Selamlar
Epson lx 300 yazıcıyı xp'de kullanırken, dun sabahtan ıtıbaren çıktı alamıyorum.Lpt1 tanımlı, yazıcıyı kaldırıp, tekrar tanımladım olmadı, aynı porttan hp 610c calısıyor, star lc 15 calısıyor. Dıyeceksınız kı "epson arızalı ıste nıye ugrasıyorsun?" ama dıger bılgısayarda(wın95) calısıyor. Xp'de epson tanımlı ıken star yazıcıyı baglıyorum epson sınama sayfasını basıyor.
Yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler.
makineman
01-07-2005, 09:44
Arkadaşım Win XP bildiğim kadarıyla Epson LX300 ü tanıyarak sürücüsünü kendi kuruyor. Epsonu kurarken XP kendi sürücüsüyle mi kurdu yoksa yanında gelen sürücüyümü kurdun. eğer XP otomatik olarak kendi sürücüsünü kurduysa onu kaldırıp yanında gelen sürücüsünü kurmanı tavsiye ederim.
LovelyBoy
01-07-2005, 09:59
arkadaşım çok basit bi çözüm ama yazıcın çevrim dışı olabilirmi eğer driverlerin tamsa yazıcı çevrimdışı kalıyo bazen herşey düzgün oluyo ama çıktı alamıyosun yazıcı ayarlarını bi kontrol et bence başka yazıcıdan çıktı veriyorsa büyük ihtimalle driver filan değil ayarlarında sorun vardır kolay gelsin
arkadaslar tesekkurler bunlarıda bır deneyıp, son care olarak yazıcıların yerlerını degıstırecegım, ama buronun yerlesımı degısecek.
ne kadar tuhaf ki yazıcı ıle beraber bır surucu dısketı gelmedıgını hatırladım. Epson'un sıtesıne baglandıgımda ısletım sıstemınız destekledıgı ıcın surucu bılgısı veremıyoruz dıyor.
- Yazıcı cevrımdısı oldugunda dıger yazıcılardan daha soluk bır renke alıyor, bunu ayırabılıyorum -
drıver aramaya devam.
Birde şunu deneyin. Yazıcınızı Epson değil de IBM Graphics, ya da IBM Proprinter olarak tanıtın.
bugün itibarıyle star yazıcı ile de windows ve dos tabanlı yazılımlardan cıktı alamıyorum. Anakartla ilgili bir sorun olsa gerek.
-IBM proprınter'da denemiştim fayda etmedi-
Sn salihrb
Yazıcı hataları bazen çok basit nedenlerden de kaynaklanabilir. Örneğin yazıcı kablosundaki bir lehim çatlağı, ya da tel kopması gibi. Acaba kabloyu değiştirip denediniz mi?Çok zayıf bir olasılık ama, setup ayarlarından LPT disabled de yapılmış olabilir yanlışlıkla. İlk mesajınızda hp610 çalışıyor demiştiniz. Onun şu andaki durumu nedir, eğer o çalışıyorsa anakartla ilgili bir problem olmasa gerek.
Dos ortamında şu komutu deneyin, bir şey yazdırmasa bile çıkacak mesaj size bir fikir verecektir.
DIR > PRN (O anda bağlı olan yazıcıya bulunduğunuz klasördeki dosyaların listesini gönderir)
Kolay gelsin
Boska arkadaşım
İlk önce ilgine teşekkürler.
setup ayarlarım :
Onboard FDC :Auto
Serial Port : Auto
Parallel Port : Auto
Paralel Port Mode : ECP+EPP
Epp Version : 1.9
Kablomda bir hata olması zor, çünkü aynı kablo ile diğer bilgisayara bağladığımda sorun yok(dotmatrix yazıcıları,her ikisininde ayrı kablosu var ayrı ayrı değiştirerek denedim.).
Hp610 şu an denedim çıktı veriyor.
Bilgisayarımın dot matrix yazıcılara karşı bir sorunu var herhalde.
Star yazıcının sınama sayfasını yarıya kadar doğru basıyor, sonra değişik karakterler yazıları üstüste basma problemi yaşıyorum.
Epson da ise hiçbir faaliyet yok.
Verdiğin komutu (DIR>PRN) açıklarmısın, DIR>PRN yazdığım zaman DIR'la ilgili uyarı mesajı veriyor, yanlızca prn yazdığım zaman "birlikte aç" penceresi açılıyor.
Sn salihrb
Hp610 çıktı verdiğine göre paralel portunuzda bir arıaza yok, setup ayarları da normal.
Bir de şunu deneyebilirsiniz:
Yazıcı Özellikleri - Gelişmiş - Yazdırma İşlemci
Burda değişik yazdırma işlem modları vardır. Bunları denemeniz mümkün. Ya da Gelişmiş bölümünde yer alan Doğrudan Yazdır seçeneği ni.
Umarım başarılı olur.
DIR > PRN nin işlevi o anda bulunulan klasörün listesini o anda paralel porta bağlı olan yazıcıya göndermesidir. Tabii yazıcının açık olması gerekir. İşlevi yapamazsa dediğiniz uyarı mesajını verir. Uyarı mesajı size durum hakkında ışık tutacak bir şeydir.
Saygılar
Sn Boska
Dır>prn komutu ile aktif olan dizindeki dosyaların dökümünü yazıcıdan alabiliyorum.(daha önce yazdığım hata mesajı benden kaynaklanıyormuş.)
Doğrudan Yazdır ve Yazdırma İşlemci.. 'deki işlem modlarıda bir işe yaramadı.
Teşekkürler.
Burada yukarıdaki mesajda "arkadaşımé diye hitap ettiğim için kusura bakmayın, daha sonra profilinizden benden yaşça daha büyük olduğunuz gördüm.