Grafik Görünüm : WINDOWS İşletim Sistemi Soru ve Sorunları-Çözümleri Hakkında..

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7

anathema
11-05-2006, 03:04
tarayıcının metin yada karakter boyutuna bak dostum.. oradan büyütebilirsin boyutu..

buhranettin
11-05-2006, 15:28
tarayıcının metin yada karakter boyutuna bak dostum.. oradan büyütebilirsin boyutu..
teşekkürler nerede peki tarif edebilirmisin

UsTuRa
11-05-2006, 16:41
teşekkürler nerede peki tarif edebilirmisin

İnternet Explorer'da Görünüm-->Metin Boyutu'nu tıklayarak artırıp azaltabilirsiniz..selamlar..

SEVMEK46
11-05-2006, 19:45
Mozilla Firefox kullanıcıları için ise metin boyutunu büyütmek için ctrl ve daha sonra + tuşuna basarak boyutu küçültmek için ise ctrl - tuşuna basmanız yeterli kolay gelsin..

buhranettin
12-05-2006, 02:55
İnternet Explorer'da Görünüm-->Metin Boyutu'nu tıklayarak artırıp azaltabilirsiniz..selamlar..
teşekkür ederim düzeldi kolay gelsin

sparrow
12-05-2006, 11:49
arkadaslar bilgisayarda su hatayı gösteriyor
(( 0*7490ab5f adresindeki yönerge,0*00000004 bellek adresinebasvurdu bellek read olamadı proğramı sonlandırmak için tamama basın hata ayıklamak için iptale basın)) arasıra ve bilgisayarı kapattığımda bu hatayı veriyor sizce sorun ne yardımcı olursanız sevinirim tesekkürler....bu arada xp kullanıyorum...

sparrow
12-05-2006, 13:15
bu hatadan anlayan yok mu acaba?

SametCan
12-05-2006, 13:31
Sanırım regeditten, hatalı bir kayıt girişi söz konusu bu nedenle bu hatayla karşılaşıyorsunuz..
Reg cleaner diye bir program var bu program regeditte bulunan gereksiz ve işlevini yitirmiş anahtarları temizliyor..
Not:Daha önce bu hatayı duymadım sadece tahmin..
saygı ve sevgiler..

gurcan.d
12-05-2006, 17:36
Acil yardımmmm.
2 gün önce samsung marka 160 GB SATA hard disk aldım. xp kullanıyorum. bilgisayarın setup ayarlarında sata ayarlarında hard diskim görünüyor, fakat windowsa döndüğümde sata hard diskim bilgisayarda bir sürücü olarak dahi olsa hiç görünmüyor. ne yapmam gerekiyor. saygılar.

gurcan.d
12-05-2006, 17:38
aygıt yöneticisinda görünüyor, fakat sürücü olarak görünmüyor. vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

huseyin20
12-05-2006, 19:15
HP 3400C scanner proğramı kurup,çalışmaya başladıktan birkaç gün sonra,sürücü de sorun yaşıyorum,driver ı görmüyor,kurulumdamı hata yapıyoruz,lütfen arkadaşlar yardım.

OREL
12-05-2006, 19:53
evet,haklısınız konuyu tek bir çatı altında toplamak çok iyi bir fikir.Tşkrler

zemin
12-05-2006, 21:34
arkadaşlar ben 1 hafta önce windowsu kurdum ve kurarken yalnışlıkla d süücüsünü sildim bu sürücüyü tekrar kurulum yapmadan nasıl geri getirebilirim

orhanar77
13-05-2006, 14:55
mrb arkadaslar ve ustalar ingilizce xp sp1 yukledim fakat kilavye dili ingilizce ilk yukledigimde dil cubugu gorunuyor ve turkce yapiyordum fakat birsey oldu silindimi ne tekrar bilgisayari actigimda dil cubugu gorunmuyor nasil geri yuklerim ingilizce oldugu icin fazla anlami yorum simdiden tesekkurler...

SEVMEK46
13-05-2006, 20:16
merhaba zemin partition diye bir program ile harddick 2 ye bölebilirsin ama dikkat et bu programla harddick bölme işlemi sırasında % 51 dosyalar siliniyor xp yi tak yeniden kur de ve kurma işlemi sırasında karşına Xp yi onar seçeneği çıkar onu seç daha sonra yeni bir bölüm oluşturabilirsin..kolay gelsin..
orhanar77 kullandığın işletim sistemin ingilizcemi Türkçe mi?? Xp yi geri yükleme yap o zaman düzelir..

SametCan
14-05-2006, 13:15
Acil yardımmmm.
2 gün önce samsung marka 160 GB SATA hard disk aldım. xp kullanıyorum. bilgisayarın setup ayarlarında sata ayarlarında hard diskim görünüyor, fakat windowsa döndüğümde sata hard diskim bilgisayarda bir sürücü olarak dahi olsa hiç görünmüyor. ne yapmam gerekiyor. saygılar.
Bu konuyu biraz açalım.Şimdi bu 160 lık hdd yedek mi? Yani sistem başka bir hdd de bağlı da bunu onun yanına mı taktınız?İlk önce bunu yanıtlayın ona göre çözüm bulalım.
saygı ve sevgiler..

SametCan
14-05-2006, 13:19
HP 3400C scanner proğramı kurup,çalışmaya başladıktan birkaç gün sonra,sürücü de sorun yaşıyorum,driver ı görmüyor,kurulumdamı hata yapıyoruz,lütfen arkadaşlar yardım.
Evet kurulumu yanlış yapıyorsunuz.Şöyle yapmalısınız;
En başta bilgisayarınıza hiçbir şekilde yazıcıyı bağlamayın.Daha sonra orjinal programını cd roma takın ve normal şekilde program kurar gibi kurun daha sonra yönergede sizden kabloyu bilgisayarınıza takmanızı isteyecek o zmaan bilgisyarınza takın ve kuruluma kaldığınız yerden devam edin.Sorununuz halolacaaktır..
saygı ve sevgiler..

zemin
14-05-2006, 20:51
merhaba zemin partition diye bir program ile harddick 2 ye bölebilirsin ama dikkat et bu programla harddick bölme işlemi sırasında % 51 dosyalar siliniyor xp yi tak yeniden kur de ve kurma işlemi sırasında karşına Xp yi onar seçeneği çıkar onu seç daha sonra yeni bir bölüm oluşturabilirsin..kolay gelsin..
orhanar77 kullandığın işletim sistemin ingilizcemi Türkçe mi?? Xp yi geri yükleme yap o zaman düzelir..
aarkadaşım bilgi için sağol deneyeceğim

SEVMEK46
14-05-2006, 20:55
@zemin rica ederim kolay gelsin..

ersel
16-05-2006, 19:30
bılgısayarımın wındows seslerı cıkmıyor.daha oncedende oluyordu formatlıyordum ama programlarım yuklemesı uzun surdugu ıcın formatlamakta ıstemıyorum baska bır yolu yokmu bu seslerı gerı getırmenın.wınamp,medıa player seslerı calısıyor ses kartım 5+1 c.tesı aksamına kadar calısıyordu acaba bırsey yukledımde omu etkıledı dedım ama fayda etmedı ne yapabılırım.codec yukledım yıne yok ayarları kontrol ettım hersey normal baska pc nın wın ıcındekı seslerı aldım kopyaladım yıne aynı neler yapabılırım ..tesekkurler

ganiabim
18-05-2006, 00:58
arkadaşlar benimde bi sorum olacak. benim bilgisayarımda "ara" komutu yada düğmeleri çalışmıyor. nedendir ve nasıl çözerim ilgilenenlere teşekkürler

yu8suf
18-05-2006, 01:02
benimde çalşmıyordu...artık haftada bir format çekiyorum..sıkıysa çalışmasın :) :)

ganiabim
18-05-2006, 01:04
tamamda neden kaynaklanır bu sorun

yu8suf
18-05-2006, 01:17
tamamda neden kaynaklanır bu sorun

:write: benim bildiğim kadarıyla yazılım eksik veya bazı programların engelliyordur

Eqemen_xx
19-05-2006, 20:06
Benmde bir problemim var..Bir oyun için bir program indirmistim programi yüklerken windows explorer hata wermisti.o günden sonra windows explorer,media player,word çalışmıyor.. yardımcı olursanız sewinirim.

SEVMEK46
19-05-2006, 20:14
Benmde bir problemim var..Bir oyun için bir program indirmistim programi yüklerken windows explorer hata wermisti.o günden sonra windows explorer,media player,word çalışmıyor.. yardımcı olursanız sewinirim.

sistemi geri yükle!!!! bir ay öncesine geç o zaman düzelir ne zaman yükledin oyunu !!!!

Eqemen_xx
19-05-2006, 21:01
oyunu yükleyeli 1 ayı geçmişitir..nasıl geriye döneceğim??

SEVMEK46
19-05-2006, 21:17
oyunu yükleyeli 1 ayı geçmişitir..nasıl geriye döneceğim??
Başlat-->>programlar-->>donatılar-->>sistem araçları-->>sistem geri yükleme

daha sonra açılan ekranda yukarıdaki seçeneği seç ve ileri de karşına bir takvim çıkıyor oradan tarihi seç ve ok de,kolay gelsin..

Eqemen_xx
19-05-2006, 22:40
o yüklediğim programa yakin bi tarih seçtim.. ilerlettim tamamlanamadı bilgisayarınızda herangibir değişiklik yapılmadı dedi kapandı..denedim hala bozuk explorer :(

SEVMEK46
20-05-2006, 00:04
o yüklediğim programa yakin bi tarih seçtim.. ilerlettim tamamlanamadı bilgisayarınızda herangibir değişiklik yapılmadı dedi kapandı..denedim hala bozuk explorer :(
yakın bir tarih değil daha evvel ki bir zamanı seciceksin mesela programı 30 nisanda yükledin sistemi 20 nisan yapıcaksın zaten sistem geri yükleme açıksa eğer orada neler yüklediğin yazar kolay gelsin

kosem_99
21-05-2006, 03:59
mrb arkadaslar ve ustalar ingilizce xp sp1 yukledim fakat kilavye dili ingilizce ilk yukledigimde dil cubugu gorunuyor ve turkce yapiyordum fakat birsey oldu silindimi ne tekrar bilgisayari actigimda dil cubugu gorunmuyor nasil geri yuklerim ingilizce oldugu icin fazla anlami yorum simdiden tesekkurler...

once denetim masasi yani control paneli acin. denetim masasinin gorunumune gore asagidaki 1. ve 2. sekildeki 1 ve 2 nolu ikonlari tiklayin. veya 3.resimdeki 1 nolu ikonu tiklayin.

http://img.photobucket.com/albums/v242/kosem_99/dil1-tf.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v242/kosem_99/dil2-tf.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v242/kosem_99/dil1-a-tf.jpg

daha sonra asagidaki sekildeki gibi 3 ve 4 no'yu tiklayin. eger turkce yoksa 5 nolu butondan turkce q klavyeyi ekleyin. daha sonra 6 nolu butona tiklayarak 7 nolu kutunun isaretli oldugunu konrtol edin.

http://img.photobucket.com/albums/v242/kosem_99/dil3-tf.jpg

ünalşimşek
22-05-2006, 19:35
XP Pro kurulu birde linux" kuruyorum ama açılışta direkt xp geliyor pardüs gözükmüyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim ustalardan yardım bekliyorum.

1.7 celoron işlemce
256 mb ram
110 gb hdd
128 mb ekran kartı
p4

Eqemen_xx
24-05-2006, 17:39
ben bu konuyu daha önce açmıştım ama bi sonuca varamamıştım.bir oyun için program indirmiştim programı açtığımda pc kitlendi we restart attım. açıldığında windowsun çoğu programları çalışmaz hale geldi..programları açmayı denediğimde hiç açılmıyor..bir arkadaş sistemi geri yüklememi demişti ama benm o bozulma olayı yaşadığım güne kadar yok takvimde..yardımcı olursanız sevinirim

kaydın375
25-05-2006, 18:22
Arkadaşlar.
22 mayıs dan beri windows u update yapamıyorum,
bukonuda yardım rica ediyorum.

benhur-15
25-05-2006, 19:17
slm LG P7200

slm arkadaslar benim LG P7200 cep telime Windows softwaresini yükleyebilirmiyim ve bunu nerde ve nasil yapabilirim ?? yardim edebilirmisiniz ya msn pocket i benim cepe nasil yükleyebilirim

Webzee
25-05-2006, 20:58
Yeni alınan pro2000 bilgisayarı virüsten kurtaramayınca RECOVERY cd'si ile tekrardan yüklemeye kalktık. Ancak gelin görünki mümkün olmadı kaç kez denediysek olmadı kur esnasında Kur Bu Dosyayı Kopyalayamadı diyiyordu, hem onlarca kez. Al takke ver külah nafile. Sonunda bilgisayar sahibi arkadaşım evine servis çağırıp aynı Cd ile yükletmiş hem de hiç bir sorunla karşılaşılmadan. Tabi ki 40 YTL. Bu işi anlayamadım. Daha öncede Vestel marka bir bilgisayarda aynı sorunları yaşadık. O da aynı sorunları yaşattı onunda arasına 40 YTL sıkışmış. Bu arada recovery cdyi bilgisayardan taratıp aynı zamanda kopyasını alarak CD de problem olup olmadığınıda test ettik ama hiç bir sonun tesbit edemedik.

