Grafik Görünüm : WINDOWS İşletim Sistemi Soru ve Sorunları-Çözümleri Hakkında..
Sayfalar :
1
2
3
[ 4]
5
6
7
salamanca 30-11-2005, 13:19 Merhabalar, Bilgisayarı kapatırken INKRSLVR.EXE diye bir pencere çıkıyor kapanmasını engellemiyor ama neden bu şekilde bir pencere açılıyor.
Birde modemimi çalıştırıp internete bağlandığım andan itibaren fare'nin yanındaki kum saati devamlı yanıp sönüyor internette dolaşmayı engellemiyor ama ileride bir sorun çıkarabilirmi acaba birde bu INKRSLVR.EXE dosyası ile bir bağlantısı olabilirmi.
Son olarak bu olaylar başladıktan sonra nedense hiçbir zaman bilgisayarı geri yükleme yapamamaya başladım. Pek donanım bilmediğim için yardımcı olmanızı bekliyorum. Saygılar...
salamanca 30-11-2005, 13:29 Bir sorum daha olacak Wimdows dizini altındaki Prefetch dizini hangi görevi yapmaktadır. Saygılar...
on gün önce bir bilgisayar aldım. xp home yüklü.baştan pek farkedemedim.dün akşam forumdan *** bulucu indirdim.programı bir türlü çalıştıramadım.FKEv105.exedosyasını açamıyor.geçerli bir win32 uygulaması değil diye uyarıyor.ne yapmam gerekiyor?yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim. sunny 7011DCIZ,sonyazılım,150next çanak,18 inç kollu motor,next6000 pozizyoner
Resimdeki Gibi Yapın Çalısacaktır :)
KOLAYGELSİN
http://img356.imageshack.us/img356/4326/10qf2.jpg
http://img356.imageshack.us/img356/8889/aes00012cy.jpg
Yardımların için çok teşekkür ederim saklıca kardeşim.Açıklamarını uyguladım,şu an çalışıyor.tekrar teşekkür eder,sizede çalışmalarınızda başarılar dilerim.
orcununal 30-11-2005, 23:10 arkadaşlar xp kullanıyorum. bilgisayarı kapat komutu ile kapatıyorum ancak kapandıktan sonra hemen açılıyor. ne yapabilirim. yardımcı olursanız cok sevinirim teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar
messenger de oturum açtıktan sonra,kişi ekleme nin üstünde olan zarf şekline tıkladığımda yeni explorer sayfası açılıp;mail sayfama gidiyordu.Fakat şimdi gitmiyor?ayrıca yine aynı sayfada çevrim dışı görünen arkadaşımın mausla üzerine gelip sağ tuşa tıkladığımda,ve e posta gönder seçeneğine tıkladığımda hiç bir sayfa açılmıyor? ne olmuş olabilir?
messenger 7.5 komple kaldırıp tekrar kurdum yine aynı olay? mail sayfama ulaşamıyorum messenger de?
yardımınız için çok teşekkür ederim..
saygılarımla
kosem_99 01-12-2005, 23:28 arkadaşlar xp kullanıyorum. bilgisayarı kapat komutu ile kapatıyorum ancak kapandıktan sonra hemen açılıyor. ne yapabilirim. yardımcı olursanız cok sevinirim teşekkürler.
kapat yaparken yeniden baslat'a tiklamadiginiza eminseniz power supply'inizda bir problem olabilir.
halukbey 02-12-2005, 14:28 Lütfen yardım! xp de proplem var.sorun şu:massenger kullanırken,google de veya yazı yazılabilecek herhangi biryerde isteğim dışı (k) harfi yazıyor.birtürlü engelleyemiyorum.masa üstünde mause'sa sağ tıkladığım da işlemi kabul etmeyip tekrar oturum açılıyor.neyapabilirim
Lütfen yardım! xp de proplem var.sorun şu:massenger kullanırken,google de veya yazı yazılabilecek herhangi biryerde isteğim dışı (k) harfi yazıyor.birtürlü engelleyemiyorum.masa üstünde mause'sa sağ tıkladığım da işlemi kabul etmeyip tekrar oturum açılıyor.neyapabilirim
K tusunun basılı kalmadıgından emin olun.Tusu yerinden cıkartın pislik varsa temizleyin.
KOLAY GELSİN
halukbey 02-12-2005, 15:05 aksam eve gidip deniyeceğim.inşallah düzelir.bilgi için teşekkürler.
Arkadaşlar selam, Foruma yeni katıldım. Bazı sorunlarıma çözüm bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
İşyerimde kullandığım bir çalışma grubum var 3 pcden oluşuyor. bu sisteme bir pc daha eklenecek ancak bunun diğerlerine ulaşımını kısıtlamak istiyorum yani benim diğer bilgisayarlarıma girmesin sadece internete benim adsl modem üzerinden çıksın. Bunun için nasıl bir şifreleme mantıklı ve çalışır?
İkinci sorunumsa bu kullandığım 3 pcden birisi abuk sabukluklar yapıyor mesela DVD-Rom dan okuma yaparken CRC failed veriyor, Windowsu kapat deyince kapanmıyor ve durup dururken restart ediyor. celeron 2.66 512mb ram 128 mb fly ekran kartı, gigabyte anakart ve V-guard video kamera capture kart takılı.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
GöNeN_li 02-12-2005, 15:10 winamp çalarken inreneti açtığımda müziğin hızında değişmeler oluyor. Nedendir?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi baytar
slm arkadaşlar,
benim sorunum internet sayfalarında.Sayfada kaydırma yaparken bir an için sayfa duraklıyor yada donuyor.Birkaç sn. sonra düzeliyor.Bu olay ençok bu sitede gerçekleşiyor.Pc yi yeni almıştım.Servise götürdüm format attılar.Sorunum hala düzelmedi.Sorun donanımla ilgili ise vakit geçirmeden garantiyi kullanmak istiyorum.Oyunlarda takılma yok.Yardımlarınızı bekliyorum....
İntel P4 3.0 GHZ
anakart Asus P4U800-x
512 MB DDR
256MB Ati RAdeon 9250 ekran kartı
80 Gb HDD
selamlar;
Bir sayfa internet üzerinden görüntülenirken tam olarak yüklenmemiş bir sayfayı aşağı yukarı hareket ettirdiğinizde sayfa refresh edilemez çünkü veriler tam olarak inmemiştir ve bu nedenle duraklama görüntüde uzama meydana gelebilir bu normaldir.Kolay gelsin.
saygılar..
Selam arkadaşım,cevabın için tşk.ederim.Fakat benim sorunum internet sayfası tamamiyle açıldıktan sonra donma ve duraksamalardan oluşuyordu.Paylaşmak için yazıyorum;
PC mi tekrar servise götürdüm ve teker teker donanım aygıtlarını deneme yaparak sorunu bulduk.Sorun işlemciden kaynaklanıyormuş.Sıra İşlemciyi değiştirdiğimizde sorun halloldu.Benim gibi sorunu olan arkadaşlara duyurulur.Saygılarımla........
http://img261.imageshack.us/img261/4233/hata9on.png (http://imageshack.us) Arkadaşlar ben CD'den bilgisiyara bir oyun yükledim ama oyuna girmek istediğimde böyle bir uyarı veriyor neden acaba yardım edermisiniz.Oyunun adı:Red Alert
http://img261.imageshack.us/img261/4233/hata9on.png (http://imageshack.us) Arkadaşlar ben CD'den bilgisiyara bir oyun yükledim ama oyuna girmek istediğimde böyle bir uyarı veriyor neden acaba yardım edermisiniz.Oyunun adı:Red Alert
oyunun patch ını yuklememıs olabiliriniz. (cd icerisinde gerekli dosya/bilgi vardır 1.cd de)KOLAY GELSİN
oyunun patch ını yuklememıs olabiliriniz. (cd icerisinde gerekli dosya/bilgi vardır 1.cd de)KOLAY GELSİN
Tamam arkadaşım ben bir deniyeyim.Teşekkür ederim bilgi için.
tersoy1905 04-12-2005, 12:26 arkadaşlar xp professional kullanıyorum 6 tane svchost dosyası çalışıyor 5 olması lazım değilmi virüs sandım ama virüs yok bilgisayarda taradım..birde görev yöneticisinde performans 250-310 arası gösteriyor sizce yüksek değilmi
arkadaşlar xp professional kullanıyorum 6 tane svchost dosyası çalışıyor 5 olması lazım değilmi virüs sandım ama virüs yok bilgisayarda taradım..birde görev yöneticisinde performans 250-310 arası gösteriyor sizce yüksek değilmi
Bende de 6 bazen 7 oluyor tane var :) (Forumda Arama Yaparak svchost hakkında bilgi bulabilrsiniz.)
Sadece internete giriyor netop kullanıyor + emule acık performans 282- 310arası oynuyor. (P4 2.8 512DDR)
tersoy1905 04-12-2005, 12:39 oyunun patch ını yuklememıs olabiliriniz. (cd icerisinde gerekli dosya/bilgi vardır 1.cd de)KOLAY GELSİN
arkadaşım cd nin içinde ***** dosyası vardır oyunun simgesinin resminde olur. ona sağ tuşla tıkla kopyala de program files de ki oyunu dosyasının içine yapıştır çıkan soruya evt tıkla. ve oyununu rahatca oyna
arkadaşım cd nin içinde ***** dosyası vardır oyunun simgesinin resminde olur. ona sağ tuşla tıkla kopyala de program files de ki oyunu dosyasının içine yapıştır çıkan soruya evt tıkla. ve oyununu rahatca oyna
Sorun Benim Sorunum Degil. 5 Mesaj Yukarıda 764 .Mesaj @ercie arkadasımızın sorunu ;)
Kolay Gelsin
Arkadaşım elerine sağlık şimdi oldu işte çok teşekkürederim.
mehmetcelik1968 05-12-2005, 23:09 arkadaşlar elimdeki dizüstü bilgisayarda lisanlı almanca win XP var. XP nin seri numarasını bilmiyorum. win XP yi yeniden yüklemeden ve lisansını değiştirmeden türkçeleştirebilirmiyim Acilen yardım.
ottoman1008 05-12-2005, 23:41 bu konudaki 39 sayfada toplam 772 mesajı okudum ama benim sorunuma çare bulamadım.benim gibi bir iki soru var ama net cevap bulamadım.sorunum:
1- bilgisayara fotmat atıldı xp yüklendi. ve şu anda windows açılışı çok yavaşladı
2- internetteyken "msn hizmeti şunu yap bunu yap" diye mesajlar gelmeye başladı.
3- sp2 yüklemeye çalışıyorum dosyalar ayıklanıyor ama tamamlanamadı diyor.
formattan önce de donanım ve yazılımda ilave veya eksiltme yok ama bu sorunlar çıktı kurulum hatası veya ayarlardan bi yerden olabilir mi?
ASUS anakart - p4 2400 - gforce fx5200 128mb - 256 mb ram - xp - usb adsl modem- usb webcam- var.
saygılar...
kardeş formatı bir bilene attırmak lazım.
anladığım kadarıyla internet cafe den attırmışın formatı.
format cd sinde bi sorun olabilir.
bilgisayarımda win xp yüklü. win 98 kurmak istiyorum. bilgisayarımda 2 harddisk var. her ikisinide 2 parçaya bölük durumda. tabi ntfs formatında. ayrıca bilgisayarım açılışta başlangıç disketini, görmüyor. ne yapmam gerekiyor.
ottoman1008 06-12-2005, 15:25 kardeş formatı bir bilene attırmak lazım.
anladığım kadarıyla internet cafe den attırmışın formatı.
format cd sinde bi sorun olabilir.
haklısın ustam int cafede yaptık. galiba cd de sorun olabilir. ama yinede tekrar formatlamadan çözmenin yolu varsa yardım edelim şu garibana.... :) :) :)
mesut007 06-12-2005, 17:27 arkadaşlar acil windows xp service pack 2 cd keyi lazım.hemen cevaplarsınız çok büyük bir hayır işlemiş olursunuz...şimdiden teşekkürler.
serefuzun 06-12-2005, 17:34 arkadaşlar acil windows xp service pack 2 cd keyi lazım.hemen cevaplarsınız çok büyük bir hayır işlemiş olursunuz...şimdiden teşekkürler.
27. Forum içerisinde illegal oyun, film, mp3, *****, ***** vermek, bu tür içeriklerin bulunduğu sitelere link vermek ve konu olarak açmak kesinlikle yasaktır ! (PM dahil)
encic arkadaşım bir iki şey söyleyeyim.
Ntfs hdd e win98 yüklenmez.
Önce 98 sonra xp yükle
Açılış disketi win98 de hazırlanmışsa çalışmaz
Saygılarımla
ottoman1008 06-12-2005, 23:34 bu konudaki 39 sayfada toplam 772 mesajı okudum ama benim sorunuma çare bulamadım.benim gibi bir iki soru var ama net cevap bulamadım.sorunum:
1- bilgisayara fotmat atıldı xp yüklendi. ve şu anda windows açılışı çok yavaşladı
2- internetteyken "msn hizmeti şunu yap bunu yap" diye mesajlar gelmeye başladı.
formattan önce de donanım ve yazılımda ilave veya eksiltme yok ama bu sorunlar çıktı kurulum hatası veya ayarlardan bi yerden olabilir mi?
