Grafik Görünüm : WINDOWS İşletim Sistemi Soru ve Sorunları-Çözümleri Hakkında..

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7

metozcan
28-11-2004, 10:57
Merhaba Arkadaşlar.
Ben Xp kullanıcısıyım,Bilgisayar konusunda fazla bilgisi olmayan kullanıcıyım sizlerin buradaki yazılarınızdan çok faydalanıyoruz hepinize minnettarım.Benim sorunum servis pack2 cd'sini kurdum rahatsız oldum sildim.Rahatsızlığım ikide bir karşıma çıkan microsoft sayfaları virüs proğramı kur,güncelleştir vb. gibi.Şimsi bilgisayarım iyi çalışmıyor devamlı hata veriyor Belgelerimdeki bilgilerim gitti,cd açmaya çalıştığımda C:\WİNDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT.sistem dosyası,MS-DOS ile çalıştırmak için uygun değil diyor.Bilgisayarcılar kopya kurulum kullandıkları için benimde aynı daha önce güncelleştirdiğim için problem yaşamiştım.Kurulum cd'im var sorunları kendim çözmek istiyorum(bilgisayarı aldığım yere gide gele utanır oldum)Yardımcı olursanız minnettar olurum.

28-11-2004, 13:39
pc yi cdrom dan boot edin. winxp kurma ekranı gelince enter ve f8 e basın. karşınıza çıkan ekranda "windows u şimdi onarmak için R harfine basın" yazısı çıkınca R harfine basın. Windows onarılmaya başlayacak ve sanki yeni bir windows kuruyormuşsunuz gibi dosyalarınızı kaybetmeden işinizi halledeceksiniz.

OgH
28-11-2004, 15:47
denen di : :)
xp sp2 yi kurun. eğer oyunlarda yavaşlık olursa hardisk i 3 e bölün. d ye 98, c ye xp kurun. oyunlar 98 de bir üst versiyon vga daki gibi çalışıyor :)
(xp den ulaşamadığınız dosyalara 98 den ulaşabilirsiniz ; boot.ini gibi)
www.free-av.com adresinden bedava antivirus programı nı indirin, arada güncelleyeyin.( bilgisayarı yavaşlatmaz)
zonealarm ile gelen gideni kontrol edin.
başlat çalıştırdan services.msc yi çalıştırıp gereksiz servis leri kapatın.
örneğin otomatik update yi kaparın, windows update yapacaksanız tekrar açın güncelleyin tekrar kapatın. bu işleri yapmadan bir restore noktası ayarlayın :)
kolaygelsin.

kosem_99
29-11-2004, 02:11
Merhaba Arkadaşlar.
Ben Xp kullanıcısıyım,Bilgisayar konusunda fazla bilgisi olmayan kullanıcıyım sizlerin buradaki yazılarınızdan çok faydalanıyoruz hepinize minnettarım.Benim sorunum servis pack2 cd'sini kurdum rahatsız oldum sildim.Rahatsızlığım ikide bir karşıma çıkan microsoft sayfaları virüs proğramı kur,güncelleştir vb. gibi.Şimsi bilgisayarım iyi çalışmıyor devamlı hata veriyor Belgelerimdeki bilgilerim gitti,cd açmaya çalıştığımda C:\WİNDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT.sistem dosyası,MS-DOS ile çalıştırmak için uygun değil diyor.Bilgisayarcılar kopya kurulum kullandıkları için benimde aynı daha önce güncelleştirdiğim için problem yaşamiştım.Kurulum cd'im var sorunları kendim çözmek istiyorum(bilgisayarı aldığım yere gide gele utanır oldum)Yardımcı olursanız minnettar olurum.

autoexec.nt dosyasi icin buraya baktiniz mi?
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=34310

metozcan
29-11-2004, 02:18
Sevgili @Ogh ve sevgili @Offline yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.Belgelerimdeki bilgileri geri getirebilirmiyim.? Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler

metozcan
29-11-2004, 02:32
autoexec.nt dosyasi icin buraya baktiniz mi?
http://www.turkeyforum.com/satforum...ead.php?t=34310

Sevgili kosem_99 iletinizi şimdi aldım sitede çok inceledim gözümden kaçmış sorunumla ilgili konu özür dilerim giden belgelerimi geri getirebilirmiyim.?

29-11-2004, 02:42
geri getirirsin getirmesine ama full sürüm lisanslı bir recovery programına ihtiyacın olacak.

istersen şu linki bir incele.
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=39798

metozcan
29-11-2004, 03:00
Teşekkür ederim ama derdime çare olmadı..! Hala'da C:\WİNDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT.sistem dosyası,MS-DOS ile çalıştırmak için uygun değil. iletiyi alıyorum denileni yaptım problemim çözülmedi.Saygılar.

yavuzaltay23
13-12-2004, 14:29
arkadaşom norton ghost bu sorununu kolayca çözer

UsTuRa
13-12-2004, 14:32
sorunun cevabı ve gerekli dosya burda http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=45132 verildi..

alligatormt
17-01-2005, 11:30
merhaba windows98 kurmaya çalışıyorum.başlangıç disketiyle açıldıktan sonra herhangi bir sürücü üstünde iken kur dediğimde (her şekilde denedim setupcor dahil) sürücü hatası veriyor ve yükleme başlamıyor.Daha önce ing. win98 yüklemiştim.Sorun CD'denmi CDrom'danmı HArddisktenmi anlayamadım.Harddiskte Fdisk 'te de bir problem yok.CD yi bazen okuyor çıkarıp takınca okumuyor CDromda bugüne kadar hiç sorun yaşamadım.
Sizce ne olabilir CD de mi sorun acaba?
Saygılar...

dgc
17-01-2005, 14:18
Arkadaşlar acil yardım ihtiyacım var Windows Xp kurarken sürekli hatalarla karşılaşıyorum önce yükler gibi birşeyler yapıyor sonrada mavi bir ekran açılıp windoes zarar görmemesi için kapatıldı diyor. Bir kere nasıl olduysa yüklendi tamamen ama her açılışta büyük bir sorundan kurtarıldı falan diye yazdı sonrada her açılışta yine o mavi ekran gelip kaldı şimdi Win 98 sorunsuz ancak Xp yüklenmiyor. Harddisk hasarsız tam yüzey taraması yaptırdım Bad sector yok. Ram hatası bunu yapabilir mi?

selenay7
17-01-2005, 23:09
yok ram hatasından olmaz elindeki cd orijinal değilse belki bazı dosyaları tamyükleyemiyordur format at quick değil ama baştan bi yükle yüklenir normalde ram dan olsa kitlenir makina olduğu gibi arkadaşım

selenay7
17-01-2005, 23:11
bende çok ilginç bi sorun var arkadaşlar xp orijinal değil service pack 2 yikurdum sorun yok fakat ağ bağlantılarını açınca üç tane ağ bağlantım olmasına rağmen gözükmüyor hiç bişey adsl skystar kartı ve bi ağ bağdaştırıcısı var bi yerde ağ bağlantıları zarar görmüş defaulta dönün diyor basıp dönüyorumyine yok yine yok böyle bi hata gören oldumu yardımları bekliyorum

Eyvallah
18-01-2005, 00:24
mrb.
direk ağ bağlantılarımı tıklama .Yani masa üstündeki ağbağlantılarım simgesini sağtıkla özelliklere gir ..Görmen lazım..
SEvgiler

Kuantum
18-01-2005, 01:58
Merhaba arkadaşlar
tuhaf bir problemle karşı karşıyayım. kullandığım virüs programı bitdefender windows açılırken otomatik başladığında sağ altta system traydeki bazı simgeleri yok ediyor kendi simgesi dahil (hoparlör simgesi, fan durum simgesi..) ama windowsla beraber başlamazsa yada başlarken ethernet aktif değilse (adsl var) bu durum olmuyor sizce neden olabilir. (daha önceden bu hata olmuyordu, sonradan başladı)

balkaner
18-01-2005, 09:43
selam arkadaşlar derdime bir çare puroğram ekle kaldıra giriyorum 17 adet puroğram var 3 tanesi üste kalıyor 14 taneside altta kalıyor yani ortada yukardan aşşağıya kapkara bir siyah hat var puraoğramları birbirinden ayırıyon ne yapabilirim xp sp 2 kullanıyorum kaspersky kurulu anlayamadım nedirbu

uzunmehmet
18-01-2005, 10:35
Yaw arkadaşlar bilgisayrım nete girmiyor... Adaware i kurdurm. tarattırırken gende bi yazı çıkıyor 60 saniye içinde Bilgisyarınız kapanacaktır.. yazıyor ve kapanıyorrr. Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden thanks...

serefuzun
18-01-2005, 10:53
Virüs taramalarınızı Güvenli kipte yapın.Bilgisayarınızı başlatın F8 tuşlayın güvenli kipte açarak virüs taraması yapıp deneyin.

mazda
18-01-2005, 21:28
mrb arkadaşlarr xp de bazı yerlerde ı ve ş harflerini yazmıyor dil çubuğundan tr yapsamda bi değişme olmadıı yardım ederseniz sevinirim

uzunmehmet
18-01-2005, 21:35
Kardeş bilgisayrında spyy girmiş... düzeltmek için forumu iyi oku ve virüs taraması yap... Adawer i yükle...

uzunmehmet
18-01-2005, 21:42
Arkadaşlar xp açıldığında; WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM onarmak için r ye basın ve xp cdnizi koyun yazıyor.. Bu problemin çözümünü x murat kardeşin yardımlarıyla yaptım fakat önce düzeliyor bilgisayrı kapatıp açınca yine ayınısı oluyor. Format atıyorum yine aynısı oluyor. Ram ı değiştiriyoruumm yine aynısı oluyorrr. Ne yapacağımı şaşırdım lütfennnn yardımmmm....

mazda
18-01-2005, 21:44
kardeş kime dedin sen

Blackman
18-01-2005, 23:40
evet password girmedim dediginiz gibi enter e basi yorum fakat c:/windows diyor ve kaliyor her enterledigimde..
xp yi yeniden yuklemek istemedigim icin ugrasiyordum..
ayrica ben hd i ikiye bolmustum ..eger xp yi yeniden yuklemek istersen bilgilerimi d ye kopyalayip sonra xp yi c ye yeniden kurarsan bittiginde d eskisi gibi kalirmi?
tesekkurler..

parola vermemişsin enter yaptığın zaman parolanı doğru kabul ediyor ve c:\windows çıkıyor gerisi sana kalıyor birazda dos bilmen gerekiyor bilmiyorsan hiç uğraşma HELP yazıp enterle yapabileceğin işlemler geliyor.
:badprv:
Bu arada windows 2000 repairi kendi yapıyor gördüğü bütün hataları onarıyor.

Blackman
19-01-2005, 00:05
Merhaba arkadaşlar,
Bir internet kafede bilgisayarın yeniden başlatılması sonucunda, bir önceki oturumda yüklenmiş bütün program ve dosyaların silinmiş olduğunu gördüm. Explorer'a kendini yamayan eklentiler, virüsler, indirilen dosyalar hepsi yok oluyordu. Bunu kendi bilgisayarımda nasıl yapabilirim. Kafedekilere sordum cevap vermediler. Bilen varsa lütfen yardımcı olsun . Hem WinXP hem de Win98 yüklü iki bilgisayarım var.

Deepfreeze 5x full sürümünü kur.

Blackman
19-01-2005, 00:12
arkadaşlar benimde xp de küçük bir sorunum var. xp yi dün fdisk ve format sonrası yeniden kurdum. harddiskimi 2ye bölerek tabi. ama şimdi bilgisayarım her açılışda xp yimi yoksa windowsu mu açmak istediğimi soruyor. başka bir işletim sistemi kurmadığım halde. ve ben bu şekilde bir açılıştan kurtulmak istiyorum. yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

Arkadaşım fdisk yaparken 98 açılış cd si veya disketi kullanmışsın. Daha sonrada xp cdsinden xp yi kurmuşsun 1 tane işletim sistemi var ve menüde 2 tane görünüyor.
:badprv:
Xp de Bilgisayarım iconunu sağ tıkla özelliklere gir gelişmiş sekmesini tıkla. Başlangıç ve kurtarmadan ayarları tıkla ordanda İşletim sistemleri listesi yazan yeri tıkla pasif yap bir daha gelmez.

aysberg84
19-01-2005, 09:36
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak win xp pro + sp1 yüklü sistemi daha yeni kurmama rağmen internet explorer çalışmıyor ancak natscape gayet güzel çalışıyor. Internete bağlı değilmiş gibi sayfa görüntülenemiyor hatası veriyor.IE 6.0 sp1 versiyonunu indirdim yine fayda etmedi,ayrıca ayarların hiçbirini de değiştirmedim. Diğer programlarda da hiçbir sorun yok,acaba problem nerden kaynaklanıyor olabilir?
Bir de Service Pack 1 yüklü ayrıca KB823980 ve KB835732 yamaları yüklü bunkardan başka kurmam gereken kritik yama var mıdır?

cemusta
19-01-2005, 09:55
@uzunmehmet senin sorun worm virus ve bunun çözümü hakkında ntauthority diye arat forumda onlarca kez cevap yazıldı.

uzunmehmet
19-01-2005, 13:01
Cemusta kardeş arattırıyom senin mesaj çıkıyor sadece.. Bi yardımcı olursansevinirmmm..

enderelk
19-01-2005, 15:31
Fine reader programım var tarayıcıda matematik sembollerini tanmıyor değişik karekterler çıkartıyor.resim olarak tanıttığımda normal çalışıyor.matematiği tüm tarayan sembolleri tanıyan program varsa lütfen cevap yazsın çok lazım hepinize iyi bayramlar...