Servis yüklemesi esnasında bulunamadığım için burada sormak istedim. Şimdi böyle bir windows recovery cd'si kurarken ne yapmalı veya bununla ilgili kuruluşta bir windows komutumu var. ( F6 hariç). Bugüne kadar kurduğun windows veya recovery cd (pro200 ve Vestel hariç) sayısını kaç olduğunu bilemiyorum. ama bu işin içinden çıkamayışım bana çok dokundu. Microsoft sitesinden yapılan tarifler dahil hepsini denedim ama!!!!. Lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsanız bu stresten kurtulacağım. Teşekkürler

DJ BURAK
25-05-2006, 21:13
Yeni alınan pro2000 bilgisayarı virüsten kurtaramayınca RECOVERY cd'si ile tekrardan yüklemeye kalktık. Ancak gelin görünki mümkün olmadı kaç kez denediysek olmadı kur esnasında Kur Bu Dosyayı Kopyalayamadı diyiyordu, hem onlarca kez. Al takke ver külah nafile. Sonunda bilgisayar sahibi arkadaşım evine servis çağırıp aynı Cd ile yükletmiş hem de hiç bir sorunla karşılaşılmadan. Tabi ki 40 YTL. Bu işi anlayamadım. Daha öncede Vestel marka bir bilgisayarda aynı sorunları yaşadık. O da aynı sorunları yaşattı onunda arasına 40 YTL sıkışmış. Bu arada recovery cdyi bilgisayardan taratıp aynı zamanda kopyasını alarak CD de problem olup olmadığınıda test ettik ama hiç bir sonun tesbit edemedik.

Servis yüklemesi esnasında bulunamadığım için burada sormak istedim. Şimdi böyle bir windows recovery cd'si kurarken ne yapmalı veya bununla ilgili kuruluşta bir windows komutumu var. ( F6 hariç). Bugüne kadar kurduğun windows veya recovery cd (pro200 ve Vestel hariç) sayısını kaç olduğunu bilemiyorum. ama bu işin içinden çıkamayışım bana çok dokundu. Microsoft sitesinden yapılan tarifler dahil hepsini denedim ama!!!!. Lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsanız bu stresten kurtulacağım. Teşekkürler
format işlemi sırasında, formata başlamadan önce bir yerde seçenekler arasında (L) tuşuna basarak diski silme seçeneği var. bunu kullanırsanız önceki hatalar, virüsler vs. hepsi temizlenir. silmezseniz, önceki windowsun üzerine tekrar yükleme yapılır.

bir de size önerim; ghost ile kendinize yedek alın. 5 dakikada format atmış olursunuz.
daha gelişmiş bir şey arıyorsanız Nlite programı ile kendi xp cd nizi kendiniz oluşturun. driver, program vs. kendiniz otomatik yükleyin.

Webzee
25-05-2006, 21:44
L yi kullandım yeniden yapılandırdım hdd bölme fat ntsf ne varsa bu seçeneklerin hepsini kullandım olmadı. Sanki bir püfü var bilemiyorum. Ghost ise yıllarca kullandım kendi makinalarımda artık deepfreeze kullanıyorum işte evde artık çökme sorunum yok. Benim stresim neden böyle oluyor bunun püfü ne onu öğrenmek. Nlite'yi yeni duyuyorum deneyeceğim. Bilgi için teşekkürler.

serce
25-05-2006, 23:14
Arkadaşlar,internet explorer da birkaç gündür linkleri açamıyorum.Daha önce herhangi bir sitede ve herhangi bir sayfada problem yaşamazken şimdi sayfaları ve sekmeleri açıyor ancak sayfa içerisinde verilen linkleri (Burada,burayı tıklayın,buradan indirin v.b.gibi) açmıyor.Aynı şeyi laptop ta deniyorum,sorun yok.Explorer ayarlarını,açılır pencereler falan kontrol ettim,hatta laptop ile bire bir karşılaştırdım,ancak sorunu çezemedim.Problem nedir acaba?Her iki bilgisayarda da ayni virüs ve spy programları yüklü.Yardımınızı bekliyorum.:help1:

SametCan
27-05-2006, 12:18
Arkadaşlar.
1.Windows Xp lisanlı mı?
2.Otomatik güncelleştirmeler açık mı?

SametCan
27-05-2006, 12:20
slm LG P7200

slm arkadaslar benim LG P7200 cep telime Windows softwaresini yükleyebilirmiyim ve bunu nerde ve nasil yapabilirim ?? yardim edebilirmisiniz ya msn pocket i benim cepe nasil yükleyebilirim
Lg'nin orjinal sitesine girip bu cep telefonları kısmından indirebilirsiniz..
saygı ve sevgiler..

SametCan
27-05-2006, 12:23
Arkadaşlar,internet explorer da birkaç gündür linkleri açamıyorum.Daha önce herhangi bir sitede ve herhangi bir sayfada problem yaşamazken şimdi sayfaları ve sekmeleri açıyor ancak sayfa içerisinde verilen linkleri (Burada,burayı tıklayın,buradan indirin v.b.gibi) açmıyor.Aynı şeyi laptop ta deniyorum,sorun yok.Explorer ayarlarını,açılır pencereler falan kontrol ettim,hatta laptop ile bire bir karşılaştırdım,ancak sorunu çezemedim.Problem nedir acaba?Her iki bilgisayarda da ayni virüs ve spy programları yüklü.Yardımınızı bekliyorum.:help1:
Sizin göremeyeceğiniz bir yerden dosya silinmiş olabilir.(genelde çok oluyor :) )
İnternet explorer'ı program ekle kaldırdan kaldırıp tekrar yükleyin..
saygı ve sevgiler..

SametCan
27-05-2006, 12:25

Aynı cd ile mi yükletmiş yoksa bilgisayarcı kendi cd sini mi getirmiş?

sharingdvb
27-05-2006, 15:09
ustalar dvdrom cdrom ve virtualdirive(sanal Sürücü) bilgisyarrım görmüyor.acaba nereden devredışıbırakmış olabilirim.

Webzee
27-05-2006, 16:06
Aynı CD ile

Nets
27-05-2006, 22:26
ustalar dvdrom cdrom ve virtualdirive(sanal Sürücü) bilgisyarrım görmüyor.acaba nereden devredışıbırakmış olabilirim.

Bilgisayarim\Ozellikler\Aygit Yoneticisi\DVD/CD-Rom Suruculeri Sevgiler ...

oguz
28-05-2006, 16:46
arkadaşlar bilgisayarıma format atmak ve xp yi tekrar yüklemek istiyorum fakat xp cd si elimde yok hangi xp programını netten indirmeliyim yardım lütfen

babali
28-05-2006, 23:24
arkadaşlar pc başlarken hata veriyor system 32 dosya ları hakkında
format attım aynı herzaman acaba yanlış bişeymı yaptım .yada bişeymı sıldım

SametCan
29-05-2006, 12:22
arkadaşlar bilgisayarıma format atmak ve xp yi tekrar yüklemek istiyorum fakat xp cd si elimde yok hangi xp programını netten indirmeliyim yardım lütfen
Orjinal bir Xp cd si satın almalısınız.Ayrıca forum kurallarınada göz atın..
saygılar..

SametCan
29-05-2006, 12:25
arkadaşlar pc başlarken hata veriyor system 32 dosya ları hakkında
format attım aynı herzaman acaba yanlış bişeymı yaptım .yada bişeymı sıldım
Çok büyük bir ihtimalle Xp cd niz arızalanmış.Başka bir Xp cd ile kurmanızı tavsiye ederim..
saygı ve sevgiler..

erkanlove
29-05-2006, 13:28
s.a arkadaşlar benim büyük bir sorunum var...

xp home edition sp 1 yüklü ve su an iki sistem var bilgisayarda...giris yaparken ikisinden birini secerek giris yapıyorum ve diğer sistemi kardesim kullanıyordu..ama artık ben tek sisteme dönmek istiyorum..onun sistemini nasıl silebilirim ve ya kendi sistemime zarar vermeden tek sisteme nasıl gecerim...yardımcı olursanız tesekkür ederim...

eğer böyle birsey mümkün değilse su an ki sistemimi komple (dosyalar,prolar ve sistem) yedekleyip yeniden harddiske sıfırdan bir sistem kurarak eski sistemimi üstüne kurabilirmiyim...yardımız icin cok tesekkkürler...

SametCan
29-05-2006, 17:02

xp home edition sp 1 yüklü ve su an iki sistem var bilgisayarda...giris yaparken ikisinden birini secerek giris yapıyorum ve diğer sistemi kardesim kullanıyordu..ama artık ben tek sisteme dönmek istiyorum..onun sistemini nasıl silebilirim ve ya kendi sistemime zarar vermeden tek sisteme nasıl gecerim...yardımcı olursanız tesekkür ederim...

eğer böyle birsey mümkün değilse su an ki sistemimi komple (dosyalar,prolar ve sistem) yedekleyip yeniden harddiske sıfırdan bir sistem kurarak eski sistemimi üstüne kurabilirmiyim...yardımız icin cok tesekkkürler...
Sayın Erkanlove,
Sistemlerin her ikiside aynı partiona mı kurulu ayrı partionlara mı (c ve d gibi)?

aldırmaz
29-05-2006, 22:41
kardeş en güzeli bi yerden usb harddisk bul kendi dosyalarının tamamını yedekle daha sonra harddiskkin diğer sistem kurulu olan yerini örneğin d'yi silip yeniden bölümlendir.kolay gelsin...

aibrahim
01-06-2006, 13:59
arkadaşlar benim sorunum internet explorerin hiç açılmaması explorere tıklıyorum hiç açılmıyor. başka bir tarayacı kurdum fırefox o da açılmadı. acaba bu neden olabilir. sistem geri yükleme yaptım yani 15 gün öncesine döndüm. düzeldi. tekrar eski haline aldığımda yine aynı sorun devam etti. internet expolrerin açılmasını engelleyen bişey var ama bir türlü çözemedim. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

ua150
03-06-2006, 02:24
merhabalar;
konunun yeri tam burasımı bilmiyorum ama bilgilendirirseniz memnun olurum.org gibi klavyeli çalgılarda kullanılmak üzere hazırlanmış ept veya cpt uzantılı (slow.ept dosyası-slow.cpt dosyası) ritim dosyalarını bilgisayar üzerinde açabilecek (çalabilecek) program varmı? yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler,saygılar.

coskunkilinc
03-06-2006, 23:02
Merhaba, benim, WinXP ile anlaşamadığımız bir husus var. İnternete her bağlandığımda otomatik güncelleme çalışıyor ( bunu ben ayarlamıştım) ve her seferinde KB835732 numaralı güvenlik güncelleştirmesini yüklemeye çalışıyor. Bu güncelleme bilgisayarımda yüklü olmasına rağmen her bağlantıda bunu yapmasına anlam veremedim. Sizce bir problem mi var? varsa ne olabilir? teşekkür ederim.

Arkadaşım bilgisayarın güncelleştirmeleri indirip yüklemiyor olabilir... Senin sorununa şuan için bir çözüm göremiyorum ama format atarsan düzelir kesinlikle:warn:

coskunkilinc
03-06-2006, 23:05
merhabalar;
konunun yeri tam burasımı bilmiyorum ama bilgilendirirseniz memnun olurum.org gibi klavyeli çalgılarda kullanılmak üzere hazırlanmış ept veya cpt uzantılı (slow.ept dosyası-slow.cpt dosyası) ritim dosyalarını bilgisayar üzerinde açabilecek (çalabilecek) program varmı? yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler,saygılar.

Arkadaşım bu dosyaları nasıl oluşturduğun hakkında bir bilgi verirsen sana yardımcı olabilirim... Şuan odosyaları açbilecek bir program yok elimde:wave:

coskunkilinc
03-06-2006, 23:10
arkadaşlar benim sorunum internet explorerin hiç açılmaması explorere tıklıyorum hiç açılmıyor. başka bir tarayacı kurdum fırefox o da açılmadı. acaba bu neden olabilir. sistem geri yükleme yaptım yani 15 gün öncesine döndüm. düzeldi. tekrar eski haline aldığımda yine aynı sorun devam etti. internet expolrerin açılmasını engelleyen bişey var ama bir türlü çözemedim. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

Senin sorunun son yüklediğin program veya dosyadan kaynaklanıyor... :smile_non Benimde başıma geldi. Geri yükleme ile o günarasında hangi programı yüklediğin yazar geri yükleme yap deiğin zaman. Bu programları kaldır. Sorunun çözülecektir

coskunkilinc
03-06-2006, 23:15

Arkadaşım sisteminin özelliklerini biraz daha açık bir şekilde anlatırsan (sisteminde c ve d olup olmadığını anlatmak gibi ) sana yardım edebilirim :smiles20:

coskunkilinc
03-06-2006, 23:23
ben bu konuyu daha önce açmıştım ama bi sonuca varamamıştım.bir oyun için program indirmiştim programı açtığımda pc kitlendi we restart attım. açıldığında windowsun çoğu programları çalışmaz hale geldi..programları açmayı denediğimde hiç açılmıyor..bir arkadaş sistemi geri yüklememi demişti ama benm o bozulma olayı yaşadığım güne kadar yok takvimde..yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşım senin sorunun tek format çözer. Bilmiyorsan sana yardımcı olabilirim format hakkında

kosem_99
04-06-2006, 02:07

boot ini dosyasi ile yapilabilecek ayarlar ile acilista diger isletim sistemini pass gecebilirsiniz. sonrada kardesinizin dosyalarini silebilirsiniz. (bu ayarlar icin lutfen daha onceki konulara bir bakin. ayrintili olarak hem ben hem de diger arkadaslarimiz tarafindan anlatildi)

kosem_99
04-06-2006, 02:10

internet explorer haricinde bilgisayarim, belgelerim, denetim masasi v.s. de acilmiyorsa gecen hatfa bircok bilgisayarda ayni ariza birdenbire ortaya cikmisti. sanirim bir virustu.sistemi geri yukledikten sonra neden tekrar eski haline aldiginizi ise anlamadim. ayni sorunun devam etmesinden dogal baska ne olabilirki. :)

kosem_99
04-06-2006, 02:11
merhabalar;

hayir konunun yeri burasi degil. konunun yeri program arayanlar bolumu.
http://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=129

hayri öz
04-06-2006, 02:33
arkada_lar benim sorunumda yaz1lrda gözüktüü gibi karakter problemi var nas1l düzeltebilirim xp sp2 kullan1yorum

kosem_99
04-06-2006, 03:49
arkada_lar benim sorunumda yaz1lrda gözüktüü gibi karakter problemi var nas1l düzeltebilirim xp sp2 kullan1yorum

lutfen forumu biraz arastirin. sorununuz yuklediginiz bir program yuzunden olusuyor.

