Grafik Görünüm : Season kullanımı ile iligili bilgiler

mosaic
11-05-2004, 15:07
Season bölümüne takılan tüm arkadaşlara,

Season olayına henüz girmiş birisi olarak bilgiye aç durumda olan benden başka bir sürü üye olduğunu gördüm.Aynı zamanda da bu üyelerin loglama ve benzeri işlemleri ilgili bir sürü sorularının cevapsız kaldığını da gördüm.Özellikle mod arkadaşların daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum.Burada season kullanımı ile bilinen ve yapılabilinen ne varsa paylaşılması gerekirken, kendi içimizde küslükler oluyor.Bunların bizlere fayda değil zararı olduğunu düşünüyorum. Lütfen benim gibi meraklı üyelerin sorunları ile ilgilenerek bu season bölümünü ve kullanımını yaygınlaştıralım.Sonuçta bizimde ileride aktif olarak buraya birşeyler katacağımızdan hiç şüphem yok.Bu konuyla ilgili derin tecrubeleri olan tüm mod arkadaşları yardıma çağırıyorum.

Sevgiler

UsTuRa
11-05-2004, 18:08
selamlar;
yaw @mosaic zaten dundar19 hocam bu işe canla başla destekci olup yardımlarını esirgemiyor kalkıyor üşenmeden erinmeden isteyene şemayı postalıyor.Forumda season için çıkan en yazılımları veriyor güncel dosyalarını ekliyor.Daha ne yapılsın foruma katılan mod da olsa normal hayattaki mesleği işi bazen foruma katılmaya imkan veremeyebiliyor bunları gözden kaçırmamalıyız. Mutlaka cevap verilir bugüne kadar verildi bundan sonra neden verilmesin.Dikkat et forum açıldığından beri üye olduğu halde tek bir mesaj atmadan buradaki bilgileri kullanan ama bildiğini yazmayan insanlar var.Teveccüh edip elinden geleni bizden esirgemeyen mod arkadaşlarımızın ustalarımızın hakkını yememek elimizden geldiği kadar destekci olmak lazım. Bilgilerini çekinmeden kıskanmadan paylaşan herkese teşekkürlerimi sunarım. Çünkü insanların burada verdiği bilgilerden elde edeceği şey para ile hiçbirzaman ulaşılamayacak kadar değerlidir..
saygılarımla iyi çalışmalar..

mosaic
11-05-2004, 18:21
Kesinlikle katılıyorum.Benim dündar19 arkadaşımız ile ilgili kastetiğim 2-3 gün önce yazılan bir yazıdan dolayı bize küsmesi oldu.Yoksa nasıl canla başla yardım ettiğini herkes biliyor.

Asıl sorun benim söylemeye çalıştığım seninde yazdığın, bilgileri kullanan ama hiç bir katkıda bulunmayan üyelere yönelik.Sorulan sorular ile ilgili deneyimlerini paylaşmayan kişiler yani.

Kimsenin yanlış anlamasına müsade etmem.Gerek dundar19 gereksen diğer modlardan bildikleri düzeyde yardım alıyoruz.Öte yandan bende sadece uydu sistemleri ile ilgili olmasada ses ve görüntü sistemlerinde amatörce bilgilerimi paylaşıyorum.Zaten olması gerekendende bu değil mi ?

Sevgiler

dundar19
11-05-2004, 22:40
arkadaşlar season la çözülen kanallar hakkında tüm bildigim bilgilerimi veririm .aslında bende fazla bir şey bilmiyorum bu işe yeni başladık bülent tekcan beyden özellikle rica ettim bu bölümü acmasını niye actırdıgım bölüme küseyim olurmuhiç
benim kırkınligim sadece season şeması hakkında başka konular ayrı tutuyorum

season konusunda hep beraber bir şeyler yapacagız kim biliyorsa ,ne biliyorsa paylaşırız kimse bundan şüphe etmesin

mosaic
11-05-2004, 23:48
using configuration file wincardemu.ini
Build/check ATR(Irdeto) :
3b 9f 21 0e 49 52 44 45 54 4f 20 41 43 53 20 56 31 2e 32 a0
ts:3b t0:9f ta1:21 td1:0e hist.(15): 49 52 44 45 54 4f 20 41 43 53 20 56 31 2e 32
fi=2 di=1 ii=0 pi1=0 pi2=0, guardtime N=0
External clk., max fs= 6.000MHz, F=558, D=1.00, max I=25mA, Vpp=0V
Work @ 6.000MHz 3.571MHz 4.000MHz
etu 93000Ás 156250Ás 139500Ás
bps 10753, 6400 7168 [bits per second]
ATR(Irdeto): direct, BPS=9600, parity=none
System: Irdeto, COM1, 9600, none, direct
Debugging on (0xff)
Waiting for reset

Waiting for reset (GetReset)
Version 1.10 2004-04-25
System: Eurocrypt-S, COM1, 9600, even, direct
Waiting for reset

