Grafik Görünüm : skystar2 2.6d taktım, bilgisayar kafayı yedi

ertur
03-03-2006, 18:56
arkadaşlar 1 senedir sorunsuz kullanmakta olduğum

amd athlon xp 2500+,
sapphire atlantis radeon 9800 pro,
epox 8rda3+,
twinmos dual-channel kit (2*256),
seagate 7200 rpm
8mb 120 GB sata,
aopen kasa

şeklinde bir sistemim var. başlıkta da dramatik bir şekilde yazdığım gibi, 5 gün önce taktığım skystar2 2.6d üç gün boyunca sorunsuz çalıştıktan sonra 80 gb maxtor sabit disk taktıktan sonra olanlar oldu. önce yeni taktığım disk bozuldu. bunu söktükten sonra şimdi de bilgisayar yarım saat kadar açık kaldıktan sonra kendi kendine kapanıyor. kapandıktan sonra güç ışığı belli bir süre yanıyo, bilgisayarın fişini çeksem bile. güç düğmesine tekrar bastığımdaysa hiç bir şey olmuyo. bi saat falan sonra yeniden açabiliyorum. elektrik işlerinden anlamamama rağmen statik elektrikle ilgili olabileceğini düşünerek :) prizi kontrol ettim. ama topraklı gibi gözüküyo. sürücülerle falan ilgili olduğunu sanmıyorum, çünkü device managerdan kartı disable etsem de problem devam ediyo.

durum böyle arkadaşlar. yardımlarınızı bekliyorum.

jetli
04-03-2006, 17:29
Bende yeni bir sistem aldım önceki sistemim intel anaka kart ve 2400 box celerin işlemciydi. Yeni çıkan sata desteği veren intel ana kart ile p4 3.00 LGA 775 2 mb önbellikli 800 fsb h ızında işlemci aldım tabi diğer parçaları da yeni ve öncekinden çok üstün. Öncekinde skystar hiç sorun vermezken bu sistemimime driverine tanıttıktan sonra olan oldu. bilgisayar açılmıyor açılsa da ağır çekimde çalışıyordu. güvenli kipten girip aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktıktan sonra normal şekilde bilgisayarım açılıyordu. hardiskim sata 120 gb samsung idi. bunu dün değiştirdim samsngun l60 satasını aldım. hali hazırda kartın hiç bir sorunu çıkmadı. yalnız şunu söyleyeyim ben öncekinde hep yeni çıkan driverleri yükledim. Bu sefer orjinal cd ile gelen 2.8 versiyonunu yükledim. Doğrusunu söylemek gerekirse sorun ya işlemci de ya hardiskte ya ana kartta ya da driverdedir. imkanın varsa aynı sisteme sahip başka bir bilgisayarda kartı dene.

satboy
04-03-2006, 19:21
power vu bu sorunları yapabiliyor. power vu yu tak çıkar(biliyorsan tabiki).
sorun düzelmese yeni bir power vu tak sorun düzelecektir.(bağlantılar doğru yapılmıs varsayarak bunu öneriyorum. bağlantılarınıda önceden kontrol et.

sertacd
04-03-2006, 20:05
arkadaslar bu konu hakkında genıs bılgıyı conax ustanın ss2 hakkındakı bılgılerını mutlaka okuyun.ss2 bılgısayarı bıraz yavaslatıyor ama bu kart ıcın deger dogrusu.

warlock
04-03-2006, 21:32
arkadaşlar 1 senedir sorunsuz kullanmakta olduğum

amd athlon xp 2500+,
sapphire atlantis radeon 9800 pro,
epox 8rda3+,
twinmos dual-channel kit (2*256),
seagate 7200 rpm
8mb 120 GB sata,
aopen kasa

şeklinde bir sistemim var. başlıkta da dramatik bir şekilde yazdığım gibi, 5 gün önce taktığım skystar2 2.6d üç gün boyunca sorunsuz çalıştıktan sonra 80 gb maxtor sabit disk taktıktan sonra olanlar oldu. önce yeni taktığım disk bozuldu. bunu söktükten sonra şimdi de bilgisayar yarım saat kadar açık kaldıktan sonra kendi kendine kapanıyor. kapandıktan sonra güç ışığı belli bir süre yanıyo, bilgisayarın fişini çeksem bile. güç düğmesine tekrar bastığımdaysa hiç bir şey olmuyo. bi saat falan sonra yeniden açabiliyorum. elektrik işlerinden anlamamama rağmen statik elektrikle ilgili olabileceğini düşünerek :) prizi kontrol ettim. ama topraklı gibi gözüküyo. sürücülerle falan ilgili olduğunu sanmıyorum, çünkü device managerdan kartı disable etsem de problem devam ediyo.

durum böyle arkadaşlar. yardımlarınızı bekliyorum.

arkadaşım öncelikle merhaba bence senin sorunun psu yani power supply ünit gibi gözüküyor çünkü ss2 biraz fazla amper çekiyor ve psu eski modelse yetiştiremiyor olabilir

ertur
04-03-2006, 22:51
arkadaşım öncelikle merhaba bence senin sorunun psu yani power supply ünit gibi gözüküyor çünkü ss2 biraz fazla amper çekiyor ve psu eski modelse yetiştiremiyor olabilir
psu yeni sayılır, geçen sene almıştım, 300 veya 350 watt olması lazım.

ama dediğim bilgisayarın önce açılmayıp , 1 saat kadar açılmadıktan sonra açılması ilginç. yani sanki statik elektrik doluyo, sonra yavaş yavaş boşalıyo gibi.

