Grafik Görünüm : WINDOWS İşletim Sistemi Soru ve Sorunları-Çözümleri Hakkında..

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7

xykul
04-02-2006, 19:34
Maalesef benim anakart gitmiş arkadaşlar. :badprv:
Bana pek anakarttan değilmiş gibi geliyor ama neyse..
Flopy'de disket olduğu için Harddisk okunamıyor. gibi geldi bana.
Saygılar..

vahşi
04-02-2006, 23:02
Denetim masasından kullanıcı hesaplarına gir, Oturum açam seçeneklerindeki boş kareleri işaretle.
Eğer Oturum açma seçeneklerine giremiyorsan yani hata veriyorsa Netware kurulumunu Ağ üzerinden kaldırman gerekli.
denetim masasından yapamadım ağ üzerinden netware yi nasıl kaldırabilirim yol gösterirmisiniz.saygılar

zumrut_38
05-02-2006, 00:06
google gir ve wmp.dll dosyasını arat orda çıkan linklerden birinden indir ve systemn dosyana kaydet şayet çalışmazsa yapacağın başka bişi yok pc ye format atacaksın

tartar10
05-02-2006, 00:35
Arkadaşlar, imzamdaki pc ile windows SP2 kullanıyorum. Pc ye en son DKU2 kablo sürücüsü ile Nokia PC Suit programını kurdum. İşlerimi yapabiliyorum. Ancak, PC her açılışta benden HP Photo and Imaging 2.0 diye bir program sürücüsü istiyor. Bu sürücüyü bir türlü bulamadım. Pc ilk açılışta bu sürücüyü ararken, işlemciyi %80 lere, RAM'ıda %90 lara varan oranda kullanıyor. Pc Suit programını kaldırdım ancak sorun devam ediyor. Acaba bu konuda ne yapabilirim. Ayrıca, pc ye kurmuş olduğum splitcam, DVB portal MCE2005 plugin, Print2PDF adlı programları denetim masasından silemiyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

vahşi
05-02-2006, 10:43
google gir ve wmp.dll dosyasını arat orda çıkan linklerden birinden indir ve systemn dosyana kaydet şayet çalışmazsa yapacağın başka bişi yok pc ye format atacaksın
zumrut 38 kardeşbenim içinmi yazdığını anlayamadım belirtirsen memnun olurum.saygılar

xykul
05-02-2006, 16:52
denetim masasından yapamadım ağ üzerinden netware yi nasıl kaldırabilirim yol gösterirmisiniz.saygılar
Başlat+Ayarlar+Ağ bağlantılarına gir oradan yerel ağ bağlantısını sağ tıkla özellikler diyeceksin Orada netware istemcisi var ise onu kaldır. Uygula ve tamam deyin,
Bilgisayarı kapat ve aç, eğer seçenekler düzelmediyse daha sonra denetim masından daha önceki yazdıklarımı yap sorunun düzelir.

göksan
05-02-2006, 17:01
selamlar benimde bi sorum olacak bilgisayarıma format atmaya calışıyorum ama windows kura başladıktan sonra c: birimi silemiorum d ye bassamda bu işlem gerçekleşemiyor diye bi ileti çıkıyor kaç kere denememe karşın hep aynı ileti ile karşılaştım ve birde c den başka bi alan oluşturulmuyoda ne yapmam gerekiyor yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

göksan
05-02-2006, 17:08
windows xp professional kullanıyorum ama format sonuçlanmasına karşın dosyaların hiç biri silinmiyor.sadece c diski var ve bunun yanıda birde d diski oluşturmaya çalışıyorum fakat ne c diskini silebiliyorum ne de d diski oluşturabiliorum acaba ne yapmam grekiyor yukarda da söledim ama acaba cd de mi bi problem var acaba ?

xykul
05-02-2006, 17:09
selamlar benimde bi sorum olacak bilgisayarıma format atmaya calışıyorum ama windows kura başladıktan sonra c: birimi silemiorum d ye bassamda bu işlem gerçekleşemiyor diye bi ileti çıkıyor kaç kere denememe karşın hep aynı ileti ile karşılaştım ve birde c den başka bi alan oluşturulmuyoda ne yapmam gerekiyor yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Win98 Başlangıç disketi ile dos'tan sil diyeceğim ama sonra windows'u kuramayabilirsin diye onu önermiyorum.CD'yi okuyamıyor olabilir. Başka bir CD ile dene.

göksan
05-02-2006, 17:15
KUR işlemi gerçekleişyor masa üstündeki simgeler falan silindi ama program files taki dosyalar falan hala duruyor

göksan
05-02-2006, 17:16
kur işlemi başlamadan önceki c diski silinmiyo windowsu onun üstüne kuruyor ve ayrı bi d kurulmuyor

göksan
05-02-2006, 17:19
windows xp pro. kullanıyorum

ayho
05-02-2006, 17:26
Arkadaşlar Selam,

Forumda çok aradım ama birtürlü cevabına ulaşamadığım bir sorunum var.
Bilgisayırmda program kaldırmak istediğimde :Could Not Open Install.LOG file uyarısı ile karşılaşıyorum.
Bilgisayarımı formatlamadan pratik bir çözümü varmıdır.
Teşekkürler....

xykul
05-02-2006, 17:33
Anladığım kadarı ile C ve D sürücülerini silmemişsin biçimlendirme yapmışsın yani iki sürücüyü birleştirmişsin. İlk önce yeni sırası ile C ve D ham alan oluturacaksın sonra C sürücüsünü sileceksin ve kuruluma ondan sonra başlayacak.
Not: Silme işlemini standart olan şıktan silmeni tavsiye ederim. Hızlı silden yaparsan sürücüyü tam olarak silmeyebilir. Kurulumda hata da verebilir.

xykul
05-02-2006, 18:05
Arkadaşlar Selam,

Forumda çok aradım ama birtürlü cevabına ulaşamadığım bir sorunum var.
Bilgisayırmda program kaldırmak istediğimde :Could Not Open Install.LOG file uyarısı ile karşılaşıyorum.
Bilgisayarımı formatlamadan pratik bir çözümü varmıdır.
Teşekkürler....
programları denetim masasından kaldırmadan mı sildiniz.
RegCleaner programı ile yapabilirsiniz.

halukbey
06-02-2006, 11:26
-----

Versatile
07-02-2006, 14:49
XP işletim sisteminde bilgisayarın tarihini nasıl durdurabilirim?

kadircesme
07-02-2006, 15:31
ustalar xp yi kurdum fakat ses yok.. asos anakart onboort ses kartı acmıyor ses sürücüsücünü bulmuyor yardım lütfen

kadircesme
07-02-2006, 15:38
ustalar xp profes. kurdum ses yok ne yapmalıyım

talebe34
07-02-2006, 23:54
ustalarım benim bilgisayarda win98 var ve ilk açılırken "ram" sayıcı 3 kez sayıyor ve sistem öyle açılıyor, eğer "esc" tuşuna basarsam saymaktan vaz geçip sistemi açıyor. Bir de ilk açılırken "bip" diye uzun bir süre ses geliyor "esc" tuşuna basınca ses gidiyor ve sistem açılıyor. En önemli sorunlarımdan biride bu windows 98'i 2-3 haftada bir format atmak zorunda kalıyorum. Sebebi ya siyah ekranda yazı geliyor hiç açılmıyor. Bazen akşam kapatıyorum sabah açtığımda .... (aklıma gelmiyor) dosyası eksik diyor. Bu yüzden bilgisayarda bilgi saklayamaz oldum korkudan bilgisayar şimdi göçtü yarın göçtü diye. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. talebe34...

Bsari
08-02-2006, 14:38
Merhaba arkadaşlar,
XP programını kullanıyorum, bir iki gündür bilgisayarım açılırken
C:/windows/internet yazan 8-10 adet bu şekilde yazan sayfa açıyor.
Daha sonra başlat-gruplar sağ klik yaptığım zaman grubu kapat dediğim zaman pencereler kapanıyor.Bu pencerelerin açılmaması için ne yapabilirim.

COEMAR
08-02-2006, 16:08
Deep Freeze Professional 5.20 Full bu programı silemiyorum nasıl silebilirim hiç denetim masasındada gözükmüyor saygılar...

SAKLICA
08-02-2006, 17:12
Deep Freeze Professional 5.20 Full bu programı silemiyorum nasıl silebilirim hiç denetim masasındada gözükmüyor saygılar...

Önce

CTRL + SHIFT + F6 ile acılan pencereden deep freeze e vermıs oldugunuz parolayı girerek programı durdurun. daha sonra tekrar kurulumu calıstırarak programı silin (remove/unınstall secenegini secin.)

Forumda arama yaparak deep freeze hakkında daha once acılmıs konulara ulasabilirsiniz.

abdulmesud
08-02-2006, 22:11
selam arkadaslar benim sorunum su benim laptop birden vindovsu göctü simdi cd romdan da cd okutamıyorum cd rom bozukmu anlamadım simdi sistem 32 hatası diyor r ye basın diyor
cd romu takıyorum hic bir sey yapmıyor ne yapmalıyıym yardım edin yahut bana bunu tamir ettirecegim bir yer var sa yazabilirmisiniz selamlar

COEMAR
09-02-2006, 10:30
Önce

CTRL + SHIFT + F6 ile acılan pencereden deep freeze e vermıs oldugunuz parolayı girerek programı durdurun. daha sonra tekrar kurulumu calıstırarak programı silin (remove/unınstall secenegini secin.)

Forumda arama yaparak deep freeze hakkında daha once acılmıs konulara ulasabilirsiniz.
dostum olumsuz program kendini kitledi galiba tekrar kurmaya girince şunu yazıyor deep frezee 2000xp must be disabled before any ınstall/uninstall can proceed.

sibo
10-02-2006, 10:36
selam arkadaşlar.pc ye format attım.xp nin güncellemesini yapmak istiyorum.windows updateye bağlanıyor fakat bir süre sonra site sorunla karşılaştı ox80072ee2 hata kodu veriyor diye uyarı yapıyor.yardımlarınızı bekliyorum.

acemi1968
10-02-2006, 10:58
dostum olumsuz program kendini kitledi galiba tekrar kurmaya girince şunu yazıyor deep frezee 2000xp must be disabled before any ınstall/uninstall can proceed.
arkadaşım forumda aratırsan ayrıntılılı bilgi bulabilirsin farklı 2-3 kaldırma metodu
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=135446&highlight=deep+freeze
özellikle 4. mesaj ve sonrası işine yarayabilir. yada
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=126208&highlight=deep+freeze

sanalkimmuh
10-02-2006, 15:06
:tflag: slm
c sürücümdeki program files,windows gibi klasörleri çift tıkladığımda arama sayfasını açıyor.bunların üzerine gelip sağtıkladığımda ilk seçenek "ara" seçeneği. "aç" seçeneğiğ ise 5-6. sıralarda.:smiles20: masaüstündeki veya diğer yerdeki klasörleri ve programları çift tıkladığımda bunları açıyor.bunu düzeltmanin bir yolu varmı.sebebi windows veya progra files klasörlerindeki dosyaların silinmeye çalışılmış olması olabilirmi. çünkü ben bunların çok kolay silinip silinmediğini kontrol etmek amacıyla silmeyi denemiştim.
bi soru daha :warn:
bilgisayarımda konuk oturumu açtığımda bu klasörlere veya istemediğim belirli klasörlere girilmesini veya silinmesini engelleyebilirmiyim??:smile_non .şimdiden teşekkürler.
saygılar.:tflag:

azel
10-02-2006, 21:25
internet explorer in son surumu olan 7 beta yı yukledım ancak malum kullanamadım ve degistirip internet explorer 6 yı tekrar yuklemek ıstıyorum,denetım masasından wındows bılsenlerını kaldır dedım ama olmadı,sistem dosyalarından silmek istedim ama silmiyor.acil yardım lütfen...

haserkut
11-02-2006, 13:01
selam arkadaşlar,evvelden internete bağlandığımda bağlanma hızı olarak 46,6Kbps görüyordum,sonzamanlarda ise bağlanma hızını 33,6Kbps olarak görüyorum.Bunereden veya neden kaynaklanıyor,hızlandırmak benim elimdeme ve nasıl?Yardımcı olurda biraçıklarsanız sevinirim,teşekkürler

mehmetcakici
11-02-2006, 16:49
Sorumun cevabını buldum,teşekkürler.

fatihalp
11-02-2006, 17:07
selam arkadaşlar.pc ye format attım.xp nin güncellemesini yapmak istiyorum.windows updateye bağlanıyor fakat bir süre sonra site sorunla karşılaştı ox80072ee2 hata kodu veriyor diye uyarı yapıyor.yardımlarınızı bekliyorum.
arkadaşım sistem 32 içerisine dosyayı at. salt okunur yap. xp orjinal olsun. güncellemelerini istediğin zaman yap.yanlız dosyayı buraya nasıl verecem bilmiyorum. yoksa ben eklerdim

zeki-padır
11-02-2006, 18:12
--------------------------------------------------------------------------------

sayın arkadaşlarım bilgisayarım daha önce oturum açılırken dort kullanıcının ismi ile açılıyor istediğmiz kullanıcı üzerin tıklayarak açıyorduk şimdi tek bir kutu açılıyor içine kullanıcı ismi yazarak açıyoruz eski açılışa nasıl döndürebilirim saygılar tşk ler zeki-padir@hotmail.com

SAKLICA
11-02-2006, 18:20
--------------------------------------------------------------------------------

sayın arkadaşlarım bilgisayarım daha önce oturum açılırken dort kullanıcının ismi ile açılıyor istediğmiz kullanıcı üzerin tıklayarak açıyorduk şimdi tek bir kutu açılıyor içine kullanıcı ismi yazarak açıyoruz eski açılışa nasıl döndürebilirim saygılar tşk ler zeki-padir@hotmail.com

Denetim Masası >>> KULLANICI HESAPLARI >>> Kullanıcıların oturum açma ve kapama şeklini değiştir i tıklatın karsınıza gelecek pencereden 2 kutucuguda işaretletin. Uygula Secenekleri Diyerek Tamalayın

zeki-padır
11-02-2006, 20:29
teşekkürler saklıca verdiğin bilgiler doğrultusunda sorunu çözdüm iyi çalışmalar

ceveyir
11-02-2006, 20:38
yeni adsl üyesiyim bilgisayar kullanmayı fazla bilmiyorum adsl limitli kullanıcıyım sayaç programını nerden bulabilirim acil yardıııım:help1:

rudo
11-02-2006, 22:35
arkadaşlar com1 çalışmıyor neyapmalıyım

sibo
12-02-2006, 16:39
fatihalp ilgine teşekkürler.sorunu çözdüm,sorunsuz günler.......

zeki-padır
12-02-2006, 16:53
yeni adsl üyesiyim bilgisayar kullanmayı fazla bilmiyorum adsl limitli kullanıcıyım sayaç programını nerden bulabilirim acil yardıııım:help1:
http://www.kiplas.org/ADSLKota.exe bu adresten indir bilgisayarına kur ben denedim iyi çalışıyor:smiles10:

pinaras
14-02-2006, 00:23
Slm Arkadaşlar,
Bilgisayarım durmadan MAVİ EKRAN hatası veriyor.
Bilgisayarı yeniden başlattığımda SİSTEM CİDDİ Bİ
HATADAN KURTARILDI diyor. Hata raporunda da şunlar
yazıyor:

C:\DOCUME~1\AFD\LOCALS~1\Temp\WER638e.dir00\Mini02 1306-04.dmp
C:\DOCUME~1\AFD\LOCALS~1\Temp\WER638e.dir00\sysdat a.xml

ben bu yazıyı yazarken bile mavi ekran hatası verdi.