:'( *************YARDIM EDİN**************

Caravan
14-02-2005, 12:17
Merhabalar;
Win. XP Pro Sp2 de, i.e. sürüm 6.0.2900.2180 kullanıyorum. Internet Explorer ile herhangi bir sayfa içindeki linke tıkladığımda boş bir sayfa açılıyor ve sayfa yüklenmiyor. Sistemi kurduğumdan beri (1 aydır) bu sorun var. Ben de browser olarak Mozilla Firefox kullanmaya başladım bu sorunla karşılaşmıyorum. yine de kafayı taktım internet explorer ile bu sorunu yaşayan pek çok kişi olmuş ve farklı forumlarda dile getirmiş. ancak çözüm ile ilgili bilgi göremedim. yardım edebilecek var mı? teşekkürler...

ichome
15-02-2005, 10:51
caravan bu dediğin olay internet explorer açtıktan sonra mouse sun sağ tuşuna basıp ingilizce kullanıyorsan encoding seçeneğinde auto select işaretliyeceksin türkçe ise dil seçenekleri o zaman soun çözülür...

klarnet
15-02-2005, 15:24
evet bencede güzel bir düşünce genel olarak konuları bir başlık altında toplarsak daha iyi ve kullanışlı olur derim ben

shadowsmete
15-02-2005, 15:46
XP pro service pack2 yüklü bir b.sayarda explorer her sayfayı açmaz.
1-güvenlik ayarları yüksekdir.bunları aşağı çekmek lazım.
2-açmak istediğin bir web sayfasının üzerinde bilgi çubuğu çıkar ve sorar "bu sayfayı açmak ve resimlemek istiyormusunuz" diye okey dersen sayfa açılır ve resimler gelir.

mrmim
15-02-2005, 18:27
arkadaşlar xp ile ilgili bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim:
Makinamı kapatıyorum bilgisayar normal bir şekilde kapatılıyormuş gibi mesajlar veriyor.ekran kararıyor.sonra ekran hafif flulaşıyor.ama makina hala çalışmaya devam ediyor.işlemci ve kasadan sesler gelmeye devam ediyor.sorun nerede acaba?
yardımlarınız için çok şimdiden çok tşk...

Caravan
16-02-2005, 00:36
ilgilerinize teşekkürler arkadaşlar... işletim sistemi TR kullanıyorum. ancak bu problemi i.e. da ilk işbankasının web sayfasında yaşamıştım. internet şubesine girerken boş sayfa üzerinde mousenin imleci kumsaati ile takılıp kalıyordu. işbankasının yardım sayfasından ichome arkadaşın belirttiği encoding den autoyu seçmiştim. değişiklik olmadı. i.e. a çok alışmışım. hiç bir web sayfasında linke tıklandığında açılması gereken pencereye içeriği gelmiyor. boş pencere açılıp, sayfa üzerine gelince de "kumsaati" imlecinin çıkmasından başka bir hareket olmuyor. Canım da çok sıkılıyor, ama çare bulamıyorum. Mozilla Firefox ile "internet hayatıma" devam etmekten başka çare yok gibi. Sistemi de daha yeni kurdum. Format atıp herşeyi baştan kurmaya da şu an ne vaktim ne de mecaalim var.

Yine de önerisi olan arkadaşlar olursa çok memnun olurum. Format atıp baştan yüklemek haricinde her öneriyi uygulayacağım. Teşekkür ederim....

Caravan
16-02-2005, 00:44
shadowsmete arkadaş, SP2 deki güvenlik duvarını kaldırdım. İnternet Explorer deki Araçlar/Açılır Pencere Engelleyicisi ni devre dışı bıraktım. Güvenlik derecesini azalttım, ama derdime çare bulamadım... Sana da çok teşekkür ederim.
Farklı forumlarda SP2 den sonra benimle aynı problemi yaşayan kişiler olmuş. Ancak onların da bu soruları cavapsız kalmış. Gerçi ben SP2 yi sonradan eklemedim. Kurulum CD sinin içerisinden direkt olarak SP2 ile setup yapıldı...

Yakuza34
16-02-2005, 09:24
arkadaşlar benim laptop ta xp pro yüklü. sp2 yi yükledim. ama yükledikten sonra bluetooth çalışmamaya başladı. "unable to start bloetooth device" ikazı veriyor. çözüm için ne yapılabilir. teşekkürler.

asen
16-02-2005, 20:56
arkadaşlar windows xp türkçe bilgisayarda göremedigimiz gereksiz dosyaları nasıl silebiliriz?

Blackman
16-02-2005, 23:49
Yaw arkadaşlar bilgisayrım nete girmiyor... Adaware i kurdurm. tarattırırken gende bi yazı çıkıyor 60 saniye içinde Bilgisyarınız kapanacaktır.. yazıyor ve kapanıyorrr. Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden thanks...

SP2 kur düzelir..

ondersaki
17-02-2005, 11:17
internette tıkladığım bir link yüzünden bilgisayarım çok yavaş çalışmaya başladı bunu düzelte bileceğim bir yer varmı yoksa formatmı atmam gerekiyor

mazda
18-02-2005, 13:01
arkdşlar xp pro turkçe kurulu blgs açılış ve kapanma menüleri değişti,ayrıca xp cd ile repair ile düzelte bilirmiyim

mathman
21-02-2005, 20:53
windows messenger bilgisayar her açıldığında çalışıyor.bu programı kullanmak istemiyorum.bu programı bilgisayarımdan tamamen nasıl kaldırabilrim?veya bu programın her açılışta çalışmasını nasıl engelleyebilirim?

ustundag
21-02-2005, 20:58
Araçlar>Seçenekler>Genel de oturum açmada ilk kutudaki işareti kaldırırsanız,
her açılışta başlamaz.
(Windows'ta oturum açtığımda mesenger'ı otomatik olarak çalıştır seçeneği)
Tamamen kaldırmak için ise Denetim Masası program ekle/kaldır seçeneğinden kaldırabilirsiniz.

Selamlar...

mathman
21-02-2005, 21:35
çok teşekkürler.

brad pitt
23-02-2005, 20:11
arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz
bir bilgisayarım var sanıyorum bilgisayara virüs girdi bilgisayar çöktü abim gelmeden 2 gün içinde format atmam lazım xp prof. cd office programım var
yalnız bilgisayar konusunda çok acemiyim format atmanın ilk girişini bile bilmiyorum hiç olmassa ilk bilgisayar açtığımızda format atmak için ilk yapılacak işler nedir benim anlıyacağım dilde anlatırsanız sevinirim sitede gezindim fakat kelimeler bana yabancı geliyor belki uzun olur ama hiç olmassa ilk işe nasıl başlayacağımı yazarmısınız kimi f8 tuşuna basın diyor kimi başlıngıç disketiyle başlayın diyor kafam karıştı

şimdiden teşekkür ederim

wildrain
23-02-2005, 20:18
arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz
bir bilgisayarım var sanıyorum bilgisayara virüs girdi bilgisayar çöktü abim gelmeden 2 gün içinde format atmam lazım xp prof. cd office programım var
yalnız bilgisayar konusunda çok acemiyim format atmanın ilk girişini bile bilmiyorum hiç olmassa ilk bilgisayar açtığımızda format atmak için ilk yapılacak işler nedir benim anlıyacağım dilde anlatırsanız sevinirim sitede gezindim fakat kelimeler bana yabancı geliyor belki uzun olur ama hiç olmassa ilk işe nasıl başlayacağımı yazarmısınız kimi f8 tuşuna basın diyor kimi başlıngıç disketiyle başlayın diyor kafam karıştı

şimdiden teşekkür ederim
Resimli XP kurulumu (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=38084) linkten nasıl kurulum yapacağını görebilirsin...saygılar

zabumabu
23-02-2005, 22:02
selam
arkadaşlar vinxp yi yenidaen kurdum ama sorunlarım var.
1. internet optimizer diye bir program çıktı ve internete doğru dürüst baglanamıyorum bu adı geçen pr kendi sitesini açıyor. kaldırdım ama yine aynı.
2. 180search Assistant Options neyin nesidir. kaldıramıyorum.
3. ses çıkmıyor "C-Media AC97 Audio Device" aygıtı çalışmıyor diyor.
ne yapabilirim

brad pitt
23-02-2005, 23:02
Resimli XP kurulumu (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=38084) linkten nasıl kurulum yapacağını görebilirsin...saygılar

evet sitede bu var ama ben ilk işe nasıl başlayacağımı öğrenmek istiyorum 98 ms dost ile ilk başlangıcı yapıyoruz bunda ilk işlemler nasıl başlıyor.acemi biri olarak demiştim

teşekkürler

cemusta
24-02-2005, 00:01
selam
arkadaşlar vinxp yi yenidaen kurdum ama sorunlarım var.
1. internet optimizer diye bir program çıktı ve internete doğru dürüst baglanamıyorum bu adı geçen pr kendi sitesini açıyor. kaldırdım ama yine aynı.
2. 180search Assistant Options neyin nesidir. kaldıramıyorum.
3. ses çıkmıyor "C-Media AC97 Audio Device" aygıtı çalışmıyor diyor.
ne yapabilirim

3. maddedeki güncellemeyi yapmamalı idiniz
ses alamazsınız
sorun c-mediayı kaldırmak

kny42
24-02-2005, 00:42
Arkadaşlar bende de xp pro.var geçenlerde format attım.açılışta anakartım Asus logosunu gördükten sonra siyah ekranda 1-2 dakika bekliyor,sonra işletim sistemimin açılışı başlıyor.Daha da çabuk açılması için ne yapmam lazım.Önceden öyle değildi.Yardım lütfen..

n_celik
24-02-2005, 09:12
ustalar yardım
bende xp pro var bilgisayarı başlattığımda görev cubuğundaki sağ alttaki msn yükleniyor,tv kartı yükleniyor. fakat ses ikonuna geldiğinde makina 5 dk bekliyor ondan sonra ses ikonunu ,nortonu ,firewalı yüklüyor ...
bu bekleme sorununu nasıl çözebilirim

Mustafa Kalkan
24-02-2005, 12:02
Norton çok kapsamlı ve geniş bir program. Oldukça büyük alan kaplıyor. Bilgisayarında anladığım kadarıyla oldukça fazla program yüklü. Bşlat+Çalıştır boş alana msconfig yaz enter. Çıkan panodan Başlangıç'ı tıkla. Karşına gelen program listesinden açılışta başlamasını istemediğin programların işaretini kaldır ve tamamı tıkla Makinan daha hızlı açılır. Selamlar.

FATIHS
24-02-2005, 12:22
internette tıkladığım bir link yüzünden bilgisayarım çok yavaş çalışmaya başladı bunu düzelte bileceğim bir yer varmı yoksa formatmı atmam gerekiyor

Bilgisayarına ad-aware SE programını kur çalıştır.Bir çok spyware bulacaktır.Temizle yeniden başlat yap.Bilgisayarın hızlanacaktır.

Saygılarımla;

Fulacemi
24-02-2005, 12:57
Arkadaşlar selam ;
windows 2000 kullanıyorum.kendi üzerindeki ortam yürütücüsü çalıştırıldığında bir süre sonra makinayı kilitliyor,bunun üzerine windows mediaplayer 9 indirdim.Ancak onda da aynı problemi yaşıyorum.Sorunu nasıl çözebilirim ?
Teşekkürler

radius
25-02-2005, 12:14
Arkadaşlar bende de xp pro.var geçenlerde format attım.açılışta anakartım Asus logosunu gördükten sonra siyah ekranda 1-2 dakika bekliyor,sonra işletim sistemimin açılışı başlıyor.Daha da çabuk açılması için ne yapmam lazım.Önceden öyle değildi.Yardım lütfen..

Sisteminin daha çabuk açılması için bios ayarlarından HDD ve CD-R ve CD-RW ayarlarını auto dan çıkarıp manuel olarak ayarla ve boot ayarlarından açılışta ilk sürücüyü HDD olarka göster hatta asus boardın açılıştaki logosunu disable yap makinan açılışta ilk olarak HHD yi görecek ve daha hızlı açılacaktır.

radius
25-02-2005, 12:18
ustalar yardım
bende xp pro var bilgisayarı başlattığımda görev cubuğundaki sağ alttaki msn yükleniyor,tv kartı yükleniyor. fakat ses ikonuna geldiğinde makina 5 dk bekliyor ondan sonra ses ikonunu ,nortonu ,firewalı yüklüyor ...
bu bekleme sorununu nasıl çözebilirim

Messenger ve TV kartını açılıştan kaldır manuel olarak çalışsınlar norton ve firewall komple kaldır norton gereksiz ve aptal bir program yerine www.download.com dan Virus Chaser adlı anti virusü yükle sistem kaynaklarını çok az kullanan ve tüm virüsleri tespit edebilen bir program artı olarka tüm trojan backdoor keylogger vs. hepsini tespit eder ve temizler tavsiye ederim.

happymuti
01-03-2005, 18:21
merhaba arkadaşlar benim sorunum bilgisayarı kapattıgım zaman tekrar kendini geri açıyo yani kapatmıyor.win xp kullanıyorum bana yardımcı olabilecek birileri varmı..şimdiden teşekkürler...

n_celik
02-03-2005, 08:57
merhaba arkadaşlar benim sorunum bilgisayarı kapattıgım zaman tekrar kendini geri açıyo yani kapatmıyor.win xp kullanıyorum bana yardımcı olabilecek birileri varmı..şimdiden teşekkürler...
arkadaş ben 1 ay önce makinayı xp ye yükseltmiştim makina bir türlü kapanmıyordu kapat denildiğinde yeniden başlıyordu bir arkadaş yapıvermişti aklımda kaldığı kadarıyla internetten bir jampır ayarı eksikmiş onu indirdim demişti.. ve düzeldi.

cyc
03-03-2005, 15:26
arkadaşlar bizim cocuğa bilgisayar aldım ben bu meretten bir şey anlamam yalnız alırken acılışa şifre koydurmuştum biz işteyken sürekli acıp derslerini boşlamasın diye fakat hanım şifreyi oğlana söylemiş bunu ben nasıl dğiştirebilirim

mastersoft82
03-03-2005, 19:06
@cyc,

Hocam, Control Panel (Denetim masası) / User accaunts (Kullancı hesapları) ordan aktif olan kullanıcıyı seçip change password (şifreyi değiştir) komutuna tıklayıp yeni şifrenizi gireceksiniz. Ama bundan daha kesin ve etkili yol istersen biosa şifre koy o zaman hiç bir şekilde sistem açılmaz. :)

Saygılar...

cyc
04-03-2005, 10:33
@cyc,

Hocam, Control Panel (Denetim masası) / User accaunts (Kullancı hesapları) ordan aktif olan kullanıcıyı seçip change password (şifreyi değiştir) komutuna tıklayıp yeni şifrenizi gireceksiniz. Ama bundan daha kesin ve etkili yol istersen biosa şifre koy o zaman hiç bir şekilde sistem açılmaz. :)

Saygılar...

