Grafik Görünüm : Topfield RS-232 kablosu ve MM programmer

crush
08-02-2004, 02:56
Evet, bugün MM programmer kart aldım, geç oldu ama güç olmadı diyemiyorum. Sorunum klasik, modüle bağlanamadım. DREAMLOAD yaptıktan sonra herşeyi denedim, her iki com portu denedim, açtım kapadım, programmerı soktum çıkardım ama olmadı. Ayrıca forumda önerilen diğer şeyleri de denedim. Sonra kabloya yoğunlaştım ve yabancı bir forumda o forumun yöneticisinin şu yazısını buldum:

"The problem is that many people are using a serial cable, but 5 cables-straight. To connect to the module you have to get a 9 cables-straight.
Many users of the magic module think they can use the cable which they use to program their card. That will not work. I’ve advised many people to buy a new cable (a 9-pin serial cable, 9 cables straight). All of them are capable to program the magic module."

Başkalarının düştüğü hataya ben de düştüm galiba ama yukarıdaki yazıyı teknik bilgi yetersizliğimden tam anlayamıyorum. Ben benim Multiprog 2001XL için kullandığım RS-232 kabloyu kullanabileceğimi zannediyordum çünkü erkek ucu var. Ama sanırım bu doğru RS-232 kablo değil. Ayrıca Topfield cihazım için kullandığım her iki ucu da dişi kablom var. Acaba buna bir Gender Changer alsam (yani dişi ucu erkek yapan adaptör) çalışır mı?

Bundan da biraz şüpheliyim çünkü maracaibonun verdiği kablo şemasında 1'i 6'ya bağlıyor ve başka çapraz bağlantılar var. Halbuki yukarıdaki ingilizce yazıda "9 cables straight" yani düz bağlantı anlamına geldiğini düşündüğüm birşeyden bahsediyor.

Kısacası yardıma ihtiyacım var. :confused:

Matrix Reloaded
08-02-2004, 03:25
Birebir seri kablo kullanacaksın bir ucu erkek bir ucu dişi olacak...

crush
08-02-2004, 10:38
Multiprog 2001XL için kullandığım kablo bildiğim kadarıyle birebir seri kablo, o niye olmuyor o zaman?

crush
08-02-2004, 16:53
Gittim adaptör aldım. Receiver yazılım güncellemesinde kullandığım RS-232 kablosunun ucunu erkek yaptım ama gene olmadı. Bu arada DREAMLOAD'da takılı kaldık tabi.

alibeyamca
08-02-2004, 17:24
receiver bağlantı kablosu olmaz yukarıda yazılmış 9 pinli 1e 1 bağlantılı bir ucu erkek bir ucu dişi RS232 olması lazım bilgine selamlar.......

crush
08-02-2004, 17:48
Sn. alibeyamca, Multiprog 2001XL için kullandığım kablo neden olmuyor. Baktığım zaman dışarıdan 9 pin görünüyor. İçinde sadece beş kablo mu var acaba?

alibeyamca
08-02-2004, 22:29
soketi açılıyorsa aç bak 9 pinli ve 1e 1 bağlanmışsa sorun yok aksi halde olmaz bilgine selamlar.........

frantic
08-02-2004, 23:13
en iyisi sen kendım yap kabloyu bire bir bagla..ılk alıdıgımda magıc programerı bende sorun yasamıstım sonra kablodaymıs sorun yenıden yaptım sorun kalmadı full kablo

crush
09-02-2004, 00:30
teşekkürler, yapmayı deneyeceğim çünkü bendeki kablonun soketi açılmıyor.

crush
11-02-2004, 01:05
bu akşam soketleri parçalamadan söktüm ve gördüm ki bendeki kablo 9 pin ve birebir bağlanmış, yani doğru RS-232 kablo. Bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum. Acaba programmer mı bozuk. Yeşil bir ışık yanıyor, acaba kırmızı ışığın da yanması gerekiyor mu. Kırmızının yandığını daha hiç görmedim. Lütfen yardımcı olun yoksa bozuk diye programmerı gidip aldığım adamın kafasına atacağım. :(

Bulent Tekcan
11-02-2004, 01:07
Yaw adamın kafasına niye atıyorsun,arızalı dersin değişir :) Başka bir makinada dene bence...

crush
11-02-2004, 01:09
değiştirmezse tabi.. :)

frantic
11-02-2004, 09:51
bence baska yerde dene belkı kablosu bozuk belkı mr de problem vardır..ondan sonra cozum bulunur..
bende ılk aldıgımda yazamaıstım magıc modulu sonra baktımkı kablo da hata varmıs..full olarak yenıden yaptım sorun kalmadı..

crush
14-02-2004, 02:11
olmuyor, olmuyor !! başka makinalarla denedim, adama geri götürdüm o da yapamadı, kendi programmerını denedi gene olmada, hep "cannot connect to module" çıkıyor. Ne oldu bilmiyorum. Sihirli bir yöntem bilen yok mu???

taner
15-02-2004, 01:26
arkadaşım birde dreamload yazısını gördükten sonra receiverı kapat tekrar aç loader prog tekrar aç öyle dene bazen sorun oluyor. birde programmerı tekrar modülün içine çıkarıp tak

crush
15-02-2004, 02:40
valla takla bile attım ama olmadı, sanırım bir CAS2 alacağım

frantic
15-02-2004, 13:35
bir magıc ten donen mr modulde aynı sorun vardı ne yaptımsa guncellemıyordu..gerı gonderdım yapılan yere sonra ana yazılım hatalıymıs galıba duzeltmısler sımdı sorunsuz kartla guncellenıyor

superneo
22-02-2004, 23:23
Bilgisayarın bios undan Comportun giriş çıkış aralıklarını değiştirirsen belki çözüme ulaşırsın..(Eğer sadece sizin bilgisayarınızda çalışmıyorsa o zaman eski bir lpt port alın ve onun üstünden com1 olarak tanıtın,kolay gelsin..