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=144745
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=118242
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=108622
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=104688
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=98072
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=93079
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=82530
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=82448
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=71285
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=53110
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=44244
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=40889
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=35070

coskunkilinc
04-06-2006, 10:10
Arkadaşlar.

Arkadaşım son yüklediğin virüs vb. programdan kaynaklanıyo olabilir format at geçer

coskunkilinc
04-06-2006, 10:12
slm LG P7200

Benim bildiğim kadar yükleyemezsin :smile_non

coskunkilinc
04-06-2006, 10:15
L yi kullandım yeniden yapılandırdım hdd bölme fat ntsf ne varsa bu seçeneklerin hepsini kullandım olmadı. Sanki bir püfü var bilemiyorum. Ghost ise yıllarca kullandım kendi makinalarımda artık deepfreeze kullanıyorum işte evde artık çökme sorunum yok. Benim stresim neden böyle oluyor bunun püfü ne onu öğrenmek. Nlite'yi yeni duyuyorum deneyeceğim. Bilgi için teşekkürler.

Arkadaşım senin cd orijinal değilse doğru dosyalar yüklenmemiş olabilir bir yerden daha temin et cdyi

haserkut
05-06-2006, 11:11
selam arkadaşlar doğru yerdemiyim bilmiyorum ama yinede yardımlarınızı bekliyorum benim sorunum şu indirdiğim mp3lerden bir cd yapmak istiyorum indirdiğim şarkılar harflere göre sıralandı iyi fakat neroda cdye kayıt yapmak için karışık yükledim ama yine yükleme listesinde şarkıcı isimlerine göre sıraladı karışık yükleyebilmem için ne yapmam lazım yardımlarınıza sevinirim

uydummm
06-06-2006, 02:31
merhaba nasılsınız
sorunum internet explorer / araçlar/ internet seçenekleri/genel/ ayarlar/nesne görüntüleyi tıklayınca açılmıyor nesne görüntüle açılmıyor çok teşekkür ederim hepinize kolay gelsin

avalon1
06-06-2006, 04:33
Selam arkadaşlar, rapidshared arşivinden bir progamın özelliklerini görmek için açtığım bir sayfada çalışma zamanı hatası oluştu ve bi günde bu birkaç defa tekrarlandı(başka sitelerde dahi). Neden kaynaklanabilir ne yapmalıyım. Bu windows hata mesajından bıktım. Bi de ayıklayayım mı diye soruyo yahu. bill amcamız öyle uygun görmüş demek... saygılar...

avalon1
06-06-2006, 04:56
selam arkadaşlar doğru yerdemiyim bilmiyorum ama yinede yardımlarınızı bekliyorum benim sorunum şu indirdiğim mp3lerden bir cd yapmak istiyorum indirdiğim şarkılar harflere göre sıralandı iyi fakat neroda cdye kayıt yapmak için karışık yükledim ama yine yükleme listesinde şarkıcı isimlerine göre sıraladı karışık yükleyebilmem için ne yapmam lazım yardımlarınıza sevinirim

"Musicmatch Jukebox" ı tavsiye ederim.

bataristsercan
07-06-2006, 18:57
merhaba arkadaşlar bende service pack 2 yüklü format atacam amaserial numarasını kaybettim service pack 2 serial numarası olan gönderebilirmi teşekkürler

Eyvallah
07-06-2006, 19:00
mrb.
üzgünüm formumuzda bu tür Sorulara Cevap bulamazsınız.
çünkü illegal yazılımlar,serial ***** vb. konular hakında mesaj,formumuzca yasaktır..
Rast gelsın

popstar_tr
08-06-2006, 23:29
bilgisayarımıza format atarken bazı windows dosyaları dll hatası verdi ve yine de formata devm ettiğimde windows kurulumuna geldiğinde yeniden başladı bilgisayar ve sonrasına siyah ekran çıkıyor.windowsu kurması için beklerken "yazılımdan kaynaklanan hata" olduğunu söyledi ve dll çekirdekleri yüklenmesi gerekiyor deyip siyah ekran öyle kalıyor.ne windows kuruluyor ne de başka bişey.ne yapmamız gerekiyor?

laboratuarci
09-06-2006, 21:34
Arkadaşlar bilgisayarım simgesi üzerine sağ tıklayıp özellikler dediğimde
Açılan menünün sol kısmında bir adamın resmi var galiba bilgiisayarıma sistemi kuran kişi bu resmi nasıl değiştirebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Eyvallah
09-06-2006, 22:14
mrb.
Regedit ten HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion buraya ulaşırsan Bilgisayar da SAg tıkladıgında KArşınıza çıkan bilgileri DEğiştirebilecegınız Bölüme Olaşabilirsiniz..
Uyarı !!:
Yanlız Regedit deki ayarlarla Oynamanız,tamamen prof...kullanıcılar içindir.Yanı Dogacak sorunlardan Hiç kimse sorumlu değildir..Bunu Bİlmenizde yarar var.
Rast gelsin

cankus
11-06-2006, 02:28
arkadaşlar cd den ürün kodu okuyan program varmı acaba

kosem_99
11-06-2006, 04:57
bilgisayarımıza format atarken bazı windows dosyaları dll hatası verdi ve yine de formata devm ettiğimde windows kurulumuna geldiğinde yeniden başladı bilgisayar ve sonrasına siyah ekran çıkıyor.windowsu kurması için beklerken "yazılımdan kaynaklanan hata" olduğunu söyledi ve dll çekirdekleri yüklenmesi gerekiyor deyip siyah ekran öyle kalıyor.ne windows kuruluyor ne de başka bişey.ne yapmamız gerekiyor?

format atarken nasil dll hatasi verir anlayamadim. format olayi ile dll dosyalarinin bir ilgisi yokki.
windows kurulumu asamasinda formattan sonra dosya kopyalarken cd'den dosyalari okuyamayip hata vermis olabilir. bu da cd'nizin veya cdromunuzun arizali oldugunu gosterir. sayet bu dosyalari yukleyemediyse acilista dll dosyalarinin yuklenmesi gerekir diye uyari vermeside dogaldir. sizin yapmaniz gereken baska bir cd veya cdrom ile tekrar yukleme yapmanizdir.

filitre
11-06-2006, 15:12
Arkadaşlar bilgisayarım simgesi üzerine sağ tıklayıp özellikler dediğimde
Açılan menünün sol kısmında bir adamın resmi var galiba bilgiisayarıma sistemi kuran kişi bu resmi nasıl değiştirebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşım Windows \system klasörü içerisin de oemlogo.bmp ve oem.ini diye iki dosya var bazı sistemlerde bunu windows \ system 32 içerisine atıyorlar bunları sil yada değiştir istersen kendi resmini koy aynı adla kaydet sorunun hallolur

bindörtyzelli
12-06-2006, 12:21
arkadaşlar 98 i silip xp kurmak istiyorum yardımcı olun.

laboratuarci
12-06-2006, 21:00
mrb.
Regedit ten HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion buraya ulaşırsan Bilgisayar da SAg tıkladıgında KArşınıza çıkan bilgileri DEğiştirebilecegınız Bölüme Olaşabilirsiniz..
Uyarı !!:
Yanlız Regedit deki ayarlarla Oynamanız,tamamen prof...kullanıcılar içindir.Yanı Dogacak sorunlardan Hiç kimse sorumlu değildir..Bunu Bİlmenizde yarar var.
Rast gelsin

Merhaba Arkadaşım teşekkür ederim açıklaman için yanlız burayı biraz daha
açıklayabilirmisin
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion
burdan hangi dosya içerisinden değiştirebilirim. Normal de herkeste bilgisayar resmi var benim bilgisayarda da bir adam format atmak ta istemiyorum
yardımcı olursanız sevinirim

laboratuarci
12-06-2006, 21:10
Arkadaşım Windows \system klasörü içerisin de oemlogo.bmp ve oem.ini diye iki dosya var bazı sistemlerde bunu windows \ system 32 içerisine atıyorlar bunları sil yada değiştir istersen kendi resmini koy aynı adla kaydet sorunun hallolur
Merhaba arkadAşım
Windows XP pro. Sp2 sistemim
Amaa dediğiniz dosyaları arattım oemlogo dosyasını buldu fakat
bu resim Fabrikam ,inc diye bir resim yazıyo bunu değiştirdim hiç fark edileck bir şey olmadı yardımcı olursan sevinirim

metinsirin
12-06-2006, 23:50
oki marka ikinci el bir yazıcı aldım driveri'ne gerek yokmuş windows kendi tanıyormuş modeli microline 520 elite işletimsistemim windosw xp sp 2 yazıcıyı taktım data kablosu şu büyük olanlardan anakata direk giriyor kurulum başladı herşey iyi ama aygıt yönetiçcisinde tenınmadı olarak gözüküyor ve cıktı alamıyorun bir print gönderdiyimde kafasına göretakılıyor karalayıp duruyor nasıl bişiy anlamadım yardımlarınızı bekliyorum

fanatik123
13-06-2006, 01:07
selam doslar ben bir sorunla karsılastım ve çözemedim cd den muzik kopyalamak istedim bs parametre hatası veriyor bunu nasıl çözebilirim lutfen yardım edin şimdiden tşkl

serefuzun
13-06-2006, 01:23
selam doslar ben bir sorunla karsılastım ve çözemedim cd den muzik kopyalamak istedim bs parametre hatası veriyor bunu nasıl çözebilirim lutfen yardım edin şimdiden tşkl
Normal müzik mi? Mp3 mü? Eğer müzik Cd si ise sadece kısa yolları kopyalar.Windows Media Player'den kopyala seçeneğininden CD yi bilgisayarınıza kopyalayabilirsiniz.

cezmi koşun
14-06-2006, 05:53
Merhaba Ben Wİn Xp Kullanicisiyim Bİlgİsayar 200 Cİgabayt AÇilirken Fzla Bekletİyor?

canmurat18
14-06-2006, 13:54
Merhaba Ben Wİn Xp Kullanicisiyim Bİlgİsayar 200 Cİgabayt AÇilirken Fzla Bekletİyor?

slm dostum
1. yol
tek işletim sistemi kullanıyorsan bilgisayarım>özellikler>gelişmiş>başlangıç ve kurtarma(en altta bunun ayarlar kısmına gir) burada "işletim sistemleri listesini gösterme süresi" bu seçeneği kaldır

2.yol
başlat>çalıştır>msconfig>başlangıç
burada başlandıçta bilgisayarına otomatik olarak yüklenen proğramlar vardır burda bildiklerinin hepsini kaldır (bu yolla yaptığın değişiklik proğramın çalışmasını engellemez yani yine çalışır proğram):tflag:

Ruhani_LideR
14-06-2006, 15:17
herkese simdiden tesekkur ederim.. forumu biraz arastirdim ama sorumun cevabina rastlayamadim en sonunda buraya yazmayi uygun gordum.. kucuk bir networkum var 3 pc den olusuyor 2 professional bir Home var prof lar kendi aralarinda ag ve dosya paylasiminda sorunsuzlar ama Home da herhangi bir dosyaya erismeye calistigimda Bu dosyaya erisim izniniz yok diye bir sorunla karsilasiyorum. Not : dosyalar paylastirilmis durumda

tekrar tesekkurler

sıladigital
14-06-2006, 16:21
selam arkadaşlar benimde bir ricam olacak bilgisi olan arkadaşlardan iki ayrı yerde ayrı adsl ile çalışan pc var birinde girilen internet sayfalarına digerinde girilmiyor pc lerin ikiside aynı özelliklere sahip birindeki hata 403 - Verboten
hatası ve bunu bulamıyoruz acaba ne önerirsiniz
saygılar

muyaba
14-06-2006, 23:45
arkadaşlar bir sorunum var windows update tıklıyorum ama update yapmıyor
nedini ne olabilir bu arada orjinal [yani lisanslı windows xp home] 15 gündür update yaptıramadım yardım edebilirmisiniz sorun nedir acaba

SEVMEK46
14-06-2006, 23:59
arkadaşlar bir sorunum var windows update tıklıyorum ama update yapmıyor
nedini ne olabilir bu arada orjinal [yani lisanslı windows xp home] 15 gündür update yaptıramadım yardım edebilirmisiniz sorun nedir acaba
her zaman update olmaz otomatik güncelleştirmeleri açın o kendi kendine yükleme yapar!!!

hayatverir
15-06-2006, 00:46
merhaba arkadaslar.ben pc formatladım. C ve D disklerim var.windowsu normalde C ye yukluyorum.ama nasıl olmuşsa hem C diskime hemde D diskime windows yüklemişim. D diskimdeki windowsu silmek istiyorum. ama bir türlü silemiyorum.bana yarımcı olurmusunuz?

muyaba
15-06-2006, 02:12
her zaman update olmaz otomatik güncelleştirmeleri açın o kendi kendine yükleme yapar!!!
otomatik güncelleştirmeler açık fakat sitesine baglanmıyor[Hata numarası: 0x8DDD0004 hatasını veriyor anlatmak istedigim o burdaki sorunun çözümünü arıyorum otomatik güncelleştirme açık olsa bile yapamaz çünkü baglantı kuramıyor
media player 11 kurdum bu update yapmasını engellermi windows'un

safranbolu78
15-06-2006, 23:43
merhaba arkadaslar.ben pc formatladım. C ve D disklerim var.windowsu normalde C ye yukluyorum.ama nasıl olmuşsa hem C diskime hemde D diskime windows yüklemişim. D diskimdeki windowsu silmek istiyorum. ama bir türlü silemiyorum.bana yarımcı olurmusunuz?