BU konuda bilgili ustalar varsa lütfen yardım!!!!!

Gigabyte 8I915P-G Anakart
P4 3.0 Ghz HT prescott (LGA 775)
1 GB DDR 400Mhz RAM (Dual ChaNNEL)
Seagate 120 GB SATA
MSI Geforce FX5750 128 MB DDR (PCI Express) Ekran Kartı
ASUS DVD RW
PHİLİPS CD RW
Windows XP Professional Service Pack 2
Nod32 antivirüs

zeki-padır
14-02-2006, 15:39
Slm Arkadaşlar,
Bilgisayarım durmadan MAVİ EKRAN hatası veriyor.
Bilgisayarı yeniden başlattığımda SİSTEM CİDDİ Bİ
HATADAN KURTARILDI diyor. Hata raporunda da şunlar
yazıyor:

C:\DOCUME~1\AFD\LOCALS~1\Temp\WER638e.dir00\Mini02 1306-04.dmp
C:\DOCUME~1\AFD\LOCALS~1\Temp\WER638e.dir00\sysdat a.xml

ben bu yazıyı yazarken bile mavi ekran hatası verdi.

BU konuda bilgili ustalar varsa lütfen yardım!!!!!

Gigabyte 8I915P-G Anakart
P4 3.0 Ghz HT prescott (LGA 775)
1 GB DDR 400Mhz RAM (Dual ChaNNEL)
Seagate 120 GB SATA
MSI Geforce FX5750 128 MB DDR (PCI Express) Ekran Kartı
ASUS DVD RW
PHİLİPS CD RW
Windows XP Professional Service Pack 2
Nod32 antivirüs
daha önce ayni sorunla karşılaştım tesadüfmü olddu bilmem ama bilgisayarın fişin çekip remi yerinden söküp diğer slota taktım sorun düzeldi denemeni tavsiye ederim

etoygar
15-02-2006, 17:33
iki işletim sistemi var birini nasıl silebilirim...

CONNESARY
15-02-2006, 19:20
selam benim söyşe bir problemim var klavyede "ö" harfine basınca "öç" "L" harfin" basınca "Lk" "o" harfine basınca "oı" yazıyo hem xp de hem 98 de aynısı oluyo ne yapabilirim "ayrıca klavyede problem yok çünkü deiştirdim"

alper780
16-02-2006, 14:46
arkadaşlar 3 boyutlu oyunların oynadıktan sonra örneğin mohaa gibi pcmi kapatmak istediğimde kapanmıyor.windowsu kapat diyorum hiçbişi olmamış gibi çalışmaya devam ediyor.bu sorun sadece oyunlardan sonra oluyor.çözümü bilen varmı.

rearviewmirror
17-02-2006, 03:22
merhaba ben bir arkadasimin xp home cd sinden yükledim ve bana 30 gün süre tanidi, bana dedilerki aktivasyon cracklerini bulursan o sorun kalkar ortadan,,,nereden bulurum acaba

GOLDYEARS
18-02-2006, 01:10
merhaba ben bir arkadasimin xp home cd sinden yükledim ve bana 30 gün süre tanidi, bana dedilerki aktivasyon cracklerini bulursan o sorun kalkar ortadan,,,nereden bulurum acaba

arkadaşım forum kurallarını bir daha oku ***** yada buna benzer bilgi verilmeis forum kuralları geregi yasaktır ayrıca dedigin işlem 30 gün dolmadan internet üzerinden yapabilrsiniz herhangi bir sorun olmuyor

GOLDYEARS
18-02-2006, 01:13
selam benim söyşe bir problemim var klavyede "ö" harfine basınca "öç" "L" harfin" basınca "Lk" "o" harfine basınca "oı" yazıyo hem xp de hem 98 de aynısı oluyo ne yapabilirim "ayrıca klavyede problem yok çünkü deiştirdim"

arkadaşım denetim masasından kılavye ayarlarınızı kontrol edin kısayol atamış olabilrsiniz ancak ilk bilgisayarı actıgınızda siyah ekranda kayan yazıları kontrol edin burada kılavye ile alakalı bir satır gececek buradaki satırın sonunda 179 yazıyormu bu türkçe kılavye için verilmiş bir koddur

GOLDYEARS
18-02-2006, 01:17
iki işletim sistemi var birini nasıl silebilirim...

hangileri var detaylı yazarsan daha çok yardımcı olurum hangisini kaldıracan xp ile 98 mi var eger öyle ise hdd 2 bölük olabilrmi bölük ise hangisini kaldırmak istiyorsan onu formatla ancak tek parca ise win 98 kaldırmak için xp de actıgınız makinayı bilgisayarımın üzerine gel sag tuş özellikler acılan pencerede gelişmiş kısmında kullanıcı secenkeleri var buradan win98 başlangıcı ile alakalı kısmı silmen yeterlidir başka hiç bir yerine elemene gerek kalmaz

ÇEKİÇ
18-02-2006, 06:05
arkadaşlar ben bilgisayarımda hem 98 hemde xp olması için çok uğraştım ancak bi türlü başaramadım bbana bu konuda yardım ederseniz sevinirim

halukbey
18-02-2006, 08:51
gunaydın.basit bir çözüm;eğer ilk 98 yüklü ise üstüne xp yükleye bilirsin.tabi hardisk 2'ye bölünmüş olucak.vede xp yüklerken yeni kurulum diyeceksin.yoksa 98 xp olur.işlem bittikten sonra pc'yi açtığında hangisiyle açılacağını sorar.
kolay gelsin...

vahşi
18-02-2006, 19:07
kaspersky 2006 yı kurdum aktivasyon yaparken reatart yaptı fakat masaüstü ögeleri birdaha gelmedi ve hiç bir şekilde bilgisayarı kullanamıyorum.lütfen yardım.saygılar

xykul
18-02-2006, 21:05
kaspersky 2006 yı kurdum aktivasyon yaparken reatart yaptı fakat masaüstü ögeleri birdaha gelmedi ve hiç bir şekilde bilgisayarı kullanamıyorum.lütfen yardım.saygılar
Bilgisayar açılıp kapanıyormu?Güvenli kipte açabilirsin.

muratozkans
18-02-2006, 23:33
selam ;
sorun win XP pro Sp2 de update dosyası ile başım dertte; her seferinde kurmaya çalıştığı lakin kuramadığı şu dosya(Update for Windows XP (KB898461)) bunu bir türlü kuramıyor ?????? acep nedendir...

cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

GOLDYEARS
19-02-2006, 00:13
arkadaşlar ben bilgisayarımda hem 98 hemde xp olması için çok uğraştım ancak bi türlü başaramadım bbana bu konuda yardım ederseniz sevinirim

arkadaşların dediği gibi önce 98 kur sonra xp ancak hdd 2 ye bölmene gerek yok kurabilirsin sorun olmaz acılışta hangi sistemi acacagını yazan bir uyarı gelir o kadar

vahşi
19-02-2006, 00:21
göev yöneticisinden dosyaları göster dediğimde gösteriyor orada şöyle bir uyarı geliyor
RUNDLL
C:\PROGRA~1\NEWDOT~1\newdotnet7_22.dll
yüklemede hata
belirtilenmodül bulunamadı
uyarısı alıyorum ayrıca internet bağlantısıda olmuyor internet çıkışınızı kontrol edin diyor.bu yazıları aynı yerde ayrı bir bilgisayarla yazdım.lütfen yardım

vardar ovasi
19-02-2006, 18:14
selam, ben xp home yeniden kurdum fakat hic bir sekilde usb girisleri calismaz oldu ne taksam tanimiyor butun guncellemeleri yaptim gene olmadi bu konuda bi fikri olan veya daha once basina gelen varmi acaba,simdiden tesekkurler

vardar ovasi
19-02-2006, 18:17
bunlarda ozellikler
Mainboard Name: P4GV-FSC
Manufacturer: ASUSTeK Computer INC.

Operating System:

Boot Device: \Device\HarddiskVolume1
Build Number: 2600
Build Type: Uniprocessor Free
Caption: Microsoft Windows XP Home Edition
Code Set: 1252
Country Code: 31
Debug: False
Licensed Users:
Organization: De naam van uw organisatie
OS Language: 1043
OS Product Suite:
OS Type: 18
Primary: True Build Number:
Current Language: en|US|iso8859-1
Installable Languages: 1
Manufacturer: Award Software, Inc.
Name: Award Modular BIOS v6.0
Primary BIOS: True
Release Date: 20031225******.******+***
Serial Number: EVAL
SMBIOS Version: ASUS P4GV-FSC ACPI BIOS Revision 1015
SMBIOS Major Version: 2
SMBIOS Minor Version: 3
SMBIOS Present: True
Status: OK
Version: ASUS - 42302e31

bar10
19-02-2006, 20:30
Merhaba arkadaslar!
benim problemim sizlere basit gelebilir ama ben bir türlü cözemiyorum yardimci olursaniz sevinirim.
bende XP Home var ve ben eski bir yabanci dil egitim programini (95 veya 98 olabilir) CD den calistirmaya calisiyorum ama yüklemiyor, 7-8 ay öncesine kadar bu programi calistiriyordu ama simdi calismiyor programin ön bilgisinde ise Windows 3.1x olmasi gerekir diyiyor. Neler yapmami önerirsiniz. Tesekkürler.

leventgumus016
19-02-2006, 22:48
meraba arlkadaşlar benim problemim xp ile ilgilimi anlayamadım. mesela cam yükledim normal çalışıyo.msn de kendimi ii görüyorum.donma yok hareketle r normal fakat karşı taraaf görmeye başladığında donma başlıyo görüntüde.problem sizce sistemmi yoksa cam mi ...yada bağlantıda olabilirmi

kumay
19-02-2006, 23:07
benim bluetooth ile ilgili bir problemim var. kuruyorum bluetoothi tak diyor takıyorum "usb aygıtı tanıyamadı usb aygıtlrından bir i çalışmadığı için windows aygıtı tanıyamıyor sorunu gidermek için buraya tıklayın" diyor tıklıyorum "bilinmeyen aygıt" ve "Bu aygıt için sürücü yüklenmemiş.

Bu aygıtla ilgili sorunlar varsa sorun gidericiyi başlatmak için Sorun Gider'i tıklatın."diye yazıyor sorun gidere tıkladığımda denetim masasında bluetooth aygıtlarına gir diyor ancak denetim masasında öyle bi seçeneek yok. bluetoothla ilgilisorunum çözülmedi problemin çözülmesi için yardım bekliyorum şimdiden tşk.

ercie
20-02-2006, 21:41
benim şöyle bir problemim var windovsXP kullanıyorum açıldığında bana admin ile ilgili bir şifre soruyor.Ben orayı entırla geçe biliyorum ama benim isteğim o soru hiç karşıma çıkmasın.

http://img152.imageshack.us/img152/3007/30oc1.th.jpg (http://img152.imageshack.us/my.php?image=30oc1.jpg)http://img410.imageshack.us/img410/7291/49wn.th.jpg (http://img410.imageshack.us/my.php?image=49wn.jpg)
burda ne yapmam gerek bana yardımcı olursanız sevinirim tşk.

atay007
21-02-2006, 22:02
selam, ben xp home yeniden kurdum fakat hic bir sekilde usb girisleri calismaz oldu ne taksam tanimiyor butun guncellemeleri yaptim gene olmadi bu konuda bi fikri olan veya daha once basina gelen varmi acaba,simdiden tesekkurler
Anakartınızın Driver Cd sinden driverlerin tamamını kur sanırım düzelir.

machinemantr
21-02-2006, 22:21
Sayın ercie,

Resmini verdiğiniz ekranda karşılama ekranını kullan seçeneğini işaretlemeniz gerekir.

Saygılarımla.

simeda
22-02-2006, 18:24
arkadaşlar internette dolaşırken yeni pencere açamıyorum.nasıl düzeeltirim

abdurrahman 039
22-02-2006, 21:46
arkadaşlar benim çok acil bir proplemim var bana yardımcı olursanız çok sevinirim kıbrısta modemle internete giriyoruz benimXP bilgisayarımda skystar2 kartım var skystar2 takılı oldugunda internete girmiyor çıkarttıgımda giriyorum nedenini bulamadık format attık yine olmadı daha önce takılı iken bu şekil bir sorunum yoktu.bilgisarın özellikleri.AMD Athlon(tm)64processor 3200+2.00GHz. 1.00GB of RAM service pack 2 yüklü

machinemantr
23-02-2006, 13:09
Sayın arkadaşım,

Sksystar2 sadece uydu yayını seyretmek için kullanılan bir kart değil, uydu aracılığı ile veri iletimi yapmak için de kullanılabilen bir kart, bilgisayar default olarak bu kart aracılığı ile internete çıkmaya çalışıyorsa tabii ki çıkamıyordur, Internet Explorer ve network ayarlarınızı ne ile internete çıkıyorsanız buna göre yapılandırın.