ARKADAŞIM TEŞEKKÜRLER

cyc
04-03-2005, 10:36
ARKADAŞIM TEŞEKKÜRLER

BİRDE BU SON YAZDIĞIN BIOASA ŞİFRE KOY BUNU NASIL BECERECEĞİM
SAYGILARIMLA

çaylak11
09-03-2005, 10:32
arkadaşlar bir kaç sorum olacak izninizle

1. internete girdiğimde örneğin foruma, herhangi bir sayfaya basıyorum sayfa otomatik açılmıyor her seferinde adres çubuğundaki git yazan yere basmak zorunda kalıyorum bu dediğim de 98 kurulu

2. birde öğrenmek istediklerim var ne işe yarıyorlar

fdisk yapmak
ntfs
fat32
sp2

bunların anlamı ne benim bilgisayarımda ntfs ve sp2 var benim gibi bir çok bilmiyen oldugunu tahmin ediyorum
herkese iyi çalışmalar

kosem_99
13-03-2005, 11:30
2. birde öğrenmek istediklerim var ne işe yarıyorlar

fdisk yapmak
ntfs
fat32
sp2

bunların anlamı ne benim bilgisayarımda ntfs ve sp2 var benim gibi bir çok bilmiyen oldugunu tahmin ediyorum
herkese iyi çalışmalar

kisaca:
fdisk yapmak : diski bolumlere ayirip formata hazirlamak.
format : diski kullanilabilir hale getirmek.
ntfs-fat32 : disk'in dosya yonetim sistemi.
sp2 : service pack 2 (yazilimdaki bosluk ve hatalari gideren guncellemelerin toplu olarak sunuldugu paket.)

GovernoR
13-03-2005, 17:44
:eyecrazy: :eyecrazy: Merhaba arkadaşlar konuyu yanlış yeremi açtım bilemiyorum eğer şimdiden bir yanlışım olduysa kusuruma bakmayın Özür dilerim;
Benim sorunum Photoshop 6.0 normalde kurup ilacınıda verdim. onun ardından TR yamayıda kurarken otomatik sürüm kontrolü yapıyor. sürüm kontrolünüde doğrulayıp Tr yamayı kurdum. TR yama başarıyla yüklendi diye bir ileti de geldi.Buraya kadar hiç bir hata yok. Tek anlamadığım nokta ise Programı çalştırdım Tr olmayışı. Dil seçeneğini bulamadım yoksa yokmu. Nerden TR sine ulaşacağım bu programın. Herşeyi yükledim ama bi türlü TR bir kelime bulamadım.. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürlerimi sunarım..
:eyecrazy: :eyecrazy: :smiles2: :smiles2: :eyecrazy: :eyecrazy:

ciynakismail
14-03-2005, 09:27
arkadaşlar kolay gelsin şu an bende xp yüklü. bazı receiver programları uygun çalışmadığı için milenyumu da kurmak istiyorum. daha önce hiç denemedim ve nasıl kurulacağını hiç bilmiyorum acaba sizin yardımlarınızla kurabilirmiyim.yada ayrıntılı açıklama yapan bir sayfa varmı?yardımlarınızı bekliyorum

player38
14-03-2005, 11:02
selamlar benim hardisk 3e bölünmüş olup c ve d de win xp yüklüydü e ise depo.
açılırken hangi sistemde acacagını soruyordu bende birini seciyordum akşam yeni versiyon xp yükledim d ye servispack iki ile beraber problem cıkmadı c yede yükleyeyim dedim yükledim gene problem cıkmadı fakat şimdi açılırken bana sormadan direk c den acılıyor
açılışta tekrar sorma olayı olabilirmi yeniden teşekkürler...

UsTuRa
14-03-2005, 11:32
selamlar;

@GovernoR53 sorunuzu yazılım bölümüne sormalısınız mesele işletim sistemini değil doğrudan Photoshop ve yaması ile alakalı,

@ciynakismail işletim sistemleri için kurulum sıralaması çok önemlidir bu yüzden birden çok işletim sistemi yüklemeden önce şu sıralamaya göre yüklemek şarttır win9x/Me-Win2000,Xp,2003 Server.. Yani Xp kurduktan sonra Win9x/Me kurumazsınız kurarsanız diğer işletim sisteminiz çalışmaz !

@player38 c:\boot.ini dosyası içerisindeki açılacak işletim sistemleri sıralanmakta siz her iki partitiona da aynı işletim sistemini kurduğunuz için bu dosya içerisindeki tanım default değere gelmiş notepad ile açarak düzenleme yaparak halledebilirsiniz..

saygılar..

karaselim
14-03-2005, 12:42
selam arkadaşlar bende iki hardisk var ve xp-pro kurulu 2+3 şeklinde bölümleme yaptım.Geçen hafta format attım ve formattan sonra ikinci hardiskteki bazı dosyalar salt okunur oldu,öelliklerini ve yerlerini değiştiremiyorum. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler-saygılar

ettu
14-03-2005, 13:13
Merhaba
Hem Win 98 hemde Win2000 işletim sistemi kurulu bir pc'de Win98 göçtüğünde ve tekrar Win98 kurulmak istendiğinde Win2000 partitionu uçuyor. Yani makina sadece Win98'den açılabiliyor. Win2000 partitionunu silmeden win98'i yüklemenin yolu yokmu?
Ustalardan haber bekliyorum. Selamlar
-----------------------------------------------------------------------------------
Next 8000 Xcam, 2x90 cm'li çanak, Türksat, Hotbird, motorsuz ve kartsız 24 şubat emu yüklü.
----------------------------------------------------------------------------------

lazminator
14-03-2005, 13:31
arkadaşLar ßu şekiLde konuLar ßir ßirine girer !.. ßence her sorun için ayrı ßir Topick daha manTıkLı , meseLa ßen konu ßaşLıkLarını okuyup içerikLerine göz aTıyorum ßaşkasının sorunu ßir ßaşkası için çok faydaLı oLaßiLir ama ßu şekiLde her şey ßir ßirine girmiş şekiLde hangisi sorun hangisi çözüm ßeLLi değiL ... saygıLarımLa !..

mustafa_ay
14-03-2005, 23:21
yerel profilim yüklenmiyor sistem geri yükleme yapmak istediğimde hiç bir ilerleme olmadı acaba eski profilimi nasıl yüklerim teşekkürler

B lackman
15-03-2005, 00:31
Merhaba
Hem Win 98 hemde Win2000 işletim sistemi kurulu bir pc'de Win98 göçtüğünde ve tekrar Win98 kurulmak istendiğinde Win2000 partitionu uçuyor. Yani makina sadece Win98'den açılabiliyor. Win2000 partitionunu silmeden win98'i yüklemenin yolu yokmu?
Ustalardan haber bekliyorum. Selamlar
-----------------------------------------------------------------------------------
Next 8000 Xcam, 2x90 cm'li çanak, Türksat, Hotbird, motorsuz ve kartsız 24 şubat emu yüklü.
----------------------------------------------------------------------------------

partition falan uçmuyor sadece boot ayarları değişiyor. sen 98 ile ilgili işlem yaptığın için 2000 işletim sistemin yerinde duruyor fakat sadece duruyor. win2000 boot cd si ile onarım yap eski haline döner.

kolay gelsin.

B lackman
15-03-2005, 00:38
selamlar;

@GovernoR53 sorunuzu yazılım bölümüne sormalısınız mesele işletim sistemini değil doğrudan Photoshop ve yaması ile alakalı,

@ciynakismail işletim sistemleri için kurulum sıralaması çok önemlidir bu yüzden birden çok işletim sistemi yüklemeden önce şu sıralamaya göre yüklemek şarttır win9x/Me-Win2000,Xp,2003 Server.. Yani Xp kurduktan sonra Win9x/Me kurumazsınız kurarsanız diğer işletim sisteminiz çalışmaz !

@player38 c:\boot.ini dosyası içerisindeki açılacak işletim sistemleri sıralanmakta siz her iki partitiona da aynı işletim sistemini kurduğunuz için bu dosya içerisindeki tanım default değere gelmiş notepad ile açarak düzenleme yaparak halledebilirsiniz..

saygılar..

dostum xpden 2000 den sonra neden kurulmasınki. 2000 kendisi onarım yaparken 98'i gördüğü zaman hemen boot kısmına ekliyor listeden görebiliyorsun. ONAR arkadaş

B lackman
15-03-2005, 00:51
yerel profilim yüklenmiyor sistem geri yükleme yapmak istediğimde hiç bir ilerleme olmadı acaba eski profilimi nasıl yüklerim teşekkürler

eski profilini kopyalayabilirsin. Bunu yeni bir kullanıcı açarak manuel kendinde yapabilirsin veya bu konuda herhangi bir bilgin yoksa profil ayarlarına bakarak bir iki adımda bunu yapabilirsin. windows yardımı kullan detaylı bilgi var.

rasit49
02-06-2005, 16:27
Geçerli bir browser açık değil sorunu bilgisayarı açtığımda bu iletiyi alıyorum çözümünü bilen arkadaşlardan yardım lütfen

serce
03-06-2005, 02:46
Bilgisayarımda xp (servis pack 2 li) kurulu.Sp2 yi yüklemeden önce Billionton marka Bluetooth' umla sorun yaşamıyordum.Ancak sp2 yi yükledikten sonra telefon ile bağlantı kuramıyorum.Cihazın kurulum cd sinden yüklediğim programı bilgisayardan tamamen kaldırıp,XP nin kendi programı içerisinde olan Bluetooth programından denedim ,bilgisayardan telefona gönderiyor ancak telefondan bilgisayara göndermiyor.Devamlı bağlantı başarısız mesajı çıkıyor.Billionton un cihazla verilen cd sinden yazılımı defalarca yükledim (Windows logo sınamasından geçmiş bir yazılım istiyor) ancak her defasında Device not found yazıyor Firma ile görüştüm,(Turanli.com.tr/driver_billionton.asp)adresinden Driver Download tan en üstteki versiyonu (1.4.2.11) olanı indirmemi söylediler.Galiba bu daha yeni versiyon.Ancak yine de bluetooth u çalıştıramadım.Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
(daha önce Bluetooth ilk kurulu iken ve çalışıyorken zamanla LİCENCE İNVALİD yazısı çıkmaya başlamıştı) Orjinal cd den yükleme yarıya kadar normal gidiyor.YENİ BİR DONANIM BULUNDUyazısından sonra bir pencere açılması İNTERNETE BAĞLANSIN MI veya benzeri bir pencere çıkması,DAHA SONRA seçeneğinin işaretlenmesi ve devamında da açılacak pencerede görülecek kutucuklar işretlenmeli (OBEX FİLE TRANSFER) gibi.Ancak YENİ DONANIM BULUNDU yazısından sonra işlemler yukarıdaki gibi olmuyor ve bilgisayar XP nin SP2 içerisindeki kendi bluetooth yazılımını tanıyor ve kuruyor.Orjinalindan vazgeçip bunu kullanmaya kalktığınızda ise Bilgisayardan Telefona geliyor,ancak Telefondan Bilgisayara gitmiyor.Bugün itibarıye tam 5 gündür uğraşıyorum,başvurmadığım kimse kalmadı.Lütfen yardımmmmmmmm. :smiles30: :smiles30: :smiles30: :smiles30: :smiles30:

A minor
03-06-2005, 02:53
windows sun tanımladığı driver ı kaldır ve orjinalini yükle update driver la yapabilirsin

mertcan711
03-06-2005, 10:12
com 1 den disiverime yazılım atamıyorum.diverim arızalı değil.aynen söyle çıkıyor.

[ Upgrade mode. ]

UPGRADE TOOL (V2.30) 22-MAR-2004 Patch
File open O.K.!
> New version binary.

File open O.K.!
> New version binary.
STB normal start.
[ Upgrade mode. ]

File open O.K.!
> New version binary.

COM1 Off !!! ("Enter" *** to reconnect.)

SametCan
03-06-2005, 10:42
Kablo sağlam mı?
Programda Com seçme yeri var mı?Eğer varsa programda seçtiğiniz Com'la kabloyu taktığınız com aynı olmak zorundadır.
Com portlar sağlam mı?
Not:devirem dediğiniz receiver mı? Onu tam anlamadım.
sevgiler...

mertcan711
03-06-2005, 11:43
kablo sağlam.evet receiver sunny at-7010dcı evet programla aynı portu seçiyorum.com portlarıda sağlam.

SametCan
03-06-2005, 12:50
Başka bir Loaderla yüklemeyi denediniz mi?

mertcan711
03-06-2005, 12:57
evet denedim

shroud
14-06-2005, 13:15
selam arkadaşlar.
işyerimde yerel ağ ile 7 makine bağlı.bunlardan biri server.hepsinde xp var ve paket program kullanılıyor.bu makinelerden birinden ***** sitelere girilmiş ve sanırım virüs girmiş.şimdi bu makineyi neredeyse hiç kullanamıyoruz.benim sorum bu makineyi nasıl temizleyebiliriz?regediti temizlemeye gerek varmı?eğer varsa nasıl?makineye format atılmaması gerekiyor çünkü.yardımlarınızı bekliyorum.
saygılar

serefuzun
14-06-2005, 13:22
selam arkadaşlar.
işyerimde yerel ağ ile 7 makine bağlı.bunlardan biri server.hepsinde xp var ve paket program kullanılıyor.bu makinelerden birinden ***** sitelere girilmiş ve sanırım virüs girmiş.şimdi bu makineyi neredeyse hiç kullanamıyoruz.benim sorum bu makineyi nasıl temizleyebiliriz?regediti temizlemeye gerek varmı?eğer varsa nasıl?makineye format atılmaması gerekiyor çünkü.yardımlarınızı bekliyorum.
saygılar
Öncelikle iyi bir bir veya birkaç virüs programı kurun.Sonra güvenli kipte açıp temizleyebilirsiniz yada ağdan ulaşabiliyorsanız ağ üzerinde de temizlemeye çalışabilirsiniz ama en iyi yolu güvenli kip.
Norton,kaspersky,avast,macafee gibi.
Spy içinde spy cleaner,spy sweeper,anti spyware
Halada temizlenmiyorsa format atın.