Bilgisayarımı aç silmek istedigin D Diskini sak tık biçimledir deyip dosya sistemini seçip alt kısımdan başla'ya bas .
Not:tum bilgiler silinir haberin olsun önemli dosyaların varise yedek almayı unutma saygılar

rodiner
16-06-2006, 18:04
Arkadaşlar Wimdows xp kurduktan sonra, windows görüntü ve renk ayarlarını otomatik olarak yaptı. Kurulumdan önceki 800*600 olan ekran çözünürlüğündeki ayarlardan memnundum. Windows' un otomatik olarak yaptığı ayarlardada aynı çözünürlüğü kullanmama rağmen önceki randımanı alamıyorum.
Eski ayarlarıma dönmek için bir yol varmı? teşekkürler.

suatyuksel
18-06-2006, 02:02
görev çubugunda ses denetimini göremiyorum nasıl yapabilirim

harry
18-06-2006, 03:34
görev çubugunda ses denetimini göremiyorum nasıl yapabilirim

baslat /denetim masası /ses efektleri ve ses ayarları /görev cubuguna ses simgesini yerleştir kutucugunu işaretle tamam

harry
18-06-2006, 03:36
ben bi şey soracaktım arkadaslar
win xp pro da admin acılısında şifreyi gecmek icin ne ve nasıl yapılmalı
şimdiden tesekkürler

harry
18-06-2006, 03:39
yanlış anlasılmasın arasıra unuttugum icin (yegenden korunma)format atmadan cünkü devamlı kullandıgım programlar var ve onları kurmak uzun sürer

melisssa
20-06-2006, 09:19
arkadaşlar benim sorunum bilgisayarımda wınfıle adında bir dosya var bu dosyayı ne yaptıysam silemedim siliyorum geri geliyor bu dosyayı format atmadan nasıl silebilirim

RAMOLI72
21-06-2006, 02:34
mrb arkadaslar...bende edencity ye giremiyorum.ayrica kaldigim sehirdeki hic bi pc acamiyor ama site acik yurtdisindakiler girebiliyormus sebep ne olabilir yada bildginiz puf nokta varmi? tsk simdiden

karbölen
22-06-2006, 10:07
Merhaba;

Arkadaşlar evimdeki pc dün aşağıdaki hatayı verdi ve pc bu hatadan dolayı açılmıyor

Reboot and selecet proper boot device
on insert boot media in seleceted boot device

NOT: bi siteye giriş yaptığım anda pc kapan dı ve açılışında bu jatayı verdi halada pc'm kullanamıyorum

bilgilerinize ihtiyacım var

saygılar

zancelli
23-06-2006, 23:14
arkadaşlar merhaba;
web sayfasını olduğundan çok daha küçük yazdırmak istiyorum,
yazı tipi ayarlarıyla halledemedim,
stil sayfası oluştursam faydası olur mu?
stil sayfası nasıl oluştururum?
şimdiden teşekkürler,herkese selamlar.

speed_ice
24-06-2006, 13:23
windows xp pro tr şletim sisteminde kullanıcı hesabı kayboldu windows açılmıyor.:crashs:

işletim sistemi administrator olarak bile açmıyor. bu hatayı nasıl düzeltebiliriz?:smiles7:

arkadaşlar acilen yardımlarınızı bekliyoruz.:write:

saygılar.:smiles24:

kosem_99
25-06-2006, 01:27
oki marka ikinci el bir yazıcı aldım driveri'ne gerek yokmuş windows kendi tanıyormuş modeli microline 520 elite işletimsistemim windosw xp sp 2 yazıcıyı taktım data kablosu şu büyük olanlardan anakata direk giriyor kurulum başladı herşey iyi ama aygıt yönetiçcisinde tenınmadı olarak gözüküyor ve cıktı alamıyorun bir print gönderdiyimde kafasına göretakılıyor karalayıp duruyor nasıl bişiy anlamadım yardımlarınızı bekliyorum

ibm graphics olarak tanitabilirsiniz.

kosem_99
25-06-2006, 01:39
ben bi şey soracaktım arkadaslar
win xp pro da admin acılısında şifreyi gecmek icin ne ve nasıl yapılmalı
şimdiden tesekkürler

sifreyi bilmeniz ve unutmamaniz gerekiyor. eger tekrar tekrar yukleme yapmak istemiyorsaniz forumda da bulabileceginiz uzere imaj programlari ile ghost, acronis v.b. imaj alip cok kisa bir surede geri yukleyebilirsiniz.

kosem_99
25-06-2006, 01:40
arkadaşlar benim sorunum bilgisayarımda wınfıle adında bir dosya var bu dosyayı ne yaptıysam silemedim siliyorum geri geliyor bu dosyayı format atmadan nasıl silebilirim

bu bir virustur. antivirus programlari ile silebilirsiniz.

kosem_99
25-06-2006, 01:41
windows xp pro tr şletim sisteminde kullanıcı hesabı kayboldu windows açılmıyor.:crashs:

işletim sistemi administrator olarak bile açmıyor. bu hatayı nasıl düzeltebiliriz?:smiles7:

saygılar.:smiles24:

biraz daha fazla bilgi vermelisiniz.

kosem_99
25-06-2006, 01:41
Merhaba;

Arkadaşlar evimdeki pc dün aşağıdaki hatayı verdi ve pc bu hatadan dolayı açılmıyor

Reboot and selecet proper boot device
on insert boot media in seleceted boot device

NOT: bi siteye giriş yaptığım anda pc kapan dı ve açılışında bu jatayı verdi halada pc'm kullanamıyorum

bilgilerinize ihtiyacım var

saygılar

gorunen o ki pc ya diskinizi gormuyor ya da sistem dosyalari bozulmus.

aven
26-06-2006, 01:34
Arkadaşlar 16bit programları XP pro da çalıştıramıyorum lütfen yardım

speed_ice
26-06-2006, 10:59
biraz daha fazla bilgi vermelisiniz.

windows xp pro tr şletim sisteminde kullanıcı hesabını sildik windows kullanıcı olmadan açılmıyor (administrator bile yok, güvenli kip dahil) .:crashs:

windows başlıyor kullanıcı seçimi bölgesinde kullanıcı olmadığı için öyle kalıyor.:help1:

işletim sistemi güvenli kip dahil administrator olarak bile açmıyor , çünkü administrator bile kayıp , yani hiç kullanıcı yok. bu hatayı nasıl düzeltebiliriz?:smiles7:
saygılar

onculer
27-06-2006, 13:32
selamlar üstadlar.benim bilgisayarımın ekran kartı ati radeon x 550 .sistem bir sefer çöktüğü için format attırdım.format sonrasında ekran resim ve görüntüleri çok geç gelmeye başladı.örneğin masa üstündeki öğeler bile uzun süre dat dosyası gibi görünüp çok zaman sonra normal görüntüsüne geçiyorlar.ekran kartının tanıtılmamış olabileceği düşüncesiyle ekran kartını tanıtmak için orjinal cd sini taktığımda < 16 bit windows programı çalıştırılamıyor.Bu uygulamayı çalıştırmak için bellek yetersiz.Bir veya birkaç windows uygulamasını kapatıp yeniden deneyin >uyarısı çıkıyor.fakat ben bu işlemleri yaparken bilgisayarda hiçbir program çalışır konumda değil.sorun neden kaynaklanıyor acaba.formatlama öncesi görüntülerim normaldi.ne yapmalıyım.lütfen acil yardım......

ayicik_67
28-06-2006, 21:46
Arkadaşlar bende asus P5LD2 anakart var ama biosa girip bir türlü cd yi birinci çalıştırma komutuna getiremiyorum...
Yani windows xp cd sin takıyom ama bilgisayar hiç bir şey yokmuş gibi devam ediyor cd de bir problem yok acaba sorun nerede?

yukselbulut
29-06-2006, 00:21
ASUS A8N-E BORD,AMD ATHLON(tm)64 PROCESSOR 3200+ İŞLEMCİ,(2X512) 1GB KİNGSTON RAM,ASUS EAX1300PRO EKRAN KARTI,120 VE 250 GB LIK SEAGATE SATA2 NCQ HARDDİSK,ASUS DVDRW1608P2S DVD,SAMSUNG SH-D162C DVD ROM , 1,44 FLOPPY VE ASUS TA551 KASA İLE BERABER WİNDOWS XP PROFESSİONAL KURULU BİR SİSTEMİM VAR.ZAMAN ZAMAN AÇILIŞTA A DİSK READ ERROR GİBİ BİR SORUNLA KARŞILAŞIYORUM .LÜTFEN ACİL YARDIM...

XEON2
29-06-2006, 22:55
:badprv: Arkadaşlar WinXP-SP-2 işletim sistemim p4-2ghz işemcim 512 Mb ram 120 Gb harddiskim ile internetten download ettiğim dosyaları açamıyorum; kuramıyorum. Çok çaba sarf ettim. 4 kere format attım. Wİn2000Pro kurdum aynı sorunum devam etti. Win98 kurdum aynı problemim devam etti, Xpyi başka larından aldım kurdum yine aynı. Kaspersky, mcafee, norton gibi virüs programları zone alarm gibi güvenlik duvarı güçlü programlar kurdum pc'yi tarattım sonuç yok. çaresiz kaldım. Acaba benim yaşadığım problem bir başkasındada meydana geldimi? Bilgisi olan varsa yardım bekliyorum.. İlgilenen arkadaşlarıma teşekkürler..

Not: örneğin açmak, kurmak istediğim dosyalarda şöyle mesaj alıyorum : "Dosya ayıklaması başarısız. Yetersiz bellek (takas dosyası için yetersiz boş disk alanı) veya bozuk Kabin dosyası en olası nedendir" yazzıyor.. Ama yazdığı şeyler alakasız yani..

blue mc
29-06-2006, 23:46
Kısayolda bulunan simgeler ve simge durumunda küçült, ekranı kapla, kapat simgelerinin kenarları kesik kesik görünüyor. Bunları nasıl düzeltebilirim arkadaşlar.

haserkut
02-07-2006, 14:25
slm arkadaşlar bende xppro var ADSL bağlattığımdan , yüklü fakat hotmail outlook ekspresi desteklemiyorhotmail ,hesabı almak zorunda kaldım MSN 7,5 yüklü fakat hotmail outlook ekspresi desteklemiyor hotmail ile birlikte outlook ekspresi veya microsoft outlooku kullanablme olasılığı varmı yoksa herikisinide pcden sileyimmi?