Saygılarımla.

leonal
23-02-2006, 16:03
aol messenger hakkında bilgisi olan yok mu arkadaşlar ?

SametCan
23-02-2006, 16:23
Bilgisayarıma ters tuşla tıklayın özelliklere basın donanıma gelin oradan aygıt yöneticisine gelin..
Evrensel seri yol denetleyicilerini bulun ve hepsini kladırıp tekrar yükleyin.
saygı ve sevgiler..

SametCan
23-02-2006, 16:26
Merhaba arkadaslar!
benim problemim sizlere basit gelebilir ama ben bir türlü cözemiyorum yardimci olursaniz sevinirim.
bende XP Home var ve ben eski bir yabanci dil egitim programini (95 veya 98 olabilir) CD den calistirmaya calisiyorum ama yüklemiyor, 7-8 ay öncesine kadar bu programi calistiriyordu ama simdi calismiyor programin ön bilgisinde ise Windows 3.1x olmasi gerekir diyiyor. Neler yapmami önerirsiniz. Tesekkürler.
Sorunuzu tam anlayamadım.Daha önce bu programlar WinXp 'de çalışıyorduda artık mı çalışmıyor yoksa win95 veya 98'de çalışıyorduda Win Xp'de mi çalışmıyor?

Ama şunu söleyebilirim bazı win98 ve 95 yazılımları WinXp de çalışmıyor..

saygı ve sevgiler..

SametCan
23-02-2006, 16:28
meraba arlkadaşlar benim problemim xp ile ilgilimi anlayamadım. mesela cam yükledim normal çalışıyo.msn de kendimi ii görüyorum.donma yok hareketle r normal fakat karşı taraaf görmeye başladığında donma başlıyo görüntüde.problem sizce sistemmi yoksa cam mi ...yada bağlantıda olabilirmi
Bu ne yazıkki bizim bağlantılarımızla alakalı bir sorun :(
En başta düzgün gözüküp daha sonra karşı taraf sizden veri almaya başlayınca görüntü donma sorunu herkeste var :(

saygı ve sevgiler..

SametCan
23-02-2006, 16:30
benim bluetooth ile ilgili bir problemim var. kuruyorum bluetoothi tak diyor takıyorum "usb aygıtı tanıyamadı usb aygıtlrından bir i çalışmadığı için windows aygıtı tanıyamıyor sorunu gidermek için buraya tıklayın" diyor tıklıyorum "bilinmeyen aygıt" ve "Bu aygıt için sürücü yüklenmemiş.

Bu aygıtla ilgili sorunlar varsa sorun gidericiyi başlatmak için Sorun Gider'i tıklatın."diye yazıyor sorun gidere tıkladığımda denetim masasında bluetooth aygıtlarına gir diyor ancak denetim masasında öyle bi seçeneek yok. bluetoothla ilgilisorunum çözülmedi problemin çözülmesi için yardım bekliyorum şimdiden tşk.
Doğru driver'ı yüklediğinizden eminmisiniz?
Bu sarı soru işareti cihazın yüklenmediğini gösterir...
Eğer daha açık yazarsanız size yardım etmek isterim...
saygı ve sevgiler..

musti88
24-02-2006, 00:07
C-Media ses kartı USB ile çakışıyor usb li bir cihaz takılı olduğunda makina açılmıyor eğer makina açıkken usbli cihazı taktığımda sorunsuz çalışıyor win98 de çakışmalara karşı kaynak yapılandırması yapabiliyorduk ama xp de ben bunun nasıl yapıldığını bulamadım eğer bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

karatas
24-02-2006, 11:32
Windows / system 32 / autochk.exe bulunamadı, açılma işlemine bu işlem atlanarak devam edildi.
Nasıl düzeltebilirim xp pro+sp2

asiver
24-02-2006, 14:18
merhaba ben xp yi yeni yükledim fakat ofice programları yok mesela excel-world gibi bunları nereden bulabilirim yada internette varmı ..

şimdiden teşekkürler

vahşi
24-02-2006, 19:41
göev yöneticisinden dosyaları göster dediğimde gösteriyor orada şöyle bir uyarı geliyor
RUNDLL
C:\PROGRA~1\NEWDOT~1\newdotnet7_22.dll
yüklemede hata
belirtilenmodül bulunamadı
uyarısı alıyorum ayrıca internet bağlantısıda olmuyor internet çıkışınızı kontrol edin diyor.bu yazıları aynı yerde ayrı bir bilgisayarla yazdım.lütfen yardım
yukarıda yazdığım sorunumu halada çözemedim.lütfen yardım

machinemantr
24-02-2006, 20:21
Sayın arkadaşım,

Bilgisayarınıza spyware bulaşmış anlaşıldığı kadarı ile bu adrese bir bakın:

http://www.newdotnet.com/removal.html

Saygılarımla.

tepret
25-02-2006, 00:13
meraba pc me avast yüklü iken türkçesini bulup yükledim ingilizceyi sildiğimde silinmeyen dosya vardı c kliner le kayıt defterini sildim türkçeyi yükledim şimdi e postalarıma tıklıyorum sayfaya bağlanıyor sayfa bomboş altta bitti yazıyor rapit shareden dosya indirmeye kalkıncada ERROR: Please enable JavaScript.
diye bir yazı çıkıyor bişey indiremiyorum avastı kaldırdım sorun devam ediyor internet seçeneklerinden nesne görüntüle diyince malisius softvare shokwave flaş yüklü diyor java virtüal makine kurdum sorun hala devam sistem geri yükleme sayfa boş çıkıyor geri yüklemede yapamıyorum formatı son çare düşünüyorum ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum ne yaptıysam düzeltemedim shockwave durum bilinmiyor oluşturulma yok son kullanım yok diyor aradıysamda yeniden yüklemek için bulamadım mikrosoftun sitesindende bişiy anlamadım sizden cevap bekliycez artık

olcay34
25-02-2006, 01:31
herkeze selam bilgisayırımda aygıt yöneticisini açıp sistem aygıtlarına girdiğimde bir ünlem işareti vardı (pnp bios extension) yazıyordu ne yapmam gerekiyo neyi güncelleştirmem lazım yardımlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar

blue mc
25-02-2006, 10:13
Windows işletim sistemimdeki bazı bölümler örneğin başlat yazısı ve başlat menüsündeki bazı programlar ingilizce, bazıları ise Türkçe.Office programları ise Türkçedir.Ben İngilizce olan kısımları nasıl Tükçeye çevirebilirim.

Korhan2oo6
25-02-2006, 13:27
atkadaşlar benim bilgisayara bir şeyler oldu bir kaç kez sistem geri yükleme yaptım daha sonra ne medya playerı açmaya çalıştım iç uygulamada hata oluştu diyor sistem geri yükleme yapıyım dedim sorun belki düzelir diye sistem geri yükleme sayfası açılıyor bembeyaz pencere ve hiç bir şey yazmıyor ee dedim yeni bir hesap açıyım dedim aynı şey kullanıcı yesapları penceresindede ya ben ne müzik dinliye biliyorum medya palyerde ne sistem geri yükleme yapabiliyorum ne hesap açabiliyorum he bi de bilgisayar her başladığın da hata böyle (windows nwiz.exe dosyayısını yükleyemiyor kayıt defterine yapılan başvuruyu kaldırın ) bir hata veriyor ne yapcam anlamadım kafayı yıcem yoksa benim bilgisayar ölüm döşeğinde mi yardımcı olun

FİKRET
26-02-2006, 17:04
Arkadaşlar bilgisayarıma sistem geri yükleme yaparken elektrik kesintisi oldu, sistem geri yükleme yarım kaldı bilgisayarı açtığımda "cmicnfg.cpl" yüklemede hata, belirtilen modül bulunamadı çereçeve yazı çıkıyor. Ayrıca Başlat>tüm programlar>donatılar>sistem araçları>sistem bilgisi veya sistem geri yükleme ye tıkladığımda boş sayfa açılıyor. Bilgisayarım dosyasından E sürücüsü de silinmiş, Windows Media player, Winamp, Hyper Terminal, MSN Sesli ve görüntülü görüşme yok ve Web camera da gitmiş. Şu an farkettiklerim bunlar. http://windowsupdate.microsoft.com/ sayfasına tıkladığımda boş sayfa çıkıyor. Windows kurulum cd Almanca kullanım zor geldiği için türkçe format attırmıştım.Acil yardım lütfen, saygılarımla.

ercie
27-02-2006, 09:34
@machinemantr arkadaşım teşekkürederim vermiş olduğun bilgi için saol.

cihan108
05-03-2006, 11:28
Arkadaşlar merhaba.. Son teknoloji bir laptop var fakat ben buna bazı programların çalışması için windows 98 kurmam gerekiyor. Win98 Tr kurma işlemine geçtiğimde ekrana kararıyor. Bu neden oluyor? daha öncede başıma gelmişti Win98 ingilizce sürümünü kurabildik? ingilizce Win98'i Türkçe yapabilirmiyiz? ve TR neden kuramıyoruz? bilgisa olan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

sertacaa
05-03-2006, 12:32
slm ustatlar, bilgisayarımda xppro ve xphome kuruludur.bilgisayarımı açtıgımda:
warning! CPU has benchanget
pleaed re-enter CPU setting in the COMOS stup andremmember to save quıt !
takılıyor.ancak F1 TUSUNU KULLANARAK GİRİYORUM.NE YAPMAM GEREKİYOR.TŞK EDERİM.

cihan108
05-03-2006, 12:58

Benim başımada gelmişti bir zamanlar ben şöyle çözmüştüm. BIOS'a gir BIOS ayarlarını Load default yap kayıt yaparak çık. fakat arkadaşım da aynı problemi yaşadı onda yemedi. belki senden yer bir dene derim.

sertacaa
05-03-2006, 15:36
cihan108 tşk ederim.
BIOS AYARLARINA NASIL VE NEREDEN GİRİLİR?

cihan108
05-03-2006, 16:34
cihan108 tşk ederim.
BIOS AYARLARINA NASIL VE NEREDEN GİRİLİR?

Dostum BIOS'la ilgili bilgin yoksa sakın olada birşeyleri değiştirme. Geriye dönüşü biraz zorlar seni sonra. Bilgisayar ilk açılırken Delete tuşuna basarak girebilirsin (bir çok bilgisayarda böyle giriliyor) Fakat diğer bilgisayarlarda da farklılık gösterebiliyor. Yani F2 veya F12 de olabiliyor bu tuş.Zaten açılırken söylüyor BIOS SETUP Delete falan diye.

FİKRET
05-03-2006, 16:51
Arkadaşlar bilgisayarıma sistem geri yükleme yaparken elektrik kesintisi oldu, sistem geri yükleme yarım kaldı bilgisayarı açtığımda "cmicnfg.cpl" yüklemede hata, belirtilen modül bulunamadı çereçeve yazı çıkıyor. Ayrıca Başlat>tüm programlar>donatılar>sistem araçları>sistem bilgisi veya sistem geri yükleme ye tıkladığımda boş sayfa açılıyor. Bilgisayarım dosyasından E sürücüsü de silinmiş, Windows Media player, Winamp, Hyper Terminal, MSN Sesli ve görüntülü görüşme yok ve Web camera da gitmiş. Şu an farkettiklerim bunlar. http://windowsupdate.microsoft.com/ sayfasına tıkladığımda boş sayfa çıkıyor. Windows kurulum cd Almanca kullanım zor geldiği için türkçe format attırmıştım.Acil yardım lütfen, saygılarımla. Sağolun dostlar ilginize teşekkürler, format attırdım kurtuldum . Saygılarımla

kosem_99
05-03-2006, 17:39
Arkadaşlar merhaba.. Son teknoloji bir laptop var fakat ben buna bazı programların çalışması için windows 98 kurmam gerekiyor. Win98 Tr kurma işlemine geçtiğimde ekrana kararıyor. Bu neden oluyor? daha öncede başıma gelmişti Win98 ingilizce sürümünü kurabildik? ingilizce Win98'i Türkçe yapabilirmiyiz? ve TR neden kuramıyoruz? bilgisa olan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

ingilizce windows'ta setup.exe kullanilir. turkce windows kurulurken ise kur.exe programi kullanilir. bazi anakartlarda kur.exe programi problem cikarabiliyor. ornegin asus anakartlarda. turkce windows kurarken kur.exe yerine setupcor.exe programini calistirin. sorununuz duzelecektir. ingilizce windows sonradan turkce olmaz.

kosem_99
05-03-2006, 17:42

arkadaslarin da soyledigi gibi bios ayarlarindan cpu ayarinizi yapmaniz gerekir. eger cpu hizinizi biliyorsaniz burdan yapabilirsiniz. ancak bilmiyorsaniz bios'ta yapacaginiz bir hata bilgisayarinizin hic acilmamasina sebep olabilir. anakart uzerinden bios'u restlemeniz gerekebilir. veya cpu hizini overclok yapabileceginiz icin cpu yanabilir.

sertacaa
05-03-2006, 21:54
cihan108 ve kosem-99 ikinizede çok tşk ederim.tarifiniz üzerine problemi halletim.

virtualtheater
06-03-2006, 09:06
Xp için yardım edin !! sorun şu virus yüzünden makinayı formatladım D deki yedeklerimin hiç biri açılmıyor HDD C ve D olarak bölünmüştü doğal olarak C yi formatladım format sonrası D deki hiç bir ( word,excel,mp3) açmaya izin yok salt okunur yada şifreli diyor Orjinal lisanslı Xp ve Office neden bunu yaptı anlamadık bu dosyaları tekrar nasıl kullanılır yaparız ?

sertacaa
06-03-2006, 15:05
bilgisayarı açtığımda ;
mikrosoft windows xp professional
mikrosoft windows xp professional , geliyor
.bunların birisini nasıl iptal edebilirim.yardımlarınız için simdiden tşk.

gurhoca
09-03-2006, 12:28
benim xp devletin okullara verdiği xp 2002 sürümü.bununla uyumlu ses kartım var sürücüsü yok.hoperlorü tanımıyor.ne yapmam lazım bilen varsa cevaplasın.

SAKLICA
09-03-2006, 19:23
benim xp devletin okullara verdiği xp 2002 sürümü.bununla uyumlu ses kartım var sürücüsü yok.hoperlorü tanımıyor.ne yapmam lazım bilen varsa cevaplasın.

ses kartı marka ve model bilgisini verirseniz yardımcı olabilirim.