Aotearoa
14-06-2005, 13:30
arkadaşlar sorun şu işletim sistemi winxp pro kardeşim bi program yükledikten sonra bu programı silmiş ve programla birlikte bir sürü dosyada gitti mp3 ler,filmler,resimler gibi işin ilginci bunların klasörleri silinmemiş acaba geri getirilebilirmi ne dersiniz saygılar.

shroud
14-06-2005, 14:53
Öncelikle iyi bir bir veya birkaç virüs programı kurun.Sonra güvenli kipte açıp temizleyebilirsiniz yada ağdan ulaşabiliyorsanız ağ üzerinde de temizlemeye çalışabilirsiniz ama en iyi yolu güvenli kip.
Norton,kaspersky,avast,macafee gibi.
Spy içinde spy cleaner,spy sweeper,anti spyware
Halada temizlenmiyorsa format atın.
teşekürler arkadaşım bi deneyelim bakalım olmazsa servis çağıracağız

serefuzun
14-06-2005, 15:03
arkadaşlar sorun şu işletim sistemi winxp pro kardeşim bi program yükledikten sonra bu programı silmiş ve programla birlikte bir sürü dosyada gitti mp3 ler,filmler,resimler gibi işin ilginci bunların klasörleri silinmemiş acaba geri getirilebilirmi ne dersiniz saygılar.
Yüklediği dosya servis pack dosyası olabilirmi.Genelde servis pack yüklendikten sonra eğer program yüklemişseniz onların gitme olasılığı var.

Aotearoa
14-06-2005, 15:23
yok serefuzun arkadaşım oyun yüklemiş galiba aresten indirip yaklaşık 800mb lık mış

serefuzun
14-06-2005, 15:41
yok serefuzun arkadaşım oyun yüklemiş galiba aresten indirip yaklaşık 800mb lık mış
Ona bişey diyemiyeceğim ama kurtarma programları var silin bazı şeyleri geri getirebiliyorsun linki bulduğumda eklerim.İsmi recyle bin gibi bişeydi tam emin değilim
birde başlat-yardım ve destek-sistem geri yüklemeyi çalıştırın önceki bir tarihe sistemi geri almaya çalışın belki faydası olur.

ceyarus
14-06-2005, 16:37
arkadaşlar bende bi soru sorcam şu anda bende xppro var sp2 yüklemeye kalktığımda tam envanter oluşturulur yazarken *** hatasımı ne öyle acayip bişi diyor acaba bu ne demek veya düzeltmek için ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum
SAYGILAR

UsTuRa
14-06-2005, 17:39
selamlar;

sayın @ceyarus kopya işletim sistemi kullanıyorsanız SP2 yükleyemezsiniz destekte bulamazsınız..

saygılar..

arabacı
14-06-2005, 20:49
arkadaşlar herkese selam;
windows 98 de autoexec.bat dosyası var. bu dosyanın içine yazdığımız dos komutları windowstan önce işletilebiyior. Aynı şekilde xp de de böyle açılışta bir programı windowstan önce çalıştırabileceğimiz dosya varmı? bilen yardım ederse çok teşekkür ederim. selamlar.

boraniks
15-06-2005, 11:24
Bildiğim kadarıyla aynı dosya XP'de de var C'nin altında ama görünür hale getirmen gerekiyor. Malum gizli bir sistem dosyası.

tefik
15-06-2005, 14:03
Arkadaşlar ben Windows XP pro kullanıyorum. Benim problemim şöyle : Bilgisayarı normal olarak kapatıp tekrar açmaya çalıştığım zaman açılmıyor.. Çıkan seçeneklerde Windowsu normal olarak çalıştır ya da bilinen en son iyi konfigürasyonu çalıştırı seçiyorum.. Gene açılmıyor. Yani açmaya çalışıyor ama açamıyor.. Tam açılacakken tekrar en baştan başlıyor. Bu böyle beş altı kere devam ediyor.. Bir ara tutuyor, ve açılıyor. Mcafee yüklü, virüs taraması yaptırdım temiz, ad-aware yüklü, tarama yaptırdım temiz. 1 hafta önce başka bir problemden dolayı format atmıştım. Format atmadan önce de vardı bu problem, şimdi de var.. Hardware mi software mi nasıl karar vereceğimi bilemiyorum.. Beni de sinir ediyor işin gerçeği.Böyle bir problemle karşılaşan var mı hiç. Ne yapayım?..

arabacı
15-06-2005, 20:22
boraniks arkadaşım; teşekkürler

hakanca98
15-06-2005, 21:36
tefik sorun sw olsaydı formatla çözülmesi lazımdı heralde ama istersen cpu fanını falan bi kontrol et...

muhteşem
15-06-2005, 22:35
Arkadaşlar ben Windows XP pro kullanıyorum. Benim problemim şöyle : Bilgisayarı normal olarak kapatıp tekrar açmaya çalıştığım zaman açılmıyor.. Çıkan seçeneklerde Windowsu normal olarak çalıştır ya da bilinen en son iyi konfigürasyonu çalıştırı seçiyorum.. Gene açılmıyor. Yani açmaya çalışıyor ama açamıyor.. Tam açılacakken tekrar en baştan başlıyor. Bu böyle beş altı kere devam ediyor.. Bir ara tutuyor, ve açılıyor. Mcafee yüklü, virüs taraması yaptırdım temiz, ad-aware yüklü, tarama yaptırdım temiz. 1 hafta önce başka bir problemden dolayı format atmıştım. Format atmadan önce de vardı bu problem, şimdi de var.. Hardware mi software mi nasıl karar vereceğimi bilemiyorum.. Beni de sinir ediyor işin gerçeği.Böyle bir problemle karşılaşan var mı hiç. Ne yapayım?..
Merhaba.Eğer formatla çözülmeyen bir sorunsa,muhtemelen driverlerden kaynaklanıyordur.Yakın zamanlarda bir donanım eklemesi yapmış olabilirsiniz.Yada hdd de bir sorun olabilir ki;inşallah öyle birşey değildir....

boska
16-06-2005, 00:34
Sn tefik
anlattığınız olayın bir benzerini yaşamıştım. olay şöyleydi, xp prof kurulukrken yanlışlıkla yarım kesilmiş, ardından yeniden kurulmaya çalışılmış ve yarım yamalak da olsa kurulmuş. ancak anlattıklarınıza benzer hatalar verip tam olarak açılmıyordu. sonuçta yeniden fdisk ve format işlemi yapılarak olay önlendi.
bunları sadece bir örnek olması açısından yazdım. dilerim sorununuz fdisk ve formata kalmadan çözülür.
Saygılar

tefik
16-06-2005, 03:10
Bana da ram arızalı gibi geliyor. Şimdi iki gündür hiç problem çıkarmadan açılıp kapanıyor. Bakalım iyice kilitleninceye kadar kullanmaya devam edecem..

sayder
03-07-2005, 01:18
ustalar benim soru biraz ilginç işletim sistemi xp profosyonel bilgisayarım da faxmodem var fakat kurulu degil ADSL var.ayrıca faxmodem e baglı bir telefonum var bilgisayarın yanında işin ilginç yanı ev telefonum çaldıgı zaman bilgisayarım kapalıyken telefon çaldıgın da bilgisayar açılmaya başlıyor.açılıyorda.bu sorunu nasıl çözecegiz.ilgilerinizi bekliyorum.saygılar.

kosem_99
03-07-2005, 01:29
bios'tan " wake on ring " secenegini disabled etmeniz gerekiyor. ya da tel kablosunu modem'den sokmeniz. bu konular daha once konusuldu. biraz arastirma yaparsaniz daha detayli bilgi bulursunuz.

sayder
03-07-2005, 13:50
teşekkürler kösem_99 saol

bahattin60
04-07-2005, 01:30
80 gb hardısk var 10 gb c de 70 gb d de. c su an yetmıyor acaba formatsız d surucuden 20gb sını c surucusune aktarma olabılırmı.bılen arkadaslar lutfen bı yardım etsın.tesekkurler iyi aksamlar

halilt
04-07-2005, 09:33
Selamlar,akşam dalgınlıkla eski xp yi silmeden yenisini kurmuşum.Şimdi iki oldular.Eskiyi kısa yoldan nasıl sileyim?

SametCan
04-07-2005, 10:29
80 gb hardısk var 10 gb c de 70 gb d de. c su an yetmıyor acaba formatsız d surucuden 20gb sını c surucusune aktarma olabılırmı.bılen arkadaslar lutfen bı yardım etsın.tesekkurler iyi aksamlar
Partision magic programı kısa yoldan sizin işinizi görecektir.Forumda arama yaptırırsanız tam açıklamasınıda bulabilirsiniz.
Çalışmalarınızda başarılar.
sevgiler...

kevokam
04-07-2005, 11:22
Önerbileceğiniz bir firewall var mı? Internet'e bağlandığım gibi sistem çökececk vb.. mesajlar geliyor. Hard disk üzerindeki tüm partition'ları kaldırıp tekrar formatladım. Fakat aynı mesajlar yine geliyor. Yardım edebilecek kimse var mı?

kevokam
04-07-2005, 11:41
Internet bağlantım iyi olmadığı için WinXP SP 2'yi online güncelleyemiyorum. SP 2 Manual download edilebiliyor mu?

SametCan
04-07-2005, 11:52
Önerbileceğiniz bir firewall var mı? Internet'e bağlandığım gibi sistem çökececk vb.. mesajlar geliyor. Hard disk üzerindeki tüm partition'ları kaldırıp tekrar formatladım. Fakat aynı mesajlar yine geliyor. Yardım edebilecek kimse var mı?
Bildiğim en iyi Firewall Zone alarm forumda resimli anlatımıda var arama yaparsanız bulursunuz ama sorununuzu daha açıkyazarsanız belki buna bile gerek kalmaz.
sevgiler...

SametCan
04-07-2005, 11:55
Internet bağlantım iyi olmadığı için WinXP SP 2'yi online güncelleyemiyorum. SP 2 Manual download edilebiliyor mu?
Bir çok dergi Cd'si Sp2'yi verdi.Ayrıca microsoftta isterseniz adresinize Sp2 gönderiyor.Ayrıca Download programlarında bazıları mesala Flash get Download yaparken yarıda kesmenizi ve böylece bağlandıkça download etmenizi sağlıyor.
sevgiler....

SametCan
04-07-2005, 11:58
Selamlar,akşam dalgınlıkla eski xp yi silmeden yenisini kurmuşum.Şimdi iki oldular.Eskiyi kısa yoldan nasıl sileyim?
Aynı bölüme'mi kurdunuz (bunu yapamazsınız) Farklı bölüme kurduysanız ki muhtemelen öyle kurulum menüsünden kaldırabilirsiniz.
sevgiler...

kevokam
04-07-2005, 13:28
Bildiğim en iyi Firewall Zone alarm forumda resimli anlatımıda var arama yaparsanız bulursunuz ama sorununuzu daha açıkyazarsanız belki buna bile gerek kalmaz.
sevgiler...

Internet'e bağlandığımda "Messenger Service" başlıklı bir dialog box geliyor.
Mesajda sistemde hata ouştuğunu ve registry de problem olduğunu ifade eden yazılar oluyor. Çözüm için de değişik web adreslerine gondermeler yapıyor. Dialog box'ta sadece OK butonu var. Fakat ben genelde sağ üst köşedeki close butonuyla dialog box'ı kapatıyorum. Sistemim Windows2000 ve herhangi bir virus programı veya firewall kullanmıyorum. Bazen internet bağlandığımda gidiş ve geliş yonunde bir veri trafiği oluşuyor ve hiç bir yere bağlanamıyorum.
Norton Internet Security kurdum. Norton bir "threat" olduğunu gösteriyor fakat bir şey yapamıyor. Formatlamak da çözüm olmadı. Low level format atsam çözüm olur mu acaba.

SametCan
04-07-2005, 14:07
fdisk yapmayı denediniz mi?

kevokam
04-07-2005, 15:16
fdisk yapmayı denediniz mi?

fdisk yaptım. Bir partition'a WinXp diğerine Win 2000 kurdum ikisinde de bu tarz mesajlar almaya devam ediyorum. Internet bağlantısını dial-up ile yapıyorum ve sabit bir IP'im yok diye biliyorum. Internete bağlandıktan 5 dakika sonra mesajlar gelmeye başladı.

kevokam
04-07-2005, 15:23
Fdisk yaptıktan sonra sistemde herhangi bir veri ve ya virus kalma ihtimali var mıdır. Bios'a veya sistemin başka bir yerine virus yerleşebilir mi?

SametCan
04-07-2005, 15:34
Virüs boot'a yerleşir.Fdisk/mbr parametresini kullanırsanız düzelir.Büyük ihtimalle boot'a yerleşmiş bir virüs var.Formatlasınızda geçmez .Bu şekilde sorunu halledebilirsiniz.Windows'u kurunca virüs programı ve anti trojan programları kurmayı da es geçmeyin.
sevgiler..

yakamoz37
04-07-2005, 15:52
Merhaba arkadaşlar 2 adet hd kim var biri sata geçen hafta format atmak zorunda kaldım sata ya ama şimdi işletim sistemimi kuramıyorum ilk defa başıma böyle birşey geldi.normal cd de var sp 2 lisinide yapmıştım daha önce 2 cd de canavar gibi çalışıyordu.Ama şimdi okuma hatası veriyor intel d865PERL anakartım var bana anakarttan gibi geldi ama anlayamadım her iki disktede aynı hatayı veriyor atla bu dosyayı dediğimde bir kaç kez soruyor zaten atla dediğimde de kurulumda bazı dosyalar kopyalanamadı kur tamamlanamıyor kapatılmak zorunda diyor ve ben çıldırıyorum.Ne yapabilirim acaba saygılar...

kevokam
04-07-2005, 16:35
Virüs boot'a yerleşir.Fdisk/mbr parametresini kullanırsanız düzelir.Büyük ihtimalle boot'a yerleşmiş bir virüs var.Formatlasınızda geçmez .Bu şekilde sorunu halledebilirsiniz.Windows'u kurunca virüs programı ve anti trojan programları kurmayı da es geçmeyin.
sevgiler..

deneyeceğim. teşekkürler

halilt
04-07-2005, 18:45
sametcan teşekkürler.Aynı bölümdeler.Tek çare formatlamak değil mi?

deja_wuTR
04-07-2005, 20:27
beyler boot a bulaşabilir ama bu virüs ün ram'e yazıyor da olabilir bu ihtimalleride unutmayın her virüsün kendine özgü özellikleri vardır.. fdisk\mbr yap
eger hiç bir şey fayda etmesse ram'i cıkar bir arkadasından bir süreligine ram al sonra işletim sistemini kur .. virüs programları (kasper sky tavsiyem) daha sonra eski ram ' tak..
EN SON SECENEK OLARAK DENE FAZLA SIK RASLAMAZ BÖLE SORUNLAR ...