SEVMEK46
02-07-2006, 18:00
slm arkadaşlar bende xppro var ADSL bağlattığımdan , yüklü fakat hotmail outlook ekspresi desteklemiyorhotmail ,hesabı almak zorunda kaldım MSN 7,5 yüklü fakat hotmail outlook ekspresi desteklemiyor hotmail ile birlikte outlook ekspresi veya microsoft outlooku kullanablme olasılığı varmı yoksa herikisinide pcden sileyimmi?

merhaba arkadaşım outlook silmene gerek yok ki,çünkü hotmail paralı üye olursan outlook destekliyor fakat ben sana derim ki git gmail al ,gmail outlook destekliyor ben kullanıyorum çok harika, 2.5 Gb yer alanı var,süper tavsiye ederim..
www.gmail.com

HACKER 2
03-07-2006, 00:24
arkadaşlar xp boot dvd yapmak istiyorum bunu nero ile nasıl yaparım

kosem_99
03-07-2006, 01:16
windows xp pro tr şletim sisteminde kullanıcı hesabını sildik windows kullanıcı olmadan açılmıyor (administrator bile yok, güvenli kip dahil) .:crashs:

windows başlıyor kullanıcı seçimi bölgesinde kullanıcı olmadığı için öyle kalıyor.:help1:

işletim sistemi güvenli kip dahil administrator olarak bile açmıyor , çünkü administrator bile kayıp , yani hiç kullanıcı yok. bu hatayı nasıl düzeltebiliriz?:smiles7:
saygılar
hicbir kullanici olmamasina imkan yok. yanlislikla da silinemez. ancak oturum acan admin yetkilierine sahip bir kullanici kendisi haric tum kullanicilari silebilir. sizin sorununuz windows ile ilgili kullanici ile degil. bu durumda guvenli kip ile de makina acilmadigi icin yapacak fazla bir sey kalmiyor.

nuret
05-07-2006, 18:24
arkadaşlar benim bir problemim var. Yardımlarınızla çözersek sevinirim. Evde kullandığım pc de xp sp2 sürümü var, P3 anakart, Celeron 1000 Mhz işlemci, 256 Mb SD ram, 256 Mb Geforge 5600 ekran kartı ve 400 W power Supy var. Bazı zamanlar pc yi açamıyorum. Power ışığı ve Hardısk ışığı sürekli yanıyor ama sistem açılmıyor. Aradan biraz zaman geçince yeniden deniyorum bu kez açılıyor. Ben Power Supy den olduğunu düşündüm ve 300 W dan 400 W ta çıkardım. yine aynı sorun var. Neden kaynaklanır, çözümü nedir. Teşekkürler.

aris1318
05-07-2006, 19:24
arkadaşlar benmi bir problemim var
bu konularla pek ilgilimi bilmiyorum ama bana yardımı olursanız sevinirim.
Bende win 98 yüklü bir tane pc var 128x2 ram ile çalışan alet birden arızalandı.Epey bir uğraştıktan sonra tekrar 98'i yüklemeyi başardım.ama şimdi 128x2 ram ile çalışmıyor.98 'de 64 ram ile kurabildim.ama 98 'i kurarken mssmplr7 dosyasını hataolarak verdi.ama yinede 98'i kurdu.benim problemim 64 ram ile çalışırken yavaş olması dışında hiç bir problem yok ama ram'i yükseltikçe problem yaşıyorum.örneğin makina 256 yı okuyor ama wındowsu açmıyor ve güvenlik korumasını aşamadı diye uyarı veriyor.128+64 ram deniyorum makina açılıyor fakat bazı programlarda problem yaşatıyor.Ramların hepsi çalışıyor tek tek denedim ama niye böyle birşey yaptığını anlayamadım.halbuki ekran kartını çıkartıncaya kadar böyle bir problem yoktu.bir kez ekran kartını çıkarttım ve taktım bunlar oldu.
bu konu hakkında bilginiz varsa eminle paylaşırmısısınz.ve mssmplr7 sorununu nasıl çözebilirim.

volkan0067
08-07-2006, 17:45
usb 2.0 ı calıştıramıyorum nedeni ne olabilir.usb aletini takdıgımda ekran donuyor.yardımcı olurmusunuz.şimdiden tesekkürler

volkan0067
08-07-2006, 17:48
arkas ben usb 2.0 denen seyi calıstıramıyorum nedeni ne olabilir

aypek
10-07-2006, 16:53
lütfen yardım pc me oyun yukledim ve su hatayı verdi ( fifa manager 06 requires hardware graphics acceleration ) bilgisayarıma yeni format atıp oyunu yükledim ama oyun çalışmadı ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

volkan0067
12-07-2006, 03:40
arkadasım büyük ihtimalle ekran kartını tanıtmamıssın onu tanıt ondansonra tekara dene ok olmazsa bidaha yaz

gökçay
13-07-2006, 00:23
arkadaşlar bişey soraağım belki yeri burası değil ama benim hotmail sayfam ingilizce nasıl türkçeye çevire bilirim yardımcı olursanız sevinirim

mp3
13-07-2006, 01:41
hp pavilion dv5000 serisi xp home edition yüklü laptopda bir oyun sitesinin güvenlik uygulamasını yükleyemiyorum.dolayısı ile siteye giremiyorum.masa üstü pc lerde bu sorun yok.yardımcı olurmusunuz

vaybar
14-07-2006, 19:18
:help1:arkadaşlar elimde sata hdd var xp yüklemem gerekiyor ama sata yı anakarta tanıttırmam gerekiyor nasıl yapıcam bilen varsa şimdiden teşekkürler saygılar.

vaybar
14-07-2006, 19:25
sorumun cevabı sitemizde varmış arkadaşlar yine aramadan soru sordum :)gerek kalmadı saygılar..

kosem_99
15-07-2006, 05:12
arkadaşlar bişey soraağım belki yeri burası değil ama benim hotmail sayfam ingilizce nasıl türkçeye çevire bilirim yardımcı olursanız sevinirim

evet burasi yeri degil. daha once de nasil yapilacagi anlatildi. lutfen ilgili yerlerde arayin.

kosem_99
15-07-2006, 05:18
lütfen yardım pc me oyun yukledim ve su hatayı verdi ( fifa manager 06 requires hardware graphics acceleration ) bilgisayarıma yeni format atıp oyunu yükledim ama oyun çalışmadı ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

volkan0067 arkadasin dedigi gibi once ekran kartinizin guncel driver'ini yukleyin. ekran kartiniz eski bir kart ta olabilir. dolayisiyla bu oyunu desteklemeyebilir. hangi karti kullandiginizi yazarsaniz daha iyi yardimci oluruz.

fikretarikum
15-07-2006, 11:14
windows 98 güvenlik kipte acılıyo sistemi gecmiş tarihe dönmek icin nerden yapmamlazım xp de performans ve bakımdan 98 nasıl yardımcı olurmusunuz

ybpower
15-07-2006, 17:14
arkadaşlar benim pc internette iken açtıgım sayfaları kapatmıyor kapatması için uzun süre geçmesi gerekiyor.birde okadar program sildiğim halde c nin doluluk yüzdesi hiç değişmiyor.ad_aware ve avast virüs ve böcek proğramları kullanıyorum tarama yaptırdığımdada hiç bir şey çıkmıyor bir iki böcek dışında yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

oscar99
15-07-2006, 19:55
fikretarikum arkadaşım.
Windows 98 de, ME,XP deki gibi geçmiş bir tarihe dönme olayı yok. Yanlız hatırladığım kadarıyla (Win98 e veda edile uzun yıllar geçti) scanreg/restore diye bir komutla en iyi registry ayarlarına dönebiliyorduk. Yani hatalı bir takım sistem dosyalarını sildiysen veya zarar gördüyse son 3-4 en iyi registry ye dönebiliyorduk. bunun için sistemi başlangıç disketiyle açtıktan sonra c: sürücüsüne geçip veya a: da tam hatırlamıyorum, bu komutu yaz.

oscar99
15-07-2006, 20:03
aypek arkadaşım,
Diğer arkadaşların dediği gibi ,Ekran kartının sürücülerini yeniden yükle. Hatta daha iyisi model-markasını biliyorsan internetten sitesinden en güncel sürücüsünü indir onu yükle.
Ayrıca oyunun içinde Directx de mevcuttur. Onu da yükle yada internetten indirebilirsin.

smeilet
16-07-2006, 13:40
Arkadaslar Windows Media Player 11 yükledim.Dili Türkce ama ben Almancaya cevirmek istiyorum.Nereden cevriliyor bulamadim.Yardimlarinizi bekliyorum.

sinemacı
16-07-2006, 19:56
slm orjinal lisanslı xp home editon kullanıyorum ama keyi girdiyimde kabul etmiyor

DJ BURAK
16-07-2006, 20:03
slm orjinal lisanslı xp home editon kullanıyorum ama keyi girdiyimde kabul etmiyor
bence microsoft müşteri hizmetleri ile irtibata geçin.

ersin2002
18-07-2006, 09:30
arkadaslar benim 2 adet sorum olacak.1.bilgisayari her actigimda poverpoint hata tespit etti diye ikaz çıkıyor.bunu nasil halledebilirim.2.masa üstü kısayol isimlerinin yazilari masmavi cerceve icine alınmıs bunu iptal edemiyorum.görünüm-gelişmiş -masaüstü ayarlarindan tek tek hepsini denedim ama birtürlü iptal olmadi.saygilar

ground_79
18-07-2006, 14:42
Selam. Benim sorunum internet explorer da ki standart düğmelerin üzerindeki menü çubuğu kayboldu. Aslında pc de virüs var ondan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. güvenli kipte spy sweeper, avast, ad-aware ile tarattım bulduklarını sildirdim ama halen garip garip uyarılar alıyorum avast ve spy sweeper dan. tam olarak sorun nedir bilmiyorum ama kasadan modem açılma sesi duyuyorum. Bence virüs yapıyor. bir siteye girmek istediğimde daha önce girmediğim bir porn sitesi açılıyor. İzlemem gereken yolu bana gösterirseniz sevinirim.

http://img228.imageshack.us/img228/3310/menucu9.jpg (http://imageshack.us)

yasinkarpuz
20-07-2006, 15:31
Arkadaşlar benim şu şekilde bir problemim var.ben xp yi daha önce D ye kurmuştum.daha sonra onu silip C ye kurdum ancak açılışta 2 tane xp görünüyor.D deki xp yi silmeme rağmen hala o varmış gibi gözüküyor ve soru olarak çıkıyor.açılışta o soruyu sormaması için ne yapabilirim? yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

UsTuRa
20-07-2006, 17:16
Arkadaşlar benim şu şekilde bir problemim var.ben xp yi daha önce D ye kurmuştum.daha sonra onu silip C ye kurdum ancak açılışta 2 tane xp görünüyor.D deki xp yi silmeme rağmen hala o varmış gibi gözüküyor ve soru olarak çıkıyor.açılışta o soruyu sormaması için ne yapabilirim? yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

selamlar;

C sürücünüzde boot.ini dosyasında değişiklik yapmanız gerekiyor. Bu şekilde bu sorundan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. boot.ini dosyasını c sürücüsünde ana dizinde(root) bulabilirsiniz yanlız bu dosya gizli dosyadır Explorerinizde gizli dosya ve klasorleri göster şeklinde ayarlı değilse ayarlayın..

örnek: boot.ini dosyasının içinde bunlar yazar yani sizinde boot.ini dosyanız aşağıdaki gibi olmalı.. Kolay gelsin..saygılar..

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

asbam
20-07-2006, 22:54
selamlar, bende de ayni problem var, verdigin siteye gittim ama hangisini sececegimi bilmiyorum, ingilizceyi de bilmiyorum, eger bildigin turkce bir program varsa ve bana adresini verirsen cok sevinirim.
saygilar

yasinkarpuz
20-07-2006, 23:41
Ustura hocam çok teşekkür ederim sayende problemimi çözdüm.benim bir sorum daha olcak benim bilgisayarımda iki kullanıcı hesabı var.kendi hesabımda bilgisayarı kapat kısmına tıkladığımda çıkan butonların hiçbiri işe yaramıyor.mesela kapat a ya da yeniden başlat a bastığımda tekrar windowsa geri dönüyor.ancak diğer kullanıcı hesabında böyle bir problem yok.ben de bilgisayarı kullanıcı değiştir ile ara yüze çıkartıp oradan kapatıyorum bilgisayarı.bunu çözmenin bir yolu var mı?saygılar...

karatoprak_71
21-07-2006, 03:59
bilgisayarımda xp home edition kurulu benim harddiski kendim kurulumdan önce 3e böldüm ancak şimdi C:\ sürücüsünde yer kalmadı biraz küçük biçimlendirmiştim acaba işletim sistemime dokunmadan C:\ sürücüsünün boyutunu büyütebilirmiyim eğer böyle bi imkan warsa kabaca anlatırsanız sevinirim kolay gelsin

saygılarımla...

UsTuRa
21-07-2006, 11:28
Ustura hocam çok teşekkür ederim sayende problemimi çözdüm.benim bir sorum daha olcak benim bilgisayarımda iki kullanıcı hesabı var.kendi hesabımda bilgisayarı kapat kısmına tıkladığımda çıkan butonların hiçbiri işe yaramıyor.mesela kapat a ya da yeniden başlat a bastığımda tekrar windowsa geri dönüyor.ancak diğer kullanıcı hesabında böyle bir problem yok.ben de bilgisayarı kullanıcı değiştir ile ara yüze çıkartıp oradan kapatıyorum bilgisayarı.bunu çözmenin bir yolu var mı?saygılar...

Selamlar;

İşlemleri sorunsuz yapabildiğiniz kullanıcı ile oturum açıp diğer sorun çıkartan kullanıcı hesabının yetkilerini kontrol edin Başlat-->Ayarlar-->Denetim masası-->Kullanıcı Hesaplarına girerek ilgili kullanıcıyı tıklayın ve hesap türünü değiştirden Bilgisayar yöneticisi olarak değiştirmeyi deneyin..

bilgisayarımda xp home edition kurulu benim harddiski kendim kurulumdan önce 3e böldüm ancak şimdi C:\ sürücüsünde yer kalmadı biraz küçük biçimlendirmiştim acaba işletim sistemime dokunmadan C:\ sürücüsünün boyutunu büyütebilirmiyim eğer böyle bi imkan warsa kabaca anlatırsanız sevinirim kolay gelsin

saygılarımla...
Partition Magic adlı programla diskinizin boyunu uygun şartlarda genişletebilirsiniz forumda Partition Magic çok defalarca anlatıldı arama yaparak iligili konuya ulaşabilirsiniz..Kolay gelsin..

saygılar..

yasinkarpuz
21-07-2006, 14:03
Selamlar;

İşlemleri sorunsuz yapabildiğiniz kullanıcı ile oturum açıp diğer sorun çıkartan kullanıcı hesabının yetkilerini kontrol edin Başlat-->Ayarlar-->Denetim masası-->Kullanıcı Hesaplarına girerek ilgili kullanıcıyı tıklayın ve hesap türünü değiştirden Bilgisayar yöneticisi olarak değiştirmeyi deneyin..