SAKLICA
09-03-2006, 19:25
bilgisayarı açtığımda ;
mikrosoft windows xp professional
mikrosoft windows xp professional , geliyor
.bunların birisini nasıl iptal edebilirim.yardımlarınız için simdiden tşk.

BURAYI (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=141201&highlight=Forumun) İnceleyin

KOLAY GELSİN

cannd
10-03-2006, 02:21
selam arkadaslar lutfen yardimlarinizi bekliyorum.ben acemi bir kullaniciyim.problememim su.Abone T-online browserden internete giremiyorum fakat internet exlorerden giriyorum ama T-online da maillerimi goremiyorum ciunku sayfa acilmiyor ayrica msn nede giremiyorum ve areside kullanamaz oldum yanlizca internet exlorerdan internete baglanabiliyorum.bir sure once macafee antivirus kullaniyordum bir taramada bana su dosyayi gosterdi C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\nic1394.sys ve ben bu dosyayi sildim acaba bu yuzdenmi direkt T-online browserden int. giremiyorum aresi veya msn massengeri kullanamiyorum.bilgisayarin acemisi oldugum icin bilemiyorum problem nedir.lutfen tecrubeli kardeslerimden bir yardim bekliyorum . tesekkurler.
C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\nic1394.sys
bu dosyayi sildiysem bile nasil yeniden geri getirebilirim?

yasingules
10-03-2006, 09:30
arkadaşlar işyerindeki bilgisayarımızda ilginç bi sorun var.. masa üstü gitti yani masa üstünde hiç bir şey görünmüyor, mause u sağ click yapmaya çalıştım o da işlemiyor.. yardımcı olursanız sevinirim..

gurhoca
11-03-2006, 10:15
realtek ac 97

otuken
11-03-2006, 19:18
merhaba arkadaşlar,
bugün xp pro'da başıma bir olay geldi. bir bilgisayar kursu laboratuvarında (xp pro'lu bir server ve buna bağlı 15 terminal) ticari bir program (netsis) kurmaya çalıştım. netsis'i kurmadan önce serverdeki netsis klasörünü terminale map ediyordum. son terminallere yaklaşınca "kullanıcı sınırı aşıldı" gibilerinden bir mesaj aldım. ve terminalden server'e ulaşamadım. birkaç terminali kapatınca hata veren bilgisayardan server'e ulaşabildim.
merak ettiğim, acaba xp pro'lu server'da, bu bilgisayar bağlanabilecek kullanıcı sayısı sınırlı mı? sınırlıysa bunu nasıl aşabilirim? ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. (umarım yeterince anlaşılabilir olmuştur)

çevik66
13-03-2006, 17:21
arkadaşlar win 2000 li server makinanın açılışında 'ntdrl eksik' diye bir uyarı veriyor ve sistem başlamıyor.bu sorunu nasıl aşabilirim. server çok önemli bilgiler taşıyor. yardımcı olyrsanız inanın çok memnun olurum.ilginiz için şimdiden sağolun.

kartal_0777
13-03-2006, 17:42
arkadaşlar benim server 2000 advanced 'a ihtiyacım var elinde olan varsa bana yollayabilirmi veya link verebilir mi. Şimdiden teşekkürler

kartal_0777
13-03-2006, 17:47
ntldr bir system dosyasıdır. Ndldr'yi 2000 server cd'in duruyorsa onun içinden disket'e kopyala ve disket'den dos ortamında bilgisayara kopyala,yeniden başlat veya kurtarma konsolu ile de sorunu çözebilirsin.

batuhannn
14-03-2006, 09:06
arkadaşlar benim sorunum internette okey oynarken taşları taşırken yerine bayağı geç gelmesi java yüklü olduğu halde çok geç taşıdığım yere geliyor yardım ederseniz sevinirim veya sebebi nedir, saygılar...

duzmhum
14-03-2006, 15:10
xp yüklü bilgisayarımın cdrom firmwaresini update etmek istedim. Şimdi xp cdrom sürücüyü görmüyor. Cdromu yeniden nasıl tanıtabilirim? Yardımcı olabilirmisiniz? Saygılar

SametCan
15-03-2006, 11:38
arkadaşlar benim sorunum internette okey oynarken taşları taşırken yerine bayağı geç gelmesi java yüklü olduğu halde çok geç taşıdığım yere geliyor yardım ederseniz sevinirim veya sebebi nedir, saygılar...
www.java.com'dan javanın son sürümünün mü yüklü olduğunu kontrol ediniz.

saygı ve sevgiler..

SametCan
15-03-2006, 11:41
xp yüklü bilgisayarımın cdrom firmwaresini update etmek istedim. Şimdi xp cdrom sürücüyü görmüyor. Cdromu yeniden nasıl tanıtabilirim? Yardımcı olabilirmisiniz? Saygılar
Başlat ,ayarlar,denetim masası,sistem,donanım ve oraan aygıt yöneticisini tıklayın.Oradaki cd rom sürücüleri bölümünden cd Rom'unuzu kaldırıp tekrar yükleyin..
saygı ve sevgiler..

SametCan
15-03-2006, 11:45
arkadaşlar win 2000 li server makinanın açılışında 'ntdrl eksik' diye bir uyarı veriyor ve sistem başlamıyor.bu sorunu nasıl aşabilirim. server çok önemli bilgiler taşıyor. yardımcı olyrsanız inanın çok memnun olurum.ilginiz için şimdiden sağolun.
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=36726&highlight=ntldr+hatas%FD
saygı ve sevgiler..

sulobastan
16-03-2006, 07:34
mrb arkadaşlar.harddiske format attım ,icerisinde bayaği önemli bilgilerim vardı.hepsi gitti.bunları kurtarabileceğim bir program varmı.yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

uyduuu
17-03-2006, 13:41
IE beta 2 yi IE 6 ya çevirmek

internet explorer beta 2 sürümünü kurdum fakat pek memnun kalmadım hem bankacılık işlemleri yapılırken tanınmıyor.Tekrar IE 6 yi kurmak istiyorum ama kabul etmiyor.Ne yapmam lazim.Acilen yardımlarinizi bekliyorum.Teşekkürler şimdiden...

kosem_99
19-03-2006, 01:34
mrb arkadaşlar.harddiske format attım ,icerisinde bayaği önemli bilgilerim vardı.hepsi gitti.bunları kurtarabileceğim bir program varmı.yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
forumumuzda bunun icin bircok program mevcut.
recovery my files, easy recovery v.b.
forumumuzda bunula ilgili bir cok konu mevcut. lutfen arama ozelligini kullanin. benim ilk gozume carpanlar:
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=94909&highlight=recovery
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=162693&highlight=recovery
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=108257&highlight=recovery

koza74
19-03-2006, 13:09
slm arkadaşlar bilgisayarı cd le başlayacak şekilde ayarlayamıyorum yardımcı olursanız seviniriz(bios a girdim yinede olmadı):crashs:

SAKLICA
19-03-2006, 21:05
slm arkadaşlar bilgisayarı cd le başlayacak şekilde ayarlayamıyorum yardımcı olursanız seviniriz(bios a girdim yinede olmadı):crashs:

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=171253&highlight=device

Adresini İnceleyin. Orada verdigim linke bakmanızda fayda var.

KOLAY GELSİN

cannd
20-03-2006, 13:17
sayarda henuz acemiyim bu yuzdende sizin gibi bilgili arkadaslarimin yardimina ihtiyacim var.problemim su:
bilgisayarimi satin aldigimda beraber verdikleri windows cd sini kaybettim ve gecen hafta yeni birtane aldim ve yukledim.ancak su an windows mediplayeri calistiramiyrum herhangi bir cd koydugumda aynen sunu yasiyor:
windows media players cannot play the filebicause there is a problem your sound device.There might not be a sound device installed on your computer it might be in use another program or it might not be functioning properly.
iste arkadaslar problem bu lutfen yardim istiyorum.tessekkurler

kosem_99
20-03-2006, 22:20
probleminiz ses karti surucunuzun yuklenememesi ya da dogru yuklenememesi. anakartinizin cd'si ile tekrardan ses karti suruculerinizi yukleyin.

cannd
20-03-2006, 23:35
kosem_99 kardesim problemime gosterdidigin ilgiden dolayi tessekur ederim ancak yukardada belirttigim gibi bilgisayari ilk aldigimda yukledigim windows xp home cd mi kaybettim onun yerine baska bir cd aldim ancak yeni aldigim xp benim ses kartimi tanimiyor.bende biras acemi oldugum icin nasil yapicam bilmiyorum.acaba soyle bir olay varmidir formatladigim bir onceki windows a geri geri getirebilirmiyim veya boyle bir prog. varmidir. veya ses kartimi bilgisayara tanita bilmem icin kullandigim grafik kartinin treiberlerini yuklersem herhangi bir siteden duzeltebilirmiyim acaba bu siteleri bilen arkadaslar yardimci olabilirmi acaba?
BILGISAYARIMDAKI KART: Radeon x550 128 mb vga tvo
yardimci olursaniz sevinirim.tessekkurler

kosem_99
21-03-2006, 01:55
ses kartinin ekran karti driverlari ile alakasi yoktur. siz anakartinizin modelini "driver istekleri" bolumumuze yazarsaniz ses kartinizin driverlarini bulabilirsiniz.

cannd
22-03-2006, 01:18
kosem_99 tesekkurler arkadasim saol pob. hallettim.

kmmetin
23-03-2006, 09:27
Arkadaşlar günaydın.
Bilgisayarımda problem var. Yardımınıza ihtiyacım var.
Sorunum :
Sistem Windows 98 SE Türkçe Hdd 20 gb ikiye bölük
Dün internette sörf yaptım. Bazı proğramlar indirdim. Daha sonra
Her zaman yaptığım gibi bilgisayarı norton gost ile geri atmak istedim.
Fakat norton gost hata verdi.
Bunun üzerine bende c' ye format atmak istedim.
Başlangıç dısketini taktım. Disket okunduktan sonra A:> yazdı. c: yazdım.
C:\> düştü
format c: dedim
Uyarı taşınmaz C: disk sürücüsü üstündeki tüm veri kaybolacak. Biçimlendirme devam etsinmi (E/H)? Bende e yazdım
Varolan disket biçimi inceleniyor
Varolan bozuk kümeler kaydediliyor.
%27 tamamlandı.
yetersiz bellek.
C:\>
Yukarıda gördüğünüz ifadeler çıktı.
C'ye neden format atamıyorum ?
Format atmanın başka bir yolu varmı?
Neler yapmalıyım? yardımlarınızı bekliyorum. Acil saygılarımla....:smiles22:

kmmetin
23-03-2006, 09:50
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

kmmetin
23-03-2006, 11:42
A:\>format c:
Yazdım
Fakat yine %27 de kaldı.
Format atamıyorum.

oguzege
23-03-2006, 12:05
arkadaslar merhaba. hardisk sorunu.... acılısta ide-0 not found diyor. xp cd sini taktım. windowsun kurulu oldugu c' ye format attım xp kurmaya basladım. kur dosyalarını kurduktan sonra restartladı ama tekrar ide - 0 not found dedi kura devam etmedi. "maxtor d740x-6l" biosta sorun yok. anakarta sorun yok. baska bir hardisk taktım sorunsuz calısıyor. (biosta hdd gözüküyordu. xp de repair yapıp c ye girince c deki dosyalarda gözüküyor.) ne yapmalıyım.

kmmetin
23-03-2006, 17:42
Değerli arkadaşlar sorunu sonunda çözdüm. Fakat nasıl çözdün diye sormayın bende bilmiyorum.:) Bilgisayarım eski haline döndü. Fakat yardım için çok bekledim. :wave:

hakus76
24-03-2006, 11:19
internette surf yaparken bazı sitelerin içindeki fotorafları göremiyorum mesela msn space deki fotorafları göremiyorum sayfada hata oluştu diyor bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkür

haserkut
24-03-2006, 16:34
Selam arkadaşlar,
ben win xp prof.kullanıyorum,ekranda görüntülediğim bir web sayfasını veya sizlerin burada yayınladığınız bilgileri xp kurulumu gibi yazdırmak istediğimde her satırın sonundaki bir iki kelime çıkmıyor,yazdırırkende çıkmıyor,baskı önizlemedede çıkmıyor,sayfa yapısı ile oynadım,%100 yerine %75 denedim nafile,worlle denedim yine olmadı bu sorunu nasıl aşacağım bir yol gösterirseniz sevinirim.

hakus76
24-03-2006, 17:34
valla arkadaşım ben kendi yaptığımı söyleyeyim yazdırmak istediğim sayfayı yada yazıların üzerinde mouse un sol tuşuna basarak ilerletiyorum sağ tuşa basıp kopyala diyorum ve kopyaladığım dosyayı word yada excel yapıştırıyorum ve bir problem yaşamıyorum

blueapple
25-03-2006, 00:07
arkadaslar kolay gelsin bir sorum olacak yardım olursanız çok sevinirim xp kapanırken narmal ekranı yerine farklı bir ekran çıkıyor klasik windows kapat ekranı kayboldu bir program yükleyince olur diyorlar
değişik bir arayüz yani sağ ikonu tıklayıp kapat yada beklet
yeniden başlat falan çıkyor ben eski görüntümü istiyorum nerden yaparım bunu yardım cı olanlara çok teşekkürler...

SAKLICA
25-03-2006, 01:28
Denetim Masası

Kullanıcı Hesapları

Kullanıcıların Oturum Acma Ve Kapatma Şeklini Değiştir yazan yerden ayarlayabilirsiniz.

KOLAY GELSİN

alpan
25-03-2006, 09:26
Formattan sonra (XP) sürücü harfleri mavi renkli yazıyor. Sürücülerin içerisindeki Alt Klasörlerde aynı. sebebi ne acaba?

KOMBİSERVİSİM
25-03-2006, 11:30
Selamun aleykum üstadlar ben xp kullanıyorum ve bu aralar bilgisayarı açarken sıkça olarak diskboot failure insert system disk diye uyarı çıkıyor ve açılmıyor bayağı uğraştıktan sonra açabiliyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

SAKLICA
25-03-2006, 15:58
Formattan sonra (XP) sürücü harfleri mavi renkli yazıyor. Sürücülerin içerisindeki Alt Klasörlerde aynı. sebebi ne acaba?