Stoneahead
05-07-2005, 00:09
WinXP
Version 2002
Service Pack 2,v 2096

kullanıyorum. Auto update, updateleri indirip kurduğunda bilgisayarım devamlı olarak bios ekranından sonra kendini resetliyor.
Nedenini anlayamadım.
Bir bilen aranıyorrr... :menani:

kevokam
05-07-2005, 08:54
fdisk/mbr yapmak için magic partiton'in disketleriyle sistemi açtım fakat yapamadım. fdisk/mbr yapabileceğim programı nerden bulabilirim. :badprv:

kevokam
05-07-2005, 09:02
beyler boot a bulaşabilir ama bu virüs ün ram'e yazıyor da olabilir bu ihtimalleride unutmayın her virüsün kendine özgü özellikleri vardır.. fdisk\mbr yap
eger hiç bir şey fayda etmesse ram'i cıkar bir arkadasından bir süreligine ram al sonra işletim sistemini kur .. virüs programları (kasper sky tavsiyem) daha sonra eski ram ' tak..
EN SON SECENEK OLARAK DENE FAZLA SIK RASLAMAZ BÖLE SORUNLAR ...

Kurdugum norton internet security "W32/Sober.O@mm" virusune rastladigini soyluyor. Bu virus internetin yavaslamasina (hatta donmasına) neden olur mu?
norton silemiyor da bu mereti.

kevokam
05-07-2005, 11:56
Bilgisayardan uyduya yazılım atarken virus bulaşma ihtimali var mı?

UsTuRa
05-07-2005, 15:59
selamlar;

@kevokam evet sistemin yavaşlamasına neden oluyor, bilgisayardan uyduya yazılım atarken virüs bulaşma ihtimali yok..Neden yok dersen virüsün çalışabilmesi için bulaştığı sistemde ona uygun bir işletim sistemi olmak zorunda..Tabi cihazınız Dreambox değilse gerçi onlarada bulaşan bir virüsün varlığı tespit edilmiş değil :wave:

saygılar..

SametCan
05-07-2005, 17:17
fdisk/mbr yapmak için magic partiton'in disketleriyle sistemi açtım fakat yapamadım. fdisk/mbr yapabileceğim programı nerden bulabilirim. :badprv:
1.Dos disketleri
2.Bootable windows cdleri
3.Açılış yapan windows disketleri
sevgiler...

kevokam
05-07-2005, 17:56
1.Dos disketleri
2.Bootable windows cdleri
3.Açılış yapan windows disketleri
sevgiler...

win XP ve 2000'de fdisk master boot restore'a rastlamadım. Komuta nasıl ulaşabiliyoruz.

ORPHEUS
05-07-2005, 18:30
80 gb hhd ye 98 nasıl kurulur bi yardımcı olurmusunuz

SametCan
05-07-2005, 19:22
win XP ve 2000'de fdisk master boot restore'a rastlamadım. Komuta nasıl ulaşabiliyoruz.
WinXp ve win2000 dos tabanı üzerine kurulmamış yazılımlar olduğu için format ve fdisk gibi dos terimlerine ulaşamazsınız.Win98-Winme-Win95 ve daha eskilerinde bu komutlara ulaşabilirsiniz.
sevgilerimle

SametCan
05-07-2005, 19:26
80 gb hhd ye 98 nasıl kurulur bi yardımcı olurmusunuz
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=57459 buyrun bu link'teki yazılanları okursanız kafanıza takılan tüm sorunların yanıtlarına ulaşabilirsiniz.Ayrıca yine çözemezseniz ; lütfen takıldığınız yeri orada yazın ve o konudan yardımcı olmaya çalışalım.
sevgiler...

Stoneahead
06-07-2005, 00:24
WinXP
Version 2002
Service Pack 2,v 2096

kullanıyorum. Auto update, updateleri indirip kurduğunda bilgisayarım devamlı olarak bios ekranından sonra kendini resetliyor.
Nedenini anlayamadım.
Bir bilen aranıyorrr... :menani:

Bir bilen hala aranıyor...
:menani:

ercanspak
07-07-2005, 16:55
Hocam bazı anakartlarda Sp2 çalışmıyor. Bios'unu update etmen gerekebilir.

jackiels
08-07-2005, 07:04
sata ise ve hdd görmezlikten geliyorsa xp kurulum...
win xp cd sini çalışan bi bilgisayara tak...
i386 klasörüne git... RAID klasöründen MAKE_Dısket'i bul ve çalıştır...
xp yi kurmaya başladığında F6 olayını yakala ve f6 ya bas... kuruluma mantıklı şekilde devam et....

lawyer_42
11-07-2005, 03:52
slm..
benim sorunum şu bazı oyunlarda pc donuyor ve restart yaptığımda hdd kırmızı ışığı devamlı yanık olmasına rağmen monitörde hiç bir görüntü olmuyor kapatıp 1 saat kadar beklediğimde tekrar açtığımda normal açılıyor sp2 winxp sistem sorun ne olabilir acaba yada neden kaynaklanıyor..yardınlarınız için şimdiden tşkler

furkan15
12-07-2005, 11:16
mrh arkadaşlar win xp pro kullanıyorum bilgisayarımda bir sorun ortaya çıktı hiç bir uygulama dosyasını(oyun, antivirus- antispy,ofice,winamp) çalıştıramıyorum hata mesajı:bu eylemi gerçekleştirmek için ilişkilendirilmiş bir programa sahip değil klasör seçeneklerinden bir ilişki oluşturun diye hata mesajı veriyor ama dosyalar ilişkili ne yapmam gerekli
ama internete bağlanıyorum

ercanspak
12-07-2005, 11:48
Lawyer_42 ekran kartın aşırı ısınıyor olabilir. 1 saat bekleyince muhtemelen soğuyor ve açılıyordur. Ekran kartında fan yoksa fan tak.

ercanspak
12-07-2005, 11:50
furkan15 xp bozulmuş gibi görünüyor. Uzerine kur derim. veya formatlayıp temiz bir xp kur. System dosyaları bozulmuş gibi görünüyor.

barsaglam
13-07-2005, 01:55
slm... benim P1,7 mhz işlemcili,256 mb ramlı, via anakartlı, üzerinde win98se kurulu bir bilgisayarım var. bu bilgisayara xp pro sp1 atmak istediğimde bana fatal error 5fbff58h mesaji veriyor. açılıştan kurmak istediğimde ise kur .sif dosyasında usehci yi bulamadı ve ya bozuk kur devam edemez mesajı veriyor. yardımcı olursanız sevinirim...

ichome
13-07-2005, 09:04
selam arkadaşlar size bir sorum olacak Winxp kurulu makinalarda domain ortamında çalışırken bilgisayar adı veya domain değiştirdiğinde profile gittiğinden çoğu kurulu programlar çalışmıyor yani yeni kurulmuş bir winxp durumuna geçiyor bunu nasıl çözebilirim yani diğer profile deki programları nasıl getirebilirim...

kuzucuk
13-07-2005, 10:30
http://img333.imageshack.us/img333/340/homepage6xr.png (http://www.imageshack.us) arkadaşlar merhaba bende win 98 kurulu internet özelliklerinde ana sayfa ( home page ) kutucuktaki hiç bir bölüm aktif değil nasıl burayı aktif hale getirebilirim.format olayı yapmam imkansız,bu bilgisayar iş yerimde izin vermezler ve çok aktif bir makina .acilll yardım lütfen

amatör
13-07-2005, 15:45
Arkadaşlar merhabalar, benim bir masa üstü bilgisayarım var, işletim sistemi Windows 98..Yanlışlıkla bazı dosyalarımı sildim, bu dosyalar Windowsun için bulunan temp klasöründe beklemede, ben bu dosyaları tekrar geri nasıl alabilirim yardımcı olursanız sevinirim....Hoşça kalın.

ercanspak
13-07-2005, 16:35
sayın kuzucuk arkadaşım virüs programı kur ve tarama yap.Ayrıca Antispyware programı ile temizleme yap. düzelecektir.

ercanspak
13-07-2005, 16:38
satın amatör arkadaşım temp klasörü atık klasördür.Burada senin gün içerisinde kullandığın dosyaların ve yüklediğin programların bazı atık dosyaları tutulur. Kimi dosyaları buradan çalıştırabilirsin ama kimi dosylarda çalışmaz. Geri Dönüşüm Kutusuna atmış olabilirsin dosyalarını. Oradan geri al diyebilirsin. Eğer orada da yoksa yardımcı bir yazılımla ( Data Kurtarma Programı) ancak kurtarabilirsin.

ercanspak
13-07-2005, 16:40
sayın barsaglam arkadaşım harddiskin bozuk gibi görünüyor. Kurduğun Cd'yi veya Cd-romu değiştir. Aynı hataları görürsen harddiskine bilgi yazılamıyor yani bozuktur.

kosem_99
15-07-2005, 01:43
slm... benim P1,7 mhz işlemcili,256 mb ramlı, via anakartlı, üzerinde win98se kurulu bir bilgisayarım var. bu bilgisayara xp pro sp1 atmak istediğimde bana fatal error 5fbff58h mesaji veriyor. açılıştan kurmak istediğimde ise kur .sif dosyasında usehci yi bulamadı ve ya bozuk kur devam edemez mesajı veriyor. yardımcı olursanız sevinirim...
bios'tan usb'yi disabled yap. sonra tekrar kuruluma gec. kurulum bittikten sonra bios'tan usb'yi tekrar enabled yap.

kosem_99
15-07-2005, 01:48
windows acilmadan once f8 tusuna basarak komut istemini seciyoruz. sonra hangi isletim sistemi oldugunu secip administrator sifresini giriyoruz. (eger sifre yoksa enter yapiyoruz. sonra karsimiza komut istemi geliyor. burada help yazarsaniz kullanabileceginiz komutlar karsiniza cikar. fix ile baslayan komutlarda olmasi lazim. su an tam hatirlamiyorum fixboot ve fixmbr olmali.

titan
15-07-2005, 09:48
merhaba arkadaşlar,sp1 i kurup güncelledim ve sonra sp2 yi yükledim fakar kurulum yaparken başarılı olamadı diyor ve yarıda kesip bırakıyor,bunun için ne yapmam gerekir bunu anlatan bi yer varmı?bana yardımcı olursanız sevinirim....

ercanspak
15-07-2005, 11:24
sayın titan arkadaşım kullandığın Sp2 bozuk olabilir.

haserkut
15-07-2005, 13:47
arkadaşlar bilgisayarımda xp professional yüklü,yükledikten sonra 10 gün kadar normal çalıştı,tanıdık birisi bilgisayarı bir kere kullandı ondan sonra bilgisayarı kapattığımda windows kapanıyor ama güç kapanmıyor,fişten çekmek zorunda kalıyorum,hatayı norton win doctorla tamir etmek istedim bana kayıp bir file olduğunu gösterdi
C:/Programm Files/Common Files/Install Shield/Professional Run Time/0701/intel 32/Dot Net Installer.exe cannot access a necessary file mscoree.dll diye bir yanıt veriyor.Bilgisayarı kapattığımda gücün kesilmemesi bu dosya ile ilgilimi?Sorunu nasıl çözebilirim?Bilgisayarı fişten çekerek kapatmam uzun vadede zarar verebilirmi?Yardımcı olursanız sevinirim.Selamlar.

ercanspak
15-07-2005, 14:15
sayın hasernut arkadaşım kapanmama olayıyla o yazdığın dosyanın alakası yok. Denetim Masaınran Güç Seçenekerline gir. Buradan Hazırda Beklet'i seç ve Hazırda Bekletmeyi Etkinleştiri seç. Birde Setup Ayarlarına gir. power managemant böülümnüden shutdown seçili olsun.

rastec2000
15-07-2005, 22:29
Merhaba arkadaşlar xp pro kullanıyorum. bu akşam İnternetten windows update etmek istedim, yeni bir güncelleme '' JView Profiler için Güvenlik Güncelleştirmesi (KB903235))
Yükleme boyutu: 488 KB , en fazla: 1 dakika '' buldu.Fakat 488 kb bir bilgiyi yarım saate indiremedim. siteden çıkınca güncelleme başarısız hatası veriyor.
Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler. Saygılarımla

ahtapot_ahtapot
16-07-2005, 14:01
Arkadaşlar bende şunu ögrenmek istiyorum sol alt köşede bulunan BAŞLAT butonunun görünmesini istemiyorum,anlayacagınız ortadan kaldırmak istiyorum.Bu konuda lütfen bana acil yardım edin.Şunuda ekleyeyim BAŞLAT yazını yok ettikten sonra tekrar nasıl geri getirebilirim?Açıklamalarınızı bekliyorum...Sevgiler :wave:

ahtapot_ahtapot
16-07-2005, 14:06
Arkadaşlar bende şunu ögrenmek istiyorum sol alt köşede bulunan BAŞLAT butonunun görünmesini istemiyorum,anlayacagınız ortadan kaldırmak istiyorum.Bu konuda lütfen bana acil yardım edin.Şunuda ekleyeyim BAŞLAT yazını yok ettikten sonra tekrar nasıl geri getirebilirim?Açıklamalarınızı bekliyorum...Sevgiler :wave:

Eklemeyi unuttum pardon xp Pro kullanıyorum...

ercanspak
17-07-2005, 11:16
sayın rastec200 arkadaşım bazen dediğin olay oluyor. bu senden değil microsoftun sitesinden kaynaklanıyor. daha sonra tekrar denediğinde yüklenecektir.

ercanspak
17-07-2005, 11:18
sayın ahtapot_ahtapot arkadaşım Başlatın üzerinde sağ tuşa bas.Oradan Özellikleri seç. Üstten Görev Çubuğunu seç. Buradan da Görev Çubuğunu otomatik olarak Gizle'yi seç Tamam deyip çık.

mehemmet
17-07-2005, 14:36
Değerli üstadlarım merhaba;benim xp ' de her açılışta bir mesaj veriyor bunu yok edemiyorum bu durum beni oldukça rahatsız ediyor lütfen yardımcı olurmusunuz.Mseaj şöyle "CMESys.exe-Bileşenin konumu bulunamıyor.Glocl.dll bulunamadığından bu uygulama başlatılamadı.Uygulamanın yeniden yüklenmesi bu sorunu giderebilir. " diyor,nasıl yok edebileceğimi ve hangi proğramı yükleyince bu sorunun ortadan kalkıcağını bilemiyorum,lütfen yardımcı olurmusunuz,teşekkür ederim,saygı ve sevgiler.

ahtapot_ahtapot
17-07-2005, 15:09
sayın ahtapot_ahtapot arkadaşım Başlatın üzerinde sağ tuşa bas.Oradan Özellikleri seç. Üstten Görev Çubuğunu seç. Buradan da Görev Çubuğunu otomatik olarak Gizle'yi seç Tamam deyip çık.