System: Eurocrypt, COM1, 9600, odd, inverse
Waiting for reset

System: Viaccess, COM1, 10472, odd, inverse
Waiting for reset

System: Conax, COM1, 9600, even, direct
Waiting for reset

START of RESET (GetReset)
END of RESET
ATR: 3bBytes didn't match 3b - 00
- error statusd = 0 (!=7)

START of RESET (GetReset)
END of RESET
ATR: 3bSTART of RESET (waitForEvent)
WaitForEvent: unexpected RESET
ß; TransmitByte: WaitForEvent() returned error
- error statusd = 0 (!=7)

END of RESET
ATR: 3b 24 00 80 72 a4 45 - ATR sent successfully
START of RESET (waitForEvent)
readbyte(): Error while waiting for serial event
Error receiving INS[0]=-1

END of RESET
ATR: 3b 24 00 80 72 a4 45START of RESET (waitForEvent)
E TransmitByte: WaitForEvent() returned error
- error statusd = 6 (!=7)

END of RESET
ATR: 3b 24 00 80 72 a4 45 - ATR sent successfully
START of RESET (waitForEvent)

bu hata mesajını alıyorum usta.neler oluyor ?

dundar19
12-05-2004, 00:14
System: Irdeto, COM1, 9600, none, direct burayı:
system: conax.com1, 9600, even ,direct yap birde

mosaic
12-05-2004, 00:33
usta dikkat ettiysen receiverı açmadan önce c ye basarakak

System: Conax, COM1, 9600, even, direct
Waiting for reset

ayarlarına getirdim.en son bu ayarı gördükten sonra receiverı açıyorum.sonra bu mesajlar çıkıyor...

UsTuRa
12-05-2004, 11:58
yaw ne işse bende wce yi hiç çalıştıramadım aynısı oldu.Ama emulatorekte hiç problem yok o hep çalışıyor ayar bile yapmadım.Wce bana soğuk geliyor herhalde hiç çalıştıramadığımdan belki wce receiver yada modullerde farklılık gösteriyor.

mosaic
12-05-2004, 14:51
ben henüz hiç birini çalıştıramadım ya ben ne yapayım ?

haydut
12-05-2004, 14:58
:) dündar19 hocanın gönderdiği kartla ve emulatorek10a ile hiç problemsiz Next8000 de çalıştırdık. Yalnız log alamıyoruz ne yaptıysak olmadı, *** dökümünü göremiyoruz. Bunun bir yöntemi var mı acaba? Kolay gelsin.....

UsTuRa
12-05-2004, 15:10
selamlar;
sayın @haydut bende Next8000 XCAM kullanıyorum dündar hocamın belki ilk şema gönderdiği kişi benim. Bende hiç log alamadım sanırım bizim receiverdaki yazılımdan kaynaklanıyor soft blocker codelarından kaynaklanıyor düşüncesindeyim.Çünkü recevir'a *** girişi yapılıyor karta gönderme durduruluyor .Belki blocker özelliği taşımayan bir yazılımla denenirse log alma sağlanabilir.Ben crypto** geçiren yazılımla denemedim onunla denenirse belki log alınabilir. Yada bu durumu doktor ile istişare etmek lazım yazılımı kendisi biliyor.
saygılar iyi çalışmalar..

mosaic
12-05-2004, 17:56
bendeki receiver crypto geçiriyor.(aslında next8000 de crypto orj. kart desktekli).Orjinal kartlar ile çalışıyor fakat ben ne log nede emulatorek yapabiliyorum.belki ayarlar ile ilgili bir problem vardır.bendeki seri ile aynı olan nextstar7600sky ile doktor'un bir tecrubesi var ise öğrenmek isterim...

ottomanmurat
17-05-2004, 18:02
arkadaşlar forumda ustalarımız elinden geldiği kadar yardım ediyorlar sağolsunlar yardım edemedikleri konular ekipman konular
mesela adamın cihazı veya diseq motor bozuk illede bunu çalıştırmaya uğraşıyor
tabiki olmuyor
ben cihazımı alalı 4-5 aydır kullanıyorum forumumlar ve ustaslar sayısinde ustalaştım
digital in d sini bilmezken şimdi başklarına diğitali anlatıyorum
bizimle bilgilerini paylaştıkları için dundar19 hocama ve forumdaki modlara çok teşekkürler ederim

sezmur
19-05-2004, 12:15
Bende emuloterek 10'u çalıştıramadım. Ancak WCE' conaxlar için problem yok ancak diğer şifrelemelerde problem var. Biraz uğraşmam gerekiyor. @mosaic arkadaşın yazdığı gibi bir problem başta bende de oldu. Uzun süre çözemedim en sonunda yaptığım seri kabloda pinlerin sırasının doğru olmadığını buldum. Şu anda problem yok. Benim kullandığım recever Kaon Digix matrix gömülü.
WCE 'nün .ini dosyasındaki ayarı aynı Dündar19 ustanın dediği gibi yaptım.
Season işinde bende yeniyim ve üzerinde uğraşma fırsatım şu ana kadar yeterli olmadı.