Ustura hocam ilgin için çok teşekkür ederim.Söz konusu problemli kullanıcı hesabı zaten Bilgisayar Yöneticisi.Diğer hesap sınırlı olduğu halde problemi yaşamıyor ancak benim kullandığım yönetici hesabı oturumu kapatmıyor.saygılar...

karatoprak_71
21-07-2006, 15:27
Selamlar;

Partition Magic adlı programla diskinizin boyunu uygun şartlarda genişletebilirsiniz forumda Partition Magic çok defalarca anlatıldı arama yaparak iligili konuya ulaşabilirsiniz..Kolay gelsin..

saygılar..

hocam saolasın teşekkür ederim :scooter:

saygılarımla...

aganta
21-07-2006, 22:35
oğlumun pes5 oyunundaki AFS dosya yı başka bir dosya biçiminde açtım şimdi her seferinde o şekilde açıyor ve oyun başlamıyor nasıl düzeltebilirisevgiler

SEVMEK46
21-07-2006, 22:41
@aganta merhaba sistemi geri yükleyin oyunu tekrar kurun!!!

neaydin
22-07-2006, 22:58
arkadaşlar ben service pack 2 yükledikten sonra yazıcımı tanıtamıyorum
yazıcımı usbye takınca bilinmeyen aygıt iletisi veriyor
kurulumundan kaynaklı bir sorun değil
usb driverini tanıtamıyorum sorun o
bunun için ne yapmam gerekiyor
yardım ederseniz memnun olurum

kosem_99
23-07-2006, 04:26

kablonuzu degistirip bir de yeni kablo ile deneyin.

oscar99
23-07-2006, 15:57

USB sürücüsünü tanıtamıyorum derken,yazıcının sürücüsünden bahsediyorsun herhalde.
Önce Aygıt yöneticisinden "Evrensel seri yol denetleyicisindeki" USB leri kaldır.
Yazıcıyı ve sürücüleri de komple kaldır.
PC yi resetleyip önce USB sürücüleri (anakartının) yeniden kur. Daha sonra yazıcı sürücüsünü yeniden kurmaya geç.
Burada dikkat edilecek bir konu yazıcıyı anakartın hangi USB portuna taktığın. USB 2.0 a takman gerekebilir. Gerçi düşük hızlı USB lerde genellikle printer daha yavaş çalışır,önemli bir sorun yaratmaz.
Diğer dikkat edilecek konu yazıcıyı USB porta bağlamadan ve bağladıktan sonra kurmak. Genellikle yazıcı ilk başta bağlanmaz (kurulum anında bu size söylenir). Yanlış hatırlamıyorsam kurulumun bir anında ekrandaki yönerge bunu size söyleyecektir.
Eğer bir sonuç alınmazsa, SP2 kurduğun için, yazıcının sitesinden eğer güncel sürücüsü varsa indirebiliyorsan onu kur.
Not: Kablo kaynaklı bir problem değil gibi. Eğer kabloda bir sorun olsa bilinmeyen aygıt iletisi vermez. Bir aygıt bağlandığını anlamaz diye düşünüyorum Tamamen windows ve sürücü ağırlıklı bir sorundur bu.

torlak9
24-07-2006, 16:20
selamlar benim bilgisayarımda windowsxp kurulu yardım destek,sistem bilgisine giremiyorum

aganta
25-07-2006, 01:19
@aganta merhaba sistemi geri yükleyin oyunu tekrar kurun!!!
öyle yaptım oldu, teşekkürler

SEVMEK46
25-07-2006, 12:03
öyle yaptım oldu, teşekkürler
rica ederim kolay gelsin..

zabumabu
02-08-2006, 23:35
selam arkadaşlar.
ben xp'yi yeniden kurmaya çalıştım ve eskisinin üzerine yaz dedim. ancak eskisinin üzerine yazmayıp 2. harddiskten F:/ 'ye ikinci bir xp kurmuş. işin içinden çıkamadım ve yeni kurulan xp ile açtım ve eskisini(C:/)den xp'yi sildim. ardından ikinci harddiski çıkardım ve yeniden xp'yi kurdum(D:)ye ve ikinci harddiski taktım. yeni kurduğum xp(D:) ile açtım ve F: deki xp'yi sildim.
ancak açılırken siyah ekranda eskisine göre biraz fazlaca bekliyor.
yeniden xp kurmadan bu sorunu giderme şansımız varmı acaba?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

DJ BURAK
03-08-2006, 01:57
selam arkadaşlar.
ben xp'yi yeniden kurmaya çalıştım ve eskisinin üzerine yaz dedim. ancak eskisinin üzerine yazmayıp 2. harddiskten F:/ 'ye ikinci bir xp kurmuş. işin içinden çıkamadım ve yeni kurulan xp ile açtım ve eskisini(C:/)den xp'yi sildim. ardından ikinci harddiski çıkardım ve yeniden xp'yi kurdum(D:)ye ve ikinci harddiski taktım. yeni kurduğum xp(D:) ile açtım ve F: deki xp'yi sildim.
ancak açılırken siyah ekranda eskisine göre biraz fazlaca bekliyor.
yeniden xp kurmadan bu sorunu giderme şansımız varmı acaba?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
bilgisayarım simgesine sağ tıklayın, özelliklere girin. gelişmiş seçeneğine girin. oradan başlangıç ve kurtarma bölümünü açın. 'işletim sistemi listesini gösterme süresini düşürün' belki de bu yüzdendir...

Deimos
03-08-2006, 14:58
Arkadaşlar windows 2000 de directx 9c kurulu, bir oyun kuruldu. Oyunu başlatırken directx 5 makinada yok diyor. Ama aynı oyunu XP ye kuruyorum. XP dede 9c yüklü olmasına rağmen çalışıyor. Bu sorunu nasıl aşarım? birde xp de ve 2000 de Directx sürümüne pc içerisinde nasıl bakıyorduk. Saygılar...

yilmaztelli
03-08-2006, 23:27
Arkdaşlar bana windows u hızlandırabilecek bir program tavsiye edermisiniz

oynak
04-08-2006, 01:36
Selam arkadaslar.
benim bilgisayarda windows xp pro var.
Güncelleme yapti kendisi ve simdi alt sag da bir yildiz cikti ve her actigimda bilgisayarimi, original olmaya bir windows ' sahipsiniz diye bir mesaj cikiyor.
Bunu nasil duzelte bilirim??
Selamalar.
:smiles20: :smiles20:

taylan_666
06-08-2006, 01:27
arkadaşlar bende tune up programı var ve kendiliğinden bir yedek almış işletim sistemi açılrken iki tane görünüyor alttakinin yanında tuneup backup yazıyor ikinci işletim sistemini nasıl silerim msconfig den boota gidim ama silemedim ne yapmalıyım

DJ BURAK
06-08-2006, 01:33
Selam arkadaslar.
benim bilgisayarda windows xp pro var.
Güncelleme yapti kendisi ve simdi alt sag da bir yildiz cikti ve her actigimda bilgisayarimi, original olmaya bir windows ' sahipsiniz diye bir mesaj cikiyor.
Bunu nasil duzelte bilirim??
Selamalar.
:smiles20: :smiles20:

satın almanı istiyor. eğer istemiyorsan;

program ekle/kaldıra gireceksin. güncellemeleri göster işaretini tıklayacaksın ve o güncellemeyi sileceksin bu kadar.

DJ BURAK
06-08-2006, 01:34
arkadaşlar bende tune up programı var ve kendiliğinden bir yedek almış işletim sistemi açılrken iki tane görünüyor alttakinin yanında tuneup backup yazıyor ikinci işletim sistemini nasıl silerim msconfig den boota gidim ama silemedim ne yapmalıyım

sistem geri yüklemeden o programı kurduğunuz güne geri dönün.

DJ BURAK
06-08-2006, 01:37
Arkdaşlar bana windows u hızlandırabilecek bir program tavsiye edermisiniz

winsysclean programı

speeder xp programı

huseyin34
08-08-2006, 22:17
arkadaşlar windows da gizli (regedit altında ) hdisk bölme vArdı komutu bilen varmı

neco26
10-08-2006, 22:22
merhaba arkadaşlar pc dekurulu winrar programım var ama winzip programım yok zipli dosyaları açmak için winzip programı nasıl kurarım bilgisayardan pek anlamam benim anlayabileceğim şekilde yardımcı olabilirmisiniz saygılar

SEVMEK46
10-08-2006, 22:35
merhaba neco26 zip e gerek yok ki ,mesela zip li bir dosya var öyle değil mi ,dosyanın üstüne gel fare ile sağ tıkla klasöre çıkart de işte bu kadar ,ben zip tavsiye etmiyorum üstelik winrar programının zip desteğide var!!!

neco26
11-08-2006, 13:15
arkadaşım yardımların için çok teşekkürlerediyorum

SEVMEK46
11-08-2006, 16:26
Merhaba neco26 rica ederim,
forumdan uzak kalmayın bilgiden uzak kalırsınız!!!!

nolte
12-08-2006, 01:24
[Hata numarası: 0x8024001D]
Web sitesi bir sorunla karşılaştı ve istediğiniz sayfayı görüntüleyemiyor. Aşağıda sağlanan seçenekler sorunu çözmenize yardımcı olabilir.
Kendi kendine yardım seçenekleri için:

Sık Sorulan Sorular

Çözüm Bul

Windows Update Haber Grubu
Yardım içeren destek seçenekleri için:

Microsoft Çevrimiçi Yardım Desteği (Windows Update sorunları için ücretsizdir)

(ya arkadaşlar lütfen yardım edin bir türlü windows update yapamıyorum nasıl çözücem bunu kafayı yedim formatmı atayım?)

karakule
12-08-2006, 21:06
bilgisayarıma servis pack kurmaya çalışıyorum. kurulum başlıyor bir süre sonra hata mesajı veriyor. kullandığım ürün anahtarının geçersiz olduğunu, geçerli ürün anahtarı girmemi söylüyor. bu sorunu nasıl aşabilirim, yardımcı olurmusunuz.
şimdiden teşekkürler

sinoatrial
13-08-2006, 11:26
pc me lisansız xp kurdum,ve bunun klasik sonucu etkinleştrirme muhabbetinle karşı karşıyayayım, şu an 3 gün kaldı ,öncedende bi kaç defa başıma geldi xp yi tekrar kuruyodum..şimdi xpyide kuramıom...yardımcı olurmusunuz...internetten geçerli şifre bulabilirmiyim ne dersiniz?

haserkut
14-08-2006, 12:42
slm arkadaşlar,benim sorunum xp pro kapanmıyor,anakart sürücülerini yeniden yükledim güncelledim,bios ayarlarından power state after AC seçeneği off durumunda ama yinede Bilgisayarı kapatı tıkladığımda bilgisayar kapanmıyor ve fişten çekmek zorunda kalıyorum buda harddiske zarar verecek diye korkuyorum bu sorunu nasıl çözebilirim?yardımcı olursanız sevinirim

karakule
14-08-2006, 19:28
demekki kimse burayı takip etmiyor. bizde günlerdir bekliyoruz.
sağlık olsun

SEVMEK46
14-08-2006, 19:42
bilgisayarıma servis pack kurmaya çalışıyorum. kurulum başlıyor bir süre sonra hata mesajı veriyor. kullandığım ürün anahtarının geçersiz olduğunu, geçerli ürün anahtarı girmemi söylüyor. bu sorunu nasıl aşabilirim, yardımcı olurmusunuz.
şimdiden teşekkürler

demekki lisansız ürün kullanıyorsunuz aksi takdirde böyle bir sorun meydana gelmez yapacağınız lisanslı ürün almak!!!
lisanslılarda hiçbir zaman sorun olmaz ben kendim denedim, % 100 work

SEVMEK46
14-08-2006, 19:46
slm arkadaşlar,benim sorunum xp pro kapanmıyor,anakart sürücülerini yeniden yükledim güncelledim,bios ayarlarından power state after AC seçeneği off durumunda ama yinede Bilgisayarı kapatı tıkladığımda bilgisayar kapanmıyor ve fişten çekmek zorunda kalıyorum buda harddiske zarar verecek diye korkuyorum bu sorunu nasıl çözebilirim?yardımcı olursanız sevinirim

merhaba bilgisayarınızda virüs programı mevcut mu sorun virüstende kaynaklanabilir ,kapanmıyorsa arka tarafta çalışan bir program mevcut ve o program yada programcık bilgisayarın kapanmasına engel oluyor!!!
başlat-->>çalıştır-->>msconfig yazın ,karşınıza bir ekran çıkacak ekranın sağdan ilk başta başlangiç yazıyor oraya bakın bakalım neler var tanımadığınız yerlerde işareti kaldırın

SEVMEK46
14-08-2006, 19:50
pc me lisansız xp kurdum,ve bunun klasik sonucu etkinleştrirme muhabbetinle karşı karşıyayayım, şu an 3 gün kaldı ,öncedende bi kaç defa başıma geldi xp yi tekrar kuruyodum..şimdi xpyide kuramıom...yardımcı olurmusunuz...internetten geçerli şifre bulabilirmiyim ne dersiniz?

merhaba http://img492.imageshack.us/img492/6118/el1dq0jf.gif
27. Forum içerisinde illegal oyun, film, mp3, *****, ***** vermek, bu tür içeriklerin bulunduğu sitelere link vermek ve konu olarak açmak kesinlikle yasaktır ! (PM dahil)

SEVMEK46
15-08-2006, 15:38
Raif gencoglu,forum içerisinde üyelik gerektiren sitelerin adresini vermek yasaktır!!!

ACİLYARDIM
16-08-2006, 10:56
bu düşünce çok güzel iyi olur fazla karışıklıkta olmaz da

dream_04
16-08-2006, 18:01
merhaba, laptop a rs232-usb dönüştürücünün driver ını yüklemeye çalıştım, usb den bağladıktan sonra kullanmaya geçince hata verdi. artık usb herhangi bir şey takınca mouse, flash disk vb... pc kitleniyor. bu sorunu nasıl çözerim. teşekkürler.