Arkadasım önerilerin için cok tesekkurler senın anlattıgını ben zaten bılıyorum benım ogrenmek istedıgım bu degıldı ben sadece başlat'ın gorunmesını ıstemıyorum gorev cubugu kalacak anlayacagın.Boyle bir kullanımı varmıs baslat'ın , kayıt defter duzenleyıcıden de o kadar ugrastım fakay bırsey yapamadım,başlatın adı değişiyor boşta bırakılıyor fakat butonu kayıp edemıyorum.Bana lütfen bu konuda yardım edın arkadaslar...

haserkut
17-07-2005, 16:44
sevgili arkadaşım ercanspak,
yardımların için teşekkür ederim,ama birde önerdiğin setup ayarlarına nasıl erişirim söylersen sevinirim,biraz armut piş ağzıma düş gibi oluyor ama kaş yapayım derken göz çıkarmak istemiyorum.teşekkürler ve selamlar.

SametCan
17-07-2005, 16:47
sevgili arkadaşım ercanspak,
yardımların için teşekkür ederim,ama birde önerdiğin setup ayarlarına nasıl erişirim söylersen sevinirim,biraz armut piş ağzıma düş gibi oluyor ama kaş yapayım derken göz çıkarmak istemiyorum.teşekkürler ve selamlar.
Bilgisayarınız ilk açıldığı zaman delete tuşuna basarsanız gelen mavi ekranla beraber (genelde mavidir ama değiştirirseniz başka renkte olabilir) setup'a girmiş olursunuz.
saygılar..

kleptebiyos
17-07-2005, 17:11
ustalar bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirm;arkadaşımın benzinliğinde ki bilgisayara virüs bulaşmış ve format atmak istiyoruz fakat sorun şu ki bu bilgisayarda kullandığı paket proğram var,petrolsoft adında;bu programda bütün bilgileri var yani alacağı vereceği vs:anladığınız gibi bu proğramın içindeki bilgilerle birlikte yedeği lazım?c: sürücüsünde kurulu bu proğram,kes-kopyala yaparak d: ye yapıştırsam c ye de format atsam proğramı kurtarmış olrmuyum?şimdiden teşekkürler...

SametCan
17-07-2005, 17:12
Evet program kayıtları burada varsa bu şekilde kopyala yapıştır yaparak yedeğini almış olursunuz.
sevgiler..

ercanspak
17-07-2005, 18:06
Bilgisayar ilk açılışta ramleri saydıktan sonra DELETE veya DEL Tuşuna basarsan SETUP'a girmiş olursun.

rastec2000
18-07-2005, 01:11
ercanspak Teşekkürler arkadaşım. iş yerinde olduğum için cevap yazamadım. Ama bahsettiğin olayı yaklaşık bir haftadır deniyorum, olumlu sonuç alamadım. Denemeye devam edeceğiz.Saygılar :wave:

alozam_74
18-07-2005, 13:45
arkadaşlar benim işletim sistemin iki tane bunu tek işletim sistemi ile acmak isitiyorum acil yardım

SametCan
18-07-2005, 13:47
Tek açabilmeniz için bir işletim sistemini silmeniz gerekiyor.Mesela istemediğiniz sistemin bulunduğu bölümü formatlayabilirsiniz.
sevgiler..

yalcinlar
18-07-2005, 17:32
arkadaşlar başlangıç disketini nasıl oluştura bilirim sanırım bu şekilde formatlıya biliriz ama bilmiyorum lütfen yardım
:smiles2: :smiles2: :smiles2: :smiles2: :smiles2: :smiles2: :smiles2: :smiles2:

SametCan
18-07-2005, 17:40
Xp'de disket kullanarak hiç formatlamadım ama Win95,98,me disketleri işinizi görür.Ayrıca eğer bootable bir cd varsa bunla daha kolay halledebilirsiniz.
sevgiler..

yalcinlar
18-07-2005, 17:54
peki disketsiz nasıl format atıyoruz xp ye (NFTS)

SametCan
18-07-2005, 17:57
Açılış yapabilen Winxp cdniz var mı?

yalcinlar
18-07-2005, 17:59
evet kardeş var

SametCan
18-07-2005, 18:04
Buradan 16. Msj la nasıl format atılacağını (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=96881&onlybyuserid=0&page=1&pp=20) ,
Buradan Nasıl kurulacağını (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=38084) öğrenebilirsiniz.
sevgiler..

edemirci1
18-07-2005, 19:37
win xp yi bir disket yardımıyla nasıl dokunmadan yüklerim

Unattended kurulum yapmak için bir kaç yolunuz var. Ama mecburi olanı Windows XP Support Tools'u install etmek. Daha sonraki adımlar biraz uzun googlede aratırsan ayrıntılı yazan bir kaç site bulabilirsin. Benim tavsiyem microsoft üzerinde arattırman.

Saygılar

ercanspak
18-07-2005, 22:35
Sayın yalcinlar kardeşim boot eden bir xp cd'si ile bilgisayarını aç. Ekranda yazanları dikkatli takip ederek kendinde format atıp xp yükleyebilirsin.

çaylak11
19-07-2005, 09:45
geçen hafta bilgisayara format atmak zorunda kaldım tabiiki yapamadım sebebi boot ayrlarından girmeyi beceremedim siteden yardım istedim

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=113351

bu linke girerseniz arkadaşımız yardımcı oldu fakat ben bilgisayarı açarken deleteye bastığımda o linkte görülen görüntüyü elde edemiyorum
bende deleteyle girdiğimde yine mavi bir ekran çıkıyor üst başlıklarda hatırladığım kadarıyla MAİN 4 sırada BOOT sondada EXİT yazıyor boot yazan yerden giriyorum 1.boot 2.boot 3.boot seçenekler çıkıyor bunların hepsini denedim ama format atmak için cd-rom desteği ile başlat olanını bulamadım
anlatabildimmi bilemem format atmak zorunda kaldığımda bilgisayarcıya götürmek zorunda kalıyorum bana bu format olayını açıklayabilirmisiniz boot ayarlarındamı bir şeymi var nasıl yapacağız
birde format atmak için elimde xp cd,ofis anakart ve ekran kartı var sanıyorum bunlar yeterli
ilgilenene arkadaşlara teşekkürler

SametCan
19-07-2005, 10:08
geçen hafta bilgisayara format atmak zorunda kaldım tabiiki yapamadım sebebi boot ayrlarından girmeyi beceremedim siteden yardım istedim

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=113351

bu linke girerseniz arkadaşımız yardımcı oldu fakat ben bilgisayarı açarken deleteye bastığımda o linkte görülen görüntüyü elde edemiyorum
bende deleteyle girdiğimde yine mavi bir ekran çıkıyor üst başlıklarda hatırladığım kadarıyla MAİN 4 sırada BOOT sondada EXİT yazıyor boot yazan yerden giriyorum 1.boot 2.boot 3.boot seçenekler çıkıyor bunların hepsini denedim ama format atmak için cd-rom desteği ile başlat olanını bulamadım
anlatabildimmi bilemem format atmak zorunda kaldığımda bilgisayarcıya götürmek zorunda kalıyorum bana bu format olayını açıklayabilirmisiniz boot ayarlarındamı bir şeymi var nasıl yapacağız
birde format atmak için elimde xp cd,ofis anakart ve ekran kartı var sanıyorum bunlar yeterli
ilgilenene arkadaşlara teşekkürler
Sevgili çaylak,

Bazı anakartlarda setup ayarları diğerlerine göre değişiklik gösterir.Mantık yine aynıdır.Sadece değerlerin yerleri değişiktir.Siz doğru yere girmişsiniz 1.Boot yazan yeri cd rom olarak seçmeniz gerekiyor.Nasıl seçileceği aynı ekranın sol tarafında veya alt tarafında söyler ama 1.Boot yazan yerin üstüne gelip ENTER tuşuna basınca 'da bu çıkan menüde klavyeden ilerleyerek cd rom seçebilirsiniz.
saygılar..

ground_79
19-07-2005, 10:12
selam arkadaslar, gorev cubugum gitti, nasıl geri getirebilirim?

ercanspak
19-07-2005, 10:16
Sayın çaylak arkadaşım. Sametcan arkadaşın dediği gibi setupda doğru yere kadar gelmişsin. Burda 1. Boot un karşısında CD-ROM olması gerekir. Bunu Klavyeden (ENTER),(-), (+),(Page Up),(Page Down) veya Ok tuşlarıyla değiştirmen gerekiyor.Yalnız bu ayardan sonra Cd-romda xp cd'si takılı olmalıki.Pc açarken okuyabilsin..

ground_79
19-07-2005, 10:20
arkadaslar belki konuyla ilgisi yok ama gorev cubugum gitti, nasıl geri getirebilirim?
yardımcı olursanız sevinirim?

SametCan
19-07-2005, 10:22
selam arkadaslar, gorev cubugum gitti, nasıl geri getirebilirim?
Nasıl gitti? Gizli falan mı hiç mi gözükmüyor?Ayrıntılı yazarsan yardımcı olabilirz.
sevgiler...

ground_79
19-07-2005, 10:26
evet tamamen gitti. görev çubuğu özelliklerinde herhangi bir anormallik yok ama görev çubuğum da yok. gizli değil yok... sevgiler...

SametCan
19-07-2005, 10:29
İşletim sisteminiz nedir?Mause'la yanlışlıkla aşağıya doğru çekmiş olmayın.

ground_79
19-07-2005, 10:31
tüh nede iyi anlaşıyorduk. beni böyle terketmesi hiçde adil değil SametCan kardeş...

ground_79
19-07-2005, 10:34
yok o kadar da beceriksiz değilim win xp 2002

çaylak11
19-07-2005, 11:57
Sevgili çaylak,

Bazı anakartlarda setup ayarları diğerlerine göre değişiklik gösterir.Mantık yine aynıdır.Sadece değerlerin yerleri değişiktir.Siz doğru yere girmişsiniz 1.Boot yazan yeri cd rom olarak seçmeniz gerekiyor.Nasıl seçileceği aynı ekranın sol tarafında veya alt tarafında söyler ama 1.Boot yazan yerin üstüne gelip ENTER tuşuna basınca 'da bu çıkan menüde klavyeden ilerleyerek cd rom seçebilirsiniz.
saygılar..
bütün problem burada 1.boot yazan yere basınca cd rom ile başlatabilirsiniz çıkmıyor bootların karşısında şunlar yazıyor
1.boot TMst38cc....
2.boot ıst-FLOP/4....
3.boot DİCOB/CD
işyerinde olduğumdan hatırlayabildiklerim bunlar bir türlü cd rom deşteği ile başlat yazan yeri bulamadım sorunumu çözemezsem evde daha detaylı belki yapabilirsem görüntülü veririm
ilginize teşekkürler

SametCan
19-07-2005, 12:45
bütün problem burada 1.boot yazan yere basınca cd rom ile başlatabilirsiniz çıkmıyor bootların karşısında şunlar yazıyor
1.boot TMst38cc....
2.boot ıst-FLOP/4....
3.boot DİCOB/CD
işyerinde olduğumdan hatırlayabildiklerim bunlar bir türlü cd rom deşteği ile başlat yazan yeri bulamadım sorunumu çözemezsem evde daha detaylı belki yapabilirsem görüntülü veririm
ilginize teşekkürler
Siz tam olarak orada ne yazıyor bize iletince daha iyi sonuç alırız ama
1.Boot Disable
2.Boot Disable
3.Boot DİCOB/CD
seçmeniz ve seçtikten sonra Save and Exit setup yapıp denemeniz en mantıklı yoldur.
saygılar..

haserkut
19-07-2005, 16:27
sevgili arkadaşım ercanspak,bilgisayarımda bildiğin gibi xp proffesional yüklü ilk defa e-posta göndermek istedim ama posta gitmedi, sunucu gönderenin e-posta adresini reddetiğ için ileti gönderilemiyor yanıtını alıyorum,posta hesaplarını kontrol ettim bir hata göremedim,aynı anda micrisoft outlookda kurulu ama ben outlook ekspresi kullanıyorum,bana bir yol gösterrsen sevinirim.

çaylak11
19-07-2005, 18:47
Siz tam olarak orada ne yazıyor bize iletince daha iyi sonuç alırız ama
1.Boot Disable
2.Boot Disable
3.Boot DİCOB/CD
seçmeniz ve seçtikten sonra Save and Exit setup yapıp denemeniz en mantıklı yoldur.
saygılar..

FORMATLAMAK İÇİN BİOS AYARLARINDA CD ROM DESTEĞİNE NASIL GİRİLİR

bilgisayarı başlatınca delete tuşuna basınca aşağıda yazılı ekran çıkıyor..