NTFS de sıkıstırılmıs alanların farklı renkte gosterılmesı ıle alakalı olma durumu.

Resimdeki gibi yapın basında tick varken ve olmadan deneyin.

http://img95.imageshack.us/img95/9653/gs0011of.jpg

---------------------------------------------------------------------

Selamun aleykum üstadlar ben xp kullanıyorum ve bu aralar bilgisayarı açarken sıkça olarak diskboot failure insert system disk diye uyarı çıkıyor ve açılmıyor bayağı uğraştıktan sonra açabiliyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Aleyküm Selam
Boot ini dosyanız hasar gormus olabilir. Windows Onarma denenebilir. Hataile karsılarsıtınızda windows cd nizi cdrom surunuze takın(hicbirseye basmayın) kendisi normal birsekilde acılacaktır.

hawkeye
25-03-2006, 18:04
unable to open com port(win error code:2)vestel yükleme programını açmaya çalıştığımda bu hata çıkıyor.XP kullanıyorum sp2 yüklü.
lütfen yardım edin

hakus76
25-03-2006, 21:09
[QUOTE=hakus76]internette surf yaparken bazı sitelerin içindeki fotorafları göremiyorum mesela msn space deki fotorafları göremiyorum sayfada hata oluştu diyor bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkür

umit1976
26-03-2006, 12:29
sevgili arkadaşlar benim bilgisayarımda başlat-ara-dosya klasör kısmı ve
internet tede aynı şekilde sayfaları tıkladığım halde açılmıyor tıkladığımda safya açılmıyor bir virüs olduğundan şüpem yok bu sorunumu nasıl çözebilirim bana yardımcı olursanız sevininirin
not:açılır pencere olayı kapalı
bir cok sayfa acılmıyor bazıları acılıyor birtürlü anlamdım acaba format tan başka bir çözüm varmı

halilt
26-03-2006, 18:04
umit1976 sorununuz belirttiğiniz gibi virüsle ilgili.İyi bir antivirüs ve antispy programıyla (tercihim her zaman Kaspersky 5.094 ve spyboot-search destroy) muhakkak güncelledikten sonra sisteminizi taratın.Başarılı olmazsa - gerçi formatsız bazı onarım yöntemleri var ama epey zahmetli,eğer ciddi kayıp yaratmayacaksa üzülerek formatın son çare olduğunu söylemek zorundayım.Saygılar..

F&SeR
27-03-2006, 11:53
selam arkadaşlar xp yüklü bilgisayarıma format atamıyorum hard dıskkim sata nasıl atarım teşekkürler

Hdd ye xp de format atmak için anakartının cd si ile pc'yi boot et (cd nin boot desteği varsa. Bazı cd lerde boot çalışmıyor) cd boot olmazsa cd nin iceririsnde sata yada raid diye bir klasör vardır onun içindeki anakartının chipsetine uygun olanı diskte atıp xp ilk mavi ekranı getirip donanımları tarama esnasında F6 ya basarak hdd yi disketten tanıtman yeterlidir.

zenon2
27-03-2006, 14:50
Merhaba arkadaslar.

Xp'yi shutdown ettiğimde iki hata mesajı alıyorum ve bir türlü düzeltemedim.
1- ccApp 'nin program sonlandırması ile ilgili bir problem.
2- "uygulama, windows istasyonu kapanmakta olduğundan başlamayı başaramadı" gibi sevimsiz kırmızı çarpılı bir mesaj.
Bu sorunları nasıl düzeltebileceğimi bilen arkadas var ise yardım rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler arkadaşlar....

larusab
28-03-2006, 02:26
http://resim.resimupload.com/pictures/Sunu1_1.jpg (http://www.resimupload.com/resim_upload.asp?url=pictures/Sunu1_1.jpg&ekleyen=Ekleyen)

resimde görüldügü kadar açilip hata mesajı veriyor ...

ben windows 2000 işletim sistemini yeni kurdum kurulumdan sonra bu hatayı verdi.. buna benzer hatalarda var mesela proçeviri 2 yi de açmiyor hata veriyor ayrıca kaspesky full anti virus programını kuruyorum fakat *** update ederken hata mesajı veriyor..

bundan önce xp kuruluydu ve kaspersky kurduktan sonfa full yapmakiçin *** update ederken hata mesajı veriyordu hata veriyordu ..

makina celeron 533 rem 128mb ekran kartı 32 hdd 40gb servis peck 4 yuklu

windowsu yenidenmi kurmam gerekli bana yardımcı olurmusunz şimdiden teşekkürler

kararlı
28-03-2006, 11:29
arkadaşlar öncelikle merhaba benim bir sorunum var.win 98 kullanıyordum.daha sonra xp yüklendi. win 98 kullanırken "autoexec" ye gelip düzenle diyerek Subst ile sanal k sürücüsü oluşturup bir programı çalıştırıyordum. fakat xp'de bu işlemi yapamıyorum.win 98 deki gibi autoexec dosyasını bulamıyorum. bu işlemi nasıl yapabilirim. yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

odeon_tr
28-03-2006, 11:44
selam benim sorunum baya farklı. Dün xp kurulu iken longhorn beta 5112 sürümünü kurdum. Normal şekilde longhorn açıldı ve kullandım fakat sürücüleri bulamadığım için silmeye karar verdim. Makinayı yeniden başlattım xp yi açayım dedim xp açıldı fakat mouse hareketlerinde sesde takılmalar meydana geldi. Longhornu d ye kurmuştum. xp den d:'ye format atarak longhorn u sildim. ve makinayı tekrar başlattım fakat aynı sorun devam etti. xp kurulum cd sini taktım ve c ye format attım ve xp yi yeniden kurdum. kurulum normal şekilde bitti ve xp açıldı. Fakat aynı sorun hala devam ediyor. bu arada makina p4 3.0 2gb ddr2 ram asus p5gd2x anakart 250gb seagate sata 2 disk ve ati radeon x1800xl ddr3 256mb ekran kartı. lütfen yardım.....

xyarenx
28-03-2006, 23:56
arkadaşlar merhaba;benim pc im 98 formatlı ama bikaç kez geliştilirdi benim pc im pentium II acaba XP yada gelişmiş versiyonları atılabilirmi?pc im kaldırabilirmi?cvbnızı bekliyorum teşekkürederim

odeon_tr
29-03-2006, 00:08
selam benim sorunum baya farklı. Dün xp kurulu iken longhorn beta 5112 sürümünü kurdum. Normal şekilde longhorn açıldı ve kullandım fakat sürücüleri bulamadığım için silmeye karar verdim. Makinayı yeniden başlattım xp yi açayım dedim xp açıldı fakat mouse hareketlerinde sesde takılmalar meydana geldi. Longhornu d ye kurmuştum. xp den d:'ye format atarak longhorn u sildim. ve makinayı tekrar başlattım fakat aynı sorun devam etti. xp kurulum cd sini taktım ve c ye format attım ve xp yi yeniden kurdum. kurulum normal şekilde bitti ve xp açıldı. Fakat aynı sorun hala devam ediyor. bu arada makina p4 3.0 2gb ddr2 ram asus p5gd2x anakart 250gb seagate sata 2 disk ve ati radeon x1800xl ddr3 256mb ekran kartı. lütfen yardım.....
Bi fikri olan yokmu?????**

DJ BURAK
29-03-2006, 00:15
ekran kartını ve ana kartı koyup tanıttın mı?

gurhoca
29-03-2006, 13:50
arkadaşlar benim bilgisayarda habire reklam sayfaları açılıyor. bunları nasıl engelleyebilirim?xp

ibrahimcengiz
30-03-2006, 12:42
xp pro kullanıyoru
açılışta C:WİNDOWS\fonts\svchost.exe hatası veriyor nasıl düzeltebilirim.
lütfen yardım

DJ BURAK
30-03-2006, 12:52
xp pro kullanıyoru
açılışta C:WİNDOWS\fonts\svchost.exe hatası veriyor nasıl düzeltebilirim.
lütfen yardım
pc doctor ya da benzer bir program ile sistemini tarat.

arkadaşlar benim bilgisayarda habire reklam sayfaları açılıyor. bunları nasıl engelleyebilirim?xp
service pack 2 ise açılır pencere engelleyicisini açık tut. ve spyware, trojan engelleyici bir program bulundur. tavsiyem microsoft anti spyware. olmazsa ad-aware 6.0 veya spyware nuker. kolay gelsin.

larusab
31-03-2006, 01:41
http://resim.resimupload.com/pictures/Sunu1_1.jpg (http://www.resimupload.com/resim_upload.asp?url=pictures/Sunu1_1.jpg&ekleyen=Ekleyen)

resimde görüldügü kadar açilip hata mesajı veriyor ...

ben windows 2000 işletim sistemini yeni kurdum kurulumdan sonra bu hatayı verdi.. buna benzer hatalarda var mesela proçeviri 2 yi de açmiyor hata veriyor ayrıca kaspesky full anti virus programını kuruyorum fakat *** update ederken hata mesajı veriyor..

bundan önce xp kuruluydu ve kaspersky kurduktan sonfa full yapmakiçin *** update ederken hata mesajı veriyordu hata veriyordu ..

makina celeron 533 rem 128mb ekran kartı 32 hdd 40gb servis peck 4 yuklu

windowsu yenidenmi kurmam gerekli bana yardımcı olurmusunz şimdiden teşekkürler

bu alanda uzman arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler bir cevap bile yazmadınız!!! ben yeniden 2000 win. kurdum ve sorun kalktı böle bir sorun siz bilgisayrcılarada tecrube olsun...

ben paylaşim dedim ..kolay gelsin herkese...

hata resmini görmek için üste kirmizi x resme tıklayın çikacak!!

rehber
31-03-2006, 14:51
Selamlar,
Ben yanlışlıkla D bölümüme format attım oradaki bilgilerimi tekrar nasıl geri alabilirim. Teşekkürler.

kosem_99
02-04-2006, 02:53
Selamlar,
Ben yanlışlıkla D bölümüme format attım oradaki bilgilerimi tekrar nasıl geri alabilirim. Teşekkürler.
bunun icin bircok recovery programlari var. forumun programlar bolumunde bulabilrsiniz.

enesberk
03-04-2006, 15:36
Bilgisayarıma format atıp temizce kurdum.Temizcecik oldu ancak küçük bir problemle karşılaştım.Bilgisayarıma girip C ya tıkladığımda problem yok ancak D ye tıkladığımda comman.exe bulumadı yer gösterin türünde hata veriyor ancak sağ tıklayıp ara veya araştır dediğimde açılıyor gidermemde yardımcı olursanız sevinirim
:lovely:

UsTuRa
03-04-2006, 15:50
Bilgisayarıma format atıp temizce kurdum.Temizcecik oldu ancak küçük bir problemle karşılaştım.Bilgisayarıma girip C ya tıkladığımda problem yok ancak D ye tıkladığımda comman.exe bulumadı yer gösterin türünde hata veriyor ancak sağ tıklayıp ara veya araştır dediğimde açılıyor gidermemde yardımcı olursanız sevinirim
:lovely:

Selamlar;

Anlattığınız gibi sistem temizce kurulmamış, ya virüs hala etkin yada kurulum sırasında yüklemede eksiklik oluşmuş..Benim tahminim virüs hala etkin çünkü biliğim kadarı ile sizde ortaya çıkan soruna neden olan bir kaç çeşit virüs biliyorum sol tuşla hiçbirşey açtırmıyor ama sağ tuş yapıp aç yada araştır dediğinizde çalışıyor..Sistemi güvenilir bir şekilde virüs programı/programları ile tekrar taratın..Kolay gelsin..

saygılar..

surgun53
03-04-2006, 18:11
selam arkadaşlar benim bilgisayarda internet explorerde bulunan internet araçlar boş kullan uygula tamam yapamıyorum bir site orasını kapatmış boş kullan diyemiyorum acıl yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler saygılar

mertcan711
03-04-2006, 22:10
selam arkadaşlar benim bilgisayar elektirik fişini çektikten sonra veya ceryan gidip geldikten sonra tarih ve saat ayarı bozuluyor ve kesik kesik sinyal veriyor.tarih ve saat ayarladıktan sonra düzeliyor acaba neden olabilir.yardımlarınızı bekler şimdiden teşekkürler saygılar.

UsTuRa
04-04-2006, 11:19
selam arkadaşlar benim bilgisayarda internet explorerde bulunan internet araçlar boş kullan uygula tamam yapamıyorum bir site orasını kapatmış boş kullan diyemiyorum acıl yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler saygılar

selamlar;

@surgun53 sisteminizde bulunan soruna trojan yol açıyor, forumda trojanları ve virüsleri temizlemek için bir sürü araç verildi bi göz atın.

selam arkadaşlar benim bilgisayar elektirik fişini çektikten sonra veya ceryan gidip geldikten sonra tarih ve saat ayarı bozuluyor ve kesik kesik sinyal veriyor.tarih ve saat ayarladıktan sonra düzeliyor acaba neden olabilir.yardımlarınızı bekler şimdiden teşekkürler saygılar.