ASUS anakart - p4 2400 - gforce fx5200 128mb - 256 mb ram - xp - usb adsl modem- usb webcam- var.
saygılar...
bunlara ilave olarak internette bağlı iken uzun süre (30 dk gibi) bilgisayarı kendi haline bıraktığımda dönüşte bilgisayar kilitlenmiş oluyor.hiçbir tuş,link çalışmıyor. fare boş boş dolaşıyor...kafayı sıyırmadan bi hayırsever yardım etsin... teşekkürler...
bunlara ilave olarak internette bağlı iken uzun süre (30 dk gibi) bilgisayarı kendi haline bıraktığımda dönüşte bilgisayar kilitlenmiş oluyor.hiçbir tuş,link çalışmıyor. fare boş boş dolaşıyor...kafayı sıyırmadan bi hayırsever yardım etsin... teşekkürler...
sen en güzeli temiz bir cd temin et yeniden format at
arkadaslar xp işletim sisteminde masaustundekı sımgelerın yazıları bırden beyaz bır kutucuk ıcıne gırdı acaba bunu nasıl duseltebılırım,yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler
rkadaşlar geri dönüşümden sildiğimiz bir dosyayı kurtarmamız mümkün mü?
active undelete ,recovery files gibi programlar bu işi yapıyor
Saygılarımla
rkadaşlar geri dönüşümden sildiğimiz bir dosyayı kurtarmamız mümkün mü?
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=108257
Adresindeki Programla Kurtarabilirsiniz. Resimli Anlatım Mevcut yardımcı Olabilir.
KOLAY GELSİN
simurg67 07-12-2005, 18:30 outlook,tan mail atamıyorum. hotmail hata veriyor
pop3 ayarları yapıldı.olmadı. çözemedik bu sorunu neden olabilir tşk ederim
ekranda devamlı Trend micro yazıyor nasıl kurtulabilirim.
yanlış hatırlamıyorsam pc-cilin adlı antivirüs programının yapımcısıydı.Lisans sürenizin bittiğini ve kayıt yaptırmanızı hatırlatıyor olabilir.
Saygılarımla
outlook,tan mail atamıyorum. hotmail hata veriyor
pop3 ayarları yapıldı.olmadı. çözemedik bu sorunu neden olabilir tşk ederim
http://www.turkeyforum.com/satforum/showpost.php?p=1534013&postcount=24
Link Acılmaza Buradan Bakabilirsiniz (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=100888)
Adresinde Outlook2003 için Hotmail kurulumunu Anlatmıstım Outlook içinde aynı sayılır.
Hatta Onda Daha Kolay.
Araclar >>Hesaplar>> Ekle >>Posta
EkranGeldi Mailinizi xxx@hotmail.com yazın ileri
Tekrar mailinizi xxx@hotmail.com yazın ileri
Hiçbir ayara dokunmadan İleri Parolanızı Yazın SON u tıklatın Tamam.
KOLAY GELSİN
ottoman1008 08-12-2005, 21:43 bu konudaki 39 sayfada toplam 772 mesajı okudum ama benim sorunuma çare bulamadım.benim gibi bir iki soru var ama net cevap bulamadım.sorunum:
saygılar...
arkadaşlar yukarıda bahsettiğim sorunlar tamemen kurulum hatasından kaynaklanmış.Bilgisayarıma format atan ve xp yi kuran çok bilmiş internet cafe sahibi kurulumu yaparken anakart ve ekran kartının driver larının hepsini kurmamış. Garibim bilgisayar da xp yi açmak için biyerlerini yırtıyormuş boşu boşuna. Ben xp cd sini hayatında eline almamış birisi olarak bir defada sorunsuz format attım ve işletim sistemini kurdum. Benzer sorununu olanların bilgisine aman driver ları unutmayın!!! ve ehil olmayan kişilere bilgisayarınızı teslim etmeyin...!!! :) :) :)
atescelik 10-12-2005, 17:01 Dostum iletişim sistemi kurması sorun değil ben bu sorunu 2003 yılında son noktayı kodum .. Hiç bir antivirüs programıda kullanmıyorum o zamandan beri gereksinim duymuyorum. bilgisayarımı yavaşlatmasına neden izin vereyim .
iletişim sistemleri neden bu kadar sorun oluyor ...Piyasada bilindik bir çok yedek programalar var . kurun birini alın yedeğini
Sistem göcerse 10-15 dakikada sisteminiz hatta kurulu tüm programlarınızla beraber geri yükleyim .
arkadaşlar benim 40gb lık sistemim var ben buna 80gb lık bir disk aldım
benim 40gblık diskimi 33gb olarak görüyor ve bilgisayar 2-3 kakikabekliyor
ve öyle açılıyor benim istediğim bukadar beklememesi 40gb ta windows'kurup
80gb da depo olarak kullanmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum
ikinci üye lütfen yardım et
arkadaşlar mumya'ya yardım edin yaaaa
sertacaa 10-12-2005, 23:39 selam ustatlar,yardımınıza ihtiyacım var.evdeki bilgisayarımma kamera cd yüklerken ,bilgisayarım görüntü gitti.güvenli mottanda kapatıp açtıgımda aynı arıza raporu veriyor.teknik bilgisi aynen buradakı gibidir.====ORİVER-UNLOADED-WITHOUT-CANCELLING-PENDING-OPERATIONS===bir alt satırda ise==stop:0X000000CE(0XF9732D46,0X000000000,0XF973 2D46,0X000000000
SNDMİ13.SYS RAPORLARI GELİYOR. Bilgisayarda xp pro kuruludur.yardımlarınız için tşk ederim.
şerif_07 11-12-2005, 01:43 arkadaşlar bilgisayarımı açarken başlatma hatası verıyor daha sonra normal bi şekilde kullanabiliyorum nette herhangi bi sayfadayken icindeki bir linki açmayor massenger.i hic acmıyor lutfen yaardııım
GOLDYEARS 11-12-2005, 20:22 merhaba
benim 40gb lık sistemim var ben buna 80gb lık bir disk aldım
benim 40gblık diskimi 33gb olarak görüyor ve bilgisayar 2-3 kakikabekliyor
ve öyle açılıyor benim istediğim bukadar beklememesi 40gb ta windows'kurup
80gb da depo olarak kullanmak istiyorum yardım ederseniz sevinirim
arkadaşım taktıgın hdd jumper ayarlarını kontrol ettinmi eger sorun yoksa biostan ayarlaya bilirsin hdd degerlerini automatik ten alıp normal hdd degerleri kalsın ayrıca başlangıc seceneklerini cd rom la başlamak yerine hdd le başlamaya al biraz daha hızlanır başlangıc birde 40 gb hdd 2 ye böl 5 gb yap bir parcasını sadece windows ve diger programları kur buda makinanın hızlı açılmasını saglayacaktır makina açılışta 40gb hdd algılamak yerine 5gb olarak algılaycak ve daha hızlı acacaktır
Arkadaşlar ben flashget'en dosya indirmeye çalışıyorum ama indirmiyo.Bağlantı hemen kesiliyo neden acaba?
SametCan 12-12-2005, 19:44 arkadaşlar bilgisayarımı açarken başlatma hatası verıyor daha sonra normal bi şekilde kullanabiliyorum nette herhangi bi sayfadayken icindeki bir linki açmayor massenger.i hic acmıyor lutfen yaardııım
Verdiği hatanın adını yazarsanız daha çok yardımcı olabiliriz sanırım.
saygı ve sevgiler..
slm bana yardımcı olursan sevinirim. ii bir virüs programını nerede bulabilirim
ve hangisi
slm bana yardımcı olursan sevinirim. ii bir virüs programını nerede bulabilirim
ve hangisi
avast! 4.6.739 Home - Turkish version (http://files.avast.com/iavs4pro/setuptur.exe)
avast! 4.6.739 Professional - Turkish (http://files.avast.com/iavs4pro/setupturpro.exe)
KOLAY GELSİN
KillForYou! 13-12-2005, 01:43 slm bana yardımcı olursan sevinirim. ii bir virüs programını nerede bulabilirim
ve hangisi
PC-Cillin 2005 kullanıyorum.Makinayı yormuyor.Henüz hiç bir virüs ile başım belaya girmedi. www.trendmicro.com adresinden indirebilirsin.
SametCan 13-12-2005, 10:14 slm bana yardımcı olursan sevinirim. ii bir virüs programını nerede bulabilirim
ve hangisi
Şimdi bu soru o kadar açık uçlu bir soru ki!
İyiden kastınız bütün virüsleri yakalsın elinden hiçbirşey kaçmasınsa Kaspersky'i tavsiye ederim.Ama sisteminizin çok iyi olması gerekiyor.
Yok sistemi çok zorlamasın diyorsanız arkadaşların verdiği linklerden faydalanabilirsiniz.
Ama bana sorarsanız ve sisteminiz çokta iyi değilse Avg Free edition derim.
Bununla alakalı daha ayrıntılı bilgiler sitemizde mevcut arama yaparak istediğiniz bilgiye ulaşacağınızdan eminim.
saygı ve sevgiler...
selam arkadaslar bende windows xp leptop var.. bilgisayar acilirken f8 e sonra da dizin hizmetleri geri yukleme modunu tikladim ve bilgisayari actim sonra da guvenli modda acildi ve bilgisayari kapadim Tekrar actigimda ekranda sadece masaustu resmi var ne bir program nede baslat menusu sadace ctr.alt.del. yapabiliyorum galiba sistem bosta calisiyor.bilgisayara ne yapmam gerekiyor lutfen yardim edin
SametCan 14-12-2005, 12:13 selam arkadaslar bende windows xp leptop var.. bilgisayar acilirken f8 e sonra da dizin hizmetleri geri yukleme modunu tikladim ve bilgisayari actim sonra da guvenli modda acildi ve bilgisayari kapadim Tekrar actigimda ekranda sadece masaustu resmi var ne bir program nede baslat menusu sadace ctr.alt.del. yapabiliyorum galiba sistem bosta calisiyor.bilgisayara ne yapmam gerekiyor lutfen yardim edin
Güvenli kip'te açmayı deneyin tekrar ve lütfen sonucu yazın.
saygı ve sevgiler..
bellerophon 14-12-2005, 17:11 Selamlar arkadaşlar...
Simge durumuna küçültülen programlar ortadan kayboluyor...görev çubuğunda gözükmüyor...ama çalışmaya devam ediyorlar..alt+tab la geçiş yapılabiliyor...sizce nedir bu durum?bir çaresi var mı?teşekkürler....saygılar...
GOLDYEARS 16-12-2005, 22:24 Selamlar arkadaşlar...
Simge durumuna küçültülen programlar ortadan kayboluyor...görev çubuğunda gözükmüyor...ama çalışmaya devam ediyorlar..alt+tab la geçiş yapılabiliyor...sizce nedir bu durum?bir çaresi var mı?teşekkürler....saygılar...
Arkadaşım bir denemekte yarar var ama kesin bir çözüm olurmu bilmem yapmanız gereken başlat çalıştır açın buraya msconfig yazıp entr basın ve buradan başlangıç bölmüne birbakın orada tuhaf yada bilgisayarınızın başlangıcıyla alakası olmayan bir exe başlangıç komutu varmı eger varsa çekini kaldırın birde başlat çubugunun orada sag tuş basıp bir bakın ikonlarla alakalı çekler atılmışmı
faruk2006 16-12-2005, 23:01 karspersky i kullan.kendi web stesinden.google den arat.
Arkadaşlar bede modem,siwiç ve 5 ortak var ortaklara kablo ile bağlıyım hepimizde xp var.Ana pc benim ben onlarla dosya aışverişi ve oyun oynamak istiyorum.Ne yapmam gerkiyo onları pc imde nasıl görebilirim? oynuyacaımız oyunun adı red alert2 bana yardımcı olabilirmisiniz arkadaşalar.
SametCan 18-12-2005, 23:38 Arkadaşlar bede modem,siwiç ve 5 ortak var ortaklara kablo ile bağlıyım hepimizde xp var.Ana pc benim ben onlarla dosya aışverişi ve oyun oynamak istiyorum.Ne yapmam gerkiyo onları pc imde nasıl görebilirim? oynuyacaımız oyunun adı red alert2 bana yardımcı olabilirmisiniz arkadaşalar.
Birincisi hepiniz aynı ağ adını yazıp farklı bilgisayar adları kullanarak ağ oluşturun.Daha sonra kullanmak istediğiniz dosyalara paylaşım verin.
saygı ve sevgiler..
engineerman 19-12-2005, 01:09 TEXT arkadaşım öncelikle harddiskine hangi ortamda format atamadığını bi açıklarmısın? eğer harddiskin tüm bölümleri NTFS dosya sistemindeyse zaten ona şu an için dos ortamında format atman mümkün değil, çünkü dos ntfs olan kısımları görmez, sadece xp kurarken, kurulumun belli bi yerinde karşına kullanacağın kısmı biçimlendirmeyle ilgili seçeneklerin olduğu bi kısım gelektir,orada atabilirsin formatı,orda fat dosya sistemi kullanarak biçimlendir seçeneğini seçersen daha sonrasında dos ta format atma imkanın olur, sistemi kurduktan sonrada partition magicle diğer kısmıda fat32 ye dönüştürürsün, o da o şekilde disketle veya direkt sistemden format atılabilir hale gelir, bu dediğim işlemler sata veya normal hdd farkı olmadan tüm harddisklere uygulanır,yalnız dediğim gibi gene de formatı hangi ortamda atmadığın gibi daha ayrıntılı bilgi verirsen ben ve diğer arkadaşların sana yardımcı olması daha kolay olur....
Birincisi hepiniz aynı ağ adını yazıp farklı bilgisayar adları kullanarak ağ oluşturun.Daha sonra kullanmak istediğiniz dosyalara paylaşım verin.
saygı ve sevgiler..