BİOS SETUP UTILIFY

main advanced power boot exit

boot bölümüne gelince şunlar yazıyor:

boot decive priority
boot setting configuration
security

buradan boot decive priority basınca şunlar çıkıyor:

1st boot device (PM-ST380011A)
2nd boot device (ISTFLOPPYDRIVE)
3rd boot decive (DİSABLED

buradan 1. 2. yada 3. boot a da girsek şu yazılar çıkıyor

OPTİONS
1st FLOPPYDRIVE
DM-ST380011A
SM-HL-DT-ST-GCE-8526B
DİSABLED

ustalar bu durumda iken format atmak için cd rom yazan yeri nasıl bulup format atacağız..

saygılar..

ercanspak
19-07-2005, 22:13
Sayın hasernut arkadaşım ikisini bir arada kullanmanın bir mahsuru olmaz. Yalnız E-posta hesap ayarlarının düzgün olması lazım. Eğer dediğin gibi red edildi çıkıyorsa mutlak ayarlarda bir sorun vardır. Örneğin outlook express ayarları içerisinde; posta ayarlarında sunucular bölümünde bulunan sunucum kimlik doğrulaması gerekiyor diye bir bölüm var. Onu seç veya seçili ise kaldırıp dene. Birde mail alıyormusun peki.sorun sadece göndermek mi.

SametCan
20-07-2005, 14:30
FORMATLAMAK İÇİN BİOS AYARLARINDA CD ROM DESTEĞİNE NASIL GİRİLİR

bilgisayarı başlatınca delete tuşuna basınca aşağıda yazılı ekran çıkıyor..

BİOS SETUP UTILIFY

main advanced power boot exit

boot bölümüne gelince şunlar yazıyor:

boot decive priority
boot setting configuration
security

buradan boot decive priority basınca şunlar çıkıyor:

1st boot device (PM-ST380011A)
2nd boot device (ISTFLOPPYDRIVE)
3rd boot decive (DİSABLED

buradan 1. 2. yada 3. boot a da girsek şu yazılar çıkıyor

OPTİONS
1st FLOPPYDRIVE
DM-ST380011A
SM-HL-DT-ST-GCE-8526B
DİSABLED

ustalar bu durumda iken format atmak için cd rom yazan yeri nasıl bulup format atacağız..

saygılar..
Boot1 -SM-HL-DT-ST-GCE-8526B bunu seçin.

çaylak11
20-07-2005, 15:09
ilginize teşekkürler
saygılar

çaylak11
20-07-2005, 20:26
samet can teşekkürler oldu
saygılar

izsevinc
24-07-2005, 13:09
benim dowload ederken bir sorumun var örneğin 6 mb lik dosyayı indirmek istiyorum
(ek indirme programı kullanmadan) yaklaşık 15-20 dakika ekranda birşey görünmüyor yükleyip yükleyemediğimi anlamıyorum sonrasında ise programı kaydet ufak ekraı çıkıyor ve 1 saniyede kayıt yapıyor bunu nasıl çözebilirim.

izsevinc
24-07-2005, 13:10
şimdiden teşekkürler forumlarınızada sizeyazmadan bir çok konuyu öğrenebiliyorum
benim için sizlerle buluşmak çok faydalı olmuştur.

maresal_99
24-07-2005, 15:08
Xp cd'ni bilgisayara takıp yeniden başlat. Bu arada sada disketin elinde olsun. Kurulumu Cd den başlat seçeneğini seç. Tabii ki bilgisayarın cd den açılıyor olması lazım. Yani bunu setuptan ayarla öncelikle. Sonra Xp'yi yüklemeye başla. F6'ya basıp sata diski tanıt. Xp eski windowsunu görüp sileyim mi diye sana soracak. Oradan sildirip sıfırdan yükleyebilirsin. Selamlar...

okayhan
24-07-2005, 15:28
Win Xp' de ara sıra windows dosya koruması uyarısı alıyorum ve XP cd sini takıp durmaktan gına geldi:

"Windowsun düzgün çalışması için gereken dosyalar tanınmayan sürümlerle değiştirilmiş. sistemin çalışma düzenini sağlamak için windows bu dosyaların özgün sürümlerini yüklemelidir. Şimdi Xp cd nizi yerleştirin."

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Ne yapmalıyım?

MeTePe
24-07-2005, 16:21
Enteresan bir durum.. Sanırım iyi bir virus temizliğine ihtiyacın var.. Windows dosyaları durduk yerde niye değişsin ki?

ercanspak
24-07-2005, 17:30
Hocam xp'yi yeniden kur.

okayhan
25-07-2005, 07:54
Olmazsa win98 kuracağım..

slmgvz
27-07-2005, 13:46
Win XP HE kullanıyorum.güncelledim. şimdi Bilgisayar kapat yaptığımda kapatmıyor.Beklemede yaptıktan sonra kapat yapınca kapanıyor.yardımlara teşekkürler.

anke
27-07-2005, 14:29
arkadaşlar win xp service pace 2 kullanıyorum bilgisayarı açtıktan bir müddet sonra monitör otomatik olarak kapanıyor hiçbirşey yapamıyorum...resetliyorum bilgisayarı açamıyorum...bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

ercanspak
27-07-2005, 15:58
Win XP HE kullanıyorum.güncelledim. şimdi Bilgisayar kapat yaptığımda kapatmıyor.Beklemede yaptıktan sonra kapat yapınca kapanıyor.yardımlara teşekkürler.
Hocam denetim masasındaki güç seçenekleri ayarlarını kontrol et...

ercanspak
27-07-2005, 16:02
arkadaşlar win xp service pace 2 kullanıyorum bilgisayarı açtıktan bir müddet sonra monitör otomatik olarak kapanıyor hiçbirşey yapamıyorum...resetliyorum bilgisayarı açamıyorum...bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...
Hocam güvenli kipte makineyi aç. Ekran kartını kaldır ve tekrar yükle...

anke
27-07-2005, 16:19
ekran kartında bi sorun yok galiba...çünkü cd ile linux u çalıştırabiliyorum...monitör kapanmıyor.ayrıca güvenli moddada açamıyorum bilgisayarı

SametCan
27-07-2005, 17:22
ekran kartında bi sorun yok galiba...çünkü cd ile linux u çalıştırabiliyorum...monitör kapanmıyor.ayrıca güvenli moddada açamıyorum bilgisayarı
@Sevgili Anke ;
Ekran kartınızda bir problem olmayabilir.Ama ekrankartınızın driverında kesinlikle problem var.Lütfen daha yeni sürümünü software ile birlikte yüklemeyi deneyin.
saygılar..

kızıldereli
27-07-2005, 19:17
Arkadaşlar xp prof yüklü ilkdefa karşılaştığım bir uyarı var WMI bir sorunla karşılaştı uyarısı var hata yazılarında ise S2 App Name:Wmiprvse.exe
S2 Mod Name:Kernel 32.dll
yazısı var bu uyarılardan sonrada hdiskin ikinci bölümün deki bazı oyunlarda oynamıyor üstelik silmedigim halde oyunların mb tı az görünüyor bunu nasıl düzeltebilir vede oyunları kurtarablirim neden 500mb oyun 2.5mb görünüyor ve oynamıyor yardımlarınızı bekliyorum.

haserkut
30-07-2005, 18:46
arkadaşlar,
2 şey öğrenmek istiyorum,1-win98 yüklü iken bukadar reklam e-postamdan çıkmıyordu xp yükledikten sonra hergün 15-20 taneden aşağı düşmüyor virüs korkusundan hiçbirini açmadan siliyorum ama buna nasıl mani olabilirim?2-Bilgisayarda flashget yüklü bunun nasıl kullanılacağını bana öğretebilirmisiniz?3-Winap yüklü ama son versiyonunu yüklemek için tikladığımda yükleme süresini 4 saat filan gösterdi,yüklemeye değermi?Teşekkürler.

bünyamin83
30-07-2005, 19:18
"anke" gardaş güvenli kipte çalıştır sayfasında windowsun çalışan en düzenli ayarları diye bir yazı vardır bu sayfada burdan düzeltilebilir! olmadımı ? samet canın dediği gibi güvenlikipte çalıştır. sistem açılırken sana sorar windowsun bir önceki ayarlarını kullansınmı diye büyük bir ihtimal sen bir program yükledikten sonra o hale gelmiştir. sistemi o pragramı yüklemeden önceki ayarlarını geri yükle zaten son 3 gün içerisindeki yüklediğin programları falan gösterir sende enson hangi programı yüklediysen ona tıklarsan sorun çözülür .

sahin1219
30-07-2005, 23:15
arkadaşlar bende wın xp sp 2 yüklü home edition var ama orjinal cd değil bir arkadaştan aldım ve şimdi hergün bir günüm kayboluyor aktivasyon için 20 gününüz kaldı diyor ben bu durumu nasıl düzelte bilirim teşekkür ederim

yakamoz37
30-07-2005, 23:17
Arkadaşlar selam ve iyi geceler.Kopya windows kullananlara yönelik microsoft yeni bir gücelleme çıkarttı ve bu güncelleme internete bağlandığınızda oto güncelleme açık ise direkt yükleniyor güncelleme tamamlandı yazısı beliriyor sistemi yeniden açıp kapatmanız gerektiği uyarısını veriyor ve daha sonra windows unuz açılmıyor.
Bilginize..

kosem_99
31-07-2005, 01:13
arkadaşlar bende wın xp sp 2 yüklü home edition var ama orjinal cd değil bir arkadaştan aldım ve şimdi hergün bir günüm kayboluyor aktivasyon için 20 gününüz kaldı diyor ben bu durumu nasıl düzelte bilirim teşekkür ederim

bu durumu duzeltmek icin ya orjinal yazilim kullanip aktivasyonunuzu yaptirin ya da buradaki yaziyi bir okuyun lutfen.
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=14

Fugitiv
01-08-2005, 02:39
İyi geceler arkadaşlar,
Yeni bir sistem aldım fakat mavi ekranlardan kurtulamıyorum. Sistem özellikleri ise şöyle;

Epox 8NPAJ anakart
amd 64 2800+
Kingston 512mb 400mhz(cas3) ddr ram
Winfast px 6200 TC TDH
Creative SB Audigy 2 ZS(önceden vardı)
Seagate Barracuda ST3160023A 160gb 8mb cache 7200 rpm harddisk
Lg 4160B 16x DVD-Writer and LG 24x Cd-Writer
Sky Star 2
win xp sp1&sp2

bundan önce anakart olarak Asus K8N4-E DLX almıştım, skystarın çalışmadığın anladıktan sonra hemen iade ettim ve Epox aldım. Skystar 2 bu anakartla gayet iyi çalışıyor fakat oyun oynarken, video izlerken veya başka her hangi bir şey yaparken, bilgisayar kilitleniyor. Bazı hata mesajları ise şöyle;
"page fault in non-paged area" "irq less or not equal" "stop x000008E"
"stop x000007F" "win32k.sys" "ntfs.sys" "kmixer.sys"
bazen "nv4disp.sys" hatası da veriyor fakat ekran kartıyla ilgili pek bir problem yok gibi geliyor bana çünkü iade ettiğim Asus' ta gayet iyi çalışıyordu. Skystar 2 yi çıkarttım çalıştırdım baya bi süre ama sonuç değişmedi, mavi ekrana devam. Ya bi keresinde tam mail gönderecekken "gönder" e tıkladım, win32k.sys hatası verdi. Bu nasıl iştir? Yorumu olan var mı acaba?

ercanspak
01-08-2005, 21:39
Hocam anakart değiştikten sonra xp'yi yeniden kurdun mu?. Kurmadıysan kesinlikle problemlerin oluşması normal...

Fugitiv
01-08-2005, 22:19
kurdum tabi,ama dün gece tak etti, ses kartını çıkarıp on board sesi deneyeyim dedim. bu arada benim cd ve dvd writerlerin bağlı olduğu udma66 kablo vardı.
eski pIII bilgisayarda iki harddiski bağlarken bile sorun çıkarıyodu kablo. on board sesi denemeden önce o kabloyu çıkarıp yerine yeni bir udma 33 kablosu taktım, creative ses kartının yerini değiştirdim ve şimdiye kadar sadece 2ya da 3 kez mavi ekran gördüm. belki garip bir tesadüf ama şimdi iyi çalışıyo sistem. gta san andreasta görev yerine gidemeden kilitleniyordu ama şimdi sabaha kadar oynayabiliyorum.

ercanspak
02-08-2005, 20:42
hocam cd-rw ve cd-romlar udma66 kabloda sorun çıkartıyorlar. udma33'de takman iyi bir tespit.birde neden onboard ses kartını kullanmıyon.

oder
03-08-2005, 01:23
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=1260154#post1260154

Fugitiv
03-08-2005, 02:32
abi bende creative 6+1 ses sistemi, bi de creative audigy 2 zs ses kartı varken, 6 kanal onboard ses biraz yavan geliyor.
o udma66 kablosu da biraz şüpheliydi zaten, daha önce çift hdd bağlamak istedimde de sorun çıkarmıştı sanırım. şimdi tıkır tıkır çalışıyo sistem.. saolun

kocbil
03-08-2005, 11:27
Arkadaşlar merhaba.
Benim sorunum powerarchiver isimli proğram var onu yükleyince herhangi bi dosya üzerine sağ tıklayınca açılan pencerede birsürü power işlemleri yazıyor aynı winzip gibi bunu nasıl sağ tuştan kaldırabilirim acaba? windows ME.

UsTuRa
03-08-2005, 14:38
Arkadaşlar merhaba.
Benim sorunum powerarchiver isimli proğram var onu yükleyince herhangi bi dosya üzerine sağ tıklayınca açılan pencerede birsürü power işlemleri yazıyor aynı winzip gibi bunu nasıl sağ tuştan kaldırabilirim acaba? windows ME.

Selamlar;

Yüklemiş olduğunuz programın özelliği bu zaten eğer buna program içinde ayar ile müsade edilmiyorsa kaldırmaya çalışmanız programın işleyişinde soruna neden olabilir..Kolay gelsin..

saygılar..

dıgıtal_x
03-08-2005, 14:41
usb donanımını birtürlü görmüyor bilgisayar.her açılışta donanım bulundu diyor ama taratıgım zaman bişey bulmuyor hocam.acaba neyapmam lazım ayrıca usb ilgili hiçbişey görmüyor takıldıgı zaman

UsTuRa
03-08-2005, 14:47
selamlar;

sayın @dıgıtal_x anakartınızın USB sürücülerinin kullanmış olduğunuz işletim sistemine uygun olarak doğru sürücüleriin yüklendiğine emin olun. Emin değilseniz anakartınızın markasına göre üreticisinin sitesinden güncel USB sürücülerini çekip yükleyin..Bir hatırlatma yapayım USB aygıtları(webcam, Scanner,Printer v.b) takmadan önce yazılımı yüklenir sonraasında aygıt USB porta takılır.. Kolay gelsin..

saygılar..

safirkan
03-08-2005, 15:38
Benim şöyle bir sorunum var. Windows'taki bir sorundan dolayı sistemi yenilemek zorunda kalmıştım. WinXp kullanıyorum, SP2 yüklü. Şu anda internete girmiyor. Fakat ağ komşularını görüyor. İnternete girebilmek için hangi dosya zarar görmüş olabilir. Windowsu yeniden kurmadan bunu onarabilir miyim? Tşk.