@mertcan711 anakartınız üzerinde BIOS bilgilerini tutan bir pil vardır bu pil bittiğinde sizin başınıza gelenler meydana çıkar.BIOS pilinizi yenisi ile değiştirmenizi öneririm..Kolay gelsin..

saygılar..

klasman
04-04-2006, 12:28
selam arkadaşlar benim de bir sorunum var xp sp2 yüklü 512 hız adsl kulanıyorum mail göndereceğim zaman ve ye dosya göndereceğim zaman internet kesiliyor yani ekrandaki link ışığı yeşilden saıya geçiyor bunun olmasının ayarlarla bir ilgisi varmı lütfen yardım

zoranvolkan
04-04-2006, 22:05
benim sorum googleden de aratmama rağmen bulamadım bu ''Başlat'' yazan yerdeki ismi nasıl değiştirebilirim?

zoranvolkan
04-04-2006, 22:06
benim sorum googleden de aratmama rağmen bulamadım bu ''Başlat'' yazan yerdeki ismi nasıl değiştirebilirim?

niket
05-04-2006, 13:25
Slm arkadaşlar benim sorunum bigisayar açılıp kapanıyor sonra kendi kendine bu şekilde devam ediyo acaba ekran kartındamı bir sorun var

DJ BURAK
05-04-2006, 13:28
zoranvolkan arkadaşım. bu forumda işlendi. burada arama yap.

niket
05-04-2006, 13:31
lütfen biri yardım etsin ya ben galiba wab çam drever ını yüklerken görüntü diye bir yer yanlışlıkla yükledim ve sonra bilgisayar kapanıp açılmaya başladı sorun bu

spectacular
05-04-2006, 15:14
TEşekkür ederim forum üyelerine

Sercan133
06-04-2006, 05:09
Arkadaşlar, ben Webcam aldım ama bir türlü kulanamıyorum !
Ne zaman yüklemeye başladığımda,

(((Yüklemekte olduğunuz yazılım. Windows XP ile uyumluluğunu dogrulamak için Windows logo sınamasından geçmedi.
Bu yazılımın yüklemesini devam etmek, sisteminizin doğru çalışmasını hemen veya daha sonra bozabilir. Microsoft, bu yüklemeyi durdurmanızı ve Windows logo sınamasından geçmiş bir yazılım için yazılım satıçınıza başvurmanızı önerir.)))

sürekli bu hatayı veriyor !

Sorun ne dir ?
Ne yapabilirim ?

Yardımınız için Tşkler !

jackass
06-04-2006, 09:05
arkadaşlar 2 gündür uğraşıyorum ama
yüklediğim filmleri hep kırık kırık gösteriyor
media player , winamp , power dvd
hangisi ile denediysem filmler donarak ilerliyor..
full xp codec programını kurdum , bilgisayarı formatladım ama nafile
lütfen yardım edermisiniz ......

UsTuRa
06-04-2006, 13:55
Arkadaşlar, ben Webcam aldım ama bir türlü kulanamıyorum !
Ne zaman yüklemeye başladığımda,

(((Yüklemekte olduğunuz yazılım. Windows XP ile uyumluluğunu dogrulamak için Windows logo sınamasından geçmedi.
Bu yazılımın yüklemesini devam etmek, sisteminizin doğru çalışmasını hemen veya daha sonra bozabilir. Microsoft, bu yüklemeyi durdurmanızı ve Windows logo sınamasından geçmiş bir yazılım için yazılım satıçınıza başvurmanızı önerir.)))

sürekli bu hatayı veriyor !

Sorun ne dir ?
Ne yapabilirim ?

Yardımınız için Tşkler !

selamlar;

"Yüklemekte olduğunuz yazılım. Windows XP ile uyumluluğunu dogrulamak için Windows logo sınamasından geçmedi.
Bu yazılımın yüklemesini devam etmek, sisteminizin doğru çalışmasını hemen veya daha sonra bozabilir. Microsoft, bu yüklemeyi durdurmanızı ve Windows logo sınamasından geçmiş bir yazılım için yazılım satıçınıza başvurmanızı önerir" mesajını verdiğinde yüklensin mi? sorusuna Evet diyerek işlemi sürdürmelisiniz..Kolay gelsin..

saygılar..

Sercan133
06-04-2006, 14:05
olmuyor devam desem bile güklüyor ama göstermiyor !

gangarisli
06-04-2006, 16:28
mrb arkadaslar windows vista nın son sürümü hakkında bilgisi olan var mı yada vista kullanan,varsa nasıl iyimi kotumu oldugu hakkında bilgi yazabilirimi. Tsk ler

gangarisli
06-04-2006, 16:30
arkadaslar vista hakkında bilgisi olan ve kullanan arkadaslar bilgi verirse memnun olurum slm lar

cuneytulu
07-04-2006, 17:36
olmuyor devam desem bile güklüyor ama göstermiyor !

arkadaşım programı tamamen yüklemeden kameranı pc'ye takma. Program yüklensin pc'yi aç kapa, kamerayı tak donanımı tanısın, tanımıyorsa donanım yükleme ekranı çıkar cd yi tak ve sürücüleri tanıt çalışır

zeyneperen
08-04-2006, 16:29
merhaba arkadaşlar nasılsınız ya bişey sorucam Servis pack 2 yüklememi istiyor bilgisayarım ama belirli bi sebebten yükleyemiyorum nasıl halledebiilrim...
sebebte wndwsumun lisanssız olması illa lisansmı gerektiriyor sp2 ?

kosem_99
09-04-2006, 00:07
arkadaslar vista hakkında bilgisi olan ve kullanan arkadaslar bilgi verirse memnun olurum slm lar

vista henuz cikmadi arkadasim.

kosem_99
09-04-2006, 00:13
merhaba arkadaşlar nasılsınız ya bişey sorucam Servis pack 2 yüklememi istiyor bilgisayarım ama belirli bi sebebten yükleyemiyorum nasıl halledebiilrim...
sebebte wndwsumun lisanssız olması illa lisansmı gerektiriyor sp2 ?

lutfen forum kurallarini okuyun. sorunuzun cevabini orada bulabilirsiniz.

zeyneperen
09-04-2006, 20:19
ben gerektiriyormu diye sordum ?

17 TROYA
09-04-2006, 23:37
arkadaşlar IBM yatıkkasa netvista pc'm de windows xp açılamıyor.bilgisayarı açınca bir siyah ekran ve birkaç seçenek geliyor ekrana hangini denediysem bilgisayar xp logosundan sonra tekrar baştaki konuma geri dönüyor.format atacağım fakat ne dtelete tuşu ne de f2 tuşu ile bios ayarlarına giremiyorum yardımcı olursanız sevinirim.not xp setup cdsini otomatik olarak görmüyor

zeyneperen
10-04-2006, 01:54
anladım biosa geçemiyorsun da. Delete, f2 basmıyorsa klavyede bi sorun olmasın ??

esyenioz
10-04-2006, 03:46
windows xp home ed. orginal cd imle 26. kez Xp yi kurdum.İş internetten etkinleştirmeye gelince yasal keyleri girdim ama karşıma 25 gectiğim için keylerin gecerli olmadığını yazan uyarı aldım.Ne yapmalıyım 30 gün içinde windowsu aktive etmek için.Forum takipçileri,bilenler bu konuda beni aydınlatırlarsa sevinirim.

Sorun halledilmiştir...Telefonla yeni *** alınıp çözüldü 54 rakam...

17 TROYA
10-04-2006, 12:29
anladım biosa geçemiyorsun da. Delete, f2 basmıyorsa klavyede bi sorun olmasın ?? klavyede sorun yok diğer seçeneklerde çalışıyor.bu makinaya nasıl format atabilirim satgılar:help1:

gangarisli
10-04-2006, 15:45
zeynep eren arkadasım sp2 yi yuklemek lisans gerektirmez ancak bazı bilgisayarların bios versiyonları sp2 yi yuklemeye izin vermez onun icin biosunun update etmen lazım buyuk ihtimalle sorunun cozülecektir.

gangarisli
10-04-2006, 15:48
kosem99 kardes ilgine tesekkur ederim ancak vistanın en son cıkan deneme versiyonlarını kasdetmistim ben beta 1 versiyonunu kurdum ancak cok kotu idi donamını falan tanımıyodu yeni gelismelerden haberi olan arkadaslardan bilgi almak icin sormustum tsk ler

gangarisli
10-04-2006, 15:52
esyenioz bildigim kadarıyla netten aktiv etmen lazım yada telefonla yeni *** alıp onu aktıv edeceksin

karatoprak_71
12-04-2006, 03:30
beyler cümletten slm daha yeni kurulmuş bir sitem war win98 kurdum herşey normaldi bi sorun yoktu ama exe dosyaları açmamaya başladı sorunda MSVBvM60.DLL dosyası bulunamadı diyor sorun nerde ne yapmam gerekiyor???

UsTuRa
12-04-2006, 15:26
selamlar;

@karatoprak_71 visual basic 6 runtime paketini yüklemeniz lazım.Visual basic ile yazılmış programlarda sisteminizde bu runtime paketi yoksa bu hata mesajını alırsınız.. Cd veren bilgisayar dergilerin içerisinde vb6 runtime dosylarını bulabilirsiniz..Kolay gelsin..

saygılar..

omerguney
12-04-2006, 15:31
arkadaşlar selam, xp bilgisayarımda ilk sayfa açılışında bayağı bekleyerek açılıyor. Daha önceden bu olay yoktu sorunmu var hızlandıma programı varmı.ben bu konuda biraz amotörceyim saygılar

karatoprak_71
12-04-2006, 19:27
selamlar;

@karatoprak_71 visual basic 6 runtime paketini yüklemeniz lazım.Visual basic ile yazılmış programlarda sisteminizde bu runtime paketi yoksa bu hata mesajını alırsınız.. Cd veren bilgisayar dergilerin içerisinde vb6 runtime dosylarını bulabilirsiniz..Kolay gelsin..

saygılar..

kardeş sağolasın peki ben şimdi internetten windos uptade yapsam visual basic 6 yıda yüklermi

SametCan
13-04-2006, 15:38
Arkadaşlar selam, xp bilgisayarımda ilk sayfa açılışında bayağı bekleyerek açılıyor. Daha önceden bu olay yoktu sorunmu var hızlandıma programı varmı.Ben bu konuda biraz amotörceyim. SAYGILAR
İnternet sayfası mı? Herhangi bir word sayfası mı?..
Daha açık yazarsanız ona göre yanıt vermeye çalışırız..
saygı ve sevgiler...

omerguney
13-04-2006, 18:29
sametcan özür dilerim atlamışım. İNTERNET SAYFASI

nadoba1
14-04-2006, 08:40
:smashfrea ben acemiceyim
1- topic nedir?
2- Hard diskimçok az kapasiteli kitleniyor nasıl hızlandırabilir?

SametCan
14-04-2006, 09:57
sametcan özür dilerim atlamışım. İNTERNET SAYFASI
Bunun birçok nedeni olabilir.Browserınıza spy yapışmış olabilir...
En başta eğer google,yahoo toolbar varsa program ekle kaldırdan kaldırın.Daha sonra geçmişi silin.En son olarak Ada-ware ve spybot programlarıyla taratın..

saygı ve sevgiler..

SametCan
14-04-2006, 10:00
:smashfrea ben acemiceyim
1- topic nedir?
2- Hard diskimçok az kapasiteli kitleniyor nasıl hızlandırabilir?
1-Konu diyelim biz ona :D
2-Bilgisayarınız hdd si kaç kaç mb yer kullanıyorsunuz?Nerden Hdd nin kapasitesinden kilitlendiğini anladınız?
saygı ve sevgiler..

mstfsvm
16-04-2006, 12:24
Bilgisayarımda kayıtlı resmi Microsoft photo Editor programında değiştirdim ve yanlışlıkla "save" yaptım resim değişti.Resmin aslına nasıl ulaşabilirim

Şimdiden teşekkür diyor yardımlarınızı bekliyorum

makinacı
16-04-2006, 16:56
arkadaşlar benim bilgisayarda most wanted oynarken donukluk yapmaya başladı bende oyunu kapattım ama ekrenda yeşil noktalar çıktı ve windowsta hata olduğunu yazdı o nokta renkler devam ediyor hatta bilgisayarım açılmıyor neden kaynaklanabilir ne yapmam gerekiyor formatmı atmalıyım bilgilendirirseniz teşekkürler

SEVMEK46
16-04-2006, 17:29
esyenioz bildigim kadarıyla netten aktiv etmen lazım yada telefonla yeni *** alıp onu aktıv edeceksin

forumda mesaj yazarken arka arkaya yazmayalım flood yapmış oluyorsunuz forum kurallarını bilmiyorsanız öğrenmek için forum kurallarını okuyunuz..mesajlarınızı birleşik yazın..

bade
17-04-2006, 12:47
selamlar
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
başlat çubuğunun üstünde make money music casino vs diyebir arama çubuğu internetexploereri başlatıtığımda gözüküyorve bilgisayarı kapatana kadar gitmiyor ayrıcaaynı şekilde search diye bir bar internet adres çubuğunun üstünde duruyor devamlı birde arada internet sayfası açlılıyor değişik değişik adaware var bunları silmiyor.yardım lütfen

SEVMEK46
17-04-2006, 13:19
selamlar
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
başlat çubuğunun üstünde make money music casino vs diyebir arama çubuğu internetexploereri başlatıtığımda gözüküyorve bilgisayarı kapatana kadar gitmiyor ayrıcaaynı şekilde search diye bir bar internet adres çubuğunun üstünde duruyor devamlı birde arada internet sayfası açlılıyor değişik değişik adaware var bunları silmiyor.yardım lütfen

program ekle kaldıra farkın olmadan bir program eklemişin o yüzden search kaynaklanıyor ...başlat çalıştır-->>msconfig dan sonra ekrandakı panodan sağ üst köşede başlangıç var,oradan ilgili kutucukları kaldır
..kolay gelsin..

yur.mehmet
18-04-2006, 11:20
internete girdiğimde movie pass tv adlı site otomatik olarak geliyor nasıl önleyebilirim yardımcı olursanız memnun olurum

SametCan
18-04-2006, 15:22
internete girdiğimde movie pass tv adlı site otomatik olarak geliyor nasıl önleyebilirim yardımcı olursanız memnun olurum
İnternet sayfanız açıkkken araçlar-internet seçenekler'e basın orada açılış sayfasını değiştirebilirsiniz..
saygı ve sevgiler..

yur.mehmet
18-04-2006, 16:18
açılırken boş zaten herhangi bir siteye girince movie pass tv geliyor otomatik olarak

SEVMEK46
18-04-2006, 20:13
açılırken boş zaten herhangi bir siteye girince movie pass tv geliyor otomatik olarak
merhaba,yapman gereken öncelikle program ekle-kaldır a bak orada herhangi bir chat müzik programı ile kurulmuş olabilir önce söylediğim yere bak birde şunu dene..İnternet explorer açınca yukarıda araçlar var ona tıkla daha sonra araçlar-->>eklentileri yönet-->>açılan ekranda etkin diye yazılar var resimdeki gibi ha orada yabancı bir isim vardır onu tıkla aşağıdan devre dışı bırak yap işte bu kadar explorer kapat ac düzelir..
http://img518.imageshack.us/img518/9286/eklenti4wt.jpg