Tamam arkadaşım dediğini uygulayacaığım ilgin ve yardımın için teşekkürederim saygılar.
kartal fanatiği 19-12-2005, 10:42 s.a arkadaşlar...bilgisayarım win 98.bilgisayarım da excel açmak istiyorum makroları etkinleştir deyince hata veriyor.
Microsoft Visual Basic
System Error &H8000FFFF (-2147418113). Beklenmeyen hata
Excel kapatılacak diyor.
Birim: VBE6.DLL konum 017f:65010a4e
açaba yardımcı olurmusunuz.?
s.a arkadaşlar...bilgisayarım win 98.bilgisayarım da excel açmak istiyorum makroları etkinleştir deyince hata veriyor.
Microsoft Visual Basic
System Error &H8000FFFF (-2147418113). Beklenmeyen hata
Excel kapatılacak diyor.
Birim: VBE6.DLL konum 017f:65010a4e
açaba yardımcı olurmusunuz.?
selamlar;
İşletim sisteminizde Visual Basic runtime dosyaları yüklü değil sanırım makro içeren excel dökümalarını açarken bu nedenle hata ile karşılaşıyor olabilirsiniz..VB6 Runtime'lerine googledan aratarak ulaşabilir yada bilgisayar dergisi olarak hazırlanmış dergilerin yanında ek olarak verilen cdlerin içerisinden de ulaşabilirsiniz..Kolay gelsin..
saygılar..
By_HaLiL 19-12-2005, 19:07 selamlar;
İşletim sisteminizde Visual Basic runtime dosyaları yüklü değil sanırım makro içeren excel dökümalarını açarken bu nedenle hata ile karşılaşıyor olabilirsiniz..VB6 Runtime'lerine googledan aratarak ulaşabilir yada bilgisayar dergisi olarak hazırlanmış dergilerin yanında ek olarak verilen cdlerin içerisinden de ulaşabilirsiniz..Kolay gelsin..
saygılar..
selam arkadaşım
exel de araçlar / makro / güvenlik bölümüne gelip güvenlik seviyesini düşük olarak ayarlayıp tamam diyin ve exel belgesini kapatıp yeniden açın
saygılar
arkadaşlar bir sorum olacak ingilizce windows xp sp 1 kullanıyorum.bilgisayarı açtığımda görev yöneticisinde işlemlerin kulklanıcı isimleri belli bir zaman görünmüyor.bu da bazı programları virüs ve nero gibi etkiliyor.türkçe windowsda denedim aynı sorun var hatta başka bilgisayara türkçe kurduk yine aynı sorun acaba windowsum mu hatalaım yoksa başka birşey mi var? vyardımlarınızı bekliyorum...
işyerindeki bilgisayarım her sabah geldiğimde açtığım zaman microsoft kayıt denetleyicisi diye bir uyarı çıkıyor.Bilgisayar tekrar başlatılıyor bu durum iki üç defa tekrarlandıktan sonra bilgisayarım açılıyor.Bunun sebebi nedir.Kullandığım sistem mikrosoft 98se.
Birde internette dolaşırken bir süre sonra internetten hata mesajı geliyor ve internet kapanıyor.Windows update yaparken bilgisayarım kapanıyor.Bunun sebepleri nelerdir.
saygılarımla....
kartal fanatiği 24-12-2005, 10:13 ustura ve by_halil cevap verdiğiniz için sağolun.
malesef olmuyor. windows uda yeniden kurmak istemiyorum.
nortondan temizledim avast ve ad-aware yi kurdum virüs var diyor.
vergi iadesi dolduracagım kendi içindeki excel ve macroyu iptal et diyince açılıyor.
hata: Microsoft Visual Basic
System Error &H8000FFFF diyor.
işyerindeki bilgisayarım her sabah geldiğimde açtığım zaman microsoft kayıt denetleyicisi diye bir uyarı çıkıyor.Bilgisayar tekrar başlatılıyor bu durum iki üç defa tekrarlandıktan sonra bilgisayarım açılıyor.Bunun sebebi nedir.Kullandığım sistem mikrosoft 98se.
Birde internette dolaşırken bir süre sonra internetten hata mesajı geliyor ve internet kapanıyor.Windows update yaparken bilgisayarım kapanıyor.Bunun sebepleri nelerdir.
saygılarımla....
msconfig ten acılıstakı programları kaldrın (tanımadıklarınızı ve luzumsuzları.)Oturum Açmak Daha Hızlı Olacaktır.
selamlar masa üstüne exelde çalıştığım dosyanın kısayolunu attıyorum sonra kullanmak için açtığımda sadece exel açılıyor belge açılmıyor
onurutku 25-12-2005, 12:50 slm arkadaşlar benim bil. p4 2.4 preskot 512 ram 128 nb ekran kartı ve 80 gb harddisk. buraya kadar bir sorun yok şu anda win xp pro sp1 yüklü. win xp sp2 yüklemek istediğimde(değişik cdlerle denedim) format atılıyor, kur dosyaları kopyalıyor ve daha sonra tekrar başlatıldığında win logosu çıkıp kuruluma başlaması gerekirken kilitlenip kalıyor? bana bir çözüm lütfen tşk.
slm arkadaşlar benim bil. p4 2.4 preskot 512 ram 128 nb ekran kartı ve 80 gb harddisk. buraya kadar bir sorun yok şu anda win xp pro sp1 yüklü. win xp sp2 yüklemek istediğimde(değişik cdlerle denedim) format atılıyor, kur dosyaları kopyalıyor ve daha sonra tekrar başlatıldığında win logosu çıkıp kuruluma başlaması gerekirken kilitlenip kalıyor? bana bir çözüm lütfen tşk.
selam arkadasım aynı sorun bendede olmustu bayagı bır ugrastım ama sonuc kolay tum sorun ekran kartından kaynaklanıyor ekran kartını guncelle ben oyle yaptım sorun cozuldu yaklasık 2-3 ay ugrasmıstım ama sagolsun burdan bır arkadasım soyledı ve yaptım duzeltı sana kolay gelsın
onurutku 25-12-2005, 22:06 saol üstadım ekran kartım nvidia acaba nerden güncelleyebilirrim büyüksün üstadım saol 3 aydır uğraşıyom , soruyom bir bilen çıkmadı tşk.
DJ BURAK 25-12-2005, 22:11 saol üstadım ekran kartım nvidia acaba nerden güncelleyebilirrim büyüksün üstadım saol 3 aydır uğraşıyom , soruyom bir bilen çıkmadı tşk.
http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
buradan driverlerin en güncel durumlarını takib edebilirsin.
saol üstadım ekran kartım nvidia acaba nerden güncelleyebilirrim büyüksün üstadım saol 3 aydır uğraşıyom , soruyom bir bilen çıkmadı tşk.
benımkı de nıvıda fx 5200 ıdı sıstem galıba aynı mausu sag tık yap nvıda ekran ozellıklerı cıkar burdan otomatık olark yaptırabılırsın burdan yapamassan yıne ekranında sag tık yap cıkan ekranda ayarlarda ekran kartı ıle ılgılı yer olacak burda sucu guncelle var ordanda yapabılırsın
onurutku 25-12-2005, 23:02 EDE 46 dostum şu anda güncelleme dosyasını indiriyom.xp sp2 yi bundan sonra nasıl kuracam yani indirilen güncelleme dosyasını açtıktan sonra sp2 yi yüklemek için format atınca bu dosya silinip tekrar kurarken kilitlemesin ? slmlar
bırsey olmaz normal olarak guncelle ve sp 2 kur sorun olacagını sanmam ben oyle yaptım ve normal sekılde kurdu eger sorun olursa bu ıslerı profesyonel yapan bır arkadasım var ondan yardım ısterım sorun olursa yazabılırsın buralardayız.
onurutku 25-12-2005, 23:24 saol abicim tşk biraz sonra başlayacam inşallah olur slm
burakcan 26-12-2005, 01:01 Sevgili ustalar,
Tam üç aydır bir pc ile uğraşıyorum.Sorun Pc nin kendi kendi kendine kapanması ile başladı.Servisçi arkadaş bir virüsün buna sebeb olduğunu söyleyerek Bir daha kullanılmaz hale gelen Hard disk ini değiştirdi.Sorun devam etti ram leri de değiştirdik sorun devam etti ekran kartını değiştirdik.Malesef sorun devam etti.
Bordunu ve tüm parçaları ana kasa hariç değiştikten sonra sistem çalışmaya başladı fakat şimdide açılışta win xp logosundayken en az 40 saniye bekleyerek açılma hastalığı başladı.
Tekrar servis gözetiminde yukarıda saydığım tüm parçalara ek olarak işlemciyide değiştirerek denememize rağmen 35-40 saniye bekleyerek açılma sorununu servisteki arkadaş benim gözetimimde çözemedi ve asıl sorunun uğursuzluk olabileciğini ima ederek bana çok derin bakakaldı...:smiles20:
Sevgili ustalarım pc açılırken xp logosunda neredeyse bir dakika bekleyerek açılmasının sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim....:smiles2:
P4 2.4
512 DDR ram (iki parça ram)
sıfırASROCK bord var
inca ekran kartı 128 mb v.s..
onurutku 26-12-2005, 01:13 slm ede46 abicim ekran kartını güncelledim sp2 kurmaya çalıştım yine aynı sorun kilitlendi.ben sana bilgisayarımın tam özelliklerini yazayım arkadaşına sorarsan sevinirim kafayı yiyecem slm
intel p4 2.4 preskot işlemci
asus p4v8xx anakart
2*256 ddr ram
128 mb nvidia geforce fx 5200 ekran kartı
80gb samsung harddisk
Sevgili ustalar,
Tam üç aydır bir pc ile uğraşıyorum.Sorun Pc nin kendi kendi kendine kapanması ile başladı.Servisçi arkadaş bir virüsün buna sebeb olduğunu söyleyerek Bir daha kullanılmaz hale gelen Hard disk ini değiştirdi.Sorun devam etti ram leri de değiştirdik sorun devam etti ekran kartını değiştirdik.Malesef sorun devam etti.
Bordunu ve tüm parçaları ana kasa hariç değiştikten sonra sistem çalışmaya başladı fakat şimdide açılışta win xp logosundayken en az 40 saniye bekleyerek açılma hastalığı başladı.
Tekrar servis gözetiminde yukarıda saydığım tüm parçalara ek olarak işlemciyide değiştirerek denememize rağmen 35-40 saniye bekleyerek açılma sorununu servisteki arkadaş benim gözetimimde çözemedi ve asıl sorunun uğursuzluk olabileciğini ima ederek bana çok derin bakakaldı...:smiles20:
Sevgili ustalarım pc açılırken xp logosunda neredeyse bir dakika bekleyerek açılmasının sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim....:smiles2:
P4 2.4
512 DDR ram (iki parça ram)
sıfırASROCK bord var
inca ekran kartı 128 mb v.s..
Bana ram sorunu gibi geliyor ama yinede.
denemeni tavsiye ederim aslında hosgeldiniz yazısı için bu uygulama ama sende ters tepebilir hehhe..
Bilgisayarım Ozellikler Gelişmiş En altta Baslangic Kurtarma cıkan ekranda En üstte iki tane 30 lu rakam var. Bunları sifir yapin.Tamam diyip acip kapatin bakalım olacakmi :)
kartal fanatiği 26-12-2005, 13:50 s.a bilgisayarım win 98 virüs var...
antivir,ad-aware ,avast kurdum virüs var diyor virüs olan bölüm win386.swp.!
acaba windows içinden nasıl virüsleri temizlerim.?
[QUOTE=onurutku]slm ede46 abicim ekran kartını güncelledim sp2 kurmaya çalıştım yine aynı sorun kilitlendi.ben sana bilgisayarımın tam özelliklerini yazayım arkadaşına sorarsan sevinirim kafayı yiyecem slm
intel p4 2.4 preskot işlemci
asus p4v8xx anakart
2*256 ddr ram
128 mb nvidia geforce fx 5200 ekran kartı
80gb samsung harddisk[/QUOTE
selam arkadasım format atıp normal kurduktan sonra bılgısayar acılırken f8 bas ordan cıkan munuden vgayı veya ekran kartını etkınlestır dıyeceksın arkadasın soyledıgı bu bu sekılde bır sorun almaması lazım ımıs benımkını bu sekılde kurmus bır dene bakalım muhtemelen olur kolay gelsın ama sonucu yazkı baska arkadaslarada yardımcı olalım
s.a bilgisayarım win 98 virüs var...
antivir,ad-aware ,avast kurdum virüs var diyor virüs olan bölüm win386.swp.!
acaba windows içinden nasıl virüsleri temizlerim.?
kaspersk vırus programını denedınmı acaba
babakartal0 26-12-2005, 16:30 Arkadaşlar ben xp sp2 kullanıyorum.Bilgisayarı açmak için önceden kullanıcı hesaplarından hesap ve parola koymuştum ama sonra bu parolayı unuttum aynı şekilde adminisratörünede parola koydum onu da unuttum bilgisayarı açamıyorum ,noolur bana yardım edin.Bilgisayarcılara gidip sorduğumda format atılacak diyorlar ama ben attırmak istemiyorum.Bu windowsun kendine ait bir kullanıcı adı ve parolası varmı.Noolur yardım edin.Bi şekilde bilgisayarı açmam lazım
acronis çoğu zaman problem çıkarıyot tavsiye etmem
ha arkadaşlar sitem yayına gir inceleyip sonuçları bana maile yoolasanız sevinirim desteğiniz için teşekküler
onurutku 27-12-2005, 13:46 sayın ede46 abicim cevabını pek anlayamadım demişinki format atıp normal kurduktan sonra demişin neyi normal kuracam sp1 kuruluyo ama sp2 format attıktan sonra kurulmuyo tam kuracakken kitleniyo ayrıca sp2 cd si bootlu cd yani formatı onun üzerinden atıyom acaba demek istediğin sp1 kurulu iken sp2 yi üzerine kurmaktan mı bahsediyon? tşk
onurutku 27-12-2005, 14:29 SAYIN BURAKCAN ABİCİM bil. heralde p4 2,4 preskot ise aynısı bendede var çünkü işlemci fazla ısınmasından dolayı kapanma sorununu bende yaşadım anakartın driver cd sinde işlemci fan ve diğer özellikleri izleyebileceğin utility diye prog var onu yükle işlemcinin sıcaklığını takip et eğer 45 dereceden fazla ısınıyorsa sorun vardır. işlemcinin fanını yani soğutucusu ile beraber değiş. gerekir. ben bu şekilde hallettim bide ona bak slm cevap verirsen sevinirim:smiles20:
sayın ede46 abicim cevabını pek anlayamadım demişinki format atıp normal kurduktan sonra demişin neyi normal kuracam sp1 kuruluyo ama sp2 format attıktan sonra kurulmuyo tam kuracakken kitleniyo ayrıca sp2 cd si bootlu cd yani formatı onun üzerinden atıyom acaba demek istediğin sp1 kurulu iken sp2 yi üzerine kurmaktan mı bahsediyon? tşk
evet aynen oyle sp1 uzerıne kurmaktan soz edıyorum gecenlerde sp1 uzerıne aynen yukarıda yazdıgım gıbı kurduk
Norton ghost ile sistemin imajını diskin ikinci kısmına veya cd'ye alarak sonra 15 dakikada geri yükleyebilirsin. Başarılar....