SEVMEK46
16-08-2006, 19:25
dream_04 merhaba,driver güncel mi çakışma olmasın???

alitoxic
17-08-2006, 17:27
Mrb arkadaşlar, sorum şu olacak

Klaörün üstüne sağ tuşla tıkladığımızda "Aç" "Ara" "Araştır"... gibi seçenekler çıkıyor ve bunların belirli bir sıralaması var. Klasöre çift tıklandığında ilk sıradaki (aç) çalışıyor ve dosaynın içine girebiliyoruz. Arkadaşım nasıl yaptıysa bu sıralamayı değiştirmiş ve ilk sırada "Ara" seçeneği var. Klasörlere çift tıkladığınızda ara penceresi çalışıyor. Bu sıralamayı nasıl değiştirebiliriz? Yardımcı olursanız sevinirim.

ulubey64
17-08-2006, 19:47
arkadasim ayni problem bendede var ama bir türlü degistiremedim ustalar bu konuda bize yardim ederlerse sevinirim bilgisayara format atmak istemiyorum.

ilgazli
17-08-2006, 22:38
win xp de bilgisayarı acarken hata oluşuyor. yeniden win xp yi cd den kuruyorum ama yine windows aynı şekilde açılıyor, dosyalar silinmeden duruyor. nerede hata yaptıgımı anlayamadım. lütfen yardım teşekkürler.

gitane
19-08-2006, 01:18
windows midi sıralayıcısında bir sorun var nasıl gidere bilirim

kosem_99
20-08-2006, 06:46
Mrb arkadaşlar, sorum şu olacak

Klaörün üstüne sağ tuşla tıkladığımızda "Aç" "Ara" "Araştır"... gibi seçenekler çıkıyor ve bunların belirli bir sıralaması var. Klasöre çift tıklandığında ilk sıradaki (aç) çalışıyor ve dosaynın içine girebiliyoruz. Arkadaşım nasıl yaptıysa bu sıralamayı değiştirmiş ve ilk sırada "Ara" seçeneği var. Klasörlere çift tıkladığınızda ara penceresi çalışıyor. Bu sıralamayı nasıl değiştirebiliriz? Yardımcı olursanız sevinirim.

bu siralama falan degildir. ilgili dosya turunun nasil bir davranis gosterecegi regedit ile kontrol edilebilen bir kayit defterinde tutulur. ancak acemi ellerde regedit ile oynamak windowsunuzun sonu olabilir.

mehmetgokk
20-08-2006, 17:11
slm arkadaşlar windows xp pro kullanıyorum başlat bilgisayarı kapat beklemede diyorum ekran ve bilgisayar kapanıyor fakat daha sonra açmak için güç düğmesine bastığımda ne ekran açılıyo ne de bilgisayar ekran kararık bilgisayar bağırıp duruyor bende mecburen reset düğmesine basıyorum bilgisayarımı bekleme modundan nasıl çıkaracağım hazırda bekletmede sorun yok yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

SEVMEK46
20-08-2006, 17:28
slm arkadaşlar windows xp pro kullanıyorum başlat bilgisayarı kapat beklemede diyorum ekran ve bilgisayar kapanıyor fakat daha sonra açmak için güç düğmesine bastığımda ne ekran açılıyo ne de bilgisayar ekran kararık bilgisayar bağırıp duruyor bende mecburen reset düğmesine basıyorum bilgisayarımı bekleme modundan nasıl çıkaracağım hazırda bekletmede sorun yok yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

başlat-->>bilgisayarı kapat
beklemede --kapat--bilgisayarı yeniden başlat
beklemedeyi az evvel seçtim hem ekran kapandı hemde pc sustu daha sonra biraz bekledikten sonra fareyi sağa sola salladım bir baktım winamp açıktı şarkı susmuştu hemen şarkı çalmaya başladı sonra da oturumu açıp işime devam ettim

mehmetgokk
20-08-2006, 17:58
sevmek46 arkadaşım bende olmuyor işte ne yaptıysam klavyenin ve farenin bütün tuşlarına basıyorum fareyi sallıyorum kasanın önündeki tüm tuşlara güç düğmesi hariç basıyorum olmuyo sadece güç düğmesine bastığımda bilgisayar tepki veriyo ve bağırmaya başlıyo akranda birşey yok kap kara bende reset tuşuna basıyorum çalışabilmek için başka bir şey var ama ayarlarında ben bulamıyorum ilgilenip cevap verdiğin için çok teşekkür ederim

SEVMEK46
20-08-2006, 18:00
sevmek46 arkadaşım bende olmuyor işte ne yaptıysam klavyenin ve farenin bütün tuşlarına basıyorum fareyi sallıyorum kasanın önündeki tüm tuşlara güç düğmesi hariç basıyorum olmuyo sadece güç düğmesine bastığımda bilgisayar tepki veriyo ve bağırmaya başlıyo akranda birşey yok kap kara bende reset tuşuna basıyorum çalışabilmek için başka bir şey var ama ayarlarında ben bulamıyorum ilgilenip cevap verdiğin için çok teşekkür ederim

virüs olmasın...bir virüs taraması yaptır birde spam taraması yaptır .. :) :smiles10: :smilies39:

mehmetgokk
20-08-2006, 18:28
virüs ve spam taraması yaptırdım her ikiside yok temiz

mesmen72
23-08-2006, 13:20
slm. win xp pro yu kurmak istiyorum boot from cd seçeneğinden kurulum ekranına geliyorum ve sırasıyla windowsun nereye kurulacağını soran ekrana kadar sorunsuz ilerliyorum ama ondan sonra sistemimde kurulu xp olmasına ve harddiskimde 3 bölüme ayrılmış olmasına rağmen ekranda hardiski göremiyorum. yani c: d: e: olarak hiçbirşey çıkmıyor ve sonrada hata mesajı veriyor(donanımlarımı kontrol etmemi istiyor...) ne yapmam gerekiyor?

sura
23-08-2006, 21:53
ses dosyalarını(mp3) winamp´ve benzeri programlarda çaldığım zaman ses kesik kesik ve bozuk olarak çıkıyor.daha önce böyle bir sorun yoktu...ilgilenirseniz sevinirim..

SALİM
24-08-2006, 19:17
arkadaşlar herkese çok selam bilgisayarın genel anlamda tüm parçalarının birbirleriyle uyumlu olup olmadığının bir performans testini yapmak yada anlamak mümkünmü

rohan1978
25-08-2006, 12:04
merhaba arkadaşlar...
win98 kurdum... bilgisayar açılırken (vnetsup.vxd-vredir.vxd-dfs.vxd-msnp32.dll) hatası veriyor. bu dosyaları nerden bulabilirim...
birde bu dosyaları windowsun içinemi kopyalamam gerekiyor yardımcı oplursanız sevinirim...

apo64
27-08-2006, 00:49
slm arkadaşlar benim ekran dalgalanıyor ne yapmam lazım

edemirci1
27-08-2006, 02:35

Bios ACPI ayarlarınız kontrol ediniz. S3 ve S1 ayarlarını değiştirerek tekrar deneyiniz. Sorununuz çözülecektir.

edemirci1
27-08-2006, 02:38
slm arkadaşlar benim ekran dalgalanıyor ne yapmam lazım

Manyetik bir alana maruz kalmış olma ihtimalinizin yüksek olduğunu düşünüyorum. Bir müşterimde aynı sorunla karşılaşmıştım. Civarında yüksek gerilim hattı vardı. Oda dışarısında sorunsuz odaya girdimi dalgalanmaya başlıyor. Bazen düzeliyor sonra tekrar oluyordu. Sorunu çözmek için duvara bakır levha koymamız veya yüksek gerilim hattını sökmemiz gerekiyordu. Biz oda düzenini değiştirdik :)

edemirci1
27-08-2006, 02:39
arkadaşlar herkese çok selam bilgisayarın genel anlamda tüm parçalarının birbirleriyle uyumlu olup olmadığının bir performans testini yapmak yada anlamak mümkünmü

Bahsetmiş olduğunuz benchmark programları. Formda olabilir. Aramanızı tavsiye ederim :)

edemirci1
27-08-2006, 02:41
slm. win xp pro yu kurmak istiyorum boot from cd seçeneğinden kurulum ekranına geliyorum ve sırasıyla windowsun nereye kurulacağını soran ekrana kadar sorunsuz ilerliyorum ama ondan sonra sistemimde kurulu xp olmasına ve harddiskimde 3 bölüme ayrılmış olmasına rağmen ekranda hardiski göremiyorum. yani c: d: e: olarak hiçbirşey çıkmıyor ve sonrada hata mesajı veriyor(donanımlarımı kontrol etmemi istiyor...) ne yapmam gerekiyor?

SATA ise sata driver tanıtmanız gerekebilir. ilk aklıma sata geldi :)

ismil
27-08-2006, 13:26
Selam arkadaşlar Almanyadan packard bell marka laptop getirttim. İşletim sistemini Türkçe yapmak için uğraştım beceremedim. Türkçe xp yi yüklemesi yaparken aygıtlar yükleniyor bölümüne kadar geliyorum. 35dak. kaldı dedikten sonra hata mesajı veriyor. Bana yardımcı olacak birirleri varmı??????
SAYILAR.....

taylan_666
27-08-2006, 13:44
böyle bir sorun olmaması lazım cdnin çalıştığından emin ol mümkünse başaka bir cd ile dene bir de cd yi windows üzerindemi takıp yüklüyorsun yoksa bootable cd ile mi bilgisayarı başlatıyorsun bunu yazarsan daha ayrıntılı bilgi verebiliriz çünkü windows içinde yüklemeye başlarsan işletim sisteminde service pack 2 yüklü olup da cd service pack 2 içermiyorsa hata mesajı alırsın

ismil
27-08-2006, 13:51
Önce ilgin teşk. ederim Taylan kardeş. bootable cd ile başlatıyorum. 2 ayrı cd ile denedim aynı hatayı verdi.

taylan_666
27-08-2006, 13:54
benim şu an aklıma gelen ancak cdden olabileceği ben böyle bir sorunla şimdiye kadar karşılaşmadım laptop da yükledim ama yine böyle bir sorun yoktu. belki diğer arkadaşlar yardımcı olur. peki cdler birbirinin kopyasımı yoksa ayrı yerlerdenmi edindin

ismil
27-08-2006, 13:57
ayrı yerlerden aldığım cd ler. verdiği hatada donanımlarınızı kontrol edin yada kaldırın diyor yada biosayarlarına bakın diyor. bu konuda hiç bilgim olmadığı için ne yapacağım bilmiyorum...

taylan_666
27-08-2006, 14:59
peki format atarken c yi komple biçimlendiriyormusun

ismil
27-08-2006, 15:25
evet biçimlendiriyorum. hdd tek parça zaten

cuneyt1975
27-08-2006, 17:48
merhaba arkadaşlar wındows xp de kayıt defterine ulaşamıyorum kayıt defteri yöneticiniz tarafından kapatılmıştır diyor nasıl bu sorunu düzeltirim teşekkürler

Matko
27-08-2006, 18:52
40 gb ikinci el harddisk aldım.içindeki windowsu aktifleştirin diyor ama ne klavye ne de mause çalışıyor.üzerine kendi windowsumu da kurmadı.ne ya da nasıl yapmalıyım.

mehmetgokk
28-08-2006, 00:34
Bios ACPI ayarlarınız kontrol ediniz. S3 ve S1 ayarlarını değiştirerek tekrar deneyiniz. Sorununuz çözülecektir.

edemirci1 arkadaşım sayende sorunumu hallettim sağolasın:smiles26:

SEVMEK46
28-08-2006, 12:39
40 gb ikinci el harddisk aldım.içindeki windowsu aktifleştirin diyor ama ne klavye ne de mause çalışıyor.üzerine kendi windowsumu da kurmadı.ne ya da nasıl yapmalıyım.

merhaba matko nasılsın,hard disk sp2 li xp ise direk xp kabul etmez!! içinde ne olduğu konusunda bir bilgin yokmu,donanımına zarar verir yoksa!!!

edemirci1
29-08-2006, 01:24
merhaba arkadaşlar wındows xp de kayıt defterine ulaşamıyorum kayıt defteri yöneticiniz tarafından kapatılmıştır diyor nasıl bu sorunu düzeltirim teşekkürler

Administrator ile log on olarak bir deneyin. Eğer işe yaramaz ise başlat - çalıştır - cmd (enter) - cd %systemroot% (Enter) - copy regedit.exe regedit.com (enter) - exit - Başlat - Çalıştır - Regedit.com (enter).

edemirci1
29-08-2006, 01:26

Windows kurulumunun neresinde kalıyorsunuz ?
Ayrıca bilgisayar konfigirasyonunuz nedir ?