SametCan
19-04-2006, 10:07
@Sevmek46 nın dediği olmazsa O zaman ada-ware ve spybot programlarının en güncel halleriyle bir sistem taraması yapınız.Bir spy bulaşmış..
saygı ve sevgiler..

yur.mehmet
19-04-2006, 12:18
teşekkürler spy bulaşmış yükledim hallettik problemi

ufuk20
19-04-2006, 14:54
merhaba arkadaşlar benim sorum windows xp pro yükü benim pcde açıllışta parola ile açıyorum fakat parolayı yazıp girmek istediğimde profiliniz yüklemnemedi gibi bi hata verip donuyor kendini kapatıyor bunu ikinci defa yapıyor kurtarma yöntemi var mı? foemat atmak zorundamıyım? teşekürler şimididen cvplarınız için

SametCan
19-04-2006, 15:37
merhaba arkadaşlar benim sorum windows xp pro yükü benim pcde açıllışta parola ile açıyorum fakat parolayı yazıp girmek istediğimde profiliniz yüklemnemedi gibi bi hata verip donuyor kendini kapatıyor bunu ikinci defa yapıyor kurtarma yöntemi var mı? foemat atmak zorundamıyım? teşekürler şimididen cvplarınız için
Bilgisayarınızı güvenlikipte açıp denetim masasından yeni bir kullanıcı profili oluşturmayı deneyiniz.
saygı ve sevgiler..

salims
21-04-2006, 03:20
ustalardan yardim bilgisayar acilirken parola soruyordu kaldirdim kaldirirken eski parolayi sordu yazdim parolayi sildim tekrar actigimda yine parola sordu eski parolayi verdim gecersiz parola diyor su andada acilmiyor parola sormadan acilmasini nasil saglarim hafiza pilini bile sokup denedim olmadi bana gulersiniz ama oyle bir fikir geldi aklima:crashs:

luckyfb
21-04-2006, 13:48
arkadaşlar pc de windows xp pro sp2 kurulu,ilk kurduğumda hiç bir sorun olmadı anakartım asus p5pl2 ama birkaç gün sonra cd leri okumamaya başladı cd yi koyduğumda sürekli cd nin ışığı yanıyor sanki zorlanıyormuş gibi oluyor ve windows kilitleniyor restart yapmam gerekiyor.cd sürücüm lg cdrw.aynı cd leri başka pc de denediğimde herhangi bir sorun olmadan çalışıyor neden böyle oluyor acaba??

SametCan
21-04-2006, 15:47
ustalardan yardim bilgisayar acilirken parola soruyordu kaldirdim kaldirirken eski parolayi sordu yazdim parolayi sildim tekrar actigimda yine parola sordu eski parolayi verdim gecersiz parola diyor su andada acilmiyor parola sormadan acilmasini nasil saglarim hafiza pilini bile sokup denedim olmadi bana gulersiniz ama oyle bir fikir geldi aklima:crashs:
Windows paralosu mu sistem paralosu mu?
Eğer ilk açıulıştaki paralo ise pili çıkartmak ilk akla gelendir gülünecek bişiy yok.Ama oda olmadıysa pilin heme yanında bir jumper olacak onu çıkartın öyle bir çalıştırın.Çalışmayacak :) Daha sonra jumperı eski yerine takın (Garanti çalışır :) ).Eğer windowsun paralosuysa güvenli kipte açın yeni bir kullanıcı yaratın..
saygı ve sevgiler..

SametCan
21-04-2006, 15:48
arkadaşlar pc de windows xp pro sp2 kurulu,ilk kurduğumda hiç bir sorun olmadı anakartım asus p5pl2 ama birkaç gün sonra cd leri okumamaya başladı cd yi koyduğumda sürekli cd nin ışığı yanıyor sanki zorlanıyormuş gibi oluyor ve windows kilitleniyor restart yapmam gerekiyor.cd sürücüm lg cdrw.aynı cd leri başka pc de denediğimde herhangi bir sorun olmadan çalışıyor neden böyle oluyor acaba??
Ide kablolarından olabilir ama şimdi cd rw ile cd rom aynı kablodan mı bağlı? Veya bağlantı şekilleri nası onları yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım..
saygı ve sevgiler..

m.sonmez
21-04-2006, 23:34
Arkadaşlar;Benim windows açılıyor ama çocuklar karıştırmışlar herhalde masa üstü kısa yollarının şekilleri değişmiş,hiçbiri çalışmıyor
""Windows bu dosyayı açamıyor Dosya örneğin)Winamp.lnk Windowsun bu dosyayı açabilmesi için,hangi program tarafından oluşturulduğunu bilmesi gerekiyor.Programı saptamak için windows otomatik olarak devreye girebilir yada bilgisayarınızdaki program listesinden kendiniz seçiniz.
Ne yapmak istiyorsunuz?
o Uygun programı bulmak için web hizmeti kullanmak
o Listeden program seçmek""
şeklinde bir uyarı geliyor şaşırdım kaldım hiç bir şey yapamıyorum lütfen bi yol gösterir misiniz?

salims
22-04-2006, 01:15
Windows paralosu mu sistem paralosu mu?
Eğer ilk açıulıştaki paralo ise pili çıkartmak ilk akla gelendir gülünecek bişiy yok.Ama oda olmadıysa pilin heme yanında bir jumper olacak onu çıkartın öyle bir çalıştırın.Çalışmayacak :) Daha sonra jumperı eski yerine takın (Garanti çalışır :) ).Eğer windowsun paralosuysa güvenli kipte açın yeni bir kullanıcı yaratın..
saygı ve sevgiler..
evet windows parolasi soruyor guvenli kiptede actim F8 le aciliyor yine soruyor malesef yardiminiz icin tesekurler

SametCan
22-04-2006, 10:20
evet windows parolasi soruyor guvenli kiptede actim F8 le aciliyor yine soruyor malesef yardiminiz icin tesekurler
Güvenli kipte de mi soruyor?(Güvenli kipte sormamaması lazım)
Peki iptal falan diyemiyor musunuz?Ya da hiçbirşey yazmadan tamam diyemiyor musunuz?

canmurat18
22-04-2006, 14:17
arkadaşlar bilgisayara format çekmekten bıktım ve deep freeze kurdum ama yinede bozuluyo nasıl oluyorsa bilgisayarda xp yüklü proğram olarak deep freeze anti porn msn adls bilgilendirici(nosby) gibi proğramlar yüklü bilgisayar ilk açılışta masaüstü ve simgeleri geliyor o şekilde donup kalıyor uzun süre bekledim ama gelmedi bu şekildeyken ctrl+alt+delete yapıyorum ve buradan oturumu kapat diyorum sonra oturumu tekrar açıyorum normal şekilde açılıyo birde ethernet kablosunu açılmadan önce çıkartınca yine normal çalışıyor bunun nedeni nedir nedenini bilmiyorsanız çözümü nedir yine format mı_? kolay gelsin

SametCan
22-04-2006, 14:23
arkadaşlar bilgisayara format çekmekten bıktım ve deep freeze kurdum ama yinede bozuluyo nasıl oluyorsa bilgisayarda xp yüklü proğram olarak deep freeze anti porn msn adls bilgilendirici(nosby) gibi proğramlar yüklü bilgisayar ilk açılışta masaüstü ve simgeleri geliyor o şekilde donup kalıyor uzun süre bekledim ama gelmedi bu şekildeyken ctrl+alt+delete yapıyorum ve buradan oturumu kapat diyorum sonra oturumu tekrar açıyorum normal şekilde açılıyo birde ethernet kablosunu açılmadan önce çıkartınca yine normal çalışıyor bunun nedeni nedir nedenini bilmiyorsanız çözümü nedir yine format mı_? kolay gelsin
Ozaman ethernet kartınız da bir probem var.En başta slotu bir değiştirin olmassa yeni güncel sürücülerini yükleyin.
saygı ve sevgiler..

deniz_koc1986
23-04-2006, 00:40
merhaba bende xp pro ve home edıtıon yuklu ben home edıtıon un sadece kalmasını istiyorum fakat pro yu silemiyorum nasıl silebilirim

deniz_koc1986
23-04-2006, 00:44
SLM daha once yukledığım codeclerden dolayı pc çok kasıyor bunları sildim ama silerken windows un bazı parçalarınıda silmiş olabilir codecler bu yüzden pc çok kasıyor bunu nasıl halledebilirim

canmurat18
23-04-2006, 12:40
sametcan ilgin için teşekkür ederim. dediğin gibi ethernet kartını güncelledim hatta biosu ekrankartını da ama sorun hala devam ediyor bilgisayardan anti porn ve adsl bilglendirici proğramlarını kaldırdım sistemi geri yükledim fakat bu sorun nasıl bişeyse düzelmiyor. açılırken (via raid tool) diye bir pencere açılıyordu bu pencere hemen geri gidiyordu önceden şimdi pencere takılı kalıyor sadece dış çerçevesi görünüyor fare hareket ediyor ama tuşları basmıyor başlatı çubuğuna geldiğimde kumsaatini gösteriyor bu via raid tool nedir sorun bundan kaynaklanabilirmi, kaldırsak olmazmı, olursa nasıl yapacağım aslında bukadar uğraşmaktansa şimdiye kadar 10 kere format çekerdim ama öğrenmek açısından uğraşmak lazım :) teşekkürler

erkutayi
23-04-2006, 13:44
Arkadaşlar merhaba öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim benim sorunum bilgisayarıma yeni format attım xp prof.kurdum ancak ilk açılışta mauzun sağ tuşuna tıkladığımda bilgisayar kilitleniyor.hiç bir tuş çalışmıyor.ctrl+alt+del yaparak bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyorum inanın çok bunaldım yardımcı olursanız çok teşekkürler iyi günler dilerim

canmurat18
23-04-2006, 15:13
slm arkadaşlar ben sorunu çözdüm başlangışta otomatik çalışan proğramlardan bildiklerimin hepsini kaldırdım bilgisayar normale döndü sonrada tekrar birer birer aktif ettim ve sorun nerodaymış neroyu tekrar kurdum sorun düzeldi. teşekkürler.

erkutay sende deneyebilirsin şu yolu izle:
başlat>çalıştır("msconfig" yazacaksın)>tamam>başlangıç
buradan yalnızca bildiğin proğramları kaldır bu sadece proğramın, bilgisayar ilk açılışta çalışmasını önler proğramı çalıştırmayı engellemez. dene
başlata hiç giremiyorsan ctrl+alt+delete yapıp görev yöneticisinde kullanıcılara gir ve oturumu kapat ve tekrar aç. kolay gelsin.

erkutayi
23-04-2006, 15:58
tüm programları devre dışı bıraktım ancak bilgisayar açıldıktan sonra mauzun sağ tuşuna basarak yenile demek istiyorum ancak bilgisayar yine kilitleniyor belli bir zaman sonra ancak 'yenile 'diyebiliyorum yardımcı olursanız sevinirm teşekkürler

hard
24-04-2006, 10:36
Arkadaşlar;Benim windows açılıyor ama çocuklar karıştırmışlar herhalde masa üstü kısa yollarının şekilleri değişmiş,hiçbiri çalışmıyor
""Windows bu dosyayı açamıyor Dosya (örneğin)Winamp.lnk Windowsun bu dosyayı açabilmesi için,hangi program tarafından oluşturulduğunu bilmesi gerekiyor.Programı saptamak için windows otomatik olarak devreye girebilir yada bilgisayarınızdaki program listesinden kendiniz seçiniz.
Ne yapmak istiyorsunuz?
o Uygun programı bulmak için web hizmeti kullanmak
o Listeden program seçmek""
şeklinde bir uyarı geliyor şaşırdım kaldım hiç bir şey yapamıyorum lütfen bi yol gösterir misiniz?

SametCan
24-04-2006, 11:27
slm arkadaşlar ben sorunu çözdüm başlangışta otomatik çalışan proğramlardan bildiklerimin hepsini kaldırdım bilgisayar normale döndü sonrada tekrar birer birer aktif ettim ve sorun nerodaymış neroyu tekrar kurdum sorun düzeldi. teşekkürler.

erkutay sende deneyebilirsin şu yolu izle:
başlat>çalıştır("msconfig" yazacaksın)>tamam>başlangıç
buradan yalnızca bildiğin proğramları kaldır bu sadece proğramın, bilgisayar ilk açılışta çalışmasını önler proğramı çalıştırmayı engellemez. dene
başlata hiç giremiyorsan ctrl+alt+delete yapıp görev yöneticisinde kullanıcılara gir ve oturumu kapat ve tekrar aç. kolay gelsin.
Sorununuzu hallettiğinize sevindim..
Bu arada küçük bir dost tavsiyesi maillinizce bolca spam görmek istemiyorsanız e-mail adresinizi mesajınızdan editleyin.Çünkü böcekler tarafından site taranıyor ve e-mail adreslerini alıyorlar...
saygı ve sevgiler..

muratigdirli
25-04-2006, 21:04
java script error line 103 ne demek lütfen yardım edersenz sevnirim

SEVMEK46
25-04-2006, 22:52
java script error line 103 ne demek l�tfen yard�m edersenz sevnirim
arkadaşım java yı bilgisayarından kaldır daha sonra tekrar kur..java ne işe yarar dersen java;bazı siteler java destekli çalışırlar..o yüzden mutlaka java programı bilgisayarınızda olmalıdır..başlat-->>ayarlar-->>denetim masası -->> program ekle-kaldır seçersen buradan önce java programını kaldır daha sonra yenisini kur aşağıda adres var en son versiyon onu indir ve daha sonra kur ,,kolay gelsin..
Windows (Offline Installation)
(filesize: 16.00 MB) (http://jdl.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=10433)

DJ BURAK
25-04-2006, 22:54
sevmek46. mesajın neden bu şekilde olmuş. yazı tipin nedir?

unwise
26-04-2006, 16:58
Ben yenir aırtıes rt210 wıreless modem aldım ve kablodan baglandıgım zaman her zaman onlıne oluyorum ama kablosuz baglandıgım zaman 5 dakıka bır kopuyor ve baska yerde denedim orada kopmuyor bu neden olabilir. bırısı bana yardımcı olsun

bushan
27-04-2006, 11:46
R232 kablo ile reciever yazılım yüklemesi yapamıyorum.Aynı kablo ile başka bir PC de oluyor.Comport3 izin veriyor ancak bağlantı kuramıyor.Yardım lütfen

erkutayi
27-04-2006, 15:43
Arkadaşlar daha önce yazdım kimse yardımcı olmuyor hayret yani yardımcı olursanız çok sevinirim benim sorunum bilgisayarıma yeni format attım xp prof.kurdum ancak ilk açılışta mauzun sağ tuşuna tıkladığımda bilgisayar kilitleniyor.hiç bir tuş çalışmıyor.ctrl+alt+del yaparak bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyorum inanın çok bunaldım yardımcı olursanız çok teşekkürler iyi günler dilerim

SametCan
01-05-2006, 11:23
Arkadaşlar daha önce yazdım kimse yardımcı olmuyor hayret yani yardımcı olursanız çok sevinirim benim sorunum bilgisayarıma yeni format attım xp prof.kurdum ancak ilk açılışta mauzun sağ tuşuna tıkladığımda bilgisayar kilitleniyor.hiç bir tuş çalışmıyor.ctrl+alt+del yaparak bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyorum inanın çok bunaldım yardımcı olursanız çok teşekkürler iyi günler dilerim
Lütfen mesaj tekrarı yapmayın...
Sorununuza gelince mouse değiştirmeyi denediniz mi?