Arkadaşlar benim pc deki sorunum bir programı açmam için MSVBVM.DLL dosysaını bulamadığından Başlama hatası veriyordu. ilgili linkten (google) aratıp buldum ve windowsa kopyaladım. Fakat şimdide;
Project1
Component 'wmp.dll' or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid
hatası veriyor ve açamıyorum. Ne yapmam gerekiyor. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
Arkadaşlar benim pc deki problemim (win98) bir programı çalıştırmak istediğimde MSVBVM60.DLL Başlama hatası veriyordu. İlgili linkten bu dosyayı bulup, windows içine kopyaladım. Fakat şimdide;
Project1
Component 'wmp.dll' or one of its dependencies not correctly registered:a file is missing or invalid
hatası veriyor ne yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
haserkut 30-12-2005, 19:31 arkadaşlar selam,
öncelikle hepinize yeniyılda sağlık ve başarılar dilerim,yılın son sorunu benim xpprofda sonzamanlarda bilmeden biryerlerde ayar hatası yaptım ama nereden nasıl düzelteceğimi bulamadım bir yardımcı olursanız sorun çözülür.Konu şu ekrandaki görüntüyü baskı önizlemeye aldığımda %75 gösteriyor görüntüyü %100 getiriyorum ama yazdırdığımda yinebildiğini okuyor ve %75 görünümünde yazıyor bunun çözümü?Hepinize tekrar hayırlı seneler.
GOLDYEARS 31-12-2005, 01:19 arkadaşlar selam,
öncelikle hepinize yeniyılda sağlık ve başarılar dilerim,yılın son sorunu benim xpprofda sonzamanlarda bilmeden biryerlerde ayar hatası yaptım ama nereden nasıl düzelteceğimi bulamadım bir yardımcı olursanız sorun çözülür.Konu şu ekrandaki görüntüyü baskı önizlemeye aldığımda %75 gösteriyor görüntüyü %100 getiriyorum ama yazdırdığımda yinebildiğini okuyor ve %75 görünümünde yazıyor bunun çözümü?Hepinize tekrar hayırlı seneler.
arkadaşım baskı ön izleme derken office programlarından word yada excel de yapıyorsan excelde sayfa sonu ön izleme var burada sayfanın içindeki vernin ne kadar yer kapladıgını ayarlaya bilrsin word içinde aynı şekilde kenarlardaki hizalama ayarlarından sayfa yapısını istediğin gibi ayarlarsın çok basit bir iştir biraz üstteki menüleri karıştırırsan bulursun.
sorunun kaynagıda şu olabilir eger eni yazıcı aldınız ve eskisiyle yer degiştirdiyseniz farklı boyut ayarları yüzünden sayfalar tam görünmez eski yazıcınızla %100 çıkarırken yeni yazıcınızla % 80 yarım çıkabilir
eyupaysa 31-12-2005, 13:06 arkadaşlar çok önemli bir sorum var..
Yardımlarıınızı bekliyorum :(
İşyerimde lisanslı yazılım kullanmaya dikkat ediyorum.
Bir etki alanım var..
İşletim sistemlerimden birisi ise WiinXp Home
amacım bu bilg. domaine üye yapmak değil.
Ama sadece Server deki ortak erişilebilen bu klasörlere erişebilsin.
Nomal zamanda \\server\ortak klasörüne girdiğimde Admin şifresini girdiğim zaman sorun yok.
Ama ben şifre istemesini önlemek istiyorum.Sistemi yeniden başlattığımda yine istiyor şifre?
REGEDIT tan kullanıcı adı ve şifresini otomatik olarak kayıt edebilirmiyiz?
Yada bi Path File oluşturabilirmiyiz?
Örn. :
\\server\ortak\
DefaultUser : xxxx
DefaultPassword : xxx
gibi bir path file?
Yardım edebilecek birisi var ise sevinrim..Aksi durumda bir WinXp Pro lisansı almam gerekicek.
MAil ile ulaşırsanız sevirinim....
eyupaysa@hotmail.com
arkadaşlar xp home var.açılış uzun sürüyor.kısaltmanın yolu yokmu?
skaradas03 01-01-2006, 00:25 Selamlar,
Win xp pro sp2
bazı zamanlarda başlıkta belirtilen hata veriyor ve windows'u kapatıp mavi ekrana geçiyor.Makina yeni 1 aylık falan.
Sistem bilgisi
Anakart Epox Amd 9npa nf4 400fsb 400ddr
İşlemci Amd athlon 64 3200+ 2ghz
Rem 512 mb ddr am 400mhz kingston x 2 (1 gb rem)
Hdd 160 gb seagate 7200 8mb
Ekran kartı 256mb hıs atı radeon x700se
Monitör. 190s6fs 19''philips lcd
Tv kart Sky vision dvb
Hatanın tam metni
DUR-0x0000009c (0x00000004;0x8084ff0;0xb200000;0x00070f0f)
gillette 01-01-2006, 00:57 Selamlar,
Win xp pro sp2
bazı zamanlarda başlıkta belirtilen hata veriyor ve windows'u kapatıp mavi ekrana geçiyor.Makina yeni 1 aylık falan.
Sistem bilgisi
Anakart Epox Amd 9npa nf4 400fsb 400ddr
İşlemci Amd athlon 64 3200+ 2ghz
Rem 512 mb ddr am 400mhz kingston x 2 (1 gb rem)
Hdd 160 gb seagate 7200 8mb
Ekran kartı 256mb hıs atı radeon x700se
Monitör. 190s6fs 19''philips lcd
Tv kart Sky vision dvb
Hatanın tam metni
DUR-0x0000009c (0x00000004;0x8084ff0;0xb200000;0x00070f0f)
yeni yüklediğin bir donanım var mı?varsa o donanımı kaldır dene.ayrıca mavi ekran hata nedenleri şu sebeplerden kaynaklanır 1-hasarlı sabit diskler, bozuk fiziksel ram ve cpu yongalarıdır.ayrıca senin mavi ekran hata xp kitaplarında hata kodu olrak yer almamaktadır.(elimdeki kitaba göre)
kosem_99 01-01-2006, 02:17 arkadaşlar çok önemli bir sorum var..
Yardımlarıınızı bekliyorum :(
İşyerimde lisanslı yazılım kullanmaya dikkat ediyorum.
Bir etki alanım var..
İşletim sistemlerimden birisi ise WiinXp Home
amacım bu bilg. domaine üye yapmak değil.
Ama sadece Server deki ortak erişilebilen bu klasörlere erişebilsin.
Nomal zamanda \\server\ortak klasörüne girdiğimde Admin şifresini girdiğim zaman sorun yok.
Ama ben şifre istemesini önlemek istiyorum.Sistemi yeniden başlattığımda yine istiyor şifre?
REGEDIT tan kullanıcı adı ve şifresini otomatik olarak kayıt edebilirmiyiz?
Yada bi Path File oluşturabilirmiyiz?
Örn. :
\\server\ortak\
DefaultUser : xxxx
DefaultPassword : xxx
gibi bir path file?
Yardım edebilecek birisi var ise sevinrim..Aksi durumda bir WinXp Pro lisansı almam gerekicek.
MAil ile ulaşırsanız sevirinim....
eyupaysa@hotmail.com
eger win xp home kullanicisina da server'in ismini (sanirim administrator) ve sifresini verirseniz bir daha sizden sifre istemez. regeditten yapilirmi bilmiyorum.
astrolog 01-01-2006, 15:03 arkadaşlar merhaba;
benim sorunum, windows 98 ms-dos destekli çalışan bilgisayarımda woed ve excel proğramları silinmiş tekrar nasıl kurabilirim.
mdaghan@mynet.com.tr adresine yazabilirseniz sevinirim..
teşekkür ederim..
ground_79 03-01-2006, 11:41 benim sorunum: duvarkağıdını değiştiremiyorum. masaüstü özellikleri donmuş hiçbirşey yapamıyorum. Ya bir ayar ile oynadım yada bir bozukluk var. resimden belki sorunum anaşılır ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
http://img394.imageshack.us/img394/5901/pano024fy.th.jpg (http://img394.imageshack.us/my.php?image=pano024fy.jpg)
arkadaşlar merhaba;
benim sorunum, windows 98 ms-dos destekli çalışan bilgisayarımda woed ve excel proğramları silinmiş tekrar nasıl kurabilirim.
mdaghan@mynet.com.tr adresine yazabilirseniz sevinirim..
teşekkür ederim..
Lisanslı Office Paketini Satın Almalısınız.
salpinovid 03-01-2006, 12:08 selamlar
xp yüklü bilgisayarım acılmıyor xp "loading" ekranından sdonra donup kalıyor fare işareti ekrantı gözüküyor siyah ekranda kalıyor acaba sorun donanımdan mı kaynaklanıyor elektrik kesintisinden sonra sorun başladı xp yi yenden kurdum ama yine aynı yerde kalıor herhangi bir hata mesajıda vermio
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Merhaba
Değerli Arkadaşlar
DAP BUTTERFLY İsimli 128 mb lik bir mp3 çalıcım var kullandığım sistem win 98 bazen bunu tanımıyor?
Gönlü olursa tanıyor olmassa yok...??
Ne yapmamı önerirsiniz...
driver tanıtıldı,kaldırıldı,her şeyi denedim yani...
At demeyin daha 3 tasit var ...:)
salpinovid 03-01-2006, 12:28 boot screen ekranını geçtiktenn sonra kalıyor
GOLDYEARS 03-01-2006, 21:00 boot screen ekranını geçtiktenn sonra kalıyor
ram uyuşmazlıgından yapabilir yada kasanın yan kapaklarını sök içine bir bak işlemcinin takılı oldugu yerin etrafından 8 ila 10 adet kondansatör vardır bunlardan şişik yada patlak olan varmı eger cevap evetse tavsiyem bordu sök ve kondansatörleri degiştirttir genelde 6.4 volt 1500 mikrofarttır tabi bu degerler degişr ancak idali budur bulamaz isen eş degeri yani 10 volt 1000 yada 1800 mikrofarata kadar çıkabilrsin ama bazı şeyleri göze alman gerek daha sonraki başka problemlerle karşışabilirsin ama bu güne kadar ben hiç rastlamadım
GOLDYEARS 03-01-2006, 21:03 benim sorunum: duvarkağıdını değiştiremiyorum. masaüstü özellikleri donmuş hiçbirşey yapamıyorum. Ya bir ayar ile oynadım yada bir bozukluk var. resimden belki sorunum anaşılır ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
http://img394.imageshack.us/img394/5901/pano024fy.th.jpg (http://img394.imageshack.us/my.php?image=pano024fy.jpg)
arkadaşım ekrankartını yeniden tanıtmayı denedinmi ancak genede masa üstü temaları gözükmesi gerek mutlaka temalarla alakalı bir ayarı degiştirmişsinizdir belkide program ekle kaldırın içinde bulunan windows programlarını kaldıra bileceginiz bir yer var oranın ayarlarından birini degiştirmiş olabilrsiniz
antibizans 04-01-2006, 16:04 c deki bazı dosyalarımı d kısmına yükledim.fakat sanırım deepfreze programım hepsini silmiş.sistemi 5-6 gün öncesine geri yükledim ama dosyalar içi boş geldi.ne yapmalıyım.(sistem win xp)
GOLDYEARS 04-01-2006, 22:30 dosya kurtarma programlarını dene ama sanmıyorumki hepsini kurtara bilesin hele birde deepfreze kullanıyorsan bu oldukça zor
DjCeheNNeT 05-01-2006, 18:19 :tflag: ram uyuşmazlıgından yapabilir yada kasanın yan kapaklarını sök içine bir bak işlemcinin takılı oldugu yerin etrafından 8 ila 10 adet kondansatör vardır bunlardan şişik yada patlak olan varmı eger cevap evetse tavsiyem bordu sök ve kondansatörleri degiştirttir genelde 6.4 volt 1500 mikrofarttır tabi bu degerler degişr ancak idali budur bulamaz isen eş degeri yani 10 volt 1000 yada 1800 mikrofarata kadar çıkabilrsin ama bazı şeyleri göze alman gerek daha sonraki başka problemlerle karşışabilirsin ama bu güne kadar ben hiç rastlamadım :tflag:
:tflag: öncelikle herkese merhabalar arkadaşımıın belirttiği hatayla ben defalarca karşılaştım ve sonunda çözümünü buldum. öncelikle sorun şu, elektrikler kesilince hdd kafası olurolmaz bir yerde kalıyor ve bu anda ne işlem yapıyorsan o işlemin diske yazılamaması ile birlikte boot zaraar görüyor. bunu da şöyle çözüyoruz xp cd sini takıp kuracakmış gibi başlatıyoruz bilgisayarı daha sonra gelen ilk ekranda "xp kurmak için entere basın" "onarmak için ""r"" tuşuna basın" vs. vs. yazıyor.burda r ye basıp bekliyoruz bilgisayar dos ortamına düşüyor ve işletim sistemi seçenekleri filan soruyo ekrandaki yönergelere göre açıyoruz sistemi daha sonra c:\windows> dizinine düşüyoruz işte işin önemli kısmı burası, önce komut satırına "fixmbr" yazıyoruz gelen ekrana e yazıp entere basıyoruz. o bittikten sonra "fixboot" yazıyoruz ve entere basıyoruz bu ekranda da e yazıp entere basıyoruz o da bittikten sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. bu kadar eğer sorun bu şeklde çözülmez ise arkadaşımızın dediği gibi donanım arızası var demektir ama eğer olduysa bu şekilde donanım arızası bulunmadığından emin olun. çünkü çok kullanılmış anakartlarda da kondansatör şişmesiyle karşılaşıyoruz ve sorunsuz çalışıyorlar. bunuda göz ardı etmemek gerek. yazı biraz uzun oldu biliyorum.okuyan herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım. :tflag:
mehmetcop 05-01-2006, 21:11 benim sorunum: duvarkağıdını değiştiremiyorum. masaüstü özellikleri donmuş hiçbirşey yapamıyorum. Ya bir ayar ile oynadım yada bir bozukluk var. resimden belki sorunum anaşılır ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/wallpaperenable.reg
bu registry girdisini ekle anında problem çözülür
Bestmucit 05-01-2006, 21:51 benim sorunum: duvarkağıdını değiştiremiyorum. masaüstü özellikleri donmuş hiçbirşey yapamıyorum. Ya bir ayar ile oynadım yada bir bozukluk var. resimden belki sorunum anaşılır ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
Arkadaşım senin sorununun çözümü BURADA (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=152136)
arkadaslar laptopa sp2 kurdum.fakat simdi ses aygıtı yok diyor.tabiki ses alamıyorum.acil yardım tesekkürler.
