Grafik Görünüm : Next YE-9000 serileri 16 Mart Yazılımları
Dün verilen yazılımlarda Hispasat problemi vardı onun için kaldırıldı.Düzeltilmiş yazılımdır.
Hispasat-Polsat OKEY
Güncel *** dosyasını yüklemeyi unutmayın.Polsat ve Multivizyonlar için.
acemiaslan 16-03-2006, 13:24 bu yazılım ile gelen yenilikler nedir?
talipsen 16-03-2006, 13:27 yazılımın üzerinde açıklama yapılmış zaten.
acemiaslan 16-03-2006, 14:30 benim sorduğum bu yazılımla beraber cihazın menülerde bir değişiklik oluyor mu? uydudan güncelleme falan aktif oluyor mu?başka nasıl değişiklikler var?
teşekkürler nebutv eline sağlık
emrahkoc 16-03-2006, 16:46 Yükleyenler olumlu ve olumsuz gelişmeleri yazabilir mi???
Hem yazılımı hem de Emu *** dosyasını yüklemek istiyorum ama nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum. Bilen bi arkadaş varsa lütfen yardım etsin.:help1:
yeni yazılım ile menü de güzel değişiklikler var polsat için yükleyince zaten görürsünüz epg kısmı tamamen yeni yüz ve güzel olmuş her kanala ayrı ses ayarı vs..
nihat.bu 16-03-2006, 18:05 emeği geçen herkese teşekkür ederim cihaz baya bir yeni yüz kazanmış
arkadaşıma ilaveten favori tuşunun özelliğide gayet güzel böyle cihaz ben hiç
kullanmadım tek kelime ile harika
birde cas bölümünde xplustv keyleri var hordbırd uydusundaki x kanallarımı
çözüyor yoksa başka uydudamı
gokemgok 16-03-2006, 19:10 hayırlı olsun herkede
Teşekkürler ellerinize sağlık kiymetli ustalar.
Teşekkürler nebutv
İlk defa yazılım yükledim.Güzel değişikler olmuş.Arkadaşlar açıklamışlar zaten.
Benim dikkatimi çeken TV Kanal Listesini açtığımızda türkçe olan alttaki
seçenekler İngilizce olmuş(Transponder,CAS,Alphabet,ALL Channel) bunlar Türkçeydi..
Değişikliklerden, EPG ve Timer kullanışlı ve şık olmuş.Kanal listesinde iken favori tuşuyla Liste düzeninin bir kısmının gelmesi çok iyi olmuş.Ama bu yapılmışken liste düzeninden bir tek "Atlama" kalmış geriye.Keşke oda eklenseydi.En faydalısı ses düzeyi ile ilgili değişiklik olmuş.
Bunlar iyi olanlardı.
Kötü olan ise, kanal listesinde renkli tuşların işlevinin ingilizce yazılı olması.Bu yamalı pantolon gibi olmuş.
Bana göre yapılması gerekenlerde var.İnşallah onlarda olur.
Çok daha iyi olacağı ümidi ile.
Teşekkürler.
Ha birde setting attıktan sonra uydudan güncellemeye basınca güncelleme ile ilgili menü gelmesi gerekirken "OTA frekansı bulunamadı" deyip menü gelmiyor.Bu 3.2.2006 yazılımında da vardı.
acemiaslan 17-03-2006, 08:14 öğrenmeye çalıştıklarım bunlardı.görüşlerini yazan tüm arkadaşlara teşekkürler.
digisheker 17-03-2006, 09:24 arkadaşlar şu hidden özelliği var mı ben bulamadım ayrıca eklenirse daha sonra bence çok iyi olur.çoluk çocuk hiç yoktan gizlenen şeyleri hiç görmez emeği geçenlere teşekkürler.yazılımıda yarın yüklerim inşallah
bir şey dikkatimi çekti favori grup isimlerini değiştiremiyoruz menü şeffaflık ayarı sabit kalmıyor ilk değerlerine dönüyor digiturk radyo sorunu devam ediyor polsat paketindeki tvn kanalları açılmıyor bu aksaklıkların gelecek yazılımlarda düzeltilmesi dileklerimle ilgili arkadaşlara teşşekkür ederim.
birde Contsant Cw bölümü eklenmiş ama ****** elle değişmiyor
bu yazılımda dikkatimi çeken en kötü özellik ses ayarları olmuş herhangi bir kanaldayken ses ayarı 15 iken başka kanalda 10 veya başkasında 20 diye hep değişik kalıyor buda bence hiç hoş olmamış bilginize....
arkadaşlar yazılımlarda sesle ilgili problem varmı deneyen oldumu.
arkadaşlar yazılımlarda sesle ilgili problem varmı deneyen oldumu.
bi üstteki mesajı okursan sesle ilgili problem olduğunu görürsün :smiles35:
EROLKAPTAN 17-03-2006, 12:34 arkadaslar almak uzere oldugum next 9000 cı dan memnun musunuz??acıl cevap bırazdan alacagım !!
arkadaslar almak uzere oldugum next 9000 cı dan memnun musunuz??acıl cevap bırazdan alacagım !!
bence güzel bir cihaz tavsiye ederim ikinci tercih olarakta 2000 plus olabilir
digisheker 17-03-2006, 13:07 arkadaşlar bu hidden özelliği ile bilgisi olan var mı?
doktorxl5 17-03-2006, 13:07 NL740CI_ olarak verilen bir yazılım acaba NescoLogic inmi bu yazılım next 9000 serisinin karşılı bir uydu alıcısımı acaba kanal listesinde renkli tuşların işlevinin ingilizce yazılı olması beni farklı bir yazılımla aynı degerlerimi taşıyor düşüncesine yöneltti.Ayrıca Ülkemiz kullanıcıları için türkceleştirilemezmiydi.
codenamehitman 17-03-2006, 14:07 16 Mart yazılımında eski 8000 lerdeki gibi cihaz donuyo eski yazılımda yoktu yeni yazılımda var ustaların dikkatine...