SametCan
01-05-2006, 11:25
R232 kablo ile reciever yazılım yüklemesi yapamıyorum.Aynı kablo ile başka bir PC de oluyor.Comport3 izin veriyor ancak bağlantı kuramıyor.Yardım lütfen
Comportlarınız sağlam mı? Yani rs232 kablo dışında herhangi birşey bağladınız mı çalıştığını denemek için?

Can ÖZÜNAY
02-05-2006, 10:57
Xp Ye Format Nasil Atilir
( Win98 ) Boot Kabul Etmİyor

SametCan
02-05-2006, 13:30
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=38084 Bu linkte resimli anlatım mevcut..
kolay gelsin..

zulfikarmavi
03-05-2006, 14:28
merhaba
benim sorunum win xp home yüklüyorum
daha sonra bir yama yükleyerek güncellemesini hallediyorum
ama sp2 yükledikten sonra tekrar güncelleme istiyor
ve aynı yama ile tekrar yapamıyorum eğer aynı yamayı yüklersem bilgisayarı tekrar açamıyom hosgeldin ekranından sonra hata veriyor ve açılmıyor
internetim yok internetten güncelleme yapamıyorum

p4 3,2 - 512 mb hdd - v.s.

yardımcı olursanız sevinirim

SametCan
03-05-2006, 15:44
merhaba
benim sorunum win xp home yüklüyorum
daha sonra bir yama yükleyerek güncellemesini hallediyorum
ama sp2 yükledikten sonra tekrar güncelleme istiyor
ve aynı yama ile tekrar yapamıyorum eğer aynı yamayı yüklersem bilgisayarı tekrar açamıyom hosgeldin ekranından sonra hata veriyor ve açılmıyor
internetim yok internetten güncelleme yapamıyorum

p4 3,2 - 512 mb hdd - v.s.

yardımcı olursanız sevinirim
Sp2 den sonra neredeyse sp3 çıkacak o bakımdan güncellenme isteyecektir.Siz nasıl bir yama yüklüyorsunuz?

zulfikarmavi
04-05-2006, 13:23
güncelleme demek istediğim
sistemi kayıt ettiriyorsun ya anahtar resimli bir menuden
ilem bitince bir daha denesek windows zaten güncelleştirildi diyor
bende internet yok
ve windowsu yüklediğimde güncelleştirmeye 30 gün kaldı diyor
30 gün sonra açamıyorum w.ndowsu
bunun ilegal caresi ne acaba

SametCan
04-05-2006, 14:17
güncelleme demek istediğim
sistemi kayıt ettiriyorsun ya anahtar resimli bir menuden
ilem bitince bir daha denesek windows zaten güncelleştirildi diyor
bende internet yok
ve windowsu yüklediğimde güncelleştirmeye 30 gün kaldı diyor
30 gün sonra açamıyorum w.ndowsu
bunun ilegal caresi ne acaba
Burasını başka forumlarla karıştırmayın lütfen..
Bunun çaresi Lisanslı Windows Cd ile kurulum yapmanızdır...
saygı ve sevgiler..

n-tee
04-05-2006, 16:34
selam arkadaslar;

Makinamda daha onceden windows xp pro sp2 versiyonu kuruluydu. bazı sebeplerden dolayı format atmak durumunda kaldım. Xp'yi kurduktan sonra bir sorun olmadı sp2'yi kurunca ilk açılıştaki windows logosunda takılıp kaldı. Ne güvenli modda ne de digerleriyle calistiramıyorum. Daha onceden sp2'yi kurdugum bu makinam neden yukledigim sp2'de donma problemi gosterdi? sp1'de normal calisiyor. Sp2'de mi bir problem var (ki daha once çalışıyordu ne oldu da calışmıyor simdi anlayamadım) yoksa ben mi yanlış bisiyler yapıyorum. Yardımcı olacaklara simdiden tesekkurler...

Asus P4P800-VM Board
P4 2.4 GHz
2 GB RAM
360 GB HD
Winfast A340 128 MB Ekran

SametCan
04-05-2006, 17:38
selam arkadaslar;

Makinamda daha onceden windows xp pro sp2 versiyonu kuruluydu. bazı sebeplerden dolayı format atmak durumunda kaldım. Xp'yi kurduktan sonra bir sorun olmadı sp2'yi kurunca ilk açılıştaki windows logosunda takılıp kaldı. Ne güvenli modda ne de digerleriyle calistiramıyorum. Daha onceden sp2'yi kurdugum bu makinam neden yukledigim sp2'de donma problemi gosterdi? sp1'de normal calisiyor. Sp2'de mi bir problem var (ki daha once çalışıyordu ne oldu da calışmıyor simdi anlayamadım) yoksa ben mi yanlış bisiyler yapıyorum. Yardımcı olacaklara simdiden tesekkurler...

Asus P4P800-VM Board
P4 2.4 GHz
2 GB RAM
360 GB HD
Winfast A340 128 MB Ekran
Sp2 de bu tip şeylerle çok karşılaşıyoruz ne yazık ki. Benim tavsiyem sp1'i yükledikten sonra driverlerınızın en güncel hallerini kendiniz yükleyip sonra sp2 kurmayı deneyin...
saygı ve sevgiler..

hakhan
05-05-2006, 05:47
:help1: arkadaslar benım soyle bır sorunum var recevırım ıcın bılgısayarıma daha once kullandıgım yazılım atma programını kuruyorum (DownloadE_2LL) hata verıyor bu olay bılgısayara format attıktan sonra vermeye basladı format atmadan once boyle bır sorun yoktu ne yaptıysam duzeltemedım hatta ıkıncı kez format attım yıne duzelmedı ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevınırım saygılar... :help1: :help1: :help1:

UsTuRa
05-05-2006, 14:33
:help1: arkadaslar benım soyle bır sorunum var recevırım ıcın bılgısayarıma daha once kullandıgım yazılım atma programını kuruyorum (DownloadE_2LL) hata verıyor bu olay bılgısayara format attıktan sonra vermeye basladı format atmadan once boyle bır sorun yoktu ne yaptıysam duzeltemedım hatta ıkıncı kez format attım yıne duzelmedı ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevınırım saygılar... :help1: :help1: :help1:

selamlar;

Aldığınız hata mesajını tam olarak yazarmısınız..

saygılar..

hakhan
05-05-2006, 15:31
(arkadaslar bu konuda yardımcı olacak kımse yokmu ısın ıcınden cıkamadım)

hocam aldıgım hata tam olrak su (DownloadE_2LL) benım next marka 9000 cı bunun yazılım atma pragramını kuruyorum bellı muddet sonra programı calıstırdıgım zaman bu hatayı verıyor bu olay format attıktan basladı daha once boyle bır sorunla karsılasmamıstım hatta programı defalarca ındırdım tekrar kurdum yıne buhatayı vermeye devam edıyor bır turlu duzeltemedım artı olarak yazılım atma programının adıda (DownloadE_2LL) olarak yazıyor saygılar...

SametCan
06-05-2006, 11:33
(arkadaslar bu konuda yardımcı olacak kımse yokmu ısın ıcınden cıkamadım)

hocam aldıgım hata tam olrak su (DownloadE_2LL) benım next marka 9000 cı bunun yazılım atma pragramını kuruyorum bellı muddet sonra programı calıstırdıgım zaman bu hatayı verıyor bu olay format attıktan basladı daha once boyle bır sorunla karsılasmamıstım hatta programı defalarca ındırdım tekrar kurdum yıne buhatayı vermeye devam edıyor bır turlu duzeltemedım artı olarak yazılım atma programının adıda (DownloadE_2LL) olarak yazıyor saygılar...
Daha önce böyle bir hata duymadım Ancak format attıktan sonra yapıyor dediğinize göre driverla alakalı bir problem olsa gerek...
İlk tavsiyem yazılımda com yerini değiştirmeyi deneyin..
İkinci tavsiyem Aygıt yöneticisinden comportları kaldırın tekrar yükleyin..
Üçüncü tavsiyem anakartın internet sitesine girip anakartınız en güncel driverını yükleyin..
Bu arada makinenizde xp+Sp2 mi var bundan öncede sp2 mi vardı?

saygı ve sevgiler...

hakhan
06-05-2006, 18:39
arkadasım cıhazda oncedende sp2 vardı yıne sp2 kurdum hatta bugun 4.cu kez tekrar format attım yıne denıcem eger sorun yaratırsa dedıklerınızı harfıyen uygulayacagım tesekkurler saygılar...

hakhan
07-05-2006, 14:42
arkadaslar bu konuda yardımcı olacak kımse yokmu bırısı bı zahmet yardımcı olsun ne yaptıysam olmadı saygılar...

SEVMEK46
07-05-2006, 18:15
arkadaslar bu konuda yardımcı olacak kımse yokmu bırısı bı zahmet yardımcı olsun ne yaptıysam olmadı saygılar...

bak hakhan NEBUTV.NET-9000CI (http://www.nebutv.net/9000CI.htm)buraya gir buradaki yazılım atma programı *** loader ve ****** mevcuttur.. ben senin için indirdim denedim bende xp kullanıyorum bende hiç bir şekilde bir problem yok..hem kanal yükleme loader ında hemde yazılım atma programında sorun yok..
http://img143.imageshack.us/img143/6646/next9000ci4ao.jpg

hakhan
07-05-2006, 19:13
bak hakhan NEBUTV.NET-9000CI (http://www.nebutv.net/9000CI.htm)buraya gir buradaki yazılım atma programı *** loader ve ****** mevcuttur.. ben senin için indirdim denedim bende xp kullanıyorum bende hiç bir şekilde bir problem yok..hem kanal yükleme loader ında hemde yazılım atma programında sorun yok..
http://img143.imageshack.us/img143/6646/next9000ci4ao.jpg

arkadasım degın gıbı yaptım ılk etapta sorun yok kurdugum zaman calısıyor ama daha sonra acmaya calıstıgım zaman programın kendı ısmıye bır hata verıyor (DownloadE_2LL.exe) hatasını verıyor benım sorunum bu daha once boyle bır hata vermıyordu format attıktan sonra bu sekılde hata vermeye basladı hattta bende programı kurduktan sonra cercevenın ıcındekı yazılar tam ortalanmıs sekılde cıkıyor kesınlıkle yazılar cerceve dısına cıkmıyor saygılar...

SametCan
08-05-2006, 11:00
Bir başka windows cd ile kurmayı denediniz mi?

SEVMEK46
08-05-2006, 15:55
Sametcan ın dediği gibi başka bir cd kullan driverleri yükle (en son güncel olanları),programı fare ile sağ tıkla uyumluluk bölümüne gel onları değiştirerek dene daha ne deyim ki ben sana başka bir neden göremiyorum..daha evvel çalışıyordu diyorsun mesela,demekki programda sorun var xp de değil..tam net bir açıklık getirirsen sevinirim çünkü yazılarında tereddüt ediyorsun onu görüyorum..

hakhan
08-05-2006, 17:18
arkadfaslar yardımlarınız ıcın tesekkur ederım gece 8. kez format attım herseyı sırası ıle yukledım kendılıgınden duzeldı yardımlarınız ıcın tekrar cok tesekkur ederım dun geceden berı hıc bır sorun yok zannedersem hatayı buldum tahmınım harddıskten dolayı yapıyor suan normale dondu gozukuyor saygılar...

SametCan
08-05-2006, 18:00
arkadfaslar yardımlarınız ıcın tesekkur ederım gece 8. kez format attım herseyı sırası ıle yukledım kendılıgınden duzeldı yardımlarınız ıcın tekrar cok tesekkur ederım dun geceden berı hıc bır sorun yok zannedersem hatayı buldum tahmınım harddıskten dolayı yapıyor suan normale dondu gozukuyor saygılar...
Hehe sizin kadar sevindim.. Yine bi problem olursa yardıma hazırız...(Gerçi bişiy yapmadım ama)
sevgiler..

hakhan
08-05-2006, 19:16
tekkurler arkadasım saygılar...

leminat
08-05-2006, 21:02
Arkadaslarim bisi danismak istiyorum ... Pc coktu elimde hemen hemen tum cd ler var ( di ) office2000 cdleri yitik :( elimdekitapcigi falan var ama kurulum cd si yok indirebilecegim bir yer varmi yoksa satinmi alcam yeniden??

SEVMEK46
08-05-2006, 21:58
Arkadaslarim bisi danismak istiyorum ... Pc coktu elimde hemen hemen tum cd ler var ( di ) office2000 cdleri yitik :( elimdekitapcigi falan var ama kurulum cd si yok indirebilecegim bir yer varmi yoksa satinmi alcam yeniden??

leminat indirebileceğin yerler A.B.D sitelerinde var ama payball istiyor yani cd satın alsan aynısı olacak..yakında oldugun bir Pc donanım cıya git orada satılır mutlaka..

hakhan ben Sametcandan daha çok sevindim..geçmiş olsun,umarım bir daha bu & bunun gibi sorunlarla karşılaşmazsın..

buhranettin
11-05-2006, 01:57
arkadaşlar açılan internet sayfalarındaki küçük yazılar neredeyse görünmeyecek kadar küçük gözüküyor, neden olabilir,