arkadaslar laptopa sp2 kurdum.fakat simdi ses aygıtı yok diyor.tabiki ses alamıyorum.acil yardım tesekkürler.
Laptopun Driver Cd sinden Ses driverinı yukleyin.
Aygıt Yoneticisinde ses ile ilgili hata göruluyorsa driver cdsini cd-rom a takın sürücüyü güncellestir secenegini tıklayın.
KOLAY GELSİN
ustalar şirketimizdeki ağa yeni bir bilgisayar eklemek istiyoruz nasıl yapabiliriz yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.
Mine expert 06-01-2006, 13:58 Merhaba, daha önceden programların daha hızlı çalışması için disk birleştirme diye bir bölüm vardı, son yüklediğim xp'de bu seçeneğe ulaşamıyorum, bulamıyorum, her zaman ki yerinde yok?.. Pc'yi hızlandırmam için başka neler önerebilirsiniz?..
p2 350 işlemci 192 ramn 20 hdd xp vardı adsl baglandı baglanalı adam edemedım format ladım 2 kez ama ıslemcı ınternet baglantısı baslayınca 100% oluyor bırde bazen bu sıstem gecersız ıslem yuruttu dıyor kapanıyor sebebı ne olabılır xp kullanmak zorun dayım
xp işletim sistemi olan pc nin kullanıcı şifreleri çocuklar degiştirip unutmuşlar bende kurulum cd si ile pc yi yeniden kurdum buraya kadar herşey normaidi ama daha sonra oyunları yüklediğimizde oyunların dosyalarını tam yüklediğimiz halde oyunları açmıyor bunun sebebi ne olabilir daha önce yani yeni kurulumdan önce oyunlarda hiç bir sorun yoktu yardımlarınızı bekliyoru m saygılarımla:help1:
belçikalı 07-01-2006, 00:26 Oyun Cd leri eger orjinal değilse?
Cd içinde olan Crak dosyadını ilgili bölüme kopyalayınız
Oyun Cd leri eger orjinal değilse?
Cd içinde olan Crak dosyadını ilgili bölüme kopyalayınız
cd ler orjinal *** lerinide giriyorum.aynı cd rkadaşımın pc de sorunsuz çalışıyor
hakan bafalı 07-01-2006, 12:02 :smiles2: :help1: :help1: :smiles2: ya babalar ben bi halt etim format attım fakat bilgisayar açıldıgında iki secenek veriyor eski formata hemen hoşgeldiniz yazısı cıkardı silmeye çalışıyorum yeni fortmat atıyorum ginede olmuyor yardımınıza ihtiyacım var şimdiden saolun
birde bana gelen hotmail lerde gelen ileti pps ise açmıyor ve açması gereken sayfanın başında ufak bi çarpı işareti var
belçikalı 07-01-2006, 15:14 cd ler orjinal *** lerinide giriyorum.aynı cd rkadaşımın pc de sorunsuz çalışıyor
Ekran Kartı Sürücülerini; Donanım Üreticisinin verdiği Cd den Full Yükle.
Xp nin Bulduğu Sürücüler Defaul olduğundan Bazı Oyunları çalıştırmıyor
Bi dene
Arkadaşlar benim XP profesyonel son bir kac gündür Mous dan ve Menual kasadan kapatmıyor.Beklemeye alırsam oturumu kapat dersem veya kasadan kapatma tuşunda elimi tutarsam kapatıyor.Gerıye yedekten yükleme yaptım,virus taraması trojan taraması yaptım birtürlü çözemedim.Bu konuda bilgi ve tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
http://img431.imageshack.us/img431/8946/hatamesaj23ku.png (http://imageshack.us)
arkadaşlar hangi program veya oyunu açarsam karşıma bu ekran geliyor bu neden kaynaklanıyor olabilir şimdiden teşekkürler
antibizans 07-01-2006, 23:32 kaydetmeden silinen dosyayı geri getirebirmiyim.çok önemli. yardım lütfen.
kaydetmeden silinen dosyayı geri getirebirmiyim.çok önemli. yardım lütfen.
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=108257
Adresindeki Programı Deneyin .Yardımcı Olabilir.
İyi Geceler.
arkadaşlar hangi program veya oyunu açarsam karşıma bu ekran geliyor bu neden kaynaklanıyor olabilir şimdiden teşekkürler
Bilgisayarınıza Birseyler bulasmıs Olabilir. spy-trojen virus taraması yapın.
(oynadıgınız oyunlar onlıne ise veya erotik ***** vs. gibi yerlerden birsey kapmıssanız çevirme yapmak istiyorsur.)
İyi Geceler
kosem_99 07-01-2006, 23:55 ustalar şirketimizdeki ağa yeni bir bilgisayar eklemek istiyoruz nasıl yapabiliriz yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.
biraz daha acik yazabilirseniz iyi olurdu. su anda hangi konumda oldugunuzu bilemeyiz. bastan anlatmaya yazarsan sayfalar dolusu yazmak gerekir. network hattiniz varmi? baglimi? isletim sisteminiz nedir? server varmi? v.s. v.s
kisaca bilgisayarinizin ethernet kartini network sisteminizdeki hub veya switch'e baglayip bilgisayarinizin ag ayarlarini sisteminize gore ayarlamaniz gerekecek. ip adresi, calisma grubu veya etki alani v.s.
kosem_99 07-01-2006, 23:56 Merhaba, daha önceden programların daha hızlı çalışması için disk birleştirme diye bir bölüm vardı, son yüklediğim xp'de bu seçeneğe ulaşamıyorum, bulamıyorum, her zaman ki yerinde yok?.. Pc'yi hızlandırmam için başka neler önerebilirsiniz?..
bilgisayarimi acip ordan birlestirmek istediginiz diske sag tiklayip ozellikleri secerek resimdeki butonu tiklamaniz yeterli.
http://img266.imageshack.us/img266/371/diskbirlestirme1sj.jpg (http://imageshack.us)
kosem_99 08-01-2006, 00:00 p2 350 işlemci 192 ramn 20 hdd xp vardı adsl baglandı baglanalı adam edemedım format ladım 2 kez ama ıslemcı ınternet baglantısı baslayınca 100% oluyor bırde bazen bu sıstem gecersız ıslem yuruttu dıyor kapanıyor sebebı ne olabılır xp kullanmak zorun dayım
bilgisayarinda spy veya trojanlar olabilir. internete baglaninca cikmasi bunu gosteriyor.
kosem_99 08-01-2006, 00:00 xp işletim sistemi olan pc nin kullanıcı şifreleri çocuklar degiştirip unutmuşlar bende kurulum cd si ile pc yi yeniden kurdum buraya kadar herşey normaidi ama daha sonra oyunları yüklediğimizde oyunların dosyalarını tam yüklediğimiz halde oyunları açmıyor bunun sebebi ne olabilir daha önce yani yeni kurulumdan önce oyunlarda hiç bir sorun yoktu yardımlarınızı bekliyoru m saygılarımla:help1:
ekran kartinizin driverini guncellemeniz bu sorunu giderebilir. bazi oyunlar xp'nin otomatik yukledigi ekran suruculeri ile calismayabiliyor.
kosem_99 08-01-2006, 00:05 :smiles2: :help1: :help1: :smiles2: ya babalar ben bi halt etim format attım fakat bilgisayar açıldıgında iki secenek veriyor eski formata hemen hoşgeldiniz yazısı cıkardı silmeye çalışıyorum yeni fortmat atıyorum ginede olmuyor yardımınıza ihtiyacım var şimdiden saolun
birde bana gelen hotmail lerde gelen ileti pps ise açmıyor ve açması gereken sayfanın başında ufak bi çarpı işareti var
yeni format atiyorum diyorsunuz ama sanirim atmiyorsunuz. hangi diske yukleyeceginizi sordugu ekrandan sonra gelen menude bir ihtimal diski oldugu gibi birak secenegini seciyorsunuz. fat32 veya ntfs bicimlendirme secenegini secerseniz acilista iki secenek gelmez.
pps dosyalarin acilabilmesi icin ya powerpoint programiniz olmasi gerekir - ki bu office paketi icinde bulunur - yada microsoft'tan ucretsiz sunulan power point viewer programini kurmalisiniz.
yakamoz37 09-01-2006, 10:06 Merhaba arkada_lar.Çok uzun bir süredir pc ile ugra_mama ramen ba_1ma daha önce hiç gelmeyen bir olay geldi.i_latim sistemini kurdum ve türkçe karekterlerin yerine ba_ka karekterler gelmeye ba_lad1.Yaz1mdan da anlad1g1n1z gibi.Bu sorunu nas1l halledebilirimm acaba.
SametCan 09-01-2006, 11:33 Merhaba arkada_lar.Çok uzun bir süredir pc ile ugra_mama ramen ba_1ma daha önce hiç gelmeyen bir olay geldi.i_latim sistemini kurdum ve türkçe karekterlerin yerine ba_ka karekterler gelmeye ba_lad1.Yaz1mdan da anlad1g1n1z gibi.Bu sorunu nas1l halledebilirimm acaba.
Ada-are ve spybot givi programlarla taratırsanız sorununuz düzelir...
saygılar..
yakamoz37 09-01-2006, 12:59 ama sistemi daha yeni kurmu_tum yinede taratay1mm1
wildrain 09-01-2006, 13:06 ama sistemi daha yeni kurmu_tum yinede taratay1mm1
Program ekle-kaldıra girip nav-excel adındaki programı ve varsa gözünüze çarpan Gain Hotbar Toolbar vs... Abuk subuk programları kaldırın birde spy virus taraması yaptırın... Kolay Gelsin...
merhaba windows xp işletim sistemimin üzerine windows vistayı kurdum bilgisayarım açılırken her iki sistemde listeleniyor vistayı seçip sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ama xp yi seçtiğimde monitor kararıyor ve oyle kalıyor uzun bir süre (birkaç kere olmak üzere) bekledim ama değişen birşey olmadı daha sonradan bilgisayarı formatlayıp once vistayı kurdum daha sonra ustune xp yi kurdum ama şimdi xp açılıyor vista açılmıyor aynı sorun çark etti yani "bilgisayarım/ özellikler/ gelişmiş/ başlangıc ve kurtama" bölümünden vistayı seçiyorum ama sonuc değişmiyor. bunun dışında vista klavyemi Q olarak doğru bicimde algılıyor ama türkçe karakterler yok ve birçok harfin veya simgelerin yerleri değişik bunu ayarlayabileceğim bir yer var (denetim masasından klavye ayarlarına baktım hiç bir seçenek yok) lütfen yardım.