NEXT 9000CI
ilaveten yeni yazılımda cas okuma problemi devam ediyormu sizlerde nasıl çünkü billassa dt de kilitleniyor arka anahtardan kapatıp açmassanız cas okuması yapmıyor dolayısıyla kanallar açılmıyor 9000 bindede 8000 binlerdeki gibi sorunlar başladı allah kullananlara sabır versin
codenamehitman 17-03-2006, 22:49 aynen bendede bu sorun var eski yazılıma dönmek zorunda kalıcam...Birde çok ilginç bir sorun daha var ve bunu anlamak mümkün değil cihazın fişini çektiğimde bütün osd ayarları örneğin yazı rengi eski haline dönüyo bunu bir türlü anlamadım sebebi ne acaba cihazın yapımında hatamı oldu anlamış değilim...
walla banada sarmadı eski yazılımı yuklucem polsatla işim olmaz zaten...
Reset attım.Yeni yazılımı yükledim.Tekrar reset attım.Settingimi ve peşinden son keyleri attım.Yeni haliyle yedekleme yaptım.Bir süre seyrettikten sonra kapattım.Ertesi sabah açtığımda hiç bir kanal yoktu.Yedeğim gitmişti.Böyle bir sorun yaşayan oldu mu?
yazılımı attıktan sonra kanalları yedekledin,sonra reset attın ve kanalları geri yükledin,yani böylemi yaptın doğrusu bu olsa gerek ben öyle yapıyorum...
ahmet4335 18-03-2006, 15:23 arkadaşlar yazılımı attım hepsinde ses var saadece show tv de ses yok neden olabilir?
arkadaşlar yazılımı attım hepsinde ses var saadece show tv de ses yok neden olabilir?
Show Tv frekansını tekrar tarat....
Selamlar saygılar..
arkadaşlar yazılımı attım hepsinde ses var saadece show tv de ses yok neden olabilir?
show tv nin sesini aç çünkü her kanalda ses ayarı farklı deneyen varmı başka
memoli81 19-03-2006, 14:21 hortbirdeki globacast c101 bu kanalı izlemek için 9000 ne nasıl gireceğiz şifreyi?
poweruserx 19-03-2006, 14:48 ya şu ses hep sorun mu ... bi kanalda kısık bi kanalda acık bıktım acıp kapatmaktan.... bu sorun cözülecekmi benim ilk uydum bu acemiyim daha...
codenamehitman 19-03-2006, 22:31 yanlış yazmışsın bu sorun değil artı bi özellik aslında cihaz her kanalın ses ayarını hafızasında tutuyo güzel bir özellik...
mediterranean 20-03-2006, 11:25 bana next ye 8000 atf yazılımları lazımö nerden bulucaz ?
karsakli 22-03-2006, 11:41 9000 fta da favori tuşu ok tuşundan seçilebilirmi yani 2000 plustaki gibi yada ilerideki yazılımlarda eklenebilrmi
yanlış yazmışsın bu sorun değil artı bi özellik aslında cihaz her kanalın ses ayarını hafızasında tutuyo güzel bir özellik...
valla özellik niyetine yapmışlar sanırım ama basbayağı sorun.bir kanala geçiyorsun hiç ses yok öbürü bağırıyor.16 mart yazılımı d+ ları çözebiliyor olmasına rağman, 3.2.2006 yazılımına geri döndüm.D+ ları çözen ve bu ses probleminin olmadığı (ve uydu güncllemede olursa kaymaklı kadayıf olur)yeni bir yazılım vermeleri gerekir.:smile_non
Güzel bir özellik ama bu haliyle değil menüde ses hafıza diye bir seçenek olmalı böylece her kanalın sesi ayrı ayrı hafızaya alına bilmeli bu şekilde kanallar arasındaki ses dengesizliğini ortadan kaldırmış olacağız ancak herhangi bir kanalı izlerken sesi alçaltıp yükselttiğimizde bütün kanallar için geçerli ölmalıdır saygılar.
Her kanala ayrı ses olayını ilk gördüğümde şu ana kadar kullandığım bu ve diğer Nextlerde ilk defa gördüğüm için olsa gerek çok sevinmiştim.Ancak şimdi bende tahir21 in söylediği şekilde daha kullanışlı olacağını düşünüyorum.
poweruserx 25-03-2006, 22:23 Bıktım yemin ediyorum şu sesi açıp kapamaktan allahın aşkıan düzeltin şunu uyduyu sallıcam 5 . kattan aşşağı ....
yusufziya 26-03-2006, 08:58 Güzel bir özellik ama bu haliyle değil menüde ses hafıza diye bir seçenek olmalı böylece her kanalın sesi ayrı ayrı hafızaya alına bilmeli bu şekilde kanallar arasındaki ses dengesizliğini ortadan kaldırmış olacağız ancak herhangi bir kanalı izlerken sesi alçaltıp yükselttiğimizde bütün kanallar için geçerli ölmalıdır saygılar.
Bence şöyle bir ayar olmalı.
Her kanalda farklı ses ayarı yapabilme özelliği menüden kapatılıp açılabilmeli.
Böylece isteyen her kanalda ses seviyesini sabit yada farklı ses kademelerinde kullanır.
İsteyen istediğini seçer.
|