonrada winnt.exe yi çalıştır. ben bunu aynen yaptım ve oldu.

kurulum süresini düşürmek için
1. ram yükselt
2. güzel bir cd okuyucu bul
3. hdd hızlı olsun
4. anakart-ram-işlemci uyumluluğu maximum olsun

necil77
25-11-2004, 20:09
birkeresinde bir bilsayara window kurarken benimde başıma geldi yaklaşık bir saatten fazla sörüyordu bios ayarlarına girdigimde hatırladım kadarı ile (L4 belkide yanlış hatırlıyor olabilirimama L ile başlıyor) cachların disable oldugunu farkettim (1,5saatte) enable yapınca sorun düzeldi normal hıza döndü

mevlütercan
25-11-2004, 20:12
benğim xp prof 3ila 5 dakikada dın sesi geliyor sanki bir progra çalışıyormuş gibi nedenini bulamadım nasıl düzeltebilirim .

bahsettiğin ses eğer hoparlörden geliyorsa iaydin45 arkadaşımızın söylediklerini bir dene.
yok kazadan çıkıyorsa
1. işlemcin fazla ısınıyor
2. ekran kartın fazla ısınıyor
3. anakart chipset fazla ısınıyor
olabilir.

işletim sistemi açıkken kasadan gelen ses hayrı alamet değildir.
donanımını iyice bir gözden geçir.

kasadan gelen uyarı sesi benim başıma geldi bir kaç defa.
işlemciyi kontrol ettiğimde bazan fanın durduğunu(veya yavaşladığını). bazanda fan düzgün çalışsa bile işlemcinin çok ısındığını gördüm.
bilgine YILDIZAVCISI

vedat_66
25-11-2004, 21:02
arkadaşlar pc imde wmı update diye bir hata veriyor sp2 yi yükledikten sonra önce yazı karakterleri türkçe karakterleri tanımaz oldu ve ardından norton antivirüs güncellemesini live ıptape ile yaptım güncellerken wmı diye bi dosyada güncelledi olana bu güncellemelerden sonra denetim masasına wmı update diye bi dosya attı ve 2-3 gün sonra virüs taraması yapayım derken norton wmı update diye bi hata vermeye başladı ne yaptımsa bundan kurtulamadım bende kurtulma umudu ile antivürüsü kaldırdım hemde bütün uzantıları dahil regeditten dahi sildim fakat bilgisayarımı kapatıp açınca aynı hata uyarıları devam ediyor yeniden nortonu yükledim ve yükledikten sonra wmı dosyasını tekrar yükledi şimdi kurtuldum derken aynı hata devam ediyor.windovs u formatlayıp tekrar yükleyim derken bi bilgisayar dergisinin formunda bu hataların bi virüsten kaynaklandığını ve format atılsa dahi virüsün kendini bi şekilde koruduğundan bahsediliyor acaba format atmadan bundan kurtulmanın yolu varmı bu yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

ozcan_mutlu2001
25-11-2004, 21:16
Selam arkadaşlar...
Win XP Professional kullanıyorum ancak taa ki 2 gün önce adsl ye abone olana kadar herşey yolundaydı ama adsl çok yavaş çalışıyor hatta sayfaları açamıyor... 444 0 375 i aradım sisteminizde virüs vardır dediler, kaspersky i kull boyuna virüs buluyor yarım saatte bir... Format atıcam ama XP ye hiç format atmadım yardımcı olabilirseniz sevinirim... saygılar...

vedat_66
25-11-2004, 21:26
98 boot cd sini takıp cd den açarsan aynen 98 de atılan format komutlarını yazarak atabilirsin ve bilgisayarı kapatıp tekrar xp cd sini takarak kuruluma devam edebiliriz yoksa direk olarak xp cd ni kullandığımızda zaten kuraraken xp nin kurulacağı bölümü seçtikten sonra biçimlendirme yapmak isteyip istemediğimizi soruyor orada fat 32 ile biçimlendiri seçtiğimizde format atılmış oluyor ve kuruluma devam edersiniz

xmuratcetinx
25-11-2004, 21:44
Selam arkadaşlar...
Win XP Professional kullanıyorum ancak taa ki 2 gün önce adsl ye abone olana kadar herşey yolundaydı ama adsl çok yavaş çalışıyor hatta sayfaları açamıyor... 444 0 375 i aradım sisteminizde virüs vardır dediler, kaspersky i kull boyuna virüs buluyor yarım saatte bir... Format atıcam ama XP ye hiç format atmadım yardımcı olabilirseniz sevinirim... saygılar...

Adım adım f-disk ve format atmak için daha önce forum'mumuzda açmış olduğum konuyu okuyabilirsiniz : http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=36677&highlight=Ad%FDm+FDisk+ve+Format+Atmak

Buraya kadar herşeyi hallettik şimdi WindowsXP yi nasıl kuracak diyeceksiniz oda kolay hemde resimli anlatımı : http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=38084

WindowsXp 'yi de kurduktan sonra driverlarını tanıtın. Şimdi sıra geldi adsl bağlantınızı hızladırmaya : http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=32582

Bunuda hallettin kaldı antivirus, firewall, spyware bunları nasıl önleyecem bide bişi olursa format mı atacaz bu kadar uğraşacaz mı yani diyeceksiniz bununda çözümü var bu gibi sorunlarla bir daha karşılaşmamak için : http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=37920

Birde son olarak image mızı alıyoruz ki yarın öbürgün windows'a bişey olduğu zaman bu kadar işlemle bir daha uğraşmayalım : http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=36868&highlight=Format+Olay%FDna+Son+Norton+GHOST

işte hepsi bu kadar basit. saygılarımla...

ozcan_mutlu2001
26-11-2004, 13:49
Arkadaşlar değerli bilgileriniz için teşekkür ederim...saygılar...

wish
26-11-2004, 19:59
tesekkurler

ismail özata
26-11-2004, 20:07
***, ***** vs. yasak.. kardeş.
buraya baktın mı bilmiyorum ama bir bak istersen...
http://www.turkeyforum.com/satforum/announcement.php?f=2

27. maddeden adamı atarlar valla forumdan

iaydin45
26-11-2004, 20:14
:pepper: Windows XP Home Edition'u normalde 30 gün içinde etkinleştirmen gerekiyor. Eğer iki ay olmuşsa bunu sormaması gerekir, normalde. Piyasada bazı Windows'lar var ve programcılar tarafından üzerinde oynamalar yapılmış. Anlatımından anladığım kadarıyla yükletmiş olduğun Windows bu tip bir windows. Yazılımın lisanlı olmadığı sürece etkinleştirme yapamazsın. Etkinleştirme (Activasyon) işlemleri microsoft tarafından kontrol ediliyor. Bir keyle ancak internet üzerinden 2 defa aktifleştirme yapılabiliyor. Dolayısıyla internet üzerinden etkinleştirme yapman imkansız gibi birşey. Lisanlı bir WXP edinmeni tavsiye ederim. Lisans konusu oldukça hassa bir konu.
Saygılar... :pepper: :smiles24: :smiles31: :devilprv: :jester: :headphone: :smiles23: :smiles30: :eyecrazy: :headphone :headphone :headphone :headphone :headphone :headphone :headphone :headphone