Merhaba arkada_lar.Çok uzun bir süredir pc ile ugra_mama ramen ba_1ma daha önce hiç gelmeyen bir olay geldi.i_latim sistemini kurdum ve türkçe karekterlerin yerine ba_ka karekterler gelmeye ba_lad1.Yaz1mdan da anlad1g1n1z gibi.Bu sorunu nas1l halledebilirimm acaba.Arkadasım klavye ayarlarını türkçe olarak seç baska diller varsa abd vs.. gibi onları kaldır buyuk ihtimalle düzelir. Klavye ayarlarına baslat / ayarlar / denetim masasından ulaşabilirsin.
zeki-padır 11-01-2006, 11:10 xp home şifre ihtiyacım var
zeki-padır 11-01-2006, 11:13 bilgisayarım açılırken [ilk]acılırken şifre sormasını istiyorum bu konuda yardım
kararasim 11-01-2006, 12:58 je cd sini nasıl oluşturabilirim oluşturmak için hangi proğram gerekli
kararasim 11-01-2006, 13:00 imaje cd si oluşturmak için hangi proğram gerekli
xp home şifre ihtiyacım var
Forum Kuralları Geregi *****-Patch-Seri No vs. Vermek Ve İstemek Yasaktır.
bilgisayarım açılırken acılırken şifre sormasını istiyorum bu konuda yardım
bilgisyarınızAcılırkenSifre Sormasını istiyorsanız Biostan Set Password Yapacaksınız.
Asagıdaki Adresten Yardım Alabilirsiniz.
[I]http://www.lockdown.co.uk/?pg=biospsw&s=articles#fn1
http://deepthought.ena.si/logo/bios/award.png Set user Password.
je cd sini nasıl oluşturabilirim oluşturmak için hangi proğram gerekli
Mesajımızı Hatalı Postalamıssak http://www.turkeyforum.com/satforum/images/buttons_tr/edit.gif Ye Tıklayarak Düzenleyebilir Tekrar Yollayabilirsiniz.
imaje cd si oluşturmak için hangi proğram gerekli
Windows Xp Imaj Cs si olusturmak için.
Boot.img (Microsoft Corporation.img) Dosyasını Cıkarmak İçin IsoBuster.
yıne Boot Cd Yi Yakmak İçinde Neroyu Kullanabilirsiniz.
Cd Yakma İşlemi İçin de
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=63159 Adresindeki CD OLUSTURMA baslıgı Altından Yardım Alabilirsiniz.
Kolay Gelsin.Hayırlı Bayramlar.
yakamoz37 11-01-2006, 23:01 arkadaşlar sorunumu dediğiniz yöntemleri kıllanarak çözdüm teşekkür ederi.
selam arkadaşlar arkadaşımın hp laptabı açılışta nfst dosyası eksik herhangibi bir tuşa basın diyor tuşa basıyoruz aynı mesajı tekrarlıyor fakat açılmıyor sebebi ne olabilir
şimdiden herkese teşekkürler
sevgili dostlar internetten masa üstüne bir tane zipli dosya indirdim dosyayı aç dediğimde açıyor fakat silmeye kalktığımda yada mause ile sağ tıkladığımda bilgisayar kilitleniyor bu dosyayı nasıl temizlerim teşekkürler
DJ BURAK 13-01-2006, 13:17 sevgili dostlar internetten masa üstüne bir tane zipli dosya indirdim dosyayı aç dediğimde açıyor fakat silmeye kalktığımda yada mause ile sağ tıkladığımda bilgisayar kilitleniyor bu dosyayı nasıl temizlerim teşekkürler
unlocker isimli küçük bir programla silebilirsin. sağ tıkladığında görürsün. başında yıldız işareti vardır. ona tıkladığında silmek isteyip istemediğini sorar. veya sana o dosyanın ne ile çalıştığını gösterir.
DJ BURAK 13-01-2006, 13:20 selam arkadaşlar arkadaşımın hp laptabı açılışta nfst dosyası eksik herhangibi bir tuşa basın diyor tuşa basıyoruz aynı mesajı tekrarlıyor fakat açılmıyor sebebi ne olabilir
şimdiden herkese teşekkürler
başlangıç disketi veya cd'si varsa onlarla çalıştırın. açılışta delete tuşuna basarak ayarlardan başlangıcınızı değiştirin. (cd ise 1. sıraya cd, disket ise 1. sıraya disket ayarlayın. resetleyin.)
sonra pc içini kontrol edin. mesela hard diskleri görüyor mu? eğer görmüyorsa biçimlendirmeniz gerekebilir.
slm lar demek isterim ilk önce üstadlar
ben de ki PC de iki kullanıcı var ve ben alt kullanıcıyı kullanıyorum.
ana kullanıcını şifresini tamamen bilmiyoruz.
ana kullanıcı bizim kullandığımız kullanıcınıın bütün girişlerini kitlediğinden hiçbir program yükleyemiyoruz.
bende XP'nin şifre çözeri var ama dili ing olunca kullanamadık.bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürler dj burak yardımların için saol
fenerli19071968 13-01-2006, 22:44 ustalar acil yardım lütfen
klavyemde sorun var harflerin yeri degişmiş nasıl düzelir.tuşları sökmedim ama sorunu anlayamadım f klavye kullanıyorum sistem xp
teşekkür edrim şimdiden
fenerli19071968 13-01-2006, 22:54 ustalar yardım edin ya ne olursunuz
unlocker isimli küçük bir programla silebilirsin. sağ tıkladığında görürsün. başında yıldız işareti vardır. ona tıkladığında silmek isteyip istemediğini sorar. veya sana o dosyanın ne ile çalıştığını gösterir.
sevgili dj burak yazdığım yazıda belirttiğim gibi mouse ile sağ tıkladığımda da kilitleniyor
DJ BURAK 13-01-2006, 23:35 o zaman bilgisayarı güvenli modda çalıştırarak dene...
ikisindede aynı şekilde kilitleniyor şimdi işler karıştı
1-kendiliğinden explorer açılıyo
2-ekranda (masaüstü)spyware infection yazısı kaldı
3- hiç bir türlü o dosya silinemiyor
4-birazdan format atmayı düşünüyorum
5-system mechanic, tuneup, sistem geri yükleme, anti spyware, cleanup, bu programlar da temizlememe yardımcı olamadı
kendiliğinden açılan explorer
http://www.buyer-shabit.com/normal/yyy102.html
DJ BURAK 13-01-2006, 23:45 http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=158020&highlight=infection
burayı incelemeden format kararı alma...
DJ BURAK 13-01-2006, 23:47 http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=152136
buraya da bak.
ustalar acil yardım lütfen
klavyemde sorun var harflerin yeri degişmiş nasıl düzelir.tuşları sökmedim ama sorunu anlayamadım f klavye kullanıyorum sistem xp
teşekkür edrim şimdiden
Arkadaşım başlat /ayarlar / denetim masası / klavye bolumunden sadece kullandığın klavye cinsini seç diğerlerini kaldır türkçe f yada q hangini kullanıyorsan...
sevgili dj burak her şey belirtilen yol ile spysherif denen illet temizlendi. fakat tek bir sorun kaldı explorer kendi kendine açılıyor ve şu poker oyunu ile ilgili site açılıyor yok etmenin yolu varmıdır?
zeki-padır 14-01-2006, 19:38 benimde bir sorunum var. Araçlar ivmesindeki internet seçenekleri genel giriş sayfasındaki adres bölümü aktif değil adres seçeneğinin altındaki uç kutuda sönük nasıl aktif yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz zeki-padir@hotmail.com
zeki-padır 14-01-2006, 19:59 merhaba xp kullanıyorum windows sayfasındaki araçlar sekmesinde internet seçeneklerinde genel bölününde giriş sayfası olarak adres yazdığımız bölüm ve altındaki üç kutuda aktif değil yani sönük nasıl aktif yapabilirim zeki-padir@hotmail.com
merhaba xp kullanıyorum windows sayfasındaki araçlar sekmesinde internet seçeneklerinde genel bölününde giriş sayfası olarak adres yazdığımız bölüm ve altındaki üç kutuda aktif değil yani sönük nasıl aktif yapabilirim zeki-padir@hotmail.com
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=158875
Adresini İnceleyin.
İyi Geceler.
zeki-padır 14-01-2006, 21:07 teşekürler SAKLCA verilen adresten sorunumu çözdüm
ustalar biraz acil yardım;
ben de ki PC de iki kullanıcı var ve ben alt kullanıcıyı kullanıyorum.
ana kullanıcını şifresini tamamen bilmiyoruz.
ana kullanıcı bizim kullandığımız kullanıcınıın bütün girişlerini kitlediğinden hiçbir program yükleyemiyoruz.
bende XP'nin şifre çözeri var ama dili ing olunca kullanamadık.bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
maketM@hotmail.com
selam arkadaşlar ya benim bilgisayara format atmak istiyorum daha önce xp yüklü olarak almıştım ne olduysa bozuldu format atayım diyordum ama xp ayarlarını yükle diyince bilgisayarra takılı bir hardisk bulunamadı yazıyor ama windows 98 yükleniyor onu yükledim oldu ama driverlerini tanıtamadım bu kezde ayrıyeten d bölümü nü 98 de göstermiyor ne olmuş olabilir bilgisi olan varmı fikir verirseniz yardım ederseniz sevinirim teşekkürler
DJ BURAK 15-01-2006, 16:54 selam arkadaşlar ya benim bilgisayara format atmak istiyorum daha önce xp yüklü olarak almıştım ne olduysa bozuldu format atayım diyordum ama xp ayarlarını yükle diyince bilgisayarra takılı bir hardisk bulunamadı yazıyor ama windows 98 yükleniyor onu yükledim oldu ama driverlerini tanıtamadım bu kezde ayrıyeten d bölümü nü 98 de göstermiyor ne olmuş olabilir bilgisi olan varmı fikir verirseniz yardım ederseniz sevinirim teşekkürler
başlangıçta siyah ekrandayken delete tuşuna basarak bios ayarlarına gir. orada hdd görünüyorsa sorun yoktur. sonra xp cd si ile temiz bir format atabilirsin. format esnasında diski böl, ve bölümü sil seçeneklerini uygularsan daha iyi olur.
Bilgisayar özelliklerinde;
Microsoft Windows
Home Edition
Versiyon 2002
service peck 2
yazmaktadır. İlk açılma esnasında henüz windows logosu görünmeden ekranın en üst sol tarafında "geçersiz boot ini. dosyası" ve "Windows kaynağından ön yükleme yapılıyor"yazıları çıkıyor.Bu "geçersiz boot ini. dosyası" yazısı bir sorun olduğunu mu gösterir.Geçenlerde pack_vista_inspirat 1.1 adında Windows ögelerinin görünümünü değiştiren bir program kurmuştum.Acaba bu sebeple olurmu?
Saygılar.
bios ayarlarına girdim hardisk görünüyor ama yükleme sırasın xp cd sini takınca yüklemek için enter e basın yazısına kadar gidiyor denetleyerk en son entere basıyorum hardisk yok diyor anlayamadım nwdir sorun sizce
selam arkadaşlar ya benim bilgisayara format atmak istiyorum daha önce xp yüklü olarak almıştım ne olduysa bozuldu format atayım diyordum ama xp ayarlarını yükle diyince bilgisayarra takılı bir hardisk bulunamadı yazıyor ama windows 98 yükleniyor onu yükledim oldu ama driverlerini tanıtamadım bu kezde ayrıyeten d bölümü nü 98 de göstermiyor ne olmuş olabilir bilgisi olan varmı fikir verirseniz yardım ederseniz sevinirim teşekkürler
Daha Once NTFS olarak biçimlendirilen surucu win98 ve Wim Me Ailesinde FAT32 dosyalama sistemı kullanıldıgı ıcın gorülmez.
Xp ayarlarını yukle nedemek :confused: anlamadım
boot ozellıkli xp cdnzi boot cdromunuza yerlestirin.
pc yı tekrar baslatın.
kuruluma devam etmek için bir tusa basın uyarusı geldiginde tusa basın ve kurulum ekranına gecin sonra mavi ekranda sozlesmeyi F8 ile kabul edin . yukleme yapa cagınız surucunuzu secin biçimlendirin.
XP kurulumu onemlı konu baslıkları altında mevcut oradana yardım alabilirsiniz.
KOLAY GELSİN
teşekkür ederim arkadaşım ama yükleme ye geçecek hardiski tanımıyorki xp cd sini yakınca bir tuşa basın diyor basıyorum tarama yapıyor sonra ne yapmak istiyorsunuz diyor onarmak için r ye yüklemek için entere falan basın diyor her ikisinide denedim basar basmaz yükleyecek bir sabit disk bulunamadı yazısı geldi f8 nerde onu bilemedim anlamadım arayı sayın hocam
ya ben xp cd sini koyuyorum ondan sonra denetlemeye geçiyor sonundada yüklemek için entere yada onarmak için r ye basın diyor her ikisinide denedim ama olmuyor yükleyecek bir harddisk bulamadı diyor ne yapmalıyım bu f8 nerde oluyorki yüklerken anlamadım o bölüm seçi hiç göremiyorum zaten yüklemek yada biçimlendirmek için
boot özellikle xp cd si ne demek
acaba sayın hocam
DJ BURAK 15-01-2006, 17:20 ya ben xp cd sini koyuyorum ondan sonra denetlemeye geçiyor sonundada yüklemek için entere yada onarmak için r ye basın diyor her ikisinide denedim ama olmuyor yükleyecek bir harddisk bulamadı diyor ne yapmalıyım bu f8 nerde oluyorki yüklerken anlamadım o bölüm seçi hiç göremiyorum zaten yüklemek yada biçimlendirmek için
şimdi sana desem ki; win 98 ile aç. sonra xp'nin tanımadığı hdd bölümünün üzerine sağ tıklayıp biçimlendir...
ama bu biraz daha tehlikeli. :smiles24:
farklımı bunlar xp cd leri yada yada boot cd romm
tehlikesi nedir biçimlendirmemi sadece sorun sizce acaba
DJ BURAK 15-01-2006, 17:23 tehlikesi nedir biçimlendirmemi sadece sorun sizce acaba
eğer win 98 in kurulu olduğu bölümse tehlikelidir.
win 98 e format atayım sonra biçimlendirme yapma imkanm varmı peki
bu hardiski bölerken f disk nasıl yapılıyor acaba xp de
sanırım çözemedik bu konuyu arkadaşlar teşekkürler yinede her şey için
blueexwhite 16-01-2006, 10:04 arkadaslar aver tv cartimla kaydettigim goruntuyu baska bilgisayarda calistiramadim format uygun degil uyarisi geliyor bunu nasil goruntulerim saygilar.