Bu arada yukarıda sorulan bir soruyu da ben yanıtlayayım. Eğer TV kartı programı XP ile uyumlu değilse bunun için her türlü TV kartı için kullanılabilir bir program Borg TV yi öneririm. http://www.borgtv.com/ burada.

ercanspak
03-08-2005, 17:24
Hocam bunun bir sürü sebebi olabilir. virüs,spy,explorer ayarlarının düzgün olmaması,ip ayarları. tam olarak karşılaştığın bir hata var mı?

safirkan
03-08-2005, 19:27
Virüs kontrolü yaptım. Spy tarayıcım da var. Benim sorunum otomatik IP al kısmında normal 10.0.0.2 gibi alması gerekirken 192.. gibi faklı bir IP alıyor. Sistem içinde ağ komşuları alışverişi var. Fakat US Robtotics modemin ağ geçitine (10.0.0.1) erişemiyor. Elle yaptığım IP ayarlarında da durum aynı. Ağa giriyor, fakat internet yok.
Teşekkürler.

ICEMAN
03-08-2005, 19:41
xp de son update leri yukleyen oldumu bende desktop window görüntüleri xp themes den klasik hale döndü ve seceneklerde xp themes kayboldu

omerbalci
03-08-2005, 20:31
merhaba bana yardımcı olacak biri var mı ya ben bir internet sahibiyim win me kullanıyordum ama şimdi xp kurdum ve ağda sorun çıkıyor ilk önce hepsi bağlanıyor daha sonra adsl bir anda gidiyor hiç biri ne internete ne de ağa giriyor ama hubdan bir kaç bilin kablosunu çekersem sorun olmuyor ne yapabilirim XP SP2 yüklü güvenlik duvarı bir sorun çıkarır mı? yardımlarınızı bekliorum teşekkürler

ercanspak
03-08-2005, 23:44
Virüs kontrolü yaptım. Spy tarayıcım da var. Benim sorunum otomatik IP al kısmında normal 10.0.0.2 gibi alması gerekirken 192.. gibi faklı bir IP alıyor. Sistem içinde ağ komşuları alışverişi var. Fakat US Robtotics modemin ağ geçitine (10.0.0.1) erişemiyor. Elle yaptığım IP ayarlarında da durum aynı. Ağa giriyor, fakat internet yok.
Teşekkürler.

Hocam modem ayarlarını değiştirmiş olabilirmisin. Birde modem dışında firewall gibi bir cihaz var mı?.

ercanspak
03-08-2005, 23:45
xp de son update leri yukleyen oldumu bende desktop window görüntüleri xp themes den klasik hale döndü ve seceneklerde xp themes kayboldu
Hocam son update'i yapamıyoruz. lisans kontrolu yapıyor ve windowsun bazı ayarları bozuluyor...

ercanspak
03-08-2005, 23:48
merhaba bana yardımcı olacak biri var mı ya ben bir internet sahibiyim win me kullanıyordum ama şimdi xp kurdum ve ağda sorun çıkıyor ilk önce hepsi bağlanıyor daha sonra adsl bir anda gidiyor hiç biri ne internete ne de ağa giriyor ama hubdan bir kaç bilin kablosunu çekersem sorun olmuyor ne yapabilirim XP SP2 yüklü güvenlik duvarı bir sorun çıkarır mı? yardımlarınızı bekliorum teşekkürler
Hocam sırayla tek tek pc'leri hub'a tak. Mutlaka birini etherneti bozuk ve hub'ı kilitliyor...

ICEMAN
04-08-2005, 07:38
ben olayı cözdüm zone alarm ın 6.0 demo sunu kurdum Theme service çalısmasında prob yapıyor zone alarm 6.0 ondan
update ler ile beraber kurdum zone alarm ın bu versiyonun ondan updateler sandım
xp lisanslı sorun yok update için

artvin
04-08-2005, 20:24
bilgisayar çok geç açılıyor işletim sistemi xp
saygılarımla.

muhammetarabaci
04-08-2005, 20:53
bilgisayara format atmak istiyorumama bir türlü atamıyorum sadece c ye format atmak istiyorum windows xp söyledikleri bütün şeyleri yaptım ama bir türlü atamadım bana lütfen yardımcı olursanız sevinirim

hakanca98
04-08-2005, 21:01
muhammetarabaci ayrıntılı bilgi vermemişsin. Bilgisayarında kaç sürücü ve hangi işletim sistemleri var nasıl format atmaya çalışıyorsun, ne yapıyorsunda ne olmuyor... bunları ayrıntılı olarak belirtmelisin..

muhammetarabaci
04-08-2005, 21:50
bilgisayarımda iki sürücü var işletim sistemi windows xp 2000 bilgisayarı yeniden başlatıp üvenli modda çalıştırıp program ekle kaldırdan kaldırı denedim olmadı windows u yeniden elle yükleyip daha sonra yeniden deneyin dedi onuda denedim gene oolmadı bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim benim ekranda görüntü kayıyorda yani mouse la ekrandan aşağıya doğru ilerlediğimde üst taraftaki görüntüde aşağıya iniyo bilgisayar ekran kartını tanımıyoo nvidia yı tanımıyo bu konuda lütfen biri bana yardımcı olabilirmi lütfen nvidia yı cd sini takıp bilgisayara tanıttım ama olmadı

ercanspak
04-08-2005, 22:38
saygılarımla.
Hocam makinenin özellikleri nedir. Eğer düşükse yavaşlık ondandır...

ercanspak
04-08-2005, 22:40
bilgisayarımda iki sürücü var işletim sistemi windows xp 2000 bilgisayarı yeniden başlatıp üvenli modda çalıştırıp program ekle kaldırdan kaldırı denedim olmadı windows u yeniden elle yükleyip daha sonra yeniden deneyin dedi onuda denedim gene oolmadı bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim benim ekranda görüntü kayıyorda yani mouse la ekrandan aşağıya doğru ilerlediğimde üst taraftaki görüntüde aşağıya iniyo bilgisayar ekran kartını tanımıyoo nvidia yı tanımıyo bu konuda lütfen biri bana yardımcı olabilirmi lütfen nvidia yı cd sini takıp bilgisayara tanıttım ama olmadı
Hocam program ekle kaldırdan işletim sistemini kaldıramazsın. Ekran Çözünürlüğünü düşürüp denedin mi?

muhammetarabaci
04-08-2005, 22:49
yoo denemedim ekran çözünürlülüğünü kaça düşüreyim

SeLeNLeR
05-08-2005, 00:08
Dostum sanırım bilgisayarında 2 işletim sistemi var demek istemişsin..! ve yaşadığın ekran kayması sorunu için bunlardan vazgeçip windows xp işletim sistemini yeniden kurmak istiyorsun...

Öncelikle eğer XP ekran kartınızı tanımıyorsa siz Nvidia ekran kartınız için uygun güncel sürücüleri internetten indirerek yüklemelisiniz...
Ekran kayması sorununuzda bundan kaynaklanıyor. İşletim sistemleri ile ilgili bir problem yok burada...

Ekran kartınızın marka ve model bilgisinden eminseniz bu adresten güncel sürücüleri edinebilirsiniz..: http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
Eğer bilmiyorsan bilgisayarı kapatıp açtığında ekranda ilk karşına çıkan bilgiler sana bunu belirtecektir...
Buradan yükleyeceğin güncel sürücülerle sorunun bu kısmını halledebilirsin..!
Ekranda fare hareket ettikçe görüntünün kayması büyük ekran çözünürlüğünü monitörün karşılayamaması sebeb olur ve bunu düzeltmek içinde masaüstünde boş bir alana sağ tıklayıp Özellikler-Ayarlar panelinden Ekran Çözünürlüğü'nü düşürerek giderebilirsin..!

Windows XP yeniden kurulumu için yedeklerinizi aldıktan sonra bilgisayarınızı kapatın ve XP kurulum CD'sini CD-Rom'a yerleştirerek yeniden açın ve sistemi CD'den Boot edin..! eğer bu seçenek çıkmıyorsa o halde Bios'dan gerekli ayarlamayı yapmalısınız... Bundan sonra XP kurulumu çalışacak. Yönergelere göre ilerlerken Yüklenecek birimi sorar ve format yada bölüm oluşturmak için size soru soracaktır. Burada C: sürücüsünü seçerek Format işlemini seçin ve Hızlı format NTFS seçeneğini seçmenizi öneririm... Normal format harddiski yeniden biçimlendirir ki bu uzun ve aslında zararlı bir işlemdir. Çünkü ne kadar format atarsanız o kadar ömrü azalır diskinizin..!!! Hızlı seçeneği sadece üzerindeki bilgileri çabukca siler ve temiz bir yükleme için yeterli zemini hazırlar... Gerisini normal olarak devam edin hepsi bu...
(Önemli: Kurulum CD'si orijinal değilse yada Boot özelliği olmayan bir şekilde hazırlanmış bir kopya ise bununla Boot edemezsiniz..!)

Yeterince anlaşılır oldu sanırım... Kolay gelsin... :write:

SeLeNLeR
05-08-2005, 00:20
saygılarımla.

Bunun birçok sebebi olduğu gibi sistem bilgilerinize de ihtiyaç var tam bir çözüm için...

Öncelikle şunları gözden geçirin..:
RAM sorunu : XP enaz 128MB isterken aslında en rahat 512MB RAM ile çalışır... Ne kadar çok ram o kadar hızlı ve aynı anda çok işlem..!
Hardisk deki boş alan C: için enaz 1GB. olmalı gibi...

ankalı
05-08-2005, 10:53
son zamanlarda yaz1 yazarken problemler olu_uyor.fark etmi_sinizdir baz1 türkçe karakterler yaz1lm1yor. worlde yazarken sorun yok. note pad de ve internette yaz1l1m
esnas1nda problemler olu_uyor. bu nedenle üye ad1m1 dogru yazd11m halde geçersiz kabul ediliyor. sorun konusunda yard1mc1 olursan1z sevinirim.te_ekkürler.
isletim sis.win-xp-prof

SametCan
05-08-2005, 12:33
son zamanlarda yaz1 yazarken problemler olu_uyor.fark etmi_sinizdir baz1 türkçe karakterler yaz1lm1yor. worlde yazarken sorun yok. note pad de ve internette yaz1l1m
esnas1nda problemler olu_uyor. bu nedenle üye ad1m1 dogru yazd11m halde geçersiz kabul ediliyor. sorun konusunda yard1mc1 olursan1z sevinirim.te_ekkürler.
isletim sis.win-xp-prof
@Ankalı
Bilgisayarınıza trojen bulaşmış.Spybot 1.4 ve ada-aware'in son sürümüyle beraber bir virüs programı kurup taratırsanız sorununuz geçer.
sevgiler...

aliorhan
06-08-2005, 11:38
arkadaşlar windows 2000de admin şifreli ve şifreyi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

SAKLICA
06-08-2005, 11:55
arkadaşlar windows 2000de admin şifreli ve şifreyi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Yardımcı Olabilir

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=114152&highlight=Admin+%DEifresi

http://www.turkeyforum.com/satforum/search.php?searchid=1879621

3mnet
16-08-2005, 20:33
selam sp1 den home edition a geçtim. hotmail sayfası açılıyor ama kişsel sayfayı açmıyor. beyaz ekran olarak kalıyor. deep freeze kurulu ve tarih 25 nisan. sorun neden olabilir.

buhranettin
17-08-2005, 17:20
arkadaşlar ben bilgisayarıma yeni XP işletim sistemi kurdum, ancak birtürlü msn yi çalıştıramadım, bilgisayarım internete bağlanıyor, kullanıcı adım ve parolam aktif, ama bu bilgisayarda msn ye girmeye kalktığımda, "Hizmet geçici olarak kullanılamadığından, msn messenger oturumu açılamadı. lütfen daha sonra yeniden deneyin. 800b0100" diye bir hata veriyor acaba kurulum yapılırken bir hatamı yaptım. nedendir sizce,

ercanspak
17-08-2005, 23:26
Arkadaşım msn. şifrende sorun var. otomatik değilde elle tekrar girmeyi dene.

kaya_sadik
18-08-2005, 00:25
arkadaşlar benim windos ixsbi kurulu tekbir sorunum var bu ixksbide msnde mailere gitmiyor maillerimi okuyamıyorum herş güzel çalışıyor sadece sorun o mailleregitmemesi
neden cevaplarsanız sevinirim saygılar sadikkaya@msn.com yardımcıolusanızsevinirim

Rammstein
18-08-2005, 01:51
.....sildim.

B lackman
18-08-2005, 03:26
benim dowload ederken bir sorumun var örneğin 6 mb lik dosyayı indirmek istiyorum
(ek indirme programı kullanmadan) yaklaşık 15-20 dakika ekranda birşey görünmüyor yükleyip yükleyemediğimi anlamıyorum sonrasında ise programı kaydet ufak ekraı çıkıyor ve 1 saniyede kayıt yapıyor bunu nasıl çözebilirim.

bunu çözmek için download programı kullanman gerekir. zannediyorsam birden fazla dosya indiriyorsun ve 3. dosyaya geldiği zaman diğer dosyalar inmeden tıkladığın 3. dosya gelmez sırada bekler.

buhranettin
18-08-2005, 14:20
Arkadaşım msn. şifrende sorun var. otomatik değilde elle tekrar girmeyi dene.
sevgili ercan sağol, ancak çok enteresan bilgisayarım internette full çalışıyor, msn kullanıcı adım ve parolamda aktif başka bilgisayarda kullanıyorum, ama bu bilgisayarda çalışmıyor, sanırım xp yüklenirken bir dosya eksik oldu, bir noksanlık var ama ne bilmiyorum ne dersiniz