Zaten Harddisk ikinci el ise ve üzerinde Windows XP var ise sizin pcnizde ki donanım ile uyuşmayacaktır :)

DJ BURAK
29-08-2006, 01:30
windows kurulmuş olan başka bir bilgisayara hard diski takın. hazırki windows ile pc yi açın. bu diski sağ tıklayıp biçimlendirin. tertemiz olur. sonra kendi pc nizde yeniden windows kurabilirsiniz. saygılar.

marslanboga
31-08-2006, 11:25
merhaba arkadaşlar
celeron 1.7, 40GB hdd, 256 MB DDRam olan bilgisayara XP yi kramıyorum.
önyüklemeyi yapıyor, kurlum yapılacak bölüme gelince donuyor.
Aynı bilgisayar 98 i kurdum. Donanımları kontrol ettim sağlam. sorun ve olabilir.
Şimdiden teşekkürler.

edemirci1
01-09-2006, 19:02
merhaba arkadaşlar
celeron 1.7, 40GB hdd, 256 MB DDRam olan bilgisayara XP yi kramıyorum.
önyüklemeyi yapıyor, kurlum yapılacak bölüme gelince donuyor.
Aynı bilgisayar 98 i kurdum. Donanımları kontrol ettim sağlam. sorun ve olabilir.
Şimdiden teşekkürler.

Windows XP kurulum cd'nizde bir bozukluk olabileceği aklıma geliyor.

taylan_666
02-09-2006, 00:38
arkadaşlar lg cdrom ve cd yazıcımın firmware lerimi yükseltim ve daha sonrada master ve slave kablolarıyla oynadım ama daha sonra tekrar düzelttim fakat şimdi taktığım cdleri otomatik çalıştırmıyor sorun kablolardamı yoksa firmware mi yoksa başka birşeymi yardımcı olursanız sevinirim

onurdermenci
02-09-2006, 12:47
ACİL YARDIM BİLGİSYARIMIN MASAÜSTÜNE AŞAĞIDAKİ GİBİ DEVAMLI UYARI GELİYOR HİÇ DOKUNMAZSAM 100 TANE FALAN ÜSTÜSTE GELİYOR BEN NE YAPMAM LAZIM ACİL YARDIM LÜTFEN SAYIN ARKADAŞLAR............................WİNLOGON
Cannot create file c:Windows/registration/crmlog/svchostlog/svcerrors.txt’’.DOSYA BAŞKA BİR İŞLEM TARAFINDAN KULLANILDIĞINDAN BU İŞLEM DOSYAYA ERİŞEMİYOR.

eeeaeeea
02-09-2006, 21:40
taylan_666 arladaşım takmış olduğun slave ile master kablolarını yanlış takmışındır yada kullanmış olduğun IDE kablosu eskimi yoksa yenimi eğer eskiyse değiştirmeni öneririm sonra sorun ortadan kalkar

saygılar...

eeeaeeea
02-09-2006, 21:43
ACİL YARDIM BİLGİSYARIMIN MASAÜSTÜNE AŞAĞIDAKİ GİBİ DEVAMLI UYARI GELİYOR HİÇ DOKUNMAZSAM 100 TANE FALAN ÜSTÜSTE GELİYOR BEN NE YAPMAM LAZIM ACİL YARDIM LÜTFEN SAYIN ARKADAŞLAR............................WİNLOGON
Cannot create file c:Windows/registration/crmlog/svchostlog/svcerrors.txt’’.DOSYA BAŞKA BİR İŞLEM TARAFINDAN KULLANILDIĞINDAN BU İŞLEM DOSYAYA ERİŞEMİYOR.

arkadaşım internet kullanıcısın sanırım çünkü bilgisayarına büyük bir ihtmial spam girmiş yada virüs buluşmış http://www.symantec.com/index.htm bu adrese girerek gerekli olan programları bilgisayarına indir kur eğer buda olmazsa q format at bilgisayarına sorun kalkar

saygılar

karakartal6XX
03-09-2006, 12:29
Selamlar pentium 4 2.4 ghz intel cpu 1.gb ram pc özellikleri bunlar birde winxp pro sp2 kurulu 2/3 ay öncesine kadar cd lerin verdiği veya işte internetten indirdiğim parasız antivirus ve firewal yazılımlarla idare ediyordum sonrada doğru dürüst bir tane antivirus ve firewal yazılım almaya karar verdim alıp pc de kurdum ama daha sonra nedense bilgisayarıım çok geç açılmaya başladı her açılışta norton bazı dosyaları tarıyor özellikle mnsmesenger icq ekranın sağ alt köşesine yerleşen dosyaları diyelimki tarama yaparken her hangi bir işlem yapmak istediğim vakitte bu seferde pc kitleniyor bu durumdan nasıl kurtulabilirim yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşkler saygılar

yaseka11
03-09-2006, 14:53
merhaba bılgısayarda soyle bır hata raporu verıyor nedenını bılmıyorum yardımcı olursanız sevınırım generıc hostprocess for win32 servıce hata raporu verıyo. ayrıntılı hata raporunda sunları yapın dıyor c:/docume 1/behcet/locals 1/temp/werc5ce.dır00/svchost.exe.mdmp
c:den sonra aynı yazı/appcompat.txt

eeeaeeea
03-09-2006, 15:50
Selamlar pentium 4 2.4 ghz intel cpu 1.gb ram pc özellikleri bunlar birde winxp pro sp2 kurulu 2/3 ay öncesine kadar cd lerin verdiği veya işte internetten indirdiğim parasız antivirus ve firewal yazılımlarla idare ediyordum sonrada doğru dürüst bir tane antivirus ve firewal yazılım almaya karar verdim alıp pc de kurdum ama daha sonra nedense bilgisayarıım çok geç açılmaya başladı her açılışta norton bazı dosyaları tarıyor özellikle mnsmesenger icq ekranın sağ alt köşesine yerleşen dosyaları diyelimki tarama yaparken her hangi bir işlem yapmak istediğim vakitte bu seferde pc kitleniyor bu durumdan nasıl kurtulabilirim yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşkler saygılar

arkadaşım eğer tahmin ettiğim sorunun varsa şunları yap başlat/çalıştır/msconfig yaz ve entere bas ordan başlangıç bölümüne git bilgisayarın açıldığı zaman bazı programların otomatik açılmasını istemiyorsan burdan kaldırabilirsin kaldırma işleme bittikten sonra uygula tamam yaparak çıkabilirsin
saygılar...

eeeaeeea
03-09-2006, 15:52
merhaba bılgısayarda soyle bır hata raporu verıyor nedenını bılmıyorum yardımcı olursanız sevınırım generıc hostprocess for win32 servıce hata raporu verıyo. ayrıntılı hata raporunda sunları yapın dıyor c:/docume 1/behcet/locals 1/temp/werc5ce.dır00/svchost.exe.mdmp
c:den sonra aynı yazı/appcompat.txt

arkadaşım sorununu düzeltmek için bilgisayarı aldığın firmadan teknik destek alabilirsin
saygılar...

karakartal6XX
03-09-2006, 17:06
Tskler dediğini yaptım sorun halledildi saygılar

haskor8181
03-09-2006, 22:29
internetten görünen açık eryotik kanalları engelleyebilmek için purogram
varmı nasıl kurabilirim. şimdiden teşekkürler.?

eeeaeeea
06-09-2006, 00:58

arkadaşım http://www.ergoren.tr.cx/ bu siteye girerek en altta yasak siteler linki var orayı tıklayarak ücretsiz indirebilirsin

saygılar...

cakal_aykut
06-09-2006, 23:57
windows un hoşgeldiniz yazısını nasıl değiştirebiliriz acaba

dreamcatcher2
07-09-2006, 00:00
ad-muncher var
pop-up ları, reklamları , resimleri engelliyor.

eeeaeeea
07-09-2006, 01:23
windows un hoşgeldiniz yazısını nasıl değiştirebiliriz acaba

arkadaşım windowsun hoşgeldiniz yazısını değiştirmek sistem dosyalarına zarar verebilir yani windowsunuz göçebilir o yüzden değiştirmemenizi tavsiye ederim

SEVMEK46
07-09-2006, 11:03
aykut sen bunu bizden daha iyi bilirsin,eğer gerçekten bilmiyorsan böyle bir soru sormazdın,,ama illaki değiştirmek istiyorsan programı var sana verebilirim, :wave:

memcosbey
07-09-2006, 14:09
ofis xp profesyonel yüklü bilgisayarımda ama outlook un nasıl kullanılacağını bilmiyorum ?
mailimi nasıl ekleyeceğim?nasıl kullanacağım...
teşekkürler..

SEVMEK46
07-09-2006, 15:50
ofis xp profesyonel yüklü bilgisayarımda ama outlook un nasıl kullanılacağını bilmiyorum ?
mailimi nasıl ekleyeceğim?nasıl kullanacağım...
teşekkürler..

memcosbey outlook ,ücretsiz olan hotmail,mynet,yahoo,desteklemiyor,gmail destekliyor ,şuanda ben kullanıyorum ama inanın süper çalışıyor!!!

haserkut
07-09-2006, 18:41
xppro kullanıyorum windows güvenlik duvarını önerildiği gibi açık olarak işaretliyorum ama ertesi gün kontrol ettiğimde kapalı durumda olduğunu görüyorum sebebi nedir ve nasıl engel olabilirim ki sabit açıkta kalsın?

yavuzay
07-09-2006, 19:28
Arkadaşlar bende google,hotmail siteleri yazıları çok büyük çıkmaya başladı.(yazı tipi ve boyutu değiştirmediğim halde)Ancak turkeyforum normal çıkıyor.Bu sorunun çözümü var mı????

woski
07-09-2006, 22:04
tam oyun oynarken oyunu aşağı atıp masa üstüne dönüyor ne yapmam gerekli mcafee 9virüs var ama işe yaramadı

woski
07-09-2006, 22:06
kendiliğinden açılan bi reklam sitesi ikide bir açılıyor nasıl kaldırılır bu ya çıldırtıyo adamı

eeeaeeea
09-09-2006, 15:05
xppro kullanıyorum windows güvenlik duvarını önerildiği gibi açık olarak işaretliyorum ama ertesi gün kontrol ettiğimde kapalı durumda olduğunu görüyorum sebebi nedir ve nasıl engel olabilirim ki sabit açıkta kalsın?

arkadaşım windows update sitesine gir bilgisayarını güncelle

saygılar...

eeeaeeea
09-09-2006, 15:08
Arkadaşlar bende google,hotmail siteleri yazıları çok büyük çıkmaya başladı.(yazı tipi ve boyutu değiştirmediğim halde)Ancak turkeyforum normal çıkıyor.Bu sorunun çözümü var mı????

arkadaşım herhangi bir internet sitesine girdiğin zaman mousenin(farenin) ortasında aşağı yukarı kaydırma tekerliği var aynı anda ctrl tuşuna basılı tutarak aşağı yukarı kaydırabilirsin yazıları küçültür ve büyültebilirsin

eeeaeeea
09-09-2006, 15:12
tam oyun oynarken oyunu aşağı atıp masa üstüne dönüyor ne yapmam gerekli mcafee 9virüs var ama işe yaramadı

arkadaşım bilgisayarına trojan,spy ve benzeri virüsler bulaşmış olabilir bilgisayarına format at temiz bir windows yüklemesi yap. Yada microsoft sitesine girerek windowsu update (güncelleme) yap oda olmazsa www.inndir.com adresine girerek trojan,spy temizleme programları var onları indirip kulabilirsin

saygılar...

eeeaeeea
09-09-2006, 15:14
kendiliğinden açılan bi reklam sitesi ikide bir açılıyor nasıl kaldırılır bu ya çıldırtıyo adamı

arkadaşım http://www.inndir.com/program.php?id=33013 birde buraya girip denermisiniz belki sorunun ortadan kalkar. yada burdan yardım alabilirsin http://office.microsoft.com/tr-tr/assistance/HP051926531055.aspx

alfa45
10-09-2006, 16:12
arkadaşalar bilgisayarı ilk açtığımda RUNDLL yazısı çıkıyor
alta kırmızı çarpı işareti var ve C:/PROGRA-1/bar/2.bin/MWSBAR.DLL Yüklemede hata belirtilen modül bulunamadı yazıyor
bunun anlamı nedir ve nasıl düzelte biliriz

arda3214
10-09-2006, 17:41
ii bi soru size ::: ustalar fdisk çekilen hdd den bilgiler geri nasıl getirilir

Neophyte
10-09-2006, 21:56
ii bi soru size ::: ustalar fdisk çekilen hdd den bilgiler geri nasıl getirilir

HDD yi bir kenara koyup hiçbirşey yüklemedi ve hiçbirşey geri getirmeye çalışmadı isen
sana
Easy Recovery
denilen programı tavsiye ederim. Biraz uzun sürüyor ama kesinlikle işe yarıyor. Programın tek kötü tarafı sildiğiniz birşeyi geri getirmek istiyorsanız pc de hiçbir işlem yapmadan direk programı kurup çalıştıracaksınız. Yoksa biraz işlem mişlem yaptıktan sonra geri getiriyor ama dosyalar bozulmuş oluyor.

Neophyte
10-09-2006, 21:57

Virüs böyle birşey yapmaz bildiğim kadarıyla. Ekran kartının oyunu desteklediği konusunda eminmisin? Oyunun ayarlarını en düşük seviyeye getirerek bir denemeni tavsiye ederim.

okancal
11-09-2006, 14:46
arkadaşlar benim notebookumda Windows Xp Pro SP2 yüklü ve en son güncelleştirmeleri yaptım.Ancak önceden girebildiğim Garanti Bankası ve Vakıfbank'ın internet şubesine şimdi İnternet Explorer'la giremiyom.Mozilla Fie Foz ile girebiliyorum. Bunun çözümünü bana söyleyenden Allah razı olsun.
Not: Bilgiasyarıma daha sonradan firewall gibi yazılım yüklemedim.

ramisalioglu
11-09-2006, 21:40
arkadaşlar benim laptop um da bir sorun vardisklerinizin birinde tutarsızlık görüldü diye ibare çikiyo ve sistemi tarıyo