DJ BURAK 16-01-2006, 10:13 kazaa media codec gibi bir codec yüklü olması lazım... dosyanın uzantısı nedir???
blueexwhite 16-01-2006, 10:24 avi diyor windov98 kullaniyorum
blueexwhite 16-01-2006, 10:27 pardon devaminda mwv1 diye devam ediyor bir iki media programla denedim olmadi saygilar
DJ BURAK 16-01-2006, 10:32 forumda arama yaptırarak, bilgisayara kazaa media codec yükleyin. açacaktır...
blueexwhite 16-01-2006, 11:55 arkadasim ben bu codegi bulamadim formda yonlendirebilirmisiniz lutfen selamlar
DJ BURAK 16-01-2006, 11:58 BURADAN DEVAM EDİN... (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=124180&highlight=kazaa+lite)
merhaba
xp ye şifre koyduk ve unuttuk.bu makinayı nasıl açabilirim
SametCan 17-01-2006, 10:38 merhaba
xp ye şifre koyduk ve unuttuk.bu makinayı nasıl açabilirim
ilk açılışa mı koydunuz? System açılışına.
Eğer böyleyse pili çıkartın biraz bekleyin ya da pilin yanındaki jumper 1-2 ise 2-3 yapın.
Eğer windowsa koyduysanız;
Bilgisayarınızı güvenli kipte açın.Denetim masasından kullanıcı hesaplarna girin ve şifrenizi düzeltin.
saygı ve sevgiler..
SametCan 17-01-2006, 10:40 bu hardiski bölerken f disk nasıl yapılıyor acaba xp de
Burada resimli anlatım var..
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=96881
saygı ve sevgiler..
arkadaşlar biosu kullanarak xp nasıl cdrom dan başlatarak yükleme yapabilirim bilen arkadaşlar varsa acele cevaplarını bekliyorum selamlar
DJ BURAK 17-01-2006, 16:02 başlatırken deleteye basacaksın. siyah ekranda bios ayarlarına gireceksin. sıralama olarak hdd ilk sıradaysa cd rom sürücüsü olarak ayarlayacaksın...
zeki-padır 17-01-2006, 23:24 benim sorunum herhangi bir dosyanın adını değiştirdiğimde bu dosyanın uzantısı değiştiğinde düzgün çalışmayabilir mesajı veriyor değiştir yapınca örneğin setup dosyası ise metin dosyası gibi görünüyor ve dosya çalışmıyor virüs ve spam tarayıcılarla arattım{adawere,kaspkaynaklanmıyor sorunum düzelmedi dosya adı uzantısını değiştirirseniz,dosya kullanılmayabilir gerçekten değiştirmek istiyormusunuz?EVET HAYIR şeklinde mesaj çıkıyor. eğer evet dersem dosya icerği değişiyor ne tür dosysa olursa olsun bir daha kullanılmaz oluyor
yardımlarınızı bekliyorum tşk.
[/arkadaŞlar Bİlgİsayar Da Yenİ İŞletİm Sİstemİ Olarak Wİn Xp Sp2 YÜklÜ Fakat Normal CaliŞmami Etkİlemİyor Ancak Kopyalanacak Dosyalari Maus La İŞaretleyerek Kopyalanacak BÖlgede Gezİndİgİm De Maus YavaŞliyor Sankİ VİrÜs VarmiŞ Gİbİ Oluyor.maus U YavaŞlatiyor Bunun Sebebİnİ Bulamadim Terar Format Atip YÜklememe Ragmen Aynen Devam Edİyor
Ne Yapmam Gereklİ Anlayan Var İse Memnun Olurum.İlgİlİ ArkadaŞlara TŞk Ederİm
İLKER484 18-01-2006, 17:06 :help1: :help1: :help1: :help1: :help1: :help1: :help1: :help1: :help1:
Merhaba arkadaşlar benim win98 kurulu bir bilgisayarım var.Probelem şu başlat menüsünden bilgisayarı kapat diyorum.Ama kapatmıyor.Ekranda WİNDOWS KAPANIYOR...Yazısı takılı kalıyor.Bunu nasıl çözebilirim?İlkgilenirseniz sevinirim...Şimdiden TEŞEKKÜRLER...:tflag:
benim sorunum herhangi bir dosyanın adını değiştirdiğimde bu dosyanın uzantısı değiştiğinde düzgün çalışmayabilir mesajı veriyor değiştir yapınca örneğin setup dosyası ise metin dosyası gibi görünüyor ve dosya çalışmıyor virüs ve spam tarayıcılarla arattım{adawere,kaspkaynaklanmıyor sorunum düzelmedi dosya adı uzantısını değiştirirseniz,dosya kullanılmayabilir gerçekten değiştirmek istiyormusunuz?EVET HAYIR şeklinde mesaj çıkıyor. eğer evet dersem dosya icerği değişiyor ne tür dosysa olursa olsun bir daha kullanılmaz oluyor
yardımlarınızı bekliyorum tşk.
Neden dosyanın uzantısını değiştirmeye kalktığınızı anlamıyorum. O dosya o uzantı ile çalışması için yapılmış tabiki uzantısını değiştirirseniz çalışmaz.
Saygılar...
arkadaşlar ben NERO.(CD kopyalama) programının nasıl kullanıldığını soracaktım bana anlatırmısınız.
@ercie forumda nero kullanımını anlatan çok kapsamlı bir konu var.Nero kullanımı diye forumda aratırsan eminimki bulursun.
Saygılarımla
bilgisayarımda wın 98 yüklü birde başka programlar yüklü sadece wın98 kaldırıp diger proğramlar silinmesin istiyorum.ve tekrardan o programların üstüne wın 98 yada xp yüklerim.bu işlemi nasıl yaparım. programlara zarar vermeden.bilgilere ve muhasebe kayıtlarına
GOLDYEARS 19-01-2006, 21:32 bilgisayarımda wın 98 yüklü birde başka programlar yüklü sadece wın98 kaldırıp diger proğramlar silinmesin istiyorum.ve tekrardan o programların üstüne wın 98 yada xp yüklerim.bu işlemi nasıl yaparım. programlara zarar vermeden.bilgilere ve muhasebe kayıtlarına
bu işlem benim bildigim kadarıyla imkansız çünki senin makinana kurdugun bütün programların bir parçası windowsun içine atıyor bunu silip yeniden işletim sistemi kursanız bu sefer program dursada çalışmaz yada en azından office programları çalışmaz buna eminim illa yeniden kurman gerekir bilen arkadaş varsa yazsında bende ögreneyim
kartal fanatiği 20-01-2006, 21:56 s.a arkadaşlar: bilgisayaım win 98 açılışta:
Old Virüs Definition File
the virus definition file used is more than 30 days old.
Updating to a new virus definition file will help catch the most recent viruses.
don't remind me again until after next update.
diyor nasıl giderebilirim.
DJ BURAK 20-01-2006, 22:54 s.a arkadaşlar: bilgisayaım win 98 açılışta:
Old Virüs Definition File
the virus definition file used is more than 30 days old.
Updating to a new virus definition file will help catch the most recent viruses.
don't remind me again until after next update.
diyor nasıl giderebilirim.
hangi antivirüs programını kullanıyorsan onun sitesine gidip güncelleme kontrolü yapacaksın arkadaşım.
bilgisayarımda wın 98 yüklü birde başka programlar yüklü sadece wın98 kaldırıp diger proğramlar silinmesin istiyorum.ve tekrardan o programların üstüne wın 98 yada xp yüklerim.bu işlemi nasıl yaparım. programlara zarar vermeden.bilgilere ve muhasebe kayıtlarına
arkadasim.
bu islemi yapma amacin sanirimi isletim sistemindeki hatalarin giderilmesi.
Eger buysa 98 isletim sistemini Cd ye koy. Pc yi cd romdan calistir. 98 sana ne yapmak istedigini soracaktir. Sende sadece sistemi degistirecegin bolumu isaretlersen elindeki bilgiler ve programlar kalir. Hatta masa ustundeki resim bile degismez. Ne yapmak istedigini soran soruyu gordugunde begenmezsen yada cesaret edemezsen cikabilirsin.
saglicakla
Muharremedgu 21-01-2006, 15:16 Windows 98 başlangıç diski lazım olan arkadaş varmı
Windows 98 başlangıç diski lazım olan arkadaş varmı
http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm
Adresinden İndirebilirsiniz.
GLAMDRING 23-01-2006, 00:29 Herkese merhaba;
İki ayrı partition'a iki xp kurmuştum zamanında (ihtiyaçtan). Şimdi biri c de diğeri d de olan işletim sistemlerinden d de olanı format atmadan uninstall yapmanın bir yolu var mıdır acaba. Selamlar saygılar
Uninstall Olayı Diye Birsey Olmaz . İçerigini Silmek İstiyorsanız Biçimlendireceksiniz.C Deki Windowsu Açtıdınızda D Sücüsü(Gözüküyorsa(Fat Sistem Ntfs Yi Görmez -Ntfs Fat ı Görür.)) Üzerinde Sagtus Yapıp Biçimlendirin.
GLAMDRING 24-01-2006, 01:45 Uninstall Olayı Diye Birsey Olmaz . İçerigini Silmek İstiyorsanız Biçimlendireceksiniz.C Deki Windowsu Açtıdınızda D Sücüsü(Gözüküyorsa(Fat Sistem Ntfs Yi Görmez -Ntfs Fat ı Görür.)) Üzerinde Sagtus Yapıp Biçimlendirin.
İlgin için teşekkürler arkadaşım ama C fat ve Ntfs olan Dyi görüyor aynızamanda biçimlendirlendirme durumuna kadar herşey normal. ancak amacım içeriği silmek değil işletim sistemini kaldırmak istıyorum. D sürücüsündeki sistemin kurulu alduğu directory 'i silersem açılışta karşıma çıkan ekranda sorunla karşılaşmamak için mbr yi tekrar yapılandırmak yeterli olur mu yada buna gerek kalır mı? Saygılar selamlar...
Merhaba
1 hafta önce bilgisayarıma format atmıştım ve kullanıyordum taki bu sabaha kadar bu sabah bilgisayarımı açtığımda windows açılmadı windows yazısından sonra siyah ekranda kalıyordu daha sonrada resetleyip açmaya çalıştığımda windows başlatılamadı güvenli kipte mi başlasın olağan şekildemi başlasın gibi yazılar çıktı güvenli kipte başlatmayı denedim yine açılmadı siyah ekranda kaldı windows cd sinden onarma yapayımda c de kalan dosyalarımı kurtarayım dedim buna olmadı en sonunda format atmak zorunda kaldım dün bilgisayarı kapatana kadar herşey normaldi hatta kapatmadan önce virüs ve spy taramasıda yaptırmıştım ve hiç birşey bulamamıştı sizce sorun neden kaynaklanmış olabilir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Merhaba arkadaşlar, geçen gün bilgisayara format atıldı. Sorunum şu, format atılmadan önce internete direkt olarak girip çıkıyordum. Fakat format sonrasında, bilgisayar her açılış ve kapanışında web sayfa eşitlemesi yapıyor. bu bir müddet sürüyor, ve beklemek zorunda kalıyorsunuz. Sanırım bu ayarlar ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.
merhaba arkadaşlar benimde bir sorunum var örnrğin email veya başka bir sayfa açarken sayfa görüntülenemiyor ibaresi çıkıyor bunu nasıl düzeltebilirim çok şey yaptım ama başarılı olamadım saygılar....
sbayyigit 25-01-2006, 23:42 Herkese merhaba;
İki ayrı partition'a iki xp kurmuştum zamanında (ihtiyaçtan). Şimdi biri c de diğeri d de olan işletim sistemlerinden d de olanı format atmadan uninstall yapmanın bir yolu var mıdır acaba. Selamlar saygılar
hangi sürücüdeki windows u kullanmayacaksan oradaki windows dizinini silip açılışta da çıkmamasını sağlarsan sanırım istediklerin olur
bunun için önce hangi işletim sistemini kullanmak istiyorsan başlangıçta onu seç ve istemediğin windows dizinini bulup sil. ardınan kullanmak istemediğin işletim sisteminin başlangışta seni rahatsız etmemesi için.
Masaüstünde Bilgisayarım sağ tıkla/özellikler/gelişmiş/Başlangıç ve kurtarma seçeneği bölümünden Ayarlar tıkla açılan boot penceresinden hangi işletim sistemini kullanmak istemiyorsan ona ait satırı sil.
Bu konu forumda çok kez anlatıldı arama yaparsan bulursun ama bu işlemleri yaparken dikkat et.
Kolay gelsin
İyi geceler arkadaşlar. Benim sorunum hotmail ve yaho mailde kullanıcı ve şifreyi yazdıktan sonra sayfa görüntülenemiyor çıkıyor. Ama bunların dışında her sayfaya girebiliyorum. Bu nasıl iştir acaba? Yardımınız için şimdiden teşekkürler!!!
compuman 26-01-2006, 10:42 İyi geceler arkadaşlar. Benim sorunum hotmail ve yaho mailde kullanıcı ve şifreyi yazdıktan sonra sayfa görüntülenemiyor çıkıyor. Ama bunların dışında her sayfaya girebiliyorum. Bu nasıl iştir acaba? Yardımınız için şimdiden teşekkürler!!!