şu an kartı söktüm, tv izleyemiyorum. depresyondayım, lütfen yardım. :help1: :help1: :help1:

undertacker
05-03-2006, 00:30
işlemcinin üzerindeki fanı kontrol ettinmi?Bende epox anakart ve AMD Athlon 2500+ kullanıyorum.işlemcinin üzerindeki fan geçen hafta yandı ve anakartım işlemcinin yanmaması için bilgisayarı kapattı.ancak işlemci soğuyunca açabildim.Birde anakartının sata desteği olmayabilir.O yüzdende sorun çıkarabilir...Fanı ve anakartın özelliklerini kontrol etmeni öneririm.

yunusyildizz
05-03-2006, 00:36
psu yeni sayılır, geçen sene almıştım, 300 veya 350 watt olması lazım.

ama dediğim bilgisayarın önce açılmayıp , 1 saat kadar açılmadıktan sonra açılması ilginç. yani sanki statik elektrik doluyo, sonra yavaş yavaş boşalıyo gibi.

şu an kartı söktüm, tv izleyemiyorum. depresyondayım, lütfen yardım. :help1: :help1: :help1:
sorun statik elektrik falan değil. Sorun ss2 ile de alaksı yok.Sen hele önce bilgisayarını çalışır duruma getir.Gerisinde biz sana yardımcı oluruz.O yüzden sorunu şurada (http://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=66) sormanı öneririrm

ertur
05-03-2006, 01:54
sorun statik elektrik falan değil. Sorun ss2 ile de alaksı yok.Sen hele önce bilgisayarını çalışır duruma getir.Gerisinde biz sana yardımcı oluruz.O yüzden sorunu sormanı öneririrm

iyi de abi ss2yi çıkarınca bilgisayar canavar gibi çalışıyo, nası alakası yok anlamadım?

DeeJay
05-03-2006, 16:56
bende oem kasa vardı ve üzerinde 300w güç kaynağı vardı. ikinci hardiski takınca problem yasamaya basladım mesela elektrikli sobayı devreye sokunca pc kendini resetliyordu.. bende oem 650 wat güçkaynağı aldım o da dayanamadı ve yandı. yerine asus 300 w güç kaynağı verdiler şimdi 3 hardisk, 2 cd rom ve ss2 ile sorunsuz kullanıyorum..

senin probleminde % 90 güç kaynağı ile ilgili bi güç kaynağını değiştirip deneye bilirsin..ama güç kaynağın kaliteli bişey olsun..

hukaya
06-03-2006, 01:05
program ekle kaldırdan tecnicsatın yazılımını kaldır Setup4pc olmasın (saatin yanında gözüken kırmızı sinyal olmasın) daha sonra teacher ın verdiği programı indirip sistemine kur bir de böyle dene http://rapidshare.de/files/5766148/SkyStar-2_4.3.2Device.EXE.html selamlar umarım problem çözülür.

MEMPHIS
28-03-2006, 01:56
ertur arkadasım sana şöyle yardımcı olayım gectiğimiz dünlerde yeni bir bilgisayar topladım kendime bi iki yıl idare edecek şekilde sistem özelliklerini sayayım

intel p4 3.00 ghz lga 775 2 mb cache
gigabyte 8vt 800 anakart
512 mb ddr2 ram
s star 2 v 2.6d tv kartı

senin yaşadığın sorunların aynısını bende yaşadım kartı çıkartınca makina normalleşiyo ancak taktığım zaman müzik dinleyemiyordum filmizleyemiyordum ekran takılıyodu powera aşırı yük bindiriyordu işlemci fanı zaman zaman durma noktasına geliyordu v.s. v.s. tabii anakartın ve7veya tv kartını sorunlu olmuş olması düsüncesiyle parçaları aldığım firmaya gittim bana yapılan acıklama sudur (ss2 v 2.6 d son sürüm driverlarında problem yaşamaktayız s star firması ile yaptığımız görüşme ile bunu teyit etmiş bulunmaktayız yapmanız gereken son sürümün bi önceki sürümünü yüklemek) vw bunları uygulamamın ardından bilgisayarım ve tv kartım sorunsuz çalışmaya başladı

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Kolay gelsin ......

musti88
28-03-2006, 23:03
İkinci sata yı takınca benim makinada resetlemeye başladı bende 600 watlık psu ve termaltek cpu fanı aldım bu iki parçayı değiştirince makina kendine geldi Board Gigabyte GA-8IPE1000 işlemci 3.0 Ghz intel 478 pin 250+200 sata iki disk Ati Radeon 9550 256 mb ekran kartı dvdrw-cdrw-cdrom ss2.6D AverMedia2000 Tv kartı . Ss2 benim makinamı yavaşlatmıyor ama bütün arkadaşlara tavsiyem ss2 kullanıyorsanız psu nuz da çok güçlü olmalı ve intel işlemciniz varsa yaz gelmeden evvel mutlaka kaliteli bir cpu fan almanızdır.