Görünüm - Dil kodlaması- otomatik seç ve türkçe(ISO) seçili değiştir. Açmazsa ingilizce seç.
acemi1968 26-01-2006, 17:03 :smiles20: arkadaşlar benim problemim işyerimde 10 bilgisayarın bulunduğu bir ağ mevcut bilgisayarlardan bir tanesi server ve patronda ikincisi benim diğer arkadaşların ise internetleri olmadan sadece basit bir proğramı serverdan kullanıyorlar ama patron bu bilgisayarları internete açmayı tek bir şartla kabul ediyor o da hem kullandığı proğrama zarar getirecek virüs bulaşmaması ve bilgisayarların çökmemesi (daha önce kısa süreli internet kullanımında 2 bilgisayar çökmüştü.)( ne yazıkkı insanlar acemi olunca her yere herşekilde girip sistem dosyalarını silmişlerdi ve virüs bulaştırmışlardı 2 virüs proğramı ile virüsten ancak kurtulabilmiştim.):help1:
Xp Dekİ Bİldİrİmlerdekİ Ögelerİnasil Sİlerİm.
shotokancı 26-01-2006, 20:30 sayın temel reis kardeş bu sorunu otomatik güncellemeleri kapatarak çözebilirsin bilgisayarım ikonuna sağ tıklayarak ordan özelliklere gir ve otomatik güncellemeleri kapat saygılar
shotokancı 26-01-2006, 20:49 :smiles20: arkadaşlar benim problemim işyerimde 10 bilgisayarın bulunduğu bir ağ mevcut bilgisayarlardan bir tanesi server ve patronda ikincisi benim diğer arkadaşların ise internetleri olmadan sadece basit bir proğramı serverdan kullanıyorlar ama patron bu bilgisayarları internete açmayı tek bir şartla kabul ediyor o da hem kullandığı proğrama zarar getirecek virüs bulaşmaması ve bilgisayarların çökmemesi (daha önce kısa süreli internet kullanımında 2 bilgisayar çökmüştü.)( ne yazıkkı insanlar acemi olunca her yere herşekilde girip sistem dosyalarını silmişlerdi ve virüs bulaştırmışlardı 2 virüs proğramı ile virüsten ancak kurtulabilmiştim.):help1:
:tflag:server bilgisayarından internete girmeseniz veya bilmediyiniz bişeyler yüklemeseniz problem olmaz virüs durup dururken gelipte yerleşmez ancak email ile ve internet sayfaları ile bulaşır antivirüs programlarınında gözünden kaçan geliştirilen virüsler olabilir ve görevleride hemen hemen aynıdır (casusluk şifre ve benzeri bilgi çalmak )genelde sistemi yavaşlatırlar ama bazıları varki sinsidir ancak güncel antivirüsler bunların hakkından gelir.saygılar:tflag:
başlangıç ögesinde gösteren disk yetersizi nasıl kaldırırım.disk fazla oldugu halde hata veriyor.
benim sorunum su hhd de klasorlerde filmler var bunlari nero ile dvd ye klasor seklinde kayıt ediyorum sonra neroyu tamamen kapatiyorum. ama klasoru silmek istedigimde sanki klasor adını degistiremiyorum ve silemiyorum ama icindekileri silebiliyorum. makina restart olunca duzeliyor. makinamda virus veya trojan yok. kilitlenme veya baska bir sorun da yok.sebep nedendir bilen varsa
murat9999 26-01-2006, 23:31 merhaba bende xp yüklü hotmail sayfasından maillerime bakamıyorum. sayfa açılmıyor bazı internet sayfaları da açılmıyor sebebi nedir acaba teşekkürler. güvenlik ayarları olabilir mi ? nasıl düzeltirim teşekkürler
benim sorunum su hhd de klasorlerde filmler var bunlari nero ile dvd ye klasor seklinde kayıt ediyorum sonra neroyu tamamen kapatiyorum. ama klasoru silmek istedigimde sanki klasor adını degistiremiyorum ve silemiyorum ama icindekileri silebiliyorum. makina restart olunca duzeliyor. makinamda virus veya trojan yok. kilitlenme veya baska bir sorun da yok.sebep nedendir bilen varsa
UNLOCKER (Demırkoparan acıklaması )
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=1680360&highlight=unlocker#post1680360
adresindeki programla halledebilirsiniz.
başlangıç ögesinde gösteren disk yetersizi nasıl kaldırırım.disk fazla oldugu halde hata veriyor.
Saatin Ordakı Windows Uyarı Balonunu/larını Diyorsanız.
Regedit ile balonlardan kurtulalım
REGEDIT'i çalıştırın ve alttaki anahtarı bulun:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Advanced,
"Advanced" üzerine sağ-tık>"New" -> "DWord Value" :
http://www.turkcenet.org/wown_res/gif_wxp/balloon1.gif
Yeni alt anahtarın ismini "EnableBallonnTips", değerini ise"0" yapın:
http://www.turkcenet.org/wown_res/gif_wxp/balloon2.gif
iyi Geceler
başlangıç ögesinde gösteren disk yetersizi nasıl kaldırırım.disk fazla oldugu halde hata veriyor oşekilde yaptımı halde kalkmadı aynı hata d deki disk halanı tetersiz diyor.saklıca kardeşime saatin ilersindeki
merhaba arkadaşlar benimde bir sorunum var örnrğin email veya başka bir sayfa açarken sayfa görüntülenemiyor ibaresi çıkıyor bunu nasıl düzeltebilirim çok şey yaptım ama başarılı olamadım saygılar....
benim soruna bir çare bulabilen yok galiba yardımcı olabilecek varmı arkadaşlar yazmayı unuttuğum bir şey daha sp 2 li xp bu sorunu yaratıyor
benim soruna bir çare bulabilen yok galiba yardımcı olabilecek varmı arkadaşlar yazmayı unuttuğum bir şey daha sp 2 li xp bu sorunu yaratıyor
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=1705182
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=156838
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=145256http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=1697705
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=133803
Sayfalarını inceleyin yardımcı olabilir.
teşşekürler dostum bir bakayım inşallah çözerim sorunu saygılar....
UNLOCKER (Demırkoparan acıklaması )
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=1680360&highlight=unlocker#post1680360
adresindeki programla halledebilirsiniz.
tesekkurler
halilertan73 28-01-2006, 01:17 Arkadaşlar size bir sorum olacak ben buişlerde acemiyim daha önce uydu cihazıma yazılım atmıştık daha sonra kendim denedim ama atamadım sorunu kabloda sandım başka bir bilgisayarda denedim sorun çıkmadı acaba benim port çıkışlarındamı sorun var nasıl çözerim yardım ederseniz sevinirim.:wave: :wave:
Arkadaşlar size bir sorum olacak ben buişlerde acemiyim daha önce uydu cihazıma yazılım atmıştık daha sonra kendim denedim ama atamadım sorunu kabloda sandım başka bir bilgisayarda denedim sorun çıkmadı acaba benim port çıkışlarındamı sorun var nasıl çözerim yardım ederseniz sevinirim.:wave: :wave:
bu soruyu receiverinizin markasının ilgili olduğu topikte sorarsanız daha sağlıklı ve doğru bilgi alırsınız
sevgiler saygılaR
Arkadaşlar size bir sorum olacak ben buişlerde acemiyim daha önce uydu cihazıma yazılım atmıştık daha sonra kendim denedim ama atamadım sorunu kabloda sandım başka bir bilgisayarda denedim sorun çıkmadı acaba benim port çıkışlarındamı sorun var nasıl çözerim yardım ederseniz sevinirim.:wave: :wave:
:warn: biostan comport ların acık oldugundan emin olun
Acıksa
Baslat >> Denetim masası >> Sistem >> Donanım >>> aygıt yoneticisi
Baglantı Noktaları Sekmesinden
Com Portları (COM1 - COM2 )üzerine sagtus yapıp Kaldır deyin. Pc Yı Kapatıp Acın
Tekrar Yuklenecek Daha Sonra Yazılım Atmayı Deneyin.
SametCan 28-01-2006, 10:30 :warn: biostan comport ların acık oldugundan emin olun
Acıksa
Com Portları (COM1 - COM2 )üzerine sagtus yapıp Kaldır deyin. Pc Yı Kapatıp Acın
Bunlarda olmazsa En son olarak comportları değiştirin.
sevgiler..
Çok kıymetli,yardımsever ustalarım.XP bilgisayarımda windows media player'i açamıyor ve yeniden kuramıyorum.''İÇ UYGULAMA HATASI OLUŞTU''yazıyor.''Sistem Geri Yükleme ''basınca sadece beyaz bir sayfa çıkıyor.Sistemi geri döndüremiyorum.''A R A' tıklayınca da aynı şekilde beyaz bir sayfa çıkıyor.Lütfen bana yardımcı olur musunuz?Oturmuş ,çaresiz sisden gelecek cevabı bekliyorum...
halilertan73 28-01-2006, 13:08 :warn: biostan comport ların acık oldugundan emin olun
Acıksa
ustam verdiğin bilgileri denedim ama sorunum düzelmedi bir arkadaşımında portları hata vermiş ve anakartını değişitirmişler portlar için anakart değişirmi sadece portcompartlarının değişmesi yeterlimi bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.şimdiden teşekkürler
yardımlarınız bekliyorum.
PC de: problem çıkmış (win98 kurulu)
BIOS ROM checksum errro
Detecting floppy drive a media...
INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
yazıyor ve ben hiç bir işlem yapamıyorum yardım lütfen
Pc de XP işletim sistemi kurulu lisans keyini nasıl degiştiririm
SametCan 01-02-2006, 11:39 yardımlarınız bekliyorum.
BIOS ROM checksum errro
Disket sürücüde disket mi var?
SametCan 01-02-2006, 11:40 Pc de XP işletim sistemi kurulu lisans keyini nasıl degiştiririm
Bence satın aldığınız Lisanslı Xp cd şifrenizi değiştirmeyiniz. BSA bu aralar fazla geziyor :)
saygı ve sevgiler..
SametCan 01-02-2006, 11:43 ustam verdiğin bilgileri denedim ama sorunum düzelmedi bir arkadaşımında portları hata vermiş ve anakartını değişitirmişler portlar için anakart değişirmi sadece portcompartlarının değişmesi yeterlimi bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.şimdiden teşekkürler
Eğer port kablolarında bir problem yoksa ki nadir bozulurlar.Genelde anakartın port çıkışında problem oluyor o nedenle yapacak birşey yok.Değişebilir..
saygı ve sevgiler..
Yeni çıkan Explorer7 beta2 yükledim ... ama silmek istiyor ve Explorer 6 altıyı tekrar yüklemek istiyorum ama izin vermiyor yeni sürüm yüklü mesajı geliyor. Eskisini tekrar nasıl yükleyebilirim. Saygılar.
Pc de XP işletim sistemi kurulu lisans keyini nasıl degiştiririm.yasal yapacagım
Yeni çıkan Explorer7 beta2 yükledim ... ama silmek istiyor ve Explorer 6 altıyı tekrar yüklemek istiyorum ama izin vermiyor yeni sürüm yüklü mesajı geliyor. Eskisini tekrar nasıl yükleyebilirim. Saygılar.
araştırmalarımdan sonra cevabı kendim buldum.
sistem araçlarından geri yükleyi seçiyorsun işlem bittikten sonra aç kapa yapıyorsun .denendi sonuç olumlu.....:wave:
halilertan73 01-02-2006, 16:19 Eğer port kablolarında bir problem yoksa ki nadir bozulurlar.Genelde anakartın port çıkışında problem oluyor o nedenle yapacak birşey yok.Değişebilir..
saygı ve sevgiler.. cevabın için teşekürler benim yapabileceğim bir şey yok anlaşılan ellerine sağlık.
yardımlarınız bekliyorum.
BIOS ROM checksum errro
Maalesef benim anakart gitmiş arkadaşlar. :badprv:
batuhan_amk 02-02-2006, 14:17 slm arkadaşlar
SametCan 02-02-2006, 16:17 slm arkadaşlar
Lütfen yazılarımıza dikkat edelim.Burası forum test alanı değil..
saygı ve sevgiler..
benim halen kurulu olan XP prof.umda açılışta kullanıcı adı ve şifresi olan bölüm geliyor ve tekrardan tıklamam gerekiyor ve benim için gereksiz bir şey olduğu için kaldırmak istiyorum.sadecekullanıcı adı var şifresi yok yani kullanılmıyor kaldırabilmem için yardımcı olmanızı istiyorum.saygılar
ghost588 04-02-2006, 17:25 bilgisayarı açarken ekranda XP yazmadan xp cd sini cd-rom a tak o zaman açılırken "yükleme yapmak için bi tuşa basın" yazcak, gerisinide yazılımı okuyarak yapabilirsin
benim halen kurulu olan XP prof.umda açılışta kullanıcı adı ve şifresi olan bölüm geliyor ve tekrardan tıklamam gerekiyor ve benim için gereksiz bir şey olduğu için kaldırmak istiyorum.sadecekullanıcı adı var şifresi yok yani kullanılmıyor kaldırabilmem için yardımcı olmanızı istiyorum.saygılar
Denetim masasından kullanıcı hesaplarına gir, Oturum açam seçeneklerindeki boş kareleri işaretle.
Eğer Oturum açma seçeneklerine giremiyorsan yani hata veriyorsa Netware kurulumunu Ağ üzerinden kaldırman gerekli.
|